Canım yazıda o kadar sıkıntı yok da okumak daha zor. Çocuklar çağrışımla düz metinlerdeki harfleri tanıyor canım... Dün almadı ödevleri ya bugün o ödevlerde eklendi. Yandık. Bir veli arkadaşım var. Yarın onlra gideceğiz. Oğlanla çocukları aynı sınıfta onlar da şikayetçi. Ödevlerin çokluğu bezdirmiş onları da. Bizim öğretmenin yanındaki sınıfta da kuzeni okuyor onlara azıcık ödev veriyormuş aynı okul halbuki. Arkadaş da ödevin çokluğunu söyleyelim diyor...
Canım ben de duygulandım o an. Bu arada Loneliness yazmış tecrübeli annesin diye. Bbebklikle ilgili evet ama bu yaşta tecrübem yok aslında.:)) Yeni yeni şeylerle karşılaşıyoruz her gün... oKULA BAŞLAYINCA DAHA ZOR DERLERDİ HEP TAHMİN EDERDİM DE BU KADAR DEĞİL:))
cANIM ÜZÜLMEKTE DE HAKLISIN. kIZIN ANLAMIŞTIR TABİ, CİN CİN MAŞALLAH:))
iyi akşamlar kısslllaaarrr... nasılsınız?
İyiyiz sen nasılsın? Bulantı var mı?
yavastan baslıyo sanki abla. yarın kontrolüm var inşallah kalp atısını görürüz...
balik yagini bende dusundum ama balik yiyor diye vermedim balikta bir sorun yok. burda myolci denilen minicik guneste kurutulmus baliklar var onlarida cok severek yiyor bende yeterli diye dusundum.Canım ben bu aralar balık yağı da veriyorum. O da biraz farkettirdi. Vitamini de madem ver. Ben çok çektim yemek konusunda. Ama şimdiiyi maşallah... Bebekken çok gazlıydı, idrar yolu enfeksiyonu oldu 3.5 aylık sünnet ettirdik. Çok uğraştım. O yüzden de uzun seneler anne olmayı düşünemedim. Taki rahatladım bu seferde farklı sorunlar çıktı. Kreş iyi tabi. Bizim oğlan 3 sene gitti severek. Ama oyuna alıştı şimdi de ders yapmak istemiyor. Aklı hala anaokulunda...
valla canim ben coccukla bir degilim onlarin algilari bilgiyi sindirmeleri buyuklerden daha kuvvetli elbette ama bende yeni bir dil ogrenmeye basladim. korece. alfabesi farkli bizimkinden.Canım ya doğru diyorsun, öğretmen sanırım bize göre değil. Sınıf da özele göre kalabalık 29 olmuşlar bir Vandan öğrenci gelmiş. Canım bizim oğlan 23 aylıkken cümle kuruyordu çok erken konuşu ve ben ona 6 aylıktan beri kitap okurdum kelime dağarcığı hep yaşıtlarından iyiydi. Hep etrafta çok akıllı derlerdi. Birden sınıfın gerisinde olması üzdü beni. Matemetik ödevleri, hayat bilgisi ödevleri filan süper. Hemen cevaplıyor ama bu yazma ve okuma işi. Acaba bu sistem mi bizim okumamız için uygun gelmedi anlamadım gitti...
yavastan baslıyo sanki abla. yarın kontrolüm var inşallah kalp atısını görürüz...
nazlım cok sevindim bir probemin çıkmamış.bu ay inşallah hep birlik yapacaz sıpaları..biz bugün 11 de ç.kaleden çıkıyoruz akşamda uçagımız var dua edin kızlar ..şimdi kahvaltıdayız...öpüyorum hepinizi...
günaydın kızlarrrr
gittik akşam doktora bi kez daha iyiki ziya beyle karşılaşmışım diyorum canım doktorum öldürdü gülmekten bizi eşime diyoki oğlum neden gerekeni yapmıon sen oda ben yapıorum ziya bey olmuyo napayım dedi bi yerde yanlış yapıondur sen diyo:):)baya sohbet ettik miniklerden bahsettim istediği zaman buyursun gelsin senin adının sölemesi yeterli dedi
bana gelince çok şükür kist falan yok tertemiz yumurtalıklarım klomen verdi bi ilaç daha verdi adını hatırlamıorum 100 tane vermış içinde sanırım glukofen ayın 12sinde tekrar gidicem yumurta takibi için eğer bu ayda gebelik olmazsa rahim filmi çekeliim sana içimiz rahat etsin sanmıorum bişi olsuunu ama yinede sende istersen yapalım dedi bende olur dedim beklices ve görces
cezacım çatlatma iğneside yapacak bana onunla ilgili sorularıda soprdum 12sinde gittimde yumurtalara bakıcak yeterli olgunluğa erişmişse iğneyi yaparıs erişmemişse 14ünde tekrar gelirsin dedi 20 mm ye yakın olmuşsa yaparız iğneyi dedi iğneye rağmen çatlamama durumu olmazmış iğne yapılıncada yumurtalar çatlayana kadar büyümeye devam edermiş iğne falan kabul ettiğim için kızmayın olurmu:)
nazlım cok sevindim bir probemin çıkmamış.bu ay inşallah hep birlik yapacaz sıpaları..biz bugün 11 de ç.kaleden çıkıyoruz akşamda uçagımız var dua edin kızlar ..şimdi kahvaltıdayız...öpüyorum hepinizi...
