Kürtajdan sonra hamile kalma şansı ne kadardır ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi aylin_fatih
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
candaş

kağan bey dmeişki histeroskopi genelde yapışıklıkları açmak için yapılır. Tıkanıklık durumunda dr insiyatifine bırakılması gerekir. sıvı da veriliyormuş bazı durumlarda bu sıvıyla tıkanıklıklar açılıyormuş. Dr ikisinide bilmiyorum bir arkdaşa sorayım dedi. İyi bir dr yapsın enfeksiyona dikkat etsin deyidevermiş.

benimde bazı sorularım olmuştu ona hala regl olamadım ben de haberin ola.

ha bir de preferik kanda kromozom analizi çıkmadan histeroskopi yapma. Allah korusun sorun varsa pgt yapılır...

ablacım merhaba. sanırım hastaneden çıktın geçmiş olsun tekrar. iyisiniz umarım. histereskopiyi analiz sonuçları çıktıktan sonra yap demişsin neden. ben histereskopi oldum aşılama için gideceğim bikaç güne kadar testleri de yaptırıcam. allah korusun kromozom analizinde bişey çıkarsa nasıl bi önlem alıyorlar.

canım chnb ablaya sormuşsun ama ben de bildiğim kadarıyla yazmak istedim kromozom bozukluğu varsa gelişmiş tüp bebek yapılıyor chnb ablaların yaptırdığından yani.. döllenmeden sonra emriyoların sağlıklı olup olmadıkları beirleniyor ve sağlıklı embriyolar vücuda yerleştiriliyor tabi ablacığım daha iyi anlatacaktır..

candas cnm bu konuları bilmediğim için bişey yazamıyorum dualrımdasın

ceza seni çok merak ediyorum hiç yazılarına denk gelmedim kızlar görüşüyomusunuz cezayla bi haber verin

nazlım kuzum işe kaptırdın kendini sanırım tahil sonuçlarında bize bilgi verirsin rabbim yanında olsun

günlük nuray ve loneliness hazırlıklar nasıl gidiyor kızlar.. buarada şişkinlik en büyük kabusum allah yardımcınız olsun..

hello cnm sen nasılsın iyileşti mi paşamız..

deniz lalesi sezen ve nilde kızlar sizden naber var mı yeni gelişmeler.. öpüyorum hepinizi

bana gelince diş problemim bitti sayılır dün misafirlikteydik eski komşularımı ziyarete gittik kolay kolay da kalkamadık geç uyudum erken kalktım müthiş baş ağrısı yapmış sonra yine uyudum ama geçmedi hala ağrıyo ama diyorumki tek derdimiz baş ağrısı olsun rabbim büyük dertler vermesin yüzümüzü güldürsün..

Canım önemli genetik sorun varsa zaten normal hamile bile kalınsa pgt li tüp bebek öneriliyor. Yani histeroskopi ile açılsa bile genetik sorun varsa zaten pgt önerilir diye demiştim...

Canım dün çıkacaktım çıkamadım bugün inşallah. Troidlerim düşük dahiliyeye göndedi dr. Klbimden az önce elektro çekildi. Of çıkamadım 20 gün oldu((

Minikler canım şu ağrılar başa bela.aMA iyisiniz sanırım..

Canım emziriyorsun diyedir. Ama korunuyorsundur di mi?:44:

Canım emziriyorsun diyedir. Ama korunuyorsundur di mi?:44:

canım benim çok sağol. aşılama yaptırmadan önce yapmamın bi mantığı yok mu o zaman. ya da aşılamayı erteleyeceğim(((sen nasılsın. diş problemin bitmiş çok şükür çok geçmiş olsun.bundan sonrası su gibi aksın geçsin inşallah.

anladım ablacım çok sağol. inşallah önemli bi sorun yoktur ve çıkarsın evine biran önce.tekrar çok geçmiş olsun.

