Kürtajdan sonra hamile kalma şansı ne kadardır ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi aylin_fatih
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
canım şimdiden Allah kavuştursun eşin için.
canım sakıncası yoksa adını sorabilir miyim?benim de son günlerde bulantım hayli arttı. ara ara geliydou. dün nerdeyse tüm gün bulandı. doktorum da soruyor ama çıkarma olayı yok diyince önemsemedi sanırım.
diğerinde medpamid vermişti diğer doktor, ama çok mecbura kalmazsan içme demişti. şimdilik ben de düşünmüyorum da sıkışırsak aklımda bulunsun.
grip oldum ben de. çok kötüyüm. sakınan göze çöp batıyor.

canım kahvaltıda yemeklerin yanında yeşil biber ye bol bol..doktorum tavsiye etmişti..şöyle bol acılı tarhana:) bide bol ekşili tavuk çorbası:) iyi gelir diye düşünüyorum...

canım parça bende fakülteye gidiş nedenim oydu veririm incelemesi yapılır die ama acilden kabul etmediler genetikçi felan yok haftaiçi başvur dediler bakalım pazartesi benim dr hormon testini yenile görüşelim demişti yarın sevk isteyecem işte ne zamana verirse artık sevk olmadan gidersem daha çok oyalanırmışım acil dr. öle söyledi.. bir iki gün de rapor almayı düşünüyorum ayakta durmayım üşütmeyim die..

slm arkadaşlar bende geçen sene kürtaj olmuştum üç aydır korunmuyorum üç defa beta hcg baktım çıkmadı ama ayın otuzunda adet olmam lazımdı.henüz olmadım karnım falan ağrıyor ama bişey hissetmiyorum hiç bi değişiklik yok geçen defa hissetmiştim hamile olduğumu bi daha da baktırmaya korkuyorum aslında hastanedeyim şimdi nöbetçiyim baktırqabilirim ama cesaret edemiyorum

canım kesinlikle gitme okula. rapor al, bir hafta dinlen. bu arada misafir falan kabul etme.
insanın kendini luhusa gibi kollaması lazım bu dönemde.

canım cok gecmiş olsun düşük mü yaptın ?öncesini bilmiyorum ama.. ne kadardrı eger hamileysen?

zaten artık normal doğuran yok kolay yoldan sezeryan varken:)
tşk ederim evet düşük yaptım 5. haftadan başladı değerim düşmeye ama kanamam ve düşüğün oluşması 6 ya da 7 hafta düşük yapıyosun deyince hesabı felan bırakıp gelmesini bekledim bu kadar sancılı ve yıpratıcı olacağını düşünmemiştim duyduğuma göre doğumdan zor oluyormuş düşük yanlış bilgiyse ben bu ağrıya zor dayandım hatta dayanamadım daha fazlasını düşüemiyorum gerçi doğumdan bi tesellin olacak kokusunu duyunca herşeyi unutturur bunda elinde koca bi acı boşluk..........
sanırım hastanede çalışıyosun imkanın varsa baktır için rahat etsin ben daha günüm gelmeden idrarda öğrendim ama kan testini bende geciktirmiştim :) inşallah bu defa umutların filizlenmiştir allah isteyen herkesin kucağını doldursun..
canım kesinlikle gitme okula. rapor al, bir hafta dinlen. bu arada misafir falan kabul etme.
insanın kendini luhusa gibi kollaması lazım bu dönemde.
canım kendime dikkat etmeye çalışıyorum ufak tefek şeyler dışında boşladım hayatı zaten taşınacağım için evle hiç ilgilenmiyorum misafir de davet etmedim ama görümcem bildiği için öğlen uğrarım demiş gelmedi sanırım akşam çayına gelecekler kızı ve geliniyle geleceği için bana yük olmazlar sanırım..

Minikler geçmiş olsun canım. Endol adında fitil vermişlerdi bana yatarken. Ağrı zor gerçekten. İnşallah Allah başka acı göstermesin. Sormak istediğin olursasor her zaman canım.

