Kürtajdan sonra hamile kalma şansı ne kadardır ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi aylin_fatih
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
merhaba kızlar,

konunun başlığını görünce kürtaj olanlar ışık olmak istedim... ben 2011 kasım ayında hamile kaldım ve ocak 5 de kalbi durması üzerine 7+4 günlükken (kalbi durması üzerine ) ölen bebeğimi aldırmak zorunda kaldım... Patoloji raporumdan mol gebelik çıktı bir çok insan bunun ne olduğunu bile bilmiyorr bir nevi kanser hücresi 1 yıl bebek yasak dediler... Hayatım alt üst oldu sürekli hasatane gidip kan vermem gerekiyordu hamile olmama rağmen kanımda hamileymişim gibi çıkıyordum şükürki çok çabuk sıfırladı... Ben bunu burda bırakmadım bir .çok doktorla yazıştım 2 yıl koruncaksından tuttunda en sonra yurtdışında 6 aya kadar koruncaksın diye bir çok korunma bekleme süresi verildi bana... Ama ben bunların hiç birine bakmadım 2 ay korundum ve mart ayında tekrar şükürler olsun hamile kaldımm şuanda 12 + haftadayım ....

yani kısacasııı olucakla öleceğin önüne geçilmiyorr... Yok kürtaj oldum yok şu yok bu bunların hepsi insanların uydurması rabbim verirse kürtaj ha olmuşsun ha olmamış yani veriyorrr....

ben hiç isyan etmedim neden benim başıma geldi demedimmm... Elbette çok üzüldümmmm ama sabrımın sonucunu çok kısa bir sürede gördümmmm... İlk aydan hamile kaldımmm....

malesef bebeğimi 10 haftalıkken kaybettim . allaha şükür 2 çocuğum var daha öncede hiç düşüğüm olmamıştı neden kalbi durdu anlamıyorum benim başıma gelmez sanıyordum okadar alışmıştımki ona 3 gün oldu kürtaj olalı hala alışamatım yemek yemek yerken onun için yiyordum zorloyodum kendimi ama yok artık . korunmak istemiyorum hemen olsun istiyorum ama korkuyorumda . hemen gebe kalınırsa çocuk sağlıksızmı doğar varmı bilginiz . rabbim hepimizin yardımcısı olsun . sağlıklı sıhhatlı olsun evlatlarımız işalllah

sen bugün korunmayı bıraksan illaki bugün olcak diye bir şey yok burası kesinn....

Eğer olursa demekki rahim kendini toparlamış yeni bir bebeğe hazır demektirr...

bir kere düşük yaptın diye bir daha olcak diye bir şey yok o bebek düştüyse sağlıksız olduğu için düşmüştür... yani senin yaptığın hiç bir şeyle alakası yok canım adetini görrr muaneni ol ondan sonra rabbim sana en hayırlı zamanda sağlıklı bir evlat daha nasip eder....

chnb, hayırlı olsun canım cinsiyetiniz. tüm arkadaşların dediği gibi gönlümden kız geçerdi ama biizm için en önemli şey sağlıklı olması ve gerisi hiç önemli değil. oğluna destek olur büyüdüğünde. napalım biz de gelinlerimizi kızlarımız gibi severiz inşallah. gelinlerin şanslı olacak. kızı olmayan gelini çok sever çünkü.

candaşçım, gönlüne göre bi doktor bulmana sevindim canım. tatile gidecekmişsin, evet yap bi tatil önce at stresini. tedavi sürecinde de Allah nasip ederse hamilelik süresince de rahat gezemiyosun. bebek olunca da kişiden kişiye göre değişiyor. sen git, bi güzel moral topla tatilde inşlallah bomba gibi başla herşeye.

günlükçüm, bugün hava güzel. bi makine attık bebek kıyafeti.

nuraydan haber yok, merak ettim.

minikler, de gelinli olca bizim gibi. nasıl canım oğluşun?
cezanın da az kaldı inşallah o da gösterir kendini yakında.

nazlımcım, düşüncelerin çok güzel canım. veren de Allah gerçekten, alan da o. inşallah mükafatını alacaksın bu acıların.

