çok teşekkür ederim canım. oda takımı değil de ufak tefek bişeyler aldım, ve ilk defa resim ekledim ve de burda bahsetmedim bile gerçekten. ben hamile kalma sürecimi de anlatıyorum hep, ne kadar zor olduğunu. özellikle ilkinin. gittiğimiz doktorlardan aşılama bile olmaz, sadece tüp lafını çok duyduk. önce eşimde sorun vardı, sonra bende de çıktı. o yüzden az buçuk her iki cinsin de problemlerinden anlıyorum ve elimden eldiğince anladığım kadarıyla burdaki arkadaşlara yorum yapıyorum.Lonelinesscim üzülmüşsün anladığım kadarıyla.
Bende şu anda korunuyorum mesela.Diğer arkadaşlar bebek diye yanıp tutuşurken ben korunuyorum.
Sırf bu yüzden buraya yazmamazlık etmem.Çünkü bende kürtaj oldum,bende bebeğimi kaybettim.Ve şu anda hazır olmayı bekliyorum.
Senin buraya ümit vermek için yazdığınında farkındayım.Çünkü seni 2012 Temmuz anneleri topiğindede görüyorum ara sıra (Benim ablamda 2012 temmuz anneleri topiğinde) orada paylaştıklarını burada anlatmıyorsun bile.Mesela oğluşuna oda takımı almışsın bunu burada kimse bilmiyordur sanırım.Canımız acımasın diye burada çoğu şeyi paylaşmadığının farkındayım.O yüzden bu konuda hiç üstüne alınma canım.Senin hassasiyetlerin farkında olduğuna eminim.
Bu bir nasip işi.Allah kime nasip ederse o hamile kalıyor.Hepimiz tevekkülle vakti zamanını bekleyeceğiz.
Ve herbirinizin bebeğini takip etmekten büyük bir keyif alıyorum kendi adıma.Mesela loneliness diyorum ki (takip çizelgeni görüğümde)bebeği biraz daha büyüdü İnşallah diye seviniyorum.
Birbirimizi yanlış anlamayalım olur mu ablalarım,kardeşlerim..Birbirimize güç vermeye devam edelim.
Çünkü ben sizlerden güç buldum ve ayağa kalktım
sağol canım, yazmaya devam edeceğim. zaten beğenmeyen gitmiş başka topik açmış. hayırlı uğurlu olsun, yolu da açık olsun. inşallah yeni topik uğur getirir. her zaman dualarımdasınız. ben de dua istiyorum. kimin duaya ihtiyacı yok ki ya da paylaşmaya. kitty geliyor mesela, gaz sancısını anlatıyor. hem hamile kalamayanlara, hem hamilelere hem de doğum yapan arkadaşlara dua ediyorum ben.canım minicikumuta bende katılıyorum sakın üzülme ve üstüne alınma.şu anda hamilesin ve çok hassassın seni çok iyi anlıyorum sen ve hamile arkadaşlarımız sizler bize cansınız umutsunuz çünki sizleri görünce bende bir gün böyle olcam diye mutlu oluyorum.sen her zaman yazki umutsuz olduğumuzda seni görünce umudumuz geri gelsin.ben bu topiğe ilk yazdığımda yaşasın hamileler varmış demekki hala umut var dedim.şu anda çok umutluyum ilk yazdığımda o kadar umutsuzdumki anlatamam sizler destek verdiniz bana yalnız olmadığımı hatırlattınız minicik tahlil pozitif çıktı diyince yuppi sıra yakında bizede gelecek dedim inan buna.ama renklitaşıda anlıyorum o da çok mutludur sizin adınıza eminim ama o karamsarlık hepimize bazen vuruyor sende bilirsin tatlım benimle arasında 3 hafta olan arkadasım,aile dostmuz, eşimin ortağının eşi düşünsene bir benim durumumu ben kürtaj olunca arayamadı 3 gün sonra aradı o zamana kadar ağlamış kızcağız bendende yaşca küçük.eşi ve kendisi ne eşime nede bana bebişleriyle ilgili tek bir kelime söylemiyorlar şu anda o 25 haftalık hamile ben 28 haftalık olacaktım face hamile resimlerini koyuyor kötü bir niyetle değil hakkı hamilleliğini doya doya yaşamalı ama ben çok üzülüyorum elimde değil kıskançlık değil çok dua ediyorum ona sağlıkla alsın bebeğini diye ama aynı anlarda hamilelik haberini almıştık ister istemez etkileniyorsun hepimizin olaylara yaklaşımı farklı bu çok normal çünki insanız benim kuzenim doğum yaptı ve ben o gün regl oldum yıkıldım ama geçiyor sıkı sıkı tutunun bebişlerinize tutununki bize umut olmaya devam edin.sen doya doya mutlulukla yaşa hamileleiğini ve bize dua et hamilelerin duası kabul olurmuş:))) unutma biz senin ve bütün hamile arkadaşlarmızın adına çok mutluyuz
Nildeciğim teşekkür ederim, yorucu ama bu hengamede yaşayıp gidiyoruz işte...
