Kürtajdan sonra hamile kalma şansı ne kadardır ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi aylin_fatih
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

malesef evet canım...rahim filmine güveniyorum şimdi..sende çektir ama önce eşin tüm tahlilleri yaptırsın...

iyi akşamlar kızlar....

offf yaaa yine kırmızılar görülmüş...

ceza ve renkli, rüyalarımın kadınları:)) yaa bende bugün rüyamda sizi gördüm renkliyle ben yanyana memur olarak çalışıyormuşuz...cezayı soruyorum renklide diyorki yani var gibiymiş heralde bende diyorumki ben biliyorum o kesin hamile kesin...ama kırmızılar gelmiş( bizde bu rüyayı bir dahaki ay için yoralım dimi:)) moraller bozulmasın kızlar...

eşim gece çalışmaya başladı...kızım annemlerde bende miniğimle beraber haber izliyorum...özledim sizleri herkez iyidir inşallah...öpüyorum...

pileo, canım ne kadar az kaldık senin arkandan geldim ama yinede çok var bana:)) hiç korkma canım sen annesin hangimiz biliyorudukki anneliği zaten yaptıklarını yice rabbim sana içgüdüsel olarak veriyor...sen öyle bir bakıcaksınki bebeğine kendin bile şaşırıcaksın yalnız şimdiden netten bayağı bir oku biberon falanda al yanına hazırla bebek iiçin ilk günlerde lazım oluyor gögüs uçların için krem falan lazım olacak canım...allahım sana güç kuvvet versin korkma canım sonunda hediyen geliyor...herşey çok güzel olacak foroğraflarını koyarsın canım merakta bırakma bizi:))

ne rüyaymış vayyy arkadaş...herkesi esir almış..önümüzdeki ay için değilde nisan ayı için diyeim önümüzdeki ay sahalardan uzağım..sakatlandım:)
ohhhhh keyfin yerinde desene...benimde senden farkım yok eşim akşam 10 da gelecek..

Gebelik isteyenler için uygun seks

--------------------------------------------------------------------------------

--------------------------------------------------------------------------------

İstemelerine rağmen gebelik elde edemeyen çiftlerden bazılarında altta yatan problem uygun zamanda ve yeterli sıklıkta ilişkinin olmaması, ya da uygulanan yanlış yöntemler gibi çok basit nedenler olabilir.

Kadınların herhangi bir ayda gebe kalma olasılıkları %20-25 arasındadır. Çiftler bilgi eksikliği nedeni ile yaptıkları bazı davranışlar yoluyla bu olasılığı azaltabilirler. Kısır olduklarını düşünen bazı çiftlerde alınacak basit tedbirler ve uygulanacak çok kolay yöntemler ile hiçbir tedaviye gerek kalmadan gebelik elde edilebilir.

Uygun zaman
Gebelik isteyen çiftler için cevaplandırılması gereken ilk soru en uygun zamanın ne olduğudur. Düzenli adet gören kadınlarda yumurtlama genelde adet siklusunun 14. gününe denk gelir. (adet kanamasının başladığı günden itibaren 14. gün). Ancak yumurtlama tarihinde sapmalar olabileceği, ve sperm ile yumurta hücresinin kadın vücudu içinde yaşama potansiyeli göz önüne alındığında 9 ile 15. günler arasında gün aşırı cinsel ilişki olması gebelik şansını yükseltir.
İlişkinin her gün önerilmemesinin sebebi erkeğin sperm kalitesini düşürmemektir. Her ilişkiden önce erkeğin en az 48 saat süreyle boşalmaması özellikle sperm sayısı düşük ya da sınırda olan erkekler için yararlıdır. Alınabilecek başka bir önlem de ilişkinin sabah olmasıdır. Boşalmanın olmadığı geceyi takip eden sabah erkeğin sperm düzeyleri en yüksek sayıdadır. Ancak bu ilişkiler yaşanırken "bugün mutlaka ilişkide bulunmamız gerekir" şeklinde stres yaratmak gebelik açısından olumsuz etki gösterir. Bu stresi gidermek için olayı kendi haline bırakmak veya egzersiz, yürüyüş gibi stres giderici faaliyetlerde bulunmak gereklidir. Unutulmamalıdır ki üreme sistemini yöneten bütün hormonlar hem fiziksel hem de ruhsal strese karşı hassasdır.

