Kürtajdan sonra hamile kalma şansı ne kadardır ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi aylin_fatih
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
günaydın kızlar nasılsınız.

denizlalesi öyle canım benim.yaşamak zor buralarada. ne güzel sen ailenin yanındaymışsın. aynı il değil de yakın olmasına da razıyım. çok öpüyorum.

chnb ablacım zor geçiyor. sadece yeşil elme ha. neyse o bile yarıyordur miniğimize. çabucak geçsin bu günler inşallah. elinden alamayalım yiyecekleri:))))kendine çok iyi bak. ne güzekl rapor da almışsın çok iyi etmişsin. bol bol dinlen.

miniklerim seni de zorluyormuş ufaklık. inşallah çabucak geçer bu zorluklar. su gibi kolayca aksın geçsin inşallah aylar.

datlum hala yazmadı merak ettim var mı görüşen.

loneliness sen nasılsın canım altta gördüm. okulu bıraktın mı artık. az kaldı hadi bakalım.ağırlaşmışsındır iyice allahım kolaylık versin. neyse ki aşırı sıcaklar gelmeden doğar bebişimz rahat edersin. allah yardımcın olsun.

sağol canım. haftaya kapatıyorum inşallah hayırlısyla. son bir buçuk hafta diyorum, oğluşa da sabır diyorum:)
merdivenleri çıkarken falan tıkanıyorum okulda, duruyorum zorlanınca.
sınav falan okuycam birazdan. haftaya da var sınavlarım. sık sık yaptım, notları teslim edip ayrılcam inşallah.
Allahtan ev asansörlü. haftasonu da annem geliyor, beni beklemek üzere:) ay heyecan yaptım. doğuma kadar gitmeyecek bi iş çıkmazsa. artık gün sayıcaz. izne çıkınca evde yalnız kalmıyayım diye. yalnız kalmaya korkarım artık.
darısı bir an önce senin ve bekleyen tüm arkadaşların başına inşallah.

kızlar merhaba hepinizden özür diliyorum yaa yazamadım evde pek duramadım çünkü evi terkettim zaten görünce bişey yapamıyorum diye sıkıntıya giriyorum en iyisi kapıyı kapat git diyorum:)) yaa babannem düşmüştü burnunu kırmış halama gidip geldim...daha sonra görümcemin kızı 9 aylık üzerine çay döküldü ondaydım...derken baktım ara ara ama yazmadım...bide lonelinesin dediği gibi bir yorgunluk bir ağırlık yazıcam diye açıyorum yok dermanım yok...

chnb, canım yaşadığın sadece bulantı olsun allahım korusun sizi canım bende çok kötüydüm biliyorsun ama sen seruma kadar gitmişsin allahım yardım etsin maşallah 2 aylık olmuşuz bile ayyy yerim ben o minik fasulyeyi yaa...inşallah herşey gönlünce ve sağlıkla olacak canım...oğlun nasıl? annen gittimi? raporada çok sevindim artık sıkıntıda yapmazsın istediğin gibi dinlen canım...

cezaaaa, ohhh çok şükür iyisin canım...hiç bişey olmayacak benim miniğime canım bunlar bizi hep korkuttuyorlarki bakalım annemiz bizi ne kadar çok istiyor diye:)) nazlıcıklar...perşembe pıt pıtlarıda duyalım inşallah daha da rahat edelim...sıkıntı yapma sakın canım herşey çok güzel olacak...

pileo, canım yaa bu günleri atlatınca unutacaksın inşallah yiğidimizle artık paylaştığın güzel anları bizimlede paylaşacaksın allahım tez zamanda göstersin...maşallah 15 kilo gitmiş...bakalım biz neler yapacağız...kayınvalidenin gelmesi iyi olmuş tek başına gerçekten çok zor canım...öpüyorum ikinizide...

loneliness, ahh canım ben yolda yürürken bide aşağı goğru bastırıyor canım kızım nefes bile alamıyorum sanki ayağımın altında yumurta var öyle yavaş yürüryorum:)) gören herkez kilo almamışsın diyor tamam doğru kızıma göre az kilo aldım ama kilolu hamile kalmam dezavantajım oldu( bide sabah kahvaltılarından sonra nefes almakta güçlük çekiyorum sanırım çok acıktığım için birden yiyorum:)) oda ağır geliyor...yarın dahiliye druna gideceğim...guatr sonuçları için inşallah yeniden test istemez...seninde az kalmış sizin daha zor canım sevindim vallahi çalışmak daha zor...annende geliyor ohh ne güzel oldu gerçekten zaten az kaldı inşallah herşey hayırlısıyla tamamına erecek hepimiz için darısıda bekleyenlere olsun onların sevinçlerinide bu günler gibi yaşayacağız inşallah...