günaydın canım...ohhhhh ne güzel rahatladın kist falan yokmuş..doktoruna sorsana aydın a tayin istemeyi falan düşünüyor mu:)ben iğneye kızmam da kızları bilememne zaman başlıyon klomene?glukofen ne ne işe yarıyor?
bugün glukofene başlıcam kilo verdiriomuş ilaç çok sevindim:)hormonlarını düzene sokar bebeğin tutunmasını kolaylaştırır dedi klomene yarın başlıcam 12 aralıkta adetimin 13.günü kontrole gitcem vajinal ultrasonla bakcas dedi çişin olmasın altına kaçırma burda dedi deli adam çok sevimli yaa saçlarımı kestirdim yakışıklı olmuşmu diyo kıznız olursa adını ziya koyarsınız artık emeğim var üstünde diyo manyak adam:)eğer 13.gün yeterli olgunluğa erişmisse iğne yapcak olmamışsa 15.gün yeniden gitcem bakcak işte 50 lira aldı sadece yani aylardı gidiorum toplamda 180 tl vermiş oldum kat kat helal olsun aydına gelmesine izin vermemmm:)bursanın ona ihtiyacı var sen gel bursaya
ayyyyyy bu son ay olsun inşallah..rahim filmine falan gerek kalmaz inşallah....standupcı gibi maşallah..ben her adette 100 tl veriyorum:)inşalllah bugün lonelınessten de güzel haberler alırız..doktorumuzda gidecekti kontrole galiba....az önce uyandım hemen aklımı siz geldiniz..kahvaltı falan yapmadan bilgisayar başına geçtim:)şimdi gideyimde güzel bi kahvaltı hazırlayayım bari
balik yagini bende dusundum ama balik yiyor diye vermedim balikta bir sorun yok. burda myolci denilen minicik guneste kurutulmus baliklar var onlarida cok severek yiyor bende yeterli diye dusundum.
bugun nohut yaptim ayip soylemsi sabhatan, oglene yetistireyim diye . 1 kepce kadar yedirdim 1 kepceden biraz azda pilav yedi dunyalar benim oldu.
simdide tekrar ogle uykusuna yatti. yarin ne yapsam diye simdiden dusunuyorum. bizimde gaz sounumuz o kadar fazlaydiki gozum acik ruya gordugumu hatirlarim.
bende cesaret edemiyor hep erteliyordum. basima bu tahlihsiz seyler gelmese hic dusunmuyordum ama simdi istiyorum. kendimi yipratmadan nasipse diyerek kizim beni cok avuttu.
iyiki var Cok sukur Allaha. bizim ilkokul olayida nasil olucak bilmiyorum turkiyeye donememiz lazim 3 sene sonra. burda baslarsa daha toparlayamaz sanirim. belki 1 yil esimden ayri kalabilirim
bakicaz artik durumlara.
valla canim ben coccukla bir degilim onlarin algilari bilgiyi sindirmeleri buyuklerden daha kuvvetli elbette ama bende yeni bir dil ogrenmeye basladim. korece. alfabesi farkli bizimkinden.
Harfleri normal yazi olarak gosterdiler. ve ben cok zorlanmadim ama el yazisi olunca alnimin derisi catliyor karakterleri okuyamiyordum. bu n harfimi k harfimi dusunuyorum. ben el yazisini onaylamiyorum bu yuzden ama ne hikmetse tum okullarda o sekilde ogretiliyro. derdi ne meb in bilemiyorum. cok sinirleniyorum gercekten. beni oldursen el yazisiyla ogrenemezdim acik secik harfleri tanimak varken neden zorlastriyorlar yazik degilmi cocuklara . normaller benim kafama oturduktan sonra basladim el yazisini da sokmeye. diger turlu eminim ogrenemezdim.
kizimin kreste gunluk yaziyorlar hocada degismis eski hocanin yazisi biraz duzgundu daha rahat sokuyordum ama bu yeni hocanin karakterlerini anlicam diye ter doktum yani.
