Kürtajdan sonra hamile kalma şansı ne kadardır ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi aylin_fatih
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
inş canım uğurlu gelir hepimize, 3 gündür boynumda.inş sana da uğur getirir başucunda...

canım hayır olsun rüyalar, ben bunları şöyle yoruyorum artık.sanırım anneliği tatmaya az kaldı.nasılsın özledik seni ?
ben okumadım canım...kaçırmışım oraları..bende yazayım bari..kolyesinide bulursam alayım...sağol canım
al canım, bi, umut sonuçta.eşim ve ben bunun uğruna inandık resmen, belki çaresizlik belki itikat.adı neyse uğrumuz olur inş.. hepimize.
ablacım gittigidiyor da var, çok güzel modeller.bulmazsan link atarım sana.
inşallah ama ağrılar o yönde malesefben internettten buldum ama dışarıdan bakacağım...candas internetten mi aldı acaba..
canım ben internetten almadım, altınını aldım, geçenlerde eşimle görüp konumuştuk şekli güzel ama ne anlamı olacak ki alsak abes durur demiştik.anlamıvarmış meğer :) ben 3 lüsünü 380 liraya aldım 10 taksit.

canım ne gzel umut ddolmuş içine, insanlar ne kladar ümitli gerçekten kendimle kıyaslayınca kızıyorum kendime, ama bazılarına göre de güçlüyüz.inş bizlerin bebekleri de çok bekletmeden gelirler.

haftasonu eşim burdaydı tam 2 aydır ilkkez geldi Ankara'ya.Kuzenimin bebeği olmuştu ona gittik, maşallah çok güzel ve akıllı bir bebekte, gebeliğinin rahatlığı bebeğinde belli.soruyor kuzenim, düşünmüyo musunuz diye ? düşünüyoruz ama kısmet dedim denk getiremiyoruz, ki aslında biliyor istediğimizi.sanırım nasıl söyleyeceğini bilemediği için hep soruyor ve hep yanıt aynı.olmuyo diyemiyorum.bence geciktirme dünyanın en güzel dygusu diye yineliyor, can atıyorum ama kısmetten ötesdi omuyo işte.diğer kuzenimin eşi doğurmuş, hamile kaldığını bile milletten duymuştuk.eşimde diyor vay be demediler ya hamileliğini, biz yinede insanlık edip tebrik edelim diye.onunda zoruna gitmiş bizlerden gizlenmesi.neyse k.validem de artı yemiyor istemiyroum lafını, olmadığını anladı eşim sayesinde.ben diyroum istemiyoruz eşim safıda istiyoruz ama kısmetten ötesi yok diyor, annede maşallah cin.olur inş kürtajdan sonra hemen hamile alınıyomuş ya senin niye olmadı ki diyor ama gerçekten samimiyetle ki ilkine sevinmemişti.bilmiyorum denemedik diyorum olurda ya niye olmadı diyor.ee olmuyo işte napayım öleyim mi şimdi kendide diyor inş yaza kadar olurda doğar, geldiğinizde kurulu düzeniniz yuvanız olur, ailecek başlarsınız hayata diye.ah keşke ama yok yani.umarım bu ay bu dertler son olur.hepimz için.şöyle de bir durum var ki sadece ben değil hepimiz kalalım arkadan birilerinin boyn bükülmesin diyorum, mutlaka burdaki haberlere en içten seviniyoruz ama içten içe buruluyoruz da en azından ben kendimde hissedebiliyorum bunu.dün diyroum ama ben hamile kalırsam diğer kızlara haksızlık olur ya hep ya hiç allahım diyorum :)) muhtemelen genel düşüncelerde böyle.off ya gerçekten kapansın bu topik en geç yaza !