nuray, canım ne yaptın doğumgünü işini? yarındı dimi? sen nasılsın nasıl gidiyor? yaa bu çevredekiler varya şimdi her gören bana erkek göbeği diyor seninki diyorum evet siz drdan daha iyi biliyorsunuz erkek erkek:)) bu saatten sonra erkek merkek olmaz diyorum hem ben kızıma çok alıştım yaa odalarını hazırladık dolaplarını yerleştiriyorum hergün nerdeyse 2 posta kıyafet yıkıyorum...çok kıyafet oldu biraz büyükleri ayırıyorum bazanın altına koyacağım diğerlerini dolaplarına koyuyorum...halam anlatıyor komşusu bebeğe kız demişler ilk tabii kadın herşeyini hazırlamış hepsi pembe herşeyi ama bebek doğuyor erkek kadın çok ağlamış:)) demiş bende 3-4 ay pembeleri giydireceğim ona hevesim gitsin...

hilal, canım misafirler gitmiş inşallah bu defa küçük sürprizin gelirde misafirlerin bıraktığı hüzünlü ayrılış büyük bir mutluluğa döner...tayini neden istiyorsunuz canım?eşin ne öğretmeni bu arada?

nilde canım nasılsın?bugün tatil sanırım...

deniz lalesi sen nasılsın canım? kontrol sonuçları iyi çıkmış sevindim canım şimdi süreç nedir?

sezende yazmamış sanırım, nasılsın canım?

candaşım, arada ses ver canım iiyisin inşallah....

nazlım, nazıl gidiyor? miniğimiz çok şükür iyiymiş allahım tamamına erdirecek bu defa canım korkma öpüyorum sizi...

minikler, o bende de çok oluyordu sanırım geçti diyordum ertesi gün bir öncekinden kötü oluyordum:)) dayan canım okullar bir kapansa hepiniz rahata ereceksiniz inşallah...ben bulantı günlerini unuttum bile sende unutacaksın ayyy allahım geride kalanlarada tez zamanda nasip etsin..nasıl seviiniyorum siz büyüyorsunuz bebişlerinizle ben mutluluktan uçuyorum yaa hepsini sağlıkla kucağımıza alalımda hayırlısıyla sonra uykusuz ve gazlı günler olsun inşallah...

hellom, ne yapıyorsun aceba oralarda:)) inşallah güzel geçiyordur...
unuttuğum yoktur inşallah varsa zaten tekrar yazarım hepinizi öpüyorum...

bu arada 1 mayıs işçi ve emekçi bayramımız kutlu olsun...

slm kızlar beni merak etmeyin diye yazayım dedim kardeşimden yazıorum kanamaların durmadı malesef bebek sağlıklı ama kesenin yanında azcık kanama varmış ağlama krizlerime üzülmelerime hakim olmaıyorum kafayı yemek üzereyim iğneler ilaçlar yatmalar herşey yapıorum ama geçmio tuvalete gitmekten nefret ediorum en son cumartesi gittim doktora bebek sağlıklı kalp atışlarıda var ama kanama neden oluyo bilmiorum hakkımızda hayırlısı diyorum ama miniğimi kaybetmekten çok korkuyorum benimle birlikte eşimde zor günler yaşıo evde yatıorum 1 hafta daha rapor verdi pazartesiye kadar raporluyum rabbim hepinizin yardımcısı olsun herşey çok zor umarım yine canımın parçası bırakmaz beni çok mutsuzum

canım bak bana, ilk 4 ay hastaneye gire çıka bugünlere geldik çok şükür. yaşayacağı varsa hiçbişeycik olmaz inşallah canım. kan görünce insan çok üzülüyor anlıyorum seni. canım hangi ilaçları kullanıyorsun. ben günde 3 kez 200lük progestanı vajinal olarak kullanıyodum. ağızdan o kadar etkili olmuyor. 3 ay devamlı bu şekilde kullandım. son ayda sadece 100lüğe düşürmüştük. yine hastanede yattığım dönemlerde her gün aynı anda iğnesini de yapıyolardı. o şekilde duruyodu canım kanamam.
vajinal progestan çok etkili.

geçmiş olsun canım...yaşadıklarını çok iyi anlıyorum..bol su iç bide iğneyi haftada 1 değildi 2 günde 1 falan yaptır lonelinessin dediği gibi progestanı vajinal kullan canım..yemek için bile kalkma yanına getirsin eşin..sadece tuvalet için kalk canım..inşallah Allhın izniyle hiçbirşey olmayacak..pazrtesiye geçmezse işe başlama tekrar rapor al canım...acil şifalar diliyorum..kendinize iyi bakın

Nazlım canım bazılarının aylarca oluyormuş kanaması.Lone de yazmış ayrıntılı. Bence de vajinal kullan ve iğneyi sıklaştır bence de.Allah sağlıkla devam ettirsin inşallah.

