- Konu Sahibi aylin_fatih
-
benim regl ilaçla geldiği için ben Ocak ayınıda bekleyeceğim sonrası dr gidip denemeye başlarız ama çok garip bir his var içimde sanki hiç anne olamayacakmışım gibi, hani ben hamile kalıcam bebeğim yaşıyacak tekmeler atacak, doğacak falan hatta etrafımda doğum yapanlara tebriğe gidiyoruz, bana benimde öyle günlerim olacak gibi gelmiyor, umarım sadece hüsnü kuruntudur :)
ama daha öncede demiştim, kürtaj olup sağlıklıca bebeği bebekleri olanları biliyorum bakalım bizim kısmetimizde neler var.
Canım bence bu psikoloji, kürtajdan kaynaklanıyor.Aynısını bend ilk zamanlar çok düşündüm, hatta halada aklıma gelir.Sanki hiç anne olamayacakmışım gibi düşünürüm.Sanırım yaşadığımız ortak deneyimden kaynaklanıyor.Dilerim ki kimseler bu duygudan mahrum kalmasın.Tez vakitte hepimiz hediemizi alalım inş :)
benim regl ilaçla geldiği için ben Ocak ayınıda bekleyeceğim sonrası dr gidip denemeye başlarız ama çok garip bir his var içimde sanki hiç anne olamayacakmışım gibi, hani ben hamile kalıcam bebeğim yaşıyacak tekmeler atacak, doğacak falan hatta etrafımda doğum yapanlara tebriğe gidiyoruz, bana benimde öyle günlerim olacak gibi gelmiyor, umarım sadece hüsnü kuruntudur :)
ama daha öncede demiştim, kürtaj olup sağlıklıca bebeği bebekleri olanları biliyorum bakalım bizim kısmetimizde neler var.
sonuçta hamile kalabiliyorsun buna şükür,eninde sonunda tutacaktır eminim, çevremde bbir çok anneler var 9 ay yatakta kalarak ta olsa çoçuğunu kucağına alabildiler.nedensiz yere hiç hamile kalamayanlar da var onlarıda düşün,inş sende bir gün bebeğine kavuşursun......
merhaba arkadaslar,
ben 1 sene önce bos gebelikten dolayi kürtaj oldum. o zamanlar ister istemez piskolojikmen cökmüstüm cünkü hic bilmedigim birsey basima gelmisti. hamile oldugumu ögrenmistim cok mutluydum ve mutlulugum yarim kaldi. neyse aradan 1 sene gecti cok iyyim 1 ay icinde hem morel hemde vücut acisindan kendimi cok iyi toparladimm. doktorum hersey normal hamile kalmana bir engel yok dedi.ama 1sene gecti aradan normalmi hic sorunum yokken cocugumun olmamasi. benim gibi bos gebelikte kürtaj olan varmi?
eger varsa kac ay gecti üstünde bebeginiz oldumu yada daha olmadi... yaa acayip merak ediyorumm.
merhaba arkadaslar,
ben 1 sene önce bos gebelikten dolayi kürtaj oldum. o zamanlar ister istemez piskolojikmen cökmüstüm cünkü hic bilmedigim birsey basima gelmisti. hamile oldugumu ögrenmistim cok mutluydum ve mutlulugum yarim kaldi. neyse aradan 1 sene gecti cok iyyim 1 ay icinde hem morel hemde vücut acisindan kendimi cok iyi toparladimm. doktorum hersey normal hamile kalmana bir engel yok dedi.ama 1sene gecti aradan normalmi hic sorunum yokken cocugumun olmamasi. benim gibi bos gebelikte kürtaj olan varmi?
eger varsa kac ay gecti üstünde bebeginiz oldumu yada daha olmadi... yaa acayip merak ediyorumm.
Kızlar ben hala adet olmadım. Bugün tam 30 gün oldu düşük yapalı. Açıkçası korunmadık eşimle.Ama yumurtlama dönemini geçirip geçirmediğimi bilmiyorum. Göğüslerde acı ve kasıklarda rahatsızlık hissi pek olmadı. Başlar gibi oldu ama eskisi gibi belirgin değildi. Ama göğüslerim aşırı derecede büyüdü bu birkaç gündür. Kafam karmakarışık. Düşükten önce adetim 32 günde bir oluyordu. Gecikmiş sayılmaz henüz ama korunmadık ya, soru işaretleri var kafamda kocaman kocaman :) Offfff
İnşallah tatlım ya. Artık üzüntüm geçti. İlk kez bebek planları yapıyormuş gibiyim. Umarım bu kez yolunda gider her şey, hepimiz için...merakla bekliyorum sonucu canım..sağlıklı bir hamilelik olacaksa inş. hamilesindir demek geliyor içimden..ama kafaya takma,düşünmemeye çalış..umarım güzel günler seni bekliyordur:)
bu arada benim hala kanamam var..bitsede çalışsam bende:)ii akşamlar canım
İnşallah tatlım ya. Artık üzüntüm geçti. İlk kez bebek planları yapıyormuş gibiyim. Umarım bu kez yolunda gider her şey, hepimiz için...