Uygun Şekil
Gebelik için uygun dönem saptandıktan sonra ikinci aşama cinsel birleşmenin şeklidir. Pek çok pozisyon gebelik için uygun ortam yaratmaz. Normal bir ilişki sonrası gebelik oluşabilmesi için spermlerin vajinaya uygun şekilde bırakılması ve vajinanın spermlerin rahim içine doğru ilerleyebilmesi için uygun pozisyonda durması gerekir. Bu şartları sağlayan pozisyonlar erkeğin üstte olduğu, kadın ve erkeğin yana doğru dönük olduğu pozisyonlar ile kadının diz-dirsek pozisyonunda olduğu şekillerdir. Erkeğin üstte olduğu durumda kadının kalçaları altına bir yastık yerleştirerek pelvisini yükseltmesi spermlerin doğru yönde ilerlemelerine yardımcı olur. Diz-dirsek pozisyonu ise özellikle sperm sayısı düşük olan durumlarda ek fayda sağlar. Oturur pozisyonda, kadının üstte olduğu veya ayakta olan cinsel ilişkiler gebelik elde etmek için uygun değildir.

İnsanlarda cinsel ilişkinin amacı büyük ölçüde haz almak olmasına rağmen biyolojik açıdan primer amacı soyun devamını sağlamak yani gebelik elde etmektir. Bu amaç dışında birleşme doğada sadece insanda ve birkaç türde daha olmaktadır. Gebelik elde etmek isteyen çiftler bu nedenle ilişki esnasında bazı etkinliklerden kaçınmalıdırlar. Bunların başında oral seks gelir. Tükrük içinde bulunan birtakım enzimler ve bakteriler spermlerin dölleme kabiliyetini azaltır, hatta spermlerin ölümüne neden olabilir. benzer şekilde anal seks de sperm aktivitesi üzerinde olumsuz etki yaratabileceğinden bu tür ilişkilerden kaçınılmalıdır. Yine benzer mekanizma ile ilişki esnasında kullanılabilen kayganlaştırıcılar da sakıncalıdır. Özellikle petrol bazlı olan vazelin, masaj yağları gibi maddeler kesinlikle kullanılmamalı, mutlaka kayganlaştırıcı kullanılması gerekiyor ise su bazlı olanlar tercih edilmelidir. Gebelik arzulayan çiftlerin su altında veya içinde ilişkide bulunmaları vajen pH'ı bozulacağından sakıncalıdır. Sıcak su da sperm sayısı ve hareketliliğini bozacağından önerilmez.

İlişki sonrası
Eğer ilişki sonrası kadın hemen ayağa kalkarsa fazla miktarda meni dışarıya kaçacaktır. Spermler rahim ağzına ulaşacak yeterli zaman bulamadıkları için bu durum gebelik elde edilmesi açısından önemlidir. Gebe kalmak isteyen bir kadın ilişkiden hemen sonra ayağa kalkıp idrar yapmaya ya da yıkanmaya gitmemelidir. İdeal olan kalçalarının altına bir yastık koyarak 20-30 dakika kadar yatmasıdır. Erkek de meni kaçağını azaltmak için birkaç dakika kadar kendini geri çekmemelidir.

Vajina dışarıdan kulanılan herhangi bir maddeye gereksinim duymadan kendi kendini temizleyebilen ve uygun ortamını yaratan bir organdır. Adet kanaması ve ilişki sonrasında dahi vajina sağlıklı kalabilmek için kendi önlemini alır.(Eğer ilişkiden sonra kötü bir koku duyuluyor ise bu enfeksiyonun belirtisi olabilir ve doktor kontrolü gerekir). Sadece gebelik isteyenlerde değil hiçbir kadında vajinal duş önerilmez.İlşiki öncesi yapılan duş vajen pH'ını değiştireceğinden gebelik şansını olumsuz yönde etkiler. Spermin yaşama şansı tehlikeye girer, ilişkiden hemen sonra yapılan duş ise spermleri ortamdan uzaklaştıracağından, şansı azaltır. Ayrıca duş, bakterileri kadın üreme sistemi içinde yukarılara doğru zorlayarak enfeksiyon ve dolayısı ile infertilite şansını arttırır.

