Kürtajdan sonra hamile kalma şansı ne kadardır ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi aylin_fatih
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Allah yardımcın olsun ablacım..çocuk biraz zorluyor sanırım..isteksizse heveslendirecek şeylerde yapılabilir..sen öğretmensin daha iyi bilirsin:) artık hamilelik belirtileride başlamış...ikisiyle uğraşmak tatlı ve yorucu olacak:)

çok sevindim yaa...İnşallah güzel haberlerinide bir an önce duyarız..bak demiştim önemsiz bişeydr diye...ne güzel bi haber böyle..şimdiden gözümüz aydın yeğen geliyorrrr

henüz gelmedi adet canım beklemedeyim..deniz lalesi kırmızılarla buluştu:) nedenini öğrenene kadar korunmayı düşünüyorum canım..4-5 ay bile sürse korunucambir daha aynı şeyleri yaşamamk adına.tabii Allahın takdiridir..tedbir alındığı haldede olabilir..ama tedbir bizden takdir Allahtan
canım kendini ihmal etme yinede az da olsa besleyici şeyler yemeye bak..bünyenin kuvvetli olması lazımki bebeğinide besleyebilesin

Son düzenleme:
canlar selam

candaşım sağolsun benide aradı ben arıyacaktım akşam zaten sesi moralli geliyordu ama ben hiçbir sorun çıkmayacağını düşünüyordum tıkanıklık biraz canımı sıktı ama hep diyorum ya en azından bu yola baş koydu, bu ay inşallahhhhhh bebeğimiz gelecek yormayacak annesini, yumurtlama kontrolünün bebek getireceğinden de eminim.

cezam herşey üst üste gelmiş gerçekten, bir daha çocuğum olmayacak mı korkusunu o kadar iyi biliyorum ki arkadaşlarımızın çocukları olacak hep başkalarının çocuklarına mı hediye alacağız hep başkalarının mucizelerine sevineceğim vs... inşşşah allah hepimize nasip edecek.

nildecim seni sormalı bizler iyiyiz.

hilalcim naber

deniz lalesi ne durumdasın

datlummm hamile kalmak mesele ama sonrası feana çok pimpirikli oluoyrsun ben son ana kadar bende bebek mi var benim bebeğim mi olacak demiştim. İnşşallah çok güzel olaak herşey. Neler yapıyor neler yiyorsun anlatsana.

minikler kuzumm iyi olduğunuzao kadar seviniyorum ki, beğendin demek uyku vaziyetlerimizi.

kızlar burada da resim paylaşmak isterim fakat malum sebeplerden paylaşamıyorum face adresi olanlar görebiliyor resimleri.

chnb naber dr ne zaman ölüyorum meraktan
(
yatak örtüm çeyizliklti böyle ağır (kg olarak ) toplanması dert yıkaması dert ütüleme fenaydı, kuru temizleme ile dünyanın parasnı veriyordum neyse dedim günlük bişi alayım arabayla eminönüne gidelim dedik yok dediler sana güvenemiyoruz vss. otobüsle gittik takside tuturmadılar perişan oldum bunu geçiyorum.
arabayla beşiktaşa ineceğiz eşim arabayı öyle park etmiş gitmişki bende duvara çarptım :) azıcık önü çizildi sanki dünya başlarına yıkıldı gitmeyelim eve çıkalım moralimiz bozuldu dediler geri geldik yattım uyudum :) eşim demesin mi güvenmemekle haklılar diye, alperi boğasım geldi.
yarın ben arkadaşıma gitmeyi deneyeceğim haberleşiriz öptüm sizi.

