Kürtajdan sonra hamile kalma şansı ne kadardır ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi aylin_fatih
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Evet eşin personel olunca yardımcı olurlar tabi... Her şe y gönlünce olsun...

Canım bazen ısrarla yazıyorum belki içlerinden kızıyorlardır diyorum. Ama şunu istiyorum biz her şeyi yaptırdık sorun yok. Sadece zamanı gelmemiş naz yapıyor bebişler. Diyorum ya büyük oranda bir şey olmuyor,çıkmıyor; ama tersinin olmadığını ispatlamak lazım gibigeliyor bana... Kesin bir şey vardır demek hiç doğru değil...

Geçmişolsun canım ben de merak ettim seni.

vay anasını..hislerin kuvvetli bacım...benim bu ay yumurtlama 17 yada 18 şaşmıyor..ama bu kürlerle naısl olru bilmem..

saol canım..inşallah hakkınıı veririm..en büyük korkum okulda nasıl karşılanacağım ne bilim insan tedirgin oluyor...yeni atandığım okula böyle gidecem okul başlamadan kapanayım ki daha çok tepki çekmiyim dedim, en azından insanlar direk görünce zaten kapalı olduğumu sansınlar..sonra beni tanıdıkça zaten insanlar öyle radikal bir insan olmadığımı anlarlar ,ne yapalım tepki veren istemeyende kendi bilir demi

hacılar biz araba aldık bankaya felan gittik işte apar topar...zaten alacaktık ama aniden eşim alıvermiş ...para transferi için felan gittik bankaya araba da aldık artık bebişte gelsin yaaaaaaaa

hayırlı olsun kararın canım. Allah yardım edecektir, başlarda zor olsa da.
ben de kapalıyım canım. ben de geç kapandım 24 yaşında. bu karar hep aklımda vardı benim de. çok kapalı arkadaşım vardı üniversitede. ama okurken zor olur diye düşündüm. hep benim kapanmamı destekleyecek bi eş için dua ediyodum. ve eşimle tanıştım. devlette öğretmenliği seçmemin nedenlerinden biri de bu konuda serbest olması.yani serbest olması derken, okulda değil tabi, ama en azından bu sebepten işten atılan birisini duymadım. nişanlandığımda çevremdekilere kapanacağımı söylediğimde ilk tepkiler nişanlının baskısı mı oldu. hatta ailesi kapalı galiba falan diye yorumlar da geldi. halbuki kayınvalidem açık bir insan. hatta düğünden sonra kapandığımı görünce en çok şaşıran insanlardan bir tanesi.
ben de pardesü giymiyorum. genelde yazın tunik, uzun gömlek, kışınsa hırka vesaireyle pantalon giyen biriyim. örtme biçimimde özensem de süslü bir şekilde kapatanlardan değilim. kendi çapımda sade olmaya çalışıyorum.
şu an sen kendi çevrende olacağın için zorlanabilirsin. ama ben evlenince yer değiştirdiğim için herkes beni böyle tanıdı ve sorun olmadı.
başlarda zorlanabilirsin. ama Allah yardım edecektir. kıyafetlerini 180derece değiştirmen gerekmiyor zaten. bir çok mağazada da günlük şeyler bulabiliyosun.olulda da zaten lisede olduğum için bilmiyorum diğer liselerde nasıl ama okul idaresinin özellikle bayanlara önliğin vurgulandığı bir okuldayım. yüzde doksan önlük giyiliyor. ben de giyorum ve kıyafet konusunda çok rahat oluyor. bazı öğrenciler ağzımı aramak için dini konular sorarlar, ben de branşım değil din hocasına sorun derim. konu kapanır.yani bişeyler konuşsam belki şikayet eden olabilir. herkes iyi niyetli değil. özellikle trakyada.
tekrar hayırlı olsun.

