Kürtajdan sonra hamile kalma şansı ne kadardır ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi aylin_fatih
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
merhaba arkadaşlar 2 buçuk yıl sonra 2.aşılamayla hamile kalmıştım..herşey çok güzel giderken bebeğimin kalp atışları durduve kürtaj olmak zorunda kaldım.. hasretle beklediğim bebeğim beni bırakmıştı..ve çok güçsüzdüm ancak yeni bir bebek tedavisi beni mutlu edecekti..ve bende kürtajın olduğu gün adetin 1.günü hesaplanarak klomen tedavisine başladım..doktorum tekrardan aşılamaya sıcak bakıyordu..fakat b kez erken yumurtlama gerçekleşti. hamileliğimde 17.gün aşılama olmuştu..şimdiyse 12 gün yumurtalarım doğal yolla çatlamıştı bile..akşama anca eşim işten geldi saat gece 10 gibi aşılama gerçekleşti..doktorum yumurtanın 48saate kadar yaşayabildiğini söyledi..inşalah öyledir..ve ben endişeliyim..doktorum bu aşılamada hamilelik şansım dahada yüksek olduğunu söyledi.inşallah öyle olur..Rabbim bu kez bu duymuyu sonuna kadar yaşamamı nasip eder inşallah..benim sormak istediğim benim durumumda olupta hamile kalan arkadaşlarımız varmı?cevap yazarsanız çok memnun olurum..Rabbim kimseyi evlatsız bırakmasın inşallah...

Geçmiş olsun. Burada hemen hepimiz kürtaj olduk. Senin gibi kürtajdan sonra beklemeden normla yolla hamile kalan oldu ama genelde bir adet beklenip çalışmalara başlanıldı. Aşılama olan hiç olmadı burada hatırladığım kadarıyla. İnşallah sağlıkla hamilesindir...

Merhabalar herkese..

Yazamasamda tüm yazılanlanları okuyorum arkadaşlar.

Nazlım,Chnb abla ve Ceza bebekleriniz sizi birazcık üzdüler ama iyiler çok şükür.Dikkat edin kendinize.

Diğer arkadaşlarım sizler nasılsınız?

Sağ ol canım. Sen neler yapıyorsun ben kahvaltı yaptım. Menü bir yeşil elma:))

kızlar slm. minikler ve ceza da hamileymiş. hadi gözünüz aydın. çok sevindim. sıkıntısız bulantısız bi hamilelik diliyorum. sonrasındada sağlıklı ve gazsız bi bebek:))
hamileliğin tadını çıkartın uyuyun, gezin, sinemaya gidin.
biz aynıyız kızlar.kayınvalidem geldi yanıma. 1 haftadır. 2 kişi başedemiyoruz. sürekli ağlıyo. arabaya biniyoruz uyuyo. sokaklarda gezemem ki sürekli.gece yine dışardaydık. içeri girdik başladı ağlamaya. saç kurutma makinasıyla susup uyudu. ya da artık gücü kalmamıştı mecburen uyudu. bebeğim normale dönsün artık. uykuunu alabilsin . sabır diyo herkes sabır tamam da onun ağlamalarına ben yoruluyorum o nasıl dayanıyo( çok uykum var kızlar. giremiyorum nete bi türlü. kayınvalidem gelince rahat ederim dedim ama kadın yemekti temzilikti yapıyo ben tüm gün bebekleyim. o bi 10 dak dalarsa bende ya duş alıyorum ya da yemek yiyorum. başka bişe yapabilmek mümkün değil. hepinizi öptümm

ha bu arada 15 kilo vermişim. ben zaten çok zayıftım. doğumdan sonra bu kadar zayıflamak istememiştim ama gidiyo işte((

Sağ ol canım. Sen neler yapıyorsun ben kahvaltı yaptım. Menü bir yeşil elma:))

Bulantılar geçene kadar böyle devam edecek ne yazık ki ablacım.İyi olunda gerisi önemli değil.Birazcık depolarını boşaltır kuzucuk ne yapalım

Ben evden işe işten eve modundayım.Hatayı çok beğendim.İnsan orada yemek yemeden duramaz sanırım.Orada yaşasam 100 kg olurdum herhalde.

Canım şu an Hatay bana göre değil. Sokaklarda bile yemek kokuyor bahatratlı yağlı. Normalde evet güzel ama şu an değil bana göre... İnşallah geçecek bu günler....