kızlaarr nmasılsınız? var mı yeni bi haber, gelişme, bebiş....uzun zamandır bebek haberi alamıyoruz 1 ay içinde aldığımız 3-4 bebek haberlerinden istiyorum artıkkk..
bize gelince dr kontrolümüz vardı ve sezeryana karar verdik. tarih 24 şubaatt:)) normal doğum tarihinden 2 hafta öncesi. niye sezeryan? hem biraz normal doğumdan korkuyorum hem de drum öyle uygun gördü benimde işime geldi doğrusu. tabi bu arada drum 24 ünden öncede gelebilir bebek dedi. nst de sancım çıktı çünkü. hayırlısı bakalım artık. zaman azaldıkça paniklemeye başladım. nasıl yıkayacam, nasıl yatıracam, sırtüstü mü yan mı yastıklı mı yastıksız mı emzik vermeli miyim.. vs gibi detaylara takıldım. biri kundak yaparız biri olmaz kundak diyo her kafadan bi ses bense hiç bişe bilmiyorum( neyse bi sağsalim kucağıma alayım da sonrası tecrübeyleşerek doğruyu bulurum heralde..
bu arada kızlar hamilelik gerçekten de mucizevi güzel bişe. evet korka korka bu aşamaya geldim ama başından beri içimden bi ses de hep bu güzel olacak diyodu ve ben o sese kulak vermeye çalıştım hep. çok şükür bi kaç kanama dışında başka sıkıntım olmadı. ama o kanamalar zaten ömrümden ömür aldı.. kürtaj olduğum ilk zamanlar buraya yazdığım günleri düşünüyorum, nasıl bi çaresizlik üzüntü depresyon hali,inanamama, şok... şimdiye bakıyorum karnımda bi mucize... hep şükrediyorum hep dua ediyorum kimseyi bununla sınama diye... sizler benim ayrı dualarımdasınız zaten. hepinizin yeri bende bambaşka. şu doğuma gitmeden özellikle 3-4 arkadaşdan artık haber almayı isterdim. evet hamileyiz demenizi ama inanıyorum ki kısmet nasip...hayırlı zaman ne zamansa o zaman olacaktır. özellikle doğuma girerken topikteki isimlerinizlede olsa dualarımda olacaksınız hem de en içten dualarımda... hepinizi çok seviyorum. kürtaj olduğum zamandan bu zamana kadar verdiğiniz tüm bilgiler için, kocaman yüreğinizi açtığınız için sonsuz desteğiniz için umutsuzluğa düştüğümde hemen toparladığınız için.... herşey içinn çok çok teşekkür ederim...
doğuma gitmeden yine yazarım sizlere.. tabi erken doğurmazsam:)) benimde sizlerin dualarınıza ihtiyacım var.
eklemezsem çatlarım hadi candassss hadi cezaaaaa güzel bi haber 24 şubattan önce verin artık lütfeeennnnnn:)) minikler canım seninde martta belli olacakmış hakkında hayırlısı olsun inşallah yüzünü güldürecek haberler alman dileğimle öpüyorum hepinizi

günaydın kızlar.. beni bugün merkezde bi okula 1 haftalığına görevlendirmişler gittim boş boş oturdum...

