- Konu Sahibi aylin_fatih
-
- #16.161
canlarım selam...
ben yine gezmelere gidiyorum:)) gelince yazıcam hepinize...
tafıma yazayım kısacık: canım benim allahım sağlıkla kucağına alamayı nasip etti...hep yaptığımız duanın sonucunu teker teker görüyoruz...allahım güle güle sağlıkla büyütmeni nasip etsin canım benim...
yüce rabbim, hamile olanlarıda sağlıkla bebeklerine kavuştursun, ve bebeklerinin gelmesini bekleyen arkadaşlarımızıda fazla bekletmeden göbüşlerine sağlıklı ve hayırlı evlatları göndersin AMİİNNN....
kızlarrrr kusura bakmayın bu hafta yoğun başladık işe.galiba bı yoğunluk bütün bir hafta sürecek(
denizlalesi canım biraz geç yazıyorum ama işler bu ara yoğunlaştı.kuzum allahım bizim kucağımızıda boş koymayacak inşallah nasılsın iyimisin bu arada
chnb canım kusura bakma topiğe giremedim bu ara.kuzum bir şeyler okudum canım inşallah hamilesindir ne bileyim bana öyle geliyor allahım yüzüne baksın çektiklerininin mükafatını versin tatlım.gaziantepten biliyorum annemin dayısı orda evliydi sizin o yemek olayına bayılıyorum zaten
sezencim kuzum sen nasılsın mesaj atacam sana şimdi
hilalim kuzumsun sende ağlama bitanem benim.tatlım ben 12 kasımda kürtaj oldum sen ne zaman oldun?ne durumdasın şimdi yumurtlamışsın:)) hadi bakem inşallah hamiş hamiş görürüm seni:)))
nuraycım ben iyiyim tatlım sen nasılsın kuzum bebiş nasıl?
hellom niye özür diliyosunki kuzum.helal olsun o ne biçim laf kim olsa sorar ailenin ilk bebeği o yüzden çok kıymetli yiğen sevgiside çok ayrı sen nasılsın?
datlum kafana takma inşallah bebeciğinin bir sorunu yoktur.psikolojik bir durumdur bence.öncekinin etkisindesindir tatlım inşallah duyacan kalp atşını için rahatlıyacak.
günlük selam canım işler yoğun tatlım ya sen nasılsın nasıl gidiyor
minikler kuzum hadi allah işini rast getirsin gelince yaz merak ederiz öptüm
candaşım kuzummmm sen naptın gittinmi doktora hadi hayırlı haberlerle gel bitaneciğimmmm
nazlı,minicikumut,ceza,lone sizler nsılsınız kızlar
canım dr a gittim geldim, valla özledik seni 2 günde ya :)kızlarrrr kusura bakmayın bu hafta yoğun başladık işe.galiba bı yoğunluk bütün bir hafta sürecek(
denizlalesi canım biraz geç yazıyorum ama işler bu ara yoğunlaştı.kuzum allahım bizim kucağımızıda boş koymayacak inşallah nasılsın iyimisin bu arada
chnb canım kusura bakma topiğe giremedim bu ara.kuzum bir şeyler okudum canım inşallah hamilesindir ne bileyim bana öyle geliyor allahım yüzüne baksın çektiklerininin mükafatını versin tatlım.gaziantepten biliyorum annemin dayısı orda evliydi sizin o yemek olayına bayılıyorum zaten
sezencim kuzum sen nasılsın mesaj atacam sana şimdi
hilalim kuzumsun sende ağlama bitanem benim.tatlım ben 12 kasımda kürtaj oldum sen ne zaman oldun?ne durumdasın şimdi yumurtlamışsın:)) hadi bakem inşallah hamiş hamiş görürüm seni:)))
nuraycım ben iyiyim tatlım sen nasılsın kuzum bebiş nasıl?
hellom niye özür diliyosunki kuzum.helal olsun o ne biçim laf kim olsa sorar ailenin ilk bebeği o yüzden çok kıymetli yiğen sevgiside çok ayrı sen nasılsın?
datlum kafana takma inşallah bebeciğinin bir sorunu yoktur.psikolojik bir durumdur bence.öncekinin etkisindesindir tatlım inşallah duyacan kalp atşını için rahatlıyacak.
