- Konu Sahibi aylin_fatih
-
- #13.841
canım sen üdsye mi gireceksin?
dilFORUM
bak bu site güzel bi site. ben kpdsye bu siteden indirdiklerimle çalışmıştım. gramerin biraz varsa sadece kelime ezberlemeye ağırlık vermeni tavsiye ederim bir ingilizce öğretmeni olarak. yapabileceğim bişey varsa yaparım. istersen gramerle ilgili sunum da çok sayıda mevcut. özelden msn ver, atayım bir kaç tane. gözatarsın.
ben 250 tanesini okudum.yetiştiremeyecek varsa biraz daha alabilrim.haberleşiriz faceden.hilale ulaşmak zor bence ank ya gelip ordan ailesine gidecekti.o zman pazartesiye erteleyelim canım....ben almak isterim ama bende yarın yolculuğa çıkacağım günü birlik annemlere gideceğim..
pazartesi akşamı olsun o zman herkeste tamamlamış olur ben faceten mesaj atarım kızlar.....umarım uygundur sizin için
canım ben devam edebilrim senin yerine sıkıntı yapma, haklısında.inş sınavdanda geçersin çıkmadık candan ümit kesilmez.p.tesi olsun canım... anneme versem hemen okur ama niçin okuduğumu sorar yalan söyleyemem.. bebek olsun diye okuyoruz demek istemiyorum kimseye yansıtmıyorum bebek istediğimi uğraştığımı.. anneme bile!
eşin istemediyse o zman boşver, ama tabi yinede bakmak lazım belki ikinizinde çok beğeneceği bi isim olur.bende dün eşime dedim, beğendi.tahmin ediyodum beğeneceğinide bu kadar değil.Hamza da Hamza diyodu, Duhan deyince benim için Hamza niteliğinde bi isim.Araştırcam inş anlamı uygundur ve koyarız dedi, ama 2. isimsiz diyo.yanına pekte uymuyo bizim isimler.yani hamileyim ye doğurcam ya yana yana isim araştırayım :) amin canım inş en yakın zmanda hem eşime hem bebeğimize kavuşmak nasip olur.inşallah canım. önce bi sağlıklı olduğunu görelim. sonra da cinsiyetini görelim.
ben de çok rüya görüyorum bu aralar. gecede 3 rüya gördüğüm oluyor canım benim de. bazen kabus da oluyor. kötü şeyleri kimseye anlatmıyorum.
senin aşı ne zaman?sağlık ocağına kaydını yaptırdın mı?
eşime bi sevinçle söyledim ama eşim öyle değişik isimlerden hoşlanmıyor. o yüzden olmaz dedi.erkekte fikri sabit; salih. bence de güzel ama alternatifleri de değerlendirmek lazım ama dimi.
rüyalar dediğim gibi bilinçaltı. hayra yormak lazım tabi yine de.
inşallah en yakın zamanda bir araya gelirsiniz canım.
çak elden arkadaşım. moralini bozmak istemem canım ama bu az da olsa bir risk. benim durumumda aynen böyle. 2. hamile kalınca çok araştırdım bu konuyu, gebelik bölümünde kan pıhtılaşması diye bir topik var,orayı okudum. riskli gebelik uzmanı doktorlara gittim.
bu konuda iki farklı görüş var canım. bazıları nufusun %40ı bu mutasyonu taşıyor, çok normal bi durum, düşük bundan olamaz diyolar. ilk gittiğim prof bunu dedi. iğne kullanmana gerek yok ama coraspine başla dedi. ve coraspin yüzünden daha 5.5 haftalık hamileyken kanama yaşadım. coraspin kanama yapıyor, ama kan sulandırıcı iğneler yapmıyor. hastaneye yattığımda doktor hemen coraspini bıraktırdı, ve kalp atışlarını görürsek dedi(umutsuz vakaydım çünkü o an) iğneye başlarız dedi. ve 6 haftalıktan itibaren iğne vuruyorum canım. kan aldırırken bile koluma asla bakamazdım. canım çok tatlıdır. ama bu iğne konusunda hiç endişen olmasın, kullanmaya karar verirsen. çok basit bişey ve acıtmıyor gerçekten. kullandığım için içim rahat. çünkü Allah korusun bi olumsuzluk yaşama durumunda keşke kullansaydım, şöyle yapsaydım, böyle yapsaydım demem. ha şunu da unutmamak lazım, malesef iğne kullansak bile tehlike her zaman var, sıfırlanmıyor yani. ama şu da var, bu rahatsızlıktan en şanslı grup biziz, en az derece etkileyen bizimkisi. heterezigot, senin de yazdığın gibi çekinik gen. yani sadece tayşıyıcısın. homozigot olanların durumu kötü.
