Kürtajdan sonra hamile kalma şansı ne kadardır ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi aylin_fatih
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

gecen sefer iğne basladılar die çok üzülmüştüm ya, bu sefer hiç bisey istemiyorum dedim. kaytardım walla canım:)) şu anda 6+4 teyiz. daha çok küçük. zaten kalp atımını da vaginal ultrasonla görebildik. bi önceki gebeliğe göre karından bakınca kese daha büyüktü. bebek görünmüyodu. korktum biraz ama doktor normal hersey dedi. 2 hafta sonra yeniden gel dedi bakalım canım. cok korkuyorum şu 12 hafta bi bitse...

Yaşadıkların az şey mi?Unutman çok normal.Ben korunma sürecimin 2. ayını bitirdim.Kaldı 1 ay

Chnb;Ablamın yarın kontrolü var.Hayırlısıyla güzel haberler alırız İnşallah

yani gerginde olmakta haklısın, gergin olmasanda bunlara normalde kızarız.k.validenlerin araması lazım tabide, zorla olmuyo demekki.tipik kaynanalr işte..erkeklerde de biraz odunlukta var tabi, nerden anlayacaklar.en ihtiyaç zmanında sapıtıyolar.sen bize dök derdini, biz anlarız bizi nede olsa değil mi
Candaş rahim filmi istemeliydi, ayrıcahisteroskopi de olabilir tüplere bakılıyor onda da. Ama rahim filmi genelde istenir...
aslında dr bişey demedi ben dedim, yarın gidince derim artık ne gerekiyosa bakar madem, hepsine beraber bakılmıyo ya ? ben genel birşey sanmıştım smear testini.

atlas, avatarın süper olmuş :)) yumurtalar sıcakladı mı :))

kizlar disari ciktim hem arkadasa gittim hemde dolandim, biraz kar yagdi burda ama yarin kapatacak diyorlar insallah..stockholm de karsiz bir kasim gecti ya sasirdik.normalde bu aylarda heryer kar olmasi lazimdi..kar yuzunu gösterdi, heryeri kapatir marta kadar artik karli bir jul (noel) geciririz

tedavi ister istmez gerginlik yaratıyodur tabi, inş öncelikle 12. haftayı sonrada 40. haftanızı atlatırsınız da anne kız mı deseme anne oğul mu, artık kavuşursunuz birbirinize inş.. maşallah epey büyümüşsünüz ya dr normal dediyse korkma diyeceğim ama tedirgin olmamak ne mümkün...

Cezam, canım sen bugün mü test yaptırdın, inş bebeğinle gelde burdayız de inş :)

yumurtalar sicaklamadi bacim daha ...bol bol cifter cifter yumurtlayayim diye koydum avatari yumurtlamaya var daha 17 aralikta 16 si da dogum gunum 30 oluyorum..

Kızlar birşey danışmak istiyorum.

Kürtajdan sonra ki 2. adetimi bekliyorum sanırım 8'i veya 9'u gibi olurum.

Bu kürtajdan sonra ki 2. adetim olacak.Normalde korunma süresi 3 ay.Ama içimden bir ses sürekli bu ay hamile kalmak için çalışmalara başla diyor

Adetimin 3. günü doktora gidip hormon tahlillerime baktırmak istiyorum.

Rutinler ve kanama pıhtılaşma zamanlarınada tabi.

Tahlil sonuçlarına göre bir sorun çıkmazsa hamile kalmayı deneyebilirim.Ama yine aynı şeyleri yaşarsam diye ödüm patlıyor.Bilmiyorum kafam çok karışık

Son düzenleme:
yumurtalar sicaklamadi bacim daha ...bol bol cifter cifter yumurtlayayim diye koydum avatari yumurtlamaya var daha 17 aralikta 16 si da dogum gunum 30 oluyorum..
bereketli olsun inş :)) yaşlanıyoruz demeyeceğim :) kadının en güzel yaşları 30 ile 40 arasıdır sloganını söyleyeceğim :)) yani şarap aşamasındasın :)) oohh maşallah, inş 31 e giremeden anne olursunda kızın :) taş gibi anne görür :)

iç sesini dinle bence.2 adet genelde uygun görülen bir süre, burda genelde 1 adet sonrası çalışmalara başlamıştık bizler.ama 2 acı umudu çok kırabilir, genelde bünye toparlanıyor evet ama toparlanmama ihtimalinide düşünüp karar vermek lazım.bizde eşimle şunu demiştik ki , iyi ki 2 ay korunmuşuz, dener denemez olacak diye plana bıraksaydık olmayacaktı demekki diye züğürt tesellisi verdik kendimize.sonuçta hala hamile değilim :) senin yerinde olsam sanırım denerdim ama tabi tahlil sonuçlarından sonra ... hayırlısı inş ...

Yaşadıkların az şey mi?Unutman çok normal.Ben korunma sürecimin 2. ayını bitirdim.Kaldı 1 ay

Chnb;Ablamın yarın kontrolü var.Hayırlısıyla güzel haberler alırız İnşallah

İlknur Hanıma mı? İnşallah güzel haberlerle döner...

Canım sen şöyle detaylı her şeyi konuşacağın bir dr ye git. Yarınkine de sor istersen rahim filmini. Çünkü smear her kadına yılda bir yapılsın denen sanırım kanserle ilgili bir test...