hellocum benim yemekle ilgili bişey soracağımı hissettin sanırım:))canım pek bişey yapmak istemiyor bulantı fenaymış kokular da cabası eşim yapıyor sağolsun ama ağırdan alır bende tezcanlıyım tekrarladığımda değişik kaş göz kaymaları yakalıyorum ama inkar ediyor:))ekşi meyvelerden kuru şeylerden yemeye çalışıyorum yumurta ceviz süt düşünemiyorum bile greyfurt suyu içmiştim iyi geldi araştırdım hamilelikte faydalı diyo ama ilaçla kullanılması tavsiye edilmiyomuş folik asitte sonuçta ilaç aklıma takıldı size sorayım dedim.. kaza içinde canın sağolsun canım size bişey olmasın yeter..

minikler canım çok fenaymış stres ilkinde böyle olmamıştı pek bişey bilmememden kaynaklı şimdi çok öğrenmek de iyi değilmiş diye geçmiyo değil içimden..dün o kadar stres yaptım ki anlatamam yanımda biri olsa kalp atışlarımı rahatlıkla duyabilirdi yerinden fırlayacak gibi atıyordu.allah yardımcımız olsun bu süreçte hepimizin.

kızlar sağolun iyi dilekleriniz için dün biraz stres yaptım ama biraz araştırınca içim rahatladı inşallah haftaya güzel haberleride alırız.

loneliness canım Anadolu Hayat - 950 civarında ödemişiz, 5.000 teminatlı - yatarak tedavi %100 - ayakta tedavi ile ilaç tedavisi %80 ödeniyor. Eşimin üzerinden sigortalı bildiğim kadarıyla ya anne ya baba üzerinden sigortalı oluyor bebekler. gecikme için kusura bakma.

datlum folik asit kullanmak yararlı zararlı değil, bu arada yediğin yeşil sebzeleri iyi yıka, et ürünlerini çiğ yeme :)))) ilk 3 ay depodan yiyor bebek zatende sen

selamlar bacilar :))

ilk mesajim nazliya.. dogum gunun kutlu olsun nice nice yillara insallah nazlican..

datlum masallah bulantilar baslamis bende ozeniyorum bulantisi olanlara yaaa ne sacma dimi.. ilk aylar hicbisi anlamamistim hamilelikten bende bulanti falan olmayinca...insallah daha erken haftaya falan duyulur ancak kalpatislari hersey yolunda olacak korkma canim

cezacim sinirler gerilmis insallah hersey yolundadir simdi arada oluyor hepimizde..opuyorum

nilde cok gecmis olsun ins bisi cikmaz kistten canim ..bekliyoruz hayirli haberini

denizlalesi canim benimde ilk adet azdi yani az geliyodu 3-4 gunde bitmisti. benim normaldede 3-4 gun surer.. ayni sekil gelmisti. sen gordunmu ilk kirmizilari.. benim hatlar karisti? senmi gormustun kimdi kirmizilari goren ???

sezencim muayenen icin ins hersey yolundadir seninde.. bakalim guzel haberlerle gel sende ..optum cimcimeni

gunlukcum bayiliyorum senin bu pazara cikmalarina yaa.. niyeyse kucukten beri cok severim ben pazari. alisveris yapmak cok hosuma gider.annemle gezmeye bayilirim. gecen sene geldigimde devamli gitmistim ama bu sene kardan falan kismet olmadi cok soguktu..

hellocum Allah kolaylik versin bak gidiyorlarmis.. ins uzun bir sure kafani dinlersin bebisinle :)) kaza icinde gecmis olsun..cezacim yazmayi unuttum sizede gecmis olsun

chnb ablacim seninde dr randevun varmis.. ayyy gorelim bebisimizi masallahhh heyecan yaptim

minikler canim dikkat et kendine ilk zaman zor oluyor iste ama sikayetimiz yok cok sukur degilmi ...istersen yaninda gotur yemegini falan. boyle sevdigin seyleri..eltim oyle yapiyor kizcagiz ne yapsin..yoksa oda ac kalacak..

