- Konu Sahibi aylin_fatih
-
- #16.101
hellom bende bi bayilma durumu var bilmiyorum anama cektim herhalde..
Maden suyunu daha fazla içebilir miyiz, ben 4 tane içerim normalde
Seninki daha acıymış ablacımSezen ben senin tek kaybın(son ikizler) olduğunu sanıyordum. Bence mutlaka pıhtılaşma testlerini yaptır. Üniversite ücretsiz yapar mutlaka... Ben yine daha kötüsünü söyliyeyim mi: Benim ilk ve son kayıbım anneler günündeydi...
Sezen genetik testte düşünülebilir. İstersen sen riskli gebelik uzmanına git. Samsunda fakülte var istersen git bir arkadaş gidecek test için Samsun fakülteye...
Seninki daha acıymış ablacım
evet ilkimde 2 buçuk aylıkken kalbi durmuştu..o yüzden bunda da korktum gidemedim bir türlü doktora.. içimemi doğdu nedir..kızımdayken bıktırmıştım doktorları halbukibende eşime pıhtılaşma testi yaptıralım dedim ama bakalım..önce şu patolojiyi bi alalım diyor..19 una kadar bekliycez yani.
Fakülteye gidelim diyorum zaten..herşeyi araştırırlar zaten herhalde...bizmi söylememiz gerekiyor..şu testi istiyorum diye?
Kızlar topluca yazıyorum eşim zırt pırt çağırıyor. Umarım hayırlısıysa beni üzmeyecekse, sağ salim vakitlice doğacaksa olsun. Yoksa olmasın diye dua ediyorum.
canım çabuk çıkmış sonuçların. böyle testler 15-20 günden aşağı çıkmaz aslında.mrb kızlar.. nasılsınız..
chnb abla inşallah diyelim kızın bu ay müjdeyi versin..
hello nasılsın çınar paşa nasıl bu arada babana da geçmiş olsun..
nuray geçmiş olsun canım zor olmuş ama atlatmışsınn..sonuçalrın da güzel çıkar inşallah.
sezen ben bu hafta pıhtılaşma testini yaptırdım fakültede 3 kayıp sonrası yapıyolarmış ama ben anlattım durumu şüphelerim var deyince dr de iyiymiş saolsun yaptı. şükür bişey çıkmadı.
hilal çalışmalar başlamış sanırım canım hello da yazmıştı benim arkadaşım da söylemişti ben bu ay elimden geldiğince çalışma öncesi falan meryem suresini okudum belli bi sayıya göre okuyolarmış sanırım ama ben öyle yapmadım 707 kez YA VARİS okudum ben faydasını gördüm gerçekten.
lonelines sen nasılsın canım enfeksiyon düzeldi mi biraz.
minikler kısmet ederse cenım inşallah öyle olacak.yarın güzel habrlerini bekliyoruz canım allah yardımcın olsun dualarımız seninle.
ben çok tuhafım ya bende hiçbir belirti yok kızlar kendimi çok dinliyorum sanırım.önceki hamileliğimde kasığmda batmalar olurdu şimdi hiçbirşey hissetmiyorum.önceki hamileliğimde hiç kanama yokken kötü bişey olduğunu hissetmiştim göğüslerim birden eski haline dönmüştü şişlik acı kalmamıştı kk da bunu araştırırken belli belirsiz bi kan gelmesi sonucu gittik ve kalp atışının durduğunu öğrenmiştik.şimdi aklıma geldikçe elim göğüslerime gidiyo sürekli kontrol ediyorum .psikopata bağladım sanırım.
oo hala olacaksın inşallah, ne güzel. gözünüz aydın.evet yaa ne kadar cok su iciliyo dimi ama bende caydan vazgecemiyorum sanki yorgunlugumu aliyor.. ins lonecim sen bu kadar su icmeyle mutlaka atlatirsin hemencik.. bugun ogrendim ki abimin esi hamileymis daha 6 haftalik.. 10 yasinda 1 kizi var buda ikinci olacak insallah.. rabbim herkese nasip etsin kizlar
nerde 2 içicem. be hiç soda içemeyen bir insanım. şimdi günde 1 bardak içmeya çalışıyorum içine limon sıkıp.canım maden suyu içmeyi unutma günde 2 tane çok faydalı diyorlar. her ay biz gidiyoruz ama arkadaşlarım var onlar sağlık ocağında aşılarını yaptırıyor o kadar ki 1.ayda 2.ayda 4.ayda aşı var devamını bilmiyorum, çıno cinoya bıngıldak sorunlu diyince biz sağlık sigortası yaptırdık, her ay özel dr götürüyorz ama aşılarını sağlık ocağında vurduruyorum çokda memnunum şimdilk, senin oğluşun napıyor birde ben odasına bakayım dedim yavrumun bulamadım.