günlük selam canım işler yoğun tatlım ya sen nasılsın nasıl gidiyor
minikler kuzum hadi allah işini rast getirsin gelince yaz merak ederiz öptüm
candaşım kuzummmm sen naptın gittinmi doktora hadi hayırlı haberlerle gel bitaneciğimmmm
nazlı,minicikumut,ceza,lone sizler nsılsınız kızlar
cancanlarım neler yapıyosunuz? sizleri çok ihmal ettim. sadece sizi değil kendimi bile unuttum. sıkıntılı dönemlerdeyiz. yiğit beyin felaket bi gazı var. kolkmiş. dr dr geziyoruz. hepsi aynı şeyi söylüyo. tamam kolik tamam ağlıyo ve susturamıyorum. bende bebeğimle beraber başlıyorum ağlamaya. çaresiz kalıyorum. onun ongaa diyerek ağlamasına dayanamıyorum. tek sorun kolik değil tabi. çişini yaparkende sıkıntı yaşıyodu. farkettim ağladıktan sonra çiş yapıyo. işyice izledim sonra soluğu üroogta aldık. ve sünnet yaptırdık.. yavrum 2 haftadır sünnetli. dikişleri düştü ama ağlamalar devam. bu kez bendeki diğer soru acaba doymuyo mu bu bebekçünkü hep emmek istiyo hem göğsümde olmak istiyo sonra uykuya dalıyo beşiğine koyuyorum en fazla 10 dak uyuyo. sonra çığlıkla kalkıyo. annem yanımda olmasa açlıktan ölürüm pislikten kokarım. hiç bi iş yapamıyorumu bırakın dişlerimi fırçalamaya fırsatım yok. gaz ilaçları çözüm vermedi. dereotu yiyorum ama yok yok yok. kafam durdu artık benim. dr dün soruyo bişeyler ben uykusulukytan yorgunluktan ve kafamdaki bi ton sorudan algılama güçlüğü yaşıyorum. sütüm yetmiyo mu acaba diyrum. dr kilo alımı iyi dedi. ama anne olarak tatmin olamıyorum. drun karındaki gurultulara gaz demesine rağmen ya açlıktan gurulduyosa diyorum. dra soruyorum hayır gaz diyo. ama eve geldikten sonra gaz mıa çlık mı sorusunu nasul ayırt ediyo diye neden sormadım diyorum. eşim pimpirikli diyo bana. ama o sabah gidip akşam geliyo. benim ne yaşadığımı bilmiyo anlamıyo. anne olmak bu kadar endişeyi gerektiriyo mu bilmiyorum ama ben böyleyim. yavrum acıyla inliyo. ağlıyo. 40 ımız çıkacak ben hala yavrumu çözemedim. ağlamsının açlıktan mı gazdan mı yoksa sünnetten mi olduğunu bilemiyorum. tek bildiğim mememde sustuğu:)) benden haberler bunlar kızlar. ha bide herkes bişe söylüyo biri yeidğine dikkat et öbürü aman ne yersen ye varsa gaz herşekilde olur. diğeri sütün yetmiyodur bi başkası sütün yaramıyodur. bebeğim emmeyi seviyo bunu biliyorum o yüzden emziğede başladık onuda iştahla emiyo bunu görende aa bu bebek aç diyo. çıldıracam yaaa. haa emip fazlasını çıkartıyo açsa niye çıkartsın. yani ben fazlalılığı çıkarttığını düşünüyoruöm. aa bakın işte bunu dra sormayı unutmuşum. kağıda yazıp gidecem artık dra. adamda benden bıktı yaaa:)) tecrübeli annelerin fikrine çok ihtiyacım var chnb , günlük henüz tazecik anne de olsa kitty bana bi yol gösterin. ben kafayı yemeden. hepiniz öptüm. bu arada var mı yeni hamile haberi. candas durumlar nedir. nazlım sen ne yaptın? sinua doğurdu mu? kızlar kopuk kopuk yazmışsam kusura bakmayın. uykusuz halde ancak bu kadar. hepinizi öptümm
warya hava güneşli günlüğe gün doğdu dedim sabah inanmazsınaminnn inşallah.
