Kürtajdan sonra hamile kalma şansı ne kadardır ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi aylin_fatih
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
chnb
canım suyum gelmıstı ,sancı baslatılıp dü$ürùlmesi saglandı.2li 4lü test,hersey normaldi.. Kalbi atıyordu o ana kadar.

chnb
canım suyum gelmıstı ,sancı baslatılıp dü$ürùlmesi saglandı.2li 4lü test,hersey normaldi.. Kalbi atıyordu o ana kadar.

Canım sancın olmadan mı suyun geldi? Bu rahimağzı yetmezliği bulgusu çünkü benim de birden sancısız suyum gelmişti. Yeniden gebelik öncesi riskli gebelik uzmanına git derim. Hangi ildesin?Ya da enfeksiyondan olabilir...

Canım 400 taneyi bitirdim Allah sağlıkla, vakitlice doğmasını nasip etsin. Amin...

Deniz lalesi hangi ildeydin sen?

canım Adanadayım.sancım hiç olmadı,bırden bosaldı su.enfeksiyon olabılır dendı.dedıgın gıbı olabılırmı bılmıyorum ama görecegm ılk adetten sonra (yanı bitince)muayeneye gıdecegim.bılemıyorum cnm ılk defa bôyle tatsiz bı tecrübe edindim.. bi oglum var,onun varlıgı tesellim..

Çok geçmişolsun benim de bir oğlum var 7.5 yaşlarında. Yakınmışız ben de Hatayda oturuyorum. Oğlunda hiç sorun yaşamış mıydın? Erken doğum riski filan?Vaktinde mi doğdu?

Bundan sonraki gebelikte sıkı enfeksiyon takibi ve rahim ağzı ölçümü yaptır...

maşaallah canım,Allahım esırgesın cümlesını.benımkı 5yasında.38haftalık dogdu,su azalması vardı,çok sancım oldu sonra suyu geldı.. SIKINTILI bi durum olmadı o gebeligim boyunca..
Bu arada komsuymusuz canım
sende suan gebelik varmı yada düsünùyormusun?yasadıgn tatsız olay ne zaman olmustu?

Evet komşuyuz. Allah bağışlasın oğlunu. Benim oğlum da38 haftalık doğdu ama 29+4 te 4 cm açılmam oldu barsak enfeksiyonu nedeniyle. Sonra hastanede yattım 11 gün çıktım 35 dek hep yattım. Oğlumdan öncede 8 haftalık düşük yapmıştım. 5 sene korundum. Tekrara düşündük o oğlumda dadüşük tehlikesi vardı. 25 haftalık erkenden doğdu malesef. 22 haziran 2010 da doğdu. Ben de pıhtılaşma ve bağışıklık problemi, rahimağzı yetmezliği tespit edildi. Sonra 8 ay sonra tekrar hamile kaldım 8 haftalık düştü. Eşimde genetik sorun oldu. Adetlerimde azalma olunca(35 yaşındayım) amh testi yaptırdım düşük çıktı menopoz sınırı imiş. Eşimin de sperm hızı düşük çıktı apar topar embriyolara genetik inceleme yapılan pgt ile tüp bebek yaptırdık bu ocakta. onda da sağlıklı embriyom bulundu ama transfer günü gelişimleri durdu. Şimdi düşük ve problemli olma ihtimallerine rağmen doğal deniyoruz 2 ay pgt den sonra. Hayırlı evlatlar versin Rabbim hepimize...

Bundan sonraki gebelikte sıkı enfeksiyon takibi ve rahim ağzı ölçümü yaptır...

ilk muayene içın dr. Rahim agzı muayenesı yapmak ıstıyor zaten.adetten sonra gidecegım.. Gebelıkte(olursa ıns) enfeksıyon takıbın de yapılır dedı(aynı seyı yasamaktan korktugumu söyledım.gebelık ,hemen düsünüp düsünmedıgmı sordugunda)korkuyorum ya..