Ben 2saat önce çıktım hastaneden. Çıkmadan bebeğe ve rahim ağzı uzunluğuna baktı dr m. Bebek iyi şükür...Rahimağzı uzunluğum yine 3 cm. Daha 9. haftada3 cm e inmesi beni çok üzdü. Arda bey yaserklaj yapmazsatakip edelim dersededim yapar dedi dr hanım.Benim mucizem... Bu sefer inşallah sorun yaşamam...

evet artık kürtaj hamileliği etkilemiyor,hatta daha çabuk hamile kalırsın deniyor ve hatta bununla ilgili bir söz de söylemişlirdi bana ilk defa duymuştum çok hoşuma gitmişti ama şuan hatırlayamıyorum

düşüğün kıçı içinde olurmu :)

kuzummmmm çok şükürrrrrrr geldin evine budan sonra daha rahat bir hamilleik geçirirsin inşallah.nasılsın galiba kız gibi görünüyomuş küçük yaramaz.allahım hayırlısını versin kendine dikkat et tatlımmmmmm

kızlarrrrrrrr çok özledim sizi ama benim işler çok karışıkkkkkkk mahvoldum artık akşamları eve o kadar bitkin gidiyorumki yemek bile yapamıyorum akşam 8 den sonra zaten zor oluyodu bu olaydan sonra o kadar çok yoruluyorumkiiiiiii heralde 1 ay daha bu eziyeti çekecek gibi görünüyorum GÜNLÜĞÜM,NURAYIM,LONE CANIM hiç ses çıkmıyo sizden doğurmadınız dimiiii daha zaman varrrrrrrr durunnnnnn.MİNİKLER,DATLUM,CEZA CANLARIM sizden de ses çıkmıyor iyisiniz dimi kızlar bi ses verin gerçi minikler kuzum yazdı.MİNİCİKUMUT TATLIM SEZENİM LALEM sizler nasılsınız kızlar korunma az kaldı kızlar alalhım sağlıklarla sizi çok bekletmez inşallah.NAZLIMMMMM canım nasılsın toparlandınmı ne zaman başlıycan işe kuzummmm dikkat et kendine.HİLALİMMMMM CANDAŞIMMMM KUZUCUKLARIMMMM nasılsınız canlarım siz ne karar verirseniz en iyisini verirsiniz her zaman yanınızadayım duacınıızım alalhın izniyle en kısa zamanda bebişlerinizi kucağınızda sağlıkla görcem.allahım en kısa zamanda sağlıklı bir evlat versin en önemlisi bu (mümkünse yaz çıkmadan) :)))) hepinizi çok seviyorum öpüyorummmmmm

canım çok yoğunum malum yazılılar..bide bilgi yarışmalarımız var..onlar için hazırlanıyoruz..birazda moralim bozuk.neden dersen bir sorun yok ama bebeğin kalbi durdumu atıyomu diye düşünmekten kötü oluyorum..çünkü bulantım falan olmayınca tedirgin oluyorum.biliyorum herkesin bulantısı olacak değil ama..offf bugün itibari ile coraspirinide bıraktım.korkuyorum..inşallah hakkımızda hayırlısı olur..diş problemini halletmişsin ne yaptırdın dolgu mu sadce diş çekimi falan var mı..benim de çürüklerim var..

sevindim abla şimdiden hayırlı yolculuklar umarım herşey yolunda gider..serklajdan sonra günlük yaşamına dönebilecek misin?

kolay gelsin canım..bugünlerde biraz koşuşturma içersindeyim bende..işin güzel yanından bakalım en azından çalışacak işimiz var:)

candasım doktor işlerin hız kazanmış çok ssevindim...Allahım hakkında en güzelini hayırlısını versin tüm dularını kabul etsin..pıhtılaşma testini mutlaka yaptır..ben yaptıramadım burda keşke izmire özel hastaneye gidip aptırsaydım diyorum..o an için çok önemsememiştim galiba..ama şimdi bişey olacak diye çok korkuyorum.. hamile kaldığında tadını çıkar keşkeler olmasın içinde..umarım eşinin tayin dilekçesi kabul olur..öpüyorum kib canım

nazlım yazdıkların beni çok mutlu etti..Allahım tez zamanda sağlık bir şekilde kucağına alabileceğin evlatlar nasip etsin...sabrına hayran kaldım diyebilirim kendini toplamana çok sevindim..

hellom nasılsın?temizlik işi bitti mi?

