Kürtajdan sonra hamile kalma şansı ne kadardır ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi aylin_fatih
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

bu 8. denememizdi canım..evet kürtaj oldum..rahim filmini büyük ihtimalle aşılamadan önce tavsiye edecek..bende o zaman düşünüyorum..pcos var ama önemli değil sorun olacak boyutta değil dedi...umarım bu ay olur..
ev hanımı olmak güzel..çocuğuna bol bol vakit ayırabiliyorsun..biz zaten okulda sıkılıyoruz yoruluyoruz..ödevleri azaltsa bari..2.dönemde azalır herhalde..kolay gelsin size..otoriter olmak bazen iyi oluyor..sınıf sessiz oluyor:)

Canım ne bileyim biz de bizim oğlanı o zapteder dedik ama... Diyorki herkes 1 sayfayazıyor o daha 1 sıra yazmıyor. Bi şeylerle uğraşıyor diyor. Ama sınıftaki herkesten zeki diyor. Anaokulunda da öğretmen derdi OĞLAN DİNLEMİYOR DEDİĞM ZAMANDA SORSAM YİNE DOĞRU CEVAP VERİYOR DEMİŞTİ. Anlamadım ben çocuğu. Psikolğa da götürdüm ciddi bir şey bulmadı hiperaktif değil dürtü kontrolü var dedi. Biraz dikkati yaşıtlarından düşük ded.Anlayamıyorum. Şimdi hece çalıştırıyorum. Öğretmen çok ödev veriyor bir gördğü cümleyi nerdeyse bir daha görmüyor ki çocuk aklında tutsun. Az cümleden ve basitten yola çıksa daha iyi değil mi? Baktım sınıf fişlerini 5-6 heceli kelimeler var...

abla sesler arttıkça kelimeler değişiyor ama heceler çok değişmiyor mesela anne ve nane farklı kelimelr ama nerdeyse hecelr aynı..eskiden ezbere yönelikti az cümle verilip ezberlettiriliyordu ama şimdi..çocuk okuma mantığını öğrendimi ilk defa duyduğu bir sesle heceler kelimeler oluştrabiliyor..benimde 1.sınıf okuturken bi öğrencim vardı.. yazmıyo okumuyo..herkes 1 sayfa yazıyor o 1 satır yazmıyor..boyalarını oyun hamurlarını getirmiyor..vakit geçtikçe herşey değişti sınıfın en zeki öğrencisiydi..en hızlı o yazdı..en güzel o okudu..biraz zaman..her öğretmen farklı düşünür..benim için öğrencim güzel yazmasa olur..önemli olan ne yazdığını anlasın..
sınıfın çoğunluğu iyiyse onlara göre ödev veriyor olabilir..abla tüp bebek işini düşündünüz mü?

pazartesi günü 1 tane okurum kesin ölmez kalmazsam. Hayırlısıyla inşallah. Akşam haber veririm sana ama dediğm giib kesin okurum, annem için okuyorum pazartesi günleri

cezam canım ben seni çok seviyorum en çok bu güçlü tavrını seviyorum. İçinde belki değil muhtemelen fırtına kopmuştur regl olunca yılmadan hadi sil baştan yapabiliyorsun. Bende öyleyimdir sil baştan yapamadığım zamanlar yüksek sesle kendimle konuşur motive ederim. Dualarım seninle ve siiznle kendimide ihmal etmiyorum bu arada. Kürtajın 7. ayındaydı sanırım regl olamıyordum yine ateş basıyor terliyorum şiştim falan yine dedim ilaçla olacağım herhalde o zaman demiştim eşime kendimi mi assam ne yapsam diye :)))gülerek tabii. İnsan o kadar bitme noktasına geliyor ki, Allahın izniyle olacak hepimiz bir gün ve inşallah yakın bir zamanda anne olacağız.
Tedavinde mevlam kolaylıklar versin bebek versin.

minikler nereye taşınıyorsun, yarın senin tahlilin var yine değil mi? yoksa kaçırdım mı .

