- Konu Sahibi aylin_fatih
-
- #17.121
kayinvaliden gercekten sey dedirtiyo... olurmusun, oldururmusun.... kadin resmen takmis sana.. kesinlikle bencede dedgigin gibi diyecek bu gelin hic bi is yapmiyor butun isi ben yapiyorum yoruluyorum herseyi bende bekliyo falan dicek.. cevabinada bayildim cok iyi demissin senle afedersin sanki sidik yarisi yapiyor ..gelinimi nasil alt ederim dusuncesinde ayy valla sinirim cikti. cok sukur kocanla aranda problem olmasin canimda. bu temizlik isinide takma kafana. esine yorgunum yapamiyorum falan dersin istedigin zaman yap kendini cok iyi hissettiginde yap o zaman mutlu olursun canim. bende en son misafir aldim persembe gunu o gunden beri dogruduzgun yemek bile yapmiyorum.
gecistiriyoruz yada disarda yiyoruz . catlamalarim basladi. hic kasinma falanda yok ama karnim okadar gerginki anlatamam. yururken bile zorlaniyorum.
sağol tatlım.kızlar selam
lonecim yazdıklarını okudum cezaya katılıyorum maşallah ve tebrik ederim eşinle sizi. Bizde zaman zaman birbirimize giriyoruz :) tORUN çok tatlı diyorlar lone dayanamazlar gelirler herşey öyle güzel yolunda gider torunlarını hiç kaptırmazlar :)))
bizde de problem yapmıştı kayınvalidem, evlenmeden önce eşim annesini 2 haftada 1 falan arıyordu nişanlanınca her gün aramasını istedi vss. genelde benimkide ana kraliçe yada kraliçe arı işte yönetecek pohpohlanacak yıldız o olacak. Benim probelmim kayınpederden de kaynaklanıyor bana adam açık açık dedi itaat et mutlu olursun diye görseniz varya şimdi eşimin annesini küçültmeyeyim ama ben kocasına öyle davranan kadın görmedim :) doğal olarak kayınvalidemi dizginleecek kimse yok.
benim yemeklerimi beğenmez herkes beğenir o beğenmez o yüzden geldiğinde yemekleri ona yaptırıyorum. Ama görün bakın evimi temizlemek yemek yapmak evimi yönetmek onu çok yoracak ve vazgeçecek bu seferde tüm işi ben yapıyorum çok yoruluyorum kayınvalideyim ben hizmet görmek istiyorum diye çatala çıkacak
ve şoook bir haber kayınvalidem spora başlamış telefonda diyor senden zayıf ve senden güzelim hahaha diye ve sonra ekliyor bana bol gelen şeyler var sana vereyim dedi :))) bende mesele beden değil zevk anne pek uyuşmuyor zevklerimiz dedm acaipppppppp bozuldu kapattı telefonu.
100 tane iyilik yapıyor ama 1 ters hareket yapıyor iyiliğide alıyor götürüyor. Allah yuvalarımızın tadını tuzunu kaçırmasın aminn
siz onu bunu bırakında ben mahvoldum 27 nisanda aydına gidiyoruz hemde 15 gün eşim 7 gün kalacak sonrası nasıl geçer? şişirir beniii sabredebilirsem çok güzel olacak
canım batma çok normal. hele 13-14. haftalarda bir batma oluyordu, aşağı doğru vuruyordu, resmen düşecek diye ödüm koptu. gece uykudan uyandım kaç kez. ama doktorum da okuduğum kitaplarda normal diyince rahatlamıştım.selam kızlar nasılsınız nazlım cnm değerin ne güzel artmış maşallah korkma 1500lerde yeni görülebiliyor kese ama alttan bakınca tabi.. benim diğerinde 3000 de ancak alttan görünmüştü sen kafaya takma cnm yarın tekrar kontrolün varmış güzzel haberini yine okuldan okurum..
