Kürtajdan sonra hamile kalma şansı ne kadardır ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi aylin_fatih
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
HAMILELERIMIZ !MASALLAH!
senemgy...

yamatake...

hellokity

alin84...

sinua...

Pileo...

taf...

günlük2011...

citaknuray...
loneliness...

dr_alb..

INSALLAH HAMILE KALIP UST LISTEYE TASINACAKLAR!!
nazlım...................................... 5 mart nazlım çalışmaktan bunalır,bebişleride karnına sıralanır...
minikler........................................................... ? miniklerin korunması bitti..ilk çalışmada bebişi karnında bitti..

chnb........................................................... şubat doğal yolla gelecek bebeği,çarpacak pır pır minicik yüreği

ceza83.....................................................10 martceza nerelerdesin bacım yok oldun batını bilmiyorum salladım

renkliatlas................................................4 mart:125: ne çörek ne hayıt oldu çare...kafama dank etti dr a gidem baree uymadı ama olsun

_CandaS_...................................................... 29 şubat cancan düşüyor pat pat... yumurtaları çatlıyor çat çat...

peppe...................................................... 2 martpeppe peppe nerelerdeesiinnn

minicikumut...................................................... 9 martminicik batını yazdım kafama göre yazarsan düzeltirim...

hilalll4040...................................................... 23 şubathilalin dolu dolu gözleri...üzülmesin geliyor bebeği doluyor göbüşleri

Son düzenleme:
günaydın canım. valla okul, çalışmak insana iyi geliyor. evde otur otur insan bunalıyor vakit geçmiyor. beni de ekle canım 23 ocak.gelsin tablolar, gelsin bebişler.

evet canım çalışınca çok düşünmem hazirandan beri okul yüzü görmedim..ne garip bi duygu sanki hep evde duracam gibi..en azından vakit geçer yeni arkadaşlarım olur...kız bu arada çok cicisin yaaa inşallah senin gibi pıtırcık bi kızın olur...seni görünce direk öyle düşündüm,hilalin kızı olur kendine benzer ..

selam kızlar nasılsınız?? ben sıkıldım iyice ya evde yatmaktan. dışarı çıkıp gezmek istiyorum ama hem cok soğuk hava. hemde kardan buzdan korkuyorum(

canım çıkmasan daha iyi evde bişeyler bul film felan izle... vizyonfilmizle diye bi site var orda çok yeni filmler oluyor..biz hep ordan film izliyoruz , helede böyle kar kış olunca...bide mısır patlatıyoruz evde sinema keyfi...özellikle patrondan kurtulma sanatı diye bi film var.. çok güldük eğlendik o filmde tavsiye ederim..

hele evimize bi taşınalım 3 boyutlu tv alacaaz sinema sistemi felan..çok hevesimiz var..en büyük keyfimiz film izlemek..

Ben bebegimi 6 aylikken kaybettim mecburen kurtaj oldum acaba benim durumum ne olur tahmini olan var mi,korkuyorum tekrar hamile kalamamaktan (

Ben bebegimi 6 aylikken kaybettim mecburen kurtaj oldum acaba benim durumum ne olur tahmini olan var mi,korkuyorum tekrar hamile kalamamaktan (

Allah sabır versin geçmiş olsun cnaım.. hepimiz aynı durumdayız hepimiz mecburen kürtaj olduk..düşük sonrası parça kalmasından dolayı, bazılarının kalbi durduğu bebek öldüğünden dolayı kürtaj oldular.. içimizde isteyere kürtaj olan yok..

şimdide bebek için uğraşıoruz bazılarımız hamile kaldı bebekleri oldu bile, bizde bu umutla hala uğraşıyoruz..inşallah olur canım seninde umudunu yitirme

valla kırcam rekorları :) en sonunda sizin orayada gelmiş kar :) inş düşmezsin sende ...
saol canım sapıttım valla :)
bizde sinema sistemi kurcaz eşimle bi kavuşsak :) inş evinizi bulunda keyifle filmler izleyin ama bebeğinizde şahit olsun.ya burda bi arkadaş var erkek, benden 3 yaş büyük.8-9 aylık evli, az önce izin aldı gitti hanımı muayeneye götürcem yine dedi, kesin hamiledir o da ( allah sağlıcakla kavuştursun da bizede nasip etsin artık

canım dr lar 1 kere hamile kalan hep kalır diyorlar, çoğunluk hamile kaldı.bekleyenlerimiz var.ah keşke bilebilsek kesin tarihini ama nerde geçmiş olsun yeni mi kürtaj oldun ? 6 aylık büyükmüşsünüz siz çok daha zor olmalı.allah tesellini tez gönderir inş...

