Kürtajdan sonra hamile kalma şansı ne kadardır ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi aylin_fatih
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

merhabalar tatlım sei sormalı, keyifler nasıl.

yaramazlıktan ziyade acaip huysuz cumadan beri yaklaşık 5 saatlik uykuyla duruyoruz o yüzden gergin huysuz tahamülsüz ve sinirliyim. çok şükür halime aman şimdi de bebeğe söyleniyor durumda olmayayım
günlüğe ve chnb takıldığım durumları telefonla sordum dediklerine göre diş beni zorluyormuş bakalım. BEN çok sevicem yengeç bebeklerini hayatta en çok sevdiğim kişiler yengeç. Annem eşim en iyi arkadaşım

canım maşallah, son zamanlar allah kolaylık versin. Görüşemek üzere.

gercektende oyle parmaklarim dolma gibi ama 20 parmagimda :)))ins yapiyorum ama 10 dk ayakta kalsam hemen basliyor.cok sagol canim sende kendine iyi bak
canim cok sagol sen nasilsin? 1 aydan dustuk bakalim ama safak kac bilinmiyor. :)) annemde gelsinde ins daha rahat olurum cok korkmam sanki..

ins lonecim korkuyorum bazen cok baski yapiyor ahaa gelecek bu diyorum sonra geciyor. ins zamanini doldursunlarda oyle gelsinler..cok gecmis olsun ins bi daha ugramaz enfeksiyon falan..

merak etme canim hastaneye bilgisayari bile goturucem. bilgilendirme yapicam herkesi :)))
bende ondan cok korkuyorum sanciyi cek cek sonrada sezeryan ol. bu doktoarlar beni deli edicek. Rabbim hayirlisini versin basimiza.. bende kurabiye yaptiriyorum boyle sepet seklinde mavi renkli ama limonata aklima gelmemisti..iyi fikir
sezencim guzel soru sordun :)))) benim ayakkabilar hemen gecirmelik kolay giyiyorumda corap isi kotu.. cok zorlaniyorum giyerken... canim ins yengec olur. cunku erken gelirse benimki ikizler olma ihtimali yuksek. bende yengeci beklesem iyi olur sanki...

minicikumut canım biz iyiyiz seni sormalı, temmuzda değil mi denemeler.

Evet İnşallah temmuzda hellocum.O zamanın yaklaştığını bilmek bile inanılmaz heyecanlandırıyor beni.Çok şükür herşey yolunda.
Nilde abla ceza minicik umut candaş sizler nasılsınız kızlar?

İyiyim Sezencim sende iyisindir umarım.

canim cok sagol sen nasilsin? 1 aydan dustuk bakalim ama safak kac bilinmiyor. :)) annemde gelsinde ins daha rahat olurum cok korkmam sanki..

Rabbim en hayırlı zamanda doğmasını nasip etsin İnşallah Nuraycım.Annesini kaybetmiş arkadaşları üzmek istemem ama anne gerçekten bambaşka birşey..Ömür boyu onun sonsuz sevgisini,şefkatini yaşamak ne güzel değil mi?Hep onun minik çocuğu olarak kalabilmekte en güzeli olsa gerek.İnşallah miniğin anneannesini bekler.Rabbim yardımcın olsun.

Herkese Günaydıııın

selam kızlar...

chnb, canım benim özledik seni...maşallah bebeğimize bir daha yapmasın yaramazlık abisine kardeş annesine arkadaş babasınada nazlı bir kız olarak sağlıkla gelsin inşallah...bulantıların hala çokmu canım?