Ödev sorma canım ne iyi yapıyorsun.Zaten tüm gün okul. Sayfalarca ödev oluyor okuma yazma filan. Ben de doğru bulmuyorum. Şimdi 3 tane kitap var ela, ata ot ati Mink At diye. Bir sürü de yazma var . Bu 3 kitap 7defa okunacakmış. Madalya verecekmiş. Veliler de bezmiş. Hala okutuyoruz.İki sayfadaha dayazma kaldı yetişmez. Şiir ezberletmeyi bırakalı haftalar oldu zaten. İngilizce ödevini hiç yapmıyoruz... tOPLANTI OLSA DA DESEK.

gÜNLÜK BİZE MESAJ GELİYOR ÖDEV İÇİN. bİR DE ŞEFFAFDOSYAYA KOYUYOR FOTOKOPİLERİ. dERGİ VAR AYRICA. mATEMATİĞE DE BAŞLADIK 1, 2 YAZILDI. bİR SÜRÜ MATEMATİK TESTİ VARDI. kÜRE, SİLİNDİR, PRİZMA FİLAN TESTTE VARDI. iNAN BIKTIK CANIM YA... Seneye devlete vereceğiz galiba...

Loneliness geçmiş olsun... Kadına takdir ettim kayıp böyle bir şey...

eşim gitti ve bu kadar kötü olacağım aklıma gelmezdi bir ay bişey değil diyordum kendi kendime ama arabaya binip el sallaması kötü oldu zaten duygusallık hat safhada canım kızım bişeyin farkında değil gel baban gidiyor yolculayalım diyorum gitsin anne ben alt kata gidicem diyor çocuk işte ne güzel anlamaması ama ilerleyen günlerde inşallah anlamaz
(neyse ben size geçeyim yoksa çeşmeler açılacak:))

lonelines, canım adını yazarmısın diyince bende benim adımı soruyorsun sandım:)) kafam öyle gitmişki...tabiiki canım dr yanma yada ekşime varmı dedi yok dedim bulantı yalnızca oda rennie çiğneme tableti yazmış...yaa aslında benimki tam yutkunduğumuz yer varya sorun orda ağız tadım çok kötü ve işte o yutkunduğumuz yer bir değişik mide bulantısı gibi bir etki yapıyor ve bende 5. haftadan itibaren başladı düşün bu sıralar hat safhada ama allaha şükür yinede ayakta geçirmeye çalışıyorum bir öncekinde yataktan kalkamıyordum...böyle canım ...evet hep öyle olur canım benim sakındın sakındın( neyse sen şimdi onu düşünme bende ilk öğrendiğimde hasta olmuştum kendi kendime iyileştim...her sabah muhakkak limonlu çay içiyordum meyve zaten yiyormuşsun devam et ve hep bol limonlu çorba iç cezada yazmış bayılırım tarhanaya sıcak sıcak içki boğazlarını yaksın biraz zaten ilaç içemiyoruz sık sık bişeyler yeki canım vücut direncin düşmesin...yiyebiliyorsan çerez falanda yee...benim ağzım hiç boş durmadığı için:)) umarım sanada iyi gelir...

valla cnm anlaşılan veliden beklenti büyük devlete yollayın bencede en azından daha alt seviyede öğrenciler olur oğluşununda kendine güveni gelir kendini ifade edebileceği bir ortam oluşur hem malum bizim veliden fazla bir beklentimiz yok :) özel okulda geriden gideceğine devlet okulunda önde giden olması daha iyi kendine güveni gelmesi açısından..

loneliness cnm çok geçmiş olsun kuzum derdim unutmuşum yazmayı
günlük cnm nasılsın..

