Kürtajdan sonra hamile kalma şansı ne kadardır ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi aylin_fatih
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

loneliness merhaba; verdiğin bilgiler için sağol arkadaşım.. bugün görüştüm doktorumla, tahlil sonuçlarımı iyi buldu. bende protein s-c ve homosistein normal, trombofili panelinde MTHFR A1298C Heterozigot çıktı. sadece bu heterozigotluk sorunsalı var. onu da çok önemsemedi sanki. normalde çok pimpirikli ve olasılıkları direkt söyleyen bir hekim kendisi. bana olabilecekler arasında en iyi durumda olduğumu söyledi. eşimi ikna edip periferik kanda kromozom analizi de yaptırırsak daha sağlıklı bilgiler edineceğimizi söyledi. solgar'ın folikasit tabletlerine başlamamı söyledi şimdilik. hamilelik sözkonusu olursa folibol kullanacakmışım sürekli olarak. aspirin ya da iğneye gerek olmayacağını söyledi.
bugün itibarıyla hemen folikasite başladım. sözünü ettiğin kan pıhtılaşması topiğini de okuyacağım. kromozom analizini de yaptırıp gerekirse başka bir doktordan ikinci bir görüş alacağım..
yine adet öncesi gerilim sıkıntılarım baş gösterdi. bugün tahlil sonuçlarım için hastanenin laboratuarında biraz bekledim. o arada 4 tane bebek geldi ard arda. yok kalça ultrasonu çekilmesini beklerken mıkırdanan, yok kan alınırken bas bas bağırıp ortalığı yıkan minnoşlar. şimdi kalça ultrasonu modası var sanırım. rutin bir şekilde 10-15 günlük bebeklere kalça ultrasonu çekiyorlardı..özellikle kan alırlarken ağlayan bebeğin annesi benim gibi bekleme salonunda bekliyordu. çocuktan kan almaları o kadar uzun sürdü ki, kadıncağızın da gözleri doldu çocuğunun ağlamasından. bir de benim tabii ki.. kapı gıcırtısına ağlayacak vaziyetteyim.. doktora bahsettim, bu hormonal birşey herhalde, duygusallığı bastırıcam diye asabiyete vuruyorum dedim. şimdi hamilelik tasarladığımız için birşey yapılamazmış, sakinleştirici falan verirler, şimdi girme bu işlere dedi. canını sıkacak şeylerden, insanlardan uzak dur, sakin sakin otur dedi bu adetöncesi dönemlerde yogaya falan başlıycam sanırım, ya da elimde mendille ağlaya ağlaya gezeceğim... son adet olsun da kurtulayım valla...

günaydın kızlarrrrrrrrrrr mutlu günler herkese

günaydın herkese......eve dolap takılıyo..heryer dağıldı....onunla uğraşıyoruz.bi bakayım loneliness geldi mi diye...umarım kuzu iyidir.öptm kızlar hepinizi

kızlar geldim.
çok şükür herşey yolunda.
burdaki kk teyzelerinin ve anneannenin tahmini doğru çıktı.oğlumuz geliyor.
gerçekten hiç farketmiyor, çok mutlu olduk, iyi olduğunu görünce. doktor %95 erkek dedi, yani kesin gibi. ultrason resminde de tam orasına yaknlaştırıp verdi. pipisi kesin var, ama torbaları 22-23.haftalarda aşağı iner, şu an karnında dedi. o zaman %100 kesinleşir dedi.
hazırlık yapmayın yine de diye ekledi. zaten annemin ördüğü örgülerden başka bir iğne almadım daha. onlar da her ikisine de giden renklerde yelek ördü. daha da almam. sağlıklı olsun da acelesi yok bişeyin. alınır durur.
zaten çok abartmayı düşünmüyorum ben de. kanama bölgesi falan yok. çalışmaya başlayacağım Allah kısmet ederse 2. dönem. sadece nöbet tutmamak için rapor yazdırdım. öğretmen arkadaşlar aklınızda bulunsun, yönetmelikte var, doktorun uygun gördüğü takdirde 24 hafta öncesi de başlanabilir nöbetten muaf olmaya diyor.
tekrardan Allah tüm arkadaşlarıma hayırlı ve sağlıklı hamilelik ve evlat nasip etsin. tüm hamilelere de sağlıklı bir şekilde kucağına almayı ve büyütmeyi.
Allaha şükür bugünlere geldik hayırlısıyla.