loneliness, gerçekten ne güzel senin işin yan gel yat:) ikinci olurken malesef yatmak ne mümkün ben ilk kızımda duştan çıkardım bide yaz ayları son aylarımdı yaa üzerimi bile giymeye fırsat olmazdı bornozla uzanırdım yatağa ben bir uyurdum sorma eşim eve gelmiş adam korkardı her seferinde bişeymi oldu diye:)) çok uyurdum çok özellikle akşam üzeri 4 gibi...ama şimdi bir bulantı dönemi yatabildim oda mecburiyetten...bugün hava çok güzel mesela sabahtan beri ağlıyor dışarı çıkalım diye ama gribi atlatamadı koşup terliyor napıcağımı şaşırdım en son babannesi götürdü dışarı hava güzelken yapılacak işlerimi yapayım dedim eşim gelsin battaniyeleri yıkatıcam ona daha bir sürü işim var yavaş yavaş yapıcam artık...ama yinede ikinci için düşüncene katılıyorum canım erkenden yap yaş gittikçe herşey zorlaşıyor...bana diyorlarki senin bir kız bir erkek diye gider bundan sonrası erkek olur...yok allahım isteyene olmayana versin diyorum ben ömrümü bu şekilde geçiricem nerdeyse:)) sizlerde göreceksinizki canım büyütmek hele ilk yıllar çok zor ben ikinciyi büyütücem o gelecek 4 yaşına tekrar hamilelik falan okul çağları başlayacağı içinde çok zor heee kazara olur ona hiç bişey diyemem tabide artık onları büyütmek için olacak tüm çabamız allahın izniyle hepsi sağlıkla doğsunlarda sağlıklı olsunlarda, allah isteyen herkeze nasip etsin bu güzel duyguyu inşallah...

nuray, canım ayakları sorma gitsin benimde şişiyor ama hareket edersem iniyor ilk kızımda 40 numara terlik almıştım son hafta o bile olmamıştı düşün 37 giyerdim normalde:)) benim doğum bir aksilik olmazsa 19 haziran canım miyomdan dolayı 2 hafta öne aldı dr zaten bebek biraz iri dedi birde o ağrılar bendede hat safhada ayağının biri tam kasığımda atururken üzülüyorum sıkışıyor diye:)) yatmam mümkün değil zaten geceleri çok değişik bir uyur bir uyanığım bazen kendini geriyor bende senin gibi çıktı çıkıyor diyorum...nefes bile almakta zorlanıyorum o zaman...annenede az kaldı inşallah doğum sırasında yanında olur...benim annemde köye gidiyor haziran 7 de kayınvalidemde gidiyor köye dedim gidin bakalım terk edin beni hayırlısı bakalım ne yapıcaz...

hellom, göğüs ucunu yuvarlayında nee:)) bundan sonra inşallah süt olayını nasıl çözerime ağırlık vericem...arkadaşım yeni doğum yaptı incir ve havucu kaynatıp suyunu içiyormuş senin sütünü getiricem ben sen korkma diyor sağolsun oda senin gibi bu konuda destek teşekkürler canım sanada...geçen birine gitmiştik yine bebek görmesine göğsü yara olmuş dedim arkadaşım streç film sarıyordu kız dediki aaa onu bana hastanedede söylediler falan:)) takdiği kapmışlar anlayacağın:) çınarım nasıl oldu canım bu dönem biraz sıkıntılı geçer sevdiği ağzına alabileceği bir oyuncağı ver kaşısın dişlerini dr jel vermişti ama benim kızıma daha damağına sürmeden yediği için pek faydası olmadı istersen bir danış dra:)) öptüm paşayı...

sezen, canım sağol bizde iyiyiz evet 1 aydan düştük artık...şu ikizler olayı, bir erkek arkadaşım vardı çok dengesizdi bide eşimin arkadaşı var oda aynen hamile kalınca hep diyordumki inşallah ikizler olmaz aslında yengeç olacaktı ama dr erkene alınca ikizlere geliyor:)) gerçi kürtaj sonrası isterse ikizler olsun farketmez diyorum artık...benim sağım solum yengeç dolu hepside çok değerliler benim için...senin kızın nasıl neler yapıyor?

nilde, canım seni göremedim?nasılsın?

ceza sende yazmamışsın ne var ne yok gittinmi kontrole tekrar?

denizlalesi, canım yumurta büyük olunca ne oluyorki aceba? daha iyisin inşallah oğlun nasıl?

hilal, tekrardan çok çok geçmiş olsun canım benimde ikinci gebeliğimde kist vardı endişelenme dr demiştiki kist önemli değil bebek büyüdükçe kist küçülecek şimdiki hamileliğimdede miyom var okumuşsundur allahım istedikten sonra bebeğin olmayacak denen kişinin bile bebeği olur canım...inşallah tez zamanda sizlerinde yüzü gülecek canım...

