candas çok haklısın,ama bazı duyduklarımızı da arkamıza atmak gerekıyor.. Aslında ınsanlar patavatsızlık yapmasa, sende gerılmesen,bı relax olsan hersey tıkır tıkır isler.. Esınle de konusun,kımse ıcın bırbırınızı kırmanıza değmez.. Teyze nedır ya
merhaba...
candaş, canım yaa dün topiği okurken allak bullak oldum dünde sormuştun kusura bakma cevapta yazamadım moralim çok bozuldu yazılanlara...iyiyim havalar biraz ısınsa dışarı kaçıyoruz...annemdeydim halama gittim tabii bu arada buralarada sabah kalkar kalkmaz kahvaltıya gidiyoruz:) her zaman evde yemek güzel olmuyor canım bazen değişiklik şart... seninde canın sıkılmış ahhh o ağızları büzeceksin bir dahada açmayacaksın...herşey etkiliyor bu sene kışda uzun sürdü ruhumuz sıkıldı artık bahar gelse dört duvar arasına tıkılmasak çok iyi olacak canım...arkadaşının sarfettiği cümle gerçekten kırıcı ve çok yanlış ama şu niyetlede demiş olabilir diye düşündüm hani senin şu anda çocuğun olmadığı için güya yanında sevmek dışında kötülüyorki sende aaa bak çocuk dert demek iyiki yokmuş gibi düşünüp sana iyilik yapıyor aklınca diye geldi aklıma çünkü var çevremde öyle tipler...tabii bilseki daha çok yaraya tuz basıyor...şunuda düşünme çocuğu olupta çocuğuna kızanlara kızıyorsun ya bazen senin olunca sende bunu yaşayacaksın canım sonuçta oda bir biray ve hep kendi dediğim olsun istiyor çakışıyorsun ister istemez ve kızıyorsun ama şu yöndende düşüncen doğru başkasının yanında çocuğa kızmak ve hırpalamak çok yanlış...buna elimden geldiğince dikkat ediyorum kızımın bir yanlışı varsa alır başka odaya giderim başbaşa konuşurum çünkü birinin yanında kızdığın zaman okişiye olan mahcubiyeti çok kötü oluyor...sabah saçlarını taratmıyordu bende dedimki ozaman kestirelim onuda istemiyor biraz kızdım sinirli bir yapım var zaten:)) bana o bakışları gözlerinden süzülen yaşlar allahım kimseyi annesiz babasız bırakmasın hemen sarıldım dayanamıyorum küskünlüğümüz 2 saniyee...ayyy nerden nereye geldik yine...
bu arada evet büyük kızım- küçük kızım süper oldu:)
Günlükcüm ve Candaşım yazdıklarınız neticesinde anlatmak istedim.
Biliyorsunuzdur ablam 21 haftalık hamile.En yakın arkadaşım 12+4 günlük hamile.Kuzenimin eşi 4 yıl mücadeleden sonra hamile kaldı oda 14+4 günlük hamile.Keza bir arkadaşım daha 16 haftalık hamile.
Her birinin haberini aldığımda içim burulmadı..Ufacık bir neden ben?sorusu gelmedi aklıma.
Ve bunların hepsi ben kürtaj olduktan sonra gerçekleşti.Yeğenim kız olacak..Elif Berra..Her gördüğüm kız cicisine deli gibi saldırmama sebep olan minik cadı..O şu sıra annesine tekmelemekle mevcut gerçi
Keza arkadaşım içinde elimden gelen herşeyi yaparım..Kuzenimin eşi içinde ve diğer arkadaşım içinde..
Çünkü ben bebeğimi kaybettim.Ve bir bebeğin,sağlıklı bir gebeliğin kıymetini en iyi bilenlerdenim.Rabbim bize nasip etmedi diye onların sevgisindende vazgeçemem ki..
Siz hamile arkadaşlarımızın paylaşımlarından rahatsız olmak yerine aksine büyük keyif alıyorum.
