Kürtajdan sonra hamile kalma şansı ne kadardır ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi aylin_fatih
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
hamileliğin hayırlı olsun seninde chnb. inşallah bebeğini kucağına alırsın.
bide bişey sorabilirmiyim.ağrıyla su gelince ne oluyor.

Amin. Canım ağrısız sancısız ya da rahim açıldığı için az sancı da olabilir böyle olursa rahim ağzı yetmezliği teşhisi kolay konuluyor. Araştırın canım ileri hafta kaybının nedenlerini...

aman,iyi olmana sevindim..
yanında annenler var değilmi?

aman iyice dinlen, toparlan..
evdeki erkekleri çalıştır, sen sultanlık yap biraz

Evet canım şimdi uyumaya gidiyorum:))

Açılma yok diye dr mi dedi. Bu önemli bir bulgu. Açılma yoksa rahim ağzı yetmezliği değildir sanırım ama iyi bir dr ye gidin canım ya. Sıkı enfeksiyon takibi yaptırın... yeni gebelikrte rahim ağzı uzunluğunu da ölçtürün gebelik süresince...

evet doktor elle muayene etmeye çalışıyordu. ama hiç açılma yok demişti. 2 gün boyunca suni sancıda anca açılma oldu

evet doktor elle muayene etmeye çalışıyordu. ama hiç açılma yok demişti. 2 gün boyunca suni sancıda anca açılma oldu

Canım o zaman rahim ağzı yetmezliği değildir. Enfeksiyondan olabilir. Otopikte kızlar sirkeli suyla o bölgeyiyıkıyorlar:)) Bir de rahimde, kanda,idrar 7yollarında enfeksiyon da erken doğuma sebep olabilir...

canım öncelikle geçmiş olsun sanada ki geçmiş maşallah ne güzel tekrar hamile kalabilmişşin..maşallahhhhh..
sorularını yanıtlamadan önce bebeğini kaybettikten ne kadar sonra hamile kalabildin merak ettim????

benim suyum sancıyla gelmedi...gayet normal bir günde aniden geldi..tuvalete gitmiştim büyük tuvaletimi yaparken aniden idrardan farklı bi su geldiğini fark ettim...
anlam veremedim tabi hiç sancı falan olmadı...
doktora gittim bebeğin suyu dedi.bebek yaşıyordu ozman.bulunduğum yer küçük benim..diğer şehre tıp fakültesine yönlendirdi...
gittiğimizde oradaki doktor haftasının küçük olduğunu suyunun neredeyse bittiğini ve yaşamayacağını söyledi..alttan muayene ettiğinde zaten 3cm açıklık oluşmuş bebek düşüyor dedi..
sancılarım suyun gelmesinden neredeyse 22-24 saat sonra başladı..normal doğumla ölü olarak doğdu kızım
tıp fakültesindeki doktorda bişi demedi..bazı gebeliklerde olabiliyor dedi..bi test nede başka bişi gerek görmedi...

bakalım başka bi doktora daha gitmeyi düşünüyorum...

ewet canım..günlerce dini kaynaklardan okudum bende hep...okudukça ızdırabım dindi sanki..inşallah ahirette kavuşacağız meleklerimize...
.insanların tesellisi aynen dediğin gibi canım..aslında ben pek genç sayılmam ama neyse..
Allahım yinede kızıma hayırlı uzun ömür vesin inşallah
ben t.dağın ilçesindeyim.sen neredesin?

Canım benim bir oğlum var 7. 5 yaşında benim yaşım 35. Genç sayılmam ben de. Oğlumdan önce bir düşüğüm vardı. Oğlumda da düşük tehdidi 29 haftada erken doğum tehdidi oldu yata yata doğdu oğlum...3. gebeliğim 25 hafta doğdu oğlum 800 gramdı 4 gün yaşayabildi... Sonra bize 3 ay sonra dediler ben o arada pıhtılaşma sorunum olduğunu öğrendim hemen düşünmedik. 6 ay korunduk. 8.ayda hamile kaldım geçen sene mayısta düştü 8 haftalık. Sonra yine neden araştırdık eşimde genetik sorun çıktı benim menopoz sınırında oloduğumu eşimin sperm hızının yavaşladığı benim rahim boynumun kısa olduğunu da. Sonuçta tekrar düşük olmasın diye pgt denilen embriyolardan genetik açıdan sağlam seçme yönyemiyle tüp bebek denedik bu ocakta tutmadı. Ve biz Allah dua ederek doğal denedik. Bebeğim yüzde 50 düşecek demişti dr. Şükür şu an iyi gidiyor. Tabi bir de genetik açıdan inşallah sağlıklıdır bir de o sorun var şu an. İnşallah sen de sağlıkla yeni bir hamilelik yaşarsın.

Ben Edirnede 14sene yaşadım 2 senedir iş nedeniyle Hataydayım:))Sanırım Trakyaya yönlendirdiler sizi...