minicikumut, canım sen heyecanlanıyorsun bende heyecanlanıyorum sizin adınıza...ben çok mutlu oluyorum sizlerden gelen hamile haberlerine inşallah seninde ilk denemende gelir bebeğin...benimde dediğin gibi düştük 4 haftaya canım bakalım hayırlısı inşallah biraz zorluyor prensesim...karnımı gören herkez ikizmi diyor? ama ilk kızımda karnım daha büyüktü onada ikizmi diyorlardı komik insanlar:))

candaş, ne yaptın canım randevun ne zamandı?

minikler ve datlum taze anneler nasıllarmış?

umarım unuttuğum olmamıştır kızlar affola olduysa eğer...çok giremiyorum bu ara girdikçede yazıyorum zaten...öpüyorum hepinzi kendinize iyi bakın bebeişleri olanlar yormayın kendinizi...

Günlük canım evet zaman ilerliyor. 11 artı 4 olduk şükür 2 gün önce 2 li tarama testi yaptılar...Dr m de kız istiyor daha net bir şey söyleyemiyor ben kız istediğim için yanlı davranabGeçecek inşallah...ilirim bekleyelim biraz daha diyor:))

Streç nasıl oluyormuş her emzirmeden sonra mı? Humananın stil tea sini çok beğeniyorlar al koy kenara...
ÇÇok da yorma kendini ...

Hello canım dönem dönem o huzursuzluklar oluyor... Geçecek inşallah...

Minicikumut canım ben de heyecanlanıyorum senin adına...

Nuray dikkat et canım anneni bekle:)) Sana da yardımı olur...

Lone canım oğluşun şanslı... El bebek büyüyecek. Bence de 2. için çok beklememe fikrine katılıyorum.

Deniz Lalesi canım heyecanla bekliyorum haberlerini...

Sezen canım benim şu testlerin çıksın bakalım nasıl bir yol izleyeceksin? Genetik sorun olsa bile bilmemek bazen en iyisi. Çünkü çok meşakkatli bir iş...

Datlum, Minkler, Ceza, candaş, Nazlım Nilde nasılsın? Nilde ovulasyon yapıyor musun? Hiç yazmıyorsun artık...

doktorlar da öyle söylüyor zaten. ancak benim biran önce hamile kalmam lazım ki kist büyümesin. tabi allahım istedikten sonra ne çaresizlere çare bulunmuştur. allahım en kısa zamanda güldürsün yüzümüzü. kızların nasıl. miniğimizin ablasını öpüyorum bol bol. ufaklığı da doğunca inşallah. artık gün sayıyorsun ne güzel. allahım sağlıcakla kolaylıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah canım.

İlk deneme ayı bir eşik gibi geliyor günlükcüm olmazsa sanırım biraz hayal kırıklığı yaşarım.1 ay sonra karnının şişliği bir prensese dönüşecekİnsanlara laf anlatmak zor.Çok duyma
Minicikumut canım ben de heyecanlanıyorum senin adına...

.
Ablacım 12 haftanın dolmasına çok az kalmış.Hala hastanedemisiniz?İnşallah minik kızımız yoldadır.Heyecan bendede üst düzeyde.Dualarım sizlerle,sizlerde beni dualarınızda unutmayın ablacım

günaydın kızlar..

Chnb ablacım,bende de tuhaf bi heyecan var.su adet günüm gelsede,dr 'a gitsem..akibetim belli olsa sende daha iyisin umarım,bulantıların zayıfladımı biraz?kendine ıyı bak canım

gunluk, çok az zaman kalmıs canım..bebislere kavusmaya ramak kaldı Allah'ın izniyle.çok heyecaanlı son gunler,dınlenmene bak canım.benım durumuma gelınce, bıraz bùyùk buldu ve agrım olup olmadıgıni sordu dr.. Bıraz agrım oluyor yumurtlama gununde.kistleşme şüphesi var sanırım,bi ultrason muayenesı olacak 10gun kadar sonra.temız çıkar da umarım,bende yol alırım bu yolda inşş bu arada oglumda iyi,bi başka evreye geçtı sankı bu 2 haftadır..oturup uzun uzun mantıklı konusmalar.. ve soruları da zorlamaya basladı:))senin kızın nasıl,neler yapıyosunuz canım?macera çoktur sızde:)görüsmek üzere,hoşçakal canım..

