Kürtajdan sonra hamile kalma şansı ne kadardır ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi aylin_fatih
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
sezen ıns canım ya.. Görecegız o gunlerı ıns. Su sürecı bi atlatsak.. Hıc kolay degil muhakkak..

sezen çok geçmiş olsun canım sende aramıza yeni katıldın sanırım allah sabır ve en kısa zamanda oğluna bi kardeş versin inşallah..

teşekkürler datlumm...Allah kimseye böyle acı yaşatmasın..bu arada 3 yaşında bir kızım var:) amin isteyen herkese versin RABBİM

datlum sorma canım ya. benimkiler tek başlarına soru çözerken deli ediyorlar. birlkite yapınca süperler. anlamıyorum ki nasıl oluyor. ben de çok yoruluyorum,insanın emeğinin karşılığını alamaması, bazı öğrencilerin umrunda olmaması acı canım. aynı şeyleri ben de yaşıyorum.bazen öyle bıkıyorum ki. ama gayretli öğrencilerimi gördükçe daha da hevesim artıyor. diğerlerini de elimden gelenin fazlasıyla desteklemeye çalışıyorum inşallah onlar da düzelir. belki zamanları vardır canım çalışmayı öğrenmeleri ve sevmeleri için. her yerde her konuda olduğu gibi bunda da sabır canım. ben kendimi öyle teseli ediyorum.

öğretmenlik böyle bişey canım işte. okulla bitmiyor. eve geliyorsun onları düşünüyorsun sürekli. bir öğrenciye kızdığım zaman eve gelince kafama öyle takıyorum ki. yarın olsa da gönlünü alsam diye çok üzülüyorum, yıpranıyorum. geçen sene bu çocuklar nasıl okumaya nasıl geçecek diye kafayı yiyordum. ama sene sonunda bi baktım sadece biri geçmemiş, o da biraz problemli bi çocuk. diğer okullara göre geç geçtiler tabi ama geçtiler sonuçta. veli desteği yok biz de biliyorsun, şartlar kısıtlı. beklentilerimiz yüksek olunnca üzülüyoruz. büyüdükçe daha iyi olurlar inşallah canım . biz çalışmaya devam edelim, bazı öğrencilerde karşılığını aldığımızı görmek bile güzel.

Ah canım, babalar böyle işte, acıktı da ağlıyor mu yoksa Çınar'ımız. Dediğin gibi tek çıkış noktamız inanç...

Ah,ah... Sorma bizim Anadolu Lisesi onlar bile bırakmış özellikle sınavda çıkmayacaksa gerek görmüyorlar dinlemeyi...

Canım ben şimdiden dediğin haldeyim...

Chnb inan aynı şeyi hastanede hemşirede bana söyledi bak 3 yaşında bi evladın varmış daha ne çocuk yapıyosun boşver diyo..eşime söyledim..sanamı sorucam deseydin diyor:)

Sorma canım insanlar tesellietmeye çalışıyor kendilerince ama yaraladıklarının farkında değiller.

Chnb inan aynı şeyi hastanede hemşirede bana söyledi bak 3j yaşında bi evladın varmış daha ne çocuk yapıyosun boşver diyo..eşime söyledim..sanamı sorucam deseydin diyor:)
sancı çekerken,bana da 'ilk mi' dıye soruyordu hemsıreler.. 5yasında evladım var dedim(sancıdan öldüm,konusturuyolar bıde)ee üzülme canım o zaman,diyorlar.. O can degilmi,hıssettım herseyını benden gıderken:S

günlük canım benim.altta görüyorum seni neden yazmıyorsun, nasılsın. kızlar nasıl:))))

Güya teselli ediyorlar..ateş düştüğü yeri yakıyor...kendileri olsa aynı şeyi söyleyebilirlermiydi acaba...tek teselli cennette küçük meleklerimiz bizi bekliyor..anne babalarının eteğine yapışır almadan gitmem cennete derlermiş...