Son düzenleme:
senin hayalini yerim ben senide kocaman öperim canımsın benim sağol hepimiz kardeş olduk burda yapcAS bunları inşallah sana bebelerimizle bursanın en güzel yanını göstercem kuzummmm rabbim ol desin bak yardımcı her an olurum biliosun öptüm kuzu

semacım hayırlı olsun kuzummm bi tur attırırsın artık bizede :):):)):öyle derlerya güsel günler sizin olsun 2012 sizin yılınız olsunnnnnnnnnnn

arkadaşlar merhaba konu açtım sorunumla ilgili ama dönen olmadı daha önce bu başlıkta başka bir soruma yardımcı olmuştunuz, bunda da fikriniz varsa paylaşabilirseniz çok mutlu olurum..Tam 4 ay önce kürtaj oldum. Ilk aydan sonra karnımın sağ tarafında hafif içten bir ağrı hissediyorum sancı gibi, dayanılmaz bir şey değil fakat çok rahatsız edici. Zaman zaman geliyor bu ayde 3-4 gün mesela oluyor 4 aydır.. Kürtaj esnasında da yine sağ tarafımda çekilme hissi hissetmiştim. tüm doktor kontrollerim de hiç sorun yok çok iyisin dediler 2 ayrı doktora gittim. bu ağrının normal oldunu söyleyenler çok fakat yinede huzursuzum. bu tarz birşey yaşayan var mı? varsa nasıl atlattı ? Geçermi ? çok mutsuzum aylardır hayatım kabus gibi....lütfen bilgilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

kürtajını narkızson mu oldun canım?
benim ilk 1 ay dışında öyle ağrılarım olmadı.
2 ayrı doktor yok dediyse yoktur herhalde canım. ama için rahat edecekse bir 3.ye gitmende fayda var.

minnooooşuuumm bu sene hepimizinn senesii olsuuuunn bu 2012 nin çift rakamları çifter çifter bebeler getirsin ikize üçüze bile razıyım rabbim ol desin bakarız bi çaresineee

saol canım hepinize destekleriniz için teşekkür ederim... benim ailemin hepsi kapalı bi açık benim yani düşünün ona rağmen tepki çekerim diye korkuyorum, sanki eşimin kararıyla olmuş gibi düşünebilirler ama öyle değil bu benim kararım, ailemden böyle bi tepki gelir diye çekindim eşin mi zorladı derler, hoşlanmazlar çünkü öyle bişeyden, kapanırsam kendi isteğimle olmasını isterler.. eşime bile süpriz yaptm ben dün bi ipek şal aldım sardım kafama hadi annemlere gidiyoruz dedim böyle mi geliyorsun dedi evet dedim kapandın mı sen dedi ohooo dedim kocamsın ama anca öğreniyorsun kapandığmı dedim bugün bankaya giderken dedim ki canım yanında böyle kapalı geziyorum artık garipsemedin mi dedim yooo sen zaten çok kapalı giyinen bi kadınsın bi tek kafana bi şal dolamışsın ,tek fark o dedi..haklı gerçekten ,ben hep kapalıydım herkes sorardı neden hep uzun kollu giyiyorsun neden hep uzun tunikler giyiyorsun derlerdi , bende ben dindar bi bayanım derdim,sadece başım açıktı...hayırlısı gecikmiş bi karardı 30 yaşıma nasipmiş...30 yaş benim için bi dönüm noktasıydı...

teşekkür ederim herkese tekrar ...inşallah hepimizin senesi olsun bu sene verdiğimiz kararlar daim olsun, hayallerimiz gerçekleşsin...minikler nazlım chnb ceza minikumut chnb peppe hepinizin karnı bu sene bebişlerle dolsun 2012 bizim senemiz olsun

kürtajını narkızson mu oldun canım?
benim ilk 1 ay dışında öyle ağrılarım olmadı.
2 ayrı doktor yok dediyse yoktur herhalde canım. ama için rahat edecekse bir 3.ye gitmende fayda var.

narkızson ne onu bilemedim şimdi...local anestezi ile oldu ama..yani hiç dayanılmaz bir ağrı değil acayip birşey sanki gaz sıkışması gibi ama rahatsız edici..gideceğim doktora tekrar 10 gün sonraya randevu aldım başka bir yerden..10 gün beklemekte iyice strese sokuyor....

Merhabalar cok gecmis olsun.bende bebegimi kaybettim maalesef
Kurtaj olali 7 gun oldu bahsettigin sag taraftaki agri bende de oluyor.
Bazen batma seklinde bazen sızlama gibi oluyor bende.
Hatta dun dayanilmaz haldeydi bugun daha iyiyim.Tahminimce operasyondan kaynakli hassasiyetten dolayi oluyordur diye dusunuyorum.
Sonusta rahim ve yumurtaliklar mutlaka etkilenip zedelenmistir.Zamanla gecer insallah.Birazdaha bekle bence doktorlarda birsey yok diyorsa
gecer insallah.Dedigin gibi sag tarafim gebeykende agriyordu.Insallah bir sorun cikmadan gecer cunku ayni sikintiyi bende yasiyorum
Tekrar Gebe kalmis olma ihtimalin varmi peki?