candaşım salla yaa milleti uyuz oluyorum bende..nefret ediyorum bu insanların sorularından..hamile kalanlarda gizliyo sanki nazar etcem!! ne yapayım ben senin boklu çocuğuna nazar değdirip!?!?!? umrum bile değil ya inanki millet anlamıyor..ben bi kendi bebeğime nazar ederim. kimsenin bebeğine böyle kıskançlıkla bakmadım hamilelere de kıskançlıkla bakmadım hiç.. herkesin çocuğu kendine güzel..benim sevesim bile gelmiyor.. hadi çook acaip güzel çocuk olursa öyle severim..ne edem sümüklü bebelerini benimde önümden kaçıran çok oldu çocukları ,, çok sinirleniyorum ay beğenmiyom bile çocuğu ,hiç haz ettiğim türden çocuk bile değil kaçırıyolar önümden bende diyom kendi kendime aman bu sümüklüyü kaçırsan ne olur yaa tövbe yarabbi yine beni saçma saçma söyletiyolar...bacıııım çok kızdım kuzenine.. benimde bi kuzenim hamile doğırur yakında anam gitmeyyi bile düşünmüyom çocuğunu benden kaçıranlardan.. kendide bi ton bebek yapmak için uğraştı, ama işte insanlar bencil hep kendini düşünüyor.. çektiklerini unutuyolar. çocuk doğurmak hamile kalmak sanki kendilerine has meziyet gibi görüyolar.. valla tek dediğim şu çocuk doğurmak hamile kalmak tamam hayırlı uğurlu olsun bakam hayırlı evlat mı değil mi önemli olan o.. rabbim hayırlısını versin..elin sümüklü bebesine ne imrenirim ne kıskanırım nede nazar ederim..kucağıma bile almam..hiç umrum deil

canım okurken duygulandım, ne uzun yoldu beraber atlattık, inş artık yiğit e kavuşacaksınız, bundan sonra asıl telaş başlıyor, allah güzel gönlüne göre versin herşeyi, inş hayırlı sağlıklı evlat olsun sizlere.keşke o günden önce sana güzel haberler verebilsek, benimki yetişmezde zaten, ceza inş müjdeyi verir.iinş abileri ablaları diğer kardeşlerini de tez gönderirler, her türlü fırça serbest nazlarından usandık artık :) bizde seni çoook seviyoruz, iyi tanımışız seni,umarım erken gelmez oğlun :) ve haberleşebilriz öncesinden, evde net vardı değil mi ?

kızdırıyolar sende haklısın, bende artık pek çocuk sevmiyroum.yakınımkilerini seviyorum kıskandı yüreği buruldu denmesin, zten dayanamamda kuzenimde kötü niyetli değildi anladım ama keşke sormasa çok daha iyi, üzülüyorum o zman daha çok.inş bizimde cennet meleklerimiz artık kardeşlerini gönderir.dün k.validem diyo töbe ya keşke bi tanede benim kaybım olsaydı da şefaatçim olsaydı dedi, o yönden haklısın ama çok zor dedik eşimle birlikte.

kırmızılar geldi okulda olduğum için ağlayamadım..kolay atlattım hayrılısı ne zmansa o zaman olsun..önümüzdeki hafta rahim filmi çekilecek 520 tl...ondan sonra yaza kadar serbest:)

kırmızılar geldi okulda olduğum için ağlayamadım..kolay atlattım hayrılısı ne zmansa o zaman olsun..önümüzdeki hafta rahim filmi çekilecek 520 tl...ondan sonra yaza kadar serbest:)

canım benim ya(((ağlama zaten lütfen.ağlamak için bahane arıyorum zaten zırlatma beni.dediğin gibi herşeyin bi zamanı var. allahım herşeyin hayırlısını versin.

canım benim ya(((ağlama zaten lütfen.ağlamak için bahane arıyorum zaten zırlatma beni.dediğin gibi herşeyin bi zamanı var. allahım herşeyin hayırlısını versin.

ağlaamak çare değil tabii.rüyaya kendimi kaptırdım herhalde...geçen ay moralim çok bozulmuştu..bu ay yumurtam iyi büyümemişti zaten..sağlıklı sıhhatli hayırlı evlatlar umarım tez zamanda gelir bizi bulur..

