Kürtajdan sonra hamile kalma şansı ne kadardır ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi aylin_fatih
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Canım sağ olasın. Vajinal baktı Arda bey de vajinal bakılsın dedi.İnşallah sorun olmamıştır...

tamam canım bugünü anladım da cumartesi baktırma tekrar.
cemrecik, tamam genelde öyle deniyor, doktorlar bile sakıncası yok bakmanın diyor, ama benim bu gebeliğimde 2 doktor da alttan muayane etmek istemedi. adamlar korkuyo bir kere. bişey olmaz ama ya olursa diye korktular. biri de proftu. bunda hiç alttan bakılmadım. ve kaybettiğim bebekte keseyi görmek için vajinal baktı, o gün lekelenme başladı. ben muayeneden sandım. ertesi gün artarak devam etti.

canım hangi haftadan sonra kontroller 15 güne düşüyor?30dan sonra mı acaba? benim de haftaya cumartesi inşallah. 1 ay olacak. her zaman heyecan oluyor insanda.
yatak alcaz falan diyodun, ne yaptınız?

canim belki sen alttan muayane olurken kendini kastigin icin bakmak istememislerdir. tehlikeli bir durum yoksa iliskiye bile musade ediyorlar, ki ki afedersin erkegin seyi ultrason cihazindan daha kalin ve uzun olmaz mi genelde? hehe, gusel benzetme di mi?

Canım sağ olasın. Gerçi bakacak mecbur çünkü rahimağzı uzunluğunu ölçecekti görmeyince ölçmedi ölçmesi lazım devem ederse gebelik takip için...

Çok yavaş hareket ettirdi gerçi aleti...

Cemre sağ ol yazmışsın bana. Sen neler yapıyorsun? Gebelik planlıyorsundur değil mi? Senin durumun nedir?

iyi akşamlar herkese...
chnb abla kızlara katılıyorum üzme kendini çok erken ondan görülmemiştir kese...moralini bozma sakın..herşey güzel olacak..
candasım sorun çıkmasına üzüldüm...bir taraftanda önemli bir sorunu fark ettiğin için sevindim..sonuçta sebepsiz hamile kalamamak daha zor..şimdi bir sonraki adımı planlayabileceksin..doktorun korunma dediyse bol bol çalış bu ay:)
kızlar destekleriniz için sağolun...artık daha iyiyim..spor yapmaktan bedenim iflas edecek:) yarım saat bisiklet biniyorum 45 dak. kadar voleybol oynuyorum okulda...eve gelincede 1 saat yürüyüş yapıyorum:)
hellom iyi akşamlar.canım aradığın an duymadım yürüyüş yapıyordum..sonra aradım biriyle konuşuyodun.tekrar aradım açmadın:)çınar seni meşgul ediyordu galiba:)öptm canım..

canım hangi haftadan sonra kontroller 15 güne düşüyor?30dan sonra mı acaba? benim de haftaya cumartesi inşallah. 1 ay olacak. her zaman heyecan oluyor insanda.

lonecim bugun bir arkadas daha aradi bu kontrollerle ilgili.. bende sanki son 2 ay diye biliyorum..31. haftadan sonra 8. aya gecmis oluyoruz . galiba o zamandan sonra 15 gunde bir olabilir.. bende ultrasona girmeyeli 5 hafta olmustu haftaya 6 hafta olacak (( bebegin yatagi hazir .. bbide kendimize yatak aldik..bebegin yatak daha kurulmadi. herhafta bisi bisi cikiyo ins bu hafta kurucaz yatagi.. sen ayarladinmi yatak isini? senin hazirliklar nasil gidiyo ??