Yeni katılan arkadaşlar olmuş, onlara da geçmiş kötü yaşadıkları için geçmiş olsun inşallah bundan sonra güzel olsun her şey...
Hamile olup burada bizlere umut olan arkadaşların da burada yazmaları çok güzel. Hepimiz acı zamanlarımızı paylaştığımız gibi, güzel anlarımızı ve deneyimlerimizi paylaşmamız güzel bir davranış bence. Hamile olmayı isteyen arkadaşlarımız da ben de dahil inşallah tez zamanda hamileler kervanına katılırız inşallah...
Ben pgt topiğinde de de, rahimağzı yetmezliği topiğinde de yazmaya devam ediyorum. Orada hamileleik sürecini paylaşan,sonrasında bizlere destek olan arkadaşlar var. Biliyorum ki bu problemleri yaşayan biri olarak bir gün ben de inşallah bebeğimi kucağıma alacağım. Hepimizin olaylara bakış açısı farklı farklı. Ben bundan mutluluk duyuyorum. Hamile olup da yazmayan arkadaşlara kırılıyoruz gerçekten o kadar dertleri paylaşıp da sonradan yazmayınca. Yazan arkadaların da gerçekten hassas olduklarını düşünüyorum...
ablacım ben de onu düşündüm.hatta bilmek istemiyorum tabi ki ancak eğer öyle bi durum varsa tekrar korunmam gerekir mi diye öğrenmelimiyim acaba diye de düşündüm.o yüzden fikrinizi alayım dedim.
bu arada loneliness canım benim inan sizin mutluluğunuz bizi de mutlu ediyor. 4 ay önce buraya geldiğimzde sizlerin hamile olması bizi umutlandırdı, tekrar tutunduk hayata. o zor günlerimi sizin sayenizde atlattım. daha önce de söyledim sizler benim değerlimsizin. kimseyle paylaşamadığım şeyleri sizlerle paylaştım, paylaşmaya da devam edeceğim. minicikumutun da dediği gibi hatta ben senin takvimi görünce ne kadar da büyümüş dedi. allahım onları size bağışlasın. bizler için dualarınızı esirgemeyin. ben sizleri çok seviyorum ve asla sizden kopmam. umarım hamile olmayan bütün arkadaşlar da aynı şeyi düşünüyorlar. sadece bazen bunalıyoruz onu da mazur görün.
yok canım ben bi yeri terketmiyorum. Allah nasip kısmet ederse elimden geldiğince iyi olduğum ve vaktim olduğu müddetçe yazacağım. burayı terkeden, hamile takvimi bile görmeye tahammül edemeyen, ve özellikle hamileler buraya yazmasın diye yazan ve yeni topik açan arkadaş belli. yine tekrarlıyorum hayırlı olsun topiği.bence öğrenmesi gerek diye dşünüyorum.Dün birşey duydum, bir arkadaş korunmayı bırakmış ve ilk ayında hamile kalmış.4yaşında bir kızı var.Dr a gitmiş, yapılacak işlem için gebelik testi istemiş ve hamile olduğunu öğrenmiş, bakmışlar bebek yok.Dış gebelik yani, başka dr a gidiyorlar ne bebek ne gebeilik hiç biri yok demiş, dış gebelikte karar kılınmış, alınacak derken, kpca bir çikolata kisti bulunuyor.ağrı sızının zerresi olmamış ki dr çocuğnun olmasına şaşmış.Sezeryanla ameliyata almış büyüklüğü rahimden alınacak boyutu geçmiş çünkü.Derken ameliyat sonrası 2 ay doğum kontrol hapıyla korunma ardından gebelik demiş.eğer gebelik düşünmezse bir daha çocuğunun olamama ihtimali varmış.doğum sancılarımın aynısını yaşadım korkularım arttı diyor. o yüzden baktırmakta fayda var, tıpta şaşılacak olaylar çokmuş, insan yaşadıkça anlıyor.
Kızların arasındaki konu için bende aynısını düşünüyorum.Art niyet bulmuyorum ama insanlar farklı psikolojiler yaşıyor, o yüzden hiç bir duruma takılmamak gerektiğini düşünüyorum.Kendi adıma da ben burdan kopamam, hepinizin hassasiyetleri için teşekkürüde borç bilrim, hamilelerimiz çok hassas olduğunu düşünüyorum kendi bakışımda, bizlere umut olduğunuz için sizler bizi terk ederseniz ben kendi adıma yarım kalmış eksik kalmış ya da dışlanmış hissederim.Birbirinize gönül koymayın lütfen, hepimiz biriz ...