chnb, canım yaa senin yazdığını okurken ben o ödevlerden bıktım sizin bıkmanız normal canım o ne yaa çocuk bu motor değilki motora bile bu kadarını yüklesen bir anda çöker canım...devlete vermek mantıklı gibi geliyor tabiii belki öğretmen değişime uğrar sene sonuna kadar inşallah bazı şeyleri değiştirirlerde okulu değiştirmezsiniz...kendini çokda yıpratma canım sen elinden geleni yapıyorsun zaten...benim yiğenim devletteydi öğretmeni demişki bu çocuk diğerlerinden farklı zeka testi yaptırın...yaptırdılar gerçekten yüksek çıktı test sonucun göre 2 özel okul çocuğu istedi birine verdiler çocuk 50 dakika servisle yol gidiyor...bazı dersleri kötüymüş bizimkiler sadece hafta sonu bilgisayarı açıyorlar şimdi 5. sınıfta ama birinci sınıftayken falan anlattığının aynılarını yaşıyorlardı canım halamın kızı başından ayrılmıyordu ders için resmen kavga ediyorlardı kitabı zorla okuturdu...şimdi bir kitaplığı var görmen lazım kitap serileriyle dolu bu yaz bir seriyi bitirdi...alışkanlığı kazandı ama kimin sayesinde anne babasının sen daha yolun başındasın kaygılarında çok haklısın ama sabır ve zaman canım gör bak sende bir gün emeğinin karşılığını alacaksın....

allah acil şifalarını nasip eylesin. Lösemi falan mı, Trombosit çok zor iş erkek olacak, alkol olmayacak, ilaç kullanmamış olacak vs. vs. birde herkesin trombositi arananla tutmayabiliyor, ayrıca trombosit vermek zor iş kan gibi hemen değil, makineye bağlanıyorsun falan. Benim annem için 3 4 kişi vardı, sırayla veriyorlardı. Polis eniştemin arkadaşlarının faydası olmuştu. Malesef tanıdığım kimse yok. Öğrenci yurtları ile asker ve polisler verebilirse veriyorlar.

Sanırım ben senden fazla heyecanlıyım, geçsin şu hafta.

gözün aydın chnb, eşinde durumun ciddiyetini kavramıştır. tüp bebek istanbul'da yapılıyor, kaç gün sürüyor işlemler nasıl oluyor hiç bilmiyorum. Evde sana yardımcı olacak biri olursa eşin dışında ki bulunur eminim ben sizin oralarda temizlik ve ev düzeniyle ilgili birilerini tutabilirsin, oğlunda zaten okumayı sökmüş olur. Yattığın yerden ödevlerini yaptırısın, şimdi zorluklar gözünde büyür ama başa geldimi alllah güç kuvvet verir, yaza çok var.

uykucu, ilk 3 ay çok uyumuşum bende evi pislik götürürdü kalkıp yapasım olmazdı? geçecek. İyi olunda uyuyun.

cancan geçmiş olsun, düşük ağrısı çok zordur inanırım, benim ilk bebeğimde kanama olmuştu nasıl bir ağrıydı ki anlatamam ayrıca ben regl olduğum zaman ağrım çok olur derdim o ağrıdan sonra hafif gelmeye başlamışı bana. Öyle güzel günler gelsin öyle güzel bebiş glesniki bu çektiklerin unutulsun tez zamanda.

allah kavuştursun. Kızının anlamaması süper olmuş, şimdi yükün daha da arttı hem kızın hem bebiş hem ev işi, bulantılar geçti mi? öpüyorum çok.

miniklerim canım allaha şükür iyiyim sen de daha iyisin inşallah....

hellom, sağol canım...valla sorma canım yaa eşim 2 haftadır evdeydiya elimi hiç bişeye sürmedim canım kocam benim bugün bile tuvalet banyoyu yıkadı evi süpürdü sildi ahh şimdiden öyle özledimki...canım zaten bişey yapmak istemiyor belkide eşim gelene kadar eve elimi sürmem kötü kadın oldum yaa adam hem işte çalışsın hem evde...bulantılar geçmedi canım öyle garipki canım bişey istiyor önüme gelince midem bulanıyor...çayı görmek bile istemiyorum o kadar yani eşime diyorumki nasıl içiyorsunuz şu çayı...pazardan yeşil soğan almıştım yerim diye eve getirdim gördükçe midem bulandı kaynanama verdim:))