Bana bu yazıyı 4. bebeğimi kaybettğimde burada yazan Loneliness göndermişti.Kayıp yaşayan arkadaşlara da teselli olur. Ben çok ağlardım ve şükrederdim okuyunca...

merhaba anneciğim...oluşumuma ,gelişimime ve gidişime karar veren Cenabı Allah beni ve arkadaşlarımı cennet bahçelerinde yaşatıyor. ben de arkadaşlarım da en güzel cennet elbiselerini giyor en güzel nimetlerden tadıyoruz sadece anne sütünün...... tadını bilmiyoruz. burada huriler var beni ve arkadaşla...rımı çok seviyorlar hatta hep bizi emzirmek istiyorlar ama biz annelerimizi,SİZLERİ bekliyoruz sonra huriler ne kadar talihli olduğunuzu söylüyorlar. ben seni, senin karnımda varlığımı öğrendiğin andan sonraki gibi yeterince tanımadan bilmeden çok ama çok seviyorum sadece özlemiyorum çünkü hüzne ya da acıya sebep olacak hiçbir şeyi hissettirmiyor Rabbimiz. hem dünyada nefes alıp veren ya da dünyaya gelemeden anne rahminin içinde ruhu buraya alınan hiçbir arkadaşımız acının ne olduğunu bilmiyor nasıl rahminize düşerken acı çekmediysek buralara çağrılırken de acı çekmedik aksine buralara gelmek için hepimiz çok istekliydik bu isteği yine ALLAH vermişti. hem acı ya günahlara kefaret olsun diye ya da kişinin makamı yükselsin diye çektirilirmiş ama anneciğim bizim hiç günahımız olmadı hani vildan deniyor ya bize yani cennet çocukları bizim makama da ihtiyacımız yok ki.Hz.İbrahim sizi anlatıyor bize dünyada doktorların sizi bizim adımıza bilgilendirmesi gibi bi şey bu,ve ekliyor''size öğreteceklerimi kıyamet koptuğunda sakın unutmayın annelerinizi ve babalarınızı almadan hiç biriniz cennete girmeyin.çünkü onlar sizler yanlarından alınınca çok üzündüler onları o kutlu günde sevindirin..''.anneciğim üzüntünün ne olduğunu bilmiyorum ama hissedemediğimize göre iyi bir şey olmamalı,ben şanslı bir bebeğim ve sen de şanslı bir annesin çünkü milyonlarca beden varken ben sana sen bana seçilmiştin.ve şimdi herkesin gelmeye çalıştığı yerde seni bekliyorum ve herkesin hesap korkusuyla titrediği günde kundaktaki halimle kucağına verilicem bana kavuşmanın mutluluğuyla hesabın sana nasıl geldiini hissetmeyeceksin yine ben sana ortalığın kavrulduğu o sıcak günde cennetten buz gibi sular getiricem ve Rabbime ayrılığımla üzülen anne ve babamı müsade et bugün sevindireyim diyeceğim ve bizim bir istediğimizi iki etmeyen allah, bizi en büyük sevgiyle seven, sana sadece sevgisinin ve şefketinin en küçük zerresini veren Allah tebessüm ederek ne yapmak istediğimi soracak ben de senin ve babamın ellerinden tutup cennete getiricem, sizin için burada hazırlıklar yapıyor Hz. İbrahimin her söylediğini aklıma kazıyorum.biz burada tekrar bir aile olunca başka insanlar sana ve babama çok özenecek çünkü ebedi hayatınızda ebeden hanenizi şenlendirecek ve hiç büyümeyecek olan bir yavrunuz var ben varım...sen şimdi hamilelere ya da yaşayan akranlarıma özenerek bakıyorsun oysaki onlar en fazla on sene daha sevimli olcaklar sonra ergenlik sıkıntıları başlayacak ya da başka problemlemler daha da büyüdüklerinde kendi hayatları olacak bekledikleri istedikleri gibi vakit geçiremeyecek anneleri belki annelerini çok üzecek onlar kötü şeyler yapacaklar ya da başkalarının kötülüklerinden etkilenecekler ama ben hiç büyümeyeceğim seni hiiiiiç üzmeyeceğim.anneciğim benim olduğum yer çok güzel lütfen benim için üzülme hem kendini suçluyormuşsun bana olanlar için halbuki benim varlığıma da yokluğuma da karar veren bir kudret var o bizim için her zaman iyi olanı seçer ama bazı şeyler görünürde o an için iyidir bazı şeyler o an için kötü ancak sonrası için o an göremediğimiz akıbeti için iyidir.anneciğim bizim ayrılığımızda böyle inan sonradan anlayacaksın ikimizin de seçilmiş olduğunu,anne benim için sahip olduğun her şeyi düşünmeden feda edebileceğini biliyorum bana olanlar senin suçun değildi hem sen benim annemsin allahın kulusun senin de benim de asıl sahibimiz o ,sen onun sana verdiği şefkat ve sevgiyle bağlısın bana inan ki o ikimize de zulmetmedi sadece sabret lütfen isyan etme ve lütfen gücünü aşan şeyler için kendini suçlama ben seni de babamı da tanıyor, biliyorum mahşer günü milyonlarca insan içinde ikinizi bulacam ve sizi kendimle cennete getirene kadar ağlayıp feryad edeceğim.sizlerden isteğim işimi zorlaştırmamanız büyük günahlardan uzak durmanız ve farz olanları yerine getirmeniz çünkü şefaat hakkımı aşan günahlara sahip olursanız ben de üzülücem ...yanında olsaydım bana her şeyi sen öğretecektin anneciğim lütfen bana üzüntünün ne olduğunu öğretme şefaatimi aşan günahlardan uzak dur olur mu? babamla hastaneden eli boş döndüğünüz günü hatırlıyorsun değil mi aynı şeyleri bana yaşatma anneciğim cennetteki evime sizsiz dönmek istemiyorum...şefaatimi aşmasından korktuğum günahlardan biri de kaderimden kendini sorumlu tutmak oysaki gidişim hem senin hem de benim kaderimdi ve lütfen kadere isyan etme çünkü ikimiz içinde en hayırlısı en iyisi buydu.ALLAH SANA VE BANA ZULMETMEDİ ANNECİĞİM,......