bende seni çook seviyorum canım sağol.. hep erkekler eşlerine bebek konusunu kapatalım der ya.bu ay ben eşime dedim test yaptığım gün.hamile değilim bu konu hakkında konuşmayalım diye..dün akşama kadar hiç konuşmadık bu konuyu..ben sadece adet olsam bari diye kısa bi cümle kurdum dün gece ..o kadar...ben doğal tedaviye güveniyorum..hayıtı çatlatma iğnesine kadar içeceğim..bal tarçın çörek otu karışımınıda kullanacağım:)sadece bu ikisini yapacağım..sonrası takdiri ilahi...ilk gebelikten sonra şunu öğrendim canım hamile kalmak önemli değilmiş önemli olan sağlıklı sıhhatli doğması ve ondan sonrasınında böyle devam etmesi..ne diyeyim geç olsun da tek sorunusuz olsun:) çınarımıza iyi bak öptm..Allah kabul etsin şimdiden..yarın dualarında benide unutma emi:)

cezacım üzülme inşallah herşey güzel olur bende adetin 3.günü doktora gittim önceki sayfalardada sana yazmıştım ama ogün yoktun bana klomen verdi bugün başladım cumartesi kontrole gitcem böyle 3 ay deneyelim olmazsa aşılama yaparız dedi bu aşılama işi beni biraz ürküttü eşimde tedirgin oldu bide çatlatma iğnesi falan demedi cumartesiye kadar yumurtamı olucak bu ilacı içince çok kısa zaman açısından değilmi aşılama tüp bebek gibi bişeymi eşden sperm alınıyomuş yıkanıyomuş falan yazıyo nette bide tüp bebek skandalları çıkmıştıya tvye başkkalarının spermleriyle insanları kandırdılar bizde bu yüzden korktuk açıkçası biraz bu konuda beni aydınlatırmısın bide sana çok teşekkür ederim bana vakit ayırıp cvp verdiğin için ben bu forumu okuyarak genelde takip etmeye çalışıyorum ama boyun düzleşmem olduğu için çok bilgisayarda kalamıyorum diğer arkadaşlar sorularıma hiç cvp vermediler sitem ediyim bide :)

İnşallah canım. Einstein miydi o tembel olan? Aklıma o geliyor artık. Züğürt tesellisi. Resimde yetenekliler arasında saydı öğretmen. İngilizcede de iyiymiş. Ufff sıkıldım 1. sınıftan. Canım tüp bebek yaza kaldı. 15 tatilde bire bir oğlanla ilgilenirim. Valla okul tatil olsun ben ilgileneyim diyorum. Çünkü bayramda tatilde ilgilendim bayağı ilerledik öğretmen de dedi. 29 çocukla yetişemiyor hoca...Tabi AMH testim iyiçıkarsa rezervle ilgili...

Teşekkür ederim canım... Annenin mekanını cennet eylesin...

düştümü canım değerin...klomen yumurtaların daha hızlı yani zamanında büyümesini sağlıyor..çatlatma iğnesini her doktor vermiyor ama bana verdi.çünkü zaten pcos var çatlamazsa büyük bir kist oluşur diye.sende kontrole gittiğinde mutlaka sor..çatlatma iğnesi verecekmisiniz diye..çünkü bazen doktorlar hastalarının isteğine göre hareket edebiliyor..aşılama kolay bi işlem bildiğime göre acı hissetmiyorsun..spermi anne rahmine yerleştiriyorlar..doktorun güvenli ise korkacak birşey yok ben zannetmiyorum başkasının spermi olsun..ne zamandan beri korunmuyorsun klomeni genellikle 1 yıldan fazla hamile kalamayanlar için veriyorlar..şimdiden aklına gelen soruları bi kağıda yaz ve doktoruna giderken yanında götür ben bu sefer öyle yapacağım..kadının karşısında dilim tutuluyor..yanından çıkınca aklıma geliyor sorular..inşallah aşılamaya gerek kalmaz canım..

inşallah iyi çıkar abla..yazada hamile kalırsın inşallah..oğlunun da karnesi 5 oldu mu ne güzel olur..

ewt canım değerim8.52 çıktı bu ay 11. ayımız korunmayı bırakalı herşeyin hayırlısı olsun ilk hamileliğimde kürtajda falan başka doktora gittim şimdi bayan bi doktor buldum daha rahat ederim diye iyi birine bennziyo valla doğru diyosun kağıda yazıp gitmek lazım bende doktor fobisi var hastaneye girince çocuk gibi oluyorum konuşamıyorum doğru düzgün cumartsi gidince sorarım iğneyi iğnedende nefret ederim:)Hayırlısıyla Rabbim hepimize sağlıklı sıhatli hayırlı evlatlar nasip etsin %10 ikiz gebelik diye ilacın içinde ne güzel olur bir doğumda iki bebek

ikiz güzel ama çook zor:)annem beddua edip kötü söz söyleyeceğine ikiz çocuğun olsun demen yeterlidir der..dayımlar ikiz annem bakmış ordan biliyor..anneminde ikizleri varmış ama malesef aldırmış...bende hep inanırdım benimde ikizlerim olacak diye..hayırlısı bir iki farketmez..Allah yardım eder:)
değerin güzel düşmüş..peki sordunmu neden süt gelmeye devam ediyormuş..iğne korkulacak bişey değil küçük bişey:)

ben sormadan o sordu süt geliyomu diye çok uğraşıp sıkınca çok az geliyo dedim geç bi muayene edelim diyip içeri aldılar beni bende alttan muayeneyi düşünürken onu sormayı unuttum tekrar oda açıklamadı anlamadım valla değerde düşmüş ama zaten kendiliğinden akmıyo ben baya bi sıkınca oluyo nettende araştırdım ama prolaktinde diyo başka bişeyde bulamadım umarım kötü bişey olmaz.