hilalcim, canım senin yaşadığın aynı şeyleri yaşadım ben de. 8 haftalık bebeğimi kaybettiğimde bir pantalon bir gömlek almıştım, severek özenerek. o zaman da tehlikem vardı. ama dedim ki bunları alırsam kendime moral olur demiştim. aldım ama malesef giymek kısmet olmadı geçen sene mayısta tam anneler günü haftasıydı. 1 ay sonra falan çeyiz sandığımın en derinlerine kaldırdım dua ederek. inşallah Allah bir gün giymeyi kısmet eder diyerek. ve çok şükür mu nisan mayıs aylarında giydim o aldığım kıyafetleri. Allah sana da nasip eder inşallah canım fazla beklemeden. sadece sabır.

benim de annemin canı sıkılmış, gitmeye kalktı. zor tuttuk. gideyim yine gelirim falan dedi. kaynanamdan çekiniyomuş, 2 ay önceden geldi der diyo. dedim o gelebilcek mi?ben gideyim biraz da o gelsin dedi. eşim de ben de dedik o hayatta gelemez. başında eşimin dedesi var onunla uğraşıyor , kanser,ve görümcem ve kayınpederim de çalışıyolar, onlara yemek hazırlıyor. sonra bebek olunca sen git, sen ne zamandır burdasın, biraz da ben kalayım der diyo. dedim o zaman gelir o da, ama sana git diyemez merak etme. eşim falan da ısrar etti. ben tüm gün evde yokum, bişey olursa falan diye. zar zor kabul etti. son günlerde yalnız kalmaya korkuyorum evde.
kaynanam yine doğuma yakın düğündeki gibi atağa kalktı. telefonda doğum parasını soruyor, diyor ki pazarlık yapın. biz günümüz aldık, gelen zam bizi ilgilendirmez diye konuşcakmışız doktorla. kuaförden gelin başı randevusu alıyoruz sanki. eşime dedim bak doğum sırasında anana sahip çık, hemşirelerle falan pazarlık yapmaya kalkmasın. o da farkında. diyo böyle çıngar çıkaran olursa 3 alcaklarına 5 alırlar diyo. sen merak etme falan ben annemle konuşurum dedi ama huyluyu huyundan nasıl vazgeçircez bilemiyorum. sanki parasını o vercek ya. çok şükür Allah verdi işte, yoksa tüp bebekle çok uğraşcaktık.
2. olayı da rüyasında bi isim görmüş, eşime söylüyo. ekleyin onu diye.ki şu anki ismimizi bizzat oğlu seçti ve onlar da biliyolar, ben sadece beğendim kabul ettim. eşim dedi, biz anlaştık 2 isim koymayacağız. alındı hanfendi, trip atıyo telefonda eşime. ona inanmıyomuymuş, rüyasında görmüş. anne dedi, biz internette araştırdık, rüyada görülen ismin koyulması şart değilmiş dedi. isim de öyle dini bi isim olsa içim gam yemez. efe ekleyecekmişiz adına.
işte öyle benden havadisler böyle.
herkesi öpüyorum. nilde, sezen, lale, minicikumut sizler de iyisiniz umarım.

chnb, hayırlı olsun canım cinsiyetiniz. tüm arkadaşların dediği gibi gönlümden kız geçerdi ama biizm için en önemli şey sağlıklı olması ve gerisi hiç önemli değil. oğluna destek olur büyüdüğünde. napalım biz de gelinlerimizi kızlarımız gibi severiz inşallah. gelinlerin şanslı olacak. kızı olmayan gelini çok sever çünkü.

candaşçım, gönlüne göre bi doktor bulmana sevindim canım. tatile gidecekmişsin, evet yap bi tatil önce at stresini. tedavi sürecinde de Allah nasip ederse hamilelik süresince de rahat gezemiyosun. bebek olunca da kişiden kişiye göre değişiyor. sen git, bi güzel moral topla tatilde inşlallah bomba gibi başla herşeye.

günlükçüm, bugün hava güzel. bi makine attık bebek kıyafeti.

nuraydan haber yok, merak ettim.

minikler, de gelinli olca bizim gibi. nasıl canım oğluşun?
cezanın da az kaldı inşallah o da gösterir kendini yakında.

nazlımcım, düşüncelerin çok güzel canım. veren de Allah gerçekten, alan da o. inşallah mükafatını alacaksın bu acıların.

