Kürtajdan sonra hamile kalma şansı ne kadardır ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi aylin_fatih
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

hadi hayırlısı canım bismillah diyelim senin için o zaman rabbim tez zamanda kavuştursun miniğine inşallah

candaş doğru tahmin ettin kadını kızdırıolar muhtemelen karadenizli teyze ay ne güldüm ya kadını delirtmişler yazık canım benim seni üzmüşler takma kuzum benim bende artık insanlarla muhattab bile olmak istemiorum bana da halamın kızı cumartesi dediki sen hamileyken çok konuştun çok anlattın çok istedin olsun olsun diye daha evlenir evlenmez delirdin çocuk olsun diye rabbim sana bi dur dedi ..
diye söledi rabbim bana dur demiş ne demek bu ya rabbim isteyen kulunu sever ondan istemicemde kimden isticem benim çok istememmi neden oldu bebeğimi kaybetmeme onuda sevmiom artık çıksın bütün dangalaklar hayatımdaN Bİ siz kalcanıs sonunda zaten:)

Önce siz sonra ben İnşallah Nazlım.

Bu insanların anlayışsızlığına ne demeli böyle.Suçlar gibi,sorgular gibi konuşmalar.Güya akrabalar hepsi.Takmayın kafanıza canım.Allah çok büyük.

Renkliatlas ataman hayirli olsun canim cok sevindim ates tablona baktim 10. gundesin 2 gun ara vererek yapin calismalari simdiden tuketmeyin spermanlari
Diger tabloya da bayildiiim o ne guzel kafiyeler dosemissin eglenceli hatunsun vesselam insallah atamanin serefine bebegin konsun gobisine

Ceza canim esinin aglamasina cok uzuldum erkekler hani kolay kolay aglamazlarya agladiklari zaman gercekten dolmuslar demektir hic kiyamiyorum o yuzden Allah insallah daha fazla bekletmez de en hayirli zamanda yeniden hamilelik duygusunu yasarsin arkadasinla beraber bir hamileliginiz olur cocuklariniz da yasit olur beraber buyutursunuz

candas canim ankara ne guzel karli ben evdeyimya nasilsa pencereden seyretmesi eglenceli oluyor bizim ev yuksekte oldugu icin buralar bembeyaz Bu arada yengenin bebeginin kalbi atmadigi icin kurtaj yapacaklarmis hayirlisi olsun ama bunun acisini sana laf soyleyerek cikarmaya hakki yok cunku senin basindan bir kurtaj olayi gecmis ve sen onlarin da o bebegi aldirmamalarini soylemistin cok kizdim cok

canım çok iyi anlıyorum aynı kültürden geldiğimiz için sana yapılanları söylenenleri mimikleri ile tahmin edebiliyorum.. inanki bizdede öyle.. bi tek halamlar amcamın eşi felan öyle deil..ama gerisini at çöpe gitsin..onlar benim kadar istiyorlar bebeğim olmasını ama onlarla bile hiç bu muhabbete girmiyorum üzülüyorum çünkü, benimle yaşt bi teyzem var gelmişti yazın bebişi var 9 aylık onu seviyordum aldım kucağıma böyle ata ata seviyorum atçam seni çöpe atçam seni çirkin seni diye seviyorum.. babamım teyzesi gelmiş kapıda, bana dediki 'hee kendi çocuğunu attın ya alışıksın çöpe atmaya..bunu da atarsın' ay öyle kaldım şok oldum sanki ben kendim gittim kürtaj oldum VirüsVirüsVirüsVirüsVirüsVirüsVirüsVirüs kadın dedim içimden..bide öyle şive iile konuşuyo tahmin et yani allahın belası! iki de bir senin çocuk olasaydı şimdiye kocaman olmuştu sesimi çıkarmıyorum yaşlı kadın! anneme dedim ona ne dedim iki de bir dile getiriyor! annemde boşver diyo takma yaşlı kadın.. bişe diyecem tersliycem dedim. annem diyo sakın sakın bak bişe deme ayp diyo..off bide gelinimiz onun torunu ondan da biraz hassasız , düğünden önce böyle bi gerginlik çıkmasın diye katlanıyorum..kadını görünce başka odaya geçiyorum yeminle kendisininde çocuğu geç olmuş 3 çocuğu olmuş sonra rahmi alınmış sıkıntılar yaşamış bu kadın bile öyleyse artık gerisini düşünme!...
bende yeni duruma alışıyorum canım şuan evde olduğumdan daha tatil modundayım 2. dönem yeni okulumda olucam allahın izniyle...herşey iyi olur inşallah bebişimde gelir..hepimizin bebişi gelir umarım..