Kızlar dün annemin bitişik komşusu olan bir abladan birşey öğrendim ve sizlerle paylaşmak istedim.Oda 6 yıllık bekleyiş sonucunda bebeğine kavuşmuş.Rahim filmleri,spermiyogramlar derken oldukca yorucu bir süreç geçirmişler.Karı koca Üniversitede akademisyen bu aile ve bayan Çocuk Gelişimi Bölüm Başkanı.

Arap alfabesinde bulunan Kaf ( ق ) harfi çocuk isteyenlerin evinde mutlaka bulunmalı diye duymuş ve kendi emeğiyle bir kaf harfi yapmaya başlamış.Büyük bir kaf harfinin içinde araf alfanesinin küçük küçük bütün harfleri yazan bir tablo yapmış ve evinin duvarına asmış.Ve oğluma hamile kaldığımı öğrendim diyor.Bunu 1-2 arkadaşına daha söylemiş ve onlarda hamile kalmış.

Şekil itibariyle kaf harfi cenine benziyor arkadaşlar,onunla ilgili olabilir dedi o abla.Bu bilgiyi sizlerle paylaşmak istedim.Umarım bir faydası olur.Herşey Allah'tan İnşallah hepimizin şifasını verir rabbim.

B]canım o zman vav da bu kategoridedir diye düşündüm ve netten baktım.çok uzun ama işte bunlar yazıyordu.vav da olabilir, vavda ısrarım şundan kolyesi şu ara çok revaçta ya alıp takabilriz, inş bebeklerimizde gelir o zman.teşekkürler gerçekten.ve kaf ı bende temin edip evime asacağım.
Vav!

İnsan vav şeklinde doğar, bir ara doğrulunca kendini elif sanır.

İnsan iki büklüm yaşar, oysa en doğru olduğu gün ölmüştür.

Kulluğun manası vavdadır, elif uluhiyetin ve ehadiyetin simgesidir.

O yüzden Lafz-ı ilahi elifle başlar. Elif kainatın anahtarıdır, vav kainattır.

Rabbi vav gibi mütevazı olsun ister kulları.

Musa dal olmuştur ama Firavunun gözü Elifte kalmıştır.

İbrahim ateşte vavdır, Nemrut bizzat ateşe odun.

Yunus, vav olup balığın karnında anca kurtarmıştır kendini.

İnsan iki büklüm olunca rahat eder ana karnında.

Boylu boyunca uzansa da kim rahattır mezarında?

Vavın elifle münasebeti ne kadar iyiyse, kainatın dengeside o kadar düzgündür.

Kim kimi hatırlarsa evvel o ona koşar.

Kainatta tüm cisimler boşlukta dönerken insan belki o yüzden boşlukta kalmamış, Rabbi onu imanla doldurmuştur.

Evvelde eliftir, bir ilahi nefesle ahirde vav olur kainat.

Manayı bilmeyenler vav diyemez vay der.
Buna anlamca vaveyla denir.
Yani vav olamadıkları için feryad edenlerin halidir.

Elif bir ağaç ve insan onun dalıdır.
Azrail budadıkça nefesleri daha gür çıkar sesleri.

Herbiri Dal olur ve o ağaçtan beslenir. Vav olur o ağacın gölgesine sığınır.
Ve Allah insana seslenir, peygamber eliyle ulaşan mesajı hem dal hem vav ol der insana.

"Mümin erkekler ve mümin kadınlar birbirlerinin velileridir. İyiliği emrederler; kötülüğe engel olurlar. Namaz kılarlar, zekat verirler. Allah’a ve Resulüne itaat ederler. İşte bunlara Allah rahmet edecektir. Allah şüphesiz güçlüdür, hakimdir."

Başkasının önünde eğilmek ne zordur. Birilerinin emri altına girmek ne ağırdır. Krallara boyun eğmemiş insan görmediği bir varlığa mı itaat edecektir?

İnsan kendinin bile farkında değildir iki lam birbirine sarılıp kainatı ayakta tutan sütunlar gibi durmuştur elifin ardında, kainatın gezegenleri yuvarlanıp son harf misali peşinden giderken, insan yolculukta geri kalmanın acısını ne zaman anlayacaktır. Zordadır sığınacak yeri yoktur. Evrene ve seslere kulak verenler duyar yeniden o kutlu çağrıyı;

"Sabır ve namazla Allah’tan yardım isteyin. Rablerine kavuşacak ve O’na döneceklerini umanlar ve Allah’a gerçek bir saygı gösterenlerden başkasına namaz elbette ağır gelir"

Sonra çağırır insanı, belki cennet kokusunu duyurmak içindir bu davet, belki kendi yanına çağırıyordur.

İşte o ayet: “Secde et, yaklaş!”

