- Konu Sahibi aylin_fatih
-
- #12.961
Günaydınlar...
Candaş dün sana uzun mesaj yazdım trafo patladı gece elektrikler kesildi. Oğlanın başı çok ağrıdı hastaneye gittik geldik yine kesildi yazamadım.
Canım illa infertiliteye gerek yok ama iyi bir dr olsun. Cezanın dr si gibi en azından takip yapsın klomen filan başlatsın. Yine olmazsa rahim filmi çeksin. Yaşın genç tabi. Ama bir sorun çıkarsa da ayrıca süre kaybedeceksin. Bence eşin gitsin spermiyogram yaptırsın. Özelde 40 tl tuttu bu test. 1.5 saatte de çıktı. Aklıma geldi. Buraya Ankaradan bir dr gelmişti ben beğendim onu. Ona bile gittim düşün:))Adı da Doç. Dr. Serdar Ceylaner. İntergen diye bir yerde çalışıyor araştır istersen. Bir görün...
Şimdi ben süreçle ilgili genel şahsi fikrimi söyleyeyim. Ben şimdiki bilgiye sahip olsaydım ilk düşüğümde kesinlikle pıhtılaşma bağışıklık ve preferik kanda kromozom analizi testlerini yaptırırdım. Evet genelde ilk gebeliklerde olur. Sonra birçok insan sorun yaşamaz. Ama azınlıkta bir gurup yine sorun yaşar. Kim verebilir ki şu an azınlıkta guruptan olmayacağımızın garantisini. Bu testlerin toplam ücreti inanın sizin yaşadığınız travmanın yanında 0 kalıyor. Ben bu konuda harcadıklarımın hepsini sonuna kadar helal buluyorum. Bu testleri yaptırmasaydım ben yine düşük yapacaktım bilmeden belki de defalarca daha. Şu ana biliyorsunuz ki tıp gelişmiş ve pgt ile tüp bebek yaptırıyorum. Çocuğum doğal yolla olduğu halde. Nerelere masraf yapmıyoruz ki devlet yapmasa bile ben sizin yerinizde olsam mutlaka yaptırırdım. Ki siz zaten düşük yaptınız fakülteye gidip 2 tane düşük yaptım derseniz zaten ücretsiz yapar ama biraz uzun sürer. Burada yazdıklarınızı okuyorum hasret çekiyorsunuz üzülüyorum. Allah korusun tekrara yaşansa o zaman daha çok üzülürsünüz. Bence neden hamile kalmıyorumun yanında niye düştünün de cevabını bulun ki yeni hamilelik sağlam olsun...
Umarım kızmamışsınızdır. Benim başıma geldi diye herkesin başına gelecek diye bir şey yok tabi. Ama tedbir lazım bence...
Yazdıklarına katılıyorum ablacım.Kadercilik iyi birşey ama dozunda olduğu sürece.
Herşeyi oluruna bıraktığımızda bazen geç kalabiliyoruz.
Bende senin gibi bütün infertilite tedavilerine olumlu bakıyorum ve bu yolda harcanacak paranın hesabını yapmıyorum.Önce kendi sağlığım sonrada dünyaya getireceğim can için kaçınmam hiç bir masraftan.Yeter ki sağlık olsun diye düşünüyorum.Çok şükür hepimiz çalışıyoruz,kazanıyoruz.Yada eşleri çalışıyor çoğu arkadaşımızın.
Endişeler hep var hayatımızda.Mesela ben tekrardan denemeye korkuyorum.Özellikle bu sıra o kadar çok hasta oldum o kadar çok ilaç kullandım ki gözüm korktu.Tekrar aynı şeyleri yaşamaktan korkuyorum.Ama vücudum ve sağlığımın en hazır olduğu anda deneyeceğim.Rabbim hepimizin hakkında hayırlısını versin.
