Doktor 3 ay demişti.Ama sağlıklı 1 adet görmende yeterli demişti.Ben 1 Ekimde oldum kürtaj.
Korunma süresinde ki amaç; Vücudun kendisini toparlaması için en çokta rahimin.Rahim gebelik için neler depoluyor bir bilseniz.
Sonra gebelik yarım kaldığındada vücudun algılaması biraz zaman alıyor diye düşünüyorum.
İnsan bebeğini kaybettiğinde yarım kalan bir duyguyu hemen tamamlamak istiyor.Onca şeyi yaşayan kendi değilmiş gibi..
Kaybolan bir eşyanın yerine yenisini almak ister gibi arsızca..
Tekrar aynı şeyleri yaşamaya gücüm yok benim.Bir kez daha bebeğimi kaybedersem yıkımı ve hasarı büyük olur bende.O yüzden korunma sürem dolunca,riskleri biraz daha azaltınca istiyorum bebeğimi..
Ama bir an için yeniden annelik duygusunu hissetmek içimi ürpertti.2. seferde eczaneye giderken hava soğumuş diye karnımı kapatmam ve eğer ki varsan ne olur bu sefer beni bırakma diye karnımla konuşmamda bilinçaltımın eseri sanırım.
Sizleride gereksiz yere meşgul ettim.Kusura bakmayın lütfen
Doktor 3 ay demişti.Ama sağlıklı 1 adet görmende yeterli demişti.Ben 1 Ekimde oldum kürtaj.
Korunma süresinde ki amaç; Vücudun kendisini toparlaması için en çokta rahimin.Rahim gebelik için neler depoluyor bir bilseniz.
Sonra gebelik yarım kaldığındada vücudun algılaması biraz zaman alıyor diye düşünüyorum.
İnsan bebeğini kaybettiğinde yarım kalan bir duyguyu hemen tamamlamak istiyor.Onca şeyi yaşayan kendi değilmiş gibi..
Tekrar aynı şeyleri yaşamaya gücüm yok benim.Bir kez daha bebeğimi kaybedersem yıkımı ve hasarı büyük olur bende.O yüzden korunma sürem dolunca,riskleri biraz daha azaltınca istiyorum bebeğimi..
Ama bir an için yeniden annelik duygusunu hissetmek içimi ürpertti.2. seferde eczaneye giderken hava soğumuş diye karnımı kapatmam ve eğer ki varsan ne olur bu sefer beni bırakma diye karnımla konuşmamda bilinçaltımın eseri sanırım.
canım geçmiş olsun öncelikle
geçen sene bu akşam bebeğim 9+6 iken lekelenmem başladı ve 10 aralık 2010 sabahı kürtaja alınmıştımherşey yolunda gidiyordu hiçbir hamilelik sıkıntısını yaşamıyordum. ama bebeğimin kalbi durdu patolojide bir sorun görmediler. yani kısmet değilmiş melek oldu ilk bebeğim ben sonra ilk adeti görene kadar korundum ve ilk adeti görünce kendi isteğimle (sigorta ilk düşükte karşılamıyor) pıhtılaşma testlerimi yaptırdım pıhtılaşma sorunumun olmadığını öğrendim. sonra bir daha da doktor kontrolüne gitmedim ateşimi ölçerek herşeyin yolunda gidip gitmediğini tespit ederek kürtajdan sonra 7. ayda Allah'a şükürler olsun hamile kaldım ama o süre zarfında her adet döneminde moral bozukluğu ağlama krizleri olmuyormuydu oluyordu ama Allah'a dua ederek isyan etmeyip hayırlısını dileyerek bekledim. Şimdi 6. gebelik ayımdayım Allah inşallah yavruma hayırlısıyla kavuşacağım günleri görebilmemi nasip eder
sana da en hayırlı zamanda tekrardan hamilelik duygusunu hayırlısıyla yaşayabileceğin günleri görmeni nasip eder inşallah
mini mii birleri okutuyorum canım topiğimiz öğretmen ağırlıklı zatenmerhaba minikler.öğretmensin sanırım.bende. kaçıncı sınıfları okutuyorsun.
