Kürtajdan sonra hamile kalma şansı ne kadardır ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi aylin_fatih
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
renklim güle güle otur canım. rüyalar da hayırlara vesile olsun inşallah. kaynanana gelince çok zor bi durum gerçekten allah yardımcın olsun, inşallah şifasını bulurda siz de rahata erersiniz.

loneliness canım görsel sanatlar öğretmenimizle birlikte yapıyoruz. gerçi dün bi hevesle yapmıştık, takdir görmedi ne yazık ki, hatta saçma sapan bulundu, tüm hevesimiz kaçtı((

nazlım kolay gelsin canım.iyisin dimi. öpüyorum bende. özletme böyle kendini.

Son düzenleme:
Renkli canım tedavi görmesini sağlayın yoksa başa çıkamazsınız canım.İyileşir inşlallah. Sonuçları da yaz buraya...

Lone sağ ol iyi dileklerin için.

Minikler hadi güzel haberlerle gel inşallah...

Hilal kıskanmışlardır takma canım...

Günlük canım yerim kızını ben. Bazen bzde de oğlan erken uyanır acıktım nidalarıyla...

Hello sağ ol dualar için canım...

Nazlım yorma KENDİNİ FAZLA...

bunu yapan idare abla ne yazık ki. boyama işini yapan öğretmenlerin içinde ağzıyla kuş tutsa yaranamayan öğretmenler olmasaından dolayı yine takdir görmedi hatta aşağılandı. bazıları da okula zarar verse ödüllendirilecek ne yazık ki((((

hello yanlış anlamadım dimi göğüslerin yine yara oldu doğuranlar okuyun:))

hamişler ve taze anne adaylarımızada bilgi olsun...şimdiden bunları okuyorumki ikinci bebeğimi inatla canla başla emzirme savaşında galip gelmek için:)) kızımı emzirememenin vicdanen azabı hala içimde onunda tesellisini şöyle buluyorum emziremedim ama kızıma çok iyi baktım ona özel çorbalar yaptım saatine göre yedirdim...yaşıtlarına göre herkez daha büyük sanıyor...buda benim hoşuma gidiyor:))

Sebepleri nelerdir?

Meme ucu çatlaklarının en önemli nedeni, hatalı emzirme teknikleri yani bebeğin emme pozisyonunun, tutma şeklinin doğru olmamasıdır. Diğer neden ise meme ucunun nemli bırakılması ve meme ucunun sabun alkol gibi maddeler içeren temizlik ürünleri ile temizlenmesidir.

Ne yapmalıyım?

Meme ucu çatlakları emzirmenin başlangıcında daha sık görülmekle birlikte tüm emzirme sürecince rastlanabilen bir problemdir, önlenmesi ve giderilmesi için alınabilecek şu önlemler size yardımcı olabilecektir;

Hamilelik sırasında vücudunuz süt üretimine doğal olarak hazırlanmaya başlayacaktır. Bu dönemde meme dokusu büyüdükçe memeye gerekli desteği verecek ve sıkmayacak sütyenlerin kullanılması uygundur. Yine hamileliğinizin 8. ayından itibaren göğüslerinizin emzirmeye hazırlanması için banyodan sonra kullanılacak bitkisel içerikli pomadlar, doğumdan sonra hem sizin acı çekmenizi engelleyecek hem de göğüslerinizin bebeğin gelişimi için gerekli olan sürede süt vermesine yardımcı olacaktır.

Bebeğinizi emzirirken sadece meme ucunu değil meme ucunu çevreleyen koyu alanın (areola) tümünü ağzına almasını sağlayınız. Bebeğiniz sadece meme ucunu emerek hem daha az süt alır hem de meme ucunun tahriş olmasına sebep olur. Eğer göğsünüzün süt nedeni ile şişmiş olması bebeğinizin areolanın tümünü kavramasını güçleştiriyorsa emzirmeden önce elle yada pompayla biraz süt alarak şişkinliği azaltabilir ve bebeğin iyice kavramasına yardımcı olabilirsiniz.

Her emzirmeden sonra az miktarda süt sıkarak meme ucuna sürmeli, kendi kendine kurumasını beklemelisiniz.

Meme uçlarını mümkün oldukça, özellikle emzirmeden sonra havayla temas ettirin.

Sütyeninizdeki su geçirmeyi engelleyen astarları hava akımını engellediğinden çıkarın ve su geçirmeyen yumuşak yastıkçıklar eklemeyin.