Eğil ve ben senin başını göklere erdireyim, yıldızları ayağına sereyim, sana gezmekle bitiremeyeceğin cennetler, sayamayacağın nimetler vereyim demektir bu.

Secde et, vav ol, vay dememek için la şey olan insan herşey demek olan Rabbinin önünde...

Muhabbetle

(Hakan Türkyılmaz'dan alıntıdır)

Aşkın Vav Hali
Ey aşkın binbir başlı vav hali
Ey sonsuz kavram
Gaflet vaktinde
Gel gönlümün üstüne
Usta bir hattatım ben
Aşkı çizerim mekânlara
Aşk sığmaz ki bu ummana
Vav olur gözlerimiz
Bürünürüz canlara
Bir seyyah gibi
Gelip göçen, göçüp giden
Bu mekândan mekân’a
Demem o ki
Tarifini yapamam ben imkâna
Bir hattatım
Zamana vav çizmekteyim
Hilalin dolunaya
Dolunayın hilale dönüştüğü zamana

Ve mahlukat
Nefes nefes aşk çekerken Mevla’ya
Üstümde aşk kokusu var
Yaşadıkça beni yontar
Ve benzetir insana
Elimde vav
Gönlümde vav
Gözümde vav
Dem dem vav kesilirim
Beni insan yapana
Ey kalbimden geçeni bilen Allah’ım
“Kulum” de kâfi bana
İster nârına garket
İster nuruna

Mehmet Ekinci

İyi bakıldığında, görmek için bakıldığında; Bazen bir insanın secdedeki hali, bazen bir ceninin anne karnında ki haline benzer..

Vav Harfi, Allah’ın Vahid ismini ve birliğini simgeler.

Ebced hesabında 6 rakamına denktir ki ; Bu yönüyle aynı zamanda imanın 6 şartını temsil ettiği söylenir.

Harfi med olduğu gibi, kasem harfidir. Aynı zamanda, iki cümleyi veya özneyi bağlayan bağlaçtır.

Meşhur VAV Harfi

• Ulu Cami’nin her duvarında VAV harfleri yazılıdır. Ancak en meşhur ve en güzel VAV harfi budur.

• Halk arasında Hızır Aleyhisselam’ın bu vav harfinin önünde namaz kıldığı rivayeti yaygındır.

• Tezhib sanatı ile süslenmiş ve ucuna Lale motifi işlenmiştir. Lale süsleme sanatında Allah’ı c.c. sembolize eder.

• Vav harfi, Vahidiyet, Vahdaniyeti ihtiva etmesi yönüyle de Allah’ın birliğini ifade eder.

VAV HARFİ İLE BAŞLAYAN KELİMELERE DİKKAT EDİNİZ. SORUMLULUK GEREKTİREN İŞLERDİR:

VALİ, VEZİR, VELİ, VEKİL, VARİS, VASİ, VALİDE, VAAD ETMEK VB...
"Bursa Ulu Camii gezerken rehber duvarda asılı hatlardan yedi vav'ın sırrını şuna benzer manada anlatmıştı.

Peygamberimiz buyurmuş ki, "yedi vavdan sakınınız, ihtiyaç olmadığı halde vavların işaret ettiği mesleklere yönelmeyiniz."

Sabah namazı sonrasında anlattığı için bilincim tam açık değildi bu yüzden hadisi birebir hatırlamıyorum fakat 'yöneticiliklere -vali vs.- işaret eden VAVlardan sakının; mecbur değilseniz bu meslekleri seçmeyin' mealinde bir hadisti sanırım.

Yunus Bilge

Vav'lardan Çekinin
-Bursa Ulu Cami - Caminin batı cephesinde günümüzde hanımların namaz kıldığı yerin batı duvarında çok değişik bir şekilde işlenmiş büyük celi sülüt dört tane VAV harfi dikkat çekmektedir.

İttaku'l - vâvat. Bu önemli bir nasihattir. Allah Resülü (s.a.s) bizleri sorumluluğu olan şeylerden sakınma noktasında uyarıyor ve "Vavlardan sakının, çekinin" diyor.
Mesela Vali olmak, veli olmak, varis olmak, vekil olmak, vezir olmak, vakıf malını değerlendirmek, vallahu yemininde bulunmak vazifeleri yerine getirirken hassas olmamız ölçülü davranmamızı tavsiye ediyor, Efendimiz (s.a.s). İnşallah yerinde de görürsünüz.

Son düzenleme:
Rabbimin indirdiği her bir harfte binlerce hikmet vardır Candaşım.Böyle güzel bilgileri paylaşmak en güzeli

kızlar ne güzel bilgiler bunlar teşekkürler minicik bende yapayım ,vav da yaparız kafta...hadi koyulalım işe..ben resim malzemelerimi çıkarayım meydana :)

ve kaf ...