bi arkddaşım var çok samimi değilim ama 10 senedir çocuğu olmuyor 2 tüp bebek denemesi başarısız olmuş.. sonra bal çörek otu yemiş hamile kallmış 2,5 aylıkken düşmüş kalbi atmıyormuş.. annemle karşılaşmışlar anneme anlattmış , o kadar mutluymuş ki düüşükte olsa hamile kaldığımı kalabileceğimi biliyorum ya o bana yeter diyomuş...öyle sevindim ki bende düşsede sonuçta kalabilmiş...hayırlısı olsun rabbim bebek isteyen herkese versin hayırlı evlatlar..kucaklarımız boş kalmasın

tünaydın kıslar

umarım iyisinidir, bende de keyifler ehh çok şükür diyoruz. Atamadım üzerimden şu üzüntülü durumları.

minicikumut diş tedavisi çok önemli sanıyorum çünkü her defasında hamile kalamıyorum diye dr gittiimde diş tedavin bitmeden düşünme demişlerdi. Ayrıca aklıma folik asit geliyor gerçi ben birinci bebeğime hamile kalmadan 6 ay önce başlamıştım ama biliyorsun düşük peşinden de kürtaj oldum. Sonra hiç bırakmadan devam ettim. folik plus kullanıyordum günde 3 tane yada folibol günde 1 tane :)

renkli,nazlım, candaş selamlar

candaş yeğenin ne oldu. bu arada ovulasyon demişsin kolay gelsin rast gelsin.

Renklim ben ateşten anlamıorum onun profu taf :)

taf selamlar snein yakışıklı oğluna da

ay birde sinua canım ben senin hatrını sormayı unutuyorum ama sen beni unutmuyorsun çok teşekkür ederim. Aras ismine bayıldım ötesi bende çok istiyordum fakat benim kuzenim benden çaldı ismi. Adıyla yaşasın büyüsün inşallah.

lonileness ne durumdasın

arkadaslar bende sizlere biseyler sormak istiyorum...ben düsük yapali 6 ay oldu kürtaj olmusdum ama hala hamile kalamadim hic korunmadigim halde...sanki hic anne olamicakmisim gibi geliyor, her ay kirmizilari görmeye okdar alistimki...siz nezaman hamile kaldiniz? daha nekadar beklemem gerekiyo?doktora gitsemmiki, ama gitsem nedicem? kusura bakmayin ama deliricem....

kızlar geldim.
şimdilik iyi diyelim iyi olalım. buna çok şükür. bebeğim yaşıyor. şimdilik bi sorun gözükmüyor dedi doktor.gayet iyi dedi. yalnız kendini çok şartlama dedi. herşey olabilir dedi. .%1.5 erken doğum ihtimali var, aynı şekilde sakatlık ihtimali var dedi. dünyan onun üzerine olmasın dedi. iğne ve progestan konusunda kaarsız. edirnede bir riskli gebelik uzmanına yönlendirdi. onun görüşünü alalım dedi.bu nedenle biraz endişeliyiz. niye diye?
prof olduğu için 5e aldık randevu. inşallah iyi olur.
chnb tanırsın belki, cenk sayın?
kittycim seni anlıuorum. sağlıklı olsun da zayıf olsun canım.
renkli, hayırlı olsun ataman.
dualarını için sağolun kızlar. Allah razı olsun.

saol canım bizde 2 günde bir yapmayı planlıyoruz inşallah...:) ne güzel yaa burdada keşke kar yağsa ...

Önce siz sonra ben İnşallah Nazlım.

Bu insanların anlayışsızlığına ne demeli böyle.Suçlar gibi,sorgular gibi konuşmalar.Güya akrabalar hepsi.Takmayın kafanıza canım.Allah çok büyük.

kendileinden soğutmakdan başka bişey yapmıolar bidaha gitmeyi düşünmüorum bidaha bebek muhabbetini açsın bak ben onun nasıl a..... s....:)

selam canım sıkma kendini nolur herşey güzel olacakinşallah çınar sağ salim gelcek annesinin kollarına sağlıklı sıhhatli az kaldı sabır

hadi gözün aydın canım o riskler herkeste var bence çok takma kafana doktordan randevuda alınmış süper gidin bakalım yüreğiniz rahatlasın

evet canım genel söyledi. ama kendini şartlama dedi. herşeye hazırlıklı ol falan diyince korktuk tabi. ama hastaneye yatınca çok ağlamıştım, o zaman da demişti ağlamak bişeyi değiştirmiyor diye. sanırım ondan dedi.
ama sonuçta kan pıhtılaşması var bende ve doğana kadar her zaman risk var.
Allah aynı acıyı yaşatmasın tekrar kimseye inşallah. kendimi bu strese alıştırmalıyım.