günlük çok az kalmış doğuma..
nuraycım geldi mi annen?
lonecim seninde az kaldı...ya bişey sorcam canım doktorum bana coraspirin vermişti 4. veya 5. haftada en son gittiğimde 7+5 tik.elindeki coraspirin bitince bırak,pıhtılaşma sorunun olsaydı iğnesiz devam etmezdi hamileliğn dedi..bende bugün bıraktım..ama gidip eczaneden alıp devam etsemmi ki diye de düşünmüyo değilim hani..senin fikrin nedir?gerçektende bi sorun olsaydı iğnesiz devam etmezmiydi?chnb abla sen ne düşünüyorsun?korkumda ne aralık annelerine yazabiliyorum ne de hamilelik çizelgesi yapabilyorum..12. haftayı geçsem rahatlayacağım biraz..

öptm hepinizi..iyi hafta sonları..

gece gece hayırdır diyeceksiniz...bende bilmiyorum kızlar yaa saat 3de uyandım sonrası burdayım...

chnb, test sonuçlarında çıkmış çok şükür bişey çıkmamış olması çok güzel allahım devamınıda böyle nasip eylesin...canım 3 cm düşmüş ne demek açılmamı var yani kusura bakma soruyorum ama sanırım istanbula geleceksin...hayırlı yolculuklar diliyorum bende zorlu süreçler allah yardımcın olsun mucizen bu defa seninle olacak buna inanıyorum canım...bu arada evine hoşgeldin...

sinua, fotoğraftaki sanırım oğlun 41 kere maşallah çok güzel bir bebek...kızların dediği gibi bravo sana çok çabuk adapte olmuşsun ne güzel maşallah diyeyim canım tekrar allah analı babalı büyütsün diyorum...benimde kısmetse az kaldı canım...öpüyorum seni...

hellom, seni arayacağım bir fırsat yaratamadım...bugün inşallah... çınar nasıl oldu? kaka problemini halletmişsin canım sevindim...sen ek gıdayamı geçtin? muzu kestim demişsin...bu arada adet olmaman problem değil 2 sene sonra bile olan var...chnbnin dediği gibi sanırım emzirmenle alakalı ben 2 ay sonra olmuştum zaten emzirmemiştimde biliyorsun...halamın kızı 1 sene sonra olmuştu oda emziriyordu...ama korunma olayına dikkat et süt koruyor diyorlar ama yok öyle bişey:))

nilde, canım sağol biz iyiyiz çok şükür...sizlerin güzel haberlerini bekliyoruz...kıyamam yaa çok yoruluyorsun allah kolaylık versin...sen korunmuyorsun dimi?

ceza, sanada kolay gelsin canım evet bizimde az kaldı kısmetse...sende dikkat et kandine...

candaş, canım şansdan ziyade vardır bundada bir hayır diyelim canım hayır olsun pazartesi olsun...

minikler, ohh çok şükür diş problemin sona ermiş...canım kalsiyum kullanıyormusun verdimi drun...benim dişelerde pek iç açıcı değil ama hem ilk kızımda hem bu kızımda dr verdi 3 aaydır kullanıyorum çünkü doğum sonrası bile çok etkiliyor...geçenlerde sen yazmıştın sanırım hamilelikte alakası yokmuş diye sanırım...konuştuğum çoğu kişi özellikle eskiler mesela kaynanam en son çocuğunda dayanamamış artık geri kalan dişelerini çektirip takma yaptırmış:)) bu arada 9 çocuğu var ölen ve düşükleride saymıyoruz tabii...gerçekten etkiliyor canım dişleri bendede diş eti kanaması var ama çok şükür sadece dişimi fırçalarken ama hamilelik öncesi o bile yoktu...kısacası canım dişler çok etkileniyor...daha iyisin inşallah...geçtimi bulantılar...maşallah kocamanda olmuşuz yaa...

datlumm, naber nasılsınız? belli oldumu cinsiyet ben kız diyorum:))

lone ve nuray tertiplerim:)) nabersiniz yaa? nuray canım senin çok az kaldı sanırım annene kavuşmanada çok az kaldı hadi bakalım hayırlısı...lone işleri kolayladınızmı canım nasıl gidiyor?

hilal, canım aşılamayamı karar verdin hayırlısı olur inşallah canım...iyisin değilmi ağrın falan düzeldi sanırım...