Özet

Gebe kalmayı planladığızda 3 ay öncesinden korunmayı bırakın
Gebe kalmak için en uygun zamanda gün aşırı ilişkide bulunun
Gebelik için uygun dönemdeki ilk ilişkiden önce ve iki ilişki arasında erkeğin 48 saat boşalmamasının ideal olduğunu unutmayın
Sabah erken saatte ilişkide bulunun
Kayganlaştırıcı kullanmayın
Hiçbir zaman vajinal duş yapmayın
Vajinanın doğal duruşunu sağlayan gebelik için uygun pozisyonları tercih edin
Alternatif seks yöntemlerinden uzak durun
Su altında ilişkide bulunmayın

aLPER MUMCU

Hamile kalmaya karar verdiğinizde...

Yazan: dr.alper mumcu Tarih:

İnsanın hayatında verdiği en önemli kararlardan birisi de çocuk sahibi olmak istemesidir. Hayatının herhangi bir döneminde çocuk sahibi olmayı istemeyen kadın yok gibidir. Ancak bu güç karar verildiğinde gebe kalmadan önce hem ruhsal hem de fiziksel olarak hazır olmak gerekir.

İlk doktor ziyaretini hamile kaldıktan sonra yapmak her zaman yeterli olmayabilir. Sağlıklı bir hamilelik dönemi geçirmek, sağlıklı ve rahat bir doğum yapmak ve sağlıklı bir bebeğe sahip olmak için hamile kalmaya karar verdiğinizde doktorunuzla görüşmeniz önemlidir.Doktorunuz hem sizin hemde dünyaya getirmeyi planladığınız bebeğinizin zarar görmesini engellemek için bazı muayene ve tetkikler yapacak size sağlklı bir hamilelik dönemi için önerilerde bulunacaktır.

Gebelik öncesi muayene
Anne olmaya karar verildiğinde ilk yapılması gereken gebeliği takip etmesi istenilen hekim ile temasa geçmek, randevu almak ve muayeneye gitmektir. Gebelik öncesi muayenenin birtakım amaçları vardır. Sağlık durumu ile iligili amaçların dışında sizin hamileliğinizi takip etmesini ve doğumunuzda eşlik etmesini arzu ettiğiniz hekiminizi tanımanız ve pozitif diyalog kurmanız açısından da bu ilk ziyaret son derece önemlidir. Doktorunuzla kuracağınız diyalog hamilelik takiplerinin önemli bir detayıdır.

Doktorunuz "ben bebek sahibi olmak istiyorum" diye başvurduğunuzda sizin genel sağlık durumunuz ile ilgili ana hatları çıkartmaya çalışacak ve olası problemleri saptyarak bunları tedavi edecektir.

Muayenenin ilk aşaması görüşmedir. Bu görüşmede doktorunuz ilk önce sizi tanımaya çalışacaktır. Yaşınız, mesleğiniz, kaçıncı evliliğiniz olduğu gibi sizin için önemsiz görünebilecek bazı bilgiler doktorunuza önemli ipuçları verebilir. Bunlardan mesleğiniz özellikle önemlidir. Meslek ile ilgili faktörler genel sağlık durumu dışında hamilelikte de zararlı olabilmektedir.

Doktorunuz daha sonra kalp hastalığı, diabet, karaciğer hastalığı, böbrek hastalığı gibi kronik sistemik hastalığınız olup olmadığını sorgular. Bu hastalıkların varlığı hamileliğin size zarar vermesine neden olabileceği gibi bebeğinizin sağlıklı gelişimine engel olabilmesi açısından da önemlidir. Sistemik hastalıklar gözden geçirildikten sonra sıra daha spesifik olan jinekolojik hastalıklara gelir. Miyom, yumurtalık kisti, endometriozis gibi hamileliğe engel olabilecek durumların varlığına yönelik ipuçları aranır ya da daha önceden bu tür durumların varlığı tespit edilmiş ise uygulanan tedaviler ve sonuçları ile ilgili bilgi edinilir. Bazı jinekolojik hastalıklar ve enfeksiyonlar hamile kalmada güçlüğe ya da hamile kalındığında düşüklere neden olabildiğinden jinekolojik öykü son derece önemlidir.