doktorların söylediği şeylere çok takılma inşallah iyiyi düşün iyi olur... mustafa karataş hocayı biri aramıştı proramında.. kadın senelerce bebek istemiş en sonunda hamile kalmış ama dr lar demiş ki kafa tası oluşmamış bu bebek doğar doğmaz ölür.. 5 aylık bebeği almamız gerek demişler, kadın hergün ağlamış demişki aldırmayacağım, ölürse doğduktan sonra ölsün,benim elimle benim kararımla ölmesin rabbimin kararıyla ölsün demiş... 3 ayı öyle hergece ağlayarak sıkıntı ile geçirmiş son ayda çocuğun kafa tası oluşmuş..doğduğunda normalmiş, ve yaşıyormuş 4 yaşında ve çok sağlıklıymış.. Rabbim büyüktür o ne derse o olur.. inşallah sağlıcakla gelsin yavrun dua ile açılmayacak kapı yok...yeterki inançlı ve istekli olalım..

helloo hoşgeldin canım nasılsın

çok biliyo halanın kızı ya, valla hepimiz resti çekeceğiz o olcak.hakettiler, biz birimize yeteriz artık burdan :)) allah o patavatsızlarada azcık vicdan versin inş.sanki ben istmiyodum benimkinide aldı, ne ilgisi varki onunla.sen nasılsın ? çok mu yoğunsun ? kadını izleyecem müsait olduğumda, adamlar çok küfürleri duyarlarsa utanırım :))
sizin o tarflar daha yüksekte ya karın eğlencesi orda çıkar :)) birkaç sene sonrada inş oğluşunla beraber kartopu oynamayada çıkarsınız :)) yengem için bende öyle düşünüyorum hakkı yoktu o lafı haketmedim çünkü.sen nasılsın canım ? oğluna isim buldunuz mu ?
kızı duyunca kendimize yuh çektim yani özellikle kendime.İnş o da bizde bebeklerimize kavuşuruz.konuşmaları tahmin edebiliyroum, yani o da az çok yaşamış böyle konuşursa var gerisini düşünme.allah akıl fikir versin hepsine, sanki sen özellikle kürtaj oldun.terbiyesiz bu insnalar.hmm hani istemiyoruz bebek diyoruz ya sanıyolarki bebek yaşarken aldırdılar.bence böyle yani, birkaç kere hissettim çünkü bunu.bizzat görümcemden.en iyisi dediğin gibi kendinni çekmek, allah mükafatımızı elbet gönderecek.o zman cevap olacak herkese, bence hepimizde çok iyi anneler olacağız onların olmadığı kadar.sabır sabır.bende soracaktım 2. dönem başlıyo musun diye ? süpermiş ya :)) inş her türlü yeni halinle okula başlarsın :)) bebekli filan :))
kuzenimin kzı 2. kez kriz geçirmemiş dün taburcu olacaktı etmemişler, 1 gece uyanık kalsın testleri yapalım demişler, inş sıkıntı yoktur.ovulasyonda da hayırlısı olsun ya, sen nasılsın ?

csnım kızma ama içimden geldiği gibi yazcam.inan bizde de var bu korku, hiç anne olamayacağımızı konduramasakta zman zaman içimizden geçiriyomuşuz.ama genel anlamda sıkıntı yok, birçok arkadaşımız hamile kaldı zmanlama kişisel tabi, kah ilk aydan kah 9. ayda. o zmanları geçirmemeize rağmen hamile kalamaynlarımızda var ama mutlaka hamile kalacağız, tüm dr ların ortak paydası br kere hamile kalan 10 kerede kalır 20 kerede.korkmayın.inş tez vakitte bebeğine kavuşursun bizlerde inş..