selam kızlar bişeyler yazmak istiyorum ama acayip uyku modundayım sadece akşama duanızı istiyorum saat 9 buçukta randevum var geldiğimde ya da yarın yazacağım kalp atışı erken ama inşallah kesemizi görmek nasip olur bugün fena kasılmalarım oldu eşim randevu saatini bugüne değiştirmiş
bu ay benim ilk topikdaşlarımın doğum ayı ama bakamıyorum henüz korkularımı yenmiş değilim belki ondandır facede doğum yapanlar resim paylaşıyor tebrik mesajını dahi yazamıyorum elim gitmiyor ben böyleysem canlarım sizin de canınızın yanıyor olması elbette doğal ama burdaki hamişlerimizin çok dikkatli olduğunu ve aynı yollardan geçtiğimizi de unutmayalım bu zor günlerde geçecek yeterki birbirimizi kırmayalım
vakti gelmeden çiçek açmaz derlerya..inşallah dua et o zamanı Allahım yakınlaştırmış olsun..ve Rabbim mucizeyi içine koymuş olsun..güzel haberlerini inş buradan duyarız
ahhh ahh bunu yaşayan bilir benim 18 gün oldu hala alışamadım bir yerde bişiyimi kaybetmiş gibiyim evde oda oda gezip bişiler arıyorum yokkk ne aradığımı da bilmiyorum Allahım sabır versin canım ama yapacak birşey varmı hayat devam ediyor.
canım ya sana hep diyoruz gel içini dök diye.selam kızlarrr
bayadır girmiyorum ama yazmadan duramadım kendimi biraz uzaklaştırmak istedikçe kendimi burda buluyorum
cumartesi günü yaşadıım olayı yazmak istiyorum szie lütfen sinirleriniz bozulmasın eşimin arkadaşının karısı geldi bize allahım insanların arkasaından konuştuum için afet diyerek anltıyorum kız bildiğiniz deli yani ben artık öyle düşünüorum 2 yaşında oğlu var eşim onun eşiyle dışarı çıktı adam kadından kaçmak için sürekli fırsat kollyo bende annemle kız kardeşimi çaardım kızlar kadın bildiğiniz hiççççççççççççççççç susmadı ama ne konuşmak ne laflar ne sözler sürekli oğlunu anlattı ağzında hep hamilelik o doğurmuş bu hamileymiş bana gelir gelmez dedi ay eşim arabada tembihledi ama sormadan edemicem sen düşükmü yaptın kürtajmı olsun geçmiş olsun dicektim falan dedi kız evimde olmasa allahımm ben ona neler yapardım da neyse benim oğlumu dededi çok seviyo ben onlara erkek torun verdim hemde sağlıklı doğurdum insanların bunu kendi meziyeti gibi söylemesi ne acı dimi allah izin vermese sen napardın ey kul diyesim geldi kızlar sustum sustum sustum misafirimdir diyerekten annemle kız kardeşim çenesine dayanamayıp kalktılar neyse eşi geldi saat 1.30 da kalktılar eşi saat 12.30 da hadi kalkalım demeye başladı ama kadın susmuyo sürekli anlatıyo adam olayı çözmüş kadınla muhattap olmuyo neyse bunlar gitti ben sinir krizi geçirdim ağla ağla mahvoldum kendimi çok çaresiz hissettim ve bu bebek konusunda düşünmek istemiorum dedim buraya da girmicem diye kendime söz verdim ama sözümü tutmadım tutamadım canım çok yandı kızlar kendimi pek bi ezik çaresiz hiiseetmtim ve o kadın o kadar sinirlerimi bozmuş ki 1 saat ağladım eşimde benle birlikte sonra biz karar verdik bu ay doktora gidicez ve bütün testlerimizi yaptırca düşünsenize tüp bebeğe kadar konuştuk eşimle sen ağlama yeterki diye sonra dudaklarımda 2 tane uçuk çıktı çok üzüldüm sinirlerim boşaldı fena halde herkesi öpüyorum yarın yine gelirim chnb abla yardımlarına ihtiyacım olacak testler konusunda minikler ziya beye selamlar yakında gidicem ona :)kafasını dinliyomuş ama gebe kalamamış sizden yardım sistemeye gelcek de:)güzel haberlerini bekliorum msj at bana herkesi öptümmm
candaşım canım dış gebelik değilde kimyasal gebelikten şüphelendim. baktım biraz çoğu insan bunu yaşayıp farkedemiyormuş. belki de hala rahim toparlanmadı benim. yarın doktora gidebilirim bakalım.
Datlum sağ olasın. Sen nasılsın? Miniklerin tefriciyesini okuyordum bakayım dedim haber var mı ondan?
Alınma işleri hep oluyor canım eşlere. O da sen üzülme diye yapmıştır...
bi kırgınlık var üzerimde sanırım hasta olacağım canım.bat a 4 gün var belirtilerde başladı bekliyorum işte.eşim hamilelik olayını ne kadar kafaya taktığımı biliyor üzmek istemedi ama ben onun tavrına daha çok üzüldümm neyse anlıktı geçti gitti.
bende miniklerin duasına bugün başlayacağım hayırlı haberlerle gelir inşallah.
Geçmiş olsun bak ben de hapşırdım şimdi...Korunmuş muydun bu ay?
Hilal tefriciye adetli okunuyor canım...
Pepep altta gördüm yazmadın?
Geçmiş olsun bak ben de hapşırdım şimdi...Korunmuş muydun bu ay?
Hilal tefriciye adetli okunuyor canım...
Pepep altta gördüm yazmadın?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?