sorma canım ya aynı durum bende de var ben okuyunca sorunca en kötüler bile yapıyolar ama kendi hallerine bıraktığımda durum vahim iyiler zaten iyi birkez verince sorun yok onlar için diğerleriyle ilgileniyorum onlarda benim kadar kendileriyle ilgilenseler senin orda anlamama durumunu anlarım bi nebze çocuklar kürtçeden türkçeye geçince anlamlandıramıyolar kendilerince aynı durumu bende yaşamıştım çünkü ama burdakiler çalıştığım bölgenin etkisi sanırım bundan öncede çalıştığım yere çok yakın bir yerde 1 leri okuttum çocuklar zehir gibiydi çalışmaktan zevk alıyordum çünkü hırslılardı düşün 1. sınıf test yapıyorum çocuk 95 aldım diye ağlıyordu oda biraz fazlaydı ama:) çocuk başarısız olsa ama başarmak için elinden geleni yapsa amenna ama chnb nin de dediği gibi büyük küçük çocuklarda bi önemsememe velilerde de aynen okula sağlam gidip eve hasta dönüyorum...sabır kesinlikle haklısın canım çok seviyorum onları istediğim sadece biraz daha başarılı olmaları...

chnb ablacım sen nasılsın. az önce dikkatimi çekti. insanın bir çocuğu var diye, ikincisine gerek yok ya da onun acısını yaşamaya gerek var mı diyen zihniyeti kınıyorum. minicikumut var sağlık sektöründe tabi ki istisnaları ayırıyorum herkes öyle olacak diye bişey yok ancak,artık doktorlar özellikle öyle alışmışlar ki göre göre, bizi acılara boğan şey onlara normal geliyor doğal olarak. sen de 2.kez anne olacaksın inşallah. hem de bu sefer güzel mi güzel bi kızımız olacak inşallah:)))

iyi geceler kızlar...nabersiniz?

hilal, canım oku oku bitiremedim yaa:)) önce hepsini okumak istedim...hem üzüldüm hüzünlendim bu günü yaşamak içinmiydi bunca yazışmalarımız moralim çok bozuldu sıkıntı verdi yazılanlar....allaha şükür iyiyiz canım kızlarımda iyiler...sizlerde iyisiniz inşallah...4 ay oldu yazmışsınya hadi yaa okadar olmuşmu dedim kendi kendime zaman geçmiyor diyoruz ama geçiyor bak yüce rabbim sizinde gönlünüze göre vercek canım inşallah yakındır o günler...

hepimizin istediği de onların başarısı değil mi canım. eşim eve geldiğimde moralim bozuksa yine hangi öğrenci üzdü seni diyor o bile anladı artık. evet bizim çocularda okuduğunu anlama problemi var dil sorunundan dolayı.ama ben burda şuna inanıyorum. ben çocuklarımı onların anne babalarından daha çok düşünüyorum. ya adam bırak dersiyle üstüyle başıyla ilgilenmiyor. burda aylardır kar ve soğuk, hala montsuz gelen öğrencim var hem de olduğu halde.25 kuruşluk bi defteri , kalemi alamayacak kadar acizler ne yazık ki. annelere öyle kızıyorum, doğuruyorlar, sonra da bakmıyorlar çocuklarına. benim çocuğum olacak da ben dışarı montsuz gönderecem. chnb ablacım canım kendini paraladı çocuğunun okuması için annelik bu işte. tabi o da çok takıyor ama bu arada ona da bi gönderme yapayım ablacım sıkma canını her çocuğun okuamsı için bi zaman var, o zaman geldinde pıtır pıtır dökülüyor:)))yokluğu burada bi nebze anlıyorum. ancak buradaki yokluktan çok cahillik, vurdumduymazlık. küçücük bebeklerini benim minicik çocuklarıma baksınlar diye bırakıyorlar, o gün öğrencim gelmiyor inanabiliyor musun. öğrencilerden çok velileri suçlu buluyorum. ilgisiz, sorumsuz veliden nasıl bir öğrenci beklersin ki. öyle kötü yetiştiriyorlar ki. veliler geliyor bana evde benim çocuğum bunu bunu yapıyor diyor. diyorum benim yanımda bunları yapmıyor diyorum şaşırıyor. çocuklarda okulda kural, çalışma ortamı, evde kuralsızlık ve tembellik bocalıyorlar normal olarak. böyle yerlerde öğrencilerden önce velileri eğitmeli. onların daha çok ihtiyacı var. yazdıkça velilerime daha da kızdım bak şimdi(((

sileyim bari boşuna yer kaplamasın:)))

Son düzenleme:
yazdığım şeyi bir türlü gönderemedim zannediyordum ki baktım arka arkaya gitmiş:))))

Son düzenleme:
inşallah günlükcüm inşallah canım. sorma geçti valla 4 ay olacak. kızını çok öp benim yerime...