hilalcim, canım senin yaşadığın aynı şeyleri yaşadım ben de. 8 haftalık bebeğimi kaybettiğimde bir pantalon bir gömlek almıştım, severek özenerek. o zaman da tehlikem vardı. ama dedim ki bunları alırsam kendime moral olur demiştim. aldım ama malesef giymek kısmet olmadı geçen sene mayısta tam anneler günü haftasıydı. 1 ay sonra falan çeyiz sandığımın en derinlerine kaldırdım dua ederek. inşallah Allah bir gün giymeyi kısmet eder diyerek. ve çok şükür mu nisan mayıs aylarında giydim o aldığım kıyafetleri. Allah sana da nasip eder inşallah canım fazla beklemeden. sadece sabır.

benim de annemin canı sıkılmış, gitmeye kalktı. zor tuttuk. gideyim yine gelirim falan dedi. kaynanamdan çekiniyomuş, 2 ay önceden geldi der diyo. dedim o gelebilcek mi?ben gideyim biraz da o gelsin dedi. eşim de ben de dedik o hayatta gelemez. başında eşimin dedesi var onunla uğraşıyor , kanser,ve görümcem ve kayınpederim de çalışıyolar, onlara yemek hazırlıyor. sonra bebek olunca sen git, sen ne zamandır burdasın, biraz da ben kalayım der diyo. dedim o zaman gelir o da, ama sana git diyemez merak etme. eşim falan da ısrar etti. ben tüm gün evde yokum, bişey olursa falan diye. zar zor kabul etti. son günlerde yalnız kalmaya korkuyorum evde.
kaynanam yine doğuma yakın düğündeki gibi atağa kalktı. telefonda doğum parasını soruyor, diyor ki pazarlık yapın. biz günümüz aldık, gelen zam bizi ilgilendirmez diye konuşcakmışız doktorla. kuaförden gelin başı randevusu alıyoruz sanki. eşime dedim bak doğum sırasında anana sahip çık, hemşirelerle falan pazarlık yapmaya kalkmasın. o da farkında. diyo böyle çıngar çıkaran olursa 3 alcaklarına 5 alırlar diyo. sen merak etme falan ben annemle konuşurum dedi ama huyluyu huyundan nasıl vazgeçircez bilemiyorum. sanki parasını o vercek ya. çok şükür Allah verdi işte, yoksa tüp bebekle çok uğraşcaktık.
2. olayı da rüyasında bi isim görmüş, eşime söylüyo. ekleyin onu diye.ki şu anki ismimizi bizzat oğlu seçti ve onlar da biliyolar, ben sadece beğendim kabul ettim. eşim dedi, biz anlaştık 2 isim koymayacağız. alındı hanfendi, trip atıyo telefonda eşime. ona inanmıyomuymuş, rüyasında görmüş. anne dedi, biz internette araştırdık, rüyada görülen ismin koyulması şart değilmiş dedi. isim de öyle dini bi isim olsa içim gam yemez. efe ekleyecekmişiz adına.
işte öyle benden havadisler böyle.
herkesi öpüyorum. nilde, sezen, lale, minicikumut sizler de iyisiniz umarım.

mesaj tekrarı ......

Son düzenleme:
Çok teşekkür ederim kızlar, inş bundan sonraki süreç güzel olur. son zmanlardaki sloganımla :) " bebeğimle birlikte babası gelsin çifte mutluluk olsun inş"

Cezam, canım hatırlıyorum ya o ark. nı. üzüyolar ama hiç umurularında bile olamıyoruz . işte acısı kötü çıkıyo sonrada.

Nazlım canım inş herşey güzel olacak, genetik sonuçları iyidir umarım.dilerim yeni gebeliklerimiz tez gelir bir ömür ömürlerine şahitlkle son bulur.

lone dr içime sindi hayırlısı olsun devamında inş.k.validen inş doğumda sıkıntı çıkarmaz, lohusa zamanı kaldırmakta zor olabilir yoksa.isimde de enteresan yani, sanane elalemin seçtiği isimden.

kıtty, canım doğumdan sonra hiç adet olmadın mı yani ?

İyiyim loneliness çok şükür sen nasılsın?

Annen ne kadar anlayışlı,ince düşünceli.Onu çok takdir ettim.Göndermemekle iyi yapmışsınız annenizi.Senin şu sıra anneciğine ihtiyacın var.