minicikumut, nasılsın canım? ablanın doğumu temmuzdaydı değilmi izne çıktımı?nasıl gidiyormuş?

nazlım, deniz lalesi,sezen,senem,yamatake,pileo kızlar sizler nasılsınız?

bizi soracak olursanız biraz mektup vari bişey oldu sanırım:)) hazırlıklar henüz bitmedi mesela daha kendi çantamı hazırlamadım hoş bebeğinkinide hazırlamadım yaa...aslında dün dra gidecektim ama drum izindeymiş salı gününe kaldı dr sonrası hazırlıkları hızlandırmayı düşünüyordum bakalım salıya hayırlısıyla...salı sonrası bir aksilik olmazsa tam 20 günümüz kalıyor...çok tuhafım korkum çok var ilk kızımda herşey karambol olduğu için hiç bişey anlamamıştım ama artık herşeyi bildiğim için korkuyorum...ağrılarımda çoğalmaya başladı özellikle kasık bölgesinde bebek genelde kasıyor yeri bayağı daraldı sanırım miyomda var haliyle...karnım kasılmasıyla bir yamuluyor anlatamam:))aşağı bastırıyor ağrıtıyor ama ben seviniyorum bu duruma en azından hareketini hissediyorum...dün hiç oynamadı desem yeridir akşama kadar sürekli gözüm kulağım ondaysı kasılmalar vardı ama hareket yoktu eşim geldiğinde dr gidelim falan diyecektim sonra hafif kırmaşmalar olunca vazgeçtim...allahım hayırlısıyla alsaydık kucağımıza çok zor kızlar çok bir en başı zor yaşıyormu bide sona doğru daha zor ne olacaklar? dün şampuan bez gibi geri kalanları aldık...yarın annem katmer yapacak bilirsiniz sanırım buzluğa atacağım doğum sonrası için...bende poğaça kurabiye falan yapıcam kısmetse onlarıda atıcam...eşime dedim akşamları azda olsa bişeyler yapalım zaman daralıyor...daha oturduğumuz odaları değiştirmedik havalarda ısınmadı gitti inşallah doğuma kadar bitiririz işleri....çok yazamıyorum kızlar kızımda evde drumak istemiyor zaten bide onunla ilgileniyorum hepinizi öpüyorum vakit buldukça yazarım...salı dr sonrası yazarım...herkeze günaydın eşimin iş saati geldi nerdeyse hala uykumda yok

anladım cnm ben de çok giremiyorum zaten tatil girince burda olurum artık bi yere gitmeyeceğiz çünkü.. dişime dolgu yapıldı canım karne günü de temizletmeye gideceğim diş eti kanaması oluyo bir de diş fırçalayamadım ben midem bulanıyordu hala üstün körü yapıyorum.. diş dr.u da hamilelikte salgılanan hormonların çürüğe neden olduğunu süreci hızlandırdığını söyledi.. kendi dr.um rontgen dışında herşey yatırabilirsin demişti canım üstelik iki aylıkken.. antibiyotik de kullandım inşallah iyidir 3 haftadır görmüyorum haftaya gideceğiz..
coraspini ben de kullanıyorum cnm sürekli kullanacaksın dedi dr.um diğer ilaçlar değişse bile bu sürekli olacak dedi.. ben genetik pıhtılaşma testleri varmış onları yaptırmadım basit pıhtılaşma testlerini yaptırdık.. komşumla tanıştım iki gün önce geldi konuştuk o da ilk bebeğini pıhtılaşma nedeniyle kaybetmiş ikinciyi de düşük yapmış bu pıhtılaşma işi baya yaygın sanırım loneliness bu konularda bilgili daha iyi aydınatacaktır eminim

günlük cnm katmer istiyorum ben :) dün cnm bat çekti (bilen yoktur die adını açık yazıyorum) annemler yufka ekmek yapardı sonrasında katmer yanına da bat toplanırdık bütün apartman yerdik.. bat yapınca ahh dedim katmer olsa yanında o sırada eşim çarşıya çıkmıştı aradıki kermes var gözleme yapılıyo alayımmı :) nefsimi köreltti ama kim yaptıysa bir daha yapmasın arkadaş :) annemki gibi değildi buarada son ayın daha zor olduğunu duymuştum ama sayılı gün kaldı artık çabuk geçecek ve prensesini kucağına aldığında unutacaksın bu zor günleri cnm.. salı günü hayırlı haberlerle gel inşallah öpüyorum..