Sanal bir ortamda böyle güzel arkadaşlıklar kuracağımı hiç tahmin etmemiştim.
Demek istediğim herkesin bir sırası bir vakti zamanı var.Sabır zor belki ama sabretmek zorundayız.
Hepinize kucak dolusu sevgiler kızlar
denizlalesi senin oğlun varmış galiba değil mi allah bağışlasın kaç yaşında :) teşekkür ederim iyi dileklerin için.
günlük ağzına eline sağlık çok güzel yazmışsın. Herşeye katılıyorum koşulsuz. Ben konusuna gelince ay ne olur annelerinizi kızlarınızı anlatmaktan çekinmeyin bol bol yazın hatta o kadar mutlu oluyorum ki evet keşke benim annemde yaşasaydı diyorum ama nasip kısmet. Büyük kızını yerler ayy dudak büzüyor mu? allah kimseyi anasız babasız koymasın gerçekten bugün sabah babamla efkarlandık babam diyor millet kpaıya koyuyor bu kadar el kadar çocuğu ağladık falan demek ki diyor babam bu kadar çaresiz tartışmaya açık bir konu çaresizlik mi cahillik mi sınav mı bilmiyorum ama olan o garip yavrualara oluyor içlerinde koskoca bir boşlukla yaşıyor ve geneli öfke dolu oluyor.
Herkes ağzında altın kaşıkla doğmuyor. Senin hazırlıklar nasıl gidiyor
candaşım büyütmemişsindir şimdi o kadıncağızın tarzını uslubunu bilmiyorum ne desem yanlış ama şu var ki günlüğün dediği gibi de bende henüz şikayton değil . et yok ama yoruldum cidden :) kolay bir mara ama senin dediğinde çok doğru kendi doğurmuş tüm zorluklara rağmen sonra ahkam kes. Ben şuna inanıyorum herkese yaranı göstermeyeceksin kimi yaranı üflüyor kimi işiyor :) Candaşım birde biz ne kadar çok istiyoruz bebeğimiz olsun çocuğumuz olsun bazen o kadar uzak bile geliyor hiç olmayacakmış gibi, kıskanıyoruzda. Sen deki arkadaşına helloyu salarım üzerine bu aralar pek ateşli zaten şaka bir yana sende evet de inadına hiç uğraşma evet ben vazgeçeyim baksana sen bile bu kadr söyleniyorsan prılanta gibi çocuğun var falan de eşşek değildir diye düşünüyorum.
Eşlerin bu ara nedense suları pek bir ısındı.
söylemeyi unuttum çınarın kafasında bir şey çıkmıştı dün apar topar götürdük dr a kılcal damarmış bişi değilmiş birde çok kusuyor dr midesi küçün meme saat aralığını aç dedi böylece kendime vakit ayırabildim. Afedersiniz yarın kaşlarımı aldıracağım yarında babam gelecek aksi halde fridaya özendiğimi sanacak herkes.
3 çeşit yemek yaptım şimdi ev süpürcem ve bombaaaaaaa haftaya cuma kayganam geliyor gelin görünki kadıncağız evin işinden yoruldu sanırım kaybaba ile geliyor 1 hafta kalıyorlar ve 2.bomba söyleidm mi daha önce 27 nisanda aydına gidiyoruz 2 hafta kalıyorum. Hem istiyorum hem istemiyor. Çınarı ve babannesinin ilişkilerini etkilemek istemiyorum. Karşı tarafta umarım benim gibi davranır. o 2 hafta giremeyeceğim amaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa Cezayı görebiliris belki oda isterse tabiiki.
Aşağı kattaki komşumla biraz sohbetleşir olduk o spor salonuna gidiyormuş belediyenin banada gel dedi benimde taaaa kaç sene önce aldığım koşu bandı vardı arkadaşımda onu isteyeyim diyorum ama acaip çekiniyorum bakalım ondan gelir belki teklif
çıno cino uyandı öpüyotum sizi.