Obstetrik öykü olarak adlandırılan ve daha önceden yaşamış olduğunuz hamilelikler ile bunların sonuçları ile ilgili bilgiler de önemli ipuçları verebilir. Eğer daha önce doğum yaptıysanız bebeklerin doğum haftaları, doğum kiloları, doğum şekli, eylem ve doğum sırasında yaşanan özellikler değerlendirilir. Eğer daha önceden tekrarlayan düşükler, sakat ya da ölü doğumlar varsa doktorunuz yeniden hamile kalmanıza izin vermeden önce bunların nedenlerini araştırmak ve gerekiyorsa tedavi etmek isteyecektir.

Bu ilk görüşmede hem anne hem de baba adayının aile geçmişleri sorgulanır, soylarında genetik geçiş gösteren herhangi bir anomali ya da hastalığın olup olmadığı araştırılır. Bu tür bir problem varlığında doktorunuz gebelik öncesi genetik danışmanlık isteyebilir.

Görüşmenin bir başka amacı da anne-baba adayının yaşam ve beslenme alışkanlıklarının ortaya çıkarılmasıdır. Bu alışkanlıklar hamileliğe ve bebeğe zarar verebileceği için mutlaka sorgulanmalıdır.

Düzenli ya da düzensiz kullanılan ilaçlar hekim ile tartışılmalı, bunların gebeliğe ve bebeğe olan etkileri sorgulanmalıdır. Öte yandan alerji varlığı ve hangi maddelere karşı allerjik olunduğu da önemlidir.

Muayene
Öykü alındıktan ve kişinin genel sağlık durumu ile ilgili detaylı bilgi edinildikten sonra sıra muayeneye gelir. Bu jinekolojik muayenede standart muayeneden farklı bir işlem yapılmaz.

Muayenede vajinal ve pelvik enfeksiyonlar araştırılır. Transvajinal ultrasonografi ile rahim ve yumurtalıkların durumu değerlendirilir. Myom, kist, endometrioma varlığı araştırılır.

Eğer daha önceden yapılmadıysa ya da yapılmış olsa bile üzerinden 1 yıldan fazla zaman geçmiş ise mutlaka smear testi yapılmalıdır.

Muayenenin son aşaması boy,kilo ve tansiyon tespitinin yapılmasıdır.

Laboratuvar incelemeleri
Öykü ve muayeneden sonra sıra bunlarla saptanamayan faktörlerin incelenmesi gerekir. Bu inceleme laboratuvar yardımıyla yapılır. Bilinenen herhangi bir hastalığı olmayan kişlerde rutin testler istenir. Rutin testler şunlardır:

Tam kan sayımı
Tam idrar tetkiki
Anne ve babanın kan grupları
Toksoplazma ile ilgili testler
Rubella (kızamıkçık) ile ilgili testler
Hepatit B ile ilgili testler
Açlık kan şekeri (AKŞ) bakılması son zamanlarda önerilmemektedir çünkü AKŞ sadece var olan aşikar diabeti gösterir. Bunun yerine 50 gram glukoz ile yapılan tarama testi daha önemli bilgiler verebilir.
Bunlar dışında belirli bir yakınma ya da bulgu varsa buna yönelik incelemeler yapılır. Örneğin adet düzensizliği varlığında tiroid ve prolaktin hormonları da dahil olamak üzere detaylı hormon incelemesi gerekli olabilir. Jinekolojik hastalık dışında bir patoloji saptandığında doktorunuz ilgili branştan konsülatasyon isteyecektir.

Öneriler
Tüm incelemeler yapıldıktan ve hamile kalmaya engel bir durum olmadığı gösterildikten ya da var olan patolojiler tedavi edildikten sonra sıra önerilere gelir.