3 hafta önce kadar yine kanama yaşadım. doktorum bu sefer tereddütte kaldı, acaba iğneyi kessek mi diye ve güvendiği bir perinataloğa yollladı, o prof ise kesinlikle tedavin doğru, bırakmayacaksın iğneyi dedi.
her doktora gittiğimde kalbi atıyor mu diye endişeleniyorum tabi. ama bunu ilk bebeğini her kaybeden yaşıyormuş, sadece biz değil. biraz yüreğim ağzımda bir hamilelik geçiriyorum. ama umudumu ve dualarımı bırakmıyorum. elimden geleni yaptığıma inanıyorum.
sen şimdi kafana bunu takma, hamile kalmaya konsantre ol:)sonrasına çare bulunur.
yaa özledik be seni hiç girmiyosun.Ankarada süper ya, eski iklimine döndü.Dün yağmur yağdı eridi karlar.bugün tekrar lapa lapa kar :) bende huzur buluyorum ve belki Kar romanındandır ahireti de hatırlatıyo bana.nasılsın ?günaydın kızlar
dün bütün gün netim yoktu giremedim işlerde vardı onları halletttim bugün patronlar yok benim özgür günüm yaşasın bursada kar var ve bu bana müthiş huzur veriyo mutlu günler herkeseee cumanız mubarek olsun rabbim dualarımızı kabul etsin inşallahhhhh
Günaydın kızlar
Candaşım Ankara'daçok kar varmış.Yollarda kalmazsam iyi:18:
yeminle otobüste aklıma geldim aynen bu mevzudan :) ama kalmazsın allahın izniyle, çünkü sulu kar bu kez.gece ayaza çekmezse sıkıntı yok.çeksede gerçi yollar gölet olmuş yine buz tutmaz gibi.Bugün iyi gelirsiniz de inş, pazar gününü bilemiyroum.ankara eski halinde :) boludan geçecek misinizz ? orda geçen hafta hafif gizli buzlanmalar vardı ama yiinede rahat geldik sıkıntısızdı.Hayırlı yollar yolculuklar olsun inş canım ya.
Bolu Gerededen geçiyoruz canım.Ki orası Türkiye'nin en soğuk yerlerinden biri ve sürekli kar yağıyor.Allah'ın izniyle varırız İnşallah Ankara'ya..Ben iyiiym candaşım sen nasılsın?İsmi hazır olsun bebişinin gelir Allah'ın izniyle oda.İsmini beğenirde gelir İnşallah
gEREDENİN SOĞUK OLDUĞUNU BİLMİYORDUM, İNŞ SAĞ SALİM GELİRSİNİZ.İSTANBUL GEÇİŞİ YOKMUŞ YA KORKU YOK SAYILIR :) TV LERDE NELER DİYOLARI DÜN.BENDE İYİYİM CANIM, İNŞ BEBEKTE İSMİNİ BEĞENİRDE GELİR YA.SENİN MORALİN NASIL ? EŞİN NE DEDİ 6 AY OLAYINA ? ÜZÜLDÜ MÜ ?
Günaydın kızlar
en az zam alan ve en çok çalışan zavallı bi emekçi kardeşin var karşında senin asla tamammül edemicen bişi:)zamlar açıklandı herkese saçma sapan nedenlerden dolayı tavan tavan zam yapmışlar çocuğu oldu evlendi biz 2 arkadaş zavallı kaldık:)allah bereketini versin inşallah canıma okuyolar valla bi an önce doğurup evimde oturmak istiyorum canım bende anneme falan da okutcam dua tamamlarız inşallah pazartesiye kadar şuan elimde çayım müziğim önümde kocaman bi cam lapa lapa kar yağıyo ben iyiyim şükürler olsun sen nasılsın bat ne zaman belirtiler varmıben 250 tanesini okudum.yetiştiremeyecek varsa biraz daha alabilrim.haberleşiriz faceden.hilale ulaşmak zor bence ank ya gelip ordan ailesine gidecekti.
