açıkçası topiğine bakınca direk üzerime alındım. gebelik takvimi falan diyince özellikle. merak etme o kadar uyarmışsın, o topiğine yazmam canın sıkılmasın.
ama buraya tecrübelerimi aktarmak için yazıcam. ve de ümit vermek için. ümit olmak için. hayırlısıyla 9 ay geçirip tüm sorunlara rağmen bebeğini kucağına alabilenlerden de ümit almak için. çünkü hamile kalmakla iş bitmiyor, her haftanın, her ayın stresi ayrı.
hamile kalıp yazmayan arkadaşlara sitem ediyoruz hepimiz, haklı olarak. ama senin yazında hamile kalıp da yazanlara da sitem gördüm. anlayamadım doğrusu.
gebelik takvimi görmek bile seni bu kadar rahatsız ediyorsa,yani yeni bi topik açacak kadar arkadaşım ciddi durumdasın.
hayır istersen kaldırım ne var diyeceğim, ama bunu bi düşün derim.
o benim umudum. ilkinde bişey olur diye yapmamıştım ve oldu. eğitimde bilirsin, kendini gerçekleştiren kehanet oldu. bunda yapmak istemiyorum.
selam kızlar size kendi hikayemi anlatmak istiyorum belki biraz rahatlarsınız
ben kasım ayının sonunda 2.5 aylık bebeğimi kaybedip kürtaj olmak zorunda kaldım....doktor 2 ay korunun demişti.
ilk adetimin gelmesi 37 qün sürdü sonra 28 günde 1 olmaya başladı ve ben qeçtiğimiz ay
şubat ayında denemelere başladım ve şuan hamileyim...Allah isteyen herkese versin inşallah kimseyi çocukla terbiye etmesin.
çok teşekkür ederim....insan bi kere o acıyı yaşayınca yine olacakmış qibi düşünmekten kendini alamıyo..çok acı bişey
zamanı gelince herkese nasip olacaktır .. Güç olmasın da.. Kürtajdan sonra adet döngüsü ne zaman düzenli oluyor acaba?
dediğim gibi benim kürtajdan sonra 37. qün hasta oldum sonraki 2 adetim ise 28de bir oldu...
istikrarli olmayabilir diyorsun yanı.ben kürtaj kanamasının son günlerındeyım henuz.1ay ıcınde olmam beklenırmıs,dr un söyledıgı.. Hayırlısı olsun,sana da gecmıs olsun canım
ben kurtajdan sonra 3 ayımda hamıle kaldıgımı ogrendım hıc moralınızı bozmayın psıkolojı cok onemlı arkadaslar ama yumurtlama testı kullandıgım ay hamıle kaldım
kızlar günaydın. chnb, datlum, nilde hayırlısı diyorum tabi.
yine bi sıkıntım var benim. kürtaj olduktan sonra benim adetlerde pıhtı şeklinde oldu hep. ancak bu 4.adetim hala öyle olması normal mi, hala temizlenmemiş olabilir mi. yoksa kimyasal gebelik denilen şeyi mi yaşıyorum. afedersiniz. özellikle dünden beri hiç kanama olmuyor pede doğru düzgün. sadece tuvalete gittğimde pıhtı şeklinde düşüyor. düşük yapıyor olabilir miyim. sizce bi doktora gitmeli miyim. kimyasal gebelikse yüzleşmekten korkuyorum. bana akıl verin.
Canım kimyasal olsa bile bunu öğrenmenin bir faydası var mı ki? İnşallah bu ay sorunsuz geçer canım ve hamile olursun...
ablacım ben de onu düşündüm.hatta bilmek istemiyorum tabi ki ancak eğer öyle bi durum varsa tekrar korunmam gerekir mi diye öğrenmelimiyim acaba diye de düşündüm.o yüzden fikrinizi alayım dedim.
bu arada loneliness canım benim inan sizin mutluluğunuz bizi de mutlu ediyor. 4 ay önce buraya geldiğimzde sizlerin hamile olması bizi umutlandırdı, tekrar tutunduk hayata. o zor günlerimi sizin sayenizde atlattım. daha önce de söyledim sizler benim değerlimsizin. kimseyle paylaşamadığım şeyleri sizlerle paylaştım, paylaşmaya da devam edeceğim. minicikumutun da dediği gibi hatta ben senin takvimi görünce ne kadar da büyümüş dedi. allahım onları size bağışlasın. bizler için dualarınızı esirgemeyin. ben sizleri çok seviyorum ve asla sizden kopmam. umarım hamile olmayan bütün arkadaşlar da aynı şeyi düşünüyorlar. sadece bazen bunalıyoruz onu da mazur görün.
Canım kimyasal olsa bile bunu öğrenmenin bir faydası var mı ki? İnşallah bu ay sorunsuz geçer canım ve hamile olursun...
kendime öyle kızıyorum ki. bu olay beni psikolojik olarak çok etkiliyor özellikle bu aralar. okul hayatım da etkileniyor, çocuklarıma terör estirdim resmen, gariplerim öyle de seviyorlar beni sinirli görünce öyle üzülüyorlar farkediyorum. daha da vicdan azabı çekiyorum. hamilelik, kürtaj derken okul hayatım etkileniyor ne yazık ki .bu beni daha da mutsuz ediyor. ben çocuklarımı çok seviyorum. kafama takmamalıyım biliyorum ancak uygulamak öyle zor oluyor ki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?