Kürtajdan sonra hamile kalma şansı ne kadardır ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi aylin_fatih
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Eşinle birlikte nice yıllara arkadaşım ...Pastayı tabiki kendin yap , ama elinden geldiğince süsle , hiçbişey yapamıyorsan çilekli sütle krem şantiyi çırp üzerini kapla ,pudra pembesi nefis bir pastan olur , pastanın etrafınıda daha koyu kalın bir kurdeleyle sar

nuraycım, senınle çakısamıyrz.saatler tutmuyor sanırım:)

canım kalpli pasta fikri çok güzel ama senın ellerınden çıkmıs bı pasta da ona cok anlamlı gelecektır hanı sevgınıde koyacaksın,o bakımdan ama sende agırlastın,mecalınde yoksa;kalplı,üzerı msjlı bı pasta hazırlatabılırsın ne incee hatunsun,masaallah nıce guzel yıllarınız olsun canım..

Son düzenleyen: Moderatör:
merhaba kızlar
aradan 6 ay gecti tık yok..
bu ay doktora gittim
klomen verdi
pazartesi kontrolm var...

o kadar ümitlenmiştim bi kere oldu yine olur diye..6 ay gecti üstünden koskoca 6 ay...
egr bebeğim gitmeseydi mayıs sonunda dünyaya gelicektiii

6 ayı dert etme bebeğim doğru zamanı bekliyor diye düşün....Dr bir sıkıntı yok dediyse nolur içini ferah tut...Hepimiz bunu yapmaya çalışıyoruz....

kizlar cok sagolun o zaman kendim yapiyim sizi dinliyim insalalh guzel olur.
vadaaacim internetten bi arastirma yapayim tarif bulurum cok sagol

deniz lalecim malesef oyle canim ben kimseyle uyusamiyorum, yurtdisinda yasadigim icin aramizda 8 saat var.. cok sagol canim..insallah guzel yapabilirim.
amin insalalh sevdiklerimizle hepbirlikte guzel yillarimizi olsun insalalh ... kendim yapma fikri daha agir basti bakalim..

teşekkürler canım...çok stresli 5 gün beni bekliyo:)
benim şahsi fikrim arkadaşına kalpli bi kırmızı pasta yaptır neden mi...erkekler genelde odundur vayy bunu eşim şu hamile haliyle özenerek yapmış ne kadar şanslı bir erkeğim ne kadar iyi bir hanımım var ,keşke kendini yormasaydın demez(eşini tanımıyorum canım genel olarak konuşuyorum) ama aynısını bir erkek sorsa kendin yap derim çünkü bayanlar ince fikirlidir..ama güzel bir akşam yemeği (mum ışığında) hazırlayabilirsin..sevdiği yemeklerden oluşan..tabii ben bu yazdıklarımı eşimden yola çıkarak yazıyorum pastaya önem vermez ama yemeğe önem verir:)

teşekkür ederim canım. zamanında eşimin ailesiyle belki ufak tefek sorunlar yaşadık ancak çok şükür herşey şimdi yolunda. hatta çok iyi diyebilirim. sağolsunlar 15 gün boyunca artık gitseler diye aklımın ucuna getirecek bişey yaşamadık. her iki tarafın da memnun ayrıldığı sıkı sıkı sarılıp karşılıklı ağlamamızdan çok belliydi. bir de insan gurbette olunca misafiri özlüyor. memlekettten kendi evime gelince üzülüyorum tabi ancak bu kadar olmamıştı. anladım ki geride kalmak geride bırakmaktan çok çok zormuş. evimizin şenlenmesine gelince inşallah uzun sürmez.

nuraycım bir hafta var daha bata bakalım hayırlısı.

chnb ablacım serum almışşın yine çok geçmiş olsun umarım iyisindir.

okutupta öğreten
söz söyleyip bilgi veren
kalplerimize çiçek eken
sen varsın canım öğretmenim

öğretmenim sizi üzmemek için sınıfta hiç konuşmadım...az önce öğretmen arkadaşlarım ziyarete geldiler öğrencilerim mektup yazmışlar.çok duygulandım..mesleğimi bu yüzden çok seviyorum..moralim daha da düzeldi..

canım ben 2 sene hakkaride görev yaptım eşimle..kimse gelmedi yanımıza malum..sadece yaz tatili ve 15 tailde gittim memlekete.eşinin ailesi ile aranın iyi olması çok güzel şükür benimde iyidir..inşallah güzel haberleri alırsın canım...bayramları ayrı geçirmek çok zordu..ama şunu söyleyeyim doğuda aileden uzak olmak eşlerin bağlarının kuvvetlenmesine neden oluyor diye düşünüyorum...