Yapılan tetkiklerde rubella'ya karşı bağışık olmadığınız saptanırsa aşı olmanız gerekir. Ancak bu aşı canlı virüslerden yapıldığı için aşı sonrası 3 ay süreyle hamile kalmamanız ve bu sürenin sonunda bağışılık gelişlip gelişmediğini kontrol ettirmeniz gereklidir.

Eğer diabet (şeker hastalığı) saptanmış ise kan şeker düzeyinizin mutlaka normal düzeyde tutulması gerekir Yapılan araştırmalar kan şekeri yüksekliğinin hamilelik üzerinde olan olumsuz etkilerinin döllenme olmadan çok daha önce başladığını ortaya koymuştur.

Gebelik ve anne olma heyecanı sağlıklı bir yaşam için mükemmel bir motivasyon aracıdır. Bu kararı veren pekçok kadın alışkanlıklarını kendi isteği ile değiştirmekte, pek çoğunun eşi de ona detek olmak maksadıyla ona uymaktadır. Sonuç daha sağlıklı bireyler ve aile olarak karşımıza çıkmaktadır.

Sigara: Sigarayı bırakmak için anne olmayı istemekten daha iyi bir sebep olamaz. Sigara kadında yumurta, erkekte sperm sayı ve kalitesini azalttığından gebe kalmada güçlüğe neden olabilir. Sigara içen gebelerin bebekleri düşük doğum ağırlıklı olabilmekte, bu kadınlarda düşük ya da erken doğum daha sık görülmektedir. Yeni yayınlanan bir çalışmada gebelikleri boyunca sigara kullanan kadınlardan doğan erkek çocukların ileriki yaşamlarında suç ve şiddete olan eğilimlerinin artmış olarak bulunması ilginçtir.

Alkol: Benzer şekilde alkol de gebe kalma şansını bir miktar azaltır. Anne karnında alkole maruz kalan bebeklerde uzun dönemde zeka gerilikleri, öğrenme bozuklukları, davranış bozuklukları görülebilir. Yine yapılan bir çalışmada haftada 1-5 kez alkol kullanan kadınların hiç kullanmayanlara göre daha zor gebe kaldıkları saptanmıştır. Alkol erkekde de sperm sayısı ve kalitesini azaltır.

Stres: İsrail'de yapılan bir araştırmada infertilite tedavisi gören kadınlarda stres gidermek maksadı ile meditasyon yapanlarda gebeliklerin daha kolay elde edildiği sonucuna varılmıştır. En sağlıklı ve kolay stres giderici egzersizdir.

Beslenme: Gebelikte olduğu gibi gebe kalmaya karar verildiğinde de beslenme son derece önemlidir. Suni tatlandırıcılar, kafein gibi pekçok maddenin kullanımı azaltılmalıdır. Kilo fazlalığı varsa bunları vermek için en iyi dönem gebelik öncesidir. Çünkü gebelikte diet önerilmez. Yaygın kanının aksine beslenme bozukluğu olmayan kişilerde hamile kalmadan önce vitamin takviyesi gerekmez. Bu durumun istisnası folik asittir.

Hamile kalmadan önce B grubu vitaminlerden biri olan folik asit takviyesi faydalı olmaktadır. Günde alınan 400-800 mikrogram folik asit bebekdeki merkezi sinir sistemi anomalilerini %50'ye yakın oranda azaltır. Buna karşın folik asidin düşük olasılığını da arttırdığına dair az sayıda araştırma da mevcuttur. Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi üreme çağındaki her kadının hergün folik asit almasını önermektedir.

Önemli noktalar
Gebe kalınıp kalınamayacağı önceden bilinemez.Hiçbir hekim ya da kişi, hiçbir kimseye çocuğun olur ya da olmaz diye garanti veremez. Tabii ki bunun istisnaları vardır. Rahimi ya da testisleri olmayan bireylerden oluşan çiftlerde doğal olarak gebelik olmaz. Ancak anatomik olarak hiçbir problem olmasa bile %15 vakada açıklanamayan kısırlık olduğu unutulmamalıdır.
Gebe kalmaya karar verildiğinde doğal olarak ilk yapılacak şey korunmayı bırakmaktır. Uygulanan yönteme bağlı olarak üreme yeteneğinin geri dönmesi 0-3 ay kadar sürebilir.
Gebe kalmak için en uygun dönem 28 günde bir adet gören kadında kanamanın başlangıcından itibaren 12-15. günlerdir.
Gebe kalma şansını arttırmak için düzenli bir cinsel yaşam ve haftada en az 3 ilişki faydalı olur. Bu şekildeki çiftlerin %75'i 6 ay içinde gebelik elde eder.
Çiftlerin %15 inde 1 yılın sonunda gebelik olmaz. Bu çiftlerin infertilite araştırılması açısından hekime müracaatı gerekir.