canım çok güzel haberler vermemiş dr un ama şükür öncelikle bebeğin hala seninle.
ben senin için şunu düşünüyorum, sıkıntılı bi gebelik geçireceksin 9 ay geçireceksin, bebeğini kucağına alacaksın ve sağlıklı olacak.
korkular geride kalacak ama doğduktan sonrada bi süre bu korku senle kalabilr.
inş herşey güzel olacak bence.bende atlasa katılıyorum duayla her kapı açılır.
sende inançlı bi insansın zaten.mesela ben elimden geldiğimce hergün 1 yasin okumaya çalışıyroum, bebeğin için sağlığı niyetiyle okuyabilirsin.
inş allahta mükafatını verecektir.Ama yazı allahtan takdir ondan, varsa yazımızda çekmek çekeceğiz.ama biz güzel düşünelim.öpüyorum seni. oğlunuda :) annesinide yalnız bırakmayacaktır inanıyoruz biz teyzeleri olarak :)

Renkliatlas;Senin akraban hepsinden betermiş.''Ne demek bebeğini çöpe attın''Ben senin kadar sakin kalamaz,kim olursa olsun saçını başını yolardım onun.Ama rabbim çok büyük.Herkes mutlaka ettiğini bulacaktır.

Hello Kıtty;Dişlerdeki çürükler ve diğer problemlerde düşüğe neden olabiliyor.O yüzden riske atmak istemiyorum kendimi.

Loneliness;İnşallah kanaman durdu.Bebeğinde iyimiş çok şükür.Doktorlar hep en kötüsünü söyler.İhtimallere,yüzdelere bakma.Senin bebeğin çok sağlıklı olacak İnşallah.Dualarımız seninle

Herkese merhaba kızlarcım.Bende sizlerle dertleşmek ve içimi dökmek istiyorum.Eylül ayında bebeğimin kalp atışı durması sonucu kaybettim.Rabbim o kadar büyük ki bana bu olayda dostumu, düşmanımı göstermek istedi bence.Eğer bunları fesatlıkla veya yalan yazıyosamda cezasına razıyım.

1.4 yıllık evli çocuğu olmayan bir arkadaşım her gününde yanında olduğum, pastasına böreğine kadar yapıp götürdüğüm olmaz olasıca bir arkadaşım (çok kızgınım) zar zor tedaviyle hamile kaldı doğum yaptı ve bende elimde kocak dolusu çiçeklerle bebeği görmeye gittim 2 aylık hamileydim beni ilk görünce tepkisi aaaa karnın ne kadar büyümüşş öyleee oldu maşallah bile demedi.Bebeğimi kaybettim aylar sonra beni aradı çocuğunun mevlüdüne çağırmak için gidemeyeceğimi söyledim. Sonra duymuş kiii beni aradı hiç haberi yokmuş gibi laf geveliyo bebğimi kaybettim dedim hıı öylemi neyse geçmiş olsun dedi. Yinede insanlık olsun diye aldım altınımı bebek görmeye gittim üstelik kalbi pamuk olan canım annemde arkadaşım diye babannesinin bile örmediği battaniyeler, hırkalar,yelekler örmüştü onları alıncada hiç utanmadı.
Olayın üzerinden 5 ay geçti beni 3 gün önce aradı ve bana ne dedi biliyomusunuz bunun çocuğu rahatına çok düşkünmüş,yatağını evlerini çok arıyomuş,havalar çok soğukmuş, çocuğu hasta olur diye dışarı çıkmıyorlarmış ve bu yüzden bana geçmiş olsuna gelememişlerrr. Gelmee pek lazımsın lanet olsun diyorum 5 ay sonra gelsen ne gelmesen nee.....

2.Başka bir arkadaşım sandığım babasını ve eşini kaybetmiş çocuğunu tek başına büyütüyo diye içimin her an sızladığı, daha bu yazda çocuğuna arkadaşlarla toplaşıp sünnet düğünü yaptığımız ve bu fikrin sahibi olan beni arayıp geçmiş olsun çok üzülüyorum gelmekte istiyorum ama hiçç vaktim yokk dedi ve dün bana gelmiş 5 ay sonra evde olmadığım içinde üst komşuma kek bırakıp gitmiş sağol varol, o güzel ellerin dert görmesin keke çok ihtiyacım vardı bana güzel bir teselli oldu diyorum.