Hilal canım senin de az kaldı sanırım teste...

Ceza bence de kapat dönemi canım...

Lone ne güzel annen geliyormuş.

Günlük gez gez miniğin acısını çıkarmadan...

Minikler geçsin artık bulantılar...

Bulantılar da geçecek ya sabır.....

Kızlar nasılsınız. Nilde, Candaş, Lale, Sezen, Nuray, Hello, Minicikumut.......

Merhabalar kızlar nasılsınız? foruma fazla giremiyorum bu ara ne var ne yok...
Ben iyi olmaya çalışıyorum işte şükür diyelim bunada..Bir sitedeki doktora soru sormuştum cevabı gelmiş ona bakıyordum..sorum şu

Merhaba Burçak hanım benim ilk bebeğim 10 haftalıkken kalbi durdu ve kürtaj oldum 2. bebeğim sağlıklı ve şu an 3 yaşında 3. kez hamile kaldım ancak 11. haftada gittiğimde ikiz bebeklerimin 9. hafta görünümünde olduğunu ve kalplerinin durduğunu söylediler ve kürtaj oldum.. Bugün patoloji sonucumu aldım..yorumlarsanız sevinirim.. sonuç şu:makroskopi: toplam 0cc kadar plesantayla uyumlu parçalar halinde materyalin çeşitli yerlerinden 9B Tanılasental materyal Ayrıca hafif derecede hipotroidim var 2. ayındaki testte 7.8 çıkmıştı ...levotiron kullanıyorum.. Birde hamileliğimin 2.ayında yaptırdığım testlerde (WBC) 120 (EC) 202 çıkmış... Ne tavsiye edersiniz ..pıhtılaşma testi ve genetik test yaptırayımmı...sevgiler

Doktorun Cevabı:her iki es olarak kromozom analizinizi ve siz trombofili testlerinizi yaptiriniz. gebelik oncesinde tiroid tedaviniz cok onemli, tsh degerlerini 2.5 civarinda tutmak isteriz. ikiz dusugunuzle ilgili olarak tek yumurta ikizi ise dusuk daha kabul edilebilir, ancak ayri gestasyonel keseler izlenmis ise iyi bir tekrarlayan dusuk taramasi yapilmalidir. cok sevgiler...

Pek tatmin edici bir cevap değil ...ama testlerimi yaptıracağım zaten inş.:44:

arkadaşlar merhaba..benim bugün aşılamadan sonra 4.günüm..ve biraz yürüdü eşimle.ve geldim kanama olmuş..zaten su gibi akıntı geliyordu sürekli..bunun üzerine kanama olmuş kahverengi..bende doktorumu aradım..oda girişten gelen bi durum dedi..umarım kötü bişi değildir..şimdiyse progestana erken başlayacağız dedi.onu kullanıyorum..sol tarafıma ara ara ağrı girio..arkadaşlar acaba yerleşme kanaması olabilirmi bi fikri olan varsa baana cevap yazarsa çok memnun olurum

Canım sana aydınlattığın için nasıl teşekkür edebilirim.....Ankarada yaşıyorum Cüneyt GENÇ in hastasıyım aslında çok memnunum ondan ama acaba neden böyle bir test istemedi aklıma takıldı şimdi..Yarın arayıp sorucam onada...Sen bu konuda oldukça bilgilisin sanırım ....Ben geçen ay kürtaj oldum ilk mens imde dün bitti ,bu ay hemen denemeye başlamak istiyorum ,yaşımda ileri olduğu için dr umda sadece bir ay korunma verdi....Şimdi denemek istiyorum ama deliler gibide korkuyorum...İkilemde kaldım resmen,ikinci bir olayı atlatamam diye endişeleniyorum..

Pek tatmin edici bir cevap değil ...ama testlerimi yaptıracağım zaten inş.:44:

Canım gayet tatmin edici. Doğru diyor canım mutlaka eşinle preferik kanda kromozom analizi yaptır. Sen de trombofoli paneli yaptır. Genelde kalbin durması pıhtılaşmayı düşündürüyor ama genetiği de ihmal etme fakültede yaptır...