Minicikumut, o sürece girdiginde tez vakit olur bebis ins..o ay ay bekleme süresı stresslı oluyor , ama rahat olmakta ne mùmkün.. İns ilk aydan olurne zaman bırakıyorsun canım?

Nillde nerelerdesin?

Hilalim bi an önce gebe kalırsın inş canım.. O güzel haberı alacagz tez vakit,dileyen herkesın yüzü gülecek inşş

minikler,datlum,candaş nerdesınız,nasılsınız kızlar?
Sezen sen neler yaptın canım,nasılsın?

Hello kitty nasılsın? yavru dış mi çıkaracak?huzursuzluk,uykusuZluk,yeme alıskanlıkları ..düzeni degisiyor bu dönemde.kaç aylıkti bebiş?5ay dan sonra mümkùndür diş..sabırlı olmaya çalış canım..

Son düzenleyen: Moderatör:
Denizlelesi;güzel dileklerin için teşekkür ederim.Temmuzda bırakacağım nasipse

Selam :) tuhaf bi vaka daha geldi aranıza :))

Dün dr la görüştüm , hilalden sonra umutlanmıştım benimkide açıktır kesin diye ama yanıldım tabiki, kapalı dedi.bunda gebelik ihtimali%1 gibi bişey diyebilirm dedi.aşılama kesinlikle tutmaz hem vakit hem nakit kaybıdır ben tüp bebek yapmıyorum ama yönlendirebilrim dilersen dedi, peki dedim lap. olmam gerekiyor mu etksi olacak mı ? evet olman gerekir %70 başarı sağlıyoruz ama akside olabiliyor hastalar büyük umutlarla gelir ama başarısız geçer ameliyat bu riski göz önünde tutun dedi, tabi zararları olacak en basit bi tıbbi müdahale bıçak altına yatıyosun ağrısı ve maliyeti var dedi.sonund değmeme ihtimalide.ne önerirsiniz tüp mü lap mı dedim ? arasındaki farkı söyleyim kararı eşinizle beraber verin dedi, lap. de başarı sağlanırsa ilk bebeğinize olduğu gibi 2. yede doğal yollarla kavuşursunuz ama tüpte te deneme tek şans.lap sonrası hastayı 6-12 ay arası beklemeye alıyoruz gebelik olmazsa tüp diyoruz dedi, tüpçüyle görüşeyim dedim kararı ona göre veririm diye.bu arada dr seninki yapışıklık değil tıkanık, 2 side farklıdır.kürtaj sonrasıda değil dedi.ee nasıl oldu ilki dedim tesadüf dedi, ben güvenemedim dr a çünkü ilkinde denemedik, hemen wc ye gittim yatmadım bile.şimdiyse mum duruşuyla gitmiyo enteresan yani.zaten sadece bu dr kürtaj değil dedi.neyse tüp için görüştüm, kürtajı neden olduğumu sordu acıyarak durum vahim diye sanırım . sağlıksız ve ikizlerdi dedim dr önerisiydi dedim. evet tüpler kapalı . öncelikle pzt gel muayene edeyim cuma günü histereskopi yaparız eğer sıvı geçişne imkan verecek minicik açık dahi bulsam lap. yapacağız eğer yok ise üzülmüyosun tedaviye başlıyoruz ddi.şuanda şartlarım devletin rapor vereceği durumda, 5 yıllık ssk + 3 yıllık evlilik + kesin infertilite ! mutlu olmadım tabi ki ama içimde bi huzur var yanısıra korkular. adım attım, şükür mü isyan mı bilemediğim yaşadığım gebelik.şansım ve şanssızlığım beraber.eğer gebe kalmasaydım 5 sene kesinlikle bebek istemeyecektim, sonrasında yaşayacaktım ve zman kaybım çok olaaktı.erken öğrenmiş oldum bu durumda.dilerim ki ilk tedavide başarıya ulaşırız ve bebek doğar büyür ömrümüze ömür katar.benden böyle işte. aklı kalbi dua benle olan herkese çok teşekkürler, birgün buraya bende biz geldik yazabirlim inş .. umutsuz değilim. geçende yazmıştım ya öncesinde yıkılırıdım ama imkansıza yakını öğrenince hırsla sarılırdım ee boşa dememişler kaçan kovalanır ! yakalayacağız ama inanıyorum belki süreç kısa olcak belki uzun ama inş bi gün evet anne olcam ..