Canım benim üzülme desek de boş Rahim filmi için de çok değil mi o fiyat ben 23o tl ye filan çektirmiştim...Ha bu arada cd sini ya da filmini al canım ben sırf raporu aldım yani kağıdı. Sonra başka dr ye gittim filmi ya da cd yi istedi. Ben de gittim hastaneye dediler ki makina bozuldu veremeyiz. Ben de şikayet yazdım hastaneye gelip alın dediler. Nasıl oldu da bana cd yi verebildiler. Bazen aklıma acaba gerçekten bozuldu da bana başkasının cd sini mi verdiler . Valla psikopat oldum. İnşallah rahim filminde de sorun yoktur...

inşallah canım. bu arada kulakların çınladı mı.nüketle seni andık biraz. çok tatlı çok iyi biri olduğunu söyledi. ben de görmedim ama anlamıştım zaten eminim öyledir dedim:))))

3 Subat 2012Bu yazıyı yazarken sabredeceğim ağlamamak için.
Aynı başlıkta yazdığım gibi hissediyorum kendimi, ama belliki benim seyahatim bayaca uzun sürecek. İster bir annenin vasiyeti diyin bu yazılanlara, ister gözü arkada kalmasın diye aklından geçenleri sıralıyor diyin.
İyiydim gerçekten 2 hafta önceki düşüşü laboratuar değerleri yanlıştır umudunu yaşıyordum, Dr’umda öyle inandırmıştı. Ama değilmiş, artık mikroskop altında da değerlerim hızla düşüyor. Malesef kağıt üstündeki gerçekler doğru… Diş etlerim çekilmeye başlıyor diyince zaten Salı günü kemik iliğine bakalım dedi. Nefesi kesildi adamın ama, sen çok ağladın karşımda benimde ona moralim bozuldu dedi. Nasıl ağlamam öyle bir derdim varki içinden çıkamadığım nasıl ağlamam. Evladım ne olacak Dr’um dedim. Sıkıntılı günlerin gelmesine ağlamıyorum, benim derdim evladım dedim.
Evet evladım tek derdim…
Herkesin Atakan’a çok iyi davrandığı kesin hatta davranacağıda. Annem, babam, kardeşim en başta hatta Emrah kendini toplayana kadar Atakan ilk dönemlerde kiminle kalır. Sevdiği alıştığı insanları yanında göremeyince ya da gördüklerinde ağlayan gözlerle gördüklerinde napar yavrum. İş seyahatine giden bir anne defalarca kafasından geçenleri söyler yavrusunun bir şeyi eksik kalmasın diye…
Eskişehire gödeririler belki biii süreliğine orasıda çok soğuk, keşke annem göndermese,
Kalbi kırılırsa anlarlarmı,
Dudakları beyazlamış biraz, benzi sarı gibi gözüküyor deyip hemen kan testi yaptırmaya götürürler mi,
Anneyi sorduğunda ne cevap verirler,
Meyveler, sebzeler defalarca sirkeli suyla yıkanır mı,
Marketten alınanların özellikle Atakan’nın yiyeceklerinin son kullanma tarihlerine her defasında unutmadan kim bakar,
Her akşam ılık sütünün içilmesi, Dişlerinin fırçalanması atlanılmaz mı,
Günlük taze meyve suyu sıkılırmı mevsim meyvelerinden,
Terleyince üşenmeden anında atlet değişir mi,
Nelerden mutlu olur diye düşünülür mü,
Değişik kitapları kim araştırır,kim alır peki,
Bıkmadan sıkılmadan kim oyun oynar onunla,
