arkadaşlar başımdan bir buçuk ay önce kürtaj geçti kürtajdan sonra hamile kalmanın zor olacagını söylüyorllar ama ilk zamanlarda hamile kalma şansımız daha yüksekmiş falan işte her kafadan bir ses aklım karıştı bazen ister istemez karamsarlığa kapılıyorum bana yardımcı olursanız sevinirim başından böyle bişey geçiripte tekara hamil kalanlar ne kadar süred kaldılar bekliyorum cevaplarınızı
chnb anlattıklarına çok güldüm yaw. eşime anlatıyorum, o da diyo ben de kaçarım:)gülüyoruz.Canım benim işler karışık biraz. Ben 4 gebelik yaşadım. 1. ve 4. olan 8 haftalık düşük.(İlki kendiliğinden 4. kürtajla)2. de zor da olsa dünyaya getirdiğim oğlum var. 7.5 yaşında. 3. de malesef 6 aylık erken doğdu ve 4 gün yaşayabildi malesef. 4. den sonra eşimde genetik sorun ortaya çıktı bu yüzden pgt denlen genetik açıdan sağlıklı embriyo seçildi 2 tane bulundu ama transfer günü gelişimleri durdu ve transfer olamadı malesef...
Pileo evet gaz sorunu zor bir süreç ama o zinco iyi gelecekse ver bebeğe de sana dayazık. Bir de gazını çıkarmadan yatırma. Uçak pozisyonunu tarif etmiştim Helloya kısa vadede iyi gelir. Bbeğin yüzü yere dönük şekilde sol kolunu bebeğin kolaltlarından geçir. Sağ kolunu da bebeğin bacak arasından geçir.Sağ elin açık şekilde bebeğin karnını sarsın. Aşağ yukarı ritmik hafifsalla... Çok zorlanınca battaiyede sallardık. Bir de onu yüzüstü göğsüne yatar yanağı yana. Sen de koltukta kaykılarak otur. Sağ sola hafifsalla.
Oğlum doğduğunda hastaneden çıktığımız ilk gün eşim bizimle aynı odada yattı.Tabi yanında yatacağım ben onun babasıyım dedi. 2. gün yorganını aldı içeri gitti....
Canım umut umutsuzluk ne acayip duygular. Üzülüyoruz üzülüyoruz ne tuhaf duygular... Ben de 280 deyim kafamda acaba şöyle mi böyle mi olacaklar var. Senaryolar üretiyorum mesela acaba Esma yazar olarak erkek olmak istiyor ya İskender diye Esma mı öldürdü yazdı diyorum öldürülen Pembe değil de yanlışlıkla Cemile mi diyorum:))Bakalım ne olacak?
günaydın hatunlar....
chnb, canım sorunlar hiç bir konuda bitmiyor canımher aşamada bir sorun oluyor....hamile kalmak için yapılan çabalar, hamile kalıyorsun doğurana kadar geçen süredeki sıkıntılar nasıl nedir ne olacak soruları, doğuruyorsun niye böyle neden ağladı niye susmuyor pileo çok iyi anlatmış:) büyüdükçe yine her aşamadaki sorunlar...dün alt kata indik kızım ordaydı eşimle bizde indik ben pek yüz göz olmamak için haftada bir iki inerim...neyse herkez kızıma çullanmış durumda bir görümcem kaynanamla oturuyor 1,5 yaşında kızı var, evli diğer görümcemde geldi eşi şehir dışında oda burda kalıyor onunda 7 aylık kızı var...her gelen geçen kızıma sen büyüksün sen büyüksün oda hiç kimsenin dediğini dinlemiyor, kaynanam sağolsun her yaptığına sen büyüksün sen akıllı ol deli olma onlar küçük çok ayıp dakkada bir yaa görmen lazım kendimi çok zor tuttum korusam kızım benden yüz alır daha hırçın olur onlara karşı diye bişey demedim...görümceler keza öyle sen büyüksün halam onlar küçük anlamıyorlar sen anlıyorsun...içimden dedimki allah şahit sizinkilerde benimkinin yaşına gelsinler ben o zaman sizinle görüşürüm...ayy nasıl sinir oldum yaa...kaynanam diyoki ayıptır öğretin hiç bizi saymıyor bebek doğunca bu onu boğdurur en uyuz olduğum cümlesi bu zaten ve sürekli tekrarlıyor...eşimde bişey diyemiyor cahil oldukları için bizim dediklerimiz bir kulaklarından giriyor öbründen çıkıyor...eve geldik eşime dedim kızımız alt katta bir garip olmuştu göndermicem aşağı haberin olsun bizi bile iplemedi akşam öyle garip bir tavrı vardıki şaşırdım kaldım...eve gelince dedikya sorunlar bitmiyor, düşünmeye başladım bebek doğunca kızımla nasıl anlaşıcam ne yapmam lazım kara kara düşünüyorum...birde şu eğitim sistemi değişikliği mahvoldum yani eğer bizede vurursa hem okul hem bebek ben sizinle bakırköyden devam ederim hello beni görmeye gelirsin dimi:)))
birazdan devam edicem kızlar kızım barbi oynayacakmış:)
chnb anlattıklarına çok güldüm yaw. eşime anlatıyorum, o da diyo ben de kaçarım:)gülüyoruz.