Kaynananın yaptıklarınıda sinirden gülerek okudum.Demek hastaneyle pazarlık yapacakmışsınızCahillik mi çok bilmişlik mi yaptığı bilmiyorum ama biz niye çalışıyoruz bu soruyu kendilerine sormaları lazım.Kendimiz ve doğacak çocuklarımız için çalışıyoruz bana göre.Hastane çalışanlarına bahşiş vermek gibi bir durum çok gerekli değil bana göre.Herkes çalıştığı yerden maaşını alıyor biz verdikce insanlar arsızlaşabiliyor.Sonuçta herkesin verebilme durumuda olmuyor(Bunları hemşire olarak yazıyorum)Doğum yaptığında bir tek müjdeyi getirene verilebilir belki.Doğum servisindeki hemşire hanımlara bir pasta veya bir çiçek yaptırabilirsin.Bence buda çok kibar bir hareket olur.

İsim konusuna gelirsemde kayınvaliden evliya falanmı?Rüyada her görülen konulurmuymuş?Benim dediğim olmadı diye birde tavır yapması ne kadar tuhaf.Herkes kendisine duyulacak sevgiyi ve saygıyı kendisi belirler diye düşünüyorum.Oda böyle yaparak hem sevgiyi hem saygıyı azaltır Lonecim.Rabbim yardımcın olsun.

En güzel günlerini böyle şeyleri düşünerek geçirme.Salihi kucağına almana 2 aydan az kaldı.Yeğenimle yakın doğacaklar.Yeğenimde Temmuzun 15'inden sonra olur diye tahmin ediyoruz Allah'ın izniyle.Rabbim yardımcın olsun.Kendine iyi bak

selam kızlar nabersiniz
nazlım cnm bu hafta sonu kontrolümüz var geleceğiz ama böyle kontrol için felan geldiğimizde işimiz geç bitiyo dönüyoruz hemen bu defa fırsat olursa sen öğleye kadar çalışıyordun sanırım haber vereyim olmadı tatil geliyor artık bi yere gitmeyeceğimiz için gezmeye geldiğimizde de buluşabiliriz.. inşallah cnm sonuçların güzel çıkar da bir an önce çalışmaya başlarsınız bu defa bekletmeyecek minik seni öyle hissediyorum..

candas cnm senden de güzel haber bekliyoruz valla neşem yerine geliyor siz yazdığınızda iyi olduğunuzu hissetmek bize de iyi geliyor cnm bu arada eşinin tayin işi ne zaman belli olacak rabbim daha fazla ayrılıklarla sınamasın seni bir de eşin elinden tuttuğunda kendini daha güçlü hissedeceksin sonra gelsin mutluluğunuz...

loneliness cnm ben de sinirlenerek okudum kaygananı.. bir de korkularımı yazmışsın ben de bir an önce isim belirlemek istiyorum yani onlar henüz burunlarını sokmadan karar verirsek eşimin aklına giremezler die.. rüya işine gelince büyük kaynımın ismini kaynanam rüyasında görmüş koymuş bende de cinlik yapacak rüyamda gördüm diyecek sanki :) ben ondan önce rüya görmeliyim :) eşini bu konuda takdir ettim bir de annen ne kadar ince düşünüyor cnm ya bizimkiler ince olduğu için karşı taraf bu kadar odun oluyor heralde ama sen hiç kafaya takma eşin ne güzel cvp vermiş rabbim insanların şerrinden korusun..

chnb cnm bi haber yok sanırım meraktayız cnm

nuray ve günlük kızlar ses verin kulağımız sizde haberiniz ola

mnicikumut daha önce de yazmıştım yine yazmak geldi içimden seninle iyiki tanıştık hemşirelere olan ön yargımı senin sayende yendim allah kalbine göre versin cnm ayağın da uğurlu gelecek ilk denemende arkandan kızları da alarak yazı bereketli geçireceğiz inşallah içimden öyle geçiyor

hello cnm dr. 13. haftada erkek dedi bu haftasonu tekrar duyuncaya kadar şartlandırmayayım kendimi dedim ama sanırım bu fikre alıştım

günlük cnm bebeğin cinsiyetini öğrendiklerinde patavatsız oluyorlarya hani bende de aynı durum oldu paylaştığımda her anneye bi kız lazım dediler ya hayırlı bir evlat olsun diyeni yok sanırım ya da insanlara artık bişey beğendiremediğimiz gibi cinsiyet de beğendiremiyoruz gülermisin ağlarmısın

yazamadıklarım var hepinize kucak dolusu sevgiler muckssssss

Canım ben dün gece saat 2 de geldim İstanbula. Hastane günlerimi özledim ne güzel seruma katılan ilaçlar rahatlatıyordu. Doğru düzgün yem ek de yiyemiyorum.Su içemiyorum. çABUK GEçsin istiyorum..