Pileo canım Allah sabır versin geçecek ama insanın ömründen ömür gidiyor ben de hemen eski kiloma dönüvermiştim. Ben de diyordum ki bir otobüse bineyim akşama kadar bebekle gidip geleyim durakları. Araba işe yarıyor ama dediğin gibi nereye kadar?

selam kızlar:)

chnb ablacım,sabah kı menün çok hafif olmus.bulantın var sanırım:S bı süre ıdare edılecek durum.ama kontrolunde ıyı gecmıs,çok sevındım canım ızındemısın,okula devam mı? Kendıne ıyı bak,bebıse de

hilal ben iyiyim canım,is güç kosturmaca.otomatıge baglamıs gıbıyım.senınde mısafırlerınle pek keyıflı vaktın gecmıs bellı ki,gurbette olmak kolay degil ınsan tanıdık bırılerını görmek ıstıyor.hangı ıldesın bılmıyorum ama bende kalmıstım o tarafta.ayrıca o bölgede farklı sehırlerde sürekli arazı çalısmalarım oluyordu.çok zordu:S dılerım tez zamanda tayınınız çıkar da aılelerınıze daha yakın olursunuz.aıleyle aynı ılde olmak ıyı oluyor canım.ben çook memnunum bu durumdann

Son düzenleyen: Moderatör:
nilldecım neler hıssedıyorsun tahmın edıyoruz canım.hepimız o bekleme sürecını karmakarısık duygularla yasıyoruz.esının tepkısıne de aldırma .. Bizim o dönemde kı hassasıyetımiz,duyarlılıgımız onlarda olmuyor,yapılarında yok sanırım:S kendıne iyi bak canım,bıraz rahatlamaya çalış.Allahım tez vakıtte hayırlısıyla feraha cıkartır ıns senıde canım

Yemekleri gerçekten baharatlı ve yağlı.Bizim yöremizden farklı.Bulantıların geçince iştahın normale döner İnşallah ablacım

Canım heyet raporu verecek dr bugünden itibaren canım. Sen de yoğunsun sanırım...

kızlar dün mide bulantılarım resmen azdı kendimi çıkarmamak için zorladım ben 12. haftadan sonra daha rahat olurum die düşünüyordum ama sabah da fenaydım şimdi biraz iyiyim gittikçe kötü mü olacağım acaba baş ağrısı ve mide yanması da var çok şükür dişim sakinleşti :) nazlı sıpacıklar kıymetlerini şimdiden anladılar bence yapabildikleri kadar nazlanıyorlar :)

chnb ablacım 100 tane okuyabildim allah kabul etsin damar sorunları varmış abla ya bende de var o sorun en kısa zamanda feraha kavuşursun inşallah bir de korku yaşamışsınya bende yaşıyorum o korkuyu dr. dio sıkma kendini rahat bırak ama elimde olmuyo rabbim bunları bizlere bağışlasın geride kalanlarımıza tez zamanda bebişlerini yollasın inşallah

pileo cnm allah yardımcın olsun çaresizlik de çok zor olmalı heleki hasretle bekleyip kavuştuğun miniğinse söz konusu ama güzel günleri de gelecek sabır cnm unutturacak sana bugünleri

hilal cnm misafirlerin gitmiş ama yaz tatiline de az kaldı cnm çıkarsınız oralardan inşallah tayininiz mutlu olabileceğiniz bi yere çıkar cnm

nilde cnm ne diyeceğimi bilemedim şaşırdım bende ama nasip diyelim doğru zamanda gelmesi çok önemli allahım tez zamanda göndersin bebişini sana cnm

diğer kızlar nasılsınız hello gezmelerdesiniz sanırım günlerinin tatlı geçmesini diliyorum cnm herkese sevgilerimi yolluyorum

Minikler İnşallah giderek azalır mide bulantıların.

