Kürtajdan sonra hamile kalma şansı ne kadardır ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi aylin_fatih
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Allah sabır evrsin gerçekten canım ya. durum sandığımdan da betermiş.
ovülasyon testi çift diyince heyecan yaptım. onlar daha erken sonuç veriyor çünkü. hadi hayırlısı canım. inşallah bu bebeğin de fazla bekletmez seni. ve inşallah bunu sağlıcakla kucağına almak kısmet olur.

canım çok şükür iyiyiz.
1 ayı geçti kontrolü gideli. haftaya cumartesi kontrolüm.
canım sabırlı ol. ben de ilk bebeğimi aralıkta kucağıma alacaktım. ben de arkadaşların tickerlarına bakardım. çok şükür aralık gelmeden kasım da hamile olduğumu öğrendim. inşallah sen de temmuz gelmeden hamile kalırsın. ümidini kaybetme sakın, tekrar olacak, sabırla bekle. 3-4 ay vücut kendini ancak toparlıyor. bunu öğrenince bile diğeri hep aklıma geliyodu ilk zamanlarda. şu an doğmuş olacak, şu kadarlık olacaktı falan diyodum. ama bunda yol alınca özellikle yarıyı geçince pek aklıma gelmemeye başladı.

renkli ce chnb, üzüldüm kızlar. renkli canım bu taşınma telaşı seni rahatlatır belki bu ay kafayı dağıtırsın.

chnbye masraf yapmama konusunda katılıyorum. biz de geçan hafta koltuk takımı baktık. şu an kullandığım oturma grubu şeklinde, evlenirken kiracıyım diye fazla özenmemiştim. kaliteli ama gösterişsiz. bunları başka bi odaya geçirip koltuk takımı alacaktık, beğendik hatta 3.300. sonra bunun halısı ve perdesi değişecek renk uyumu için. 4.5-5e çıkacak masraf. düşündük taşındık, daha tahmin edemeyeceğimiz bir sürü masraf olacak. ve de en önemlisi bu paraya en azından 3 ay da olsa ücretsiz izine çıkarım dedim, hala gidip gelmeden kurtulmazsam çok zorlanırım.zaten Allah kısmet ederse doğum temmuza geliyor. 2,2.5 aylık ancak olucak bebiş okullar açılınca.çok küçük olucak. o yüzden eşimle anlaştık, vazgeçtik. bebeğe bişeyler alırken de en pahalısından almayacağız. mesela 1milyardan başlayan arabalar var. aynı işlevi gören 500ede var. 2. çocuğu düşünerek şimdiden lükse kaçmak abartı. bakalım başka olacak mı, olursa da bu aldıklarımız eskirse de başka alırız diye düşünüyoruz.

kürtaj fiyatını bilen varmı
bide bebek henüz karındayken dna testi yapılabiliyor mu

canım öncelikle tebrik ederim çok sevindim allah tamamına erdirsin darısı bizlerin başına çok sıcak kanlı insanlarsınız bu yüzden çok mutluyum bende burda olduğum için ve sizler beni yalnız bırakmadığınız için kendimi daha iyi hissediyorum bilirsin bazen umutsuzluğa düşüyorum ama yorumları okudukça yalnız olmadığımı anlıyorum allahım hepimize yardım etsin

hadi ya bayağı geç çıkıyormuşsun. allah kolaylık versin.görev neydi. evet ben sınıf öğretmeniyim.

evet çok geç çıkıyorum haftanın altı günü aynı tempoda çalışıyorum muhasebeciyim.benim annem babam emekli öğretmenler kardeşimde öğretmen yani ailemde çok öğretmen var canım

evet gerçekten bıkmadığınız anlaşılıyor hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim hepiniz yazdınız bana çok mutluyum bu yüzden bir an önce girmeye çalışıyorum bana bişey yazmışlarmı acaba diye hepeinizi çok sevdim

kürtaj fiyatını bilen varmı
bide bebek henüz karındayken dna testi yapılabiliyor mu

yasimurat, önce sana yazmak istedim....sorularına başka yerde cevap ara topiğimizin canını sıkmadan daha fazla yazma canım...belliki istenmeyen bir gebelik bu topikte buna yer yok...