Son düzenleme:
kızlar ben bitirdim...allah hepimizinkini kabul etsin...amin...

koneliness, çok şükür oğlumuzda geliyor vay bee bütün prenslerin arasına bir gülü ben kondurdum bravo bana:)) hadi sağlıkla gelsin bebeğin inşallah çok sevindim canım benim çalışmanda çok güzel yormadan tabiii...offf süper haberler inşallah devam etsin kızların göbüşleride dolsun dahada mutlu olalım inşallah...

kızlar dün chnb ile konuştum selamları var size...kendisi doğal olark üzgün bende onu merak ettiğimizi ve üzgün olduğumuzu belirttim hayırlısı olsun bu hafta dönüyormuş gelince yazıcak...

benim diğerine göre değişikti, daha azdı bulantım. en azIndan bulantı seviyesindeydi. istifram sayılı oldu 3-4 falan. diğerinde çoktu. bir de hiç bir yiyecekten tiksinmedim.büyük ölçüde erkek tahmin ediyodum. annem de 2-3 gün önce karnın sivrilmeye başladı senin galiba erkek dedi. bir de bana çekmişsen bu büyük ihtimalle erkek dedi. diğerini öğrenemeden kaybettik. annemin de ilki kız, yani benim. bir de erkek kardeşim var.
ama senin kız çıkınca belki benimde aynıdır diye düşünmedim değil kan değerlerinden. demekki kan değeri kriter değil.
sağlıkla büyüsünler de hiç önemli değil. komşunun çocuğuna bile deli oluyoruz, kim bilir kendimizin nasıl olur.
doktor direk 4lü test yaptı. son telnoloji böyleymiş. haftaya sonucunu alacağız. inşallah iyi çıkar. 22-23. haftalarda gelceceksin bundan sonra dedi. şeker yüklemesi yapılacak ve ayrıntılı ultrason için yine ya edirne ,ya istanbul sana kalmış dedi.o zamanlarda gidecekmişim. bu sefer çok zaman var demedim, geçen seferden kulağımda küpe oldu. acele etmeyecem.
chnb ile bend e haberleştim. ben de üzüldüm çok. ben onun normal yoldan olacağına inanıyorum.

Kızlar kardeşimdeyim. Hepinize çok teşekkür ederim. Şoku atlatmaya çalışıyorum. 2 sağlıklı 3 sağlıksız embriyom çıktı sağlıklıların gelişimi durmuş transfer olmadı . Hayırlısı. Eşim doğal istiyor ama çok korkuyorum... Loneliness oğlun sağlıkla vakitlice doğsun inşallah...

canım hayırlsı olsun hiç üzülme.. inşallah doğal yolla olur sen elinden geleni yaptın..gerisi senden çıkıyor işte..Allah ol derse oluyor.sıkma canını öpüyorum canım

amin canım. Canım bence bir kez daha dene doğal yoldan. ben inanıyorum. sen gelmeden de yazdım son mesajımda.
Allah sana da tekrar bu annelik duygusunu yaşatır inşallah.

canım hayırlsı olsun hiç üzülme.. inşallah doğal yolla olur sen elinden geleni yaptın..gerisi senden çıkıyor işte..Allah ol derse oluyor.sıkma canını öpüyorum canım

amin canım. Canım bence bir kez daha dene doğal yoldan. ben inanıyorum. sen gelmeden de yazdım son mesajımda.
Allah sana da tekrar bu annelik duygusunu yaşatır inşallah.

Sağ olasınız arkadaşlar. Ben de hayırlısıyla olsun diye dua ediyorum artık. Sizler de inşallah sağlıkla kucaklarınıza alırsınız inşallah....