hilal,ceza,lone,nuray,lale ve diğer kızlar hepinize desteğinize ve beni anladığınıza çok teşekkür ederim.ama çok kötüyüm yaaaaa.gecenin bu saati ağla ağla bittim.sizi sıkmak istemiyorum ama kiminle konuşacağımı şaşırdım eşime söyledim negatif çıktı dedim.canım sıkkın diyorum canını sıkacak ne varki dedi yaaaaaaa.bebeğimmmm yokkkkkkk daha ne olacak ki.birtek annemle babam kardeşim ve eşi üzüldüler.ama bir kaç yıl sonra hala çocuğum olmazsa buda o kadar uzun bir zaman değil en iyi ihtimalle 4 sene istesemde daha fazla değil küçük değilim çünkü.ondan sonra yakınmalar başlıyacak biliyorum.ben zaten geç kaldım bir an önce olsun istiyorumki çocuğuma hala sağlığım yerindeyken annelik yapabiliyim.biliyorum hayatın garantisi yok erken yaştada ölüm bulabilir ama gücüm yerindeyken tahammülüm varken onun sorunlarına eğilebiliyim.acele etmemdeki sebebim bu.kasımda kürtaj oldum 1 ay bekledim.o zamandan beri deniyoruz.gecikmedende anladığım kadarıyla geç döllenme yok.19.gün ovulasyon testi doruk noktasındaydı 33.gün oldu artık bugün.demekki geç döllenme yok.bu zamana kadar bütün kuralları uyguladım.ama yok işte bir sorun var allahtan dileğim bir derdim varsa dermanı olan bir derdim olsun ve yine duam hayırlı evlat sağlıklı olsun.ve bu sorunu unutturacak allahım başka sorun vermesin.daha bir sürü şey yazmak istiyorum ama sizide sıkmak istemiyorum hepinizi öpüyorum kendinize iyi bakın tekrar tekrar hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.

valla cezacim ne diyim gercekten haklisin canim yaaa..kesin benim esimde der ''niye ugrastin bu kadar diye''..bakalim karar veririm carsambaya kadar. Zaten esimin dogungunuyle ayni gun kontrolum var gitgel baya zaman geciyor yollarda.. bugunlerde de agrilarim var biraz. elimi biseye surdugum yok belkide yapamam... sagol canim yorum icin, dusunucem :))):44:

birde gurbetlik diyorsunuz ya hilalcim ,cezanin dedigi gibi esler birbirine daha cok uyum sagliyor. cunku ondan baska kimsen yok. bunu en iyi ben anlarim (kitalar arasi uzaklik olarak) kimseler yok yani .. cok zor gercekten Allah yardimcimiz olsun..

nildecim kiyamam yaa canim uzulme kafaya takma bu kadar, niye boyle diyorum cunku hicbirimiz ilkzamanlar hamile kalamadik. ben 6 kere adet gordum kurtajdan sonra, bazilarimiz daha fazla.. sen ocak ayindan beri deniyosun sanirim. insallah bebisin cok bekletmez canim.. ama eger aklinda bisiler varsa doktora git canim kontrollerini yaptir icin rahat eder..stress de en buyuk dusmani bu bebislerin , bakalim canim bekleyelim adetini. kirmizilar gelmedende umudumu kaybetmiyorum ben..

Bebekte turner sendromu çıktı demiştin sanırım. Turner sendromu çıkması için şu olmuş olabilir.

1. Bir defaya mahsus o döllenme için yanlış kromozomlar denk gelmiştir öyle olmuştur.

2. Sen turner sendromu hastasısındır ki mümkün değil çünkü olsaydın senin hiç yumurtan olmazdı. Boyun kısmın çok kısa olmalıydı ayrıca. Hamile kalamazdın böyle olsaydı.

3. Taşıyıcı olabilirsin fiziki olarak bir şeyin yoktur ama annenden ya da babandan tek taraflı geçmiştir.

4. Mozaiklik diye bir durum var ama onu tam bilemiyorum nasıl oluşuyor.

1.ihtimal dışında 2. ihtimalde zaten hiç çocuğun olamazdı yumurtalık transferi dışında. O da zaten Tr de yasal değil.
3. ve 4. ihtimallerde pgt denilen yöntemle tüp bebek önerirdi genetikçiler. O zaman sizde elde edilen embriyolar genetik incelemeye gider sağlıklı olanlar yerleştirilirdi. Bazı dr ler 1. ihtimal için de öneriyor bazısı gerek yok bir seferlik öyle denk gelmiş diyor.

