Kürtajdan sonra hamile kalma şansı ne kadardır ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi aylin_fatih
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
canım benim ne demek. çizelgen çok cici maşallah.
canım insan bu belirtilere bile seviniyor değil mi?ben bir taraftan zorlanır, bir taraftan da çok mutlu olurdum.
canım benim ilk başlarda sabah olurdu. sonra hiç zaman farketmedi, yatarken bile midem bulanıyodu.
çubuk kraker, vivident türü her türlü sakız, ekşi şeyler, portakal elma gibi, taze biber en azından biraz içimi bastırıyodu. bir de sık sık az yemek gerekiyormuş.

anlıyorum canım. ilk 3 ay çok heyecanlı oluyor. keseydi, kalp atışıydı, kalp atışından sonraki ilk kontrol de çok heyecan verici. hala atıyor mu falan... inşallah hepsini sırayla hayırlısıyla atlatacaksın bak gör.
biz de dün tekirdağdaydık, hava da çok güzeldi.uzun aradan sonra denizi gördüm ve deniz havası aldım. çok iyi geldi. bin şükür ettim halime. dinlene dinlene de olsa gezebildim. bir ara kendimi yataktan hiç kalkamayacak sanıyordum. başa gelen başta kalmıyor çok şükür. sen şimdi eski olumsuzlukları hatırlamamaya çalış. daha doğrusu az hatırla diyebilirim. hatırlamamak imkansız da. bu farklı bir gebelik, bunu düşün. minikler sen de canım. bu yazdıklarım senin için de geçerli.

herkese gunaydin kizlar

ben hala uyuyamadim zombi gibiyim cok zor uyuyorum sabahta erkenden kalkiyorum Allah hayirlisini versin

ablacim seni siddetle takip edicez hersey cok guzel olacak, yolunda olacak insallah..

esim suan horuldamakla mesgul.. yarin sabahta bi arkadasa kahvaltiya davetliyiz. gelince gorusuruz herkesi opuyorum

İnşallah canım inşallah... Allaha emanetiz...

Ağırlaştın diye mi zor uyuyorsun canım?

İnşallah güzel haberler verebilirim...

Ben de zor uyuyorum gece rüyamda çamaşırımda kan gördüm. Yine de iyiy düşünüyorum ama bilinçaltım farklı mı ne...

lonelines, benim cleksan ilcı verirken çok yakıyor. innohep acıtmıyordu sanki...

herkeze merhaba kızlar...

candaş, canım sonunda bu aşama bitti çok şükür canım kötü bişeyde çıkmayacak ne güzel rahatlayacaksın...bu arada bildin gezmelerdeyim yine:))

nuray, bende ilk uyurken bişey yokda canım gece lavaboya kalkıyorum sonra uyuyabilene aşkolsun dün dün yok uyuyamıyorum ne zaman eşimi kaldıracağız dalıyorum oda bişeye yaramıyor...

minikler, canım benim bulantılar 4. aya kadar devam etti aynen chnbnin dediği gibi ağlama derecesindeydi yine çok :)) çıkarıcam diye yememezlik yapma mesela peynir ekmek onu yiyordum daha çok süt ürünlerinden bende pek hoşlanmıyordum halada canım hiç istemiyor biberi tost makinesinde közleyip yiyordum canım hep tuzlu türü şeyler isstiyordu ama yiyincede geçmiyotdu bulantı yinede yiyordum canım bol meyve ye yiyebiliyorsan...hiç geçmeyecekmiş gibi geliyor insana ama inan şimdi nasıldı pek hatırlamıyorum bile:)) allahım güç versin canım...

chnb, bencede insanın güvendiği bir drunun olması ne kadar güzel....allahım herşeyi sizin için güzel eylesin inşallah...

datluum, o gün ekledim seni ama bişey yazamadım fotolarını görünce dedim aha bir çıtır daha:)) allah başa kadar götürsün canım...hem evliliğini hem hamileliğini...çok tatlısınız buradaki diğer hatunlar ve çiftleri gibi...

loneliness, ne güzel olmuştur senin için insan sıkılıyor haliyle geçmiş olsun canım bitti aşıda artık bekliyoruz günümüzün dolmasını...