Ne güzel hayırlı olsun biz de alamadık bir türlü(

Malesef fikrim yok ben yaşamadım canım... İyi yapmışsın randevu almakla...

Amin... Allah herkese nasip etsin...

Tekrar gebe değilim ona eminimde, işte bu neden oluyor anlamıyorum..reglimde biraz daha az eskiye nazaran oda düşündürüyor..doktor onada normal dedi..bilemiyorum artık offf ((

Benim reglilerim normalde azdir zaten gitmedigim doktor kalmadi.Birdahaki reglimi dusunemiyorum bile ne kadar az olacak kimbilir
Bir daha anne olabiliriz umarim bende tedirginim ama kader ve kismette ne yaziliysa o oluyor maalesef
Oyzuden sikma bence canini biraz oluruna birakalim.

3 gün sürüyor benim reglim birde günde 1 pedi geçmiyor aslında sürekli değiştirmezsem şayet.. birde kahve rengi akıntı olur 4. günde snra bitiyor... hemde nasıl tedirginim..aylardır hep reglimi bekliyorum ... düşünmemeye çalışıyorum ama işte birşeyler çıkıyor hep.. O kadar çok istiyorum ki tekrar bebeğim çocuklarım olsun.. İnşallah Bize tekrardan uygun zamanda nasip etsin rabbim...

Bunyelerimiz birbirine cok benziyor.Birde ben cok hassas bunyeliyimdir.Baskalari 1 haftada duzelirken ben 1 ayda anca duzelirim.
Bu operasyon beni cok etkiledi.Insallah duzelir agrimiz ve reglilerimiz ne diyim(
Doktorlar birsye bulamayinca normal deyip yolluyorlar zaten.
Hersey Allah'tan dua edip hayirlisini diliycez.Keske elimizde olan seyler olsa ama degil.

Senin operasyonunda çok yeni...şimdi ilk reglini bekliyorsundur... Bilgin olsun diye söyleyim ben, benimki 43. günde oldu.. 4 gün felan sürdü... ilk ayda beklemek çok fenaydı umarım sen hiç sorun olmadan atlatırsın

Insallah canim..Doktorda 40 gun sonra dedi soyledigin gibi.
Oyle korkuyorum oyle uzgun ve tedirginimki anlatam.Ama elden hicbirsey gelmiyor iste.
Kendimize yapacagimiz en iyi sey pozitif dusunce ve pozitif telkin su saatten sonra.
Lutfen gebe kalirsan haber ver olurmu?
Cunku burda yasanan her gebelik her kurtaj geciren anne icin umut bence.
Insallah busefer hersey yolunda gider hepimiz icin. 2012 hic guzel baslamadi nasil biter acaba

amin inşallah 2012 hepimiz için sağlıklı ve sağlıklı bebekli bir yıl olsun ... ben yarın doktora gideceğim özel hastanede tekrar mesajla yazarm sana ne dedi ne oldu...ya umarım herşey yolundadır......

Amin canim.. Olur mutlaka haberleselim.Olumsuz dusunme ben hassasiyetten dolayi oldugunu dusunuyorum.Zamanla mutlaka gececektir.
Sonucta parmak yara olsa dusun 3-4 gunde anca geciyor.Kurtaj olduk kolay degil mutlaka birtaraflarimiz birsure agriyacaktir.
Oyuzden birsure oluruna birakip kafaya takmamaya calisalim bence.

mrb rolle nasılsın arkadaşım geçen kanamam bitti demiştim sana tekrar başladı benim sende durumlar nasıll.sanki hiç bitmeyecek gibi..

Son düzenleme:
Benim kürtajdan sonra 26. günde geldi. Kişiden kişiye değişebiliyor. Benim de azdır adetim hep öyleydi. Yine az yalnız 5 sene spiral kullandım o zaman biraz fazlaydı...

Geçmiş olsun arkadaşlar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…