Kürtajdan sonra hamile kalma şansı ne kadardır ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi aylin_fatih
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Saol canım ne diyeyim Allah akıl fikir versin anlamak için direnenlere.
aslında benim eşim çok anlayışlıdır çoğuna göre ama o bile bu kadar sıktı ya canımı.
Daha sinirli agresif olanları ne yapmaz dedim...
Ama kayınvalidem oğluna ne yaptıysa benimde olursa bi çocuğumuz ona da aynısını yapmam için zorluyor...
Yani babayı 2. plana atıp anne için ölümüne savaşan bi evlat yetiştirmeye !
Töbe yarabbim ya, aklıma mukayyet ol.Neler diyorum ben ....

Son düzenleme:

Yaa aynıyız valla. Ben de 53 kiloydum ilk hamilelikte. Şimdi evdeki baskülde 60, doktordakinde 62 çıkıyorum. 60 kiloyla hamile kaldım ikinciye de. Şimdiden bu kadar kilo yandık valla Boyum da çok değil, 1.68. İnşallah son aylara yuvarlanarak girmeyiz

Tatlım ben de ilk hamile kaldığımda başka topikten bir arkadaş, kendisinin de hamile olduğunu ama düşük yapanları görünce pişmanlık duyduğunu söylemişti. Ben bunun üzerine araştırdım. Preseedi geliştiren firma yaptığı deney sonuçlarını istatistiki olarak ifade etmiş. Buna göre bebeğin cinsiyeti, sağlığı, düşük riski, bunun kullanmadan hamile kalanların standartlarıyla aynı çıkmış. Yani normalde düşük riski her gebelik için %20 ya, preseed hamilelerinde de %20 oranında gerçekleşmiş. Burada da preseed kullananların topiğine bakarsanız, bebeğini büyütenlei bile göreceksiniz. Risk normal yolla gebe kalındığında olduğunda daha fazla değil. Sadece bir arkadaşın doktoru, preseedin sağladığı ortam sebebiyle güçsüz spermlerin doping alıp normalde ulaşamayacakları son noktaya gidebileceğini, sağlıksız döllenmenin olabileceğini söylemiş ama döllenme olayında tek kriter spermlerin yumurtaya ulaşması değil ki. Bir de yumurtayı döllemek için içine girebilecek kadar sağlıklı olmaları gerekir. O noktada sağlıksız sperm yumurtayı dölleyemeyebilir. Yani içinizden ne geliyorsa onu yapın. Çünkü yaptığınız şeyden pişman olmak da moral motivasyonunuzu bozacağından ürünün işe yararlılığını etkiler. Ben inandım. Bu ay olacak dedim. Allah yüzümü güldürdü. Dediğim gibi, biraz da motivasyon işi sanırım.

Bende böyle düşünüyorum açıkçası durumu ortaya atan kişiyede kızdım, zaten insnaların fazlasıyla tedirginlikleri var.Bunu tamamen bir jele mal etmek ne kadar yanlış.Bugün kaç insana düşük kaygısı geldi.Zaten bu olay zor, birde bunu duyunca ....

Bencede motivasyon işi olabilri, inanıyorum buna bende.Kendimi düşününce :) sanırım o motivasyon bana kolay kolay gelmeyecek.Yolum uzun gibi ... Güya adetimin 2. günü hırs yaptım diyodum .... Fos oldum :) Tabi katkılarından dolayı eşime bi selam yolluyorum ! en argosundan ! :)

Ya ben böyle biri değildim a, resmen karakter değiştirdim bu kürtajdan sonra.reset tuşum olsaydı keşke .