kızlar selam....

nurayım, canım ben yazmıştım ama sen o dönem daha dönmemiştin sanırım...şeker yapıldı bana canım yüksek çıktı sonra bir hafta sonra tekrarladık normal çıktı...tabii bu bir haftada ekmeği tamamen kestim...kiloyu sorma canım feci yani:)) bulantılar varken hiç kilo almamıştım sonrasında 5 kilo almışım...bulantılarda geçti canım...hamilelik şükür şimdilik iyi gidiyorda daha çok var ve ben kara kara kilolar ve şişme olayını düşünüyorum...canım siz dikkat edin kilo almamya çalışın çok etkiliyor canım...kış olduğu için harekette yok kaldım yani...bunun dışındada suyu çok içmeye çalışıyorum...bebşimin oynadığı saatlere dikkat ediyorum...doğuncada böylemi olacak falan gbi bişeyler düşünüyorum...bizz akşam yatağa giriyoruz kızım uyanıyor eşime diyorum doğumdan sonra siz yatağa ben ayağa heralde:))

loneliness,önemli değil canım aklına takılan olursa yine sor canım...bencede iyi düşünmüşsünüz masraf etmemekle senin yazını okurken şey geldi aklıma sakın değiştirmeyin dedim içimden sizin yaramaz kirletecek daha annesi o zaman eskiler olursa üzülmezsiniz ama yeni takımlar olursa üzülürsünüz:)) araba olayındada ben kızıma 250 liralık sağlam bişey almıştım satıcının tavsiyesi üzerine...araba maşallah nasıl sağlam çıktı bide arabayı götürdüğümüz yolları görmen lazım kızımı 3,5 yaşına kadar bindirdim...sonra yıkadık kaldırdık allah izin verirse doğumdan sonra tekrar kuracağız...markasıda babyz go idi yanlış hatırlamıyorsam...tutma yeri çift yere dönenlere bak canım çok rahat oluyor güneş gelince çocuğun yönünü değiştiriyorsun...amcamın kızı 400 lira verdi havalı bir araba aldı araba yön değiştirmiyor sıcaklarda güneş uyurken çocuğun gözüne geliyor rahatsız oluyor sıcak olduğu için yüzünüde kapatamıyordu çok pişman olmuştu...

chnb, adet olmuşsun canım...hayırlısını ve sağlıklısını dilemeye devam umudumuzu kaybetmeyeceğiz canım...

datlum, sende öğretmenmişsin na kadar güzel... kızlarım iyi çok şükür canım yanımdaki beni bazen deli etsede:)) anlaşamıyoruz bazen...dün bebek görmesine gittik kızım çok meraklı anne tuvaletim geldi dedi neyse gittik kadın yeni yıkamış wcyi 1 tane terlik var kucağıma alamadığım için kadın terlik aradı oğlunun terliği olmadı gitti kızımın dışarı terliğini getirdi bunu giysin bişey olmaz dedi tabii altlar çamur neyse bu kadar cebelleşmeden sonra tuvalete oturdu demezmi anne tuvaletim yokmuş sırf tuvaletlerini görmek için allahım bana geldiler fıttırdım yaaa kızdım sonra gözleri doldu bu defada üzüldüm sarıldım allahım tuvalette yaşadığımız duruma bak...zaten bir yarım saatliğine gitmiştik..neyse çıktık ordan başsağlığına gidecektim bir komşuya anneme dedimki seninle eve gelsin ben hemen gidip geleyim kızım ağladı bende gelicem seninle diye dedimki az önce kötü şeyler yaşadık bak yine beni rahatsız edeceksen gelme kızım yok anne bişey demicem dedi...gittik 5 dakika sonra başladı anne gidelim gidelimde gidelim delirdim kadınla konuştuğumdan ne bişey anladım kadın ikna etmeye çalışıyor yok yokda yok sert bakıyorum anlamıyor...ahhh anlayacağın kötü bir gündü zaten eşimede sarıktım dün biraz onunda sıkıntısı vardı...akşam eve geldik yatak odasına gittim bir güzel ağladım ağladım rahatladım sinirim geçti:))