nuraycım geçmiş ola tekrar kuum, allah tamamına erdirsin herkesinkiyle çok sevindim, Aminn
canım eşim yok yanımda, gitsem nolcakki, adam eşini şu zman istiyorum dese çağıramam.o zmanda bana demeyecek mi sen bi kavuş tam 1 sene dene sonra gel diye, ondan gitmek istemiyorum.gitsem her ay daha ümitlencem ve dahada hayal kırıklığı.allahta verdikçe veriyor zaten.çabalasam kaç yazar. burda olsa keşkechnb abla sonuna kadar hajklı kuzum neden korkuyon kız doktorlardan bu kadar küçükken falandamı korkardın acaba çocukluğuna inmek lazım senin :)bebeem şaka bi yana bak benide biliosun ileri dönem kaybım var ve ben ilk yadan bu zamana kadar hep doktor takibindeydim adet olamadım gittim oldum gittim 4-5.aydan klomen iğne kullandım dua edioruz biliorum rabbim isterse olacak ama b,z eşşeği sağlam kazığa bağlayalım rabbim hep hayırlısını sağlıklısını versin ama sebep olur beşlki kuzum bellki bizim veletler mücadele etmeden gelmicek ama annesi bi güsel olcaklarki sorma hayal edebiliorum çok da şanslı olcaklar anneleri doyamıcak onlara çok sevcek hazır adetsin bak hemen 3.günü gidiosun doktora testlerini yaptırıosun rahim filmini çektiriosun sonra ohhhhh diyip rahatlıosun saçma bi hormon yüzünden bile olabilir üzülme diyemem sana bende çok üzülüorum neden diye soruyorum ama kaderimiz böyleymiş anammmmmm
amin canım ya gitcektim zaten dr konusunda karasız kaldım.bencede candaşım chnb çok doğru söylüyorrrr bende 1-2 ay daha hamile kalmazsam ınf.dr.gitcem.chnb canımmm sende çok çekmişsin be kuzummm allah bundan sonra yüzünü güldürsün mini mini çıtı pıtı bi gül goncası versinnn
inş dahada çok geçmez canım ya.ne olursa olsun süreyi söylemek can actıyor, gerçekten daraldım ben.herkesin becerisi bizde yok işte !!!!!deniz yıldızı canım arkadaşlar da söylemiş. kürtajdan sonra gerçekten vücut değişiyor. bazıları geç adet görüyor, bazılarının kanaması uzun sürebiliyor, bazılarının ağrısı sürebiliyor. doktorun çok iyi geçti dediği için benim içim rahat ancak sen yine de bir görün istersen için rahatlasın.
nilde canım ankaralı değilim ama tatillerde falan geliyorum. hem de ne kaynatırız ya ne güzel olur. hatta herkesi toplarız anlaşırız chnb ablanın dediği gibi.
nazlım gelsin de nasıl olursa olsun be tatlım. sonuçlar güzel çıkmış anladığım kadarıyla hadi gözü aydın.bende iyiyim canım kist çıktı bende de onunla başım dertte sorma((
öyle candaşım ya ben de umutsuz vaka gibiyim bu ay(( ilk bebeğin doğumu haziran sonu temmuz başı görünüyordu daha var ancak kist tedavisi falan derken o zamanı bile geçicez tatlım herhalde ( inşallah canım gelsin o güzel günler.
chnb ablacım toplanırız tabi bütün kızlar çok güzel olur. bu arada o tuhaf bakanları boşver sen. soğukkanlı, mantıklı olman, herşeyde tedbiri elden bırakmaman, umudunu yitirmemeni öyle beğeniyorum ki. biliyorum ki allahım seni ödüllendiricek yeni bir bebişle. herşeyin en güzelini hakediyorsun.