Bi arkadaşım kürtaj oldu 3 ay korun dediler, korunma süresini bekemeden 3 ayında hamile kaldı, şimdi bebek kucağında cumartesi görmeye gideceğiz. Kurtaj olduğunda 3 aylıktı. Sende kalırsın canım, en azından hamile kalabiliyorsun. İnşallah olur, umutsuz olma.benim regl ilaçla geldiği için ben Ocak ayınıda bekleyeceğim sonrası dr gidip denemeye başlarız ama çok garip bir his var içimde sanki hiç anne olamayacakmışım gibi, hani ben hamile kalıcam bebeğim yaşıyacak tekmeler atacak, doğacak falan hatta etrafımda doğum yapanlara tebriğe gidiyoruz, bana benimde öyle günlerim olacak gibi gelmiyor, umarım sadece hüsnü kuruntudur :)
Herkesin hormanlarına göre değişiyor, boş gebelik geçirip 6 ay sonrada hamile kalanı duydum, 22 ay sonrada kalan var. allahın takdiri işte. inşallah rabbim biran önce hepimize verir tekrar.merhaba arkadaslar,
bence rahim hazır olmasa zaten hamile kalamazsın, bi döngü var, rahim kendini hamileliğe hazırlıyor. Eskiden kadınlar her yıla 1 tane doğum yapıyor, baba annem arka arkaya 9 tane doğurmuş, annem 3 kardeşi arka arkaya doğurmuş. Rahim kendini topluyormu, üstelikte normal çocuk doğuruyorlar, rahim kocaman oluyor, kendini toplamaya fırsat yok, burda daha geçen yıl arkadaş arka arkaya 2 tane kız bebek yaptı, uşakların arasında 9 ay 10 gün var. Yani canım bebeğin düşeceğinden kürtaj oldun, allahın takdiri, bende rahmin toparlamasıyla alakası yok, tonlarca yazı okuyoruz, rahim zaten kendini hazır hissetmediğinde hamile kalamıyorsun, bebektede herhangi bi sorun varsa, rahim bebeği atıyor ve düşükle sonuçlanıyor. sağlıklı bebek annesine tutunup ilerliyor. inşallah bundan sonra hamile kalırsın ve bebeğini sağlıklı sıhatli kucağına alırsın.Bencede canım kürtajdan sonra hamile kalma şansı zor gibi qörünüyor..3 ay korunma diyorlar fakat sonrasının garantisini veren asla yok..bende 2 senelik evliyim ilk düşük yaptım 4 ay önce ardına 2.bebeqime hemen hamile kaldım fakat o da kürtajla sonuclandı.. anemi var bende..patoloji sonuclarım gayet iyi çıktı ard ardına gebelik olduqu için rahim dinlenmemiş dediler bilqisi olan cvp verirse sevinirim Allah kimsei çaresiz bırakmasın
bende ilk bebeğimi 5 buçuk haftalıkken düşürmüştüm. ve aynı duygular olmuştu bir daha bebeğim olcakmı diye ama şimdi gülüyorum o günlere çünkü kürtajın yeri hemen dolar derler yani hamile kalabilirmiyimin yerine aksine kürtajdan sonra rahim temizlendiği içinmidir neden bilmiyorum hemen hamile kalınıyor bendede öyle oldu. kürtajdan hemen 1 buçuk ay sonra hamile kaldım bu süre içinde korunmalı zamanda vardı düşünün artık.hatta kürtajdan önce 4 ay hamile kalamıyordum hatta doktora gitmiştik 7 aylık evliydik doktor bize gülmüştü ne aceleniz var diye:))))) kızım 5 buçuk aylıkkende oğluşuma hamile kaldım şimdi 14 ay arayla iki bebeğim var:))) yani kürtajın bereketi baya oldu ablamdada aynı şekilde oldu kürtaj ardından hemen hamilelik oğlu 8 aylıkken hemen 2. bebişide olmuştu...
merak etmeyin kızlar moralinizi yüksek tutun sonra gülceksiniz bu endişeli günlerinize:)))
ben bebeğimi kaybettikten sonra 40.günümde regli oldum, 40 gününü bekle canım, başka bi topinkte düşük yaptıktan sonra regli olmadan hamile kalmıştı bi bayan, tam hatırlayamadım. Korunmadıysanız bebekte olabilir. Hayırlısı canım. ben 1 kere adet gördükten sonra başladım bebek için, bende biran önce kucağım hayırlısı ile dolsun istiyorum. bakalım bu ay bizde korunmadık. Doktorda korunmamamı istedi.
Hayırlıysa olsun artık canım. İnşallah güzel haberlerini alırız da umut olursun hepimize.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?