Kürtajdan sonra hamile kalma şansı ne kadardır ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi aylin_fatih
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
kızlar hepinize merhaba bugün doktora gittim ultrasonda baktı ve kan aldı adetimin 5.günü ama bana 3.gün testini yaptı yüksek çıkacak ben hamile kalmadan önce adetimin 4.günü yaptırmıştım yüksek çıkmıştı sonra doktor dediki bu testler 2 yada 3.gün yapılır 2.gün yaptırdım hepsi güzel çıkmıştı.o yüzden bana bu sefer de yüksek çıkacakmış gibi geliyor fsh..v.b. testleri.size ultrason sonucunu yazıyorum CHNB tatlım sen bilirsin diye düşündüm biraz canım sıkıldı rezervlerde sorun var gibi.

uterus mesane:29*49 mm

endometrium:2,95 mm

sağ over : 34*16 mm(içerisinde 9x15 mm basit kistik oluşum asistanı bu kist önemli değil dedi ve 1 yada 2 tam okuyamadım elle yazılmış antral follikul bu rezervi gösteriyormuş.

sol over : 15*29 mm (4-5 antral follikül)

toplamda 7-10 tane olması gerekiyormuş CHNB senin kaçtı tatlım merak ettim.doktor yarın bakacak sonuçlara

canım detaylı bakmadılar ama hormon,elisa (anti hbs hbsag anti hcv ...v.b.)biyokimya,hemotoloji testlerine bakmışlardı bir sorun yok demişlerdi.tatlım birde ultrason sonucumu yazdım üstte bi bakarmısın kuzummm sen nasılsın bulantılar ne durumda

evet tatlım çok haklısın bugün doktora gittim anladığım kadarıyla rezervlerde sorun var gibime geliyor gelde yaşı kafana takma net olarak yarın öğreneceğim sonucu sen rezervlere baktırdınmı?

canımmm geçmiş olsun sanada canını çok sıkma tatlım bebişi düşünnnn.canım bendede kist varmış önemli değil dedi ama rezervler canımı sıktı

canım ben de ilkini kaybettim 8 haftalık kalbi durmuştu. ben hemen testlerimi yaptırdım. heterezigot çıktı bi genimde, ama cleksan kullanıyorum 4lük. bunda da başlarda çok sıkıntı yaşadım. ama şimdilik iyiyim Allaha şükür. hayırlısıyla kucağımıza alırız inşallah bu bebekleri.

günlükçüm, bu sıcaklarda yordular mı seni canım?neyse sonuçta önemli bişey çıkmamış. ama istersen interntten doktor sitelerine bi sor derim, o adam seni başından atmış olmasın.

nuraycım, afiyet olsun canım.
cezacım, güzel haberi bekliyoruz inşallah.
chnb, minikler,nazlım,candaş nasılsınız kızlar?

Merhaba,

Ben 15 şubatta 7 haftalık bebeğimi kaybettim. Kalbi durdu. 16 şubatta kürtajla aldılar. 23 martta adet gördüm. 23 nisanda adet görmem gerekiodu görmedim, doktora gittim 1 ya da 2 haftalık hamileyim

Canım benim tüp bebekte o kadar ilaca rağmen ki topikte en yüksek doz ben kullandım pregon 300 lük. 7 tane dolu yumurtam toplandı. Normal halde ne kadarolmalı bilmiyorum geriden de gelir büyüyenler. Bence çok merak edip gerçek sonuç istiyorsan AMH testi yaptın.(Anti Müllerian Hormonu) Ben yaptırdım malaesef iyi çıkmamıştı kafan rahat eder bence...

Canım sanırım pıhtılaşma filan değil bunlar gebelik isteyenlere uygulanan testler değil mi?

Bulantılarla başım belada canım... Sen nasılsın?

İnşallah iyi haberlerle geleceksin kuzum:))

Eline sağlık canım. Eşin nev yaptı hemen yaz...

Canım oğlum iyi sayılır karınca misaliilerliyorz. Babası dedi şimdi her akşam seviyor karnımı... Annemler burada. Ben de fıstığı deneyeyim bari...

Dr işi gıcık olmuş gerçekten...Burası 2 gündür kış gibi yağmurlu sağanak hem de...

Evet biz de3 lü olduk ne güzel...

canım kan tahlilleride belli oldu dediğim gibi 3.gün testlerini 5.gün yaptılar ama fsh değerim yüksek((

fsh: 11.10 normal:3.85 8.78

prolaktin : 12.24 normal:3.34 26.72

estradiol : 32 normal: 27 122

lh : 4.34 normal 2.12 10.89

Canım gün önemliyse sorun yoktur belki. Ben çok anlamıyorum ama amh için gün önemli değil. Bu arada amh ile fsh orantılı olmayabiliyor. Benim 5.9 çıkmıştı fsh ama amh 0.3 çıkmıştı( Bence net amh belli eder. Gerçi ne oldu bak ben bu kötü değerle 2 ay içinde hamile kaldım. Allah isterse her şey olur...

Merhabalar herkese

Günlükcüm Hatay iyi geçti ablamda 28.haftasına girdi İnşallah.Hala çalışıyor oda Allah nasip ederse son 3 haftaya kadar çalışacak.Sende iyisindir İnşallah.

Nilde İnşallah sonuçların iyi çıkar.Güzel haberler alırız senden.

Nazlım dinleniyorsun İnşallah sonu güzel olacak canım.Biraz daha sabır..

Chnb abla;Bulantım var diyince benim bile aklıma o bulantılar geliyor başlıyor midem bulanmayaİnşallah bir an önce geçerde sende rahatlarsın.