sağol abla bilgi içinnn...ne kadar kalabalık herkes burdaaaa

günlükcüm rüyan ilginçmiş hayır olsun inşallah...kızlar eşim spermiogrm için gitmiş dr demiş ki 1 sene olmazsa o zaman bence sorun vrdır erken demiş dha.. ama spermiogram istemiş ultrason bide kan testi istemiş. eşim gitmiş işte spermiogram için 1 ay sonra ya gün vermişler sinirlenmiş gelmiş..bende dedim personel olduğunu niye demedin, o zaman hang bölümde olduğumu felan soracaklar temelli afişe olacam millete diyo ...off oda haklıı iyice rezil olacak
neyse nasılsa benimde tahliller bir ay sonraya

13 şubat dünya ağda günü........arkadaş face de yazmış..çok güldürdü beni..

benim eşim de afişe oluyodu:)sen test yapılacağı yerde git şubeden bi arkadaşını gör..onda varikosel varmış..eşim yalan söylemiş..çok uzun tarih vermişler..eşim gitti aynı gün yapıldı..3 gün sonrada sonucunu aldı...biz topikcek rüyalarla kafayı yedik:)

cezacım krmızılar gelmiş yine neden olmuyor ya anlamıyorum bi sorun var ama... poffff.....rahim filmi çektireceksin inşallah iyi olur canım,peki neden o kadar çok para devlet karşılamıyor mu ki?? banada dr tahlillerden sonra gerekirse çekeriz demişti..ben fakülteye gidiyorum ordada bu kadar para alırlar mı? anlamadım ...ama rahim filminden bende umutluyum hadi hayırlısı canım

sağol abla bilgi içinnn...ne kadar kalabalık herkes burdaaaa

Evet kalabalık ne güzel...

Canım niye afişe olsun. Bu da diş ağrısı gibi, diğer rahatsızlıklar gibi. Biz eğitimli kesim böyle düşünürsek yanlış olmaz mı canım? Özelde yaptırdı eşim 40 tl idi spermiyoogram. Kızma bana sakın... Ben tüp bebek için gideceğimi arkadaşlarla palaştım sakın bu tür sorunları kusur gibi rezil olunacak bir şey gibi algılamayın. Siz benim kardeşlerim gibisiniz. Allah korusun millet yüzünden bir sürü çift bunca yıl treni kaçırmış o ne der bu der diye...

13 şubat dünya ağda günü........arkadaş face de yazmış..çok güldürdü beni..

:)) Gerçekten komikmiş.

Yok canım 40 mı 60 mı neydi duymuştum belki bizden para daalınmaz. Ama anestezisiz yapıyorlarmış fakültede burda ve çok acıdığını demişti çektiren biri...

valla anlamış değilim canım...ama yoruldum artık..canım aydında bi sıkıntı var doktor ve özel hastane yok..şuanda gittiğim doktor ne diyorsa onu yapıyorum..acılı birşey olacak diye anestezili istedim..üni. hastanelerinde yanlış bilmiyorsam eski tip makineler var acı veriyor.ve anestezi vermiyorlar..çok acı çeken arkadaşlarım olduğu için anestezili istedim..zaten doktorumda anesteziyi tavsiye etti..ne yapalım vereceğiz..çocuk olsun yeter ki..ben özelde çektireceğim bide doktorum hastane dışında çalışıyo bide ona para vereceğim bide anestezi parası toplam 520 ilaçlar hariç....

