Kürtajdan sonra hamile kalma şansı ne kadardır ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi aylin_fatih
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
topiğe giresim bile gelmiyor artık pofffff.....bebek meselesini düşünmek konuşmaktan bunaldım... hayat enerjim gitti...beklemekten de bıktım..burda sürekli bebekle ilgili şeyler okumaktandaaa....

ben bu sitede yeniyim henüz tanışmadık ama yaş 37 yazdığını görünce yalnız değilsin demek istedim ben de 37 yaşındayım canım

allahh sen 26,5 musn maşallahhhh ben seni yaşıtız zannediyordum. 30 bitti bu sene 81 liyim ya 31 oluyor ama 31 yaşındayım demem :))) malum aklıma başka bişi geliyor 31 diyince

peppe canım allah raı olsun göndermiş kadar oldun :) ay sonuna kadar dayansam yetecek çok sağolasın tekrar. Teyzen içinde gani gani rahmet eylesin mevlam. inşallah havalar güzel olur. Mevlüt için allah kabul etsin.

renkli canım iş miş derken uğraşacak bir şey bulursun, kafayı takmamak mümkün değil.

peppe ve diger moral veren tum arkadaslar iyiki varsiniz.
Umarim hepimizin yuzu guler bu seruvenin sonunda.Ben tekrar hamile kalip ayni seyleri yasamaktan cok korkuyorum
Bunu nasil atlatmayi ve yenmeyi planliyorsunuz?

canım bende kürtaj olalı 15 gün oldu nerdeyse bu cuma gidicem inş doktora sorucam hangi testleri yaptırayım die aslında biraz zorluycam çünkü kürtaj öncesi konuştuğumuzda 2. 3. düşükten sonra önerdiğini söylemişti ama sonuçta bizde deneme tahtası değiliz herşeyin önlemini almak lazım.o yok dese bile burdaki arkadaşların bahsettiği özellikle kan pıhtılaşması testini yaptırmayı düşünüyorum.eşim için sperm testini şimdilik düşünmüyorum çünkü denememizin 4. ayında hamile kalmıştım ben ve yumurtlama günlerini falan fazla takip etmeden burdan öğrendim ki neler varmış neler çok cahilmişim çokk

canım rahim uzunluğuma bakmadı. histerekopiyle sadece polip alındıysa sorun olduğunu düşünmüyorum dedi. şu an çok kurcalamak istemiyorum, alttan bakmam lazım dedi. tehlikeye sokmayalım dedi cenk bey.

burdaki doktorum karından bakıyo serviks uzunluğuna, nasıl şeyse anlamadım. o da dün tekrar baktı. bi sorun yok dedi.
benim bu ölçüm konusunda kafam karıştı.
bugün hemen idrar tahlili yaptırdık ve bol lökosit görüldü. ben doktoruma söylemiştim akıntım var diye ama vajinal prgestandan demişti. hem de kanaman ondan olamaz dedi. tamam ondan değil ama sonuçta tehlikeli.,. sonucu almaya eşim gitti, ve bilmiş gerçekten varmış demiş. sonuç preseed gibi 7 şırınga 7 gece krem, artı antibiyotik.

sinua oku mutlaka, kanama yokken progestan uzun süreli kullanmak iyi değilmiş canım. doktorum söyledi. cinsiyet üzerinde olumsuz etkileri var, özellikle erkeklerde dedi. o yüzden kesiyorum progestanı şimdilik bakalım, inşallah tekrar kanamam olmaz.vajinit ilerki haftalarda erken doğuma sebep olabiliyomuş, kesin tedavi edilmesi lazımmış.
bir de anladım tek doktorla yetinmemek gerekiyor. zaten 20. haftada bir daha çağırdı, inşallah tekrar gideceğim. tüm organlar o zaman oluşuyomuş, asıl o zaman çok daha net şeyler söyleyebilirim dedi. renkli dopplerle hep şu an oluşan organların kan akışlarına falan baktı.
nuray yani üzülme, tam olarak 20.haftalarda oluşuyomuş herşey.

çalışma yapan arkadaşlar daha önce söylemiş miydim bilmiyorum. ilişkiden önce bir saat kadar, eşinize sert bi kahve yapın az şekerli. ben yapmıştım. bir de bir belgeselde izledim geçende natioanl gerographicte. ordan da duyunca kesinleştirdim, paylaşmak isetdim.
chnb, sen de numuneden önce içir eşine. nescafe de olabilir, türk de.

Umarim hepimizin yuzu guler bu seruvenin sonunda.Ben tekrar hamile kalip ayni seyleri yasamaktan cok korkuyorum

sıkma canını canım inş bizde tekrar hamile kalırız bak nerdeyse 15-20 geçti bile çok zor biliyorum ama seni kendinden ve eşinden başka pek anlıyan yok sen üzülüyosun başka insanların umrunda bile değil bunlar ailen olsa bile boşver tavrını al geleceğe umutla bak...