ins sistem degisirde gelecek olanlar rahat eder.
hadi ins guzel pitpitlari duy canim. hatta gum gum leri :) dunyanin en guzel sesi ins banada martta nasip olur. cumlesiyle (amin)
günaydın kızlarrrr
gittik akşam doktora bi kez daha iyiki ziya beyle karşılaşmışım diyorum canım doktorum öldürdü gülmekten bizi eşime diyoki oğlum neden gerekeni yapmıon sen oda ben yapıorum ziya bey olmuyo napayım dedi bi yerde yanlış yapıondur sen diyo:):)baya sohbet ettik miniklerden bahsettim istediği zaman buyursun gelsin senin adının sölemesi yeterli dedi
bana gelince çok şükür kist falan yok tertemiz yumurtalıklarım klomen verdi bi ilaç daha verdi adını hatırlamıorum 100 tane vermış içinde sanırım glukofen ayın 12sinde tekrar gidicem yumurta takibi için eğer bu ayda gebelik olmazsa rahim filmi çekeliim sana içimiz rahat etsin sanmıorum bişi olsuunu ama yinede sende istersen yapalım dedi bende olur dedim beklices ve görces
cezacım çatlatma iğneside yapacak bana onunla ilgili sorularıda soprdum 12sinde gittimde yumurtalara bakıcak yeterli olgunluğa erişmişse iğneyi yaparıs erişmemişse 14ünde tekrar gelirsin dedi 20 mm ye yakın olmuşsa yaparız iğneyi dedi iğneye rağmen çatlamama durumu olmazmış iğne yapılıncada yumurtalar çatlayana kadar büyümeye devam edermiş iğne falan kabul ettiğim için kızmayın olurmu:)
yarasın kuzuuu loneliness nasıl heycanlıdır dimi dr de ay allah yardımcıları olsun güsel haberler alsın inşallahh ya rahim filmi kolay bişimiş aslında arkadaş yaptırdı anesteziyle anlamadım dio onun tüplerinin ikiside tıkalıymış biri açıldı şükür şimdi tedavi görüyo oda ziya beye gidio hayırlısı hakkımızda kuzum maşallahhhhhh
Balık yemesi iyi. Biz fazla almıyoruz koku, mutfağın batması filan... Öğretmene de alışırsınız inşallah... Bilmiyorum canım yazarken pek zorlanmıyor da okurken tek tek harf harf okuyor genelde. Pat diye okuyamıyor daha. Bir de ödev çok veriyor. Hiç başka şey yapamıyoruz sürekli ödev. Hiç bir şeyi tam bitiremiyoruz...
Sevindim canım insanın dr sini sevmesi güzel. Ben de gittim bugün adetin 3. günü tesler vardı ya. Yaptırdım AMH 160 tl imiş. Şaşırdım çok geldi diğerlerinden para istemediler.Dr m şunu dedi keşke kürtajını buradayapsaydık ben masraf olmasın eşin de üniversitede sorun olmaz diye düşünmüştüm dedi. Geçekten iyi niyetli düşündü ama kısmet diyelim.
Tabi dr n öyle uygun görmüş demekki süreci hızlandıracağını düşündü. Bu aradarahim filmi zor bence. Afedersiniz ama anesteziden kalkınca sanki tecavüze uğramışım gibi hissettim kendimi. Çok ağrıdı kasıklarım bir iki gün. İnşallah gerek kalmaz. Minikler de bir uğrasın madem...
Benim dr m de hastalanmış zayıflamış. Sabah poçağa götürmüştüm. Afiyetle yesin inşallah...
sonuçlarını ne zaman alcan abla bende rahim filmi çektirmeyi pek istemiorum hatta bu ay olmazsa yine düşünmem sanırım bide 350 tlymiş fiyatınıda geçtim umrumda diil pek ama dediğin gibi çok hoş bişimiş gibi gelmedi kulağıma neyse inşallahh gerek kalmaz benim dr de 48 yaşında ama demezsin 30 falan sanırsın dün söledim bunu çok hoşuna gitti babamla yaşıt babam çökmüş:)inşallah testlerde olumsuz bişi çıkmaz ablacım
kızlar doktordan geldim.
çok şükür herşey yolunda.adet gününe göre 2-3 gün gerideydi internet hesaplamalarına göre. çok şükür bu sefer tam günü çıktı. iğnelere ve progestana devam. 8+ 1 çıktı.nefes aldık birazcık da olsa. 1 ay sonra diğer kontrol. 12 haftalıkken gel dedi.
o zamana kadar zaman nasıl geçer bilmem.
Allah tekrardan herkese nasip etsin inşallah.
gelişmleri okuycam şimdi ne var ne yok. hemen yazayım dedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?