kızlar yazdıklarınızı okuldan okuyorum ama giriş yapıp cevap yazamıyorum pc dandik biri gelir kapatamam rezil olurum die korkuyorum :) bugün biraz batmalarım oldu çok korktum uzun zamandır batmalarım yoktu hala da ara ara sızı şeklinde oluyo lekelenmem felan yok büyüdüğüne yorumluyorum ama acile felan gitsem mi ilgilenirler mi acaba? kontrolüm perşembe akşamı ve bir trlü zaman geçmiyobir kez daha iyi olduğunu görsem daha kendimi dinlemeyecem..bu arada mide bulantılarımda bitiyor derken dün tekrar başladı bugün ise doğru düzgün bişey yiyemedim şuanda da çok halsizim
aklımda yazacaklarım vardı ama uçmuşbiraz dinleneyim tekrar bakacam
valla canım ben de dua ediyorum inşallah düğünüm gibi olmaz.lonecim tebrikler...aileler arasında sorun olması rağmen eşinle aranızda sorun çıkmamış..biz kesin senin ailen benim aileme girerdik...okuldan bayan arkadaş var insan iki özel gününü iyi hatırlamalı bir düğün iki doğum der..inşallah ikincisi güzel olur şimdiden düşünme zamana bırak..bunu söyleyen arkadaşın ikiisinide kayınvalidesi zehir etmiş..aradan 6 sene geçmiş ilk doğumundan hala anlatırken sinirleniyor..
çok teşekkür ederim kızlar
sanırım hamile çıkabilir bu ay topiçden hadii inşallah güzel haberlerinizi bekliyorum
Vallahi Gebelik topiğinden ''Bir Derdim var''topiğine döndük kızlar.Hepimizin içi ne kadar doluymuş
selam kızlar nasılsınız dün size yazdım yazdım o arada yemeğimiz yandı saolsun eşimin yüzünden ve bende pc başından kalkmak zorunda kaldım bu yanan üçüncü yemeğimiz :)
chnb ablacım raporunu almışsın dünlen güzelce valla dün bende sağlık ocağına gittim sağlıkocağı değiştirdik ebe yokmuş kayıt için haftaya gitcem raporda isteyecektim ama diyemedimçok halsiz hissediyorum kendimi bir de agrasifleştim çocuklar tempoya alışıklar boş bırakmaya gelmiyorlar kontrolden sonra söyleyecem çocuklara.. buarada folbiol coraspin ve glukofen sandoz die bi ilaç kulanıyorum
hello cnm ağzına sağlık gerekli yerlere cvp cuk oturmuş :) ben de küsüm kayganaya gider ayak bile kocacımı doldurdu onlar gitti gideli bi değişik davranıyor arada bi annemi ara diyor ama hayatta aramayacam benden böle bişey isteme diyorum bizimki soğuk savaştan çıktı artık :) ama seni çok takdir ediyorum çınarın babaanne sevgisi almasını istemen ne güzel ben şimdiden hiç sevmelerini dokunmalarını istemiyorum sonrada korkuyorum allahın gücüne gider die düşüncelerimi kışkışlamaya çalışıyorum :)
hilal cnm günler güzel geçmeye başlamış sevindim adına arada kaçamak yapmayı unutma ama
loneliness cnm burdan kız almak kolay değil vallabuarada aileler kırgınken iyi olmayı başarmışsın bu çok güzel ve sen elinden geleni yapmışsın torun sevmek isteyen kırgınlıkları da unutur hiç dert etme kendine
ceza cnm hala gelmedi kırmızılar demişsin haydi inşallah hamilesindir
candaş cnm inşallah bu ay da senin bebişin sürpriz yapar haftasonuna az kaldı hayırlı haberler verirs,n inşallah
nazlım cnm bugün kontrolün vardı baktım yazmamışsın ??
nilde cnm anladığım kadarıyla yumurtlama günlerini kaçırıyormuşsun testler senin için çok iyi oldu cnm inşallah tutmuştur bu ay
nuraycım annen geliyomuş kendi annem geliyo gibi sevindim gurbette olmak çok zor gerçekten. kayınvaliden nerdeydi onlardan da gelen olacakmı
minicikumut günlük datlum nasılsınız kızlar ??
