günaydın kızlarrrrrrrrrrrr
kaçak göçek yazmaya çalışıorum dün akşam doktora gittim adetimin 15.günüydü ilk önce yumurta takibi yaptı durum hiç iç açıcı diil 3-4 tane yumurta vardı ama bi tanesi bile işe yarar cnsten diildi en büyüğü 11 mm diğerleri zaten çok çok küçüklerdi şükür kist miyom başka bişi yoktu bu yumurtadan hayır gelmez dedi herşey güzel olacak yaza kadar hamile kalcaksın elimizden geleni yapıcas sen bi hamile kalsan çocuunu alsan kucaana nasıl rahatlıcam anlatamam dedi:)yani bacılar yumurtlayamıorum bile
adetin 3.günü yaptırmam gereken testleri yazdı
testestoran
fsh
e2
lh
prolaktin
dhea-s
chnb ablacım bi bakıp yorumlarsan çok sevinirim testler konusunda
eşimde salı günü gitti doktora muayne etmiş sperm testi ve yumurtalık ultrasonu vermiş cuma günü oda yaptırcak onları muhtemeln bu ay rahim filmide isteyebilir doktor bakıcas artık hayırlısı hakkımızda hepinizi öpüyorum kızlar haber vereyim dedim candaşım ne durumdasın herkes iyimi
inşallah öyledir ablacım.sende de kanamalar varmış daha erken ama inşallah bebeğin habercisidir.
ah canım ah. ben de öyle isterdim ki rahat olmayı. allahım daha kötü sorunlarla karşılaştırmasın. aynen öyle üzüldüm ki arkadaşa aklıma geliyor acaba napıyordur şimdi diye((sen de dualarımdasın canım.dikkat et kendine.
merhaba;
doktorla tanıştık, görüştük akşamüstü. çok eskiden gittiğim bir psikiyatrist vardı; ama muayenehanesini taşıdığında eski hastalarının dosyalarını taşımamış. ben de madem dünya gaz ve toz bulutu halindeydiden başlayacağım, başka doktora gidip son zamanları bir özetlesem yeter diye düşündüm. sonuçta biraz konuştuk doktor hanımla. ben son altı ayda yaşadığım zor dönemlerden bahsettim. daha önce panik atak hastası olduğumdan ve tedaviyle durumu kontrol altına aldığımdan ama son dönemde yeniden ataklar yaşamaya ve çok bunalmaya başladığımdan söz ettim.
önce sorunlu geçen hamilelik dönemimi, ardından gelen kaybı, daha sonra teyzemin hastalık sürecini ve onu da kaybetmemi anlattım. anksiyete bozukluğu, yani kaygı sorunu olduğu kanaatine vardı. bir de pms'den bahsettik. hani şu adet öncesi basan sıkıntılar, şişkinlik, gerginlik, sinirlilik hali..bende bu dönemin uzatmalara ulaştığını söyleyince; 40lı yaşların sonunda olduğunu düşündüğüm doktor "bende o dediğin dönem minimum 15 gün sürüyor" demesin mi? bunun tıbbi bir çözümünün olmadığını da ekledi. premenstural sendrom hakkında bayağı dertleştik yani.. sonuçta iki kutu hap yazılmış reçetemle çıktım muayenehaneden.. bir tanesi ara sıra yoklayan çarpıntılarımı engelleyecekmiş, diğeri de seretonin hormonu emilimini sağlayacak bir hap. yıllar önce bir benzerini kullanıp başarı kaydetmiştim. bu tedaviden de umutluyum doğrusu.
psikiyatristlere kalırsa minimum 6 ay gibi bir tedavi sürecinden bahsederler; ama yine 2-3 ayda toparlarım kendimi diye düşünüyorum. bu sürede de korunmaya devam..
iyi dilekleriniz için teşekkürler arkadaşlar. daha önce de yazdığım gibi forumu elimden geldiğince takip edeceğim. özet geçmeye çalıştım ama belki aranızda ya da forum sayfalarını kurcalayanlar arasında benzeri sorunları yaşayanlar vardır; bu profesyonel yardımı alma konusunda çekingen davranıyor olabilir diye düşünerek süreçten bahsettim.. ilaçmış, doktormuş bir yana asıl önemli olan o kapıdan adım atmadan önce kendinize "şimdi ne anlatacağım, ne desem ki" sorularına verdiğiniz yanıtlar.. asıl sorununuz ve çözüm yollarınız o zaman çıkıyor ortaya... mesela hiç beni anlamıyor, derdime ortak çıkmıyor diye neredeyse üstüne saldırdığım eşimle ilgili şöyle bir cümle döküldü ağzımdan: "eşim de bana çok destek olmaya çalışıyor ama başka bir yardıma da ihtiyacım var"...ve doğru olan bu gerçekten.. biz zor dönemlerden geçtiğimiz ve tüm değişimler üst üste geldiği için yalpalayıp buluttan nem kapıyor, en yakınımızdakilere sarıyoruz sanırım.. ya da daha yarım hapla oldum ben
neyse, kendinize iyi bakın; güzel bebiş haberleriyle şenlendirin bu sayfaları..