chnb abla erkekler öyle düşünmüyo...bende anlatıyorum arkadaşlarıma..eşim sonucunun iyi olduğunu öğrendiğinde nasıl şendi anlatamam..benim doktorum raporu istiyor eşimden..hemen atlıyo "sonuç çok güzel" diye.raporu yazan kişi bomba gibisin demiş..eşim günlerce dilinden düşürmedi..erkekler biraz daha içine kapanık..bizler gibi değiller

Yok canım 40 mı 60 mı neydi duymuştum belki bizden para daalınmaz. Ama anestezisiz yapıyorlarmış fakültede burda ve çok acıdığını demişti çektiren biri...

yok canım niye kızayım sen tecrübelisin bu konuda fikirlerine tavsiyelerine çok önem veriyorum.. bende utanılacak bişe olmadığını düşünüyorum ama eşim farklı düşünüyor canım, bu insanlarla en az 3 sene yüz yüze bakacam iş yapacam diyor,canı sıkılıyor bu duruma , devlete git diyorum of pof demeye başladı.. şu sıra ev tuttuk ev taşıycaz eşya aldık bi ton masraf yaptık , sıfırı tükettik canım , o yüzden özele gitmedik, çünkü 10 tl bile başka bişeye harcayacak durumumuz yok nisan da anca biraz toparlanırız , daha çok eksiğimiz var halılar perdeler felan, çalışma odasına masa sandalye felan almadık,mutfak masası felanda var off off...televizyonumuzda yok oda alıncak daha..battık yanii ...araba almasaydık bu kadar sıkışmayacaktık ..eşime dedim özele git diye sağa sola kuruş harcayacak durumda değiliz dedi.. bişey demedim o yüzden canım.. birazda paniktir benim ki para konusunda çok titiz. borçtan çok korkuyor, birikmişler harcanınca temelli gerildi..

1 ay bekleyecez zaten benimde adetin 3. günü tahliller eşimin tahlilleride benden 1 hafta sonraya vermişler.. dr çok gençsin daha demiş,1 sene geçmeden gerek yok bence demiş..yinede yazmış tahlilleri..

Evet öyleler benim eşim de genetik sorunu çıkma meselesini sorun yapmıştı ama bu tutumlar bence tedavii sürecini sekteye uğratmamalı.Yoksa yine üzülen bebekler gelmedi diye bizler oluyoruz o yüzden dedim. Rahim filmi çektirme kararın doğru bence adım. Sen gereken adımları atıyorsun keşke imkanlar daha çok olsaydı peki yakın illerde İzmirde mesela vardır ben İstanbulda iyi bir merkeze sormuştum 380 mi neydi fiyat...

Renkliatlas anladım canım. Bu arada gördün mü ilişki arası 48 saat olmalı diyor belki sizdeki sorun budur? Sık ilşkiden olmuyor olabilir.

Bu arada benim eşim de aynı para konusunda. 7 bin tl harcadık tüp bebek için. Sonuç ne transfer aşamasına bile gelemedik diyor. Ve testler için ve dr ler için ödediğimiz para da yarı tüp bebek fiyatı oldu. O da kızıyor ama ben çok kayıp yaşadığım için bir yere kadar sesini çıkarabiliyor... Çok sarsıldım gerçekten...

izmirde bi iki merkezi araştırdım anestezi ile çekmiyorlarmış..belli günlerde çekiliyorya eşimin izinli olduğu güne denk getirmek zor olacaktı ayrıca benzin parası:)aynı hesaba gelecekti..inşallah gerek kalmaz ama yaza aşılama olacaksa izmire gideceğim..

bizimde kenarda 3-5kuruş birikmişimiz var onlarla doktora gidiyoruz...ev kredisi çok fazla bizim..yoksa yaza kadar bende beklerdim film için..yeni evinde hayırlı olsun canım

Canım her şeyini sakla. Aşılama olacaksa da devlet karşılıyor dr n yönlendirir seni bu işler çok maliyetli. Aşılama tutmazsa tüp bebek raporu veriyorlar. O zaman ücretsiz yaptırırsın. 3 ssene olmalı evliliğin. Bir de sgk da belli iş günü istiyorlar eşinden ya da senden galiba...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…