Kürtajdan sonra hamile kalma şansı ne kadardır ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi aylin_fatih
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ne oluyor kızlar yaa hüzünle başlamışız güne....

biz değilmiydik umudumuzu tüketmeyeceğiz diye sayfalarca birbirimize umudu aşılayan...hadi bakalım sirkelenin bu durumdan...

candaşım, canım benim dur bi gülüm başka dr ada bir git bakalım farklı ve güzel şeyler duyacağız belki...seninde dediğin gibi bak çevremizde bir sürü örnek var...ben hamile kalmadan önce her kontrole gidişimde yumurtanın solda büyüdüğünü söyledi dr sen şimdi bahsedince aklıma geldi belki bendede sağda vardı bişeyler sağ ile ilgili hiçbir zaman birşey duymadım çünkü drdan belki duysam kafama takıcaktım çok önemsememek duayıda doğru etmek gerekiyor seninde dediğin gibi (sezen gibi bende 2. gebeliğimde yaşadım...saçlarım çok uzamıştı kuaförümü pazarda gördüm kadına dedimki saçlarım çok uzadı ama hamile olduğum için kestiremiyorum dedim kadında neden gel keselim dedi dedimki yok ya hani bebeğin ömrü kısa olur derlerya o yüzden kestirmeyeceğim...sonra ne odu bebeğimin kalbi durdu( ) ne zaman biriyle konuşurken yanlış bir dua etsem başıma geliyor ama kendi içimden geçirdiğim zaman bişey olmuyor artık buna dikkat etmeye başladım geçte olsa( canım rabbim bunları görüp gösterdiğimiz sabıra ve emeğe karşılık bizi mükafatlandırıyor ben buna çok inanıyorum canım...daha öncedende yazmıştım bunları bende guatr var,sürekli kist oluşuyordu, eşim varikosel ameliyatı oldu ve onun dediğine göre hala var yani başarılı bir ameliyat değil ama buna rağmen 3. gebelik oldu canım dediğim gibi sorunları yokmuş gibi göreceksin yoksa işin içinden çıkılmıyor...hep dua edip bunun olacağına inanacaksın rabbim kabul ediyor dualarını o zaman...bizdeki sorunlarıda hiç sorun olarak görmedim canım hep olacak inşallah dedim bir gün mutlaka eşim her adet olduğumda sorunun kendinden kaynaklandığını varikoselden dolayı olmadığını falan söylerdi bende yok derdim onunla alakası yok olacak inşallah...neyse bide şunu söyleyeyim canım ilişki sonrası ayak ve popo altına yaztık koyuyoruzya daha sonra normal uykuya geçerken ben hep sol tarafıma yatarım bilinçli olarak değil ama yumurtlama solda oluyorduya belki bununda bir etkisi olmuştur aklında bulunsun sen söyleyince bunlar geldi aklıma canım...seni hiç böyle görmemiştim canım toparlan güçlü olki bebek mutluluğa geliyor bunada inanıyorum ben...maddi anlamda çok sıkıntılı olduğumuz dönemlerde kendimi hep sıkıntının geçeceği ve güzel şeyler yaptığımız hayallerle avuturum hep sende bebekli hayaller kur ve eşinle birlikte olduğunuzda özellikle bu mutluluk veriyor insana ilişkide daha güzel yaşanıyor moral zaten bütün vücudu ayağa kaldırıyor canım tatlı ye bol bol mutluluk hormonun salgılansın...aklıma geldikçe yazarım yine belki saçma bulacaksın ama hepsi işe yarıyor emin ol canım....dualarımız seninle...

chnb, canım daha 4 artıdasın dimi bencede erken canım korkma ne olur...hcgde inşallah yükselmiştir endişelenme...allahım hayırlısını versin....

Günlükcüm Merhaba iyisindir umarım.

Bu arada Chnb abla için yazamadım bir türlü.Dha erken olduğunu düşünüyorum bende.Hele 5 haftanız dolsun.

Umarım Beta Hcg'de düzenli yükseliyordur ablacım.Güzel haberlerini bekliyoruz.