Eğer sadece bir meme ucu tahriş olmuşsa diğerini daha fazla emzirmeyin. Önce daha az tahriş olanı emzirin çünkü bebeğiniz öğünün başında açıkmış olduğundan daha kuvvetli emecek ve tahrişi arttıracaktır. Eğer her iki meme ucunda da tahriş veya çatlak varsa her öğünde başladığınız memeyi değiştirin. Eğer mümkünse her meme de emzirme süresini beş dakikaya indirin ve daha sık emzirin.

Göğüs uçlarınıza doğal, kozmetik olmayan maddelerle bakım uygulayın. Meme uçları doğal cilt yağları ile korunur. İlaç sayılmayan bitkisel lanolin kremler etkilidir. Petrol tabanlı merhemler ve petrol jeli (vazelin) etkili değildir.

Meme uçlarını sadece su ile temizleyin. Hiçbir durumda asla sabun, alkol ve benzoin gibi antiseptik reçine ya da nemli havlular kullanmayın. Bebeğiniz mikroplardan sütünüzdeki antikorlar sayesinde korunur ve sütünüz temizdir.

Her öğünde meme başının farklı bir kısmı baskı görecek şekilde bebeğinizin pozisyonunu ayarlayın ancak her seferinde bebeğinizi göğüslerinize bakar şekilde tutunuz.

Emzirmeden yaklaşık on beş dakika önce sütünüzün boşalmasına engel olabilecek gerginliği üzerinizden atabilmek için rahatlayın, müzik dinleyin, televizyon seyredin, şekerleme veya gevşeme egzersizleri yapın. Eğer boşalma olmazsa o zaman bebeğiniz sütü almak için çaresizce emecek ve göğüs uçlarınız daha çok tahriş olacaktır.

hilal, canım aslında ilgili olduğunuz için sizi gururlandırmalılar ne biçim bir idareymiş bu böyle...üzüldüm(

chnb, kızım kaç gündür babası giderken uyanıyor 7 de...zaten uyumak istemeyen bir çocuk tv izliyor, oyun oynuyor...ben uyuyorum:)) kızım acıkmasa uyanacağım yok hani:)) öğlen markete gittik parkta çok oynatmadım burun akıntısı var iki gündür parktan geldik diye hırçınlaştı...hıııı dedim senin olayın farklı hadi bakalım yatağa 2 dakikada uyudu:)) şimdi uyuyor yemekte yemeden yattı çok aç uyanacak yemek yaptım bende takılıyorum...

Son düzenleme:

sorma canım benim direk yüz göz olmuşluğum yok ancak arkadaşlarımla uğraşıyorlar. yazık onlar da gariplerim ne yapsalar yaranamıyorlar. boyamada benim de emeğim çok geçti. direk bana yapılmış bişey olmasa da benim de moralim çok bozuldu.bu arada ben o kızını yerim yaaa, uyurken ne güzeldir yavrum benim, allah onları sana bağışlasın, çok güzel günlerini gör inşallah canım.

hilal, sağol canım evet uyurken sürekli öpüyoruz ben öpünce bişey olmuyorda babası öpünce kızıyor haklı çocuk sakalları batıyor:)) allah sizede tez zamanda sağlıklı evlatlar versin...

hilal, sağol canım evet uyurken sürekli öpüyoruz ben öpünce bişey olmuyorda babası öpünce kızıyor haklı çocuk sakalları batıyor:)) allah sizede tez zamanda sağlıklı evlatlar versin...

Benim eşim öpmeyi bilmez ısırır o yüzden biz korkarız oğlanla...

Ovulasyon testlerim geldiLone ama gebelik testi 20 hcg ye duyarlı ve adet geçince 1 gün sonra test yapın diyor...

Ahmet Ümit'i çok severim Aşk Köpekliktir hikaye kitabına başladım, her hikaye ürkütücü... Tuhaf oldum ya sağlıklı aşık olan yok galiba hikayede. Her kahraman manyak...

kizceler selam nasilsinziz? gecmisi okuyabildigim kadar okudum ama beni soran varsa es gectiysem kusura bakmayin. Biz iyiyiz cok sukur

taf odani saglikli mutlu gulnlerde gulegulekullan ins.. cok begendim oglusunun odasini..

kirmiziyi gorenler icin umutlar ins bidahaki aya diyorum

minikler , hadi canim bekliyoruz ozaman hayirli haberi. Ben adet tarihinden sonraki 3. gun yapmistim testi. NIye 10 gun bekliyosun ki??? 2-3 bekle yeter bence ins guzel haberi aliriz hopppaa

renklicim yeni eviniz hayirli olsun gulegule oturun insallah..kaynanan konusundada Allah yardimciniz olsun canim. nede olsa kocanin annesi. Tedavisi varsa yaptirirsiniz ins

Ahmet Ümit'i çok severim Aşk Köpekliktir hikaye kitabına başladım, her hikaye ürkütücü... Tuhaf oldum ya sağlıklı aşık olan yok galiba hikayede. Her kahraman manyak...
güle güle kullan canım.

