Kürtajdan sonra hamile kalma şansı ne kadardır ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi aylin_fatih
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Aşı olunca geçmiş olsun mu denir? Duayı çıkardım canım...

Nasıl gidiyor dün gece yarısı uyandım uyku tutmadı bir daha...

5. gebeliğim ama yine de heyecan oluyor:))

Bir ay sonra aşıya mı çağırdılar?

günaydın kızlar.

hellom nasılsın canım, paşamız nasıl. pek büyümüş yakışıklım. tamam aklımda bulunsun test teşekkürler.

sorma candaşım ya yine ikimizmiydik. şu beyaz saç meselesiydi herhalde:))) tatlım güzel haberlerini bekliyoruz inşallah.

herkese iyi hafta sonları:)))

günaydın kızlaaarrrrrrr
çok özledim sizleri

chnb ablacım önce sana yazayım tekrardan gözün aydın allah tamamına erdirsin kızların dedği gibi artık tüm kontrollerini birlikte heyecanla ve duayla takip edeceğiz.. yine her zamanki umut ışığımız oldun iyiki tanımışız seni...

candas cnm senin bugün randevun varmış hayırlı haberle gel inşallah bende tek sorunun ayrılık olduğunu düşünüyorum ama dr.a gtmene de sevindim bizim de tahlillerimizde elle tutulur bişey çıkmamıştı ama içimiz çok rahatlamıştı

nazlım cnm umut dolu oluşuna hayranım eşinin tahlillerinin iyi çıkmasına sevindim senin de öyle olacak kuşlarına da maşallah

ceza cnm senden naber nasısın mesajlarına hiç rastlamadım ben mi göremedim yoksa bi yerlere mi gittin

hello canm benim tatlı annecik ilgin şefkatinle annelik cup die oturmuş sana.. kilo biraz takıntı yapmıştın kuzum ben şimdiden 6-7 aylık gibiyim hamile eşofmanı giymek zorunda kalıyorum dar giymek yasak haftaya okula da hamile pantolonu giyecem acayip bir göbek çıktı gören soruyo bişey var mı die bazen söylemek zorunda kalıyoum belli oluyor diyorlar biz daha bugün 2 aylık olduk ama hiç umrumda değil mide bulantılarıma rağmen zorla yiyorum yeri gelir fit de oluruz yeterki hayallerimize kavuşalım burdaki kızların hepsi çok azimli elimizden hiç bişey kurtulamaz önce sağlıklı bebişlerimize sonra manken vücutlara kavuşacaz ayrıca ana oğul çok tatlısınız kıskananlar çatlasın

hilal cnm nilde tahminde bulunmuş inşallah dediği gibi olur hızı kesmeyelim ama güzel bi tempo yakaladık devam

minicikumut cnm sen hala korunuyomusun yanlış mı anladım çok giremiyorum cnm uyku hali misafirlikler derken ot gibi yaşıyorum..

nilde cnm bugün çalışıyormusun kolay gelsin bir de ovulasyon testi sipariş etmişsin inşallah sana da uğur getirir gerçekten insanın vücudunu tanımasına yardımcı oluyor en güzeli de bebiş haberini önceden müjdeliyor

datlumm cnm inşallah pıt pıtları duyarsın rabbim herkese nasip etsin ben ilk defa duyduğum için çok etkilendim rabbim evlerimizi bebeişlerimizin sesiyle doldursun sanırım en müthiş ses o dur..

lobeliness cnm geçmiş olsun iğne için.. nasılsınız.. benim için umudu aşılayan diğer arkadaşımsın sağol cnm çizelgemi yaptım rabbim sonuna kadar ilerlemeyi nasip eder inşallah..

Merhabalar ben 3 kez kürtaj yaptırmış bir salağım. Şu anda da korunmuyoruz hatta sık sık salıyo eşim ama hamile kalamıyorum
yani aslında özellikle gün hesabı ve ayarı yapıp hamile kalmaya uğraşmıyorum ama yine de bu kadar korunmadan ilişkiye girmenin üstüne
neden ve nasıl oluyor da sadece adetlerim düzensizleşmeye başlıyor ama hamile kalmıyorum? doktorumuz 1. kürtajdan sonra gebe kaldıysan artık korkma gebe kalamamaktan demişti. dediği gibi 2 kez daha gebe kalmıştım ama o zamanlar korunuyor olmama rağmen kaldım, şimdi korunmuyorum, hemen çocuk yapmak da istemiyorum, hem istiyorum hem hiç istemiyorum, ama bi daha hamile kalamiycağımdan da çok korkuyorum.
Bir fikri olan varsa lütfen belirtsin...

Tüm bunları çok utanarak yazdığımı ve burada paylaşılanların burada kalacağına inanarak paylaştığımı da bilmenizi isterim..

Sevgiyle...