çok sağol canım.haklısın sebep bellli,, dilerim sonuçta dilediğimiz şekilde olur.dr a güvenmek zorundayım ama sıradan değil en iyi dr u bulmam gerek diye düşşnüyorum.amin, allah bunları aratacak dermansız dertlerden esirgesin.bir kez daha anladım ki benim dünyadaki sınavım evliliğim.çok şükür eşim çok iyidir ama evlilik hayatı sınavımmış benim, normalden biraz farklı olarak.ama aşacağız inş ...

Nilde ; canım çok sağol, ilk etapta normal, sonra aşılama dedi ama aşılamanın şansı fazla değil anladığım kadarıyla.tüpte ihtimal yüksek.sonuca değsinde ben razıyım tüpe de. Rast gelsin inş .. Güzel haberlerle dön canım inş herşey yolundadır diye düşünüyroum.

Sezen; canım çok haklısın dilimiz yanlış dua yapıyor bazen.keşke böyle sonuçlarla öğrenmeseydik.ama nasip.evet şükürler olsun yinede imkansız grubunda değilim.inş tüple filan olur en kötü ihtimal.senin peki nasıl olacak hamile kaldığında ? Gebelikte takibi nasıl olacak ? Benim annemde de var tiroid.maalesef ki o da zor.

Günlük, canım çok haklısın yazdıklarında.ben bunun çözümünün kolay olduğunu düşünerek demiştin daha geçen hafta.çokta olmadı yani, ama yine pişman oldum.haklısın hayatımda yaşamadığım duyguları yaşadım dün.mutluluk güzel bir ilaç ama olabilmek zor.günlük nerden tutayım mutluluk için, eşim yanımda mı ? Hayır ! Bebek ? Olmadı, olmasını zorlayacak durumlar var.eşimi ha deyince bulamam gerekli dönemlerde. Eşimin aileisnin çok umrunda bunlar ? Hayır, onlar kendi sefalarında.şükürler olsun sağlıklıyım ailem eşim işim var .. Ama bir ömür eksikte yaşayabilirim.umutsuz muyum ? Pek umutlu değilim ama umutsuzda değilim.bugün ilkkez şunu düşündüm.sağlıklı sıhhatli 1 çocuğun olursa şükret, ve aklından 2. çocuğu çıkar.belki olamayacak.ama olsun 1 tanede olsunda olsun dedim.ki ben hiç birzaman 2 çocuk bile istemedim, 3 tane kesşn derdim.artık hayırlısıyla sağlıkla 1 taneyede razıyım ama şifa mucize allahtan.inş 1 i de nasip eder 2 yide.ve dün bugün çok kötü günlerdi.bir akrabamız çok ağır kanser ve yeni öğrendi.kuzenimin çocuğunda ritim bozukluğu çıktı.benim durum malum, chnb ye de üzüldüm.ama inş 4+ dan kaynaklıdır.sabır diliyorum.ben güçlü durdukça dertler çoğalaıyor ne yazıkki.ne diyeyim olanada olmayanada şükr.isyan etsem faydası yok ki.sığınacak tek kapı, allahın inancı ...

minicikumut, sağol canım iyiyim çok şükür...sende iyisin inşallah...daralmalarım başladı biraz azıcık iş yapsam kendimi zor atıyorum koltuğa...kızımı yıkayacağım ama gözüm kesmiyor eşimi bekleyeceğim sanırım...

datlumm ve minikler kızlar üzülmeyin bişey yiyemediğiniz için bebiş herşekülde gelişüyor suda içseniz yarıyor yani...daha sonra bulantılarınız geçsin ağzınızı kapatamayacaksınız şu an bu durumdayım bende bunun için üzülüyorum kendimi frenlemeye çalışıyorum ama olmuyor...napalım bizde doğum sonrası bakıcaz çaresine...

nilde, canım yaa allahım dermansız dert vermesin canım herşeyin bir çaresi var elbet insan başına gelince mecburen çekiyor büyümemeştir sende strese sokma kendini...onu sorun edersen büyür canım...afedersin kabızlıktan dolayı bir meme çıktı ilk günler problem ettim eşim kızdı çok üzerine düşüyorsun sakın elleme falan neyse bende onu dinledim ve geçti canım yok oldu kendiliğinden...akşammı gideceksin?