32. hafta 34. hafta 36 . hafta
37 38 39 40. hafta
yani 32 ile 36 arasi 15 te bir sonra her hafta kontroller canim

Cemre sağ ol yazmışsın bana. Sen neler yapıyorsun? Gebelik planlıyorsundur değil mi? Senin durumun nedir?

ben kurtajdan sonra ilk adeti gordum, simdi yumurtlama gunlerindeyim, bikac iliski oldu bakalim, hayirlisi...korunma-korunmama tartismasinda oyumu korunmamadan yana kullandim anlayacagin. ilkinde o kadar ozendim, taaa bir sene oncesinden folik asitler, omegalar, sonucta kese bos cikti. eh, ben de oluruna biraktim, tek dikkat ettigim folik aside devam, baska hicbiseye dikkat etmiyorum, onun disinda agir su bidonlarini, kocaman camasir sepetlerini tasima gibi her turlu agir vasita isini layikiyle yaparim

Son düzenleme:

hepinize teşekkür ederim.sebepsiz olmasındansa sebepli olması ama sebebin çareli olması iyidir derim bende.ama insan tüp bebek ihtimalini dr dan duyunca ne hale gelir, az çok tahmin edersiniz.yaşayanlar bilir zaten yaşamayanlarada allah öğrenmeyi nasip etmesin inş.. burda okudukça derdim bunu dr dan duyunca insan nasıl mücadele edebilir ki diye ? merak etmeseydim keşke.evet çaresiz değil ama bir gerçekki her çarede sonuca ulaşamıyor.dua herşeyin ilacı inanıyorum buna.lonelines, bende hep bu duayı ettim.ve öğrendikten sonra dahada çok etmeye başladım.onun kudreti sonuçta, ol desin yeterki. yine şükretmekten başka çarem yok.ya daha kötüsü olursa diye işte pollyanacılık oynuyoruz.hayatta bu değil mi ? biliyorum ki allah nasip kısmet eder bir çocuğumuz olursa dertlerim son bulmayacak, bişeyler çıkacak hep hayatta bi tarafını hüzünlü bırakacak olaylar olacak farkındayımda.maalesef ki siz benim en zayıf hallerime şahitsiniz.böyle görünmek istemezdim ama bu durumdayım.dramatşkleştirmeyeceğim, herkesin derdi kendine yeter birde benle üzülmenizi istemem ama bu haberi yalnız karşılamak kolay değil.kürtaj olacağımı öğrendiğimde yalnızdım bunu öğrendiğimde de.hiç bir zaman demedim ki bebeğim olsunda canım eşim bi şekilde gelir. önce eşim olsun benle olsun sağlıklı olsun sonra aşarız allahın izniyle.hiç mi oluru yok, kandan candan olmasada evlatlık alır ailemizi kurarız derdim.evet yinede şükürler olsun ümitsiz değilim, zaten insanoğluyuz ümidimizi kaybedemiyoruz ki. bebeğimiz olacak inş diyorum biliyorum allah dualarımızı bi şekilde duyar ve gönderir bize.ve en kötüsü kötüyü duydukça daha çok sarılıyosun bişeylere.inanca umuda vs.... bir yandan da olmama ihtimali düşün ve hazrlıklı ol.evet bu ihtimal az ama hazırlıklı ol diyorum kendime.tekrar teşekkür ederim herkese.düşünce kendim kalmak zorundayım ve maalesef hüznümde bu kadar.ben toparlanmak zorundaydım dün akşam itibariyle toparlandığımı düşünüyorum.

Herkese hayırlı cumalar olsun.Dualarınız kabul olsun.İnş hepiniz iyisinizdiir ??