Peki nasıl anlayabilirim dersen eşin ve saden kan alınıyor. Preferik kanda kromozom analizi testi yapılıyor bu test her yerde yok. Genelde kan alıp büyük şehirlere gönderiliyor. Fakülte varsa orada git elindeki raporu göster. Belki yaparlar ama şöyle de bir durum var. Devlette 20 hücrede bakılıyor. 20 hücrede mozaik olgular çıkmayabiliyor. Turner sendromu mozaik bir arkadaş demişti biz 20 hücrede baktırdık normal çıktı sonra tekrar düşük yaptırdım 100 de baktırdık mozaik çıktım dedi. Beni de uyardı ben özelde yaptırdım ısrarla 100 hücrede bakılsın dedim ve eşim 47 xyy mozaik çıkmıştı.

Sen de preferik kanda kromozom analiz testi yaptır. Drn normal uzman dr ise bilmeyebilir. Nerede yaşıyorsun? Riskli gebelik dr sine git. Bu testi bence yaptır...

sORMAK İSTEDİĞİN OLURSA SORABİLİRSİN...

cANIM EVET KAPATTIM CANIM. sENİN DE AZ KALDI SON BİR HAFTA GALİBA...

chnb abla şimdiye kadar 325 tane okudum yarın moralim yerinde gelirse devam edeceğim ama sorun çıkarsa sözz veremiyorum şimdiden Allah kabul etsin abla
Allah kabul etsin canım...

Canım biraz sıkılmışsın. Yaşamayan bilmiyor fazla takma canım benim. Yaptır her tetkikini tabi...

Maşallah canım benim. Prolotonu ben 3 günde bir yaptırıyorum şimdi 5 günde sonra haftada bir dedi drm. Yaptır canım önemli bir iğne...Telefonda konuştuk...

Sağ ol canım benim. Ben de Ceza gibi hazırdan yanayım...

Allah en tez zamanda hamilelik nasip etsin...

Canım mesajlarını duygulanarak okudum. Gurbetlik zor be gülüm. Ama şunu diyeyim sen buraya yazdıktan sonraki süreçte bence ruhen çok olgunlaştın. Bence sabrı bilen olgunlukla bakabilen yeni bir Hilal geldi.İnşallah bu ay gelecektir kelebeğin...

Ne duygulu... Bizim eşekler bayram yapıyorlar hoca gelmeyince:))

Nilde canım üzüldüm gerçekten .Bak totem yapalım ben ovulasyon testinin 2. ayında hamile kaldım sen de öyle olursun inşallah. İnsan gecikince daha da üzülüyor. Benim de 3-4 krer 3-4 gün gecikmişti. İnşallah bu ay olur... Üzülmekte de haklısın canım.

Ben de dün dr ye gittim. 2 Ggündür kasıklarım ağrıyordu. Korkmuştum. Kalp atışı durdu filan derse diye korktum şükür atıyor. İnşallah sağlıklıdır. 2 li taramaya gerek varmı ki zaten bizde sorun var. Oradaki ihtimaller amniyo yapılmadan bir şey ifade etmiyor dedik amniyo da düşünmüyoruz şimdilik. O da böyle düşünüyorsanız ne olursa olsun biz sonlandırmayacağız diyorsanız yok dedi. Serum takıldı 5-6 saatte bitiyor ancak yazamadım...

beni çok iyi anlarsın canım. burada yaşamak, bir de aileye uzak olmak zor ancak haklısın canım eşle gerçekten bağlar güçleniyor. ailelerle aynı ilde de olmak istemem ancak 750 km uzakta olmak, kafana estiği zaman gidememek insanın canını acıtıyor. hiç aklımdan çıkmıyor bebeğim ancak dün daha da çok aradım yerini. doğuma 2 ay kalacaktı, keşke keşkeeeee benimle olsaydı sabırsızlansaydım onu kucağma almak için diye geçirdim içimden. allahım güzel günleri bize de nasip etsin inşallah. öğretmen olmak da böyle birşey. öğencilerin ne tatlı, yaptıkları ufacık masum bişeyle ne kadar mutlu edebiliyorlar bizleri. kürtajdan sonra 1 hafta raporluydum. kuzularım her gün öğle arasında görmeye geliyorlardı. gerçekten ben okulda olmadığım için üzüldükleri beni çok özledikleri öyle belliydi ki.