renkliciğim, havalar soğuk dikkat et canım taşınırken üşütme...hayırlı olsun şimdiden yeni ev...ateşin düşmüş üzüldüm canım...bizimkiler drları görmeden gelmiyorlar canım illaki anne babaları cepten para çıkaracaklar ondan sonra:)) hayırlısı olsun...canım bende kızlara katılıyorum adaları kullanmayacaksan zaten hiç gerek yok pahalısına evleneli 8 yıl oldu kızıma yapacağım oda hem boş hemde sadece güneşliği var:)) hiç perde almadım oraya...bu anneler yokmu yaa benim annemde aynen seninki gibi halden anlamıyorlar bazen eşim alıyor 1,5 500 zaten kredi 1 de mutfaktı faturaydı gidiyor inan bazen cebimize harçlık bile kalmıyor...kredi kartıda olmasa yandık...bişey olunca anne diyorki ee alsana alda bee kadın neyle alayım:)) boşver canım sen nasıl istiyorsan öyle yap sıkıntı yaşama...

minikler,harbiden sıkmışlar artık canım...allah sabır versin...

ceza, çok gurur verici canım kıyafetlerde süpermiş...eşinin öyle demesi çok yaraladı beni canım yaa...allahım duysun sesinizi...yaa bu 4+4+4 olayına bende sinir oldum yaa ne hayaller kurmuştum kızım anaokuluna başlayacaktı en azından oyun çok olduğu için fazla ilgilenmek gerekmeyecekti bende küçüğüyle uğraşacaktım ama anladığım kadarıyla kızım ana okulu hakkını kaybetti direk bire gidecek offf yaaa offff kızlar sizin bu konuda bilginiz varmı yani bu sene 2000 kaçlıları bire alacaklar allahım güzel bir haber verin kızlar ne olur(

candaş, sanırım bu hafta izinli olacak canım nasılsın?

nazlım, biliyorum gülüm biz sizi ne kadar teselli etmeye çalışsakta yaşadıklarınız artık sabırın ötesine geçmekte allahım tez zamanda bu üzüntülerinizi dindirsin canım...

hilal, eşinde yazık yaa oda istemezmi neyse düzelmişsiniz sevindim canım biz biraz naneyiz eşimle sinir ediyor ama farkında değil dün arabada bir problem varmış morali çok bozuktu doğru düzgün konuşmadıkta ben erken yattım az öncede aradı soğuk konuştum bakalım akşam ne yaparız...bazen ilgisiz kalıyor aslında oda haklı ama biz kadınlar çocuk gibi ilgi bekliyoruz ne yapalım:)) siz bu konuda şaslısınız öpün koklayın bebekler gelmeden birbirinizi:)) biz kızımdan dolayı fazla yaklaşamıyoruz kıskanıyor ve kıskançlığından bazen ağlıyor kızım:))

nilldee, hoşgeldin aramıza canım...aslında başka bir konuda tanışsak daha çok sevinirdim...allahım tekrarını göstermesin canım...bebeğin olur hiç stress yapma yan komşum 38 yaşında ikiz doğurdu :)) sabır ve dua edeceğiz canım...kolay gelsin sana....

kızlar tekrar merhaba yorumları şöyle bir okudumda bu konuda çok bişi bilmediğimi anladım ben ovulasyon zamanımı tahmini yapıyorum adetin 10.günü başlıyorum 18.güne kadar iki günde bir ilişkiye giriyoruz 'kızardım şimdi' neyse.bana önereceğiniz başka bir şey varmı

inşallah canım ya bu arada hoş buldum gerçekten kelimenin tam anlamıyla hoş buldum herkes kızıyor bana yaşında ne var sende daha ileri yaştakiler doğum yapıyor diye allahım kim kaç yaşında bebek isterse ona nasip et diye her zaman dua ediyorum inanın ki hepinizi de artık dualarıma katcam stres yapmıyım diyorum ama olmuyo bu ay gerçekten hamile olduğumu düşünmüştüm bütün belirtiler vardı dün pat diye regl oldum mahvoldum ama sizler iyi geliyorsunuz bana

Evet canım 3. korunmasız ayım oldu kürtaj sonrası. Şimdiye kadar 4 hamileliğimin 2 sini ilk, birini 2. birini 3. denemede tutturmuştuk bu sefer dokundu bana( İnşallah bu ay çok haber veren olur uzun zamandır hamile haberi alamadık...