Son düzenleme:
okuyamadımmmmm kızlar minicikumut özet geçer misin:)

cezam naber tatlım. sorma canım bugün muhabbet çoook.sen nerelerdesin, nasılsın. geçmiş olsun grip olmuşuz.dikkat et kendine.

sezen ve deniz lalesi buruk bir hoşgeldiniz kızlar diyorum sizlerede( bende geçen sene şubat 1 de kürtaj oldum 14 haftalık oğlumun kalp atışları durduğu için doğum ve sonrası kürtaj...bazen yaşadıklarımızı yaşamayan densiz insanların sözleri kırıyor bizi...sizlerde yazmışsınız...her lafa dilleri dönüyor sağolsunlar...bir çocuğun var yeter diyenler, kızın var oğlun olsun diyenler sanki bunu yapmak bizim elimizdeymiş gibi benimde bir kızım var 4,5 yaşında tekrar hamileyim küçük kızım geliyor...dediğim gibi insanlarda yorummu bitmezz oğlun vardır kızın olsun derler, kızın vardır oğlun olsun derler, oğlun hayırsızdır keşke buda kız olsaydı derler, derlerde derler yani...bide bana kızım olacak dediğimde hııı olsun bu kelimelerden nefret eder hale geldim zaten oğlun olsaydı iyi olurdu bide bunu gülerek söyleyenler...ne faydası oldu bu cümlenin şimdi sana yada senin bir oğlun bir kızın varda bi tarafınmı fazlalaştı afedersiniz ama son zamanlarda çok gerdiler bu konuda beni...be düşüncesiz, allah sana bir oğlan bir kız nasip etmiş ama bana oğlanı nasip etmemişki veren o alanda o ben hep hayırlısını istedim hayırlısı benim içinde kızlarımmış sanane sanane ister 2 yaparım ister 3 yaparım bu duyguyuda bana veren yüce rabbim değilmi...kızlar daha neler neler duyacaksınız her kafadan bir ses beyniniz sulanacak artık, herkez az çok hikaye anlatacak boşverin hepsini boşverin...drum bana korunmana gerek yok dedi kürtaj sonrası 1 adet geçirdim hiç arkama bakmadım korkularım yokmuydu tabiiki vardı aynı şeyi yaşamak ama umudum tekrar hamile kalma duygum daha öndeydi...chnb, en güzel örneğimiz kayıbı var bizden çok ama hala umudu var rabbim bunları biliyor ve onuda eminim bu sabrından dolayı mükafatlandıracak...hani bir laf var korkunun ecele faydası yok diye...aynen öyle kayıplarınız yeni ama 1 adetiniz geçsin sizde tekrar aynı duygulara dönmek isteyeceksiniz...tek başına yaşanmıyor yazın söyleyin her gün yeni bişeyler öğrendik biz burda....33 yaşındayım ovulasyon testi nedir burda öğrendim ve duyduğumdada dedimki yokya ne saçma kullanmam ben öyle şeyler zaman geçmeye başladı ne gelen var ne giden:)) ovulasyon testi aldım ve kullandığım ilk ay hamile kaldım...ayyy yazacak öyle çok şey varki bir kaçgündürde giremedim ben kızlarada yazayım vakit kalırsa tekrar dönerim...üzüntünüzü hafifletmeye çalışın çocuklarınızla...ben hastanede yatınca kızım bana küstü telefonda benimle konuşmadı tel. kapadım hala daha gözlerim dolar naasıl ağladım anlatamam ben onu bıraktım diye ateşlendi 2 gün yattım hastanede hiç bişey yememiş çok zordu artık oğlumdan umudumu kesmiştim kızım hep aklımdaydı...eve geldim sevinçten bana şirinlikler yapıyordu kafasını duvara çarptı kafatası oldu balon orada bir iz var ne acı kızımın orasına her dokunduğumda oğlum gelir aklıma....ayy neyse çeşmeleri daha fazla açmadan sizide daha fazla darlatmadan:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…