ahh canım bilmez miyim benimde teyzemin oğluları var çok kıymetliler benimde face de fotolarım onlardır daha çok 1.bebek annem vefat ettikten sonra geldi bende işsizdim 6 ay ben baktım cicime, 2 bebek ise benim bebeğimin kürtajına denk geldi çok seviliyorlar çok farklı oluyorlar mevlam herkese nasip etsin. Kuzenler yeğenler
allah gönlüne göre versinde seninde sanki kızın olurmuş gibi :) çok yakıştırdım sana en azından. iyi olduğuna sevindim.
pileo hoşgeldin, yiğidimin pipisi kesilmiş abi olmuş, sünnet olan çocuğa ne denir hiç bilmiyorum. Maşallah ona
ben ancak kendi tecrübelerimi yazarım :) grul gurul sesler bağırsak ona şahidim bende çıno dan zinco kullandım ben hemde sürekli düzenli günde 3 defa 4 damla çok iyi geliyor, sab simlex diye bir damla var onada iyi diyorlar, bizim dr milupanın rezene çayını vermişti ben onu veriyorum rahatlıyor çocuk. Ayrıca kolik olan arkadşaım bebeği evin içinde bebek arabasıyla gezdiriyorlardı gazı kolay çıkıyordu chnb dediği gibi uçak pozisyonu ve çarşafda sallama gazı çıkartıyor. Kusma olayına gelince bizde kusuyorduk çok emerken yatık pozisyonda meme vermiyorum, emer emmez gazını hemen çıkartmıyorum, yatırırken de 45 derecelik açı ile yan yatırıyorum iyi geldi bize bunlar.
Swaddling: Kundak yapmak: Ancak siz Türklerin eskiden yaptığı şekilde, kollarını bacaklarını sıkı sıkı saracak şekilde değil. Bebeğinizi önce büyükçe ve tülbente benzeyen yumuşak dokulu, bebeği sıkıntıya sokmayacak bir kundağa sarın. Kolları vücudunun iki yanında sabitlenmeli. Ancak ayaklar gevşek sarılacak. 5 aylık olana kadar bu şekilde uyutun. Ayrıca mutlaka uyuduğu odada 'beyaz gürültü' dediğimiz ses olsun.
Side/Stomach position: Bebeği yana çevirmek: Bebeğinizi kucağınızda sağa doğru yatırarak yüzü aşağıya bakacak şekilde tutun.
Shushing: ‘Şşşşşşşşşşt’ demek: Kulağına yüksek sesle ‘şşşşşşşşşşt’ deyin. Bu ses, ona anne karnındaki gürültülü ortamını hatırlatır.
Swinging (and jiggling): Hafifçe sallamak: Başını jöle gibi elinizin altında hafifçe, çok sarsmadan sallayın. Bu eylem ona anne karnındaki hareketli ortamı hatırlatır.
Sucking: Emmesini sağlamak: Emzik kullanın.
- Bebek susmadığında bütün bu saydıklarınız sırayla mı yapılacak?
Evet. Bebeğiniz ağlıyor, panik yok, hemen kundağa sarın. Dediğim gibi tutup kulağına 'şşşşşşşşştt' deyin yüksek sesle ve hafif hafif sallayın. Çok kısa sürede yüz ifadesinin değiştiğini, sakinleştiğini göreceksiniz.
ben bu yöntemle en sıkıntılı zamanlarımı atlattım mahallenin en mutlu bebeğiydi sanırım okuduğum kitabın adı netten bak işe yarar.
birde emzik vermeyi denedin mi hiç böylece sanki sütünü boşa emmez sende dinlersin süt birikir oda sakinleşir ama bunlar tamamen ben ve çınarın tecrübeler i yiğitimin zaten canı acıyor uf olmuş pipisi, birde gaz tam bu dönemlerde başlıyor bağırsaklar hareketleniyor. Kendine güven bir süre sonra yiğit seni yönlendirecek.