dün akşam yine uyudum kaldım. giremeidm. bi geçmişi okuyayım.
ben beğendim kitabı. ilk sayfalarında zorlanmıştım ama. oku bakalım neler olacak.
Hilal ben Elif Şafak'ı severim.Romanlarından Mahrem dışında hepsini okudum... Bakalım ne olacak?
ben aşkı okumuştum sadece onu da beğendim .şimdi de baba ve piç var elimde onu da çok övdüler ona başlayacağım:)))
chnb, inşallah yaza kadar gelecek senin sıpa, bak gör. o uykusuz gecelere geri döneceksin.
benim ahdım var, öyle millete dert yanmıycam çocuğum olunca dedim. şöyle uyumuyo, böyle şımarıyor falan diyenlere çok kızardım. biz ne uğraşıyoruz falan diye. yani dert yanmadan da olmaz yine ama buraya yazarım ya da ev içinde. öğretmenler odasında elaleme anlatmıycam, büyük söylemiyeyim tabi. annem de çok zor diyor ilk 1 sene için. zorlanınca bebek hasretinden yandığım günleri hatırlarım diyorum. belki de bu bir imtihandı. çünkü eşim de ben de uykuya çok düşkünüz. şikayet etmemek için böyle bir süreçten geçmemiz gerekiyormuş diye düşünüyorum.
miniklercim, inşallah vardır bebiş. bu sefer adet günün geçsin, hiç oyalanma canım. hemen kan testi ver, doktora git.
ben bunda ertesi güne bir prof bulup gitmiştim hemen. gitmenin bi anlamı olmuyor, bişey gözükmüyor ama geçmişini anlatıp tedbir alırsın. progestan vesaire falan hemen başlarsın inşallah.
günlükçüm tavsiyelerin için teşekkür ederim. tecrübeli anne. daha aldığımzı yok da araştırma telaşımız var. özellikle eşim netten yorum falan çok okuyor.
pileocum, maşallah oğlan iyi uyuyomuş başta. inşallah geçici bi durumdur ve yien o günlerine döner.
kitty, nasılsın canım?oğlan nasıl oldu?doktora götürecektiniz.
evet canım çok hevesli maşallah. bıraksam hemen alcak. ben frenliyorum daha erken diye. biraz daha zaman geçsin. senin 25. hafta olayın takıntı yaptı galiba ben de. sen demiştin ya o hafta yaşaması için sınır diye. 26 demiştin galiba. gerçi risk her zaman var doğuma kadar ama yine de biraz daha zaman geçsin istiyorum. bir de burda çok çeşit yok. mecbur internetten alcaz. ama görmeden almak istemiyorum ben de. bakalım şu ayrıntılı ultrasonu falan atlatırsak hayırlısıyla istanbula gitmek istiyoruz.orda bakarım herşeye. almasam da dokunurum falan:) böyle resimden anlaşılmıyor fazla. ayrıntılıya yine edirneyi düşünüyoruz. gitmeden sana yer sorarım alışveriş için:)İnşallah gelir yaza kadar sağlıkla gelsin ama üzmesin bizi...Eşine maşallah internetten bebek eşyası yorumları okuyor sanırım...
evet canım çok hevesli maşallah. bıraksam hemen alcak. ben frenliyorum daha erken diye. biraz daha zaman geçsin. senin 25. hafta olayın takıntı yaptı galiba ben de. sen demiştin ya o hafta yaşaması için sınır diye. 26 demiştin galiba. gerçi risk her zaman var doğuma kadar ama yine de biraz daha zaman geçsin istiyorum. bir de burda çok çeşit yok. mecbur internetten alcaz. ama görmeden almak istemiyorum ben de. bakalım şu ayrıntılı ultrasonu falan atlatırsak hayırlısıyla istanbula gitmek istiyoruz.orda bakarım herşeye. almasam da dokunurum falan:) böyle resimden anlaşılmıyor fazla. ayrıntılıya yine edirneyi düşünüyoruz. gitmeden sana yer sorarım alışveriş için:)
chnb, çok zorda kaldığımızda eşim söylüyor ama yok cahillik yaa hiç anlamıyorlar canım sanki kızım 18 yaşındaymış gibi kouşmalarıda beni üzüyor sürekli sen büyüksün sen büyüksün...eşim söylüyor ben karşılık pek veremiyorum...geçmişte yaşadığımız dargınlıklar var tekrar etmesin diye konuşamıyorum...dediğin gibi eşim konuşuyor ama nafile bakalım kızımda sen büyüksün dedikçe dahada kıskanıyor çocuklara zarar verme peşine düşüyor...oda çocuk ama anlamıyorlar...bir çıkar yol bulmaya çalışıyorum daha fazla ilgilenip aşağa çok göndermemeye çalışıcam artık...