Renkli az kalmış test gününe... İnşallah olur...

loneliness cnm sanki kendi bebeğimin cinsiyetini öğrenmiş gibi duygulandım allah sağlıklı sıhatli kucağına almayı nasip etsin..

chnb ablacım allahtan ümit kesilmez biz hep mucizeleri konuşuyoruz oğlunda kendiliğinden gelmemiş miydi sen elinden geleni yaptın dua edelim nasibi varsa doğal yoldan gelecektir neden sana karşı başka bir umudumuz var bilemiyorum ama çok içten inanıyorum yüzün gülecek

ceza cnm hayırlı olsun hafta içi de bende tamirat olacakkoltuklarda problem vardı 1 buçuk yılda dönüş yaptılar:)

günlük cnm allah kabul etsin ben de 150 kaldı ama yarın rahat biter boşum çünkü

kızlar yok mu gelişme buarada szden bişey rica edecem bi tanıdığın kuzeni asker (rutbeli) silahını kenara bırakırken kazayla eşini vurmuş bayan hastanede yatıyor lütfen ona da dua edelim ben okurken ona da niyet ettim yapılacaklar yapıldı bekleyecez demiş dr. ama durumu çok ağır iki tane küçük çocuğu varmış ben burdaki arkadaşlarımın duyarlı davranacağını düşünüyorum ( baş harfleri a.h)
kızlar misafir misafir yoruldummmmmmmmmmm tatil değil de çalışma zamanı oldu benim için ama bir okadar da keyifli :) özlediğim kişilerle görüştüm şimdi sıra bizde gidlecek yerlere gitcez :) ha bir de kayganalar gelecek kalmaya eşime söyledim tatilin bittiği haftasonu gelsinler ben de dinlemek istiyorum dedim ayyy haftasonu erkenden kalkıyorlar biz kahvaltı yapıyoz onlar öğle yemeği bekliyorlar hiç sevmiyorum o zamanlar tatili biran önce hava düzelir de herkes evine geçer inşallah.. eşim yazdıklarımı okusa çok kırılır heralde ama beni siz anlayın lütfen......

canım benim çok sağol. sen de çok sıkıntı çektin. inşallah bir an önce senin de sıkıntıların son bulur. Allah sana da sabrının mükafatını verir tez zamanda.
canım rahatken gez toz. tadını çıkar. ben hiç misafir kabul edemiyorum korkudan. tam niyet edip bir aileye söz vermiştim, o zaman da hastaneye yattım ve iptal ettik. açıkçası annemi de yormak istemiyorum. zaten kadının bacakları ağrıyor. bize yemek yapıyor. bir de pasta, börek, temizlik uğraştıramam. darılan darılsın napiiim. tabi eşimin ailesi bu grupta değil. onları davet ettik, biz gelemiyoruz siz gelin dedik. ama eşimin dedesine dağlara taşlara kanser teşhisi kondu, tedavi için istanbulda kaynamamlarda kalıyor.onlar da beni düşündükleri için gelmiyolar. ışın tedavisi görüyor, etkilenmeyeyim diye.
misafir dediğin ev sahibi ne zaman kalkarsa o zaman kalkar ya. bunlar kendi başına mı kahvaltı ediyor siz uyurken?ilginçmiş gerçekten.