Öpüyorum.
canım dr a gittim geldim, valla özledik seni 2 günde ya :)
canım benim yaboşuna demiyosunuz hamilelikle iş bitmiyor diye, gerçekten zor işler.allah yardımcın olsun sen o canını sıkanlara kulak asma, inş tezden geçer o gaz sancılarıda, bebeğin aç kalmıyodur bunu düşünme.senin iyi olman lazım önce.en iyi sensin her zman , bunu unutma.
ben hala beklemedeyim. eğer birgün olruda hamile kalırsam telefonları olanları tek arayacağım diğerlerinede mesaj atarım burdan :) ama sizin çocuklar o zmana büyümüş olur, düzenli netede girersinz o kadar yani :)) kendine çok ii bak canım.çok öpüyorum senide yiğit'i de.erkek olmuş bu arada maşallah minik erkeğe :) artık kim tuar sizi bee, yürüüüü :))
kızlar bende şimdi dr.dan geldim, kan verdim.
ultrasondan baktı.şuanda kist yok yumurtalarda çok iyi dedi.
rahim filmi cumartesi sabah 11 de, 2 ilaç verdi birini içeceğim, birini vajinadan koyacakmışımnasıl olcaksa
anestesizmiş, sanırım ilaç uyuşturuyor okumuştum bi yerde, her yer ilaçlı çekmiyor değil mi ?
acımaz yani öyle dayanılmaz bir acı değil, ultrason misali farzet dedi.
bakalım inş önce acısız olur sonrada sonuçlar iyi çıkar.diğer randevuda eşimin tahlil sonuçlarını da götüreceğiz.
ama ben bu kadına hasta oldum ya o kadar tatlı dilli güler yüzlü ki ...
ama CHNB ablacım :) bu demek değildir ki başka dr a danışmadan bu kadında sabit kalacağım.
bu kez söz :) ama ne zman giderim bilmiyorum artık :) şımarık haylaz öğrencilerin gibi oldum kesin :)
hocası diyor, öğrencisi burnunun dikine gidiyor :))
kıtttyyyy :))) napıyosun :)) dr a gidincekeyfim yerine geldi elllammm :)) (ank dilinde galiba demek , eşimden öğrendim size satayım dedim :)
hilalimmmm kuzummmm naber nasılsın
günaydın kızlar merak edersiniz die yazıyorum dün dr. a gittik 2 saat bekledik tabi randevumuz öğle saatiydi biz akşam gittik araya alır belki die.. ameliyata gitti dr. işi uzamış randevusuzlar beklemesin demiş saat 9u geçiyordu o saatte başka bi yere de gitmedik çıktık evimize geldik tabi moralim bozuldu ağladım bişeylerin ters gitmesinden etkileniyorum neyse bugün saat 3 buçuğa verdi randevuyu öğlen okuldan izin alıp gitmem lazım inşallah bu defa sıra gelir çünkü bugün için de çok doluydu iki kayıbımı ve kalp atışının benim için önemli olduğunu söyleye söyleye araya aldırdım geldiğimde yazarım yine öpüyorum hepinizi okula geç kalıyorum arabayıkaçırırsam tüm gün izinli olurum :)
Herkese günaydııın..
Miniklercim elbet vardır bir hayır.Terslikler üst üste gelmiş ama İnşallah bugün buyacaksın pırt pıtları.Rabbim yardımcın olsun.
Nuray ve minikler benide unutmadığınız için teşekkürler..Kendinize ve bebeklerinize iyi bakın..
arkadaşlar tafın eşiyle konuştum gece sancıları başlamış ve nişan gelmiş sabaha kadar beklemişler ama açılma olmayınca şimdi şu saatlerde amilyata alındı hadi hayırlısı ile oğluşunu kucağına almayı nasip etsin allah sağlıklı bir şekilde....darısı bebiş bekleyen herkese olsun....biz nevaylaaa uğraşıyoruz annelik çok güzel ama bir o kadar sorumluluk duygusu insan nasıl zaman geçiyor günler nasıl olmuş anlamıyorsun işe başladım zaten hiç bırakmamıştım inanılmaz sıkıldım çok yoğun günler geçiriyorum sizleri arada açıp tek tek özellikle geceleri okuyorum eski arkadaşlarımı sabırsızlıklı hamiş kalsınlar diye bekliyorum ama çok güzel kişiler eklenmiş hepsi için umarım anne olurlar dualarımız sizinle...
candaşşş hadii yaaa bişeyler olsun artık sende katıl anneler kervanına zorrrr ammmaaaa söyleyim eşin insallah artık yanında olsa biliyorum ertesi gün ben hamileyim diceksin ama uzakta size benim dileğim tez sürede önce ikinizi kavuştursun..özledim öpüyorum nevayı görmeye gel beklerim...