2. ya da 3. günü diyorlar genelde... Sıkılma boş ver... Ben de diyete başlayayım pazartesi...Kafam dağılsın...

İnşallah bu ay martın etkisiyle güzel haberler gelir... Güzel konuşalım iyi olur...

Canım bence araba yerine puset al. Araba büyük taşıması çıkarması vs. zor oluyor ben çok rahat ettim pusette...

evet çok geç çıkıyorum haftanın altı günü aynı tempoda çalışıyorum muhasebeciyim.benim annem babam emekli öğretmenler kardeşimde öğretmen yani ailemde çok öğretmen var canım

Ben de öğretmenim canım...

chnb, adet olmuşsun canım...hayırlısını ve sağlıklısını dilemeye devam umudumuzu kaybetmeyeceğiz canım...

:))

Evet canım oldum malesef. Sen de zor bir gün geçirmişsin.Oluyor öyle arada. Ben de bir kapı gezdim bebek görmeye, akşama da hasta ziyareti var... 4+4+4 bilmiyorum ben canım...

Kaç günde adet oluyorsun. Benim yumurtlama günüme yakın yumurta akı kıvamlı uzayan akıntım oluyor, bazı aylar lekelenmem, kasık ağrım... Ovulasyn testi de iyi aslında...

Canım psikoloji insanı yanıltıyor malesef. Hepimiz yaşadık bunu...

hepiniz öğretmensiniz galiba ama yabancılık çekmiyorum benim etrafım hep öğretmen neredeyse

kürtajdan önce hiç aksamazdı 28 günde adet olurdum kürtajdan sonra 33.günde diğeri 28.gün bir diğeri 24.gün işte en son dün oldum oda 30.gün çok değişti benimkiler

Ben de 30.gün bugün oldum. 28 günde olurdum eskiden benim de kürtajdan sonra değişti. Ocak da başarısız bir tüp bebek denedik. O ay 26 günde oldum. Aradabazı aylar 33-34 oldu. Ben de 35 yaşındayım canım...

yaşlarımız yakınmış niye sana tüp bebek yapıldı canım ya mahsuru yoksa tabi

nilde, canım sen yeni evlimisin yada ne kadarlık? burada hamile kalmak için kim ne duysa paylaşıyor canım...sorabilirsin tabiiki bende bu tapiği keşfetmeden önce:)) hiçbişey bilmiyormuşum bunu öğrendim...hatta siteyi desem daha doğru olur... bir kızım var cinsellikle ilgili konuları öğrendikçe kızımı karambole yakaladığımızın farkına vardık korunmayışımızın 8. ayında hamile olduğumu öğrendim şimdi kızım 4,5 yaşında sonra 2010da hamile kaldım 3,5 aylıktı kalbi durdu kürtaj oldum ve sonra buradaki hikayem böylece başlamış oldu...oğlum olacaktı nasip değilmiş...yaşadığın nasipsizliğin yalnız sende olmadığını görünce rahatlıyorsun...yalnız olmadığını anlıyorsun çünkü buradakiler dışında seni eşin bile anlamıyor...çevremiz zaten anlamıyor...kürtaj sonrası 3 ay çok güzeldi adet anlamında gününde oluyordum ama adet olduğum için üzülüyordum normal olarak...3 ay sonrası adet olmadım test yaptım negatif bekle bekle ne gelen var ne giden...sonrasında adet düzensizliğim başladı bu defada adet olamadığım için üzülmeye başladım dra gittim kist çıktı...sonra adet olmak için ilaç kullandım...bunların sonunda ilk defa ovulasyon testi almaya karar verdim buradaki arkadaşlarımın çoğu kullanmıştı...ovulasyon testini kullandığım ay hamile kaldım haziran sonu temmuz başı doğum görünüyor hayırlısıyla canım ikinci kızım geliyor...umudunu hiç kaybetme hep olacak allahın izniyle dee...bu arada ilişki sonrası kalça altına ve ayaklarımın altınada yastık koyuyordum en az yarım saat...sen nerdensin canım? hayırlısıyla ve sağlıkla gelsin bebeğin inşallah...