Canımmmmm arkadaşlarım, hiç giremiyorum halinizi hatrınızı sormaya. Girsem bile geçmişi okuyamadan, iki satır yazamadan çıkmak zorunda kalıyorum nolur kusura bakmayın. Bütün gün evdeyim ama ben bende değilim :) Üç saatte bir süt sağ, içir, gazını al, altını temizle, uyut. Yarım saat bir saat sonra yeniden... Aman ha yanlış anlaşılmasın, şikayet yok Nar Tanenizden de canıma okudu arkadaş
Bugün farkettim de, geçen sene 12 aralıkta yani tam da yarın düşük yapmıştım. Bu sene aynı gün kızımın bir aylık aşısını yaptırıcam. Hayat insanın karşısına her şeyi çıkarıyor. Mühim olan hiçbir şeyi takıntı haline getirmeden, tevekkülle beklemekmiş. Ben pek de sabırlı biri sayılmam. Zaten bebek inadımı da bilen bilir burada. Ama size baktığımda kocaman yüreklerinizle birbirinize teselli ve umut olduğunuzu görüyorum. Allah da görüyor, mükafatı elbet gelecek. Yeni arkadaşlar da umarım buradaki güzel şeylerin farkına varırlar ve moral, destek, umut bulurlar. Gerek buradan, gerek faceden, gerekse reel hayattan (Candasımmm) bana sunduğunuz arkadaşlığınız için bir kere daha teşekkürler. Buraya gelmemin birinci yılı... Bana çok şey öğrettiniz, çok umut verdiniz. Sevincimi kardeş gibi paylaştınız. İyi ki varsınız. Ve umarım güzel niyetleriniz fazlasıyla sizleri bulur...

hoşgeldin. ne mutlu sana bebeğini kucağına almışsın.allah analı babalı büyütsün, esirgesin. allahım böyle zorluklar versin.yanlış anlamadıysam bir sene geçmeden hamile kalmışsın. düşük müydü kürtaj da oldun mu. tekrar çok çabuk hamile kalmışsın. ben de 2 hafta önce kürtaj oldum da merak ediyorum.

kimsecikler yok ben de ancak girebildim. bugün kafa dağıtırım diye güne gittim ancak hüzünle geri döndüm. 4 tane hamile bayan vardı. hem de bir tanesi tam 11 haftalık. onlar konuştukça benim içim acıdı. birisinin tam 11 haftalıkmış. benim bebeğim de yaşasaydı 11 haftalık olacaktı. ben biraz da olsun o an kafamı dağıtıp unutmaya çalıştıkça karşıma çıkıyor. yarın da patoloji sonucunu alacağım çok korkuyorum kötü bişey çıkacak diye. dualarınızı esirgemeyin lütfen.

Son düzenleme:
Günaydın kızlar

Herkese günaydın..İyi bir haftaya başlıyoruzdur umarım.

Ben dün sabah adet oldum.Yarın doktora gidip hormon testlerime ve diğer testlerime baktıracağım.Hayırlısı hakkımızda İnşallah.

Gönlümüzdeki muratların gerçekleşmesi dileğiyle başlayalım bu haftaya

Son düzenleme:

günaydın canım hayırlısı olsun inşallahh sende benim gibi idrar testlerinin azizliğine uğradın ne gıcık bişi dimi hamile diilken testlerin pozitif çıkması ben idrar testi yapmaya tövbe ettim artık:)yeni ayın hayırlı olsun son adetin olsun inş

Canım ben düşük yaptım. Kürtaj olmadım. Kendiliğinden düştü bebeğim 7. haftada. Düşükten sonraki 3. ayda hamile kaldım tekrar ama bunun bir standardı yok. Bir ay sonra da kalabilirsin, bir yıl sonra da. Eşinin sperm durumu, senin rahiminin toparlanması, yumurtlama durumu, moralin ve elbetteki şans faktörü... Naçizane tavsiyem, bu durumu hayatının merkezine koymaman. Hayat devam ediyor ve elbette bir kere hamilelik olayını yaşadıysan bir daha yaşama şansın çok yüksek. O yüzden tekrar hamile kalma isteğini gündelik hayatın bir parçası olarak görüp strese sokma kendini hiç.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…