hellom, neler oluyor wawwwwwwww eşin bak sen hele analarına toz kondurmazlar ama üzülürlerde:)) vay anasını ne temizlikmiş bee benim evi görse kaynanan eşikten içeri girmez heralde canım:)) ayy benim kaynanamlarda tam tersi anacığım temizlik yapıyorlar ama sağolsunlar hiçbişeyi düzgün kullanmadıkları için evde temizlikte gözükmez...bana derlerdi evin hiç kirlenmiyor ne güzel diye hergün süpürge açmam gerek yok zaten evim yol knarı ama çok araba geçmiyor tozda çok almıyor...onlarda hergün ev süpürüyorlar:)) canım sen oraya gidince bence bol bol çınarı al gez cezayla buluş akrabaları varsa onlara git hiççç durma evde boşver o temizlikle boğuşversin...kız benim samimi bir arkadaşım var eşi aydınlı sen anlatırken sanki o kaynanasını anlatıyor sandım:)) o kadınında 2 oğlu var:)) bir oğlu burda arkadaşımla evli işte onlar evlenirken kadın çok istemiş aydına taşınsınlar arkadaşım kesinlkle kabul etmemiş şimdi kadın ondan kıl arkadaşıma ev alacaklardı para istemişler yok paramız demişler ama durumları çok iyi sonra kaynanası buraya geldi diyorki sanki nispet oldun diye iki kolunuda doldurmuş bilezik hani para yoktu:)) öbür oğlu yanında diye kadın ona istediğini yapmış eltisiyle kaynanası kankiydi en son...diyoki bende ne gördüyse aydına gittiğinde aynısını almış...bide aydında düğünde mutfak eşyası çok getirirlermiş hiç bişey vermemiş kadın arkadaşıma tabii bu adeti sonradan öğreniyor arkadaşım sonraları gittiiğinde diyorduki evi 150 metre kare evden 3 gelini evlendirecek çeyizlik eşya çıkar...bana hiç bişey yapmadı ama küçük oğluna ev almış bide evin eşyasını aydında kız alırmış ama damat tarafının evide kesinlikle olacakmış öyle derdi...ahh hello takma yaa temizlik dediğin nedirki kadın onu hastalık haline getirmiş bide oğlunuda kıskanıyor sanırım yaptığın şeyleri o yüzdende beğenmiyor:)) spor olayınada çok güldüm yaa...hadi bakalım sende başla hazırlıklara gardını alda git:))
eşim pazar günü temizlik yaptı canım kocama sigara içmemeye gayret gösteriyor hala ama durumu vahim bende bişey konuşmuyorumki daha çok stres yapmasın...pazar akşam üzeri arkadaşlar geldi dışarı çıkalım dediler çıktık birden yağmur bastırdı alışveriş merkezine gittik full kalabalık tabii..eşim krize girdi sanırım arabadan indik bu arada arkadaşı yanında içiyor tabii, neyse arabadan indik dediki siz gidin biz geliyoruz tabii benim jeton düştü moralim bozuldu içeri girdik ama ben takip ediyorum arkadaşından bir tane aldı yaktı...ben fırladım dışarı çıktım baktım dediki 1 tane daha içmeyeceğim çok kötü oldum...ben içeri girdim kendimi tutamıyorum başladım ağlamaya neyse arkadaşlar var belli etmemek için çabuk toparlandım:) bu arada ben çok ağırlaştım anlatamam dün bankaya gittim eve gelene kadar offf yürüyemiyorum nefes alamıyorum allahım sen bana yardım et diye diye geldim eve daha 2 ay var korkutuyor bazen beni çabuk geçse şu dönem hayırlısıyla diyorum...
kizlar bu hepimizin imtihani herhahlde..kocasindan cekmeyen kaynanasindan, kaynanasindan cekmeyen gorumcesinden falan bu liste boyle uzar. Bende uzakta oldugum icin hicbirinden cekmiyorum ama gurbetlik var bendede... yani anlayacaginiz dertsiz bitane insan yok.. 3 gunluk dunyada insanlarin yapmadiklari kalmiyor...cok ayip gercekten yapilanlar soylenenler.. Candas gibi Allaha havale etmek lazim yoksa burda ugrastigimiz yetmezmis gibi ahirettede ugrasiriz. Allaha havale edin gitsin..