kızlarımın odalarına başladık bismillah deyip:) bugün eşim boyasından başladı ufak ufak...kızımın isteği üzerine mor simli boya yapıcaz bakalım nasıl olcak? dün ev görmesine gidelim dedik kızım yolda herzamanki gibi düştü çok güzel olmuştu herzamanki gibi inandığım nazar değdi kızıma canım dizi kanadı bir ağladı oturduk biraz yol kenarında zaten onu içten ağlarken görmek beni bitiriyor...bugün oldu hala anne ayağım acıyor diyor artık naza vurdu işi:)) amanın ben nasıl fena ağırlaşmışım yaa bide kabadayılık yapıp yürüyelim diyorum gideceğimiz yere nerde iyikide bindik otobüse elimde hediye bir elimde kızımı tutuyorum oyy yürümem yavaştı zaten iyice yavaşladı:))

herkeze iyi hafta sonları kızlar...

lonelines, benim cleksan ilcı verirken çok yakıyor. innohep acıtmıyordu sanki...

canım bilemiyorum ben hiç duymuyorum. ne bileyim 10 taneden 1 tane belki. yavaş yavaş salın ilacı. birden bastırmayın iğnenin arkasını. yavaş yavaş itin.

Günlük maşallah kızına. Süslü süslü olunca nazar değmiştir kesin. Arada nas, felak oku üfle:))

Güle güle kullansınlar odalarını inşallah... Mor ve simli demek. Kız işte:)) Açık renk değil mi?

Ağırlaşmışsındır tabi. Aman dikkatli ol yollarda...

Oda ne zaman gelecek, yerleştirme ne zaman?

ay canım evet son turdayız artık inşallah, 3 ayımız kaldı. hayırlısıyla atlatırız hep beraber.
ne güzel olur kız odası:) ben de yeşil ağırlıklı alıyorum çoğu şeyi, unisex olsun diye. ama bazen yeşilini bulamadığım da oluyor. ya da mesela battaniye çok aldık, yeşil de var mavi de. aslında arabayı da yeşil istiyorum da ya da gri. daha almadık araba falan. arabamız küçük, hatchbacklerden. dün bi tane alıyoduk, sığmadı bagaja. ancak tekerlekleri sökmek lazım. o da her sefer çok zor.
iyice katlanan var, onlar da çok pahalı. araştırmalara devam...

Loneliness, canım yavaş veriyor ama yine de çok acıyor. Tüp bebek iğneleri de geçen senekiler de yakmıyordu acaba eşim mi beceremiyor:))

Gerçi şikayet etmiyorum sağlıkla dursun da...

Gezin gezin... Yeşili ben de severim. Araba bence puset al canım bizim de araba vardı pek kullanışlı olmuyor puset hafif hem... İstersen araştır araba mı puset mi diye...

Bebek açısından;

Bebek arabaları daha konforlu ve geniş duruyor. İlk aylarında sürekli yatan bebek için güzel ve konforlu. Ancak bu genişlik ve derinlik sonraki yıl içinde sıkıntı olabiliyor. Özellikle ağırlığı ile anne adaylarını zorlanıyor. Kapladığı yer ve hacim olarak da kullanışlı olmaktan çıkıyor.

Baston pusetler de artık tamamen yatabiliyor ve gayet konforlu. Daha hafif ve az yer kaplayan bu modeller daha çok tercih ediliyor. Katlandıklarında şemsiye kadar olanları bile bulunuyor.

Kendiniz açısından;

Bebek arabası veya puset alırken, tek başınıza kullanmaya yönelik düşünün. Yanınızda her zaman yardımcı eş, anne, kayınvalde, arkadaş vs olmuyor.

Kaçıncı katta oturuyorsunuz, asansör var mı?
Apartman girişi merdiven ve basamaklı mı?
Apartmanın kendine ait yakın park yeri var mı yoksa arabayı 500 m ileriye park edip, eve doğru mu yürüyorsunuz?
Arabanızın bagajı büyük mü? Bavullarla bebek arabası aynı anda bagaja sığabilecek mi?
Alışveriş merkezlerinde, sokaklarda, kaldırımlarda, orta refüjlerde, yürüyen merdivenlerde; büyük bebek arabasını tek başınıza kullanabileceğinize güveniyor musunuz?
Bebeğin ilerleyen aylarda boy ve kilosu arttıkça, bunun bebek arabasının ağırlığına eklendiğini unutmayın!