Korkular hepimizde var canım. Ben de çok korkuyorum ama nedenini bilmiyorum ama yeniden anne olmayı çok istiyorum. Çok zor süreçler yaşadım her şey üst üste geldi testlerimde sorunlar çıktı. Bbeğin küçük değil bana 3 ay demişti dr sen ne kadar korunacaksın?

mrb arkadaşlar nasılsınız?
minikler güzel haberin hepimizi sevindirdi.allah pıt pıtları duymayı sağlıcakla sıhhatle kucağına almayıda nasip etsin inşallah.biri yolu açsın hepimiz arkasından gidelim dedik hep bu sen oldun allah peşinden gelmeyi bizede nasip etsin canım.kendine bebişine iyi bakk.
nillde candaşş iyi dilekleriniz için teşekkürler kızlar o çiçekler sadece benim değil hepimizin olsun inşallah..
hilal, chnb,lonelines,nuray,günlük sizler nasılsınız..
deniz lalesi çok geçmiş olsun canım allah sabır versin.zaman geçiyor inan yeterki ümitlerimiz bitmesin.kürtaj olduğum gün geçermi bu iki ay saatler geçmiyoki diye düşünüyodum bak üzerinden 3 ay geçti korunmayı 1 ay erken bıraktım 2 aydır deniyoruz ama olmadı hayırlısı vardır bir zamanı bekliyoruz.bende uzun bi süre yazmadım ama yazdıkça kendimi daha rahat hissettiğimi farkettim sende yaz bu dönemde gerçekten rahatlarsın..

çok gecmıs olsun,basın sagolsun.. Çok sey yasamıssın.. 25haftalık çok ılerı bı hafta ya, SINIRLARda kalmıs yavrum ya Allah'ın takdırı yasanılanlar,ne denır kı.. Ba$ından sonuna hayırlısıyla saglıkla gececek,saglıkla kavusulacak gebelıkler olsun ıns.. Herkesın evınde mutlulugu pekı$sin.. Ne tatlı duygulardır onlar..

Arkadaşlar yaralarınızı tazelemek stemem ama patoloji sonucunda sizlere ne çıktı kürtajdan sonra yazabilirmisiniz.

canım kürtaj kanamam bıtmedı tam olarak,sonlarına geldı.hemen gebelik düsünüyormusun dedı dr;2-3 adet görmeyı düsündügümü,sonra da ne zaman nasıp olursa artık dedim. siz ne derseniz tabıkı ,dedım.ıyı o zaman,1ay ıcınde adet görmenı beklıyorum,temızlenınce rahımagzına bakmak ıstıyorum-dedı.halıyle bı süre konusmadık.. Bı yanım cok ıstese de bı yanım uzak bu fikre..cok içsellestırmıyım dıyorum,fobık duygular yaratmayayım hani

kızlar muhabbetler kapanmışken ben tekrar açacağım kusura bakmayın.