kuzum benim ya kıyamam sana. acını dindirebilecek bi sihrim olsa keşke. canım hep konuşuyoruz eşlerin bizim kadar hassas olmasını beklememeliyiz. ben beklemiyorum baktım bekledikçe üzülüyorum bıraktım. bir de onlara bi yönden hak vermeye çalışıyorum canım. ikimizden birimiz güçlü olmalıyız.eşlerimiz de bizim gibi davransa bu bunalımdan kurtulamayız. vurdumduymazlıklarına değil tabi ama güçlü olmalarına ihtiyacımız var diye düşünüyorum. sen öyle güzel yürekli bi insansın ki. allahım seni bu güzel duyguyla ödüllendirecek. erken ya da geç ama olacak canım. bizi sıkmaktan bahsetmişsin olur mu canım biz burda birbirimiz dinlemek derdimize ortak olmak için burdayız. sen her konuşmak istediğin zaman bben buradayım biliyorsun. umarım en kısa zamanda umutsuzluklarını atıp yeni bir aya umutla başlarsın. çok öpüyorum.

chnb ablacım iyi olmanıza çok sevindim. allahım sizi korusun. çok haklısın. yaşadıklarım ve burası beni olgunlaştırdı. sabretmeyi ,umudumu yitirmemeyi, bekleyebilmeyi öğrendim. her adette umutlarım anlık tükeniyor ancak kendimi tekrar toparlayıp yeni bir aya umutla başlayabiliyorum. ancak uzun zaman sürerse sabrımı yitirmekten de korkmuyor değilim. bilmiyorum inşallah hayırlısıyla gelir artık meleğim. evimiz çok şükür huzurlu, neşeli ancak biraz daha şenlensin çok istiyorum.

Son düzenleme:

Sağ ol canım. Allah sana danasip etsin ama bulantısızından:))

nildecim, nurayım yazdıklarına tamamen katılıyorum canım. hergeçen ay insanı çok üzüyor. ilk aylarda hemen olsun istiyosun öyle üzülüyorsun, son aylarda da bişey mi var ki diye üzülüyorsun. içini rahatlatacaksa tekrar bi kontrole git. malum kadın rahmi ayı ayına uymuyor. şöyle moral veren bi doktor bul kendine, gittiğinden memnun değilsen. ben de kürtajdan sonra 6 kez adet oldum canım. nispeten çabuk oldu. çünkü kaybettiğim bebeğim tam 21. ayda gelmişti. o yüzden beklemek ne demek, beklerken acı çekmek ne demek çok iyi bilirim. seni endişelendiren daha çok yaşın anlıyorum. normal 1 yıl daha denersin canım, kendiliğinden gelir inşallah. ama olmadı çareler tükenmiyor, yardımcı üreme yöntemelerini denersin. bunları kendini yaş yüzünden sıkıntıya sokma, strese sokma diye yazıyorum.

chnbim, son iki hfta inşallah. hayırlısıyla kapatırım ben de. son sınavlarımı yapıyorum. aynen benim öğrenciler de deli oluyor gideceğim diye, bir ay için başka öğretmen gelmez diyolar. gelse de gelene kadar derslerimiz bi 10 gün boş geçer diyolar 11. sınıflarım.
canım inşallah sağlıklı olcak bebişin, herşey yolunda olacak. korkularını aklından at.
cezacım sen de aynı şekilde. rahat bırak kendini.

hilalcim, canım seni de anlıyorum. ben de kasımda öğrendim bu hamileliğimi ve diğer bebeğimin doğumu aralıktaydı. bir ay kala öğrendim yani. gerçekten hergeçen ay insanı çok yıpratıyor. 2-3 ay da hep diğer bebeğimi sayıkladım, şimdi doğacaktı,1 aylık olacaktı,2 aylık olacaktı vesaire. yani hamile kalınca bile insanın aklından tamamen çıkmıyor. şimdi bile diyorum tam dışarıya çıkarmalık, gezdirmelik olacaktı bebeğim. ama herşeyde bir hayır vardır canım, herşeyin de bir zamanı vardır. sabır etmeliyiz, dua etmeliyiz. veren de Allah, alan da Allah. tekrar tekrar yalvara yakara dua etmeliyiz. sadece biz yaşamadık bu acıyı. hem bizden ne büyük acılar yaşayanlar var.

Canım öğrenciler hep aynı:))

Ben 2. leri yaptım ancak. Biraz idare eder miydim diye düşünüyordum ama yapamıyorum hareketli sınıflar var zaten halsizim sesim çıkmıyor. Bu arada damarlarım ince ve çatallıymış ve takılan aparatta bir gün duruyor hemen pıhtılaşıyor kanım ve şişiyor kolum. Yeni damar yolu açıyorlar. Bugün yenisini taktırmadım çok acıdı ağladım çok. Pıhtılaşma bunu bile etkiledi ya... Su hiç içemiyorum ayran biraz içebiliyorum bakalım nasıl geçecek bu günlerim...Şükürsüzlük etmek istemiyorum ama çok kötüyüm...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…