HAFTA SONU NUMARAMI DEĞİŞTİRİYORUM TABİKİ REHBERİMDE ARTIK BU İNSANLAR OLMAYACAK.RABBİM HERŞEYİ İNSANIN SOL YANINA GÖRE VERİYOR ONLARIN HAYALİNİ BİLE KURAMADIKLARI BİR YAŞAMIM, BİR EVİM, EŞİM VAR BİLİYORUM Kİ ÇOK YAKIN ZAMANDA ALLAHIM MİNİK SAĞLIKLI BİR BEBECİKTE VERECEK.ALLAH HERKESİN GÖNLÜNE GÖRE VERSİN HEPİNİZE DUAM BU İYİ İNSANLAR ÇIKSIN KARŞIMIZA.

rabbim hayırlısını versin canım inşallah sen kötü düşünme risk bütün gebeliklerde var hayatta yaşarken bile herşey rabbimin elinde ol desin olsun inşallah canım

yavrum yoğun işler valla bugün biraz daha rahatım zaten gözlerim kapanmya başladı artık o kadar uykusuzumki hamile kalmaya çalışırken uykusuz kal çalışmalardan hamile kal stresten uykusuz kal doğurunca bebekten uyku bize haram bacım
halamın kızınında 4 sene olmadı çocuğu aşılama bi sürü tedaviyle oldu ama güya o inançlı ben diilim mal sinir etti beni o inançlı insan ben namaz kılmıomuşum adam gibi dua etmiomuşum ay saçmaladı bende altta kalmadım tabi ağzıma geleni saydım dinle inançla ne alakası var bunun sen benim ne kadar dua ettiğimi bilmiosun bana vaaz verme dedim ayyyy yazarken bile uyuz oluyom neyse saçma sapan şeylerle moralimizi bozmayalım ya ne güsel kar varmış orda her sabah kar yağar umuduyla açıorum penceremi ama yağmıo sanırım uludağda gördüüm karla kalcam bu sene teyze fena küfrediyo sakın orda izleme :)

ah kardeş hep aynı dertler kocanla sen sağlıklı olun birbirnize daha sıkı sarılın atlatılamayacak dert olmaz rabbim çok büyük güzel annenin kendi torununa örgüler örmesi dileğiyle

valla mete ismini severdim zaten,kocamda aras ı buldu sonra bizede bikaç kişi dedi böle ondanmı etkilendiniz.a baktım o çocuğun isminin karması olmuşama ben mete ismini çk sevdiğim için allahın izniyle değiştirmicez.chnb hayırlı olsun canım inşallah hayırlı haberlerini alırsın peşpeşe.
atlascım seninde gözünaydın ataman olmuşş.
hellocum olurmu öle şey bazen benimde adı aklıma gelmeyen ama takip ettiğim arkadaşlar oluyo,gönüller bir olsun.
candaşım bende iyiyim çk şükür şimdilik sıkıntılı günleri atlatmış gözüküyorum,inşallah tamamlamak nasip olur sağlıkla,sana bebek olayını sormak istemiyorum çünküü,bende yaşadım bunları.bazen fazla deştikçe insanda sıkıntı yaratıyoo artık cevaplamak istemiyosun yada üfff falan çektiriyo,sonuçta hayatımız sağlıklı olduğumuz sürece çk şükür devam ediyoo ve zamanı gelincede sırasıyla da bütün güzel duyguları hepimiz tadıcazhangimizin evlenmeden önce bu kadar çocuk olayına kafa yormuşluğumuz yada takmışlığımız var,ben şahsen 30 sene boyunca gayet rahattım ve çocuk olayı evlenen kadar çkda uzak olduğum hayatımın merkezi olmayan bi konuydu,ne zaman evlendik,aile olmaya çalışıyoruz,çevreden meraklı sorular baskılar artmaya başladı ozaman insan kendini sorgulamaya başlıyoo.hayat ne tuhaf dimi resmen benim hayatım ,bakış açım evlendikten sonra 180 derece değiiştii.
diğer arkadaşlarım sizlerde slmlarrr

ARKADASLAR BANA YARDIMCI OLUCAK YOKMU:::

arkadaslar bende sizlere biseyler sormak istiyorum...ben düsük yapali 6 ay oldu kürtaj olmusdum ama hala hamile kalamadim hic korunmadigim halde...sanki hic anne olamicakmisim gibi geliyor, her ay kirmizilari görmeye okdar alistimki...siz nezaman hamile kaldiniz? daha nekadar beklemem gerekiyo?doktora gitsemmiki, ama gitsem nedicem? kusura bakmayin ama deliricem....

canım candaş arkadaşımızda yazmış bunun bi süresi yok hiç adet olmadan hamile kalanda var aramızda 8 ayda olanda 1 senede bunun bi zamanı yok doktora gitmek istiyosan git adetinin 3.günü hormonlarına baktır bende 1 haziranda düşük yaptım hala kalamadım doktora gittim tedavide oldum ama kısmet olmadı klomen ve çatlatma iğnesi kullandım falan içinin rahat etmesi için giebilirsin canım umarım bi sorun yoktur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…