canım hayırlısını dile burda korunmadan hamile kalıp sağlıklı devam eden olduğu gibi benim gibi iki ay korunma süreci bitince hamile kalıp ikinci kayıbını yaşayan da varÇalışıyorum işyerindeyim kızlar.Eczaneden 2 test daha alayım ben.Kan testini olmadı yarın yaptırırım.Yani idrar testlerinin sonucuna göre.Felç gibi oldum tuhaf bir haldeyim
Hayırlısı İnşallah ne diyeyim
hilal canım ben şuan hala düşük yapıyorum o zaman en iyi ben anlarım yok böyle bir durum bu olayı yaşayan herkes birbirini çok iyi anlıyor canım içinin rahat olmasını istiyorsan bekle benim iki ay korunma sürecimi bekledim yine geldi başıma ama iyiki beklemişim o zaman tamamen kendimi suçlayacaktım bu kadar rahat olamayacaktım ne kadar rahatsın dersen hamilelik ve bebek muhabbetlerinde çekememezlk değil ama büyük bir acı düğümleniyor boğazıma isyan etmiyorum dua ediyorum rabbime sığındım o istediğinde hayırlısıyla versin inşallah herkesin kucağı dolsun..yazdıklarının üzerine ne denir ki. seni en iyi anlayanlardan biriyimdir. benim de acım taze bunu bile atlatamadım . tekrar aynı şeyi yaşayacağımı düşünmek canımı çok yakıyor ama yine de istemekten kendimi alamıyorum. ben de o süreci tamamlayacağım sanırım. en azından kendimi suçlamak istemiyorum. allahım yardımcımız olsun. bir daha bu acıyı yaşatmasın.
oğlumu çok özledim
canım benim kardeşim kardeşlerim zaten bu brbirmize ettiğimiz dualarla ayakta kalıoruz canım çok yanıyo geçecek inşallah ağlam kurban olurum başka anlatcak yazcak kimsem yok daraldım çok fenamini mii birleri okutuyorum canım topiğimiz öğretmen ağırlıklı zatenne ararsan var bizde :)sen ?
canım hayırlısını dile burda korunmadan hamile kalıp sağlıklı devam eden olduğu gibi benim gibi iki ay korunma süreci bitince hamile kalıp ikinci kayıbını yaşayan da varallah herkese sağlıklı sıhatli hamilelik yaşatsın (sonraki aldığın test yeteri kadar hassas olmayabilir bir de yakın arayla yaptıysan kandan idrara geçmesi 4 saatlik bir idrar isteniyor sanırım sabah tekrar dene inşallah hamilesindir yerine hayırlsı neyse o olsun diyorum cnm korunma sürecinde olduğun için )
hilal canım ben şuan hala düşük yapıyorum o zaman en iyi ben anlarım yok böyle bir durum bu olayı yaşayan herkes birbirini çok iyi anlıyor canım içinin rahat olmasını istiyorsan bekle benim iki ay korunma sürecimi bekledim yine geldi başıma ama iyiki beklemişim o zaman tamamen kendimi suçlayacaktım bu kadar rahat olamayacaktım ne kadar rahatsın dersen hamilelik ve bebek muhabbetlerinde çekememezlk değil ama büyük bir acı düğümleniyor boğazıma isyan etmiyorum dua ediyorum rabbime sığındım o istediğinde hayırlısıyla versin inşallah herkesin kucağı dolsun..