Son düzenleme:
Topikleri karıştırmışım :) dün ve bugün hiç işimin olmadığı nasılda belli :)

Son düzenleme:

tekrar yazıyorum ben kimsenin moralini bozmak için yazmadım bunları. benim canım yandı başkasınınki yanmasın diye yazıyorum. kimse yazmazsa söylemezse nereden bileceğiz neyin zararlı neyin faydalı olduğunu. tutup firmaya dava mı açayım ispatlayamam ki. onlar da düşüklerin sebebinin jel olmadığını ispatlayamaz. bir iki makale ve istatistik ile olacak bir iş değil bu! Siteye bakarsan bebeklerin % 40'ı kız % 40'ı erkek mantıklı mı bu? makaleleri bir okuyun deney tüpü içinde yapılan, sığır spermiyle yapılan testler... hemen sinir olup karalamayın lütfen. yazıyorsak sebebi var...yok illa ben kullancam var diyen varsa buyursun kullansın. günah değil mi şimdi bana gidip narkoz yiyip daha 8 haftası dolmuş bebişimi aldırıcam. psikolojim altüst...

kızlar selammm senem bebiş nasıll büyüdümüüü ya kiloyu napıcan verirsinn.hello kity çalışmalar nasıl gidiyor.yatamakee hayırlı olsun bebegin saglıklı sıhhatli kavuşursun inşallah darısı bizleree.ben bu ay yumurtlama günleri çalıştım ama olmadı iki gün gülen yüz çıktı çalıştık üst üste diger gün yine çalıştık ama şimdi test yaptım tık yokk adetimde geçiyor stresten neyse hayırlısı heralde kürtajın etkisi arkadaşlar halbuki dört ay geçti demekki daha toparlanmadım siz ne düşünüyorsunuz??diger gebeligimde istedigim ay oldu

belki geç döllenmedir. bikaç gün daha bekle bakalım.benim ilk gebelik testte çıkmamıştı mesela.zaten hayırlı zaman ne zamansa o zaman olsun.stres yapmak yok.gerçi ben böyle söylüyorum ama sanırım hala korunma sürecinde olduğum için. çalışmalara başlayınca ve gebelik gecikirse hepinizin beynini yiycem sanırım :97:

Canım benim anlatmak istediğimide sen anlamak istemiyorsun.Zaten zor bir dönemdesin amacım seni üzmek karalamak değil.Benim anlatmaya çalıştığım şey, bu eğer ilk gebeliğinse zaten çok büyük ihtimal düşük riskin vardı.Sen bnu tamamen jele bağlıyorsun.Evet belkide sakıncsı vardır, ben asla demiyorum ki preseed çok iyidir.Bilemem dr değilim araştırmacı değilim.Ama şu bir gerçekki presed anneleri var bebğini kucağına alan.Bu nasip kısmet işi, o evladın ömrü varsa zaten yaşıyor.Bence sadece kendi dr. unuzla takılı kalmayın preseedi diğer dr.larlada araştırın lütfen.

Evet sanada yazık bizede yazık.Aynı işlemi bizde gördük, bizde elllerimizle kıydık meleklerimize ! İstemedik ama nasip etmedi Allah.Sağlıksızdılar demekki kürtaj olduk.bizde presedsiz hamile kalmıştık, sonucumuz farklı mı oldu ? Sağlıkçısın madembunu bizden iyi bilmen gerekli artık çağımızdaki hamilelirin % 80 kayıpla sonuçlanıyor.Suçlu sadece presed olmadığını sende en az benim kadar biliyosun ....

Özellikle kızdığım şey, acına çok byük saygım var, kolay birşey değil canından canı kopartmak.... fakat insanlar zaten zoraki hamile kalıyor ve binbir türlü şeyler kuruyor akıllarında kayıplara ilişkin tedirginlikleri, kaygıları hat safhadayken sen kesinlikle preseed suçludur diyosun.Suçluysada bu tutum yanlış, dün farkındaysan hamile bi arkadaş beebğini kaybetmişcesine üzüldü, bende presed hamilesiyim diye....Onlara moral gerekken, can sıkıntısı bırakıyor bu tutum.Dilerim 2. meleğin sağlıcakla kavuşursun.Rabbim tekrarından esirgesin.Uyarmaya devam et bencede madem böyle bir sakınca var, bencede insanlar bilsinler..Sadece diğer arkadşları korkutmayalım, duyarlı olalım benim amacım bu ! Yani bu şuna benzer biz ilk meleklerimizi kaybettik, sende mutlaka kaybedeceksin.Yok böyle birşey... İhtimal yüksek olabilir ama kesinliği yok....