minikler, canım inşallah dediğin gibidirbu sene olmazda 2006lar gider yani benim kızım 2007 eylül bu sene tam 5 oluyor...çok karıştırdılar işi yaa anaokulu hiç olmayacak yani dimi ben çevremdekilere söylüyorum yok onu kaldıramazlar diyorlar yaa haberlerde kaldırılıyor dediler diyorum zaten zorunluluğu yeni getirdiler kaldıramazlar diyorlar görücez bakalım dedim...ben ana okulu dergisi seti aldım onlara başlamıştım eğer okula başlayacaksa hızlandırmam lazımki bişeyler bilerek gitsin bide kızımda hırs var bişeyi yapamayınca sinirleniyor kızıyor ağlıyor...oyun oynarken eşim yada ben kazanırsam ağlıyor bize kızıyor:) canım ,lekelenme inşallah bebeğe işarettir...kaynananada hiçç aldırma yazmıştım etrafımdakilerin benim kızım olacağını duyduklarında verdikleri tepkiyi...biz kız değilmiyiz hangimiz eşimizin ocağını batırmışız:)) allah korusun...allah sağlıklısını versin...çocuklarımızı hayırlı kaynanalarla karşılaştırsın:)) boşver istediği kadar desin erkek desin dursun...geçen kaynanamda bir misafire diyorki erkek olsa daha iyi olurdu kadın kurtulurdu...hiç cevap vermedim...eşime dedimki annen bizden 3. yüde bekliyor hemde erkek garanti erkek olaccakya eşimde güldü düşünsün dedi:)) bak eşler hiç takmıyorlar eskiden olsa sorun haline getirirdim bende ama alıştım artık 8 senedir neyse olar işte eşim gibi bende gülüp geçiyorum ilk evlendiğimde kaynanamın söylediği herşey tartışma konumuzdu canım...boşver sende gül geç canım...hayatı zehir etme kendine mutlu bir evliliğe kısa sürede olsa gölge düşürme şimdi diyorum ne deliymişim bu yüzden eşimle çoookkk zaman küs yatağa girmişimdir boşunaymış hepsi:))
loneliness, bende eşin gibiyim çok araştırırım...evle ilgili hiç birşey eşimin kararı değildir önce ben araştırırım bulurum eşime sunarım beraber karar veririz...bu konuda çok pasif araştırmacı ruhu yoktur eşimin çok sıkılır bu konularda:))7 aylık olunca artık karar verip almaya başlayabilirsiniz canım....güzel telaşlar bunlar...daha hastane parasıda var bizde bu aydan sonra kısmetse atıcaz kenara bakalım...
hilal, canım eşimle barıştık hem ne barışmaydı yatak odasında son buldu:)) kilo içinde dikkat etmeye çalışıyorum ama bakalım...doğumdan sonra kararlıyım zaten köklü bir değişim gerek bana...evlenirken 52 kiloydum şimdi 80 lerdeyim( bir ara elma sirkesi falan kullanmıştım çok güzel vermiştim neyse önce bebeğimi sağlıkla alayımda kucağıma gerisine bakarız sonra:)
renkli, canım ohh miss gibide kokuyordur yeni evin canım...hayırlı olsun tekrardan...
selam kızlar nasılsınız
ben sistit olmuşum çok kötüyüm ilaç kullanmak istemiyorum ilaç kullanmadan geçermi bildiğiniz doğal bişeyler var mı?
Minikler geçmiş olsun canım ama hamileysen de progestan filan başlamaz mı dr n?
Ayrıca birçok dr tekrarlayan düşüklerde coraspin başlatıyor... Tartışmalı gerçi bu konu...
selam kızlar nasılsınız
ben sistit olmuşum çok kötüyüm ilaç kullanmak istemiyorum ilaç kullanmadan geçermi bildiğiniz doğal bişeyler var mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?