Bıkmadan sıkılmadan saçlara cici yapmasına kim izin verir,
Gideceği okuldaki eksiklikleri kim farkeder,
Öğretmeniyle sürekli yakın diyaloğa kim girer, o özel biii öğrenci iyi bir gözleme ihtiyacı var annesini kan kanserinden kaybettik der,
Evde televizyon seyretmeyip kim aktivete yapar el becerisi gelişsin diye hem de hergün,
Kendi çocuğuna ya da çocuklarına sabır gösteremeyen insanlar Atakan’ıma nasıl sabır gösterir,
Bir varmış, bir yokmuş… Ömür bu iki kelime arasında geçen zaman… Zamansa bazen dost insana, bazen düşman bize düşman oldu.
Emrahım canım sevdiğim çok üzdüm seni en fazla kötü günlere, seninle göğüs gerdik. Hakkını helal et. Bundan sonra işin daha da zor olacak. Ama sana güvenim tam. Bir kaç gün önce demiştinya bana, parkta oynarken bizi birisi seyretse deli bu adam der ama ben oğlumla çocukluğumu tekrar yaşıyorum diye. Hep öyle deli baba ol olur mu o zaman Atakan yokluğumu daha az hisseder belki…
Evde demiştim ya ben, sana sevdiğim,
Atakan seninle gerçekten iyi vakit geçiriyor hep gülüyor. Sen iyi bir babasın diye… Ben hep bişeyler öğretme çabasındaydım, sense eğlence, öyle olduğu için o kadar mutluyum ki hep mutlu ve onu güldüren babasıyla birlikte yaşayacak diye… Öğretmenler zaten öğretir öğrenmesi gerekenleri. Gülmek daha iyi bir ilaç. Onuda sen hep verdin ve vericeksin canım sevgilim.
Canım annem, canım babam, canım kardeşim hakkınızı ödeyemem şimdiye kadar çok emek verdiniz bize. Asıl şimdiden sonra sizlere daha çok iş düşüyor dimdik durup Emrah’a destek verme zamanı. Atakan başta ALLAH’a sonra Emrah’a sonra annem, babam, kardeşim size emanet…
Keşke herşey farklı olsaydı. Yaşam mutlu dolu günlerle dolsaydı…
Annem hediye kaban almak istedi. İstemedim çünkü seneye kışa çıkmam heralde.
Sabahleyin aradın annem.
Ne olur güçlü ol diye. Lütfen gel alalım dedin. İstemem annem dedim.
Ateşim var öksürüyorum dışarı çıkmıcam dediğimde Atakan’ım koşarak geldi ne dedi biliyomusun…
”’ Ateşin olmasın, ne olur öksürme canım annem dayanamam sana ”’ dedi.
Telefonu kapadım çöktüm oğlumun yanına ben sana dayanamam merak etme geçer dedim, geçsin annecim dedin.
Dayancan annem diye haykırdım içimden…
Şuan ezan okunuyor. Yalvarırım rabbime evladım için bana yaşama şansı ver. Salı günü gireceğim operasyon sancısız geçsin, en önemlisi sonucu güzel gelsin. Çok bişi istemem sadece sağlık. Ama artık o kadar yıkıldım, o kadar güçsüz kaldım ki. Savaşacak gücümü yitirdim. Emrahımın, annemin, babamın, kardeşimin gözünü yaşlı görmeye gücüm kalmadı.
Arayan eş, dost, akraba açamadım telefonları açamayacağımda, biliyorum dualarınız benimle ama gücüm yok konuşmaya birde tabiii Atakan’ım anlamasın durumu diye.
Salı gününün güzel geçmesini bu kadar umutsuzluğun içinde yinede umut ediyorum…