Sonuç:

Daha pratik,kullanışlı ve hafif olan baston pusetler bir adım öne çıkıyor. Çift yönlü olan bebek arabaları ilk aylarda bebeği biraz korusa da,ilk aylarda bebek arabasının çok kullanılmadığı da açık. Zaten baston arabalarda ayak koruması, yağmurluğu hatta tulumu bile hediye olarak veriliyor.

canım teşekkür ederim. araştırıp koymuşsun. aslında bugün de internetten puset modellerine bakıyodum tam isabet oldu.
diğer arkadaşlara da yardımcı olur.

canım merhaba bana lazım artık kullanmaya başlıyım dedim geç bile kaldım ama. coretex sipariş verdim chnb ye uğurlu geldi inşallah bana da uğu getirir nasılsın sen oğlumuz nasıl

canım merhba, kullan kullan ama yok niye 2. çizgi silik çıktı yok efendim yumurtlamadım diye düşünmeyeceksin o testleri kullananaların çoğunluğunda bu paronaya oluyor hatırlarsan chnb de de (yanılmıyorsam ) bu ay için öyle bir şey söylemişti. Paronoya yapmıcan yumurtladığına inandıığın günlere 3 yaklaşık ve 3 uzayan günde devam ediceksin. örneğin ben sanıyordum ki 14 15 16 yumurtluyorum 11.günden itibaren yapmaya başladım 19. günde bitiriyordum olmadı 3 ay sonra ya geç yumurtluyorsam dedim 11. günden 23. güne kadar denedim ve gördüm ki 19.20.21.22. günler yumurtluyorum öyle öyle yapa yanıla öğrendim. Kendine bir kap edin, her gün aynı saat yapmadan evvel sıvı alınımı azalt yada kes sabah ilk idrar olmayacak benim bildiklerim o.

canım benim çok teşekkür ediyorum inan nasıl kalbin varsa etrafını da öyle görüyorsun. Haklısın kilo konusunda uyarın için teşekkür ederim biraz da etrafımdakiler gazlıyor sanıyorum, hamiel pantoonları çok rahat oluyor ben çalışmaıdğım için eşimden giyinmiştim hatırlarsan canım çok müdahele ediyorum ama ben yaptım siz yapmayın alacağın giysilerin önünün düğmeli yada fermuarlı olmasına özen göster derim bence emzirirken lazım oluyor çok . şu ntten satış yapan alışveriş klupleri varya onlara hamile giyimi çok geliyor hamile kyaveti almak da basit büyük olsada sorun olmuyor çünkü.

benim çok az bulandı, günde 2 maden sodası 2 ceviz bunları yemeye bak, birde ilk 3 ay bebek depodan yer meraklanma.

bayılıyorum mora :) mor eflatun çok severim. Maşallah annelrin babaların nazarı çok değermiş ama süper tatlı bir şey ya o bende seni özledim diyor ya hala sesi kulaklarımda. GÜnlükcüm tuzlu tatlı birde çok ayakta kalmak şişiriyor adamı biliyorsun sende. 2 kız seni süper zayıflatır

puset knusuna katılıyorum daha pratik oluyorlar ben bebe confor aldım lolla mı neydi anakucağı bebek arabası . 800 lira yağmurluk ben çok memnunum çok hafif kolay katlanıyor birde biizm buralar paso yokuş çok rahat yürüyor araba böle yani

miniklerrr çizelgen hayırlı olsun,

chnb, canım beyaz boyaya mor sim katıcaz...şimdilik baza yatak alıcam 4 kapılı dolap siparişi verdik ayın 25ine kadar gelicek beyaz renk sırf ahşap dolabımız çok pahalı olduğu için takım olarak alamadık zaten sadece dolap 1.400 :)) takım çok hoşuma gitti ama tek tek kısmetse alıcaz işte..çok çabuk nazar değiyor canım evet okuyoruz yıldızı çok düşük aynı babası gibi eşimede çok çabuk değiyor nazar...

loneliness, herşey yeni yeni dimi insan ne kadarda heyecanlanıyor benim kıyafetler daha ortaya çıkmadı çıksın benim heyecanda o zaman başlayacak...araba benim işime çok yaradı canım ama bizde konu komşu akraba ve aile yakın olunca sürekli kullandım arabayıçok şükür sapasağlam duruyor küçük kızımada nasip olacak inşallah....dediğin gibi katlanması gerekli arabaya sığmayanda işe yaramaz tabiiki canım...daha zaman var araştırmaya devam...kolaylıklar sana...

hellom,sağol canım benim...inşallah çok güzel olur prenseslere layık olsun diye uğraşıyoruz bakalım:)) moru çok seviyor pembeden çok onu seviyor...süslü daha şimdiden 3 tane parfümü var:)) sen nasılsın canım çınarımız nasıl? misafirlerin geldi nasıl geçiyor günler...bana dediğin şey için sıkıntı yapma canım benim misafirlerini hallat hele konuşuruz...

kızlar öptüm hepinizi...