nildecim sen calismalara muhakkak devam et canim sakin birakma..ins bu ay gelir bebisimiz..eger olmazsa bile boyle calismaya devam edersen 3-4 ay icinde muhakkak hamile haberini aliriz diye dusunuyorum..
gunlukcum ins esin vazgecmez sigara sozunden
kizlar cok sagolun bende cok sevincliyim.. Annem gelecek ins hersey guzel olur. havalarda guzellesiyo hepimiz icin guzel bir 2012 yazi olur
merhaba arkadaşlar bugunu nerdeyse bu konuyu okuyarak gecrdm gozlerım acayıp yoruldu ama degdı 2.5 ay once kurtaj oldum ve bır daha kalmak benı cok ama cok korktyrdu hamıle kalanları hatta doguranları okumak bana cok cesaret verdı bebek konusunda tekrar heyecanlandrdı bu ay ıtıbaryle baslamaya karar verdm umarım guzel haberlerle donerm buraya :)
valla canım ben de dua ediyorum inşallah düğünüm gibi olmaz.
tabi bu sorunlar devede kulak, hayırlısıyla doğuralım inşallah.
kızlar yaklaşık bir saattir bizim ev bebek sesiyle doluyor. yan komşum gün sayıyodu, 10 hafta vardı aramızda, bu ayın sonu gibiydi onun da. bebek doğmuş, eve gelmişler yeni. artık yarın okul çıkışı ziyarete giderim. oğluma arkadaş geldi, ama kız.onların yatak odasıyla bizim salon duvarı yan yana. eşimle şimdiden heyecan yaptık hem de telaş yaptık. çok ağlıyor bebek, biz napıcaz diye:)
Allah herkese nasip etsin tekrardan.
hellom, neler oluyor wawwwwwwww eşin bak sen hele analarına toz kondurmazlar ama üzülürlerde:)) vay anasını ne temizlikmiş bee benim evi görse kaynanan eşikten içeri girmez heralde canım:)) ayy benim kaynanamlarda tam tersi anacığım temizlik yapıyorlar ama sağolsunlar hiçbişeyi düzgün kullanmadıkları için evde temizlikte gözükmez...bana derlerdi evin hiç kirlenmiyor ne güzel diye hergün süpürge açmam gerek yok zaten evim yol knarı ama çok araba geçmiyor tozda çok almıyor...onlarda hergün ev süpürüyorlar:)) canım sen oraya gidince bence bol bol çınarı al gez cezayla buluş akrabaları varsa onlara git hiççç durma evde boşver o temizlikle boğuşversin...kız benim samimi bir arkadaşım var eşi aydınlı sen anlatırken sanki o kaynanasını anlatıyor sandım:)) o kadınında 2 oğlu var:)) bir oğlu burda arkadaşımla evli işte onlar evlenirken kadın çok istemiş aydına taşınsınlar arkadaşım kesinlkle kabul etmemiş şimdi kadın ondan kıl arkadaşıma ev alacaklardı para istemişler yok paramız demişler ama durumları çok iyi sonra kaynanası buraya geldi diyorki sanki nispet oldun diye iki kolunuda doldurmuş bilezik hani para yoktu:)) öbür oğlu yanında diye kadın ona istediğini yapmış eltisiyle kaynanası kankiydi en son...diyoki bende ne gördüyse aydına gittiğinde aynısını almış...bide aydında düğünde mutfak eşyası çok getirirlermiş hiç bişey vermemiş kadın arkadaşıma tabii bu adeti sonradan öğreniyor arkadaşım sonraları gittiiğinde diyorduki evi 150 metre kare evden 3 gelini evlendirecek çeyizlik eşya çıkar...bana hiç bişey yapmadı ama küçük oğluna ev almış bide evin eşyasını aydında kız alırmış ama damat tarafının evide kesinlikle olacakmış öyle derdi...ahh hello takma yaa temizlik dediğin nedirki kadın onu hastalık haline getirmiş bide oğlunuda kıskanıyor sanırım yaptığın şeyleri o yüzdende beğenmiyor:)) spor olayınada çok güldüm yaa...hadi bakalım sende başla hazırlıklara gardını alda git:))