Doktorun dediyde doğrudur canım...yinede uzun süre hamile kalamazsan doktorla bi görüş derim...sonuçta kürtajda rahim yeteri kadar yıpranıyor...burada üç kez kürtaj olup hamile kalan çok ama herkes bir değil tabiki..

sağolun kızlar dr a bi gidicem artık pazartesi..doktorun daha önceden verdiği canesten diye bi krem vardı...vajinanın içine sür demişti mantar için..şimdi tekrarlıyor...yine sürsemmiki...eşim kullan diyor ama..kararsız kaldım..

ben bişey soracağım korunarak hamile kaldım demişsin peki istemeden hamile kaldığın için mi üç kez kürtaj oldun?? şuan da bile isteyip istememek de kararsızım demişsin ama bi taraftan olmama korkuların var anlam veremedim.. bizler zorunlu kürtaj olup bebeğini kaybetmenin acısını hala unutamamış ve tekrar bebek sahibi olmak için mücadele veren bir topiğiz rabbim gönülden isteyen kimsenin kucağını boş bırakmasın tez zamanda evlat sahibi etsin..

canım ben bekarken yaşamıştım bu sorunu dar giymeyi (özellikle kot) giymeyi yasaklamıştı dr. bir de krem vermişti çabuk geçmişti ha bir de duş jelini oraya değdirme sadece beyaz sabunla yıka temizleyici jellerden uzak dur demişti.. burda da sirkeli su muhabbeti geçmişti ben bi şişe sirke alıp wc koydum hafif kaşıntım olsa onunla siliyorum geçiyor dene istersen sonuçta mikrop kırma özelliği var..

kızlar hepinize merhaba

benim için bugün yine yoğun bir gün hepinize tek tek yazamıyorum kusuruma bakmayın işleri biraz hafifleteyim sonra yazacam hepinizi öpüyorum.

canlarım bu arada candaşla görüştüm doktordan çıkmış film biraz ağrılı geçmiş ek bir tane daha film çekmişler ama candaş ne filmi olduğunu bilmiyor cd sini almış sonuçlar çarşamba günü çıkacakmış inşallah hiç bişi çıkmayacak dediğim gibi doktorda sizin sorununuz eşinle ayrı yerlerde olduğunuz için yumurtlamayı tutturamadığınız için olmadı diycek.allahım yüzümüze baksın hepimizin

sağol canım zaten dar giymiyorum ama çorapsız geziyorum bazen evde belki ondandır diyorum...birde inat etti doktor ilaç verdi geçti..sonra hamilelikte yine başladı,hatta had safhadaydı..kürtaj olunca yine geçti..şimdi yine başladı...ne inatçı şeymiş..sirkeyide bi deneyeim o zamn canım..

Son düzenleme:

Minikler canım benim maşallah 8 haftalık olmuşuz. İnşallah güzel haberler veririz hep...

Ne zaman sonraki kontrol. Ben bugün İstanbuldaki dr mle görüştüm. İlaçları belirledik. Haftaya yine arayacağım...

Geçmiş olsun mu diyeyim anlayamadım zorunlu mu isteğe bağlı mı kürtaj oldun anlayamadım. İsteğe bağlı ise sanırım pişmanlıklarını yaşıyorsun. Allah affetsin demekten başka bir şey gelmiyor aklıma eğer öyleyse...

Değilse de yeniden zorunlu kürtaj olma korkusu hepimizde var. Bu yüzden kararsızlık yaşamak da doğal... Drye görün kaygıların varsa da...

Bence dr ye sor...

Nilde Candaşın iyi olmasına sevindim.İnşallah ufak tıkanık filan varsa da açılmış olup hemen ilk aydan olur inşallah...

canım facede resimlerini sonunda gördüm..maşallah eşinle çok yakışmışsınız..yeni evliymişsin canım ben seni uzun yıllardır evlide çocuk olmuyor sanıyordum..gayet normal bence ilk sene olmaması..ablamda hiç sebep yokken bir yıl hamile kalamamıştı..sonra kaldı şükür..şimdi iki çocuğu var...:)
candasım hayırlısıyla inşallah bişey çıkmıycak..doktor stresten diycek..rapor verecek candasım kafayı dinleyip..kendini iyi hissedince bi bakıcak adet olmuyor..test yapıcak bi bakıcak çift çizgi ben olacakları söyledim bakın görün

Chnb güvenebileceğin bir doktorunun olması ne güzel..inan öyle bir durum olsa ne yaparım hala bilmiyorum..güvendiğim doktorumun da boş oldğunu gördüm..herşey paraymış demek..

miniklercim masallah 8 haftayi geride birakmisiz bile Rabbim sonuna kadar saglikla gotursun insallah.. Vitaminlerini ihmal etme, yemeklerini guzel guzel ye olurmu :)))

Candasim icinde insallah bi sorun cikmayacak ..

NIldecim yogunmussun ..calisinca oyle oluyor canim yaa bizim gibi evde oturmaktansa isinin keyfini cikar canim..