candasimin ins bu ay son olur canim Allah bu ay rast getirsin insallah..kacirmayalim bu ayi

opuyorum kizlar saat 1'i gecti cok uykum geldi .. herkesten yarin bi haber var insallah hayirli haberlerle gelin ..benimde yarin dr kontrolum var. 5 haftadan sonra ultrasona giricem.. hayirlisi olsun hoscakalinnnn

herkese günaydın.Durumu kızlar biraz açıklamış.teşekkür ederim hem onlara hem sizlere.Beklemediğim birşeydi şok oldum, moralim kıttyle ve nildeyle konuşurken iyiydi.Sonrası malum.Ben sadeece şansszlık kısmını bekliyordum, hatta dua etmiştim yine yanlış bir dua.keşke tüplerden biri kapalı olsada açtırıp hamile kalsam.al işte yine kabul oldu !

Sağ tüp tamamen kapalı değil dedi galiba anlayamadım yada unuttum.ama o taraftan gebelik elde etmek mümkün değil dedi.Sol tüp açıkmış ama çok değil, geçişi sıkıntılı.bu taraftan hamile kalabilrsin fakat dar olduğu için takibe almamız gerek, 6 ay kadar .. bunun 3 ayını beraber takip edeceğiz, ardındaki 3 ay aşılam ve gebelik olmazsa tüp denemesi yapacağız dedi.bu arada kendiliğinden hamile kalma şansın yükse değerlendirin dedi.ve tüpün açılma imkanı var mı diye sorduğumda cavabı şuydu ; anesteiyle yapacağımız bir işlem var ameliyatvari, o da % 90 başarısızlıkla sonuçlanıyor dedi ...

Şükür dediğim şey, eşimde bir sıkıntı yokmuş.ama araştırdığım kadarıyla kadında gebelik elde edilmesi en zor işlem, tüplerin kapalı olmasıymış.tıkanık olsa açılma ihtimali varmış ama kapalı olana çare yokmuş filan.ama tek tüple hamile kalan da çokmuş.ne umutluyum ne umutsuz.evet miniklerin dediği gibi sonuç itibariyle bi çocuk sahibi olmak amacımız, farketmez şekli.olmama ihtimallerini düşünmek istemiyorum haliyle ama elimde de değil....Anneme anlattım, o da babama anlattı yanımda.utanamadım bile sıkıntıdan.annem hemen çeşmeleri açtı tabi.eşime dedim, saf gibi tepki bile vermedi.üzüldü biliyorum mecburi bi teselli verdi .. şimdi artık birkaç dr a daha gidelim diyoruz. bakalım onlar ne diyecek.

Tek tek alıntılayamadım, kusura bakmayın...

kızlar canlarım kader arkadaşlarım yoldaşlarım hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim herkesin msjını okurken salak bi sırıtma ifadesi oluştu yüzümde ne güsel dualar etmişsiniz bebekli bebekli :)geçen sene doğum günümde hamileydim eşimm çok beğendiğim fi fotograf makinası almıştı bebeğimizin hergün resmini çekersin demişti dün kocaman bi hüzün vardı üzerimde yavrum mutlu etmek için elinden geleni yaptı ama nafile en çok güldüğüm kardeşimin bana kırmızı gecelik almasıydı al ablacım bunla bebek yaparsınız çalışmalarda kullanırsın dedizilli her şeyie bilio :)
candaşım canım benim herşeyin hayırlısı kuzum ben inanıorum bu film işe yarıcak kendini çok yıpratma nolursun bu 2 ayı çok iyi değerlendirin inşallah fırsat olur yüreğine kurban olduğum dualarımız seninle burdaki herkesin yüreği yaralı ve bi o kadar tertemiz birbirimize ettiğimiz dualarla bizim sırtımız yere gelmez rabbim yanında olsun kuzum yardımcın olsun melekler hep etrafında olsun canım benimmmmmmmmmm

kızlar istanbulda bi arkadaşım var 2009 da evlendi hala çocuğu yok eşinde varikosel var ameliyat oldu ama bi işe yaramadı eşinin abisindede sorun vardı 5 sene çocukları olmamış tüp bebek yaptırdılar tuttu geçen sene mayıs ayında bi bebekleri oldu doktorlar doğal yoldan imkansız dedikleri için direk tüp bebek yaptırmışlardı neyse kız şimdi yeniden hamileymiş ve doğal yoldan şok olduk rabbim öyle büyüükki arkadaşım adına üzüldüm
benim bugün 30.günüm bütün adet belirtilerim benimle gelsede bi an önce kırmızlar gidip tahlillerimi yaptırsam herkes iyi inşallahhhhhhhh