Canım allah hepsinin evladına uzun uzun ömürler versin, içinin burulmaması ne güzel.Bizlerde aynı şekilde hamile kalanların mutluluğunu paylaştık ama kıymet bilmeyenler nispet edenlere biraz burulmadık değil, topiğin en kıdemlilerinden ve bu tarz tüm paylaşımları hatırlayanlardan olarak yazıyorum.Ama hiç bir zman kıskanmadık, şikayet etmedik.Sabırla bekledik, beklemeye devam ediyoruz.Neden yazıyorum, ola ki öyle göründüysem yanlış bir görüntü olduğunu anlatmak için yazıyorum.HErkesin derdi olduğu gibi benimde çok mevcut.Artık son zmanlarda dediğim birşey var kendim için, benim için aile saadeti bulunmaz nimet.Evliyim ama nasıl ? çocuk istiyorum ama zorluyor. Eşime hasret yaşıyorum bebeğe kavuşamıyorum, elbette bugünler geçecek onuda biliyorum.her gördüğüm aileye maşallah çok şanslısınız demeden geçemiyorum gerçekten şanslılar çünkü.Durumumu dramatize etmek istemiyorum kimseye çünkü çok daha dramatik hayatlar var.bu konularda şansszım belki ama başka konularda da onlarda olmayan şans bende var diye tesellim hazıır.ve dediğim gibi tek sitemim mutlulukla anlatılması gerekenlerden şikayet edenlere.Umudum ççok az evet, eşimle ortak hayatım yok belki ama sabırlıyım.çok sabırlıyım kendimce, çünkü gerçekten yalnızlığın (eşinden ayrı olmanın ) sıkıntısını bakışlarda bile yaşadım. bunu kendi üzerine sitem gibi alınma sakın.yanlış anlaşılmak , şımarık , ve ilk darbede yıkılan insanlar gibi anılmak istemem.çünkü hayatmda hiç böyle dönemim olmadı.beni en iyi anlayabilecekler sizlersiniz, eğer yanlış davranıyorsam sizden fikrinizi istedim ki bu bende alışkanlık kalmasın.ailemde yardımcı olamaz bu konuda bana çünkü yaşamadılar, sizler yaşadınız.en iyi siz anlarsınız.Çünkü sen ve hepiniz her daim yanımda oldunuz
canım benim çok sağol, anlayacağından hiç şüphe yok.Kıskançlık için yanlış anlamadım sitem değildi yani sözlerim, biraz burulduk tabi, ne güzel ki sen yaşmamışsın :) bu aralar topikte hüzünler üst üste geldi, hassas dönemlerdeyiz galiba.Bende farkında olman kırdıysam çok özür dilerim.Candaşım bu konuda seni yanlış anlayacak son kişiyimdir belkide bu topikte.
Çünkü benimde eşimde haftanın en az 2 gecesi yok evde.Bende o günlerde annemlerde kalıyorum.Daha 8 aylık evliyim ama anca 4 ayını eşimle geçirebildimDüşün ben kürtaj olurken eşim yanımda olamadı.
İnsan üzülüyor gerçekten.Her akşam eşiyle evine gidenlere,hep bir arada olmalarına,her gece beraber uyumalarına imrenmiyor değilim.Senin işin bendende zor Allah yardımcın olsun canım benim.
Eve sebze,meyva bile korkarak alıyorum.Evde durmadığımız zaman çürüyorlar.Bende evde olduğumuz zaman günlük alışveriş yapıyorum.
Az önce yazdıklarımda kıskançlık gibi bir düşünceyi ifade etmek istememiştim.Yanlış anladıysan özür dilerim
Ya sabır diyip hayatlarımıza devam edeceğiz bir şekilde..
Herkese iyi haftasonları arkadaşlar..Güzel haberlerle görüşmek üzere
Allah bozmasın inş :) amin ablam hepiöizden sırayla inş..Kızlar ben geldim okulda baktım yazdıklarınıza.Herkes iyidir inşallah....