Candaşım Rabbimiz diyor ki''Benden birşey isterken sınırsız isteyin''

Sanırım böyle birşeydi.Dua ederken en fazlasını istemek açgözlülük değil ki.Dualarını,dileklerini şartlara bağlama.''Az olsun yetecek kadar'' diye değil.Rabbim sonsuz nimet ver gibi etmek lazımmış.Çünkü Rabbimizin hikmeti çok büyük.O istedikten sonra olmayacak şey yok.

İnşallah bu ay hamile kalırsın Candaşım.Stres yapma canım.Herşey nasılsa olacağına varacak.Umarım herşey senin için güzel olacak..

Haftalar büyüdükçe sıkıntılar oluyor mutlaka..İnşallah en kolay şekilde bitirirsin bu süreci..Bende iyiyim çok şükür.İş,güç hayat bir şekilde geçiyor işte

candaş canım benim hepimizin buraya kadar geldi dediğimiz dönem oldu allahım daha yukarısına geçirmesin dışardan görüp ne kadar mutlular hiç problem yok dediğimiz kişiler olmuştur...ama yanıldık ondada her güzelin bir kusuru misali...belkide dediğin gibi evlilik senin sınavın geç olsun güç olmasın canım birleşmenize az kaldı değilmi? inan birlikte olmanız seni güçlü kılacaktır sen bundanda yorgunsun...sıkıntın olunca eşinin sana sarılmasıyla bunu telefonda paylaşmak çok çok ayrı sabır canım biraz daha sabır içini bu konuda ferahlatki kendini ona göre ayarlaki sıkıntı yaşadığında eşin yanında yok diye daha bir sıkıntıyla bunu daha fazlaa yük halinede getirme...eşim yurt dışındayken kafamda tarihi belirlemiştim temmuz belki 10 ay vardı ama ben temmuzu yakalamıştım sıkıntılı dönemimde ağlardım sonra derdimki olsun çok şükür en azından borcumuz kalmayacak yani hep ufakta olsa bir umutla çıkar yolu buluyordum kendime...kimsenin hayatı 4 4lük değil canım hepimzin sıkıntısı farklı rabbim en azından bir çözümünü vermiş çok şükür...bende bekarken hep 2 çocuk derdim ama biri kız biri erkek yeter... abowwww ben nerden bilirdimki oğlumu kaybedeceğim 2 kızım olacak kürtaj olacağım kafamda hep onu belirlemişimya bir kız bir erkek bu nedenle çok etkilendim ama kafamdan artık attım hayırlısı olsun sağlıklısı olsun diyorum canım hayat bize herşeye alışmasını öğretiyor her zaman istediğimiz gibi olmuyor herşey bizim ona ayak uydurduğumuz çok zaman oluyor ne yazıkki allah herşeyin hayırlısını versin...akrabalarınada şifa versin tez zamanda canım...

tuttum bu duayı :) faceden paylaşayım bi :) umut olsun ... zaten yazarken farkettim çevirdim.elbet ya ne durumlar var imkansızken kolaylaşan.inş bizlerde onlardan biri oluruz...
öyle canım haklısın, kimse 4 4 lük değil mutlaka.yanlış anlaşılmasın öyle görmüyorum kimseyi.en iyisinin bile içinde var sıkıntısı, girmeden anlaşılmazki.ama işte dediğin gibi işim, sadece şu eş açısından çok çok zor.. olsa kolay atlatabiliriz bazı şeyleri ama olmuyo, olamıyo.düşünsen 4 sene bi fiil, 1,5 senede geçmişi var.tükendim, bide bu çıktı şimdi, dr diyo tedavi.kocam yanımdaki tedavi olayım.her seferinde nasıl izin alayım.isyan etmeyecem tamam ama burdan ilersine geçemiyorum.bu sene umudum, gelecek inş diyorum.gelecek mi ama ? gıcıklıkta yapablrler.keşke gelse herşey dahada kolaylaşacak oz amn gücümde artacak ama bilmiyorum gelecek mi . sende çektin sende biliyosun.. bazen an geliyor ki çıkamıyorum içinden ... umut göremiyorum .. şuan o şekilde gibiyim .. ama şu şoku atlatınca düzelecek.pazartesiye güzel başlayabilirm sanırım ...sormuştun unuttum, hazirandan itibaren her an gelebilr ama daha yüksek ihtimal eylül gibi.inş bizede bigün güneş doğar.dilek konusunda haklısın.çoğumuzda demedik ki 1 kız 1 erkek olsun diye.art niyetten değil ama.bende 3 oğlum olsun razıyım derdim.erkekleri severim çünkü.kürtajdan sonra farketmez cinsiyet ayırt edemem dedi,m, k.validemle inatlaştık durudk ben erkek dedikçe o kız dedi, ve ders olmamış ki geçenlerde yine aynısını dedi.ben herhangi birisine muhtacım o farkında değil.bişeyde beklemiyroum o da bilse dikkat eder diye düşünüyorum ama işte .... ooof neyse ya sizide daha bunaltmayım.çok sağolun ya
HALUK LEVENT - DÜŞÜNDÜRDÜ YİNE BENİ GÖZLERİN | Facebook