canım 26 haziranda evlendim ilk ay korunduk 2 ay sonra yani eylül ayında hamile kalmıştım çok mutluydum ama bebeğim 8 haftalıkken ben 10 haftalık idim bebeğimin kalp atışlarını duyamadık 3 günlük uğraşıdan sonra kürtaj olabildim ilk adetim 33.gün sonra sırasıyla 28,24 ve dün 30.günde regl oldum ama adetim biraz azaldı gibi doktor normal diyor ben korktum yapışıklık oldumu falan diye ama doktor temiz bir kürtaj oldu sorun yok diyor canım ilişkiden sonra ayaklarım havada 10 dk yataıyorum sonra belimin altına yastıkla 1 saat yataktan kalmıyorum o ilk hamileleiğimden beri aynı ama ovulasyon testini bende kullanmayı düşünüyorum seni çok ama çok tebrik ediyorum allahım hayırlısyla kucağına almayı nasip etsin bize de allahım nasip etsin canım.ankaradayım ben

iyi akşamlar kızlar nasılsınız. bugün bebek görmeye gittik. benim bebek özlemim yine arttı be bacılar((ne güzel şeyler bu bebekler ya. allahım o kokuları , uyuyuşları var ya bitiriyor beni.

nilde iş için allah yardımcın olsun canım. biraz daha iyisin okudum çok sevindim. inşallah birbirimize güzel haberler verdikçe ve bebeğimzi tekrar kucağımıza alınca daha da iyi olacağız. gerçekten de psikolojik olarak yaşadıklarımız bizi hmile olduğumuza inandırıyor. olmayınca da çok üzülüyoruz. geçen ay bende aynı şeyi yaşadım çok hüsran oldu benim için. bu ay bulantıdan,ağrıdan ölsem de hamilemiyim diye düşünmeyeceğim. inşallah sürpriz olur.

günlükcüm bebişler sağlıklı gelsin de kiloları veririz. eminim sen böyle de güzelsindir ancak tabi dikkat et yine de:)))) ya o nazlı kızını yerim ben. annesi yapacak arada yaramazlıklar:)))tatlım şu4+4+4 bizide mahvedecek sorma. yanlış bilmiyorsam 5 yaşını dolduranları alacaklar o da 2006 doğum oluyor.ama emin değilim. eşler meselesine gelince kadın ruhundan her zman analmıyorlar diyelim. tatlım erkeklerin canıdır arabalar yani benimkinin öyle. canı sıkılmış demekki. anlayış göster araba konusunda:))) geçen sene ufak bi kaza geçirmiştik arabanın önü gitmişti. öyle üzüldü tatlım görsen, ağlayacaktı nerdeyse. barışın hemen boşver.

renklim inşallah taşınma işi kolay geçiyordur canım. candaştan haber alan var mı buarada napmış rahim filmini.

kızlar duanıza ihtiyacım var adet başlar gibi az lekenmem oldu ama devamı gelmedi ağrım da yok geçti gibi biraz şişkinlik hissediyorum benim normal döngüme göre adet günüm salı ben de salıya kadar gelmezse bi test daha yapacam içimde garip bir umut var bi hayret edici durum daha kaynanam oğlun olsun die dua edip duruyo :) ona kızıp kız istiyorum ben allah benim gönlüme göre versin diyorum ama içimden allahım hayırlısıyla sağlıklı bir bebek ver diyorum hiç önemli değil cinsiyeti kalp atışını duymak istiyorum cinsiyet heyecanı kıyafet almak odasını düzenlemek.. bende kiracıyım die kendi eşyalarımı çok özenerek almadım kullanışlı olmasına bakarak almıştım ama bebişim gelirse onunkini süslü yapacam loneliness cnm bu memlekete uygun bir oda yapacam bi de loneliness cnm mesajını okurken de umut yeşerdi içimde garip bi his benimle olduğunu söylüyor ama allahım hayırlısını versin sağlıkla gelecek analı babalı büyüyecekse buyursun gelsin dört gözle bekliyorum ...