canım ben devam edebilrim senin yerine sıkıntı yapma, haklısında.inş sınavdanda geçersin çıkmadık candan ümit kesilmez.
eşin istemediyse o zman boşver, ama tabi yinede bakmak lazım belki ikinizinde çok beğeneceği bi isim olur.bende dün eşime dedim, beğendi.tahmin ediyodum beğeneceğinide bu kadar değil.Hamza da Hamza diyodu, Duhan deyince benim için Hamza niteliğinde bi isim.Araştırcam inş anlamı uygundur ve koyarız dedi, ama 2. isimsiz diyo.yanına pekte uymuyo bizim isimler.yani hamileyim ye doğurcam ya yana yana isim araştırayım :) amin canım inş en yakın zmanda hem eşime hem bebeğimize kavuşmak nasip olur.
yaa özledik be seni hiç girmiyosun.Ankarada süper ya, eski iklimine döndü.Dün yağmur yağdı eridi karlar.bugün tekrar lapa lapa kar :) bende huzur buluyorum ve belki Kar romanındandır ahireti de hatırlatıyo bana.nasılsın ?
günaydın, nasılsın canım ?
yavrukuş naber kocanı salla sen herşeyi becerirsin maşallahhhhhhhgünaydın kızlar..
candaşım ok sağol canım... ay sınavın stresi fena sardı beniii..! eşimde asla geçemeyecen diyo 2 gün çalışmayla nasıl geçeceksin diyo kızıyo...hyırlısı olsun ne yapalım..minicik umut ve hilalll40 size özel msj attım ceza bugun giremeyecek sizde okursanız tefriciye tamamlarız p.tesiye kadar..
ya inş eşini yanıtlırsın olmazsa da canın sağolsungünaydın kızlar..
candaşım ok sağol canım... ay sınavın stresi fena sardı beniii..! eşimde asla geçemeyecen diyo 2 gün çalışmayla nasıl geçeceksin diyo kızıyo...hyırlısı olsun ne yapalım..minicik umut ve hilalll40 size özel msj attım ceza bugun giremeyecek sizde okursanız tefriciye tamamlarız p.tesiye kadar..
inş Allaha ve şoförlere emanetsiniz, eşin haklı, inş süreç hızlanır sağlıcakla bebeğine kavuşursun.Doktorla konuşuruz en hızlı şekilde yaptırırız dedi.Üzüldü tabi ama sağlıklı olsunda gerisi önemli değil diyor oda..Yolculuk gözümü korkuttu ama herşey Allah'tan.Önce Allah'a sonra Şoförlere emanetiz.
canıım kıyamam ben sana emekçi arkadaşım , patronlar hiç adil değil gıcıklar.evet tahammül edemezdim ben, ama bazen boyun bükmek zorunda kalıyoruz iştegünaydın canımmmm
en az zam alan ve en çok çalışan zavallı bi emekçi kardeşin var karşında senin asla tamammül edemicen bişi:)zamlar açıklandı herkese saçma sapan nedenlerden dolayı tavan tavan zam yapmışlar çocuğu oldu evlendi biz 2 arkadaş zavallı kaldık:)allah bereketini versin inşallah canıma okuyolar valla bi an önce doğurup evimde oturmak istiyorum canım bende anneme falan da okutcam dua tamamlarız inşallah pazartesiye kadar şuan elimde çayım müziğim önümde kocaman bi cam lapa lapa kar yağıyo ben iyiyim şükürler olsun sen nasılsın bat ne zaman belirtiler varmı
yavrukuş naber kocanı salla sen herşeyi becerirsin maşallahhhhhhh
nazlım sağol canııımm inşallah geçerim diyorum ama benimde umudum az...
candaş bacı karı buzu burayada yollayın yaaa...kara hasret kaldık
günaydın.
hayırlı cumalar herkese.
hayırlı cumalar olsun inş canım, geldin mi dr dan ?günaydın.
hayırlı cumalar herkese.
kızlar karlı bir günde kocaeliden merhaba....
bende bugün bitirmeye çalışıcam kızlar 200 oldu...yarın eşim erken geliyor pazarda evde iş güç derken vakit kalmaz...cezaya faceden atarım msaj...allah hepimizinkini kabul etsin...amin...
slm kizlar telden giriyorum ara sira.telden yazmak znr oluyor ancak okuyabiliyorum.hephnizi cok ozledim.kendinize iyi bakn.benim testler pazartesiye kaldi.opyrum hepinizi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?