günaydın kızlar..chnb candaş nazlım nasılsınız? geçmişi okumadım bişey yazdıysanız cevap yazmadıysam kusura bakmayın..dün çok dolandım çarşıda..hayatımın dönüm noktalarından biri oldu dün benim için..kızlar hepiniz şaşırcaksınız ama ben dün kapandımnerden çıktı demeyin ani bişey oldu, sürekli rüyalar görüyordum son zamanlarda, özellikle isveçte rüyamda sürekli kapandıgımı pespembe bir örtü ile başımı örttüğümü görüyordum, rüyada yanımda hep teyzem oluyordu... teyzem o sırada hacdaydı.. hac dönüşü geçen isveçten 6 günlüğüne gelmiştik ya o zaman ziyaretine gittim bana aynı rüyamda gördüğüm gibi bir şal getirmiş bi kaçtane daha verdi. dediki sana daha çok aldm belki kapanırsın lazım olur dedi..o zaman şok oldum ..kapanmaya karar verdim , tedirgindim nasıl yapacam diye ailem ne tepki verecek diye , dün başımı örttüm şal tarzı böyle iğneli felan örtmedim, gittim annemlere annem anlamadı dedim anne ben kapandım şaşırdı..soğuk diye öyle örttün sandım dedi..okulda nasıl yapacan dedi hemen,bilm,yorum dedim şimdi düşünmüyorum bunu dedim ..hayırlı olsun dedi,babam gelince zaten açtım sonra görür annem söyler zaten..tepkilerden korkuyorum daha çok eşim çok olgun karşıladı senin tercihin dedi..
Ah canım benim. İnşallah geçer rahatsızlıkların. En kısa zamanda yeniden yaşarsın bu duyguyu. İnşallah kimse yaşamaz tekrar ama yaşıyoruz gerçi bazen de nedenler ne yaparsan yap anlaşılmıyor ama yine de bilinen varsa gerekeni yapmak gerek...
Canım benim. Ne güzel. Bu zor bir karar. İnsanın nefsiiçin ağır kararlardan biri. Ben inandıkları gibi yaşayan insanları desteklerim. Ben yapabilir miyim nefsimi yener miydim diye sorsan şu an için değil. Okulda az da olsa böyle arkadaşlarvar. Zaman zaman zorluk yaşasalar da iyi niyetleri görülülünce çok sorun yaşamıyorlar... Hayırlı olsun serim ben sadece:))
Yazdıklarına katılıyorum ablacım.Kadercilik iyi birşey ama dozunda olduğu sürece.
Herşeyi oluruna bıraktığımızda bazen geç kalabiliyoruz.
Bende senin gibi bütün infertilite tedavilerine olumlu bakıyorum ve bu yolda harcanacak paranın hesabını yapmıyorum.Önce kendi sağlığım sonrada dünyaya getireceğim can için kaçınmam hiç bir masraftan.Yeter ki sağlık olsun diye düşünüyorum.Çok şükür hepimiz çalışıyoruz,kazanıyoruz.Yada eşleri çalışıyor çoğu arkadaşımızın.
Endişeler hep var hayatımızda.Mesela ben tekrardan denemeye korkuyorum.Özellikle bu sıra o kadar çok hasta oldum o kadar çok ilaç kullandım ki gözüm korktu.Tekrar aynı şeyleri yaşamaktan korkuyorum.Ama vücudum ve sağlığımın en hazır olduğu anda deneyeceğim.Rabbim hepimizin hakkında hayırlısını versin.
teşekkür ederim canım inanki benim içinde çok çok zor bir karar oldu,hala tedirginim...ben yine eski semayıım okulda deidğin gibi beni tanıyınca zaten sıkıntı yaratmazlar ..çünkü ne siyasi bişey nede birilerine bişeyleri empoze etme amacım var..kendimle ilgili bir karar bu..uzun süredir düşnüyorum kafamı yastığa koyduğumda hayat benim için çok anlamsızlaşmaya başlamıştı,ben neyim neyi ifade ediyorum,gerçekten bana bakanlar ne görüyor bunları düşünüyordum devamlı..sadece tek bi cevap verdim artık bana bakıldığında bu kadın müslüman desinler.öyle yaşamak istiyorum dedim.bu kararım en çok isveçte oluştu aslında,onlara ve kendime baktığımda pek bir fark görememiştim ,kendi kendimi yedim bitirdim ve bu kararı aldım bacılartepkilerden kkorktuğum için erteledim ama dün artık yeter dedim yapacaksan bi anda yapacaksın ,yok şu gün yok bugün derken günler geçiyor dedim..hayırlısı olsun