Kâf sûresi, Mekke'de nâzil oldu (indi). Kırk beş âyet-i kerîmedir. Kâf harfi ile başladığı için Sûre-i Kâf denilmiştir. Sûrede; kâfirlerin inkârlarında inâd etmeleri, Allahü teâlânın varlık ve kudretinin delîlleri, geçmiş bâzı kavimlerin isyânları, insanın yaratılışı, Allahü teâlânın insanlara yakınlığı, ölüm ve ölümden sonraki hayat anlatılmaktadır. (İbn-i Abbâs, Râzî, Taberî)

Allahü teâlâ Kâf sûresinde meâlen buyurdu ki:

Andolsun insanı biz yarattık ve nefsinin kendisine fısıldadıklarını biliriz ve biz ona, boynundaki şah damarından daha yakınız. (Âyet: 16)

Kim Kâf sûresini okursa, Allahü teâlâ ona ölüm acılarını ve sarhoşluğunu hafifletir. (Hadîs-i şerîf-Kâdı Beydâvî Tefsîri)

Rabbimin indirdiği her bir harfte binlerce hikmet vardır Candaşım.Böyle güzel bilgileri paylaşmak en güzeli
gerçekten öyle.hiç bu gözle bakmamıştım, bundan sonra ki incelem konum olur.teşekkür ederim ki ufkumuzu açtım, geçekten bu paylaşımlar çok güzel.
kızlar ne güzel bilgiler bunlar teşekkürler minicik bende yapayım ,vav da yaparız kafta...hadi koyulalım işe..ben resim malzemelerimi çıkarayım meydana :)

gerçekten güzel paylaşımlar oldu :) ilk iş, bende kolye alıyorum :) senin resimlerine şimdiden imrendim bile, face den paylaşırmısın ? bitirince..

canım kaderimiz hemen hemen aynı bende 28 aralıkta kürtaj oldum 24 ocakta regl şimdi 20 şubatı bekliyorum hakkımızda hayırlısı..bende folikasit kullanıyorum ferrevit ne için.

hayırlısı hepimiz için tabi.bana folik asit vermedi.bebeğim beslenemeyip gelişememiş o yüzden heralde bunu verdi.bunda tüm vitaminler varmış normalde hamileliğin 2. 3. aylarında verilen birşey bana şimdiden başlattı.tekrar düşük olabilir diye heralde.folik asit bunun içerisinde varmış zaten.ayrıca içmiyorum.

canım ben basit bi kaf yaptım hemen suluboyayla.. küçük bi kartona yatak başımızdaki tablomun kenarına sıkıştırdım eşim sorarsa bu ne diye.. diyecem dosyalarımın arasından çıktı atamadım sıkıştırdım oraya diyecem.. bebek için mi der kızar ama yok felan der ikna ederim.. şu vav kolyesinden birer tane alalım candaşım

teşekkür ederim canım benim. ay ne güzel olur ağzından bal damlıyor. bu arada tablo süper olmuş ellerine sağlık. tabloyu görünce buraya ilk gelişim aklıma geldi. acaba olur da ben de bu listeye eklenir miyim diye düşünmüştüm. 2 ay geçti ben de listedeyim şükürler olsun. listede bir üste çabucak taşınmak dileğiyle.

selamaın aleyküm bacılarrrrrrrr

nabersni nasıl gidiyor hayat.

bizde dolu dizgin af buyrun hafta sonu eşimin ailesinin büyük ve ağır topları geliyor. Evde bir telaş bir telaş gberdim yorgunluktan.

Hillale faceleştik.

o kadar rutin ki herşey :) yazacak bişi bulamadım.

ceza nerelerde.

minicikumut, candaş güzel paylaşımlar yapmışsınız kızlar sağolun.allahım yaptığın eher şeyde vardır bir hikmet, şükürler olsun.

canım yaa önceden deseydin senide çoktan eklerdik ....ne zamandır boşladım tabloyu.. bu ay tablodaki şu alttaki tembel tenekelerin yukarı çıkmasını umuyorum...

Bu fikri beğenmenize çok sevindim kızlar

kız çok beğendim bu fikri Allah razı olsun... şöyle büyük evimize taşınınca çalışma odamız olsun hat malzemelerini çıkartıp güzel estetik bir tablo haline dönüştürecem o kaf fikrini...günah olmasa dövme yaptırırım o derece beğendim yani

yok tatlım erken olurdu zaten o zaman beni eklemek. şimdi zamanı geldi. inşallah hepimiz birden üste taşınırız...

aleykümselam taze anne...yorma kendini canım sen lohusa bi bayansın. senden çok bişey bekleyecek kadar cahil değillerdir herhalde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…