Candas ne çok hüzünlüsün...yazdıklarını okuyunca kalbim sızlıyor..Lütfen kendini toparla artık..ki öyle yazmışsın..inşallah daha umutlu artık hiç bişeyi takmayan bi candas görmek istiyoruz...
Mesela benim için Allahın izniyle hamile kalmak sorun değil gibi görünüyor..ama asıl önemli olan hamile kalmaktan sonrası..bebek kordonla beslenmeye başladığı an troid yetmezliğinden kalbi durabiliyor...birincide bilmiyordum troidim olduğunu..ikincide tedbirli davrandık ilaçlarımı hiç aksatmadım..bu üçüncülerde gittiğim doktor büyük ihtimal ikiz gebelik olduğu için ilaç yetersiz gelmiş.doktorun dozu artırması gerekirdi dedi...hiç bişey demedim/diyemedim,çünkü sınavım var diye doktora bile gitmemiştim ki ikiz olduklarını bile bilmiyordum 11. haftaya kadar..off köylerdeki kadınlar bile şimdi öğrenir öğrenmez hastanelere koşuyorlar..ben neden gitmedim..neden? çünkü korktum,hep en kötüsünü düşündüm..ya bişey olduysa,öğrenmek istemedim...bu psikolojiden değilmi..Allah korktuğumu başıma verdi..

Son düzenleme:
Chnb abla sana yazmayı unuttum..içinin rahatlamasına sevindim..annelik duyguları işte hemen telaşlanıveriyorsun..birde kötü tecrübelerin olunca.. inş.keseyide bir an önce görürsün.

Canım çok sağol ya .. farkındayım aslında yazdıklarımın sizide üzdüğünün ama paylaşmadan edemedim.Şuan çok daha iyiyim. cHNB ABLAYLA KONUŞTUK SAĞOLSUN ÇOK CESARETLENDİRDİ MORAL OLDU.ARDINDAN DA TAF VE NİLDEYLE :) İNŞ GÜZEL OLUR DİYORUM.ENTERESAN OLAN ŞU Kİ UMUTSUZDA DEĞİLİM YA.

SENİN DURUMDA ZOR SÜREKLİ TAKİPTE OLACAKSIN YANİ.O İLAÇLARLA BEBEĞİN SAĞLIĞI KORUNUYOR AMA DEĞİL Mİ ? ÖYLE ANLADIM.KENDİNİ SUÇLAMA YA.NERDEN BİLİRDİK Kİ BÖYLE OLACAĞINI ... İNŞ DAHA GÜZEL OLACAK SONRASI :) ÇOK ÖPÜYORUM ...

kızlar hepinize merhaba doktor işi dün akşam çok geç bitti yazamadım sonra kardeşime gittik sabak bi sürü iş vardı anca yazıyorum kusuruma bakmayın.canlarım doktorun korktuğu kist yok olmuşşşşşşşş:))))))))).ama onu yerine 10-15 tane zararsız bir sürü kist olmuş belkide daha önce vardı ama diğer ultrasonda birkaç milimetreden çok sayıda basit kist yazıyodu bu radyolojı uzmanı işinin ehli 15 dk.uğraştı.hepsini açıklamalı yazdı doktorumda korkulacak bişi yok 6 ay sonra kontrol dedi.bin şükür kızlarrrrrrr allahım herkese güzel sonuçlar versinnnn.üstümden bir yük kalktı.

cadaşımmmmm seninle konuştuk ama burdanda söyliycem üzülmen çok normal ama önemli olan moral arkadaşların da dediği gibi.ama konuştuğumuzda moralin gayet güzeldi sakın bozma moralini aklına arada birde o kötü düşünler gelecektir kov onları seni üzmelerine izin verme tamammı kuzummmmm

hilalimmmmmm kuzummmmmmmmm gel artıkkkkkkkkkk

günlükcüm canım benim çok teşekkür ederim ilgine desteğine.dediğin gibi oldu yok olmuşşşşş gitsin bir dahada gelmesinnnn

chnb canım çok sevindim tahmin ettiğimiz gibi oldu.ama senin böyle düşünmende çok normal yaşanılanlar kolay şeyler değil.sen yinede kalbini ferah tut.her zaman dediğim gibi bu gebelikte her şey çok güzel olacak tatlımmmm

minikler naptın canım misafirlerini?kendini yorma tatlım

nuraycım geç olsun güç olmasın tatlım benim az kaldı allahım tamamına erdirsin

nazlım senden ne haber tatlım?