Bu arada içime senin oğlun olacak gibi doğuyor.Söylemeden geçemedim

Canım heyet raporu verecek dr bugünden itibaren canım. Sen de yoğunsun sanırım...

heyet raporu hiç almadım kaç gün ve nasıl veriliyor abla?perşembe kalp atışını duyarsam(inşallah duyarım) ben de almayı planlıyorum... abla karın ağrın geçti mi?benim devam ediyor.ayrıca bu yapılan proluton iğne kalçada şişlik ve kaşıntı yaptı mı?ayyyyyy ne kadar çok soru sordum ayrıca sabah kahvaltısınıda çok beğendim:)

nazlım nasılsın yazmadın merak ettim...

candasım nasılsın?öpüyorum kib..

hilalcim bizim mesafe daha uzaktı canım 1200km üstünde:)şimdi 120 km falan var ayda 1 mutlaka görüşüyoruz ailemle..

kızlar nasılsınız..nillde adet başladı mı canım..yazdıklarına üzüldüm..ama burda en çok bekleyenlerden biri benim..daha önce yazdığım gibi üzül,ağla ama hemen kendini topla yeni bir ay yeni bir umut canım..
pileo umarım en kısa sürede normale dönüp biraz rahatlarsın..bebişin rahat rahat uyur da anneside nefes alır..

hellom burdasın ama çıkamıyorum canım inan bunun için çok üzülüyorum..planlarımı 1 ay öncesinde yapmıştım trustikte buluşacaktık:)inşallah perşembe güzel haberi alırsam 1-2 saatliğine dışarı çıkacağım senin için:)daha doğrusu cino için:)

herkese iyi geceler..ha bu arada uzun süredir ilk defa pazartesi sendromum yok

çook iyi yapmıssın.. Bulantın da baslamıs..bu sana ıyı gelecektır.dinlenmeye bakın mümkün oldukça..nazlı bebısler bunlar:) ..
Allahım esirgesin sizleri
bende yogunluk oluyor, evet:S

Allah kabul etsin canım... İnşallah biter en tez zamanda. İnsanın yaşam kalitesini sıfırlıyor ya...

Şimdi uyadım uyandım yine yeşil elma:))

Canım proluton yakar acıtır morartır... Ama etkilidir. Heyet raporu 45 gün aldım. 2 foto ve 150 tl veriyorsun kendin gitmene gerek yok eşim gitti aldı. Devlette zor oluyor. Bütün o heyetin karşısına çıkıyorsun sorular soruyorlar. Burada kimseyi görmedim...:))

Kızlar yazın ya... Ne olur üzüntülerimizi de beraber aşalım mutluluklarımızı paylaştığımız gibi...

ne kolaymış öyle heyet raporu almak..afiyet bal şeker olsun yarasın kuzuya:)

evet ya fazla kimse yazmamış.
nazlım, candaş nasılsınız, niye yazmıyorsunuz? merakta kaldık.

chnbcim sabır canım. ben de anlamıştım, daha hamileyken anne olmak gerçekten zor. ama çok güzel bir duygu. annelerin hakkı gerçekten ödenemez. hamile kalması sıkıntı, hamilelik sıkıntı, doğum vesaire. ama çekilen tüm acılara değer. Allaha şükür.
canım ben de 30+25 olmak üzere iki tane heyet raporu aldım. para falan almadılar benden ekstra. ama hastanede yatışım olmuştu, ve o zaman bir hayli bayılmıştık. ondan olabilir. doktorum da sorun yaratmamıştı çünkü gerçekten her kontrolde istirahate devam diyordu. çalıştığımı söyleyince de hiç zorlamadan kabul etti heyet vermeyi. normalde kolay olmuyor heyet raporu. özelde bile ektra para istiyolar. bizim 12. sınıf öğrencilerden duyuyorum, 500 liraları telaffuz ediyolar heyet raporu için.

cezacım, sen de zorlama kendini. şurda ne kaldı kapat sen de dönemi. tamam çocuklar da önemli ama önce kendi sağlığın. senin iyi olman lazım önce onlara faydalı olmak için. bak sen de ne kadar zamandır bekliyorsun hamile kalmayı.

datlum yazmıyor artık. o nasıl acaba?

miniklercim, aynı şekilde sana da sabır diliyorum. zor ama
güzel. inşallah geçer hepinizin sıkıntıları.
benim şu an ağırlaşmam dışında fazla bi sıkıntım yok. bir de akşamları sızıp kalıyorum. dün akşam yine 8de yattım o kadar. resmen bunalım gibi uyku bi geliyor, kafam kalkmıyor. ancaka gece tuvalete gitmek için uyanıyorum. bir de arada mide yanması. ama başlara göre çok iyiyim şükür.

nuraycım, kontrolün nasıl geçti?oğluş nasıl?

günlük, canım sen de yazmamışsın. neler yapıyosun.

pileocum, Allah sabır versin sana da. inşallah bir an önce bebişin sakinleşir.

hilal, sezen, nilde, deniz lalesi, minicik umut ve unuttuğum kimse varsa herkes iyidir inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…