Candaşım üzgün olmanı anlayabiliyorum.Çokta haklısın üzülmekte..Ama şöyle düşün 1 senedir her adette neden olmadı diye kendini yiyip bitiriyorsun.Ama artık elinde somut bir sebep var ve bu sebebin üzerine gideceksiniz.

Umarım doktorun dediği ilk 3 aylık dönemde gelir bebeğin.Ama olmazsada aşılama var,tüp bebek var.Umudumuz hep var Candaş.Sen doğal yolla ikizlere hamile kaldın,İnşallah yine olacak.

Rabbim yardımcın olsun.Dualarım seninle

Arkadaşlar dr den geldim ama kese görünmedi hem karından hem vajinal baktı üzüldüm. İnşallah ilerler beta hcg istedi yeniden(

Okula geldim... Dua edin bana(

canım neler hissettiğini tahmin edebiliyorum.iyi ki gitmişsin ve durumun ne olduğunu öğrenmişsin..kaç zamandır bekliyordun çünkü.şimdi doktorunun bi teşhisi var ve bunu takip ettirip,çözeceksiniz inş. umutsuzluğun asla olmasın.. Allah istedikten sonra,neden olmasın..

bi kuzenim bi yumurtalığını aldırdı, doktor bi ihtimal olabilir dedi(diğer yumuratlığında alınması gerekirmi diye) tek tarafla hamile kaldı ve bebeği var.. hatta bi arkadaşımında bir tüpünde yapışıklık vardı,onunda oldu tek tüple..hatta onun sonra da ameliyatla açtılar diğer tüpünü.. herşey mümkün yanii canım, kaldı ki acı bile olsa 2 gebelik yaşamışsın.. herşey yoluan girecek,herkes muradına erecek inş..tedbiri elden bırakmayalım, biz elimizden geleni yapalımda

Arkadaşlar dr den geldim ama kese görünmedi hem karından hem vajinal baktı üzüldüm. İnşallah ilerler beta hcg istedi yeniden(

dualarım seninle.. hep aklımdasın inan.. daha çok yeni ama,inş görünür
hayırlı haberlerle gel inş ablacım..

saol canım, haklısın bir bakımdan ama o zman yinede bir ümit vardı her aya dair.şimdi her ay zaten sıkıntılıyım nasıl olcakki diyeceğim kendimide tanıyorum.sebebin üzerine gideceğim o mutlaka ama sağ taraf için işlem yok benim anladığım.o öyle kalacak.diğer taraf için uğraşacağız, Allah büyük tabi.kimlere ne kapılar açıyor. mucizeler ondan.isterse olur. istemezse zaten yapacak bişey yok. yani o ilk gebelik zamanıda bu sıkıntı vara ve hamile kaldıysam süper. ama ya sonra olduysa diyorum işte.allah razı olsun canım güzel duaların için. inş allah hepimizin gönlünce nasip etsin herşeyi.

nazlım çok sağol.bakalım artık bından sonrası nasip.dediğimiz gibi yer gök dua.dilerse olur.inş hepimiz için diler rabbim.alla razı olsun.

ablam ya dualarımız senle.inş herşey yolundadır ve bebeğin nazlanıyodur.allah güzwel gönlüne göre versin.varsa okunacak bi dua okuyalım hemen.