minicikumut san nasılsın canım?

datlumdan haberi olan varmı nasıl gidiyor acaba?

sezen troid zor ama hamilleiktede tedavisi var biliyosun ama kendine çok dikkat etmen gerekiyor tatlım

deniz lalaesi sen nasılsın işler yoğunmu canımmmm

ceza canım o ne enerji hepsini aynı gündemi yapıyosun maşallah sana tatlım

hello sen nasılsın oğluş nasıl?

lonelines sen nasılsın az kaldı dikkat et kendine canım

hepinizi öpüyorum kızlarrrrr eksik yok dimiiiiii????

nillde korkulacak bişey olmamasına sevindim canım.. geçmiş olsun..o zararsız kistlerden de hemen her bayan da var, yolumuza engel değil neyse ki..
sende nasıl rahatlamışsındır şimdiiii canım yaaaa..

beni sormuşsun..
nilldecim ben iyiyim ve evet yoğunum.. ayrıca hava çooook sıcak,yakıyor..
kırmızılarda devam ediyor..Allah'ın izniyle bende haftaya gideceğim doktora..ne olacak ne bitecek meraktayım bu konuda

ahhh sezenimm.. kendini suçlama.. birşeylerin olacağı varsa oluyor işte..
Allah nasip ederse, bundan sonrasında daha temkinli ve donanımlı olacağız.
benimde aklımdan geçenler başıma geldi..demek ki bir kere bile olsa karamsar olmamalı ve hep olumlu düşünülmeliymiş..
iyi yada kötü ne düşünüyorsak, onu yaşıyoruz çünkü..

evet haklısın canım.o kötü kitle doktorunda benimde canımı sıkıyordu ya büyürse diye korkuyorduk gerçi 3 ay önce kaybolabilirde diyodu ama insanoğluyuz hep kötüsünü düşünürüz bilirsin ama bin şükür dediği gibi oldu.allahım bütün sonuç bekleyen doktora gidecek olanlarada hep iyi sonuçlar versin.canım benim sen adanadaydın dimi?benim kuzenim orda.oranın sıcağını bir kere gördüm aman allahımmmm o neeeeeeee ekim ayında gittim yandımmmmm.allah size sabır versin tatlım.biraz uzun sürebilir adet kanaman benimde öyle olmuştu.doktordanda çok güzel haberlerle geleceksin inşallah kuzum

Son düzenleme:
Nilde senin adına çok sevindim.Bununla geçmiş olsun diyelim.Umutların yeşeriyor ne güzel

Bende iyiyim çok şükür.Sende iyisindir İnşallah

Nilde ben kaçırmışım dr ye gitmişsin. Sevindim güzel haberlerine.
Ovulasyon testi ne alemde:))

Sezen canım malesef bilemiyoruz canım.Bir de iyi ya da kötü düşünmekle çoook ilgisi yok bence. Ben ilk bebeğimi düşürdüm 2. de kötü düşündüm hep diken üstünde.Çok zor bir gebelikti düşük tehdidi, erken doğum tehdidi derken doğdu. 3. de hiç aklıma kötü bir şey gelmedi ama erken doğdu. 4. de de serklajı düşünüyordum kalp atışı duymamak ihtimali aklımdan geçmedi. Ama o bebeğimi de kaybettim. Olacaksa oluyor. Tabi iyi düşünmek lazım gene de... Çok sıkma canım kader diyoruz yalnızca... Ama hala ben testleri yaptırmaan hamile kalma derim...

Deniz Lalesi buradaçok sıcak bugün. Adet bitmemiş dr ye gideceksin gidince yaz...

Ben yarın gideceğim dr çağırmıştı ama korkmuyor değilim. Belki saçma gelecek ama karnımdan adet dönemi gibi sesler geliyor acaba diyorum kese mi bozuluyor yine( Göğüslerim hassas, konrtol ediyorum. Benin kaygım devam ederse hiç bitmeyecek...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…