- Konu Sahibi aylin_fatih
-
- #13.861
inşallah canım. önce bi sağlıklı olduğunu görelim. sonra da cinsiyetini görelim.
ben de çok rüya görüyorum bu aralar. gecede 3 rüya gördüğüm oluyor canım benim de. bazen kabus da oluyor. kötü şeyleri kimseye anlatmıyorum.
senin aşı ne zaman?sağlık ocağına kaydını yaptırdın mı?
eşime bi sevinçle söyledim ama eşim öyle değişik isimlerden hoşlanmıyor. o yüzden olmaz dedi.erkekte fikri sabit; salih. bence de güzel ama alternatifleri de değerlendirmek lazım ama dimi.
rüyalar dediğim gibi bilinçaltı. hayra yormak lazım tabi yine de.
inşallah en yakın zamanda bir araya gelirsiniz canım.
çak elden arkadaşım. moralini bozmak istemem canım ama bu az da olsa bir risk. benim durumumda aynen böyle. 2. hamile kalınca çok araştırdım bu konuyu, gebelik bölümünde kan pıhtılaşması diye bir topik var,orayı okudum. riskli gebelik uzmanı doktorlara gittim.
bu konuda iki farklı görüş var canım. bazıları nufusun %40ı bu mutasyonu taşıyor, çok normal bi durum, düşük bundan olamaz diyolar. ilk gittiğim prof bunu dedi. iğne kullanmana gerek yok ama coraspine başla dedi. ve coraspin yüzünden daha 5.5 haftalık hamileyken kanama yaşadım. coraspin kanama yapıyor, ama kan sulandırıcı iğneler yapmıyor. hastaneye yattığımda doktor hemen coraspini bıraktırdı, ve kalp atışlarını görürsek dedi(umutsuz vakaydım çünkü o an) iğneye başlarız dedi. ve 6 haftalıktan itibaren iğne vuruyorum canım. kan aldırırken bile koluma asla bakamazdım. canım çok tatlıdır. ama bu iğne konusunda hiç endişen olmasın, kullanmaya karar verirsen. çok basit bişey ve acıtmıyor gerçekten. kullandığım için içim rahat. çünkü Allah korusun bi olumsuzluk yaşama durumunda keşke kullansaydım, şöyle yapsaydım, böyle yapsaydım demem. ha şunu da unutmamak lazım, malesef iğne kullansak bile tehlike her zaman var, sıfırlanmıyor yani. ama şu da var, bu rahatsızlıktan en şanslı grup biziz, en az derece etkileyen bizimkisi. heterezigot, senin de yazdığın gibi çekinik gen. yani sadece tayşıyıcısın. homozigot olanların durumu kötü.
3 hafta önce kadar yine kanama yaşadım. doktorum bu sefer tereddütte kaldı, acaba iğneyi kessek mi diye ve güvendiği bir perinataloğa yollladı, o prof ise kesinlikle tedavin doğru, bırakmayacaksın iğneyi dedi.
her doktora gittiğimde kalbi atıyor mu diye endişeleniyorum tabi. ama bunu ilk bebeğini her kaybeden yaşıyormuş, sadece biz değil. biraz yüreğim ağzımda bir hamilelik geçiriyorum. ama umudumu ve dualarımı bırakmıyorum. elimden geleni yaptığıma inanıyorum.
sen şimdi kafana bunu takma, hamile kalmaya konsantre ol:)sonrasına çare bulunur.
loneliness merhaba; verdiğin bilgiler için sağol arkadaşım.. bugün görüştüm doktorumla, tahlil sonuçlarımı iyi buldu. bende protein s-c ve homosistein normal, trombofili panelinde MTHFR A1298C Heterozigot çıktı. sadece bu heterozigotluk sorunsalı var. onu da çok önemsemedi sanki. normalde çok pimpirikli ve olasılıkları direkt söyleyen bir hekim kendisi. bana olabilecekler arasında en iyi durumda olduğumu söyledi. eşimi ikna edip periferik kanda kromozom analizi de yaptırırsak daha sağlıklı bilgiler edineceğimizi söyledi. solgar'ın folikasit tabletlerine başlamamı söyledi şimdilik. hamilelik sözkonusu olursa folibol kullanacakmışım sürekli olarak. aspirin ya da iğneye gerek olmayacağını söyledi.
bugün itibarıyla hemen folikasite başladım. sözünü ettiğin kan pıhtılaşması topiğini de okuyacağım. kromozom analizini de yaptırıp gerekirse başka bir doktordan ikinci bir görüş alacağım..
yine adet öncesi gerilim sıkıntılarım baş gösterdi. bugün tahlil sonuçlarım için hastanenin laboratuarında biraz bekledim. o arada 4 tane bebek geldi ard arda. yok kalça ultrasonu çekilmesini beklerken mıkırdanan, yok kan alınırken bas bas bağırıp ortalığı yıkan minnoşlar. şimdi kalça ultrasonu modası var sanırım. rutin bir şekilde 10-15 günlük bebeklere kalça ultrasonu çekiyorlardı..özellikle kan alırlarken ağlayan bebeğin annesi benim gibi bekleme salonunda bekliyordu. çocuktan kan almaları o kadar uzun sürdü ki, kadıncağızın da gözleri doldu çocuğunun ağlamasından. bir de benim tabii ki.. kapı gıcırtısına ağlayacak vaziyetteyim.. doktora bahsettim, bu hormonal birşey herhalde, duygusallığı bastırıcam diye asabiyete vuruyorum dedim. şimdi hamilelik tasarladığımız için birşey yapılamazmış, sakinleştirici falan verirler, şimdi girme bu işlere dedi. canını sıkacak şeylerden, insanlardan uzak dur, sakin sakin otur dedi