anestezi parasıda var canım içinde 400 anestezi+film 120 de doktorumuza vereceğiz toplam 520tl..söylediğin iyi oldu cd isteyeyim..yoksa hayatta aklıma gelmez...ya abla bide burda seçenek yok..mecbur çektireceğim..devlet hastanesinde anestezi vermezler herhalde...bide doktorlarla uğraşmak istemiyorum..

inşallah canım. bu arada kulakların çınladı mı.nüketle seni andık biraz. çok tatlı çok iyi biri olduğunu söyledi. ben de görmedim ama anlamıştım zaten eminim öyledir dedim:))))

çınlamadı galiba..bugün çok yoğunduk öğleyin yemek vardı..arkadaş araba aldı o yemek veri okulda..onunla uğraştık bide okuldan bi öğrenci hap içmiş..10 kadar öğleden sonrada onunla uğraştık..o yüzden çınlasada farkedemezdim..sağolun o sizlerin tatlılığı...

minicikumut o yazıyı okudum haftasonu Allah acil şifa versin.çocuğuna bağışlasın...çok güzel anlatmış duygularını

Ceza;ben bugün okudum kahroldum resmen.Anne olmak böyle bişey demek ki..Canından öte can..Rabbim şifasını versin İnşallah.Ama bunu paylaşmamdaki amaç Donör olabilecek kişiler için.Ankarada Çapa kan örneği alıyormuş sanırım.Daha fazla bilgi için ;
Ankara'dan donör olmak isteyenler: Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi, İbni Sina Hastanesi, Akrabalık Dışı Kemik İliği ve Kordon Kanı Bankası Tel: 0 312 508 24 44.

İstanbul’dan donör olmak isteyenler: İstanbul Tıp Fakültesi Doku Bankası Tel: 0 212 534 75 00

İzmir’den donör olmak isteyenler: Ege Üniversitesi Kan Merkezi Tel: 0232 390 40 29 Bursa'dan donör olmak isteyenler: Bursa Uludağ ünivers...itesi Tıp Fakültesi. 0 224 295 00 00

Bu sehirler disinda yasayanlar ise: Oncelikle online olarak su formu dolduruyorsunuz:

Gonullu formu

(En alttaki: "Kök Hücre ve Kemik İliği Bağışı İçin Onam Formunu Okudum, Anladım, Kabul Ediyorum" kutucugunu isaretlemeyi unutmayin!)

Sonrasinda:

Içinde 7,2 mg EDTA bulunan 4’er cc’lik 2 adet mor kapaklı tam kan (hemogram) tüpüne kan örneğinizi aldırarak, oda sıcaklığında ve 24 saat içinde elimizde olacak şekilde ve kargo ücretini kendiniz karşılayarak, asagidaki adrese gönderebilirsiniz.

(Lütfen, tüplerin üzerine TC kimlik numaranızı ve aldığınız e-postada yer alan başvuru numaranızı yazmayı unutmayınız.)

Bazi yasal zorunluluklar gereği; kargo ücretini kendinizin karşılaması gerekmektedir. Kargo ücreti; 5-8 TL arasında değişmektedir.

Kargo Adresi:Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesiİbni Sina HastanesiHematoloji Laboratuvarı, Asma Kat06100Sıhhiye, AnkaraTel: (312) 508 24 40 (312) 508 24 44

http://gamzeakbas.blogspot.com/2012/02/donor-olmak-isteyenler-ne-yapmali.htmlDevamını Gör

Son düzenleme:

Of anesteziçokmuş.Ama olsun kendi dr n olsun bir de anesteziyle çektirmek iyi.Öğrencine Allah şifalar versin. Cd yi al canım hep sakla. Ben saklıyorum. Drn niye olmadığıyla ilgili yorum yaptı mı?

Minicikumut Rabbim şifalar versin canım.

selam kızlar.nasılsınız.
selam canım, ben iyiyim sen nasılsın ?
yine nasip değilmiş, hayırlısıymış tesellisindeyiz ( son olsa keşke bu ay.rahim filmin umarım temiz çıkar, bende aynı yoldayım galiba.

bende bilmiyodum cd verildiğini, aklımızda olsun.

bende okudum ve face den paylaştım, bende de kansızlık var.ve maalesef kkan veremeyenler grubundayım umarım dermanı gelir onu bulur ... zor ... Allah çocuğunun eşinin ailesinin yüzüne baksın ...

Candaş evet alın mutlaka filmi ya da cd yi. Rahim filmini benim adetten sonraki birkaç gün içinde çekmişlerdi. Rahim filminden sonra hemen doğal hamile kalanları duymuştum...

Candaş bence sen çektirmeden önce eşin testlerini yaptırsın...

dr stres yapma olacak diyor..çok olumlu konuşuyor..ama artık biraz yoruldum..bu ay korunacağız..radyasyon alıyorsun ne olur ne olmaz dedi....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…