- Konu Sahibi aylin_fatih
-
- #17.541
loneliness sen nasılsın canım altta gördüm. okulu bıraktın mı artık. az kaldı hadi bakalım.ağırlaşmışsındır iyice allahım kolaylık versin. neyse ki aşırı sıcaklar gelmeden doğar bebişimz rahat edersin. allah yardımcın olsun.
slm kızlar beni merak etmeyin diye yazayım dedim kardeşimden yazıorum kanamaların durmadı malesef bebek sağlıklı ama kesenin yanında azcık kanama varmış ağlama krizlerime üzülmelerime hakim olmaıyorum kafayı yemek üzereyim iğneler ilaçlar yatmalar herşey yapıorum ama geçmio tuvalete gitmekten nefret ediorum en son cumartesi gittim doktora bebek sağlıklı kalp atışlarıda var ama kanama neden oluyo bilmiorum hakkımızda hayırlısı diyorum ama miniğimi kaybetmekten çok korkuyorum benimle birlikte eşimde zor günler yaşıo evde yatıorum 1 hafta daha rapor verdi pazartesiye kadar raporluyum rabbim hepinizin yardımcısı olsun herşey çok zor umarım yine canımın parçası bırakmaz beni çok mutsuzum
slm kızlar beni merak etmeyin diye yazayım dedim kardeşimden yazıorum kanamaların durmadı malesef bebek sağlıklı ama kesenin yanında azcık kanama varmış ağlama krizlerime üzülmelerime hakim olmaıyorum kafayı yemek üzereyim iğneler ilaçlar yatmalar herşey yapıorum ama geçmio tuvalete gitmekten nefret ediorum en son cumartesi gittim doktora bebek sağlıklı kalp atışlarıda var ama kanama neden oluyo bilmiorum hakkımızda hayırlısı diyorum ama miniğimi kaybetmekten çok korkuyorum benimle birlikte eşimde zor günler yaşıo evde yatıorum 1 hafta daha rapor verdi pazartesiye kadar raporluyum rabbim hepinizin yardımcısı olsun herşey çok zor umarım yine canımın parçası bırakmaz beni çok mutsuzum
Bebekte turner sendromu çıktı demiştin sanırım. Turner sendromu çıkması için şu olmuş olabilir.
1. Bir defaya mahsus o döllenme için yanlış kromozomlar denk gelmiştir öyle olmuştur.
2. Sen turner sendromu hastasısındır ki mümkün değil çünkü olsaydın senin hiç yumurtan olmazdı. Boyun kısmın çok kısa olmalıydı ayrıca. Hamile kalamazdın böyle olsaydı.
3. Taşıyıcı olabilirsin fiziki olarak bir şeyin yoktur ama annenden ya da babandan tek taraflı geçmiştir.
4. Mozaiklik diye bir durum var ama onu tam bilemiyorum nasıl oluşuyor.
1.ihtimal dışında 2. ihtimalde zaten hiç çocuğun olamazdı yumurtalık transferi dışında. O da zaten Tr de yasal değil.
3. ve 4. ihtimallerde pgt denilen yöntemle tüp bebek önerirdi genetikçiler. O zaman sizde elde edilen embriyolar genetik incelemeye gider sağlıklı olanlar yerleştirilirdi. Bazı dr ler 1. ihtimal için de öneriyor bazısı gerek yok bir seferlik öyle denk gelmiş diyor.
Peki nasıl anlayabilirim dersen eşin ve saden kan alınıyor. Preferik kanda kromozom analizi testi yapılıyor bu test her yerde yok. Genelde kan alıp büyük şehirlere gönderiliyor. Fakülte varsa orada git elindeki raporu göster. Belki yaparlar ama şöyle de bir durum var. Devlette 20 hücrede bakılıyor. 20 hücrede mozaik olgular çıkmayabiliyor. Turner sendromu mozaik bir arkadaş demişti biz 20 hücrede baktırdık normal çıktı sonra tekrar düşük yaptırdım 100 de baktırdık mozaik çıktım dedi. Beni de uyardı ben özelde yaptırdım ısrarla 100 hücrede bakılsın dedim ve eşim 47 xyy mozaik çıkmıştı.
