canım üzülme. kızçeler gitmiştir çoktan, yumurtanın başında çatlasın diye bekliyolardır. onlar uzun ömürlü oluyormuş. dün akşamki boşa gitmemiştir. sen sadece kendini rahat bırak, gerisini Allaha emanet et.Bu arada dün akşam 2.çizgi epey belirgindi ama aynı kırmızılıkta değildi. Bugün 5 te yaptım aynı koyuluktaydı ama biz dün gece denedik bugün zor.Zaten sınavı var diye istemiyor50: Ne uyuz eşim var ya...
Ben de dün kk dan dry sormuştum. Sorumu ve cevabını ve yeni sorumu yazayım. Aytun Aktan Hanım cevaplamış sağ olsun....
1. Merhabalar. Benim 2 düşüğüm(8 haftalık), bir de rahimağzı yetmezliğinden 25 haftalık erken doğumum var. Bir de 8 yaşında 46 xx olan oğlum var. Pıhtılaşma sorunum da var. Eşim ise 47 xyy ve 48 xyy mozaik. Artı marker kromozoma sahip.Pgt denedik bir kere 5 incelenen embriyodan 2 sağlıklı bulundu ama transfer günü gelişimleri durduğu için transfer edilmedi. Pgt den önce de amh değerimin 0.3 olduğunu öğrendim. 35 yaşındayım. Eşim doğal yolla bir bebeğimiz daha olsun istiyor.
Ben 35 yaşında olmama rağmen biyolojik yaşım 40 lı yaşlar gibi mi yani doğal yolla oluşan embriyomda eşimin sorunu dışında farklı sorunlar çıkma ihtimali yaşıtlarıma göre amh değerim nedeniyle daha mı çok olacaktır? (Emriyolarımdan birinde trizomi 21 vardı) Teşekkürler...
Cevap:
merhaba geçmiş olsun kayıplarınız için. amh değeriniz oldukça düşük ve bu tüp bebekle gebelik olasılığını belirgin olarak düşürür. eşinizin durumu dışında yaşa bağlı yumurtalarda da kusurlar artmaktadır ve kendiliğinden gebelik ihtimali de çok zor olmakla birlikte olduğunda sorunlu bir gebelik yaşama ihtimaliniz yaşıtlarınız kadardır. (eşinize ait sorunu bunun dışında tutuyorum) sevgiler
Sağolun Aytun Hanım. Tüp bebekle bile şansım düşük diyorsunuz yani. Doğal belki de daha zor. Üzüldüm şimdi. Ben de yaza kadar doğal olmazsa belki yeniden pgtli tüp bebek denerim diyordum. Malum çok masraflı bir tedavi yöntemi.
Bir de çok sormuş olacağım ama benim 7 yumurtam toplandı, malum amh değerim 0.3. Tahmini olarak menopoza ne zaman gireceğim. Ailede halam 38, babaannem 37 ama annem 52 yaşında girdi menopoza. Çok üzüldüm amh değerime de. Daha önce de sorumu cevaplamıştınız çok teşekkürler..
kendiliğinden gebelik ihtimali de çok zor olmakla birlikte
Böyle demiş, amh değerim nedeniyle tüp bebek ihtimalimi de fazla bulmamış ben mi yanlış anladım. İşin ilginç yanı ben 2 yıl içinde 2 kez doğal hamile kaldım. Hala aklım almıyor. Bu cevaba üzüldüm aslında...
hayırlı olsun canım.çok sevindim, çok güzel bir haber bu.
merak etme günün geçene kadar kullanılan ilçalar etki etmiyor.
kızlar geldik. Allaha bin şükür herşey yolunda. tek tek baktı tüm organlarına yarım saat. Allah tekrardan hayırlı sağlıklı gebelik nasip etsin herkese inşallah.
chnb sağol canım.bişey sorucam ben sana bu güne kadar 2 test yapmıştım diğerleri böyle değildi bunda izler belli ama sarı bi tortu var sanki göstergede bu normal mi?
canım üzülme. kızçeler gitmiştir çoktan, yumurtanın başında çatlasın diye bekliyolardır. onlar uzun ömürlü oluyormuş. dün akşamki boşa gitmemiştir. sen sadece kendini rahat bırak, gerisini Allaha emanet et.
canım yeni gelen sezen arkadaşın dediği gibi bu verilere sen hiç takılma. bize prof. kaan beyin verdiği doğal yolla hamile kalma olasılığım %3tü. o da en umut verendi doktorlar arasında. diğerleri hiç olmaz diyordu. dediğim gibi sen rahat ol, Allaha emanet et kendini, olacak bak gör, yalnız moralini yüksek tut.
bu arada sezen arkadaşım, üzülerek hoşgeldin diyorum ben de diğer arkadaşlar gibi. inşallah bu topik sana da uğurlu gelir. tekrar hamiş kalırsın tez zamanda.
hayırlı olsun canım.çok sevindim, çok güzel bir haber bu.
merak etme günün geçene kadar kullanılan ilçalar etki etmiyor.
kızlar geldik. Allaha bin şükür herşey yolunda. tek tek baktı tüm organlarına yarım saat. Allah tekrardan hayırlı sağlıklı gebelik nasip etsin herkese inşallah.
kızlar günaydın. ben de erkenciyim ne yazık ki. uyuyyamadım ağrıdan, öyle karnım ağrıyor. çok korkuyorum tuhaf bişeyler oluyor bende. düşük yapıyor olmaktan çok korkuyorum. doktora gidecem ama vakit geçmiyor, kıvrandırıyor.
gunaydın hilal
gebelign mı vardı,bilmıyordum.canım kasık,karın agrısı zaman zaman olabılıyor.kanaman varmı? Calısıyorsun da ıstırahat verse dr.un belkı daha ıyı olursun.çok gecmış olsun.Allahım sızı korusun
önceden böyle agrın olurmuydu.yanı benım gebelıklerımde ustune gördüm,sancılıy dı da.pıhtı atıyor olmandan agrın galıba.randevun erken saat olsaydı bari,keyıfsızsın bellı kı..korktugundan korusun Allahım
günaydın kızlar.. Erkenciyim,ne gece ne gündüz bi adamakılli uyku tutmuyor ya..delıksız uyuyamıyorum bi tùrlù:S ki uyumaya da ortam bu kadar musaitken yaa
gunluk,iyıyım canım tesekkur ederım..ıyıkı varsınız
loneliness,gözünaydın canım.. Herseyın yolunda olmasına sevindim.dr'unun gec saatte muayenesı acık demek..senden haber varmı dıye bakayım dedim.Allahım saglıkla tamamına erdırsın ıns
hello_kity, canım henuz folik asite baslamadım ben.. Sormadım da yani henüz..ama öncesinde kullanmak da daha ıyi olur
sezen, sen nasılsın canım?daha ıyısın umarım.. Benım kasıklarım da agrıda oluyor.sende oldumu hiç?sıcak tutuyorum heryerimi ama:S hala bıtmedi kanama,2haftayıda a$tım :S
datlumm gelismelerden haberdar et:) ok?
Chnb ablacım sen nasılsın(abla dıyorum,cunku benım bıtanecık ablamla akransın)
kızlar günaydın. ben de erkenciyim ne yazık ki. uyuyyamadım ağrıdan, öyle karnım ağrıyor. çok korkuyorum tuhaf bişeyler oluyor bende. düşük yapıyor olmaktan çok korkuyorum. doktora gidecem ama vakit geçmiyor, kıvrandırıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?