yazılanları elimden geldiğince okudum. Buradaki dostluk evet çok farklı kimselere anlatamadıklarımızı yazıyor paylaşıyor destek oluyoruz beraber üzülüp beraber ağlıyoruz resmen. Hilalcim yazısında ne demiş çocuğum olsada sizi bırakamam diye işte aynen öyle bir his oluyor, kendi adıma konuşacağım hamile kalıp buraya yazmayanları eleştirirken ben yazamamazlık yapamak istemedim. Hiçbir zaman slogan afiş cümleler yazmadım bebğim deliler gibi tekma atıyor yada dünyanın en güzel şeyi anne olmak yada ne bilim ağdalı duygular cümlelerime dökülmedi HADDİMİ BİLDİM. 8 haftalık bebeğm can çekişe çekişe öldü karnımda kürtaj oldum o günden başladım yazmaya regl olamadım 10 kilo aldım işten kovuldum sonra hamile kaldım eşimin ailesiyle problemlerim oldu annemin özlemi kafama vurdu hamileliğim zorlu geçti ağır abi bir bebeğim vardı doğdu ve gazı var bunların hepsi benim hayatım yaşadıklarım nasılsın? die bir soru sorulduğunda hangi topikte olduğumu bilerek cevap veriyorum.
Renkliatlasın tarzını beğenmiyorum, lonelinessin üzerine gereksiz geldiğini düşünüyorum (kimse sanmasın loneliness ile bu konu hakkında hiç konuşmadım kızn sesinin tononu bile bilmiyorum, saman altından su yürütülmüyor yani)herkes benim gözümde bir ama yapılan haksızlığı görmezden gelmek istemiyorum) Burada herkes birtlik bütünlük içerinde ama nedense Renkliatlas ile sorun yaşanıyor; nazar boncuğu olayı loneliness ile rahim filmi çektirmek konusunda bana sarf ettiği "bende rahim filmi çektirme meraklısı değilim" ayrı birde ismini hatırlayamadığım bir arkadaşı küstürdü kız o gün bugün yazmıyor polyanna mı sinua mı kim hatırlayamıyorum vaktim olsa bulup çıkarırım. Herkesin hayatı ona zor.
Burada hep kötü şeyleri yazmıyoruz günlüğün kızıyla olan diyalogları beni mutlu ediyor chnb in oğlunun okul maceralarını ise bayıla bayıla okuyorum. Miniklerin ve cezanın okuldak öğrencilerile iletişimleri hayretler uyandırıyor. Candaşın neşesi, özellikle kadınsal içgüdüsünü ortaya çıkardığı zamanları bayılarak okumuştum. Hilalin samimiyeti nazlımın çabaları çın çın neşesi citaknurayımın naifliği vss. Eğer kutuplaşmaya gidiliyorsa ben + kutupdayım hodri meydan diyorum.
Yıllardır insanların ne kadar kırıcı ve bencil olduğndan dert yanıyoruz. Daha naif bir tavır bekliyordum. Madem sana buradaki herşey dokunuyor dersin kızlar ben böyle böyle rahatsızlık duyuyorum beni anlayın biliyorsunuz sıkıntım var durumum şöyle böyle kalın sağlıcakla yada açık açık dersin ki burası ne topiği siz ne yazıyorsunuz kızlar hepimiz yaşını başını almış kossskoca insanlarız hatta çocuğumuz eğitimci anlarız hak veririz yada hak verirdim.

Daha söyleyeek bir sürü şey bulurum hep dedim tersim tersitir arızaysa sonuna kadar arıza çıkarırım. Sanıldığı kadar da saf değilimdir. Tadımız kaçmasın diye daha yazmayacağım size. Kaldığım yerden devam edeceğim.

Arkadaşlar yaralarınızı tazelemek stemem ama patoloji sonucunda sizlere ne çıktı kürtajdan sonra yazabilirmisiniz.
canım ben bebegi aldım,patolojiye gıtmedı.bebekte bısey yoktu.Plasenta yı yollamıslar patolojiye ama henuz ustune konusmadık dr la.acı tazelemek olurmu,keske hersey aydınlıga kavussa,sebepler bilinse kı hepımızın ıçi rahat etse ve bırbırımıze yol gösterebılsek

Sağ ol canım yaz tabi ki. Ben de 3 topikte yazıyorum diğerleri arkadaşlarım buradakiler kardeşlerim diyorum hep. Yaş faktörü malum...

chnb 2.kez anne olmayı istemek için bir nedeninin mi olması gerekiyor allahaşkına bu kadar sorun varken bu kadar olmuzluk varken 2.kez anne olmak senin neyine mi diyorsun yoksa sen kendine.
sen ne kadar akıllı, bilgili, esprili, pimpirikli :) çalışkan ve naif bir insansın herkes sana abla diyor başka bişi demiyor :) Senin üzüntünü tahmin edebiliyorum içinde fırtınalarda kopuyordur bu günlerin tez zamanda geçip gitmesini istiyorum. Dualarım hepimiz için. Seni seviyorum.

datlumm sagol canım.. Hadı hayırlısıyla guzel haberlerını alalım tez zaman da.. Siz önden gidin de,ben arkadan yetisirim sıze ıns

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…