sizler nasılsınız ? kıtty, günlük, nuray, nilde, minikler, minicikumut, chnb, ceza, nazlım, hilal, lone, taf, senem, pileo, sezen, denizlalesi, ismini unuttuğum kızlar nasılsınız ? son gelişmelerden haberim var ama konsantre olup yazamyorum özür dilerim.inş herşey hepinizin dilediğince olur genel temennim.hepinizi çok öpüyorum.buarayada bir teşekkürüm var, topiğe girmeseydim bebek meselsini sallamazdım olmadığınıda sallamazdım, haliyle dr a gitmezdim yönlendirmeleriniz ufkumu açtı hepiniz çok sağolun.gelişmelrden haberdar ederim hepinizi...

Son düzenleme:

Candaşım senin adına sevindim. Belki rabbim kaybettiğin ikizlerin yerini yeniden tüple verecek. sakın korkma ben tüp denedim çok kolay. devlet desteği için şartlar tutuyor mu? bir de canım kızma bana ama tüpten önce özellikle pıhtılaşma ve preferik kanda kromozom analizi
yaptır. dr ler demiyor. onca emek sonrası insanlar tüple elde ettiği bebelerini düşürüyor...

Candaşım attığın bir adım sana ne kadar zaman kazandırdı görüyorsun değil mi?Önce Allah'a sonra doktoruna güvenip bu işin peşini bırakmıyorsun artık.Ama öyle ama böyle Rabbim sana hayırlı,sağlıklı evlat veya evlatlar nasip etsin İnşallah.Yaşadığın huzurun sebebi;sorununu biliyorsun ve onun çözümü için adımlar atıyorsun.İnşallah herşey çok güzel olacak.İmkansız veya tesadüf denen gebeliğin nasıl olduysa İnşallah yine hamile kalacaksın.Dualarımız sonsuz.

Bende o kadar istiyorum ki Candaşım biz geldik demeyi,demeni,dememizi..Rabbim İnşallah nasip edecektir.

candaşım inş ,tedavilerin ba$arıyla sonuçlanacak..işleriniz rasgelsın..
tez vakit Allahım seninde,dileyenlerınde yüzünü güldürsün,emeklerını boşa çıkarmasın..

Hakkında hayırlısı olsun Canım benim. Çaresi var en azından ve gereken şartlar oluşmuş gibi. Arkadaşımın denmediği şey kalmadı 5 sene boyunca, en son tüpe karar vediler. İlk denemede hamile kaldı. Hem de 40 yaşında. Şimdi dünyalar tatlısı bir oğlu var, Poyraz adında. Bilseydim bu kadar beklemezdim diyor. Sen daha çoooook gençsin. Erkenden öğrendin durumu. Şanslı bir velet olacak seninki, hep diyorum ya. Ya da belki seninkiler Allah kimseye umudunu kaybettirmesin. Çok sevindim. Topiğin ilk müdavimleri seninle beraber bebeklerine kavuşmuş olacaklar inşallah. Şimdi tüm geçmişi sil, ve her şeye yeniden başladığını düşün. Bu enerjiye hepimizin çok ihtiyacı var çünkü.

Çok şükür canım ..ama bu aralar kızıda bir yaramazlıktır gidiyor..oğlan çocuğu gibi..bir koltuktan diğerine zıplamalar..çekmeceleri dağıtmalar..hiç huyu değildir aslında...buda bir süreç sanırım..
Diş çıkarmadan dolayı böyleyse sorun yok canım ne yapsın canı çok yanıyor..ben diş çıkarırken damaklarına limon sürüyordum..tv de bir doktor söylemişşti..gerçekten rahatlatıyor..