Canım bir şey diyemiyorum. Genelde 2. adetle korunmadı arkadaşlar. Malesef Minikleler sorun yaşadı. Diğer arkadaşlardan bir çoğu hemen hamile kalmadı ben de dahil. 2. de korunmadık ve kalmadım. Hiç adet görmeden kalan ve devam eden de var. Değişiyor kişidenkişiye...

varya kasım ayı töwbe pek bi karışık geçti aralık inş. güzel geçer, bu hafta bana biraz zor be kuzum, eşim perşembe akşamı dışında yok, çarşamba günü maç var kardeşim gelir herhalde eşim arkadaşlarıyla dışarıda izleyecek.
evde oturuyorum diye eşim tek sosyal bağım gibi oldu bir an önce kendime gelmeliyim diyerekten bir iki program yaptım bakalim :)
ovulasyon mik. kullandın mı tükürüklü mü :)

canım yat yuvarlan, klasik bir ev hanımı sabah kalk yatak kapat, ne yesem diye ortalıkda 4 dönüyorum kahvaltı için, ortalık düzelt, evi süpür evi sil toz al, kitap oku, sağa sola git, yemek yap, bir baktım saat 5 sonra bekle koca gelsin. Ev hanımlığı çok yıpratıcı yahu.

oğluşuna geçmiş olsun.

kuzum benim ne güzel güldürebildiysem seni, cezalar yerinde olmuş.
Devlete gidiyoruz da inan oradaki muamele sonradan yol su elektrik olarak dönüyor bize, ne diyelim mevlam muhtaç etmesin eksikliğinide göstermesin devlet hastaneleri için, kayınvaliden aramasın boşver, zaten hassas dönem aradığı zaman bişi der bozar moralini, salla. Tek başına mücadele veriyorsun ama eşinde seninle aynı mücadelede sadece sen ön saftasın arkanda da o var öyle düşün.
Kadınların kadınlara acıması mı yoktur nedir, kadın patronlar zor oluyor, kadın dr larda pek bi garip oluyor diyelim.

Sanırım İlknur Hanıma devam ediyor..Yarın 6+4 oluyor İnşallah.

İşte bendede kararsızlık ön plana çıkıyor.Ya süre bitmeden yaptım diye pişman olursam?Tahlil sonuçları çıktıktan sonra birşey kalmıyor 1 ay daha beklerim ne yapayım.Ama olmazsa korkusu var bide.Tabi rabbim hayırlısını versin hepimize.Ocağa kadar bekleyeceğim sanırım

Kadın müfettişler de...

candaşım pimpirikli kity kafanı dahada karıştıracak.

smear rahim ağzı kanseri için yapılan bişi, 6 yada 1 senede falan yapılıyor.

rahim filmi yada histeroskopi öyle basit bişi değil, özellikle rahim filmi çok iyi bir dr yaptırmak gerekiyormuş, ayrıca acısı çok oluyor diyende var demeyende ve eğer film çekilecekse kesinlikle tek başına gitme olur mu?

ben regl olamıyorum diye dr dan istemiştim oda demişti ki , sen önce ovulasyon testleriyle adam gibi 6 ay çalış, sonra çatlama iğnesi vss, en son rahim filim demişti her dr falan farklı. öptüm

canım dr bakalım ne diyecek, dr sor aynen bize sorduğun gibi rahimi kalınlaşmasını falan bilen gören o, genelde 1 regl bekledik sonra çalıştık kimi 2 ay kimi ertesi ay ben 9.ayın sonunda yakalayabildim, Eğer uğraş alanın varsa kafanı uzaklaştırabiliyorsan ocak mantıklı sanki. Dr daha iyi bilir kesinlikle.

hakkımızda hayırlısı. Tez zamanda kucaklarımız sağlıklı uzun ömürle bebişlerimizle dolsun.

insallah canim yaa hayirlisiyla gelsin yavrularimiz...

yarınki dr la da konuşabilriim.çok bildiğim dr yok zaten, kimseyede sormak istemiyorum.pozitif bi dr o yüzden gitmek istiyorum ona, belki ifade edememişimdir kendimi, artık yarın tam olarak anlatırım.o da gerekli olanları yapar herhalde.yapmazsa başka bi dr ararım artık.saol ablacım.

toplan gel kıttym:) evde olunca napcan ki ? haklısın yani, güya ben işe gidip geliyorum ama benimde tek aktivitem eşim galiba :) ama yeni planlara atılmakta fayda var, ben olsam sanırım müzik yada dans kursuna filan giderdim.ovulasyonu da daha kullanmadım, ilk bismillahı yarın atacağım :)

Allahtan yazmışım, şimdi dr a kızdım ama he, insan bi uyarmaz mı ? peki neden yalnız gitmemeliyim dr a ? çok mu zor ? bari yarın arayıp erteleteyim randevuyu, yani kürtajı yapan bunu yapamaz mı ? gitmeyim mi ? kafam karıştı şimdi, hemde canım sıkıldı (

Candaş, Canım sen şimdi bir yıla yakın hamile kalamadığın için şayet eşinin yanında olmadığı göz önüne alınırsa dr kürtajdan sonra tüplerde yapışıklık mı oldu diye bir ihtimali tibbi olarak aklına getirmesi gerekir. Çok az da olsa bu her kürtaj yaptırandavar. Nitekim 47 yaşında olan görümcemin 2. kürtajında böyle oldu. Ben de 2 korunmasız ay geçirdim hamile kalmadım ve kendim için de normalde kolay hamile kalna olarak düüşündüm bu durumu. Memorialdeki de kürtajdan sonra rahim filmi çekilebilir tüplerin durumu için demişti bana.

Canım smear için değil yalnız gitmek. Rahim filmi için. Çünkü narkozla oluyor. O yüzden o anı hissetmiyorsun. Ben rahim filmi de histeroskopi de çektirdim. Ama afedersiniz uyanınca sanki tecavüze uğramış gibi hissettim. Kasıklarım çok ağrıdı ve tuhaf bir duyguydu...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…