- 8 Ocak 2011
- 17.643
- 1.866
- 223
- Konu Sahibi aylin_fatih
-
- #13.281
idrar tahlili de yaptırmamı istedi. vajinit varsa bir an önce tedavisini yapalım dedi. hafif akıntım var dedim, kendi sormuştu bu konuyu da. ama doktorum vajinal progestandan kaynaklandığını söyledi dedim. kesinlikle yaptır dedi. ve doktoruma götüreceğim rapora bile yazdı. hatta kesin varsa verilecek ilacın adını bile rapora yazdı.
hem kendini kollayacan, hem de raporun bu dönemi kapatıyosa sorun yok, 2.döneme bişeyin kalmaz çalışabilirsin dedi. burda biraz karışığız. bakalım zaman ne gösterecek.
canım şimdi sen ne zaman gideceksin istanbula?yani opu ne zaman?yumurtaların gelişimini falan hangi doktorun takip edecek istanbula gidene kadar?Allah yardımcın olsun.
yol boyunca herkesin nickini, bildiğimin ismini saydım, dua ettim.
candaşçım, bana da öyle geliyo 9 ay hep sabırla geçicek. olsun ne yapalım. hayırlısı olsun. ben sabrederim sabretmesine de 2. çocuk için cesaretim günden güne azalıyor benim de. hep hayalim 2 çocuktu. neyse şimdi bunu sağlıkla doğuralım da onu da düşünürüz ama çok büyük sıkıntı stres gerçekten. ama yine de çok şükür ediyorum. hiç hamile kalamadığım dönemden kat kat iyiyim. o acı tarif edilemez. hiç hamile kalamamak ve kalamayabileceğini bilmek.
kızlar, yine topikte karamsar bir hava var.
daha önce duymuşsunuz, ya da yazılmıştır. ama ben de tekrar edeyim. bu hikaye bana hep umut oldu. çocukları olmayan bir çift varmış. bir gün Hz. Musaya sormuşlar, acaba hayat boyunca çocuk sahibi olabilecekler mi diye. hz. Musa da o gece yüce Allah'la istişare etmiş, ve olmayacak haberini almış ve o çifte de bu durumu söylemiş. ama yıllar sonra buçiftin çocuğu olduğunu görünce hz. Musa tekrar Allah'la istişare etmiş ve şu yanıtı almış. onlar isyan etmediler ve senden duymalarına rağmen benden umutlarını hiç kesmediler ve hep duaya devam ettiler.
yine bi komşum var. sık sık beni ziyarete geliyo. annesinin tam 3 çocuğu doğunca ölmüş. ilk 3 çocuğu. en fazla yaşayan 7-8 ay yaşamış. kadın başına duvarlara vuruyomuş, saçını başını yoluyomuş. çok büyük acı. ama sonra arkaya arkaya 4 çocuğu daha olmuş ve hepsi yaşamış, biri benim komşum. yani ne acılar var hayatta.
Canım açıklayıcı olmasına sevindim. Enfeksiyon çok önemli hamilelikte. Rahim ağzı uzunluğuna baktı mı peki? Evet bu hikaye bana da iyi geliyor. Duaların için de sevindim. Sağ olasın... İnşallah güzel olacak her şey. Demek ki plesentadan oluyor kanama. Sonradan bebek yukarı çıkınca kanaman fdurur. Öyle arkadaşlar olmuştu diğer topikte...
loneliness banada dua ediyormusun(
annemler benimle konusmuyor.Yok ameliyat sonrası abimler geldigiğinde neden uyanıp yanlarına gitmemişim diye.En zor zamanlarımda beni yapayalnız bıraktılar(
Hiç anlayışları,toleransları yok ben kız cocuguyum diye(
Bir yandan devam eden kasık agrilarim var canım ona cok sıkılıyor.Ya hic gecmezse( Benm reglilerim zaten azdır bu kurtajla iyice azalırsa bilmiyorum herseydne oyle umutsuzumki banada dua et olurmu (
Canım benim ya... Allah yardım etsin. Aileler bile böyle yapınca ele kızmamak lazım demek ki... Biraz ağrı olabilir canım. Benim de az olurdu eskiden. Yine az oluyor. Bugün 4. günüm bitti sayılır...2-3 gün leke olur...
Hayırlısı olsun canım. Durumunuz nasıl bilmiyorum ama bu testler biraz pahalı.İlden ile merkezden merkeze değişiyor fiyatlar da...Sagol canm evet yaptiricam doktor benden su testleri istedi: açlık 1 saat 2 satlık tokluk kansekerleri tsh,prl birde kan sayımı.
Esim de sperm testi yaptırcak sanırım kalitesınemı bıseye bakıcakmış.Bilmiyorum artık hayırlısı.Ama ben cok umutsuzum
Normalde ilk düşüklerde bir şey yapmıyorlar. Senin ilk miydi?
Ben ilk de olsa herkese bağışıklık testleri, trombofoli yani pıhtılaşma testleri ve eşlerle preferik kanda kromozom analizi yapılması tarftarıyım. Bunları 2 ve fazlası düşüklerde tavsiye ediyorlar. İlk düşüğü normal kabul ediyorlar. Ben de ilk düşüğümde yaptırmamıştım...
Canim o dedigin testi yaparlarmi bilmiyorum ama ekletirim .Sperm tetsini sorarız zatende trombofoli paneli midir nedir benim doktor inat ediyo
baktırmayın dıyo.Sankı parasını o verecek bizde anlamadık.Pahalı diyor ne kadara yaptırdınız bu testleri Allahaskina ? Ben yaptırırım uygun bır yer bulur mutlakada adam bozulmaz insallah cok eski gittigim
sevdigim bir doktor cunku.
Canım bizden önemli mi içime sinmedi dersin...