canım dua için saol, ceza içindi.evet aynen de yazdığın gibi, ben başlarda salamıyodum yani o zman sadece araçtı bebek benim için.annelik gibi bi içgüdüm oluşmamıştı olmadııkça oluştu, hiç ağlamadım neden ben diye ama artık güç filan kalmadı, zaten sulu gözlü oldum çıktım.haftasonu kardeşim için dua ederlerken bile bi tuhaf oldum ağladım.tamam dr a gideceğim ama normal bir dr du gideceğim.artık randevu aldım, bu yetersiz gelirse ki gelmezsede sanırım o iyilerden birine devam edeceğim, sonuç tatmin olmazsa yeniden testleri yaptrcam bakalım.üzmedin canım ya, öyle düşünmem.biliyorum hepinizin benim için ne kadar çok bunu istediğinizi.ben 130 okuyabildim Allah kabul etsin. Ceza için okudum duasını ona göre yaptım haberiniz olsun. Bu arada ben bu dua olayı hiç takip edemiyoum kimin için ne okunuyor bilmiyorum sayı olarak en az benimki gönül isterki daha çok okuyayım. Dua olaylarını haber verirseniz okurum hep, ayırım yapmadan herkes için okumak isterim çünkü.
canım değerlerin yükselmiş geçen akşam bakmıştım gördüm çok sevindim dr ne zaman gitmeyi düşünüyorsun. Aşı oldu teyzesi birde bir huysuz üzerine afiyet, saçlarıda döküldü pek çirkin bişi oldugel sev teyzesi. Kıyılmıyor gerçekten mevlam topkteki ve isteyen herkese evlat evlatlar nasip etsin.
selam geçmiş olsun çok üzüldüm, hkayayi tam olarak bilmiyorum ama benim şöyle olmuştu kürtajdan sonra regl olamadım farlutral kullanarak 65.günde regl oldum sonrasında hep şaştı yapışkanlık var sanıyordum topikleri okuya okuya bir hal oldum, dr gittim ki dr iyi bir dr dur. Rahim usg ile bakıldığında düz çizgi görülüyorsa yapışkanlık yoktur ayrıca regl olmama olmazsa olmaz belirtisidir, ağrı oluyormuş insanlar oturamıyormuş, miktar olarak azalma olabilir dedi. Benim kahverengi balçık gibi renkte oluyordu. sanırım 4. kez regl olma olayımda ilaçsız oldum lekelenmeyse 34. 35. 37. günlerde oluyordum. Gönlünü ferah tut. Yalnız benim kürtaj olan herkese önerim mutlaka kontrol için dr gidilmeli, senin kist durumun nasıl etkiler bilemiyorum. Rahim duvarın kalınlaşması geç olabilir benim rahim kendini zor toparlamıştı.
beni soran herkesi çok öpüyorum, günlüğü göremedim, nuraycım yarın test yaptıracak yani bugün :)))) bol şanslar diliyorum. Takip edilmesi gereken fakat atladığım bir durum yoktur umarım. affınıza sığınırım.
birde candaşım yazını okudum gözlerim doldu, zor süreçten geçiyorsun her babayiğidin harcı değil millet 4 5 ay deniyor da psikolojisi bozuluyor dile kolay 16 ay. bir daha olamaycak mı korkusu seni ele geçirmeden gerekeni yapacağını düşünüyorum. Bu zamanda en çok senin canın yanıyor elbet etrafımızdakiler bizimle paylaşıyor ama wc gidip o kırmızı lekeyi görünce allak bullak olup yine toparlanıp o gücü bulup yoluna devam eden sensin o yüzden kendinden başkasında medet yok. Çok güçlüsün . İnsanlar sendeki gücü görüp salak salak konuşurlar boşvermeye bak. eşinin burada olmaması ailenin yanında olman zor olan süreçleri dahada zorlayacak FAKAT SEN BEBEK İSTİYORSUN o yüzden artık bir su yoluna girmeli ciddi. Canını daha fazla yakma derim. (bekara karı boşaması kolay yada benim bir çocuğum oldu konuşması kolay diye düşünmeyeceğini biliyorum yinede seni üzdüysem özür dülerim, )
herkese iyi hafta sonları dilerim , girdikçe yazarım ayy unutuyordum nildeee memnun oldum henüz fotolarına bakamadım :))) birazdan bakmayı planlıyorum.
