Kürtajdan sonra hamile kalma şansı ne kadardır ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi aylin_fatih
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

canım minicikumuta bende katılıyorum sakın üzülme ve üstüne alınma.şu anda hamilesin ve çok hassassın seni çok iyi anlıyorum sen ve hamile arkadaşlarımız sizler bize cansınız umutsunuz çünki sizleri görünce bende bir gün böyle olcam diye mutlu oluyorum.sen her zaman yazki umutsuz olduğumuzda seni görünce umudumuz geri gelsin.ben bu topiğe ilk yazdığımda yaşasın hamileler varmış demekki hala umut var dedim.şu anda çok umutluyum ilk yazdığımda o kadar umutsuzdumki anlatamam sizler destek verdiniz bana yalnız olmadığımı hatırlattınız minicik tahlil pozitif çıktı diyince yuppi sıra yakında bizede gelecek dedim inan buna.ama renklitaşıda anlıyorum o da çok mutludur sizin adınıza eminim ama o karamsarlık hepimize bazen vuruyor sende bilirsin tatlım benimle arasında 3 hafta olan arkadasım,aile dostmuz, eşimin ortağının eşi düşünsene bir benim durumumu ben kürtaj olunca arayamadı 3 gün sonra aradı o zamana kadar ağlamış kızcağız bendende yaşca küçük.eşi ve kendisi ne eşime nede bana bebişleriyle ilgili tek bir kelime söylemiyorlar şu anda o 25 haftalık hamile ben 28 haftalık olacaktım face hamile resimlerini koyuyor kötü bir niyetle değil hakkı hamilleliğini doya doya yaşamalı ama ben çok üzülüyorum elimde değil kıskançlık değil çok dua ediyorum ona sağlıkla alsın bebeğini diye ama aynı anlarda hamilelik haberini almıştık ister istemez etkileniyorsun hepimizin olaylara yaklaşımı farklı bu çok normal çünki insanız benim kuzenim doğum yaptı ve ben o gün regl oldum yıkıldım ama geçiyor sıkı sıkı tutunun bebişlerinize tutununki bize umut olmaya devam edin.sen doya doya mutlulukla yaşa hamileleiğini ve bize dua et hamilelerin duası kabul olurmuş:))) unutma biz senin ve bütün hamile arkadaşlarmızın adına çok mutluyuz

Son düzenleme:

amin canım çok sağol dikkat et kendine allah sağlıklarla kucağına almayı nasip etsin

çok teşekkür ederim....insan bi kere o acıyı yaşayınca yine olacakmış qibi düşünmekten kendini alamıyo..çok acı bişey

zamanı gelince herkese nasip olacaktır .. Güç olmasın da.. Kürtajdan sonra adet döngüsü ne zaman düzenli oluyor acaba?

çok teşekkür ederim....insan bi kere o acıyı yaşayınca yine olacakmış qibi düşünmekten kendini alamıyo..çok acı bişey

aynı hisler içindeyim .. tahmın edersinki,çok huzursuz edıcı bı duygu

istikrarli olmayabilir diyorsun yanı.ben kürtaj kanamasının son günlerındeyım henuz.1ay ıcınde olmam beklenırmıs,dr un söyledıgı.. Hayırlısı olsun,sana da gecmıs olsun canım

dediğim gibi benim kürtajdan sonra 37. qün hasta oldum sonraki 2 adetim ise 28de bir oldu...

dediğim gibi benim kürtajdan sonra 37. qün hasta oldum sonraki 2 adetim ise 28de bir oldu...

umarım öyle olur canım benımde..
Bu arada gözünaydın.. Allahım saglıcakla kavustursun melegine.. Dileyen herkese nasip etsin ıns

ben kurtajdan sonra 3 ayımda hamıle kaldıgımı ogrendım hıc moralınızı bozmayın psıkolojı cok onemlı arkadaslar ama yumurtlama testı kullandıgım ay hamıle kaldım

ben kurtajdan sonra 3 ayımda hamıle kaldıgımı ogrendım hıc moralınızı bozmayın psıkolojı cok onemlı arkadaslar ama yumurtlama testı kullandıgım ay hamıle kaldım

çok teşekkürler sanada hayırlı olsun sağlıklarla bebeğini kucağına alırsın inşallah

Nildeciğim teşekkür ederim, yorucu ama bu hengamede yaşayıp gidiyoruz işte...

Yeni katılan arkadaşlar olmuş, onlara da geçmiş kötü yaşadıkları için geçmiş olsun inşallah bundan sonra güzel olsun her şey...

Hamile olup burada bizlere umut olan arkadaşların da burada yazmaları çok güzel. Hepimiz acı zamanlarımızı paylaştığımız gibi, güzel anlarımızı ve deneyimlerimizi paylaşmamız güzel bir davranış bence. Hamile olmayı isteyen arkadaşlarımız da ben de dahil inşallah tez zamanda hamileler kervanına katılırız inşallah...