çok güzel...

YETER ARTIK YETER GÖNÜL FERYAD ETTT
BİR BAKARSIN DÜŞLERİN GERÇEK OLUR....

çok severim bu şarkıyıda ya.dinleyim bi :)

Son düzenleme:
Kızlar, değerim 1860 mı neymiş değerim. Dr iyi dedi. Kese görünmeyince endişelendim. Bugün 4+5. Aslında erken ama ne bileyim acele mi ettim. Okudum yazdıklarınızı çok sağ olun...

Sonra yazacağım ayrıntılı.

Chnb ablacım.. çok sevindim,değerin çok güzel çıkmış
daha çok yenisin ablacım..erken dönemde keseyi göremeyebiliyorlar çünkü..
Allah'ın izniyle kesemizi de pıt pıtlarımızı da göreceğiz

Son düzenleyen: Moderatör:
Candaşım umudunu kaybetme.. herşey daha güzel olacak canım.. eşinin gelmesine de az kaldı zaten..
onun gelmesi de seni motive edecektir.. uzaktan uzağa kolay olmuyor hiç bilirim.
dediğin gibi o şans seni de bulsun inş.. inanıyorum ki eşin geldiğinde,muradına ereceksin..
daha önceden acı da olsa tecrübemiz var.. bu sefer sağlıkla kucağımıza aldığımız meleklerimize,mutluluktan ağlayacağız..

Son düzenleyen: Moderatör:
candasım cnm sakın umutsuzluğa kapılma daha kaç ay deneyip yanılacaktın üzülecektin ama şimdi emin adımlar uygulanacak ve biz mucizelere birlikte şahit olduk bir mucize de senden gelecek sen de bizlere umut ışığı olacaksın.. git cnm başka dr.a da görün ama ne olur önce yürekten bebeğinin sana geleceğine inan umutsuzluğa düşme..

chnb ablacım kese 5. haftada görünür içini ferah tut dr.lar ilk kontrole 10 gün gecikmeden sonra çağırıyorlar 5. haftalık olsun die senin heyecanını da anlıyorum ama önce hareket etmek biraz sitres yapıyor gerçi biz senden de heyecanlıyız inşallah hep güzel haberler verirsin bizlere

kızlar nasılsınız akşama misafirim gelecek bende uyumamaya çalışıyorum uyursam bir daha toparlanamam hepinize sevgiler..

chnb ablacim bencede cok erken daha degerinde guzelmis maslalahh... insallah iyi seyler olacak una yurekten inaniyorum..ne zamana randevu verdi dr?

candasim uzuntusu anliyorum ve kizlarin soylediklerine tamamen katiliyorum canim. umut kaybetmek yok.. ins sen su 1-2 gunun sokunu atlat bak herseye daha olumlu bakacaksin.. sorununu bildigin icin ona gore emin adimlar atacaksin.. Rabbim cabalarini bosa cikarmasin canim

miniklercim misafirin varmis. neler yaptin bakiyim?