Okudum arkadasım ve sankı sende kendımı gordum hemen hemen aynı sıkıntıdan muzdarıbız..bende 6 haftalıkken kalp atısları duyulmadıgından bebegımı aldırmak zorunda kaldım okadar zor bır surectıkı ıcımde ölü oldugunu bıle bıle 10 kadar bekledım belkı bır umut belkı bır mucıze ama kesem buyuyor 9 haftalık oldu bebısım hala 6 hafta 4 gunlukte kaldı yarabbım taşa can verensın bebegımede can ver dıye bır odamı mabet halıne getırdım ama malesef:,( sonra cok psıkolojım bozuldu kımselerle konusmaz duruma geldım aglamaktan bas agrıları cekmeye basladım ve işin en kötü tarfı hamıle gordugum an bebeklerının dusmesını ıster oldumoysakı ben bencıl bırı asla degılım herkes mutlu olsun dıyenlerdenım fakat ıcıme onu anlatamadım sureklı bır ses benı cıldırtıyor nıtekım psıkologa gıttım anlattım ben agladım o dınledı salya sümük sonucta su karara vardı ben bu konuda kendıme arkadas arıyormusum aynı durumdakı bırı benı mutlu edıyormus oysakı etrafta okadar benden bırılerı varmıskı bunu ogrendım meger herkes aynı durumdaymıs.ılac ıstemedım tekrar gel dedı ama asla vahım durumun yok dedı daha kotu durumuda olanlar vermıs herneyse demek ıstedıgım sonucta yıne kendım ustesınden gelecegım bır hastalıgım var ALLAH tan ınanclı bırıyımkı her şerde hayırın oldugunu bılıyorum ama bılmeklede olmuyor ıcınıze şeytan kacınca durduramıyorsunuz oooff yarabbım nasıl atlatacam bu surecı dr um 3 ay korun dedı ben ıstemıyorum hemen hamıle kalmak ıstıyorum ama ya aynı seyle karsılasırsam bundan korkuyorum ( neyse uzun oldu kusura bakmayın RABBİME emanetsınız...
cmleler gözyaşları konuşmalar o kadar tanıdıkki 1 haziran 2011 gece 11.30 deli gibi ağrılar kanamalar 15 haftalık oğlan gititk hastaneye hala yaşıyo odaya çıkardılar suyum kanamam geldi oğlum bacaklarımın arasından çıktı gitti hemde 1.5-2 saatte ağlaya ağlaya bağıra bağıra doğum yaptım ertesi gün içerde parça kalmış dediler kürtaj oldum o gün dedimki yok ben bidaha gülemem ben bidaha nefes alamam insan herşeyi yapıyo şimdi inanıorum ki rabbim kimseye kaldıramıcağı yükü vermiyo aylar geçti üstünden hala kardeşi gelmedi oğkumun ama sabrediorum şükrediorum cennetteki meleğime dualar ediorum sabır canım bu işin başka bi yolu yok korunma konusunda burdaki çoğu arkadaş 1 adet sonra bıraktı korunmayı umarım 2.evladın çok bekletmez
Hani derlerya kötünün de kötüsü vardır işte bu! benımkı 6 haftalıkken daha hıc bırseyı bellı degılken kalp atısı bıle duyulmazken bukadar kötu oldum demekkı daha uzucu olanları dusunmek lazımmıs ahh arkadasım gercekten senı okuduktan sonra kendıme daha cok kızdım ALLAH yar ve yardımcımız olsun benım yaş 41 ondandır korkularım ya bırdaha olmazsa ya bu uzuntu benı menepoza sokarsa tovbe tovbe estagfurullah GÖRELİM MEVLA NEYLER NEYLERSE GÜZEL EYLER saglıklı bebişlere inşallah...
merhaba arkadaşlar daha bir kaç gün öncesine kadar ekim anneleri topiğinde arkadaşlarla bilgi paylaşıyorduk ama takdir i ilahi beni bu sayfaya attı. 12 haftalık bebeğimin koıntrolüne gitmişken 8. haftasında öldüğünü öğrendim ve dün kürtaj oldum. doktor 3 aya kadar korunmamı söyledi. ama gerçekten bir moral bozukluğuna sebep oldu yine de şükrediyorum rabbime.inşallah yeniden bebek sahibi olabilirim. sorum şu bu korunmanız gereken sürede ne şekilde korunuyorsunuz?