nazlımmmmmmm ağlattın beni kuzum seni çok seviyorum yüreğinin temizliğine öyle çok inanıyorumki allahım tez zamanda seni de müjdelesin ve hayallerine bu defa sağlıklıca kavuştursun canım benimmm
kızlar bebejleriniz ne zaman kaç haftalık bıraktı gitti bilmiom ama ben çok acı çektim inanın ayık ayık yaşadım herşeyi o dayanılmaz kasık ağrıları belime saplanan bıçakları yatakta kıvranmalrım eşimin söledii söz gitmio bu çocuk düşecek galiba sana bişi olmasın kalk hastaneye gidiyoruz ben nasıl bağırmışım ona hatırlamıorum bişey olmucak oğluma benimle kalcak hastaneye gittik babam kız kardeşim annem eşim ben arabada çığlık atıorum hayalim biraz erken oldu hep kurardım hayalini böle babam götürcek beni hastaneye doğuma eşim elimi tutcak bebeğimizi alıp gelces ama alıp değil toprağa verip geldik gittik hastaneye kadın yatırdı beni çatala kanaman var dedi ultrasonla bebeğe baktı ordaydı oğlum hala elini kolunu kımıldatıyodu döndü bana baktı hemşire bak sana bakıo dedi yaşıo ama aşağı inmiş hemen müşadeye alıcaz dedi tekerlekli arabayla bi odaya götürdüler kardeşim yanımda kocam annem babam aşağıda tam yatağa uzanıcam aniden suyum patladı arkasından kanama üzerimdeki gri eşofman kıpkırmızı oldu hemşireye diyorum sadece tek cümle gitmesin nolurr beni bırakmasın kadın elimi tutuyo ağrıdan ölüyorum ama umrumda diil günlerce çekseydim o acıyı ama gitmeeydi ayağa kalkmıorum kımıldamıyorum hala gidebilceni düşünmüorum yarım saat falan böle devam etti ağrılar kanamalar sonra kardeşim bi çığlık attı hemşireyi çaardı bebek gelio diye bağırıodu içimden bişi koptu hissettim canımdan can gitti kardeşim ağlayarak dışarı çıktı orda bayılmış kalmış yavrumsonra kordonu kesti kadın içerde eşi var ıkın onu çıkarcas dedi benimle birlikte ağlıodu ben naptımı bile hatırlamıorum ondan sonrasını yemin ederim hatırlamıorum sabah uyandıımda güneş bana doğmuyodu üst kattan gelen bebek sesleri yüreğimin içini yakıodu bi an önce çıkıp gitmek istiyodum evime ziya bey yanıma geldi benimle konuştu içimi rahatlattı birden huzur doldu yüreğime sonra gelen giden hastane odası panayır yerine döndü herkes elinde kocaman bi poşetle benim sevdiim şeyleri alıodu doktor geldi yemek yemesin içerde parça kalmış kürtaj olcak dedi haydaa ordan aldı beni götürdü ellerimi kelepçeledi verdi narkozu ayıldıımda odamdaydım yanımda kocam vardı yüzüne bakamadım baksam ağlıcaktım halamın kızı geldi saırıdlı beraber ağladık kocam dayanamadı dışarı çıktı akşam oldu sabah oldu ama 1 hazirandan beri güneş bana doğmadı acım dinmedi içerde yanıp tutuşan bişi var küllerimden yeniden doğmak istiyorum bu acıyı dindirecek tek şey yeni bi evlat sanırım bunları yazdıım için affedin nolur bu bi teselli diil kızmayın sakın ama bebek büyük olunca bedenen de acı çok büyük oluyo kızlar off canım çok yanıyo özür dilerim yazıklarım için çok özr dilerimm
çok geçmiş olsun canım. allah yardımcın olsun. benimki 9 haftalıktı. acını yeniden daha da mı çok hatırlattık sen kusura bakma.haklısın senin yaşadıkların çok daha zor. ama 2 aylık da olsa benim de acım yeni dinmiyor. yeni bir bebek istiyorum. allahım bize de nasip eder mi şöyle nurtopu gibi bi çocuk. çok istiyorum çoooooooook.
sabrediom kuzum bayadır dinlemedim bu şarkıyı açayım bende iyi akşamlar canımmnazlım, sen naptın ya ? fonda kırmızı gül demet demetle nede güzel gitti yazın anlatamam yani ... inş oğlunun kardeşi gelecek, acı zamana göre dahada artıyordur mutlaka.inş sevnce dönecek o hüzüner, az kaldı sabret..
yamateke, çok şükür gördük seni :) hayırlı doğumlar olsun inş şimdiden.arayacağım seni zatende burdanda diyeyim dedim.çok püyroum kızınıda senide :)
günlük, canım inş tez geçer, çoğu gitmiş azı kalmış şükürki atlatmaya :) kolay gelsin :)
bende çıkıyorum kızlar, iyi akşamlar ve iyi tatiller herkese...
