Konuya biraz atlamış gibi oldum ama Cüneyt Hoca iyidir de rahattır biraz, sorunları çok deşmiyor bazen. Ben kendisine giderken 3 düşük yaptım, hepsi erken dönem düşükleriydi, kimyasal gebelik diye hiç önemsemedi hiçbir kan tahlili yaptırmadı. Sonradan çıktı kan pıhtılaşması oldugu, ben de kendisine çok güvenirdim çok tatlı çok ilgili biri ama sanırım bazen bazı sorunlar gözünden kaçabiliyor. Başka birinden daha fikir almakta fayda var bence. Tabi seninki gerçekten sadece bu gebeliğine özgü bir sorun olabilir, hatta büyük ihtimalle de öyledir ama aynı şeyi yaşamamak için önlem alınabiliyorsa alınmalı.
Bu arada 4. gebeliğim de düşükle sonuçlandı(başka doktor takibinde), Aralıkta kürtaj oldum, kan sulandırıcı tedavisi yeterli gelmedi. 3 ay sonra tekrar hamile kaldım, şimdi hamileyim inşallah beşinci seferimde yolunda gider herşey.
Allah tekrar yaşatmasın canım. Gerçekten tek dr ile kalınmamalı diyorum ben de. Sen genetik test yaptırdın mı peki?
Amin, hiçbirimiz bir daha yaşamayız inşallah. Yaptırdım MTHFR 1298 homozigot mutasyon dışında birşey çıkmadı, kromozom analizi de yaptırdık çok şükür onlar da normal geldi. Son düşüğümü de genetik incelemeye yolladık o da temiz çıktı. Yani görünen sadece kan pıhtılaşması.
Sağ olasın canım benim oğlum ilk düşükten sonra. Benim 2 tane 8 haftalık bir tane de 25 haftalık erken doğumla kaybettiğim oğlum var. Testler sonucunda: Pıhtılaşma sorunu,eşimde
47 xyy mozaiklik, ben de anti nükleer antikor pozitif, rahimağzı yetmezliği, hamilelikte troid düşüklüğü çıktı. Bir kere bu ocakta pgt ile tüp bebek denedik olmadı. Doğal hamile kaldım. Ki bu arada amh değerim 0.3 menopoz sınırı ve eşimde de sperm hızı yavaştı... Ama şükür hamileyim. İnşallah sağlıklıdır...
Senin 1 tane mi düşüktü?
Konuya biraz atlamış gibi oldum ama Cüneyt Hoca iyidir de rahattır biraz, sorunları çok deşmiyor bazen. Ben kendisine giderken 3 düşük yaptım, hepsi erken dönem düşükleriydi, kimyasal gebelik diye hiç önemsemedi hiçbir kan tahlili yaptırmadı. Sonradan çıktı kan pıhtılaşması oldugu, ben de kendisine çok güvenirdim çok tatlı çok ilgili biri ama sanırım bazen bazı sorunlar gözünden kaçabiliyor. Başka birinden daha fikir almakta fayda var bence. Tabi seninki gerçekten sadece bu gebeliğine özgü bir sorun olabilir, hatta büyük ihtimalle de öyledir ama aynı şeyi yaşamamak için önlem alınabiliyorsa alınmalı.
Bu arada 4. gebeliğim de düşükle sonuçlandı(başka doktor takibinde), Aralıkta kürtaj oldum, kan sulandırıcı tedavisi yeterli gelmedi. 3 ay sonra tekrar hamile kaldım, şimdi hamileyim inşallah beşinci seferimde yolunda gider herşey.
Yanımda olsan sarılıp öpücem o kadar moral oldu:)))Evet canım ilk düşük ben 1,5 senelik evliyim 5 sene çıktık evlendik ilk 6 ayı birde vajinusmusla uğraştık ...Canım inan bu işleri hiç bilmiyordum eşimde gece 1 de falan geliyor kk dan çıkmaz oldum ....Duyardımda anlamazdım ....Allah kimseye yaşatmasın cidden çok zormuş bunu yaşamak....Ama şimdi senin gibi insanların varlığını bilmek çok sevindiriyor beni.....Kim anlarki bizi bizden başka .......
Ne güzel olurdu insan tanımasa da benzer sorunlar yaşayan kişilerle konuşunca hemen kanı kaynıyor. İnşallah bir defaya mahsus bir döllenmedir bu. Ama çok kolay gidip beş dakikada eşinle kan ver preferik kandakromozom analizi testini yaptır. Sorun varsa daçaresi var...
Benim ilk testim Ankarada İntergen diye bir yerde yapılmıştı hem de uygundu. 160+160 toplam 320 tl verdik. Yoksa Memorialde tek kişi 380 tl. Oğluma yaptırmıştım. Eşiminkini de tekrarlatmıştık...
Çok iyi pıhtılaşma tedavisi kolay bir sorun. İğne ne kullanıyorsun kaç haftalık hamilesin? Ben 0.6 cleksan kullanıyorum her gün...
Evet canım rahat ama kavun değilki koklayasın...3 dr a gittim yine en iyisi Cüneyt Bey geldi bana.....Tıp okumadımki ben dr ne derse o, inanıp güvenmekten başka çare varmı...Sen kime gidiyorsun
Tedavisi kolay olmaya kolay da geçen sefer olmadı işte. Bu sefer 0,4 clexane ve coraspin kullanıyorum, doktor günde 2 taneye çıkaracaktı iğneyi sonradan gerek görmedi. Yarın pıhtılaşma zamanı ile ilgili test sonucum çıkacak ona göre dozunu arttırıp arttırmayacağına karar verecek. 9. haftamdayım.
Şimdi Tolga Ecemiş'e gidiyorum.
Seni elimde not defteriyle okuyorum biliyormusun:))))Fiyatı söylemen iyi oldu düşükte bile testler falan 2000e yakın para gitti...Bişey değil ev kredisi ödüyorum ,taksiye çıkıcaz bu gidişle karı koca
Faydam olduysa ne mutlu. Ben de kk daki arkadaşlardan çok şey öğrendim.İntergenden Gülay Ceylaner yapmıştı testimizi memnun kaldık hem de uygundu... Valla canım biz de öyle kredi ödüyoruz. Tüp bebk filan. Şimdi de rahim ağzına dikiş atılacak kimbilir ne kadar diyecek dr. Sağlık sektörüne yatırdık paraları. 3 ay önce 7 bine yakın pgt li tüp bebek tutmuştu...(
Tedavisi kolay olmaya kolay da geçen sefer olmadı işte. Bu sefer 0,4 clexane ve coraspin kullanıyorum, doktor günde 2 taneye çıkaracaktı iğneyi sonradan gerek görmedi. Yarın pıhtılaşma zamanı ile ilgili test sonucum çıkacak ona göre dozunu arttırıp arttırmayacağına karar verecek. 9. haftamdayım.
Şimdi Tolga Ecemiş'e gidiyorum.
Tolga Bey sorunlu gebelik uzmanımı?Muaynehanesimi var yoksa hastanemi?
Allah olmayanların yardımcısı olsun , bunlar nasıl rakamlar, bankacı olduğum için o konuda en azından daha şanslıyım ama gerçekten Allah kimseyi darda bırakmasın....Sanki memlekette herkesin ayda 10.000 tl geliri var inanılır gibi değil...Hayır birde sözkonusu olan sağlık....
İyi geceler arkadaşlar. Ben uyuyayım:))
Çok iyi pıhtılaşma tedavisi kolay bir sorun. İğne ne kullanıyorsun kaç haftalık hamilesin? Ben 0.6 cleksan kullanıyorum her gün...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?