iyi geceler.
canım saol, ovulasyona devam ediyorum.maalesef insanlar duyarsız kadın napsın, kuzeninde keşke vazgeçmeseymiş, zor işler gerçekten dediğin gibi biz ne mücadelelr verirken insanlarıda tatmin edemiyoruz nelerimizse artık.kızmış erkekmiş sanane, biz can olsun diye neler yapıyoruz sen biliyomusun ki konuşuyosun ?? çok saol ya evet hep beraber çok günler zor günler geçirdik, her adımda evet biraz daha yaklaşıyoruz ama güç kalmadı.maalesefki korkum eşime yaklaşırken bebeğinde hiç olmayacağı.yani şimdi psikolojim bu, hiç bi zaman olmayacakmış gibi, hayallerde bile eğreti gibi, ben anne olamıyorum yani..bakalım hayırlısı artık...iyi ki varsınız.candaşım, canım benim inşallah şimdi iyisindir...gerçekten ne diyeceğimi bilemiyorum...bebişimiz nazlınında nazlısı çıktı...ovulasyonu takip ediyormusun mikroskobundan yani...yıllık izniniz varsa o günlere ayarlamaya çalışsan...canım benim yaa biliyorum sabır sabır diyoruz yinede sabrın sonu selamettir diyelim bebeşimiz duysun sesimizide anne ve babasını üzmesin artık...hep daha kötüsü vardır bunu düşünmek lazım başımıza bişey geldiğinde canım...halamın gelini var geçen bahsetmiştim rusyadan geldi 6 senelik evli hiç korunmadılar çocukları olmuyor...kadının ikinci evliliği ama ailemizden başka kimse bilmiyor kadının bir çocuğu var ama o yurt dışında...şimdi çevre bunu bilmediği için sürekli sorular soruyor nasıl bize hep soruyorlarya kız o kadar sıkılmışki sorulardan kimseye gitmiyor evden çıkmıyor...geçen kocasını ikna etmişti ben randevu aldım dra gidecektik randevu saati geldi halamın oğlu vazgeçmiş gıcık olduk bizde bişey diyemiyoruzki inan çevredekilerin baskısı soruları olmasa insan kendini daha rahat hissedecek huzurlu olacak sorular bitmiyorki neden insanlar bu kadar duyarsız çok kızıyorum...bak biliyorsun cinsiyetini öğrendiğimizde çevreden söylenenlerle moralim ne kadar bozuldu...yaa biz hamile kalmak için o kadar uğraşıyoruz millet allahın bize verdiği bu mucizenin cinsiyetini beğenmiyor yaa varmı böyle bişey allahım yine zıpladı sinirlerim...yaa sanane çocuk isterim istemem, kızım olur yada oğlum olur olmaz sanane yaa sen tebrikler dee geç...hamile değilsemde sorma benim hayatım çocuğum olacaksada senmi bakacaksın bir tane olsun yeter diyenler ağızlarına kilit gerekli bu tür insanların...hepimiz yaşadık senin yaşadıklrını inasnı öyle bir duruma sokuyorlarki suçluymuşsun gibi ama sen onlara inat güçlü dur canım benim...bu günlere gelmek kimsenin harcı değil imreniyorum sana ben bırak bebeği daha evliliğini yaşayamadın kimse dayanamazdı inan bana ben çok sabırlı bir insanım ama yok yani seni bunun için ayakta alkışlarım canım benim vee artık çoğu gitti azı kaldı birleşmenize her geçen gün bebeğinde size yaklaşmasıdır...bak ne günler yaşadık neler gördük dilekçeniz kabul edilmedi onu konuşuyorduk ama say üzerinden kaç ay geçti dimi:)) canımsın üzülme biz varız...
sinua, maşallah canım size...seninde az kaldı allahım sağlıkla kavuştursun...
hilal, cano ne oldu şimdi yaa ağrıların geçtimi ilaçmı kullanacaksın sonuç ne oldu canım inşallah iyisin?