Canım aşılama hakkında bilgim yok umarım yerleşme kanamasıdır. Sen dr nin dediği gibi progestanı kullan bence...

Rica ederim canım pgt yöntemi ile başarılı gebelik eldeeden var mı adlı topiğe yaz orada arkadaşlardaha da bilgi verebilirler sana. Eşimde genetik sorun olduğu için biz pgt denemiştik. Bence olmazsa genetik dr sine sor. Ataşehir Memorialde Cumhur Gökhan Ekmekçi var çok da yardımsever bir genetikçi. Telefonla ara sor sana açıklar durumu. Ya da kk nın tüp bebek dr lerine sor. Bence aydınlanmadan deneme...

Vadaaaa, Ankarada Genart var. Prof. Dr. Volkan Baltacı ona da danışabilirsin ama danış mutlaka...

Ben sitenin çok aktif bir üyesi değilim , yani bu kk tüp bebek dr ları kimdir?Veya Cumhur Beye nasıl ulaşabilirim telefonu falan varmı?Bu arada geriye dönük çok okuyamadım ama sen hamilesin sanırım..

Ben sitenin çok aktif bir üyesi değilim , yani bu kk tüp bebek dr ları kimdir?Veya Cumhur Beye nasıl ulaşabilirim telefonu falan varmı?Bu arada geriye dönük çok okuyamadım ama sen hamilesin sanırım..

Canım genelde bazen yan tarafta tüp bebek dr si Aytun Aktan, Aşina Bayram, Süleyman tosun sorularınızı cevaplıyor diye çıkıyor ben o çıktığı zaman soruyorum. Ataşehir Memorial diye yaz orada mail adresi vardır mail atınca telini de yaz dr bir hafta içinde telefonla dönüyor. Ankarada Genart yakındır sanırım ücretsiz genetik danışma hattı vardır. Dediğim gibi pgttopiğine yaz oradaarkadaşlarsana fikir verirler ayrıca.

Evet ben 8 haftalık hamileyim. 35 yaşındayım. 5. gebeliğim bir oğlum 3 kayıbım var...

Çook sevindim....Umarım sorunsuz bir hamilelik geçirirsin ve sağlıkla alırsın bebeğini kucağına....Bende 36 yaşındayım , kısmetse ilk bebeğim olacak ve senin gibi düşük sonrası gebe kalabilen insanlarla konuşmak beni müthiş rahatlatıyor...Ben bu yaş mevzunada fena takıldım , hersey aleyhime gibi geliyor ,darısı başıma inşallah...Yinede şanslısın ,bir oğlun var..Hiç olmayanlara Allah sabır versin gerçekten....Senin kayıplarının nedeni neydi

Sağ olasın canım benim oğlum ilk düşükten sonra. Benim 2 tane 8 haftalık bir tane de 25 haftalık erken doğumla kaybettiğim oğlum var. Testler sonucunda: Pıhtılaşma sorunu,eşimde
47 xyy mozaiklik, ben de anti nükleer antikor pozitif, rahimağzı yetmezliği, hamilelikte troid düşüklüğü çıktı. Bir kere bu ocakta pgt ile tüp bebek denedik olmadı. Doğal hamile kaldım. Ki bu arada amh değerim 0.3 menopoz sınırı ve eşimde de sperm hızı yavaştı... Ama şükür hamileyim. İnşallah sağlıklıdır...

Senin 1 tane mi düşüktü?

Konuya biraz atlamış gibi oldum ama Cüneyt Hoca iyidir de rahattır biraz, sorunları çok deşmiyor bazen. Ben kendisine giderken 3 düşük yaptım, hepsi erken dönem düşükleriydi, kimyasal gebelik diye hiç önemsemedi hiçbir kan tahlili yaptırmadı. Sonradan çıktı kan pıhtılaşması oldugu, ben de kendisine çok güvenirdim çok tatlı çok ilgili biri ama sanırım bazen bazı sorunlar gözünden kaçabiliyor. Başka birinden daha fikir almakta fayda var bence. Tabi seninki gerçekten sadece bu gebeliğine özgü bir sorun olabilir, hatta büyük ihtimalle de öyledir ama aynı şeyi yaşamamak için önlem alınabiliyorsa alınmalı.
Bu arada 4. gebeliğim de düşükle sonuçlandı(başka doktor takibinde), Aralıkta kürtaj oldum, kan sulandırıcı tedavisi yeterli gelmedi. 3 ay sonra tekrar hamile kaldım, şimdi hamileyim inşallah beşinci seferimde yolunda gider herşey.

Pıhtılaşmayı unutmuşum:)) Yok yok:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…