seni merak etmiştik canım en sonunda aklıma geldi tafa sordum iyi lduuna sevindim sizlerden güsel haberler aldıkça bizimde umudumuz daha da kocaman oluyo rabbim kolay doğumlar nasib etsin inşallah sağlıkla gelsin evladın arada haber ver unutma bizi
allah sana tez sürede insallah ikiz bebkler nasip eder salya sümük ağladım derler ya inan nazlım dahada beter ağladım kızımada dedimki bak kızım bu okuduğumuz teyzenin oğlu vardı seninde abin olacaktı ama olsun sen şimdi hem melek olan abin için dua et hemde yeni gelicek olan kardeşlerin için dua et dedim oda inan bir döndü bir tekmelediki anlatamam beni duydu ve nazlı teyzesine bütün bildiği duaları etti ve dediki hiçç üzmesin kendisini abim bir melek hiç düşünmesin kardeşlerini annesinin yanına yollayacak günü sabırsızlıkla bekliyormuş oğlusun ama nolurrrrrrr artık gözyaşların dinsin ve umutla sabırla bekleeeee senni seviyoruzzzz....
canım sabır et canım. ben de çok içten inanıyorum. çok yakında tekrar hamile kalacaksın inşallah. kolya değil çok iyi anlıyorum yaşadıklarını. ama gerçekten hissediyorum 2-3 aya inşallah hamile kalacacaksın.kızlar bebejleriniz ne zaman kaç haftalık bıraktı gitti bilmiom ama ben çok acı çektim inanın ayık ayık yaşadım herşeyi o dayanılmaz kasık ağrıları belime saplanan bıçakları yatakta kıvranmalrım eşimin söledii söz gitmio bu çocuk düşecek galiba sana bişi olmasın kalk hastaneye gidiyoruz ben nasıl bağırmışım ona hatırlamıorum bişey olmucak oğluma benimle kalcak hastaneye gittik babam kız kardeşim annem eşim ben arabada çığlık atıorum hayalim biraz erken oldu hep kurardım hayalini böle babam götürcek beni hastaneye doğuma eşim elimi tutcak bebeğimizi alıp gelces ama alıp değil toprağa verip geldik gittik hastaneye kadın yatırdı beni çatala kanaman var dedi ultrasonla bebeğe baktı ordaydı oğlum hala elini kolunu kımıldatıyodu döndü bana baktı hemşire bak sana bakıo dedi yaşıo ama aşağı inmiş hemen müşadeye alıcaz dedi tekerlekli arabayla bi odaya götürdüler kardeşim yanımda kocam annem babam aşağıda tam yatağa uzanıcam aniden suyum patladı arkasından kanama üzerimdeki gri eşofman kıpkırmızı oldu hemşireye diyorum sadece tek cümle gitmesin nolurr beni bırakmasın kadın elimi tutuyo ağrıdan ölüyorum ama umrumda diil günlerce çekseydim o acıyı ama gitmeeydi ayağa kalkmıorum kımıldamıyorum hala gidebilceni düşünmüorum yarım saat falan böle devam etti ağrılar kanamalar sonra kardeşim bi çığlık attı hemşireyi çaardı bebek gelio diye bağırıodu içimden bişi koptu hissettim canımdan can gitti kardeşim ağlayarak dışarı çıktı orda bayılmış kalmış yavrumsonra kordonu kesti kadın içerde eşi var ıkın onu çıkarcas dedi benimle birlikte ağlıodu ben naptımı bile hatırlamıorum ondan sonrasını yemin ederim hatırlamıorum sabah uyandıımda güneş bana doğmuyodu üst kattan gelen bebek sesleri yüreğimin içini yakıodu bi an önce çıkıp gitmek istiyodum evime ziya bey yanıma geldi benimle konuştu içimi rahatlattı birden huzur doldu yüreğime sonra gelen giden hastane odası panayır yerine döndü herkes elinde kocaman bi poşetle benim sevdiim şeyleri alıodu doktor geldi yemek yemesin içerde parça kalmış kürtaj olcak dedi haydaa ordan aldı beni götürdü ellerimi kelepçeledi verdi narkozu ayıldıımda odamdaydım yanımda kocam vardı yüzüne bakamadım baksam ağlıcaktım halamın kızı geldi saırıdlı beraber ağladık kocam dayanamadı dışarı çıktı akşam oldu sabah oldu ama 1 hazirandan beri güneş bana doğmadı acım dinmedi içerde yanıp tutuşan bişi var küllerimden yeniden doğmak istiyorum bu acıyı dindirecek tek şey yeni bi evlat sanırım bunları yazdıım için affedin nolur bu bi teselli diil kızmayın sakın ama bebek büyük olunca bedenen de acı çok büyük oluyo kızlar off canım çok yanıyo özür dilerim yazıklarım için çok özr dilerimm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?