çıtakçım, sen de güle güle kullan oğluşuna aldıklarını. haziran annelerinde gözüme çarptı, anneni getirtecekmişsin sorun olmazsa. inşallah herşey gönlünce olur.

sagol cnm, bu ara oraya takilmaya basladim. Neler aliyolar falan fikrim olsun diye bakiyorum. Ins vize alabilirse gelicek annem. sagol canim hersey ins hepimizin gonlunce olsun. Sen nasilsin? seker yuklemen yapilacakmis. Benimde haftaya persembe olacak. Ins bu testide sorunsuz atlatiriz

mrb kızlar nasılsınız
ben hala sistitle uğraşıyorum ilaç kullanmamaya da direniyorum umudum yok ama ne bileyim.sistitte bakteriler spermin ölmesine neden oluyomuş bu ay da böyle geçecek sanırım
birde aklıma birşey takıldı yumurta çatladıktan sonra eğer döllenmişse vücut ısısı hep yüksek mi kalır çünkü ben diğer hamileliğimde böyle bişey hatırlamıyorum yani istisnalar olabilir mi?

datlum merhaba, bu sistitte bi keramet var soylemek istedim. bende hamile kalmadan onceki ay sistit olmustum. ertesi ay hamile kaldim ve bicok arkadasim ve eltimde ayni sekil olmus. Insallah en yakin zamanda sistitin gecer, obur ayda calismalari siki tutarsiniz. Senide en yakin zmaanda hamile goruruz :))

herkese selam

günaydınlar

günlükcüm yazdıklarını okudum zaten kağan beye telefon açmıştım ona sordum ilk çatlaklarda ne yaptıysam boş bakalım çok ama çok acıyor aklın durur :) çok teşekkür ederim vakit ayırdığın için. Bugün aklıam şey geldi göğüs pedi mi acaba bende alerji yapıyor diyorum

Cezacım 27 nnisanda aydına geliyoruz.

candaş nerelerde

Hellom uyku tutmamis seni anlasilan.. Candasda daha gelmedi. en az bi hafta yokum diyordu. 1 hafta oldumu acaba???

sadece aşk ve iskenderi okudum kitabım bitmek üzereyken krize giriyorum önceden bir liste oluşturuyorumki sırasıyla alayım diye

selam kızlarrr
ben adet oldum artık ruhumda bedenimde tepki vermiyo lavoboda kırmızları görünce gülmeye başladım bide küfür ettim onu yazamam:)hakkımızda hayırlısı inşallahh vardır bi hikmeti bu acı günlerinde bu kötü gecelerinde bi sabahı vardır bu huzursuzluğun bekleyişin bi sonu vardır bebek kokusunu ne zaman çekicem içime ne zaman annemmmm diyebilcem bilmiorum zaman geçtikçe insanın umudu azalıyo galiba bu ay uğraşamıcam bebek için falan rabbim yüzümüzü güldürsün inşallahhhhhh

Hellom uyku tutmamis seni anlasilan.. Candasda daha gelmedi. en az bi hafta yokum diyordu. 1 hafta oldumu acaba???

nuraycım bl bol uyu canım :)))) uyku tutuyorda uyutan yok. Şaka bir yana ütüler birikmişti saat 2 de kuçunaminn emme vakti o zamana kadar evi topluyorum işleri yapıyorum kitap okuyorum müzik dinliyorum onu emzirip yatıyorum 4 de sonra 7 de kalkıyoru böyle geç,yor hayat.

kızla bugün çok üzgünüm...

bizim bakkal vardı kemal abi, karısı çok hasta ve yaşlıydı 2 hafta önce dr gitmişlerdi gördüm dedi gül ablan çok hast dr hiç iyi konuşmadı falan dedi. DÜnde bizim evin kapısının önünde erkekler gördük babam dedi cenaze var sanırım dedim eyvah gül abla öldü gelin görün ki kemal abi kalp krizi geçirmiş ölmüş. Çok üzüldüm anlatamtam. Babamdiyor annen öldü sana ölüm kormu artık ama çok üzüldüm.. Hergün gördüğüm hatta geçen gün Çınarı getir elimi ende demişti bende gittim yoktu. Gül abla gazoz verdi geldik bize. Hayat çok garip. Doğmak demek aynı zamanda ölmek demeK. Tüm vefat edenler için mekanları cennet olsun.

Sizden nevar ne yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…