canım rabdevuya girdin mi ? inş pıtpıtları duymuşsunudr :) öyle deme ya, sende çok zor zmanlar geöirdin, haksız filan değil.herkesin sırası var nasip işi ilersi olmuyorki, yarın öbür gün dairedeki arkadaşım (aynı sene evlendik) 2. yi doğurmayı düşünüyor, napabilirm ki isyan etsem ne çıkar.kader yani, zaman belll, olacaksada olmayacaksada.o arkadaş için ilk başta bende öyle düşünebilirdim ama sebepliymiş heecandasım yazını okudum cnm benim ilk denediğimiz ay hüsrana uğramıştım da ağla ağla zor toparlamıştım kendimi sonra ikinci de oldu sonraları malumm bekleme süreçlerini yaşadım ama deneyip boşa çıktığında yaşanılan hayal kırıklığını yaşadım diyemiyorum bu kadar sabır gösterdin rabbim mükafatını tez zamanda versin inşallah iki gün önce facede biri bebeğinin resimlerini paylaşmış ne var bunda diyebilirsin ama biraz senin gibi yaşıyo o yüzden dikkatimi çekti..yazın tanıştık eşi askeriyede kendisi ev hanımı ama eşi doğuda olduğu için kız ailesiyle kalıyor beş yıllık evliler buna sürekli bebek düşünmüyonuzmu die soruyorlar o da eşimden uzaktayım ben diyor açıkcası bahane arıyordu zor durumda kaldığı belliydi ben de eşime dedim bunun bebeği olmuyo mu nedir sorulduğunda tuhaflaşıyor dedim.. kız o ara hamile kalmış olmalıki bu ay bol bol bebeğinin resmini paylaşmış.. önce onunda bebeği olmuş die üzüldüm çünkü ben hamileyken o düşünmüyorum diyordu (çok bencil bişey biliyorum ama işte ince düşünemiyoruz o an neden biz değil de o gibi saçma sorgulamalar yapıyoruz ) gelinimiz diyorki midem bulanıyor ama adetlerim düzenli üstüne görüyor olabilir miyim diyor biraz araştırmış 3-4 ay üstüne görme olabiliyormuş içimden allahım korunanlara değil de isteyenlere nasip etsen diye geçirdim ona da korunma bunların ne zaman geleceği belli olmuyo aramak kadar zoru yok diyebildim.. işte bu işlere akıl sır ermiyor ben de kendi haberimi vermeye çok çekindim sıra psikolojisi oluşmuş sanki daha çok hakedenlermiz var önce onlar arkasından biz gidecez öyle sandım hep sizi üzmekten kırmaktan çok çekindim can acıtmak çok kolay o yüzden canınızı acıtmaktan çok çekiniyorum
allahım öyle bir mutluluk versinki bir daha hiç bir söz hiç bir haber bu mutluluğu bozamasın (eşine ve bebeğine biran önce kavuşmanı diliyorum)
canım merhaba nasılsın ? sen çok duygusalsın ya, ben çok katı bir insandım, bir damla gözyaşı dökmedim ebekler alınacak dendiğinde ve alındığında.genelde duygusuz davramdım içten üzüldüm tabi ama sizler gibi değildim yinede.inan şimdi ben senin durumundayım ve dilerim ki sizlerin hiç biri bu kadar beklemezsiniz çünkü gerçekten artık dayanmal zorlaşıyro.chnb abla sımdı kanama seklınde.yeniden parça dökülmeye basladi.beklıyeyım,SIKINTIM yok.sen nasılsın,rahatın nasıl?
Sezen 1hafta öncesınde kanlı akıntı halındeydı bende de.garıptı ama dımı.normal sanırım bunlar.