Hello kaynan ve kayınbaba geliyormuş. Ne diyeyim canım pes demekten başka.
Günlük canım benim,4+4+4ne oldu takip edemedim öğretmenim bir de...
Minicikumut sorma benim eşim de her gün 10-11 gibi geliyor... Her şeyimiz şaştı...
Candaşım öyle hüzünlerimiz de güzel be canım... Allah bizlere başka hüzünler yaşatmasın. İnşallah bu ay da güzel haberler gelir senden...
Hilal canım çalışmalar ne zaman başlıyor, yeni ay yeni umutlara yelken açmak ... Ne güzel...
Lone, gelince yaz canım bebişimiz neler yaptı anne babasına...
Nazlım yazdın mı ben mi kaçırdım...
Nuray, Lale, Sezen, Nilde sizler nasılsınız?
Unuttuğum var mı?
Ben de dün kk dan dry sormuştum. Sorumu ve cevabını ve yeni sorumu yazayım. Aytun Aktan Hanım cevaplamış sağ olsun....
1. Merhabalar. Benim 2 düşüğüm(8 haftalık), bir de rahimağzı yetmezliğinden 25 haftalık erken doğumum var. Bir de 8 yaşında 46 xx olan oğlum var. Pıhtılaşma sorunum da var. Eşim ise 47 xyy ve 48 xyy mozaik. Artı marker kromozoma sahip.Pgt denedik bir kere 5 incelenen embriyodan 2 sağlıklı bulundu ama transfer günü gelişimleri durduğu için transfer edilmedi. Pgt den önce de amh değerimin 0.3 olduğunu öğrendim. 35 yaşındayım. Eşim doğal yolla bir bebeğimiz daha olsun istiyor.
Ben 35 yaşında olmama rağmen biyolojik yaşım 40 lı yaşlar gibi mi yani doğal yolla oluşan embriyomda eşimin sorunu dışında farklı sorunlar çıkma ihtimali yaşıtlarıma göre amh değerim nedeniyle daha mı çok olacaktır? (Emriyolarımdan birinde trizomi 21 vardı) Teşekkürler...
Cevap:
merhaba geçmiş olsun kayıplarınız için. amh değeriniz oldukça düşük ve bu tüp bebekle gebelik olasılığını belirgin olarak düşürür. eşinizin durumu dışında yaşa bağlı yumurtalarda da kusurlar artmaktadır ve kendiliğinden gebelik ihtimali de çok zor olmakla birlikte olduğunda sorunlu bir gebelik yaşama ihtimaliniz yaşıtlarınız kadardır. (eşinize ait sorunu bunun dışında tutuyorum) sevgiler
Sağolun Aytun Hanım. Tüp bebekle bile şansım düşük diyorsunuz yani. Doğal belki de daha zor. Üzüldüm şimdi. Ben de yaza kadar doğal olmazsa belki yeniden pgtli tüp bebek denerim diyordum. Malum çok masraflı bir tedavi yöntemi.
Bir de çok sormuş olacağım ama benim 7 yumurtam toplandı, malum amh değerim 0.3. Tahmini olarak menopoza ne zaman gireceğim. Ailede halam 38, babaannem 37 ama annem 52 yaşında girdi menopoza. Çok üzüldüm amh değerime de. Daha önce de sorumu cevaplamıştınız çok teşekkürler..
kendiliğinden gebelik ihtimali de çok zor olmakla birlikte
Böyle demiş, amh değerim nedeniyle tüp bebek ihtimalimi de fazla bulmamış ben mi yanlış anladım. İşin ilginç yanı ben 2 yıl içinde 2 kez doğal hamile kaldım. Hala aklım almıyor. Bu cevaba üzüldüm aslında...