teşekkür ederim canım inanki benim içinde çok çok zor bir karar oldu,hala tedirginim...ben yine eski semayıım okulda deidğin gibi beni tanıyınca zaten sıkıntı yaratmazlar ..çünkü ne siyasi bişey nede birilerine bişeyleri empoze etme amacım var..kendimle ilgili bir karar bu..uzun süredir düşnüyorum kafamı yastığa koyduğumda hayat benim için çok anlamsızlaşmaya başlamıştı,ben neyim neyi ifade ediyorum,gerçekten bana bakanlar ne görüyor bunları düşünüyordum devamlı..sadece tek bi cevap verdim artık bana bakıldığında bu kadın müslüman desinler.öyle yaşamak istiyorum dedim.bu kararım en çok isveçte oluştu aslında,onlara ve kendime baktığımda pek bir fark görememiştim ,kendi kendimi yedim bitirdim ve bu kararı aldım bacılartepkilerden kkorktuğum için erteledim ama dün artık yeter dedim yapacaksan bi anda yapacaksın ,yok şu gün yok bugün derken günler geçiyor dedim..hayırlısı olsun
günaydın kızlar..chnb candaş nazlım nasılsınız? geçmişi okumadım bişey yazdıysanız cevap yazmadıysam kusura bakmayın..dün çok dolandım çarşıda..hayatımın dönüm noktalarından biri oldu dün benim için..kızlar hepiniz şaşırcaksınız ama ben dün kapandımnerden çıktı demeyin ani bişey oldu, sürekli rüyalar görüyordum son zamanlarda, özellikle isveçte rüyamda sürekli kapandıgımı pespembe bir örtü ile başımı örttüğümü görüyordum, rüyada yanımda hep teyzem oluyordu... teyzem o sırada hacdaydı.. hac dönüşü geçen isveçten 6 günlüğüne gelmiştik ya o zaman ziyaretine gittim bana aynı rüyamda gördüğüm gibi bir şal getirmiş bi kaçtane daha verdi. dediki sana daha çok aldm belki kapanırsın lazım olur dedi..o zaman şok oldum ..kapanmaya karar verdim , tedirgindim nasıl yapacam diye ailem ne tepki verecek diye , dün başımı örttüm şal tarzı böyle iğneli felan örtmedim, gittim annemlere annem anlamadı dedim anne ben kapandım şaşırdı..soğuk diye öyle örttün sandım dedi..okulda nasıl yapacan dedi hemen,bilm,yorum dedim şimdi düşünmüyorum bunu dedim ..hayırlı olsun dedi,babam gelince zaten açtım sonra görür annem söyler zaten..tepkilerden korkuyorum daha çok eşim çok olgun karşıladı senin tercihin dedi..
saol canım valla ben şimdilik evdeki kıyafetlerimle idare edicem ,pardesü hhiç sevmiyorum ama zaten çok kapalı giyinen biriydim ben,hi kısa kollu bile giymezdim,hep uzun tunikler uzun elbiseler giyerdim..yani çok değişim olmayacak benim için sadece başımı örtmüş olacam yine kotumu çekerim üzerine tuniğimi uzun gömleğimi giyer çıkarım..genelde spor giyindiğim için çok bana göre değil pardesü felan..ama okulda klasik giyinirken o kıyaftlerden değişik şeylerden alırım hoş şeyler var gerçekten... ani bi kararla nefsmi yendim inşallah bundan sonra hatalar yapmam..rabbim isteyen herkese nasip etsinSendeki bu kararlılığı şuan için ben gösteremem Semacım.Nefsime yenilirim.Ama sen ne güzel bir karar vermişsin.Umarım yastığa başını koyduğunda artık daha huzurlu olursun canım.Seni tebrik ederim.
Tabiki sen hala aynı kişisin sadece dininin emrine uyan bir kulsun artık.Rabbim hayatında değişiklik yaptığın bu ayda bebeğinide nasip etsin sana.Allahla kulun arasındaki ilişkide ne siyaset nede birilerine bir düşünceyi empoze etmek vardır.Allah kulun kalbindekini bilir.Umarım kalbindeki temiz niyetler seni feraha ulaştırır.Birde son zamanlarda kapalı bayanlar için ne kadar hoş kıyafetler oluyor,bayılıyorum vallahi.Hele o şal eşarplar rengarenk,muhteşem pardesüler,etekler.İnsanı gerçekten teşvik edecek güzellikte hepsi.Tekrar tekrar tebrik ederim semacım
canımmm senin adına çokkkkkkkk sevindim tepkileri boşver insanlar herşeye tepki gösteriyto zaten sen ne istiyosan onu yap rabbim içine sundurmıuş ne güzel nefsini yenip bunu yapabilmişsin darısı başıma
haklısın kuzum bizimde arkadaşlar gelio annem kuzum mucuk mucuk faşlan kötü oluyoum bende allah sağlık versin hepsinin evladına bizlere hayırlısıyla nasib etsin inşallahhhnazlım, dün ki yazının sahibi olan anne gerçekten çok güzel şeyler yazmış ama bence duyarlı olmakta fayda var.sevinci dışarıyada yansıtmalıl elbette ama olmayanları düşünmek gerek.ben kendimi umutsuz vak'a gördüğüm için değil gerçekten imkansız olanlar için söylüyorum.evet o şanındandır kısmına bende bayıldım.ama kötü hissetme kendini, inş o günler yeniden gelecek.bizde umarım böyle duyguları yaşayacağız.