Ben pgt topiğinde de de, rahimağzı yetmezliği topiğinde de yazmaya devam ediyorum. Orada hamileleik sürecini paylaşan,sonrasında bizlere destek olan arkadaşlar var. Biliyorum ki bu problemleri yaşayan biri olarak bir gün ben de inşallah bebeğimi kucağıma alacağım. Hepimizin olaylara bakış açısı farklı farklı. Ben bundan mutluluk duyuyorum. Hamile olup da yazmayan arkadaşlara kırılıyoruz gerçekten o kadar dertleri paylaşıp da sonradan yazmayınca. Yazan arkadaların da gerçekten hassas olduklarını düşünüyorum...

Canım kimyasal olsa bile bunu öğrenmenin bir faydası var mı ki? İnşallah bu ay sorunsuz geçer canım ve hamile olursun...

Canım kimyasal olsa bile bunu öğrenmenin bir faydası var mı ki? İnşallah bu ay sorunsuz geçer canım ve hamile olursun...

ablacım ben de onu düşündüm.hatta bilmek istemiyorum tabi ki ancak eğer öyle bi durum varsa tekrar korunmam gerekir mi diye öğrenmelimiyim acaba diye de düşündüm.o yüzden fikrinizi alayım dedim.

bu arada loneliness canım benim inan sizin mutluluğunuz bizi de mutlu ediyor. 4 ay önce buraya geldiğimzde sizlerin hamile olması bizi umutlandırdı, tekrar tutunduk hayata. o zor günlerimi sizin sayenizde atlattım. daha önce de söyledim sizler benim değerlimsizin. kimseyle paylaşamadığım şeyleri sizlerle paylaştım, paylaşmaya da devam edeceğim. minicikumutun da dediği gibi hatta ben senin takvimi görünce ne kadar da büyümüş dedi. allahım onları size bağışlasın. bizler için dualarınızı esirgemeyin. ben sizleri çok seviyorum ve asla sizden kopmam. umarım hamile olmayan bütün arkadaşlar da aynı şeyi düşünüyorlar. sadece bazen bunalıyoruz onu da mazur görün.

kendime öyle kızıyorum ki. bu olay beni psikolojik olarak çok etkiliyor özellikle bu aralar. okul hayatım da etkileniyor, çocuklarıma terör estirdim resmen, gariplerim öyle de seviyorlar beni sinirli görünce öyle üzülüyorlar farkediyorum. daha da vicdan azabı çekiyorum. hamilelik, kürtaj derken okul hayatım etkileniyor ne yazık ki .bu beni daha da mutsuz ediyor. ben çocuklarımı çok seviyorum. kafama takmamalıyım biliyorum ancak uygulamak öyle zor oluyor ki.

Hilal burada Segemy var. O düşükten sonra bir ay korundu sonraki ay korunmadı o ay kimyasal gebelik geçirdiğini düşündü birçok kadın aslında yaşıyor bunu önemli değil korunmaya gerek yok, Segemy de sonraki aya hamile kaldı. Şu ana İklim Nehir isimli prensesimiz var...

Nazlım nerelerde bu arada?

bence öğrenmesi gerek diye dşünüyorum.Dün birşey duydum, bir arkadaş korunmayı bırakmış ve ilk ayında hamile kalmış.4yaşında bir kızı var.Dr a gitmiş, yapılacak işlem için gebelik testi istemiş ve hamile olduğunu öğrenmiş, bakmışlar bebek yok.Dış gebelik yani, başka dr a gidiyorlar ne bebek ne gebeilik hiç biri yok demiş, dış gebelikte karar kılınmış, alınacak derken, kpca bir çikolata kisti bulunuyor.ağrı sızının zerresi olmamış ki dr çocuğnun olmasına şaşmış.Sezeryanla ameliyata almış büyüklüğü rahimden alınacak boyutu geçmiş çünkü.Derken ameliyat sonrası 2 ay doğum kontrol hapıyla korunma ardından gebelik demiş.eğer gebelik düşünmezse bir daha çocuğunun olamama ihtimali varmış.doğum sancılarımın aynısını yaşadım korkularım arttı diyor. o yüzden baktırmakta fayda var, tıpta şaşılacak olaylar çokmuş, insan yaşadıkça anlıyor.

Kızların arasındaki konu için bende aynısını düşünüyorum.Art niyet bulmuyorum ama insanlar farklı psikolojiler yaşıyor, o yüzden hiç bir duruma takılmamak gerektiğini düşünüyorum.Kendi adıma da ben burdan kopamam, hepinizin hassasiyetleri için teşekkürüde borç bilrim, hamilelerimiz çok hassas olduğunu düşünüyorum kendi bakışımda, bizlere umut olduğunuz için sizler bizi terk ederseniz ben kendi adıma yarım kalmış eksik kalmış ya da dışlanmış hissederim.Birbirinize gönül koymayın lütfen, hepimiz biriz ...

Oluyor canım ben de genelde anlayışlıydım. Geçen mayısta bebeğimin kesesinin gelişmediğini öğrendim dr bir hafta bekleyelim gelişmezse kürtaj dedi. Okulda yazılı kağıtlarını incelesinler dye dağıttım. Bir öğrenci gelmemişti. Gelenlerden biri bakabilir miyim arkadaşın kağıdına dedi. Ben de sanane diye bağırdım kıza.Ertesi gün özür diledim gerçi ama etkiliyor hayatımızı iştee...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…