günlükcüm yorucu bir gün olmuş 4+4+4 sistemi sormuşsun benim şuan okuttuklarım 2005li cnm seneye 2006lılar başlayacak ama okuma yazma yaşı 6ya alındığı için 2007lerde başlatılır sanırım tabi bu sistem seneye uygulamaya geçmeme ihtimali yüksek bir yıl ertelenebilirmiş ertelenirse kızın için sorun kalmıyor değil mi alt yapı oluşturmak için pilot uygulama yaparlar die tahmin ediyoruz anasınıfı zorunluluğu da kalkıyor cnm.. 1. sınıf öğretmeni olarak 6 yaşı uygun bulmuyorum aslında bir de anasınıfı zorunluluğu devam etseydi keşke çocuk hem uyumu hem kalem tutmayı hem de okuma yazmayı ve en önemlisi de kuralları bir arada öğrenirken çok zorlanıyor şuan sınıfımın yarısı anasınıfına gitmiş yarısı gitmemiş özellikle ilk iki ay çok fark oluyor

chnb cnm bende senin gibi ikisinde de erken tutturdumya belki de umudum o yüzdendir gerçi sağlıklı olacağı zaman gelsin adet olursam ki bunada hazırladım kendimi yinede çok üzüleceğim biliyorum ama ablacım umutsuzluk yok kimse için yok bir hedefimiz var gün gelecek topiğimizi birlikte kapatacaz

loneliness cnm en güzel kararı vermişsin eminim yeni eşyada seni mutlu edecekti ama fırsatın olup da ücretsiz izin kullanırsan daha çok mutlu olacaksın allahım o günleri göstersin bak sen mutluluğunu yazacaksın bizde mutlu olacağız

nilde cnm üzülerek hoşgeldin diyorum inşallah tez zamanda güzel haberlerini paylaşırsın bizimle

nazlım cnm sen ziya beye gidip gitmediğimi sormuştun sanırım cvp verdimmi hatırlamıyorum aklıma geldi kusura bakma cnm buara dalgınım ziya beye gittim yumurta tembelliği teşhisi koydu folbiol ve bir de şeker ilacı verdi adını unuttum şimdi :) bebeğim oluşuyor fakat yumurtam gelişemiyormuş vitaminle destekleyecez dedi üç ay süre verdi korunmayı bırak adetin gecikince 10. gün gel dedi eğer gebe kalamazsam 3. aydan sonra adetimin 3. günü gidecem bu ay çalışmalara göre pek umudum yok ama bi his sardı beni ama bu ilk korunmasız ayda herkeste oluyor sanırım sen nasılsın bitiremedinmi işleri gel artık yine bol bol kaynatın okurken kızayım ne çok konuşmuşlar arkadaş oku oku bitmiyo deyim ama meraktan da her bir satırı tek tek okuyayım :) o günleri özledim

candas şimdi nişanda döktürüyordur değil mi bugünmüydü nişan duayı da yarın tamamlayacam zaten çok almamıştım ama fazlasını okuyabilirsem yazarım yine

ceza cnm sen de bugün görünmedin sanırım eee alışveriş yorgunluğu vardır şimdi bir de o güzel heyecan

hilal cnm senin bugün başını iyice ağrıttım zaten ama ilaç gibi kadınsın söyleyim :) ay bugün kendimi daha hafif hissediyorum :)

hello cnm sen nasılsın çınar paşamız nasıl oldu

renklim senden nrb cnm nasılsın

pileocum Allah analı babalı büyütsün, hayırlı evlat olsun inşallah.yolu hayırlısıyla geçtin. tabi şimdi işin daha zordur ama daha keyiflidir. öpüyorum bebeği.