öğrenince bana da söyler misin canım. herkes öyle diyor ya. ancak bu testi yapmak için 2-3kez kürtaj mı olmak gerekiyor. bünyemiz psikolojimiz buna dayanır mı? doktorlar bunu önlemini başta almayı neden tercih etmiyorlar acaba. ben de yarıyıl tatilinde yaptıracam inşallah ne gerekiyorsa. bir kürtaj daha kaldıramam. yaşayacaksam bile neden olduğunu bileyim önlemimi alayım elimden geldiğince. doğru söylüyorsun insan başına gelmeden hiçbişey bilmiyor.

canım çaremizi arayacaz. ne duyarsak yapacaz. ben de çok duydum bunu ama güvenilir hoca bulamadım.
burdan bir arkadaş gönderdi bana duayı, arapça. onu bilgisayardan yazdırdım. taa öğrencilik zamanından kalan bi nazar muskam vardı, onun içine koyduk. taşıyorum.
annemi hastaneye yatar yatmaz aradım. hemen geldi. o yokken de sadece yemek yapmıştım. hiç bişeye dokunmuyodum ya.
o da 3 kez falan toplamda. doktor bazıları tarlada doğurur, bazıları böyle hassas olur dedi.
inşallah sağlıkla kucağımıza alırırz bebeklerimizi tüm hamileler.
hamile kalmaya çalışan arkadaşlar da inşallah tez zamanda hayırlı hamilelikler.

canım kendini yıpratma bu kadar. kimsenin dediğine de kulak asma. bizde de aynı korkular var hem de çok. ta ki bebeğimizi sağ salim kucağımıza alana kadar süürecek. ancak tekrar yaşamadan bilemeyeceğiz deneyeceğiz. inşallah allahım yüzümüze güler tatlım.

tamam canım yarın rapor çıkacak onu bekliyorum en geç pazartesi sorar sanada söylerim.kendileri bu acıyı yaşasa en başında alırlar önlemini de ......dediğin gibi belki testlerde sorun çıkmayacak hamileliklerimizde de inşallah ama önceden önlemini almak en güzeli.. doğuda çalışıyomuşsun okudum canım bende o taraflardaydım 2 yıl önce çıktı tayinimiz darısı başına...

inşallah dediğin gibi hepimizin yüzü güler canım o korku hepimizde var yaşananlar hiç kolay değil tıbben yapılacakları yapıp (test vs.) dua edeceğiz herşeyde bir hayır vardır diye düşününce insan daha kolay teselli buluyor

sağol canım. patoloji sonucu sanırım. inşallah temiz çıkar. evet doğudayım. bir süre daha burda olacağım ne yzık ki. ne güzel kurtulmuşsunuz siz.

Günaydın kızlar. Ben bugün 4. iğnemi olacağım. Yoğunum bu aralar. Ama okumaya çalışıyorum elimden geldiğince...

Loneliness, sanırım kanaman pleseta kaynaklı. Çünkü diğerinde de yoğun kanaman oldu ve durdu. Allah korusun farklı olsaydı kanaman kesilmezdi bence. Enfeksiyon için Cenk Beyin verdiği ilaçları içiyorsun di mi? Kasılmalar için her hangi bir ilaç alıyor musun? Dr ne dedin mi kasılmaları? Bbebek yukarı çıkınca bence bitecek kanamaların ama dikkatli olmakta fayda var. Bol su 3 litre enfeksiyona iyi gelir...

Ben İstanbula gidince yazamayacağım orada bilgisayar ve internet yok. Dönünce inşallah güzel haberler veririm sizlere...

Bir de 35 ve üzeri arkadaşlarım bence dr nin 2-3 düşük olayını ciddiye almayın. Biliyorsunuz kii yıldan yıla yumurta rezervimiz de azalıyor. Belki daha genç yaşlardabunları tecrübe edip acı da olsa denemeye zaman vardır ama ben biraz sağlama almak isterim işlerimi. Bence bu konuyla ilgili testlerinizi yaptırın. İlla çıkacak demiyorum kimse beni yanlış anlamasın çok büyük oranda çıkmayacak. Ama ben 2 defadüşük yaptım bir defa daerken doğum. Bir oğlumu da zor daolsa dünyaya getirdim. Buna rağmen testlerimde sorunlar çıktı. Herkes benim gibi olacak değil ama azınlık var benim gibi. Azınlıkta olmadığını bilip sağlam adımlarla adım atmak en iyisi bence...

Bazen bu kadarsöylüyorum antipatik mi oluyorum diyorum ama demezsem de kendimi vicdanen sorumlu hissediyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…