Ben de dün kk dan dry sormuştum. Sorumu ve cevabını ve yeni sorumu yazayım. Aytun Aktan Hanım cevaplamış sağ olsun....
1. Merhabalar. Benim 2 düşüğüm(8 haftalık), bir de rahimağzı yetmezliğinden 25 haftalık erken doğumum var. Bir de 8 yaşında 46 xx olan oğlum var. Pıhtılaşma sorunum da var. Eşim ise 47 xyy ve 48 xyy mozaik. Artı marker kromozoma sahip.Pgt denedik bir kere 5 incelenen embriyodan 2 sağlıklı bulundu ama transfer günü gelişimleri durduğu için transfer edilmedi. Pgt den önce de amh değerimin 0.3 olduğunu öğrendim. 35 yaşındayım. Eşim doğal yolla bir bebeğimiz daha olsun istiyor.
Ben 35 yaşında olmama rağmen biyolojik yaşım 40 lı yaşlar gibi mi yani doğal yolla oluşan embriyomda eşimin sorunu dışında farklı sorunlar çıkma ihtimali yaşıtlarıma göre amh değerim nedeniyle daha mı çok olacaktır? (Emriyolarımdan birinde trizomi 21 vardı) Teşekkürler...
Cevap:
merhaba geçmiş olsun kayıplarınız için. amh değeriniz oldukça düşük ve bu tüp bebekle gebelik olasılığını belirgin olarak düşürür. eşinizin durumu dışında yaşa bağlı yumurtalarda da kusurlar artmaktadır ve kendiliğinden gebelik ihtimali de çok zor olmakla birlikte olduğunda sorunlu bir gebelik yaşama ihtimaliniz yaşıtlarınız kadardır. (eşinize ait sorunu bunun dışında tutuyorum) sevgiler
Sağolun Aytun Hanım. Tüp bebekle bile şansım düşük diyorsunuz yani. Doğal belki de daha zor. Üzüldüm şimdi. Ben de yaza kadar doğal olmazsa belki yeniden pgtli tüp bebek denerim diyordum. Malum çok masraflı bir tedavi yöntemi.
Bir de çok sormuş olacağım ama benim 7 yumurtam toplandı, malum amh değerim 0.3. Tahmini olarak menopoza ne zaman gireceğim. Ailede halam 38, babaannem 37 ama annem 52 yaşında girdi menopoza. Çok üzüldüm amh değerime de. Daha önce de sorumu cevaplamıştınız çok teşekkürler..
kendiliğinden gebelik ihtimali de çok zor olmakla birlikte
Böyle demiş, amh değerim nedeniyle tüp bebek ihtimalimi de fazla bulmamış ben mi yanlış anladım. İşin ilginç yanı ben 2 yıl içinde 2 kez doğal hamile kaldım. Hala aklım almıyor. Bu cevaba üzüldüm aslında...
Minikler dua ve arkadaşınla ilgili soruyu yanıtladım canım gördün mü?