Son düzenleme:
merhaba hanımlar yeni ay yeni umutlar başladı :97: haftaya memleketime gideceğiz eşimle ailemin yanına tam da yumurtlama zamanlarımda orda olacağım bakalım bir de orda deneyelim yumurtlama günümü orda tespit edeceğim o zaman söylerim adet tarihimi

şu jele bende bir bakayım araştırayım ama öncelikle candaşıma hak veriyorum şu konuda hani kullanıpta hamiş kalanlar psikolojik olarak nolur etkilenmesinler....illaki düşecek deil ki!! ben hiç bişey kullanmadan hamiş oldum ilkinde düşmüştü sonuç olarak diyebilirizki ilk gebeliklerin vucuda alışması kendi bedenimizin onu kabullenmesi zaman alıyormuş biz çok istesekte vucut istemiyor yabancı bir madde deyip sonlandırıyormuş bunuda unutmayalımm....ama kalbimizi ferah tutalım bu hepmi böyle olacak hayır deil kucaklarına alan bir çok anne var bu şekilde ilkini kaybedip diğerlerinde mutlu son...sizleri seviyorummm sakın hiç bişeyi kafaya takmayın tokadan başka...:)

benim yengem 3 kere düşük yaptıktan sonra 2 kuzenimi dünyaya getirdi.. kuzenimin eşi bebeğini 8 aylıkken ölü doğurdu sonra bir düşük yaşadı ve şimdi 2 tane dünya tatlısı çocuğu var... Allah hakkımızda hayırlısını versin öyle dua edelim herşeyin bir zamanı var yani kürtaj olan arkadaşlarım stres yapmayın Allah hayırlı zamanda versin hayırlısını beterinden korusun

teşekkür ederim hemsire63 insallah seninde tez sürede olur ama dediğn gb ancak kürtajın etkileri geçiyor sağlıklı bir sekilde bebişin tekrardan olur insallah...

Selamlar Canım. Karnıma bakacak olursak büyüyor Yok artık takmıyorum ama yine de dikkat ediyorum. En azından sadece sağlıklı şeyler yiyorum. Az az ve sık sık yemeye çalışıyorum. Bulantılarım azaldı, yeme düzenimi oturtabildim en azından. Canım belli de olmaz, adetin gelmediği sürece umut var bence

yeniay uğurlu gelsin inş :)) bekliyrouz güzel haberler ....
İnş kimselerin umutları yarıda kalmasın, ilk yada 2. farketmez.Kimse tatmasın bu duyguyu.Öncellikle rabbim sana ve seneme güç kuvvet versin meleklerinizde sımsıkı tutunsun inş :) Presedi burdaki dr. a sordum, önermiyroum dedi ama zararı olduğu için değil ne işe yaradığını bilmediğim için dedi.Kullancam ya, olacaksa olur.Zaten preseedde vesilesi.Olacaksa zaten mutlaka olur sadece Allahın dediğini oldurması için vesilemiz preseed, zaten olup olmayacağıda garanti değil.Bakcaz artık önümüzdeki ay durumumuza :)

Canım sen ne zaman dr a gitcen? Şimdi senin hesabınla ne kadar meleğin ?

Ama kıyafetlerini giyemeyecek kadar büyümedi değil mi? Ben sana kaçtır sorcam unutuyorum.Sanırm k.validene demiştin hamile olduğunu.Artık akrabalara, arkadaşlara söylemeye başladın mı?

Hemşire; canım bencede adetin gelmediği sürece ümit var.Dilerim ki içindeki canlının farkında değilsin ve süpriz yapar sana :))

Hellokıtty;
canım epeydir çok az uğruyosun buraya, iyisin değil mi?

bebeğim, destina, pren; kızlar adet oldunuz mu? ne alemdesiniz ....