Sen de preferik kanda kromozom analiz testi yaptır. Drn normal uzman dr ise bilmeyebilir. Nerede yaşıyorsun? Riskli gebelik dr sine git. Bu testi bence yaptır...
sORMAK İSTEDİĞİN OLURSA SORABİLİRSİN...
cANIM EVET KAPATTIM CANIM. sENİN DE AZ KALDI SON BİR HAFTA GALİBA...
Allah kabul etsin canım...
Canım biraz sıkılmışsın. Yaşamayan bilmiyor fazla takma canım benim. Yaptır her tetkikini tabi...
Maşallah canım benim. Prolotonu ben 3 günde bir yaptırıyorum şimdi 5 günde sonra haftada bir dedi drm. Yaptır canım önemli bir iğne...Telefonda konuştuk...
Sağ ol canım benim. Ben de Ceza gibi hazırdan yanayım...
Allah en tez zamanda hamilelik nasip etsin...
Canım mesajlarını duygulanarak okudum. Gurbetlik zor be gülüm. Ama şunu diyeyim sen buraya yazdıktan sonraki süreçte bence ruhen çok olgunlaştın. Bence sabrı bilen olgunlukla bakabilen yeni bir Hilal geldi.İnşallah bu ay gelecektir kelebeğin...
Ne duygulu... Bizim eşekler bayram yapıyorlar hoca gelmeyince:))
Nilde canım üzüldüm gerçekten .Bak totem yapalım ben ovulasyon testinin 2. ayında hamile kaldım sen de öyle olursun inşallah. İnsan gecikince daha da üzülüyor. Benim de 3-4 krer 3-4 gün gecikmişti. İnşallah bu ay olur... Üzülmekte de haklısın canım.
Merhabalar kızlar nasılsınız? foruma fazla giremiyorum bu ara ne var ne yok...
Ben iyi olmaya çalışıyorum işte şükür diyelim bunada..Bir sitedeki doktora soru sormuştum cevabı gelmiş ona bakıyordum..sorum şu
Merhaba Burçak hanım benim ilk bebeğim 10 haftalıkken kalbi durdu ve kürtaj oldum 2. bebeğim sağlıklı ve şu an 3 yaşında 3. kez hamile kaldım ancak 11. haftada gittiğimde ikiz bebeklerimin 9. hafta görünümünde olduğunu ve kalplerinin durduğunu söylediler ve kürtaj oldum.. Bugün patoloji sonucumu aldım..yorumlarsanız sevinirim.. sonuç şu:makroskopi: toplam 0cc kadar plesantayla uyumlu parçalar halinde materyalin çeşitli yerlerinden 9B Tanılasental materyal Ayrıca hafif derecede hipotroidim var 2. ayındaki testte 7.8 çıkmıştı ...levotiron kullanıyorum.. Birde hamileliğimin 2.ayında yaptırdığım testlerde (WBC) 120 (EC) 202 çıkmış... Ne tavsiye edersiniz ..pıhtılaşma testi ve genetik test yaptırayımmı...sevgiler
Doktorun Cevabı:her iki es olarak kromozom analizinizi ve siz trombofili testlerinizi yaptiriniz. gebelik oncesinde tiroid tedaviniz cok onemli, tsh degerlerini 2.5 civarinda tutmak isteriz. ikiz dusugunuzle ilgili olarak tek yumurta ikizi ise dusuk daha kabul edilebilir, ancak ayri gestasyonel keseler izlenmis ise iyi bir tekrarlayan dusuk taramasi yapilmalidir. cok sevgiler...