canım çok saol. daha yeni nete girip yazabiliyorum. bebiş uyuyo şu anda.hamilelikte krem sürme konusunu inanki bende tam olarak bilmiyorum.sürmeli mi sürmemeli mi?süt sağma makinası olarak medelanın elektiriklisini kesinlikle öneriyorum. önce el pompasını aldım hiç bi işe yaramadı ama elektirikli olan süper bişe. benim yaralardan dolayı emziremedm emzirdiğimde de bebğim küçük olduğu için tam çekip memelerimi boşaltamadığı için göğüslerim şişti, kızardı ateşlendi. pompayla 2 gün sağığ biberonla verdim. kaşıkla vermeyi başaramadım. dikkat biberona alışınca memeyi tutmayabilir. neyseki ben öyle sorun yaşamadım. bu 2 gün içinde sağıp hem meme ucumu çıkardım hem yaraların iyileşmesini sağladım sık sık krem sürdüm. bebeğimede sütümü verebildim. ama 2 gün aç bıraktıktan sonra bu çözümü buldum. uykumuza gelince düne kadar çok sıkıntı yoktu. 2 saatte bi uyanıp emziriyodum. ama dün gece sabaha kadar uyumadık. bebek kustu ağladı. ben üşütmüştür diye düşündüm. bgn dra götürdük. sancılardan aldığı sütü sindiremeyip çıkartıyomuş. anlayacağın gaz sancımız başlamış( hatta dr çok gazlı bi bbek dedi. gaz sıkıştırıpta ağladığında o ınga ınga sesine dayanamayıp bende ağlıyorum.( ve gerçektende 3-4 ay bu sancılar devam ediyosa şayet, bebek nasıl dayanır ben nasıl dayanırım bilmiyorum. dr zinconun bi damlasını verdi. geceye yakın verecem. bakalım faydası olacak mı? sonucu paylaşırım sizlerle.çok fazla ilaç taraftarı değilim ama böyle olunca mecbur kalıyo insan. sallamaya gelince hiç sallamadım şimdiye kadar. emzirince zaten göğsümde uyuyo. direkt beişiğine koyuyorum.uyanıncada zaten ya gazdan ya açlıktan uyanıyo yine sallamadan ihtiyacını giderip beşiğine koyuyorum. hatta beşiğmizin sallanma özelliğini henüz kurmadık bile. yayları var biz onları sabitledik sallanmadan uyusun diye. ama gaz sancıları başlayınca sallama işine mecbur kalınabilir. bilemiyorum şimdilik.sorularını cevaplayabildim mi bilmiyorum. ben de deneyimsizim yavaş yavaş öğreniyorum. tecrübem arttıkça güzel sonuçları yazarım size. senin nasış giidyo bu arada? ben işten ayrılınca bebek uyuduğunda buraya çokmzaman ayırabilirim snaıyodum ama hiç öyle olmuyo. mesela şu anda 1 saatlik uyku ile duruyorum. bebek uymuşken size hemen yazayım dedim. zaten birazdan kalkar meme ister:) sonra altıydı gazıydı derken bende sızarım...

chnb canımsın yaaa. ne güzel tarif etmişsin. aynen deiklerini yaşıyorum. inanır mısın bebeğimi mama vermemekte ısrar edip göğüs uçları yaralı halde emzirmeye çalıştığım ama buna rağmen aç kaldığı o 2 günü düşününce ölmek bile istedim( bebeğime yetemiyorum, ne biçim anneyim, nasıl ağlattım bu kadar, bakamıyacaktın niye bebek yaptın...vs. bi dolu soru sordum kendime kızdım..neyseki o günler geride kaldı. ama psikolojim çok bozulmuş farkındayım. mesela çocuğunu dünyaya getirip her ne sebep olursa olsun terkeden bi yerlere bırakan hatta çöpe atanların bunu nasıl yapabildiklerini kafaya takıp ağlıyodum hastanedeki ilk günümde:)) gerçektende uyurken bile özlüyo insan. önce biraz uyusa da ben de dinlensem diyorum. sonrada hadi uyansında seveyim diyorum. çok değişik bi duygu annelik. Allahım isteyen herkese yaşatsın inşallah...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…