eşim pazar günü temizlik yaptı canım kocama sigara içmemeye gayret gösteriyor hala ama durumu vahim bende bişey konuşmuyorumki daha çok stres yapmasın...pazar akşam üzeri arkadaşlar geldi dışarı çıkalım dediler çıktık birden yağmur bastırdı alışveriş merkezine gittik full kalabalık tabii..eşim krize girdi sanırım arabadan indik bu arada arkadaşı yanında içiyor tabii, neyse arabadan indik dediki siz gidin biz geliyoruz tabii benim jeton düştü moralim bozuldu içeri girdik ama ben takip ediyorum arkadaşından bir tane aldı yaktı...ben fırladım dışarı çıktım baktım dediki 1 tane daha içmeyeceğim çok kötü oldum...ben içeri girdim kendimi tutamıyorum başladım ağlamaya neyse arkadaşlar var belli etmemek için çabuk toparlandım:) bu arada ben çok ağırlaştım anlatamam dün bankaya gittim eve gelene kadar offf yürüyemiyorum nefes alamıyorum allahım sen bana yardım et diye diye geldim eve daha 2 ay var korkutuyor bazen beni çabuk geçse şu dönem hayırlısıyla diyorum...
sağol canım güzel dileklerin için.Lonelinesscim;Kayınvaliden çektiyse başkasının helede evladının çekmesini istememesi lazım.İnsan evladında en iyisinin,en güzelinin olmasını ister bence.Kayınvalidenin mizacı değişik sanırım.Herkesi olduğu gibi kabullenmek gerekiyor ne yazık ki.Huyları değişmeyeceğine göre can sıkıcıda olsa görmemezlikten gelmek gerekiyor.Umarım anlayışlı davranırlar ve seni arada bırakmazlar.Eşinede çok büyük görev düşecektir diye düşünüyorum.Sen bunlarla yorma kafanı.Herşey olacağına varır.Umarım hakkınızda en hayırlısı olur
Minikler;O bulantılar aklıma geldikce kötü oluyorum hala.Ama bebeğin büyüyor annesi.Bulantılar,batmalar olacaktır elbet.Perşembeye 3 gün kaldı.İnşallah iyi olduğunuda görürsün canım.Korkular hep var hep olacak ne yazık kiAma İnşallah herşey güzel olacak Miniklercim.Dikkat et kendine
canım benim saol doktorumu arıcam öğlen gibi anca geliyo muayneye bakalım ne dicek progestan falan verir belki ilaç hiç kullanmak istemiorum kanama gibi değildi çok şükür akşam 3 kez peçeteye silince pembe leke geldi sonrasında bu zamana kadar gelmedi hayırlısı bakalım ay yeğenin olcak senin ne güzel yaaaa ne tatlı olur o şimdi senin için bambaşkadır yeriNazlım ohh çok şükür görünmüş bebeğimizin evi..
Lekelenme konusunda doktoruna danışmanı tavsiye ederim.Devamı gelsin gelmesin mutlaka doktorunun haberi olsun canım.Rabbim doğduğu günleride göstersin İnşallah.
Hello;hele bir gideyim kavuşayım ablama ,yeğenime..Öpe öpe bitiririm.