Canım allah hepsinin evladına uzun uzun ömürler versin, içinin burulmaması ne güzel.Bizlerde aynı şekilde hamile kalanların mutluluğunu paylaştık ama kıymet bilmeyenler nispet edenlere biraz burulmadık değil, topiğin en kıdemlilerinden ve bu tarz tüm paylaşımları hatırlayanlardan olarak yazıyorum.Ama hiç bir zman kıskanmadık, şikayet etmedik.Sabırla bekledik, beklemeye devam ediyoruz.Neden yazıyorum, ola ki öyle göründüysem yanlış bir görüntü olduğunu anlatmak için yazıyorum.HErkesin derdi olduğu gibi benimde çok mevcut.Artık son zmanlarda dediğim birşey var kendim için, benim için aile saadeti bulunmaz nimet.Evliyim ama nasıl ? çocuk istiyorum ama zorluyor. Eşime hasret yaşıyorum bebeğe kavuşamıyorum, elbette bugünler geçecek onuda biliyorum.her gördüğüm aileye maşallah çok şanslısınız demeden geçemiyorum gerçekten şanslılar çünkü.Durumumu dramatize etmek istemiyorum kimseye çünkü çok daha dramatik hayatlar var.bu konularda şansszım belki ama başka konularda da onlarda olmayan şans bende var diye tesellim hazıır.ve dediğim gibi tek sitemim mutlulukla anlatılması gerekenlerden şikayet edenlere.Umudum ççok az evet, eşimle ortak hayatım yok belki ama sabırlıyım.çok sabırlıyım kendimce, çünkü gerçekten yalnızlığın (eşinden ayrı olmanın ) sıkıntısını bakışlarda bile yaşadım. bunu kendi üzerine sitem gibi alınma sakın canım, biliyorum destek için yazdığını.yanlış anlaşılmak , şımarık , ve ilk darbede yıkılan insanlar gibi anılmak istemem.çünkü hayatmda hiç böyle dönemim olmadı.beni en iyi anlayabilecekler sizlersiniz, eğer yanlış davranıyorsam sizden fikrinizi istedim ki bu bende alışkanlık kalmasın.ailemde yardımcı olamaz bu konuda bana çünkü yaşamadılar, sizler yaşadınız.en iyi siz anlarsınız.Çünkü sen ve hepiniz her daim yanımda oldunuz
chnb,sagol canım.ben ıyıyım,sende ıyısın umarım..
Hello_kity ,evt bi oglum var,5yasında canımoglun kücük sanırım,pek mesgulsün.ama kaç parçaya bölünüyosun,masaallah pek aktıfsın
gördüm cnm çok saol allah razı olsun..
ne çok kaynatmışsınız siz aboo gözlerim yoruldu akşam kutlama yemeği var oraya katılacaz ne okuduğumu felan hatırlamıyorum uyku modundayımsabah da ayran içtim bugün uyuklayarak gezdim :)
hello cnm allah yardımcın olsun ben iyice bıcıdım biliyorsun kayganlardan :) ama ne güzel düşünüyorsun oğlun için babaanne duygusundan bahsediyorsun ben de böle düşünürmüyüm acaba bi gün ( buarada damar dedinya sakıncalı bişey değil demi öpüyorum senin o miniğini çabuk büyüsün ya ufacıcık paşa)
candas cnm bizim okulda da var patavatsız iki oğlu var sürekli dert yakınıyor bazen duymazlığa getiriyorum ama son zamanlarda tahammülüm kalmadı veriştiriyorum cevabı :) çocuk yapmak delilik aklı olan yapmasın diyor siz bizim gibimisiniz deyip başlıyor çocuklardan yakınmaya seni anlıyorum cnm bazen isyan edecek hale geliyorum allahım neden verdin bu kuluna diyesim geliyor sonra bu da sınav heralde diyorum duymazlığa veriyorum dinleyen olmayınca haliyle susuyor
loneliness cnm güzel haberlerini bekliyoruz
günlükcüm büyük ve küçük kızını öpüyorum
minicikumut biliyorsun cnm benim sağlıkçılara karşı baya bi antipatim oluşmuştu sayende önyargılarımı yeniyorum sen ne kadar iyi birisin allah gönlüne göre versin cnm
gözüm düşüyor valla hilal nuray sezen lale nilde nazlım hepinize kucak dolusu sevgiler :103:
son olarak biz de iyiyiz heralde şimdilik ters giden bişey yok çok şükür
loneliness cnm güzel haberlerini bekliyoruz
minicikumut biliyorsun cnm benim sağlıkçılara karşı baya bi antipatim oluşmuştu sayende önyargılarımı yeniyorum sen ne kadar iyi birisin allah gönlüne göre versin cnm
gözüm düşüyor valla hilal nuray sezen lale nilde nazlım hepinize kucak dolusu sevgiler :103:
son olarak biz de iyiyiz heralde şimdilik ters giden bişey yok çok şükür
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?