kızlar eminim şuanda herkes pazarın keyfini çıkarıyordur,ve iyi pazarlar olsun herkese
uzun bir aradan sonra kadınlar kulübünü ilk defa açabildim herkesin iyi dilekleri için çokk geç olsada (affedersiniz diye düşünüyorum) çokkk teşekür ediyorum.
öncelikle bir ayımızı doldurduk nasıl diye sorarsanız inanın zombi gb dolanıyorum ortada uykusuz geceler ve gaz problemleri hıııı birde sütt elbette :)
kızımı çok emziremedim düşük kilolu doğdu 2900 hastaneden sonra bir 300 gram daha verdi doktorda mama verilmesi gerekiyor dedi benimde sütüm çok azz geldi halada öyle ne yaptıysam artmadı tabi bizimkide biberonla mamaya alıştı napalım süt vermek biraz zormuş bunu öğrendim o yüzden bas bas bağırırlarmış anne sütü verin diye:)
taf ve candaşla konuşuyorum ve hep sizleri soruyorum gelişmeleri umarım güzel günler beklenilen anlar tez sürede gelmiştir,2012 herkese hayırlı olsun amilyata girerken herkes için dua ettim allah herkese bu duyguyu yasatsın dedim inanılmaz bişeymiş evde onca kişi var bana destek ama inanın her daim yanında olmak istiyorum kızımın,bu arada bana benzemedi başta karabiber diye seviyodum şimdi banyo yaptıkça açıldı rengi kumral bir kız olcak sanırsam,gece gündüz kavramı yok henüz 3 ay olunca rahatlarsın diyorlar bende anca o uyuyunca dinleniyorum oda taş çatlasa 20 dakika uyuyor sonra hep vık vık birilerini hep yanında istiyor bizden bu kadar fırsat buldukça gireyim dedim ama biraz zor oluyor bana hak vericeksiniz hamiş olunca ,zaten 9 ay en rahat dönemmişte ben kıymetini bilmemişim:)

şimdilik benden bu kadar herkese yeniden iyi pazarlar diliyorum .....hamiş listesi yaparsanız takibimiz kolay olur .....tedavide olanlar için allah yanınzda olsun insallah...

Sağ ol canım benim.İnşallah her şey güzel olur hepimiz için...

iyi akşamlar kızlar...ben 2-3 gün yokum..memlekete gidiyorum..loneliness,günlük,candas dualrını tamamladı..teşekkür ederim hepsine yüreğinize sağlık..Allah kabul etsin...
chnb abla nasılsın..altta gördüm seni...öptm hepinizi

Sağ olasın canım. Kardeşimdeyim. Sana da iyi tatiller. İnterneti bulmuşken bakınıyorum... İnşallah güzel haberler alırız sizlerden en kısa zamandan...

allah kabul etsin ben de tamamladım cnm sana iyi yolculuklar..

canım çok saol.. her anın ayrı bir tadı var sen de çok gerilme sıkılmaan bu günlerin tadını çıkar miniğin geldiğinde yatmayı özleyeceksin hani öyle dedikleri için söylüyorum
buarada bizimkiler geldiklerinde kendilerini misafir gibi görmüyorlar herşey onların düzenine göre işliyor tabi geçen sene öyleydi yeni gelindim sesimi çıkarmadım değerim olsun onlarda bana ii davranır die ama hiçte öyle olmadı tam tersine geinlik beklenildi benden üstelik hamileyken.. bu sene gerilmeden bir yollasaydım ama şimdiden gerginlik başladı bende :)

ezdirme kendini canım ya. tamam saygı ayrı şey, çok alttan almak başka şey. kendini üzersin başka bişey olmaz.
zaten inşallah tekrar hamile kaldığında göreceksin, insan çok tedirgin oluyor. kimseye hizmet etmek istemezsin bebeğini korumak için. eşin de anlayışlı olur.

canım şükür iyiyim bugünlerde. ama yine de kendimi yormak istemiyorum.
okula başlayacağım nasipse. çalışmak iyi gelir.
tadını çıkarma falan olacağını zannnetmiyorum canım ya. ama biraz daha rahatladım diyebilirim. benim durumumda tehlike melsef 9 ay devam ediyor.
sonuçların ne zaman çıkacak canım senin?

Sağ olasın canım. Kardeşimdeyim. Sana da iyi tatiller. İnterneti bulmuşken bakınıyorum... İnşallah güzel haberler alırız sizlerden en kısa zamandan...
canım nasılsın?
gerçekten senin doğal yoldan olur canım. tekrar söylüyorum biraz toparlan, doğal denersin. bu arada keçiboynuzu falan devam et. en geç 2-3 ayda senden güzel haber alırız inşallah. oğlun nasıl?bu olup bitenlerden haberi var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…