dün akşam yazamadım. idrar yolllrı enfeksiyonu vardı ben de. doktor kültür testi istemişti, ama bakteri çıkmadı onda. sadece bol lökosit var. antibiyotik kullandım 7 günlük. o bitince de monurol saşe içtim. dün tekrarlattım tetsi hiç geçmmeiş. doktor ilaç veremem dedi. çünkü zaten monural ishal yaptı. onun için de ilaç verdi. ishal dediğim günde 1 kez sadece, ona ishal diyemeyiz ama sıvı dışkılama dedi. 5 litreye kadar sıvı tüketeceksin dedi. chnb limonlu sodalı bişey yazmıştın. hatırladığım onu yaptım. başka ne tavsiye edersin? bir de o aç mı tok mu faydalı olur?miktarını da yazar mısın?
başka böyle evde uygulayacağım bişeyler bilen var mı arkadaşlar?ne inatçıymış ya geçmedi o kadar antibiyotiğe.
Canım karbonatlı su okudum internette ama zararı var mı hamilelikte bilmem. Bir çay kaşığı karbonatı bir bardak suya koymuştum.Diğeri de bir şişe sade sodaya limon sıktım ama yarım mı tam mı hatırlamıyorum internette okumuştum. Su en iyi ilaç. Beş litre demiş umarım içersin. Su en iyisi bir de tuvaletini hiç tutma ki sürekli devir daim olsun canım...
5 litre sıvı dedi. içinde ayran, komposto vesaire herşeyi sayabilirisn dedi. aklıma kayısı kompostosu yapmak geldi ama gel gelelim ishal var. karbonat biraz tehlikeli gibi geldi. ama sodaya devam edeyim ben.
sağol canım.
şimdi geçmişi okudum. lekelenmen varmış. canım bende de polip vardı ama 2-3 gün sürüyorud lekelenme tam yumurta günlerine geliyordu. belki bu başka bişeydir yerleşme falan:)
hilal sonuçların temiz çıkmış sevindim.
peppecim, senin de tedavin hayırlı olsun inşallah. zaman zaman hepimiz zor dönemler yaşıyoruz. inşallah atlatırsın biran önce.
günaydın arkadaşlar. akşam akşam başınızı ağrıtmıştım tıp fakültesindeki sonuçlara sabah ulaştım 856 mış bizim arkadaş sağolsun nasıl 500 gördüyse.duasını esirgemeyen arkadaşlarım allah razı olsun.
çok okuyamadım okula yetişicem lonelines ı gördüm canım geçende bende de vardı biliyosun limonlu soda da işe yarıyo chnb saoğlsun o söylemişti birde ben sabah akşam 1-2 limon suyunu hiçbirşey katmadan içtim gerçekten faydasını gördüm hamilelikte zararı yoksa deneyebilirsin.
ne mesajı canım...olmadı yarın sabah artık
kızlar selam,
çok çok yazmışsınız bakamadım henüz...sürekli yoğunluk içerisindeyim...
ceza, canım bende almak isterdim ama inan hiç vaktim yok bu günlerde ama ettiğim dualarımdasınız isim olarak hepiniz nilde deniz lalesi sezen isminizi yazarsanız kızlar sizinde nickinizi telafuz etmem:)) allah dualarınızı kabul etsin inşallah bu dualarla gelsin cezanın bebeşi bu ay...
daha sonra detaylı yazarım yazacak çok şey var...
hilalim sen kist falan yazmışsın ssana döneceğim yaptığım şeyleri yazıcamm canım..
görüşürüz...
Yemene dikkat etmek bence doğru olur canım hamur işinden uzak dur, sebze ağırlıklı beslen. Süt ürünlerini de ihmal etme...
Canım inşallah güzel haberleri alırız senden...
Canım benim de oldu 2 hafta kadar filan...
Canım yorma kendini bu kadar. Ne yapıyorsun öyle...
Nilde gerçekten çok tatlısın ya. Pozitifsin gerçekten. Ben eklemeyi bilmiyorum Hilalden eklersin beni de...
Kızlar boya işini hallettiniz mi?
mrb arkadaşlar nasılsınız
bu akşam girip size güzel haberler vereyim dedim ama karmakarışığım. dün sağlık ocağında kan vermiştim bugünde tıp fakültesine gittim tıp fak deki sonucu almadım ama tanıdık vasıtasıyla 500 olduğunu öğrendik akşam geldim sağlık ocağındaki sonuca baktım 627 yazıyo ben şimdi kimyasal gebelik mi geçiriyorum. o kadar araştırdım kimyasal gebelikte sonuçları bu kadar yükseldiğini görmedim ve düşüğe dair hiçbir belirti yok.iki farklı kurumlarda yapılan sonuçlarda farklılık olabilirmi.kanlardan birini aç birini tok karnına vermiştim bunların etkisi olabilirmi kafam allak bullak..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?