benimde dr randevum vardi ama gittigimiz gibi geri donduk .. dr doguma gitmis en az 4 saat sonra gelir dediler. esimde isim gucum var bekleyemem dedi. eve geldim simdi. moralim bozuldu. tekrar sali gunu gidicem hayirlisi olsun..(

candaşım, canım bir çok kişi yazmış ama ben de aynı şeyleri yazacağım sana. üzülme diyemem, insanın morali bozulur. ama olumlu tarafından bakalım, sorunu buldunuz. sorun bulununca çözümü de oluyor bir şekilde.kesinlikle tek doktorda kalma. 6 ay falan demiş bu doktor bekleme o kadar, sen en kısa zamanda başka alanında iyi bir doktora git. istanbulda bildiğim bu konuda prof. yücel karaman var, ama ankarada bilmiyorum. rahimdeki sorunları düzeltiyor, normal yoldan gebelik elde edilmesini sağlıyor. olmazsa tüp bebek merkezi var, tedaviye rağmen düzelmeyenlere tüp bebek yapıyor, brüksel tüp bebek. bende de polip çıkınca araştırmıştım kkda en çok o çıktı karşıma. fiyatları yüksek. sonra yine istanbulda prof. bahçeci var onun da tüp bebek merkezi var, ama böyle operasyonlar da yapıyor. ben onda oldum, sonuçta hassas bi işlem dedim, parayı gözden çıkardım. ama ilk hamileliğim hemen o ameliyatın sonrasında olmuştu.
nazlım yazmış eşinin varikosel olan arkadaşını, yine günlük yazmış kendi eşini. aynen bizde de vardı varikosel az da olsa. ama sperm sayımız çşok azdı. bazı doktor ameliyat dedi, belki düzelir ama sayı o kadar az ki varikoselden kaynaklanamaz dediler, yani ameliyat olsanız bile umut yok dediler. düşün çift taraflı sorunumuz vardı yani, hem benim, hem eşimin. ikimiz de gittiğimiz değişik doktorlar ve aştık sorunlarımızı. tabi en önemlisi dua ve umut. ben hep diyodum ki dua ederken Allahım sen yoktan varedensin, senin için azdan var etmek çok kolaydır, bizim için de ol de olsun derdim. yani duanın açamayacağı kapı yok. yeterki sen inancını yitirme ve bıkmadan usanmadan dua etmeye devam et. ama dua ederken bir taraftan çareni de aramaya bak. bir doktor böyle dediyse başka doktor dene.
eşinle ayrı olman da zor, çok zor. ama senin de dediğin gibi sağlığın iyi olsun. o da düzelecek inşallah. bu sene içinde 2si bekar, biri evli ve 2 yaşında çocuğu olan tam 3 arkadaşımın göğsünde kist çıktı. hele çocuğu olanın çok büyük, 5 cm, göğüsünün 3te biri alınacak kısa zamanda. bu 3 arkadaşım da 32-34 yaşlarında.bekarlardan da bir tanesi kisti alırdı kötü huylu çıkmadı, diğeri de bir aya kadar ameliyat olacak.aynı okuldayız. grip gibi göğüs kanseri olayı var, Allah korusun dağlara taşlara. herşeye şükür etmemiz gerekiyor.

chnbcim, sevindim canım. ben aklıma geldi akşam yazdım ama mesajım gitmemiş sanırım. görmeyebilirsin, sakın endişelenme alttan da baktırma demiştim. cumartesi sei yine erken çağırmış canım. gidersen de sadece karından baktır, allttan elletme. senin de kana hikayen var, sebebi olmasın. acele etme. ben 3ünde öğrendim, 16sında kanamayla hastaneye gittiğimde daha 0.9 cmdi. çok küçüktü ve betam yükseti 19binlerdeydi.
yine diğer gebeliğimde 4000lerde minnacık gözükmüştü, doktor emin olamadı bile kesin kese bu diyemedi. o yüzden acele ve endişe etme.

Canlarım benim sağ olasınız. Çok stres oldum. Ama inşallah güzel olacak...

Candaşım çok üzülmüşsün üzülme canım tıp şimdi çok ilerledi. Canını sıkma sakın minicikumut da demiş sebebini bilmek senin işini kolaylaştıracaktır...

Canım sağ olasın. Vajinal baktı Arda bey de vajinal bakılsın dedi.İnşallah sorun olmamıştır...

Canım sağ olasın. Vajinal baktı Arda bey de vajinal bakılsın dedi.İnşallah sorun olmamıştır...

vajinal bakmanin hic bir sakincasi yoktur, icin rahat olsun...eskiden ultrason yokken ya da koylerde ebeler elleri ile muayane ediyorlar gebeleri...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…