herkesi öptüm biz yeni anneler olarak tavsiyem var bol bol hamişliğin tadını çıkarın....
inş 15 gün sonrada gebelik pozitif çıkar be :) bugün dr a gidiyorum.
yok abla hiç kızmıyorum.sallamıyorumda şöyle düşündüm, rahiö testini bu dr da yaptırıım hormon testini de, çıkan sonucu öne ona, sonra o iyi dr lardan birine mutlaka.iş yerinde de açamam abla, her zmanki gibi kötü örnekler geliyor aklıma, yıllar sonra olursa ya diye.sesszi sakin halletmek istiyorum, zaten şefin anladığınıda düşünüyorum ki bu bile beni rahatsız ediyor.psikolojimide evet çok bozuyor.ama bu sefer inan seni dinleyeceğim, rahim filmini çektirip cd sini alıp iyi bir dr a daha görüneceğim.hayırlısı olur inş.çıkmadık candan umut kesilmiyor işte.inş ovulasyon o arkadaşı yanılttığı gibi senide yanıltmaz, bende hamile olduğuna inanlardanım ama hayal kırıklığı yaşamamak adına açık kapı bırakıyorum.inş güzel günler seni bekliyordur, korkmakta çok haklısın.
arkadaşlarım , nasılsınız kızlar ?
kızlarrrr kusura bakmayın bu hafta yoğun başladık işe.galiba bı yoğunluk bütün bir hafta sürecek(
nsılsınız kızlar
Ah canım sanki benim 8 sene önce yazdığım yazı. Oğlumda aynılarını yaşadım. Yemeksiz nice öğünler geçirdim. Annen bakarken arada uyumayı dene. Hello güzel taktikler vermiş. Benim oğlumda kolikti o ad 3.5 aylıktı sünnet oldu enfeksiyon geçirmişti idrar yollarından çok iyi yapmışsın şimdi tavsiye ediliyor yeni doğan sünneti. Battaniyede sallamak, uçak pozisyonu dediğim pozisyon kısmen rahatlatır. Ilık duş sıcağa yakın ılık duş biraz nefes aldırır. Biz sallarken eşim eee, fişt fişt fişt derdi o da sakinletirdi. Bir de doğru mu bilmem ama biz hep yüzüstü yatırdık yanında durun tabi. O zaten kafasını sağa sola çeviriyor bu çok rahatlatacaktır. Bir de ben otobüste koltuğu yatırırsın ya öyle yatardım arkama yastıklarla. Bbeği gögsüme doğru yatırırdım. Sabaha kadar öyle uyrdum. Kımıldayınca sağa sola sallanırdım. kAFASI GÖĞÜS ORTAMA GELECEK ŞEKİLDE. vÜCUDUMUN ısısı rahatlatırdı canım... O bitkisel şeyler bizde işe yaramamıştı...
Ne zaman giderim bilmiyorum yazmışsın yine yaramaz öğrencim benim. Öğretmen öğrencisiyle ilgilenir, ilgilenir baktı ki sonuç alamaz bırakır... Yaramaz Candaş seni...:))
Canım yanında yiyecek kuru üzüm çerez bulundur iyi gelir zayıfsın biraz:)) İyi misin şimdi...
Üstüne mi gördün ki? Dr ye gidip kanda baktır istersen, ilaç ne ilacı belki zararsızdır...arkadaşlar lütfen yardım 10 gün önce falan kan testi yaptırdım sonuç negatif.adet oldum bikaç gün önce biraz daha koyu kahverengi gibi oldu çok hastaydım kandada çıkmayınca ilaçta içmiştim.şimdi adetim bitti gibi öylesine bi baktım idrar testim çift çizgi hem de çok koyu napacağımı bilemedim.
kızlarrr çok işim var off giremiorum miniklerle konuştum az önce kalp atışlarını duymuşlar şükür ondan önce haber vereyim dedim çok kötüyüm:) merak ediosunuzdur sizde
tafda doğum yapmış çok duygulandım bugün hep ağlama modundayım zaten şükürler olsun böyle haberler aldıkça umutlarım yeşeriyo kızlar hepinizi öpüyorummmmmmmmm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?