Pek tatmin edici bir cevap değil...ama testlerimi yaptıracağım zaten inş.:44:
arkadaşlar merhaba..benim bugün aşılamadan sonra 4.günüm..ve biraz yürüdü eşimle.ve geldim kanama olmuş..zaten su gibi akıntı geliyordu sürekli..bunun üzerine kanama olmuş kahverengi..bende doktorumu aradım..oda girişten gelen bi durum dedi..umarım kötü bişi değildir..şimdiyse progestana erken başlayacağız dedi.onu kullanıyorum..sol tarafıma ara ara ağrı girio..arkadaşlar acaba yerleşme kanaması olabilirmi bi fikri olan varsa baana cevap yazarsa çok memnun olurum
Canım sana aydınlattığın için nasıl teşekkür edebilirim.....Ankarada yaşıyorum Cüneyt GENÇ in hastasıyım aslında çok memnunum ondan ama acaba neden böyle bir test istemedi aklıma takıldı şimdi..Yarın arayıp sorucam onada...Sen bu konuda oldukça bilgilisin sanırım ....Ben geçen ay kürtaj oldum ilk mens imde dün bitti ,bu ay hemen denemeye başlamak istiyorum ,yaşımda ileri olduğu için dr umda sadece bir ay korunma verdi....Şimdi denemek istiyorum ama deliler gibide korkuyorum...İkilemde kaldım resmen,ikinci bir olayı atlatamam diye endişeleniyorum..
Canım gayet tatmin edici. Doğru diyor canım mutlaka eşinle preferik kanda kromozom analizi yaptır. Sen de trombofoli paneli yaptır. Genelde kalbin durması pıhtılaşmayı düşündürüyor ama genetiği de ihmal etme fakültede yaptır...
Canım aşılama hakkında bilgim yok umarım yerleşme kanamasıdır. Sen dr nin dediği gibi progestanı kullan bence...
Rica ederim canım pgt yöntemi ile başarılı gebelik eldeeden var mı adlı topiğe yaz orada arkadaşlardaha da bilgi verebilirler sana. Eşimde genetik sorun olduğu için biz pgt denemiştik. Bence olmazsa genetik dr sine sor. Ataşehir Memorialde Cumhur Gökhan Ekmekçi var çok da yardımsever bir genetikçi. Telefonla ara sor sana açıklar durumu. Ya da kk nın tüp bebek dr lerine sor. Bence aydınlanmadan deneme...
Ben sitenin çok aktif bir üyesi değilim , yani bu kk tüp bebek dr ları kimdir?Veya Cumhur Beye nasıl ulaşabilirim telefonu falan varmı?Bu arada geriye dönük çok okuyamadım ama sen hamilesin sanırım..
Canım genelde bazen yan tarafta tüp bebek dr si Aytun Aktan, Aşina Bayram, Süleyman tosun sorularınızı cevaplıyor diye çıkıyor ben o çıktığı zaman soruyorum. Ataşehir Memorial diye yaz orada mail adresi vardır mail atınca telini de yaz dr bir hafta içinde telefonla dönüyor. Ankarada Genart yakındır sanırım ücretsiz genetik danışma hattı vardır. Dediğim gibi pgttopiğine yaz oradaarkadaşlarsana fikir verirler ayrıca.
Evet ben 8 haftalık hamileyim. 35 yaşındayım. 5. gebeliğim bir oğlum 3 kayıbım var...
Çook sevindim....Umarım sorunsuz bir hamilelik geçirirsin ve sağlıkla alırsın bebeğini kucağına....Bende 36 yaşındayım , kısmetse ilk bebeğim olacak ve senin gibi düşük sonrası gebe kalabilen insanlarla konuşmak beni müthiş rahatlatıyor...Ben bu yaş mevzunada fena takıldım , hersey aleyhime gibi geliyor ,darısı başıma inşallah...Yinede şanslısın ,bir oğlun var..Hiç olmayanlara Allah sabır versin gerçekten....Senin kayıplarının nedeni neydi
Canım sana aydınlattığın için nasıl teşekkür edebilirim.....Ankarada yaşıyorum Cüneyt GENÇ in hastasıyım aslında çok memnunum ondan ama acaba neden böyle bir test istemedi aklıma takıldı şimdi..Yarın arayıp sorucam onada...Sen bu konuda oldukça bilgilisin sanırım ....Ben geçen ay kürtaj oldum ilk mens imde dün bitti ,bu ay hemen denemeye başlamak istiyorum ,yaşımda ileri olduğu için dr umda sadece bir ay korunma verdi....Şimdi denemek istiyorum ama deliler gibide korkuyorum...İkilemde kaldım resmen,ikinci bir olayı atlatamam diye endişeleniyorum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?