kızlar bu bebek çok nazlı olacak. ateşim 37.9 olunca(internette okuduk 38 ve üzeri olunca ilk üç ayda tehlikelimiş bebek için) acili boyladık. ben grip derken faranjit çıktı, boğazımda enfeksiyon varmış. sürekli ılık bişeyler içtiğim için farketmemişim. nerden buluyor ki evde yatarken bu hastalık beni. okuldayken sık sık olurum, malum öğretmen hastalığı diyolar buna.
doktor antibiyotik veremem edi. minoset verdi. mecburen içtim. ateşim yükselmesin daha fazla diye. hatta 2x2 yazdı. ama o kadar yutmayı düşünmüyorum. bir sabah bir akşam içerim. ateşin daha yükselirse yarın kadın doğumcunu ara dedi. şimdilik iyi durumum, düştü çok şükür hapı içince. zencefilli bal yedim bi de.
annem şaşırıyor kadın. evde yatıyon belli, sakınan göze çöp batar diyor. annem ikimizi de evde çatır çatır doğurmuş doktor yüzü görmeden, ebe yardımıyla. kardeşine hamileyken senin bezlerini elimde yıkardım diyo. hatta bütün evi kendi başına badana yapmış. hiç bişey olcak diye aklıma gelmedi diyo. hemen aklıan kötü bişey getirme diyor. işte öyle arkadaşlar.

günlükçüm, enişeteyi uğurlamışsın. tez gelir inşallah. zaman çabuk geçer.

miniklercim, ne demek canım. inan hep aklımdasın. kendinden düşünce daha çabuk geliyormuş yeni bebek. kürtaj daha bi oepresyon gibi ya. hep düşüğün ayağı içerde kalırmış derler. yani hemen arkasından kolay hamile kalınır derler. içini ferah tutmaya çalış canım. büyüklerimiz de tecrübe etmiş de söylemiş. inşallah tez zamanda tekrar hamiş olcan, senin zaten hamile kalma sorunun yoktu. gereken araştırma yapılınca da inşallah bu acın son olur ve diğer hamileliğin sağlıklı olur inşallah. en önemli şey moral canım, sakın unutma.
ne konuşsak ne yazsak boş. insanın canı ilk günlerde çok yanıyor. ama dediğim gibi sen iyi ol, eşin iyi olsun, tekrar gelir bebiş.

herkese güzel sendromsuz bi hafta diliyorum...okulda 2 gün boyunca müfettişler olacak kızlar..yoğun olacağım malum..umarım iyi geçer sorunsuz atlatırım..
günlükcüm tekrardan Allah kavuştursun seni iyi anlıyorum...
loneliness dikkat et kendine...
hellom...hastalığını soramadım bende test yaptırma korkusundan başka bişey yok..bi belirti yok, sivilcede yok:) göğüsler falan normal...vücudumda hissettiğim tek şey sol kasığımda ara ara bi sancı giriyo o kadar..

miniklercim cok gecmis olsun usutme kendini
gunlukcum Allah kavustursun bilirim bende esden ayrilmayi. insallah zaman su gibi gecer
hellom valla su siralar oyle gibi benimde. Evi pislik goturuyor desem yeridir. Esimde diyor yemege misafir alalim. Ben misafir falan istemiyorum dedim valla. hicbiseyle ugrasamam. Kendi yaparsa cagirsin.insallah gececek dimi. Ayy gecsin yaa!!!
Lonelinescim cok gecmis olsun canim. insallah simdi iyisindr kendine ve minik bebisimize iyi bak optum

gunaydin kizlar...stockholm deyim ..dun girmedim dinlendik epey...bu ay hesaplama felan yapmiycam, bu ay hamile kalirsam kardesimin dugune denk geliyor dogum bu ay bekliycem kizlar , ocakta baslarim calismalara..preseed i de o zaman kullanirim diye dusundum..

günaydın kızlar, geçmişi okuyamadım ama önemli bişey kaçırmadım inş ?

atlas, inş gönlüne göre olur, bende olsam bu ay korunurdum sanırım hakkında hayırlısı olsun bakalım inş .... özledik seni, nabersin ?

günlük, Allah kavuştursun enişte gitmiş galiba ? yazım varda acil bakamadım geçmişe ...

minikler; neden normal doğuma töbe ettin.sanırım bende normal yapamam.kürtajdan sonra sezeryana asla diyodum, şimdi şimdide normali yemiyorum diyorum :)) senin sebebin ne ki ?

nuray, uyu sen canım.uyandığın her daim burdayız biz :)

kıtty, senem, nazlım, taf, chnb, sinua, pileo, dr_alb, yeşim, melek, yamateke adını unuttuğum arkadaşlar varsa nasılsınız ?