atlas, canım allah yolunda utandırmasın inş.erçekten zor bir karar umarım layığıyla yaşamak nasip olur.duygularını çok iyi ifade etmişsin, çokta haklısın aslında müslümanlığımız bile belli değil.maalesef ki ülkede şuanda yanlı bakışlar var evet ama seni tanıyanlar zaten yadırgamayacaktır, tanıyacaklarda fikirlerini öğrenince ön yargısı olsada kendilerinden farklı olmadıklarını bilecekler.siyasi ve cemaat amaçsız kapalılara gerçekten bende hayranım.inş aldığın bu güzel kararlarla allahımda sana hediyeni verir, karşılıklı değil elbet ama inş çok güzel şeylere vesile olur.Her zorluğu kolaylıkla aşacaksın inanıyorum ben.Ayrıca, nedense ben senin kapaanacağını tahmin etmiştim önceden, oysaki hiçte düşündüğünü dahi dememiştin galiba.dediğin gibi ertelemekle gerçekleşmiyor maalesef.hayırlı olsun canım :)
chnb, ben sana asla kızmam, burdakiler kızmam.tecrübeyle konuşuluyor çünkü.açıkcası bu topikten değil ama kk dan kızdığım bazı insnalr var, sürekli şunu diyorlar, kesinlikle problem var olmasa çoktan doğururdun.bu cümle acımasız.biliyorum iyilik için deniyor ama denmemeli.ki siz asla bu grupta değlsiniz.o dr a bakıyorum şimdi, ilk fırsatta gideceğiz.diyorum ya bizim zmana sorunumuzda çok ha deyince izin alamıyoruz.para konusunda çok haklısın, açıkçası yok değil zaten.elimde olan para biter en fazla, açılmadan birikmişimi kullanmış olurum.o da ona değer, zaten herşey onlar için değil mi ? senide defalarca uğraştırmışım yazıyla ya özür dilerimoğlun hasta mı oldu yazmıştın ? yanlış mı hatırlıyorum ? neyi vardı ki abla ?
saolasın canım nasıl tahmin ettin kıznazlım, dün ki yazının sahibi olan anne gerçekten çok güzel şeyler yazmış ama bence duyarlı olmakta fayda var.sevinci dışarıyada yansıtmalıl elbette ama olmayanları düşünmek gerek.ben kendimi umutsuz vak'a gördüğüm için değil gerçekten imkansız olanlar için söylüyorum.evet o şanındandır kısmına bende bayıldım.ama kötü hissetme kendini, inş o günler yeniden gelecek.bizde umarım böyle duyguları yaşayacağız.
atlas, canım allah yolunda utandırmasın inş.erçekten zor bir karar umarım layığıyla yaşamak nasip olur.duygularını çok iyi ifade etmişsin, çokta haklısın aslında müslümanlığımız bile belli değil.maalesef ki ülkede şuanda yanlı bakışlar var evet ama seni tanıyanlar zaten yadırgamayacaktır, tanıyacaklarda fikirlerini öğrenince ön yargısı olsada kendilerinden farklı olmadıklarını bilecekler.siyasi ve cemaat amaçsız kapalılara gerçekten bende hayranım.inş aldığın bu güzel kararlarla allahımda sana hediyeni verir, karşılıklı değil elbet ama inş çok güzel şeylere vesile olur.Her zorluğu kolaylıkla aşacaksın inanıyorum ben.Ayrıca, nedense ben senin kapaanacağını tahmin etmiştim önceden, oysaki hiçte düşündüğünü dahi dememiştin galiba.dediğin gibi ertelemekle gerçekleşmiyor maalesef.hayırlı olsun canım :)
chnb, ben sana asla kızmam, burdakiler kızmam.tecrübeyle konuşuluyor çünkü.açıkcası bu topikten değil ama kk dan kızdığım bazı insnalr var, sürekli şunu diyorlar, kesinlikle problem var olmasa çoktan doğururdun.bu cümle acımasız.biliyorum iyilik için deniyor ama denmemeli.ki siz asla bu grupta değlsiniz.o dr a bakıyorum şimdi, ilk fırsatta gideceğiz.diyorum ya bizim zmana sorunumuzda çok ha deyince izin alamıyoruz.para konusunda çok haklısın, açıkçası yok değil zaten.elimde olan para biter en fazla, açılmadan birikmişimi kullanmış olurum.o da ona değer, zaten herşey onlar için değil mi ? senide defalarca uğraştırmışım yazıyla ya özür dilerimoğlun hasta mı oldu yazmıştın ? yanlış mı hatırlıyorum ? neyi vardı ki abla ?