Olsun tek tek alırsınız zamanla tamamlarsınız takımı.
Baza en güzeli canım. Ben de oğlana kullanıyorum yazlık kışlık değişiminde iyi oluyor...

Hellom canım ben geçen ay yumurtlamadım agliba diye düşündüm çünkü 2 çizgi aynı gibi olmadı...

galiba oyle ablacim uyumakta zorlaniyorum bi uyusam sabah 8e kadar rahatim cok sukur.. insallah ablacim bekliyoruz ama ruyan icinde dedigin gibi bilinc altindandir birde ruyada kan gormek ruyayi bozar derler o yuzden icin rahat olsun..

gunlukcum hayirli olsun odaniz gule gule kullanin bu arada benimde en sevdigim renktir mor. Hatta ogluma mor renkli bir giyecek ariyorum erkegin giyebilecegi cinsten ama yok malesef bulamadim.. ya onunde cicek var yada firfirli ama sabbirliyim bulacam

kizlar ben bu ayrimi yapamiyorum yaaa puset nasil oluyo ?? bebek arabasi nasil oluyo?? ikiside ayni sey degilmi...yksa farklimi? benimde araba koltugum var ..onada araba koltugu tasiyici alicam.. ilk 10 ay oyle kullanirim diyorum sonrada bebek arabasina bakarim yada yagmurluk gibi olanlara.. lonecim ben ekliyorum nasil bisi alacagimi..bilmiyorum turkiyede bu sekil kullaniliyomu ama burda genelde herkeste bundan var ve baya hafif oluyo..

Baby Trend Snap N Go Single Stroller - Walmart.com

Graco SnugRide Infant Car Seat, Pasadena - Walmart.com

Nilde; hemen yapamayabilir duayı, bekletiriz yani.eşime diyorum arkadaşımı aramam lazımi , çok değişik ya biz erkekler böyle olmazdık herhalde, ne güzel arkadaşlık kurmuşsunuz yabancılıkta çekmiyosunuz diyo :)

minicikumut, canım çok teşekkürler.şükür bitirdik test işini, sen nasılsın ? ablan nasıl ? kızı berra ?

chnb, ablacım selamlar.çektirdim hsg yi.biraz ağrılıydı tabi ama olsun değer.kan pıhtılaşmasını soramadım dahada, devlete gitmiyorumda yaptırmaya niyetim var bakalım olursa.sen nasılsın ? sıkıntılar var mı, iğnelere başladın galiba ? allah mutluluğunu daim edecek inanıyorum :) sen inancımızı da ilerlettin

hilal, evet canım saç beyazlşmasıydı :) sen nasılsın, yumurtlama günü bitti mi ? bat ne zman ?

minikler, bende bişey çıkmayack diye düşünüyorum inş.içmiz rahatlayacak işte.sende blantı başlamış allah kolaylık versin, göbekte çıkmış ama olsun değer.bizim topiğin hatunları herşeyle başa çıkar.dr kontrolün ne zman tekrar ?

nuray, çok sağol canım.naber ?

günlük, o kızlarına ölürüm ben ya :) demek kendi seçti hanımefendi rengini, çok akıllı bi abla ya.çocukları nazar çok çekiyor gerçekten.sen okursuun zaten ona duasını.çok sağol benim içinde.

kıtty, nasılsın çınarın annesiş ?

denizlalesi, nerelerdesin ?

sezen, kreme başladın mı inş çabuk geçer ? benim işlemde inş iyi çıkacak diyroum :)

nazlım, nasılsın ?

yamateke, bi selam ver :)

taf, annelik ne kadar yakışmış adaşım :)

senem, yoğunsun diye düşünüyorum.kızını öpüyorum.

cezam, nerelerdesin.iyi misin canım ?

ismini untuuğum arkadaşlarım yoktur in, varsa affedin.nasılsınz?

bende filmi çekindim bildiğiniz gibi, ağrılıydı biraz.adet ağrısının yoğun hali gbi.1 gün iyi ağrıdı, k.validemlerdedik hiç kalkamadım yerimdende, anlamıştır elki ama demedim işlem yapıldı diye.birde film çekindim, sonuçlar çarşambaya.inş hafif tıkanıklık vardırda o da bu arada açılmıştır ve son adetim bu ay olur :)

herkese mutlu umutlu haftalar inş ...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…