Son düzenleme:
günaydın kızlaaarrr.....
aaa bugün pazartesi kimse iş başı yapmadımı bende bugün evdeyim bu defa geriden takip etmem diyordum :) ama kimsecikler yok tahlil verdim öğleden sonra rapor verelim dedi sekreter.. müdürü de arayıp gelemeyeceğimi iki üç gün rapor alacağımı söyledim..

loneliness cnm bizim sorunumuz çok sakınmak sanırım bugün hastane muhabbetleri yine daralıyorum dinlerken allahım ne rahatlık diyorum kadın öğrendiğimde yapılacak bişey yoktu diyor düşünsenize 3 ay boyunca nasıl merak etmezsin ya.. aklıma son güne kadar pikniklerde gezen arkadaşım geliyor sonra bardak bardak kolayı götüren eşimin arkadaşının eşi geliyor ama bebişler maşallah tosuncuk gibi :) cnm benim aklını ateşine de pek odaklama rahat bırak kendini biraz tabi yapabilirsen demesi kolay biliyorum ama artık korkma lütfen sen sınavını verdin dularım seninle cnm acil şifa diliyorum..

günlük cnmmm benim gündüz orda çalıştığını farzet eşinin gecede kızına sarıl uyu dilerim göz açıp kapayana kadar geçer.. bende iyiyim biraz ağrılarım oluyo ama cumartesi günü yaşadığım ağrının yanında hiç bişey bunlar :)

nuraycım şu misafir olayı bende de aynı olmuştu bana darılma canım ama gerçekten bu erkekler biraz kazma yahu bırak elalemin gönlünü almayı eşine bak yarın herkes kapısını kapatıyo eşler kalıyo başbaşa.. sana da geçmiş olsun cnm bulantın fazlaydı değil mi bebeğin sağlıklı olsunda cnm yengem 9 ay serumla beslendi ama hepsini unuttu şimdi herşeye değer dünya tatlısı bi kızı var inşallah seninde sıkıntıların çabucak geçer..

ceza huuu ne müfettişi bunlar teftiş mi rehberlik mi? cnm rahat ol şu değerlendirme olayından dolayı eskisi gibi sert davranmıyorlar daha anlayışlılar ne hikmetse :) cnm ya ben senin sürecini takip edemedim allah nasip ederse ne zaman öğreneceiz sonucu ? inşallah bu ay sende kavuşursun bebişine ..

chnb ablacımm ikinci döneme oğluşunun sana pek yükü kalmaz diye düşünüyorum ama okulu biraz farklı olduğu için yine de yanıltmak istemem.. sen yinede doktorunun önerisine kulak ver ablacım o kadar emek verdin oğlunun okulu seni zorlarsa ver devlete ben devlette daha iyi olacağını düşünüyorum.. maddi zorluklar yaşayan aileden sıkıntılı daha alt seviyede olan ne bileyim olumsuz örnekleri de görsün belki yaşadığı hayatın kıymetini bilir gayret gösterir tabi oranın şartlarını bilmediğm için ben uzaktan düşüncelerimi paylaştım umarım kızmazsın..

hellom saol canım sanırım bana da artık diğer ağrılar hafif gelecek şuanda da kasılmalar oluyo ama eşim çok mu diyor ben bilmiyorum diyorum :) aklımda diğer acı olunca bunlar basit bişey gibi geliyo önemseyip önemsememem gerektiğini bilemiyorum :)

nazlım en son neşen yerindeydi bende sevindim moralinin yerinde olmasına bu moralli anneyi kaçırmak istemez bebişin sanırım

candaş dr alp yeşim nabersiniz kızlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…