renkliatlascigim almis oldugun radikal kararin hayirli ugurlu olsunhayat senin hayatin kimsenin ne dusunecegine takilma onemli olan senin ic huzurun
hayit tohumunu cok fazla icme olur mu gunde en fazla 2 bardak ic ve yumurtlamadan sonra icmeyi birak
kızlar merhaba kürtajdan sonra ne kadar zamanda hamile kaldınız yada deniyosunuz fikri olanlar varmı
maalesef düşünemiyolar iştehaklısın kuzum bizimde arkadaşlar gelio annem kuzum mucuk mucuk faşlan kötü oluyoum bende allah sağlık versin hepsinin evladına bizlere hayırlısıyla nasib etsin inşallahhh
saolasın canım nasıl tahmin ettin kızallah allah düşündüğümü söylemedim çünkü ben sevmiyorum bişeyi yapmadan önce yapacam demeyi,yapıp çıkmayı tercih ediyorum öğrencilerime de çok kızıyorum ,resim kağıdını getiriyolar şunu çizecem bunu çizecem olur mu?? ya diyorum çiz getir sorma olur mu diye ? neden olmasın ki? olmaz diye bişe yoktur herşey olur ...yeter ki iste!
maalesef düşünemiyolar işteinş allah cümlesine nasip etsin.bizler anne olduğumuz zamn daha dikkatli oluruz en azından bunu biliyoruz.
bilmem ki nasıl oldu :) hislerim kuvvetli diyelim :) çok haklısın önceden dememk en güzeli, bende çok derim öncesinden , sonrası hayal kırıklığı olur yada hep vaat ediyo misali.hayırlısı bakalım :) inş bebeğide annesinin yeni adımında yalnız bırakmaz, işte benim oğlum yada kızımla beraberdir böyleyim demek nasip olur :) yumurtlama ne zman ? nazlım seninki ne zman? bizim bu ay denk gelmez gibime geliyo.ya 10-11 de yada 17-18 de beraberiz.ama allah isterse kısmı ayrı :)
valla kuzum ben hiç bilmiom yumurtlama zamanlarımı klmen iğne falan derken doğal akışından çıktı herşey biliosun ondan sürekli çalışmak lazım cuma başlarız inşallah canım hiç belli olmaz be of eşinin tain işi eylülmü kesn keşke yüksek mevkilerde akrabam olsaydı valla sizin işi hallederdim :)
kızlar merhaba hastaydım ara tatilde tahlil yaptıracağız diye ilaç almadan atlattım ama bittim yani bugün de ilk adetim başladı yine çok ağrısız ve bol bol :)
ilk sayfadan anladığım kadarıyla renklinin kapanma kararını okudum çok sevindim birileri bişey demiş gibi anladım daha geçmişe bakmadım ama aslına bakarsanız ben açık biriyim kültür olarak da açığız ama ben inanarak ve hakkıyla kapanan insanların hayranıyımişini yaptırmak için kapanan ya da açılıp saçılan yanar dönerler zaten belli ediyor kendini.. yeni kararını tebrik ediyorum allah niyetini kabul etsin cnm tüm kalbimle hakkını verebileceğine inanıyorum
yamatake nin meleğini gördüm ne güzel bir kız bu allahım analı babalı büyümeyi nasp etsin hayırlı ferah bir ömür versin..
candas cnm bizim için ne hissediyorsun ? :):):):)
hemşom naber yaa:)görüşemios hiç ben aynı adet oldum 1 hafta geçti bile zaman ne çabuk geçio bitkisel kürlere vurdum kendimi bu ay doktor falan yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?