Dısarı cıkıp,gezip alısverıs yapayım dedım kafam dagılsın dıye.hoss bu kafayla da odaklanamıyorum,o isi de kıvıramadım zaten heveste kalmadı.dün de,bugün de bı kaç arkadasla karsılastım.ikisi karnıma dokundu,bebıs nasıl derken;karsılıklı yüzümüz düstü.bı çogunun haberı yok henuz.kımle lafı olacak olsa,gözlerımden akıyor.sogukkanlı durayım dıyorum,bunu tel.de yapabılıyorum sadece.kımselere karısasım,konusasım gelmıyor.bende ya$ta kalmadı,uyku da.. Falan filan iste.farkındayım yazdıklarımın,dönüp dolasıp aynı yere gelıyorum.. Bi geliyor,bi gidiyor
inş kızların dediği gibidir ablacım ve kızın yoldadıri tüp bebk parası inş doğum için biriktirilir.Minikler inşallah pazartesiye güzel haberlerini duyarız canım. Bir de bu işler sıra ile değil canım kime niyet kime kısmet derler ya... Bizim gerçi hepimizin niyetinde ama kısmet kimin önce olacağı belli olmuyor. Ben bugün dr mle görüştüm hastaneye gitmiştim kahve içtik hasta yoktu bugün. Adetin 2. günü gel dedi lekelenme için. Polip sanmıyorum 1.5 senede çıkmaz dedi. 2 kez yumurtlama bana da olmaz gibi geliyor. Yerleşme için de erken. Hayırlısı diyorum olmazsa da çok üzülmeyeceğim. Olmazsa yaza tüp bebek deneriz sanırım eşim doğrudan demiyor ama hissediyorum masraf yapmak isttemiyor para hazırlıyor malum 7 bin tl gitti. 7 bin biriktirmek lazım yeniden...Benim 32 mart- 1 nisan gibi tarihim. Salı dedim ama erken olacak sanırım perşembeye yapacağım...
kötü düşünme, iyi olsun diycem de diyene bak :) inş güzzel olacak canım inanıyoruz.mrb kızlar.. nasılsınız..
nuray geçmiş olsun canım zor olmuş ama atlatmışsınn..sonuçalrın da güzel çıkar inşallah.
sezen ben bu hafta pıhtılaşma testini yaptırdım fakültede 3 kayıp sonrası yapıyolarmış ama ben anlattım durumu şüphelerim var deyince dr de iyiymiş saolsun yaptı. şükür bişey çıkmadı.
hilal çalışmalar başlamış sanırım canım hello da yazmıştı benim arkadaşım da söylemişti ben bu ay elimden geldiğince çalışma öncesi falan meryem suresini okudum belli bi sayıya göre okuyolarmış sanırım ama ben öyle yapmadım 707 kez YA VARİS okudum ben faydasını gördüm gerçekten.
minikler kısmet ederse cenım inşallah öyle olacak.yarın güzel habrlerini bekliyoruz canım allah yardımcın olsun dualarımız seninle.
ben çok tuhafım ya bende hiçbir belirti yok kızlar kendimi çok dinliyorum sanırım.önceki hamileliğimde kasığmda batmalar olurdu şimdi hiçbirşey hissetmiyorum.önceki hamileliğimde hiç kanama yokken kötü bişey olduğunu hissetmiştim göğüslerim birden eski haline dönmüştü şişlik acı kalmamıştı kk da bunu araştırırken belli belirsiz bi kan gelmesi sonucu gittik ve kalp atışının durduğunu öğrenmiştik.şimdi aklıma geldikçe elim göğüslerime gidiyo sürekli kontrol ediyorum .psikopata bağladım sanırım.
merhaba canım nasılsın ? izin nasıl geçti ?Günaydın herkese..
Sayfalar o kadar ilerliyor ki arada kaçırdığım şeyler oluyor diye üzülüyorum.
Umarım herkes iyidir.
mrb kızlar.. nasılsınız..
nerde 2 içicem. be hiç soda içemeyen bir insanım. şimdi günde 1 bardak içmeya çalışıyorum içine limon sıkıp.
sonra efervesan haplardan içemeyen insanım. ama şimdi bir gün kalsiyum, bir gün de magnezyum içiyorum portakal suyuyla karıştırp. herşey oğlum için.
canım oda almadık. sadece buraya bir ara eklediğim park yatağı aldık. nevresim takım alıp koymuştum, interntteki resmini oda sanmış arkadaşlar.
sağlık sigortası ben de düşünüyorum canım. ayrıntılarını yazar mısın
evet canım bugün çalıma yapcaksınız, naber ?selam kızlar nasılsınız. günlüğüm yakalamışken sorayım tatlım. az önce yaptım test ve çıktı bu sefer yani ikisi de nerdeyse aynı koyulukta.çok da akıntım var. napıyım şimdi ben heyecanlandım bak:)))) bugünmü yapayım çalışma yarın mı bilemedim.
Candaşım izin iyiydi çok şükür bahaneyle eşimle vakit geçirmiş oldum.
Günlük sanırım senin 6 ayın bitti.Ödemler normal bir seviyeye kadar.
Temizlik mevzusunuda takma kafana.Elbet bir yolu bulunurCanından kıymetli değil ya..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?