Lonecim gecmis olsun asilar icin..

datlum sen nasilsin? bulantilar varmi? nasil gidiyor?

kizlar bizim bilgisayara da virus girdi.. dun hicbiseye bakamadim..bugunde esim guvenlik moduyla acmis oyle girebildim.. herhalde bugun bilg gidecek format falan atilacak..

nuraycım datluma sormuşsun ama ben cevap vereyim :) benim bulantı hissim var ve nadir şeyler yiyebiliyorum yemek yiyemiyorum süt ve süt ürünleri isimlerini duyunca bile bulantı başlıyo.. ne zaman geçer bu his.. iyi beslenmek istiyorum ama bu defa da çıkarmaktan korkuyorum..
günlük cnm sen de yaşamıştın sanırım neler önerirsiniz ve ne zamana kadar dayanmam gerekecek??

Chnb güvenebileceğin bir doktorunun olması ne güzel..inan öyle bir durum olsa ne yaparım hala bilmiyorum..güvendiğim doktorumun da boş oldğunu gördüm..herşey paraymış demek..

Canım evet iyi bir dr buldum gerçekten çok ilgili bir dr hem de. Tüp bebek olmayınca beni aradı yalnızca benim üzüntümü paylaşmak istediğini söyledi. Benim işim zorlu Allah nasip ederse gebelik ilerlerse İstanbulda kendisine devam edeceğim. Çünkü benim serklaj (rahimağzına dikiş) atılacak. Kendisi üçüz bebeğin birinin ayağı çıkmış, bebeğin ayağını ittirip dikiş atmış. Bu alanda başarılı.Perinatolog. Biraz maliyetli ama imkanları zorlayacağız...

canim bende hic bulanti olmadi bilmiyorum genetik ozellik herhalde ama bu his 3 ay kadar suruyor bildigim kadariyla. birde bildigime gore ilk 3 ay sen hicbisi yiyemezsen bile bebek gelisiyor. sendeki depolardan aliyormus.. bizim burda da bbir abla var. Hicbisi yiyemedigi icin serum aliyordu okadar midesi bulaniyordu yani bana cok ilginc gelmisti.. cok sukur senin okadar degil.. sen yinede kendine dikkat et iyi bak canim.. ilk 3 ay cok onemli ben bolbol uyumustum :)))

Nuray bizimkinde de sorun var ya, zor açılıyor...

Minikler şu an erken benim ama bulantılar gerçekten fena olur bende. Ağlatacak kadar... Renklerden bile miden bulanır abartmıyorum ama razıyım . Allah herkese nasip etsin...

Sezen sen de iyi bir dr araştır ama iyi dr herkese göre iyi olan değil de sorunlu gebeliklerde iyi olsun...

Mecburiyetten kürtaj oldum, ikisinde daha sözlüydük, 3.sünü de maddi manevi çok dardaydık, hatta kendi aramızda bile taşların oturmadığını düşünmüştüm yine istemeyerek ağlaya sızlaya yaptırdım. Ha eğer bana "biz zorunlu kürtaj olup sonrasında da bebek için uğraşanlar olarak zorunlu olmadığı halde kürtaj yaptırıp sonra da bebek isteyp istemediğinden bile emin olamayanlarla paylaşımda bulunmuyoruz" diyorsanız açıkça belirtebilirsiniz.
Sadece şunu söyleyeyim, bebeğin ruhu 2. ayı bitip 3. ayına girdiği zaman üflenir, inanmayanlar lütfen araştırsınlar, ha bu da 3 aylığa kadar isteyen kürtaj yaptırsın dediğim anlamına gelmiyo, teşvik gibi düşünülmesin sakın lütfen. ama hal böyleyken,neyse işte zorunluluk görecelidiri yaşamadan kimse bilemez, bize göre zorunlu kürtajdı ama şu anda bebeğim olmasını elbette istiyorum istemesem korkmam zaten hamile kalamamaktan, ama eşim alkol alıyor, işlerimiz çok kötü, yüz milyarlarca borcumuz var ve tutunduğumuz tek bir işyerimiz var, her gün kavga gürültü olan bir ev oldu artık bizim evimiz maalesef.daha anlatayım mı?bu gibi sebeplerden dolayı da istemiyor bir yanım. ama bu (inşallah)geçici sıkıntılar nedeniyle çocuk fikrine soğuk bakmamla, bundan sonra çocuğum olmaması korkusu/kabusu farklı şeyler birleştirmeyin ikisini. ben şimdi hangi derdime yanayım, yaptırdığım kürtajlara mı, çocuğum olur mu olmaz mı korkusuna mı, eşimle olan durumumuza mı, işlere ve borçlara mı, kendime mi ne yapayım hangisini düşüneyim bu foruma da herkesin herkesi kayıtsız şartsız ve de samimiyetle kucakladığını düşünerek geldim, daha ne deyim...

Yukarıda uzunca bir açıklama yaptım, tekrar yazmayayım. Ama şunu da belirteyim, bunca sıkıntıya rağmen, olumsuzluklara rağmen çocuk konusunda içim kıpır kıpır olmasa adetim geciktiğinde, elimde olmayan bir hevesle testlere koşmam..

Allah herkesin kalbini biliyor, ona göre de verir inşallah..

çok teşekkürler,sağ ol..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…