örnekler çok canım ya hem iyi manada hem kötü.diğer taraf dar ya, ona sıkıldım.umutsuzluğum ondan.inş kuzenin şansı banada olur.şükür dediğim şey, en aıcısıda olsa bir gebelik yaşadım.allah razı olsun canım.sağ tarafı gözden çıkardım da sol için umudum.başka dr dar olmadığını söylese oh çekecem... sen nasılsın ?

Ablacım çok yeni daha belki ondan görünmemiştir telaşa kapılma hemen..candasın dediği gibi ne okusakki..hemen okuyalım..

İşte ilk kürtaj olduğumda buraya yazmıştım yanlış dua yapmamak gerekiyormuş..bende sınavım vardı gitmedim doktora hep içimden geçiriyordum eğer bebeğime bişey olduğunu duyarsam moralim bozulur sınavımda kötü geçer,sınavdan sonra gideyim dedim..sınavdan sonra gittim ve bebeklerimin kalbi durmuş..

sakın üzülme yinede bir umut var..bak birisinden hamile kalma olasılığın yüksek..hem daha önce hamile kaldıysan şimdide kalabilirsin..ben bu kadar kısa sürede kapandığını sanmam..iyi şeyler düşün iyi şeyler olsun bitanem..en kötü ihtimalle tüp bebek olur..ne güzel onu engelleyen bi durum yok..bi hastalığın yok en azından..ne büyük nimet..ben nasıl hamile kalırsam kalayım riskligebelik grubundayım..troidim az çalışıyor malesef..ilaç kullanıyorum ömür boyu...herkeste daha neler var neler...bunada şükür

inşallah canım.aslında yaş konusunu ben çok takmıyorum ama internetten okuduğum şeyler taktırıyo dediğin gibi allahım hepimizin yüzünü güldürsün

canım inşallah ama çok korkuyorum kalbim küt küt atıyor.benim iş yerinde karşımda oturan arkadaşım memesinin bir tanesini aldılar kanserdi.ama şimdi iyi hiç bişeyciği yok bin şükür korkuyorum işte benimde aynı şey başıma gelirmi diye benim kist küçüktü şimdi bakacaklar büyüdümü diye benim kistim için doktor biz bu kisti sevmeyiz ama bazende kendi kendine kaybolur dedi.bende öyle deyince kisti almak isterseniz ben hamile kalırsam bu arada dedim bir sorun çıkarmı o da yok yok bişi olmaz dedi kafam karıştı.hem bişi olmaz diyo hemde büyürse alcaz diyor amannnnn ne biliyim işte korkuyorummmm allah korkutmasında

canımmmm tatlımmmm anlıyorum seni.soru işaretleri hep var ama ümüdini yitirme senin bebeğin olmaz demedi dimi bu çok önemli anladığım kadarıyla normal yoldan olmasa bile tüpe kalmadan aşılamayla çözeriz gibi bişi demiş sakın bırakma kendini bugün bende doktora gitcem ya o yüzden biraz gerginim kuzum istediğim yüreğimden geçen sözleri yazamadım şu doktor işini bi hallediyim seninle daha çok ilgileneceğim ama bu arada umutsuzluk yok tamammı kuzummmmm

tatlımmmm canım benimmmmm sakın moralini bozma benim kese 6.haftada vajinal ultrasondan görünmüştü o zamanlar bebeğimin gelişimide çok normaldi sakın kuzum telaş etmen çok normal ama bişi olmuycak sen rahat ol dualarım ve sevgim seninle olsun

kızlar hepinize merhaba tek tek yazamıyorum ne olur kusuruma bakmayın bugün doktor randevum var.çok gerginim ve çokkkkk korkuyorummmm.ne olur dularınızı esirgemeyinnnn hepinizi öpüyorum

Candaşım bilmediğin birşeyle savaşmak daha zor aslında.Sen tabir-i caizse artık düşmanını biliyorsun ve bu düşmanla mücadelede asla yanlız değilsin.

Öncelikle doktoruna güven.Rabbim istedikten sonra olacaktır İnşallah.

Rabbim ümitsiz,dermansız dert vermesin İnşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…