kizlar selam herkese:))

chnb ablacim masallah eve cikmissin.. bu sefer uzmeyecek seni bebisin

nildecim yok canim daha dogurmadim :)))) bakalim gununu saatini bekliyo bebis galiba.. simdilik bi aksilik yok.. sende cok yogunmussun Allah kolayliklar versin canim

gunlukcum son zamanlar bendede oyle canim .. suan saat gece 2:00.. benimde uyku tutmuyor. ama bu sefer gunduz uyuyoruz..hazirliklarida ins tamamlarsin canim zaten senin gunun belli ona gore hazirliklarini bitirirsin..bende ha bugun mu gelecek ha yarin mi derken herseyi hazir ettim :)))

cezacim ins annemin gelemesine 10 gun var.. az kaldi.. sende icini ferah tut canim yaa.. hersy yolunda insallah

miniklercim gecmis olsun disler icin.. bende 5. ayimda yaptirdim dislerimi.. kaplama falan yaptirdim, temizlettim. simdiden yaptirdigin iyi olmus canim..

datlum, hilal, minicikumut, candasim, denizlalesi, sezen sizleride cok opuyorum kizlarr...

kizlar selam herkese:))

chnb ablacim masallah eve cikmissin.. bu sefer uzmeyecek seni bebisin

datlum, hilal, minicikumut, candasim, denizlalesi, sezen sizleride cok opuyorum kizlarr...

Sağ olasın canım yarın akşam İstanbula gidiyorum. Çarşamba perinatologla randevum var. Sen de hazırlanmışsın maşallah size. Dinlen de annene yetişsin bebiş...

Canım sağ ol. Bizim genetik sorun olduğu için 2 li testten korkuyordum. Biz pgt li tüp denemiştik ya benim embriyolarımdan biri down sendromlu çıkmıştı o yüzden de korkuyordum şükür iyi çıktı.Canım normalde Türk kadınlarında 4 cm miş rahim ağzı uzunluğu. Benim 6 haftada 4.9 demişti. 9. haftada gittim birden 3 cm denince çok üzüldüm. Yatmama rağmen kısaldı diye. Dr de 4.9 u yanlış ölçmüş olabilirim dedi. Akşam başka dr ile yeniden ölçtüler 3 cm( Canım rahimi bir balon gibi düşün. Şişirilen uç kısmı 3-4 cm lik kısmı rahim ağzı uzunluğu. Balonu şişirdikçe uç kısmı kısalıyor ya işte bebek büyüdükçe yani balon şiştikçe o kısım kısalıyor. Benim malesef bu kısalma erken oluyor rahim ağzı yetmezliği olduğu için...3 cm in altı tehlikeli...

sENİN EPEY İŞİN VARMIŞ YAVAŞ YORMADAN yap.Ben oğlumla ilgilenemedim 3 haftadır hastanedeydim yarın da istanbula
gideceğim. Üzülüyorum oğlum sonradan gelecek. Bu arada beğenmediğimiz halde yine aynı özel okuluna yazdırdık. Tam gün ve şu 4 artı 4 muhabbetinden okullar karışacak diye.Sen ne yapacaksın?

Bu arada benim 4o ım çıkınca hemen adet olurum. süt korumaz beni. Spiral taktırmış 5 ay sonra...

Buzluğa atmak iyi fikir canım.

Canım okulda da çok yorma kendini. Canım aralık annelerinden biri ilk gebeliği boş gebelikmiş pıhtılaşma çıkmadığı halde 0.4 cleksan vermiş tedbiren bence kullan coraspini.Canım bak ben 38 ve 25 haftaya taşıdım oğullarımı ve bende ciddi iki değer sorunlu. Yoktur diye bir şey dememeli dr n...Aralık annelerine ben de bakıyorum arada rahim ağzı uzunluğunu ölçtürün diye yazdım birkaç kez daha yazdım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…