Chnb abla;Sen cep numaranı tekrar mesaj at bana.Ben geldiğimde sana mutlaka haber veririm.Maksat muhabbet olsun hiçbir hazırlığa gerek yok.Dikkat et kendine.
günaydın herkese. ben feci hastayım ve atlatamıyorum.İlaçta içiyorum antibiyotik değil.çünkü hamile kalmam zor ilacı sakınsam nolur.sanırım dün lekelenmelerim başladı.çok erken oldu ama 25. günümdü.28 de olurum ben halbuki. biraz değişik nokta halinde, benim öyle lekelenmem olmazdı hala bişey yok ondan bu yanı.anlamadım.sanmıyorum ki hamilelikte böyle bişey olsun.dün yumurtlama öncesinde yaklaştığında olan çizgilerden vardı evet ama ümidim kırıldı bugün bakmadım tekrar.chnb, adadım adakta adadım ilkkez, çok olmasada idareten sadaka tarzı şeylerde verdim yakınlarımdan ihtiyacı olanlara.keşke çaresi olsa bu yaptıklarım önüme çıksa ama ne bileyim nasıl olur.dün gece çok güzel bi rüya gördüm.hatta sabah ezanı vaktiydi.dini bi olay yaşanmış.resmen aynısıı yaşadım.anlatmayacağım bu kez. keşke işareti olsa bu.olacak bebeğimiz diye düşünüyroum avuntu mu , hırs mı, çok istek mi, inanç mı, gerçek mi ? adını koyamadığım bi umut var.dilerim yarım kalmaz. bir zamanlar memurluk için hep böyle inandım boş bi inanç gibiydi oldu dilerim bu da olur. ama hissettiğim şu ki gidişatım tüp.tüp denemesinin ilkinde hamile kalcam sanki.razıyım onada yeterki olsunda ... ama üzülüyorum tabi ki. insanlara göre çok basit. en zorunu yaşayanlar bile hafife alabiliyor seni. en kötüsü bu. ne yazık ki korkular bitmiyor seneler sonrasında çocuğunu kucağına alan için bile daha kolaylaşabiliyor bazı söylemler ama gelde yaşayana sor. o kötü düşünceler gelip kuşatıyor her bi yanına.bazen diyroum ki her kapı duayla açılsaydı çok insanın mukadderatı dünyada güzellikle sonlarınırdı.islam tarihinde ne çileler çekilmiş, ne azaplar. ama olmayınca olmamış işte.kaç zamandır bu aklımda madem duayla kader değişiyorsa dünya hayatında bazı insanlar neden eksik ? kimsenin yarasını kanatmak değil amacım ama bazı dualar ahirete kalıyor işte. dilerim ki bizde dualarımızın karşılığın hem dünyada hem ahirette alıp layığıyla yaşayanlardan oluruz.allah cümlemizin gönlüne göre versin inş ...
sizler nasılsınız ? tek tek soramıyorum.
nazlım gözün aydın arkadaşım, darısı her şeyine olsun inş.kanamaların seni sıkıntıya sokmadan kesilir canım ya.hep yüreğimiz ağzımızda
Nazlım ben canınız ister diye Kuymak dememiştim hiç.Vallahi benim bile canım çekti
Nazlım doğmadan o kadar kıymetliki doğunca tahmin edemiyorum.Alahın izniyle 3 ay kaldı bebişle buluşmayaİlk yeğenim olacak.Neleri var bir görsen Nazlım.Rengarenk cicileri var teyzesi.Rabbim herkese o mutlulukları yaşatsın İnşallah.
Görünce dayanamayıp almak istiyorum artık ablam engelliyor daha fazlasını almayın diye.Geçen pembe bir tayt aldım görsen bayılırsın.Paça kısımları tüllü tüllü.Hele annemin ördüğü o el emekleri.Rabbim hepsini sağlıkla giymeyi nasip etsin İnşallah.
Herşeyin bir zamanı var demekki kızlar..Biz ne kadar istersek isteyelim vakti gelmeyince olmuyor demek ki..Mesela Nazlım en beklemediği zamanda hamile olduğunu öğrendi.Chnb abla ne zor şartlarda hamile kaldı hepimiz biliyoruz.Ama olacak İnşallah vakti geldiğinde.
Kaynanam çok güzel yapar.Yaz tatilinde bol bol yiyeceğim.Karadeniz kadınları gerçekten bir başka.Güçlü,dirayetli,becerikli,çalışkan..Birde denizi gibi hırçın kadınları var Karadenizin.Ama çok cefakarlar bir o kadarda vefakar..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?