Son düzenleme:
canım 6 nisandı son adet bugün itibari ile 5.haftadayız yarın gitcem saat 16.30 randevu aldım hayırlısı ile bir keseyi göreyim sonra kalp atışları için çagırır sanırsam ilk kan tahlilim 411 sonra bir daha yaptırdım 1983 olmuş bakalım insallah sağlıklı sihatlidir yarın doktordan sonra haber veririm mutlaka kendine iyi bakkk, koçislerimiz ne kadar odunda olsalar seviyoruz biz onları dimiii hadi artık barısın boşver bebiş olsun sen yalnız olmassın babası uzaktada olsa hep kalben senin yanında olucaktır eminim hem bak tek olmassın bizlerde burda pcde olsak yanında oluruz sen pes etme deneemelere devamm okmi arkadaşım:)

Ohh maşallah meleğimizde hemen kocaman olmuş, aferin ona.Üzmesin hiç annesi inş :) Bizde hep iyi haberlerini alalım :) İyidr ben inanıyorum 2. ler daha uslu oluyor galiba, maşallah seneminkide akıllı çıktı, seninkide öyle olacak Allahn izniyle...Bu arada bende ankarada yaşıyorum bakarsın bigün tanışırız inş :)

Evet ya, kızsakta seviyoruz işte..Zaten demiştim ya dün, kendimi tanıyorum asllında ceza olsun diye ara vermek isterimde yapamam.Aynen öyle oldu, tabiki yine denemeye devam dedim :) Aslında dün üzüldümde yani, anlattım düzgünce.O da kendince biraraya nasıl gelebilir hamileyken diye araştırıyomuş.İhtimaller saydı olabilr yani beraber olabilirz bi dönem... Neyse bugün birkaç arkadaşı gördüm benim durumumda, onlarda epeyce moral oldular.Hepsi üstesinden gelmiş ayrıyken, bende yapabilrim heralde zor olur ama olsun....Hem sizler varsınız tabi, dert ortaklarım, yol arkadaşlarım ..... hep beraber büyürüz, büyütürüz Allah kısmet ederse... Çok teşekkür ederim tekrar :)

Son düzenleme:
Candas'ım valla pantolonlarıma giremiyorum. Aslında hep dar pantolonlar giyerdim. Bir de düşük bel hepsi. Bebek daha aşağıda olduğundan rahatsız ediyor pantolonlarım. Benim bel yapım da ince olduğundan hemen belli etti kendini. Bazılarının iç karnı geniş oluyormuş, onların 4. aydan sonra belli oluyormuş karınları. Benim şimdiden belli. Gaz sorunu da var biraz. Hepsi birleşince bildiğin göbüş oldu Canım ben söyleme işini çoktaaaan yaptım. Bilmeyen kalmadı. İlk bebekte face de paylaşmıştı eşim, bu kez ona izin vermedim sadece. Artık 13. haftadayız. Söylüyoruz rahat rahat. Allah kötü yazı yazmasın.

kızlar bişi sorcam ben 1 nisan da kürtaj oldum yaklaşık 1 hafta kanamam 1 haftada kahve akıntım geldi kürtajdan bu yanada 40 gün geçti ama hala regli olmadım sizce bir problem varmıdır yada normalmidir.benzer şeyler yaşayan yada bilen varmıı.

aahhh canım bak ankaradaysan çok sevindimm bende burdayım hem bende gurbetteyim aile yok adanada eşiminde aile izmirde bizler burda sadece arkadaşları olan insanlarız valla dediğin gb bir denk getirelim çok görüşmek isterimm ben ümitköyde oturuyorum sen nerdesin??

canım korkma bende 21 ocakta kürtaj olmuştum ki öyle şakır şakır kanamam olmamıştı 1martta ilk adetimi olmuştum endişelenecek bişey yok eli kulağında geliyordur adetin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…