Ceza;Bugünün en güzel haberini senden bekliyoruz İnşallah.

Hello özledim senin yazdıklarını okumayı.Umarım tatiliniz iyi geçiyordur.

Candaşım senide çok özlüyorum.Umarım biran önce geri dönersin.

Minikler,hilal,Denizlalesi sizlerde iyisinizdir umarım.

Unuttuğum varsa özür dilerim.

Beni soracak olursanız kafam karışık birazcık.2 aydır diyet yapıyorum 8 kilo verdim bugüne kadar.Boyum 166 şimdi 58 kiloyum.(Kürtajdan sonra tam 6 kilo almıştım)56 kg olup hamile kalırım diyorum.

Benim adetlerim çok düzenlidir.30-31 günde adet olurum.Ama geçen ay 29.günde bu ayda 25. günde adet oldum.Diyetle alakası varmı onu öğreneceğim diyetisyen doktorumuzdan.Durup dururken düzenimin bozulması canımı sıkmadı desem yalan olur.Neyse dert bu olsun.Rabbim dermansız dert vermesin kimseye.

Zayıfladın diyedir ya da mevsimseldir bence. Bitsene iyi olacak bulantılar....

Ablana maşallah... Az kaldı senin sonuca da:))

ya kızlar sevinsem mi üzülsem mi bilemedim..kalp atışlaını duyduk çok şükür ama çok gerideyiz..5+4 görünüyoruz halbuki 7+0 olmamızgerekiyordu 10 gün daha rapor verdi 2 hafta sonra tekrar çağırdı...crinone jel verdi..yatdinlen dedi...öyle işteee

Bana vucudun bebek istiyor gibi geldi.NE kadar dogru bilmiyorum bir doktor regli tarihin ileri attıkça rahim bebek istiyor demisti aklıma o geldi.İyi birsey yani benim bildigim hadi hayırlısı.

Son düzenleme:

Cezacım endişe etmene gerek yok diye düşünüyorum.Bebeğinin kalp atışları duyulduğuna göre sorun yoktur diye düşünüyorum.Bazen ultrason cihazından bile farkedebiliyor.Bir arkadaşım aynı hafta içerisinde 2 farklı doktora gitmişti birinde gelişimi 2 hafta önde diğerinde 4 gün önde çıkmıştı.1 haftada bebeğin gelişimi 10 gün gerileyemeyeceğinden ultrason cihazlarının referans değerlerinin farklı olduğuna kanaat getirmiştik.Ki gerçektende öyle Cezacım.Haberine çok sevindim.Sende pozitif düşün ki sonuç olumlu olsun.

Bu adetten 2 adet sonra denemelere başlıyor olmayı planlıyoruzAdetim bittikten sonra folikasite başlamayı düşünüyorum ablacım bakalım hayırlısı.Umarım bulantıların şıp diye kesilir.Geçen miniklere yazmıştım farketmedi sanırım onun oğlu seninde kızın olacakmış gibi doğuyor içime.Nazlım ve Ceza içinde var tahminlerim cezacığımın oğlu Nazlımında kızı olacak gibi hisediyorum.Sonrada hepsini kerteriz ne yapalımBakalım tahminlerim tutacak mı?

Rolle vücüdumda kendini hazırlamaya başladı sanırım.Zaman azaldıkca beyinde kendini programlıyor sanırım

Rabbim isteyen herkese İnşallah o mutluluğu yaşatır..

Canık Minicikumut da demiş. Aletten alete fark ediyor. Bazen aynı alet ölçtüğü halde değişiyor canım. Benim 4 gün geridendi sonra yakaldı. Hem sende geç döllenme de olabilir ...

İnşallah canım. Tabi sağlıklı olsun da öncelikli. Senin de azaldı maşallah...

gözünaydın canım. günü hiç takma. ilk başlarda benim de öyleydi. sonra da hep ileri çıktı.ilk başta yapılan ölçümler net olmayabiliyor arkadaşların dediği gibi. sen kalbini ferah tut ve dinlenmeye devam. güzel olacak inşallah. kalbi atmaya başladı ya korkma inşallah.

nildecim, ben de anlamıyorum çok ayrıntılı rahim ölçümlerinden.

minicikumut, süper kilo vermişsin. hem aklın dağılır. iyi olur.

chnbcim sabır canım, az kaldı inşallah geçecek.

kürtaj olduktan sonra en az 3 ay korunmak gerekiyo kürtaj sayısına göre hamile kalma ihtimali düşüyo 1 kürtajdan sonra hamile kalma şansı herkesin ki kadar fakat 4 kürtajdan sonrası hamile kalma şansını azaltıyomuş

arkadaşlar ben hemşireyim ve kürtaj yasamıs biri olarak sunu aktarabilirim.. elimizde olmayan sebeplerden dolayı oluşan kürtaja sonucta elimiz mahkum gidiyoruz..kürtaj sonrası hamile kalamamak diye birşey yok.ancak dikkat edilmezse enfeksiyon kapılırsa tüplere kadar zarar verir ve hamile kalmak zorlasır hatta güçleşir.ancak kabul etmeliyizki herşey Allah'tan... dua edelim ve o stresi atlatalım yeterki emin olun herşey yolunda gidecek arkadaşlar.. ben su 6 ayın içinde kürtaj + üstüne bir düşük + yaşadım ve şuan yeniden hamileyim arkadaşlar kürtaj sonrası en az 3 ay ara verin ben beklemedim diye üstüne düşük oldu size tavsiyelim şimdilik bukadar . klomen ve çatlatma iğnesi kullanarak kaldım soru sormak isterseniz hertürlü cvplarım bunu birebir yaşayan biri olarak..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…