Bu yazıyı her okuduğumda ağlıyor ve şükrediyorum....

Bu yazıyı her okuduğumda ağlıyor ve şükrediyorum....
yazınızı okudum ve çok agladım bende 5 ay önce bebegimi kaybettim ....:2:.2 .bebegimi bi kızım var allah ömür versin.yazılarını okuduguma göre hamilesiniz inş sag salim saglıklıca kucagınıza alırsınız...:2:
rabbim hiç kimseye evlat acısı yaşatmasın

benimde aynı sebepten arkadaşlar. bu konuda ne yapmamız gerek. hiç bilmiyorum. doktorum bana enfeksiyon olabilir. herhangi bişeye gerek yok 3 ay sonra hamile kalabilirsin demişti. ama korkuyorum yinede.

benim kızım 32 aylık canım..ben şükür daha önce bi sorun yaşamadım..bebeğe karar verdik ilk ay kızıma hamile kaldım..allaha şükür sorunsuz geçti hamileliğim.normal doğum yaptım..
2. bebeğe karar verdik yine ilk ay hamile kaldım.herşey yolundaydı bütün testler normaldi...ilk başta 1 hafta kanamam oldu doktorum bebek rahim ağzına yakın yerleşmiş ondan dedi...
şimdi düşünüyorum suyuda o sebeptenmi erken geldi diye...
açılma yoktu bende de..suyum ağrısız geldi neredeyse 28 saat sonra doğum oldu..

Allahım inşallah tekrar aynı şeyleri yaşatmasın bizlere...3 ay sonunda denemeyi düşünüyorum ben...Allahım nasip eder inşallah...

sen daha çok şey atlatmışşın canım.Allahım sabrını versin.düşüklerin olmuş arada

edirnelimisin yoksaa???
ewet trakya tıp fakültesine yönlendirdiler ama Allah yukarda çok canımı yaktılar çok..
Allahım ne düşürsün nede eksik etsin ne diyim....

Son düzenleme:
yazıyı kızımdan zar zor okuyabildim..yazan arkadaş nekadarda güzel yazmış..Allah razı olsun ondanda...
bende kaç gündür bebek ölümleriyle ilgili dini kaynaklar okuyorum..okudukça acım azaldı huzur buldum...üzülmek yerine sevinmem gerek nerdeyse.
Allahım hakkımızda hayırlı olanı nasip etsin inşallah........

kızlar şimdi doktordan geldim değrim 406 olmuş..doktor iyi dedi..progestan verdi ağızdan kullanıcam..vajinal istedim vermedi.enfeksiyon kapabilirsin dedi..annemler geldi...öptm kızlar görüşürüz...cumartesi nasipse keseyi görmeyi gideceğiz..geçmez artık o bir hafta:)

nazlım geçmiş olsun...dinlen sakın kalkma..bol bol su iç..ddün chnb abla yazmıştı eşin elini karnına koyup 99 kere el mübdi desin...korkma birşey olmayacak...

ayrıca datlumm iyi dileklerin için teşekkürler

Amin. Ben de uzun zamandır okumamıştım beni hem çok üzüyor hem de kendime gelmemi sağlıyor bu yazı... Allah ömür versin kızınıza da...Amin...

32 de erken niye erken doğdu ki? Canım bence mutlaka bir sorun vardır. Bence rahimağzı kontrolü yaptır canım... Edirnede de iş icabı bulunduk. Ama oğlum orada doğdu. Trakya da da ilk düşüğümü yapmıştım. Allah en tez zamanda yeniden evlat nasip etsin amin...

deniz lalesi sanada çok teşekkür ederim..umarım bu sefer herşey daha güzel olacak

Maşallah Allah tamamına erdirsin canım ...

değerin çok iyi canım.. hadi gözünaydın..
keseyide göreceksin inş.. Allahım tamamına erdirsin inş canım
darısı tüm dileyenlere olsun inş..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…