Evet ikizler dengesiz ama çok neşeli oluyorlar..herşeye gülüyorlar..seviyorum ben..bende yengeçlerle hiç anlaşamazdım..ama kızım yengeçç Çok anaç bana bile annelik yapmaya çalışıyor..daha kendi küçücük olmasına rağmen,O bebeklerine karşı şefkatini ilgisini görsen,inan kendimden utanıyorum:)onlarsız yemeğe bile oturmuyor...hepsini tek tek diziyor sofraya:)))

Candaşcım üzmew kendini..Derdi veren Allah dermanınıda verirmiş...inşallah hakkında hayırlısı neyse o olsun...tüp normal farketmez..Bu yola çıktınya Allah nasip edecek sana inşallah..Bazen sözlü duadan da öte fiili duada yapmak gerekiyor..sen bunu yapmışsın..inşallah en kısa zamandada sonuçlarını alırsın..

inş ablacımda yeni yasada 35 yaş altı denemelerde tek embiryo döllendirilebiliyomuş, ama dr konuşup rica edeceğim imkan varsa ikiz hatta üççüz isterim.dün tedavisine başlanacak bir kız dr la görüştüm 2 embriyo koycak dedi işaretle sekreterlere.inş tutsun teke de razıyım, o aklımda kızmam.dr a kendim diyeceğim korkum var çünkü tutrda yeniden kayıp olursa diye. artık maliyetin önemi yok ciddiyeti belli.rapor yani devlet desteği içn tüm şartlar uygun.görüştüğüm dr prof muş ona bakıyodum tahmin ettiğim gibide başarısı yüksek görünüyor.hayırlısı inş.sen nasılsın ? haftaya mı rahim ağzı dikişi atılcak ? inş kızın geliyodur ya.
çok zaman kazandırdı gerçekten, evet iç huzurum ondan.laf yapmıcam da yine yalnız başıma halletmek zorundayım işlerimi, eşimde üzülüyo yük benim omzumda diye ama yapcak bişey yok.yani zorla yine baş başa kaldım.bende ona güenerek ihtimalim olduğunu düşünüyorum yani ilkine.inş anneliği tadabilriz hepimiz.gerçekten zor.aksi gibi kimsede çocuk yapın diye uyarmadı, babanem bile kızım kocan gelsin bi zor olur dedi.nasip değil ya işte.ama şu saatten onra kardeşlerim evlenince korunacakları sanmam gözümz korkttu birkere de yin inş dermansız değildir derdimiz be umudum.allah razı olsun güzel yüreğin duaların için.allahım seninde ilk denemende yüzünü güldürsün inş.gerçekten içten dilyorum sonrası çok zor.
candaşım inş ,tedavilerin ba$arıyla sonuçlanacak..işleriniz rasgelsın..
tez vakit Allahım seninde,dileyenlerınde yüzünü güldürsün,emeklerını boşa çıkarmasın..

canım arkadaşım amin allah razı olsun içimde ki ses, ilk tedavinde gebe kalcaksın diyor ama bilmiyorum ben lap. den ümit etmiyorum, açılırsada mucize olur :) sen nasılsın başlayacakmısın çalışmalara ?

Canım çok sağol ya, öncelikle geçenlerde kulağınızı çınlattık.eşim diyor ki maşallah ikisi birbirine çok uyumlu mütevazi ve candan insanlar, gerçekten sevdim ve böyle insnalarla tanışmk güzel keşke yakın olsaalardı diyor :) evet şükür yine dermansız değil, şansım yaşım.önümde uzun yılalr var allah ömür verirse.geçmiş artık bitti dediğin gibi, eskiye bakarak sadece üzülüyorum çünkü.yeni adım yeni enerji diyelim.inş çok uzamadan hayırlısıyla kavuşurum bende mümkünse bebeklerime :)) kuzenimin kızı 8 senede oldu diyorum ya hepp, ona kıymetli bebek derdik.şimdi bizimkide o yolda ilerliyor, napalım olsunda kıymetli olsun.eskiden de abartıyolar sevgi şekillerini dediğim insanların psikolojisini şimdi anladım zor kazanmak ! minik prenses nasıl ? ağlama şeklide süpermiş faceden gördüm :) agubugla mıydı neydi ?

saol canım allah razı olsun, derman allahtan tabi, işte sanırım bunun adı inanç.yok dendiği halde ümidin kaybolmuyor.gerçi şükür tıpta ileri artık.fiili dua derken, dr la görüşmeler anlamında.kusura bakma ya gerizekalılığım üstümde anlayamadım :) inş en yakın zmanda ben ve sizler hepimiz bebeklerimize kavuşuruuz.sen artık denemelerdesin değil mi ?

inş canım ya..içindeki ses yanıltmayacak seni hayırlısı nasılsa,öyle olsun.. Melegin tez vakıt seni bulsun

bende, korunmaya devam canım şimdilik..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…