Canım benim inşallah iyi kayınvalideler olup sevelim gelinleri. inşallah iyi gelinlerimiz olur...

Benim sağ olsun eşimin ailesi etrafımda pervane. Bir odaya kapanmışım yatıyorum ara ara yanıma geliyorlar.Sürekli ne yapalım sana diyorlar. 80 yaşında kayınvalidem neredeyse. o da gelip sohbet ediyor. Sağ olsunlar...

Senin kayınvalide de saçmalamış. Görgüsüzler gibi pazarlık mı olur? Gerçi bize indirim yaptılar. 1800 tl tuttu yatmak 1350 ye indirdiler dr m indirtti. Sağ olsun. Minicikumut güzel tavsiyelerde bulunmuş.

Geçmiş olsun siz gerçekten şanslıymışsınız çabuk sıfırlanmış. İnşallah bu sefer sağlıkla geçer gebeliğiniz.

Geçmiş olsun. Benim de bir oğlum var.çocuklarınızın olması üzüntünüzü hafifletmez tabi. Hepsinin yeri ayrı.genelde bir adet bekleniyor siz yine de dr nize sorun...

Canım İstanbuldayım yarın dr ye gidiyorum. Ayrıntılı yazarım artık. Artık korkma rahatla canım...

Canım erkek yılı gerçekten bu yıl. Allah sağlıkla versin de ... Canım ben spirali öneririm canım hemen çınar paşamıza kardeş gelsin demiyorsan:))

Sağ ol canım.Ablan Defneye gidiyor değil mi? Aynı dr ye mi? Hastane iyi hem hemşireler hem temizlik personeli. Az çekmediler beni. Her damar yolu açımı öncesi yarım saat ağlıyordum. İlkinde 5. buldular çok ince her yerde bu sorunu yaşıyorum. Sarı branür mü ne ondan taktılar. Görüşemedik inşallah görüşmek kısmet olur çok merak ettim seni...

Nazlım canım kardeşim benim 3 senin 2 meleğin var cennette. İnşallah her şey yakında güzel olacak bak benim de o kadar kayba rağmen çocuğum var şükür. İnşallah abla bu kadar evlat şimdilik yeter nasıl korunayım diye soracaksın.Canım pıhtılaşmayı ihmal etme..

Canım Allah sizlere de nasip etsin çifter çifter...Çok sıkıntılar çektin Rabbim yüzünü güldürsün.Takipteyim sizi.

Canım ben de merakla takip edeceğim sürecni. Dr ni sevmene sevindim. Her şey güzel olacak.

sevgili chnb aldım mesajını çok teşekkür ederim Allah razı olsun

SAğ cümlemizden

inşallah canım benim. o soğan kürünü duydum evet ancak ne yazık ki bitkisel şeyler yapamıyorum içim almıyor, bırak soğanı doğru düzgün bitkisel çay bile içemem. tabi mecbur kalırsk onu da yaparız yine de çok sağol canım düşünmen yeterli. bir de aşılamaya da bikaç güne kadar gideceğim bakalım. dualarınızı esirgemeyin. çarşamba günü güzel haberlerle geleceksin inşallah rahat ol canım.

canım benim çok sağol aynı düşüncelere sahip olduğumuza sevindim:))) evet ben bile bu kadar güçlü olduğuma inanamıyorum. kan aldırırken bayılan ben ona bile alıştım insanı yaşadıkları olgunlaştırıyor.zor şeyler yaşıyoruz ancak olgunlaşmak bi yönden güzel. kendimi çok şükür daha güçlü hissediyorum.

canım benim çok sağol. allahım inşallah senin de yüzünü güldürsün. inşallah sonuçlarda önemli bi durum çıkmaz ve fazla beklemezsin canım.allah yardımcın olsun sen böyle dimdik durduktan sonra herşey çok güzzel olacak.

haklısın canım sabır ve şükür. onları en kötü anımda bile anlık da olsa yitirmemeye çalışıyorum. evet inanıyorum birgün giyecem onu ancak sürecin uzaması canımı acıtmıyor değil. inşallah bana da onu giymek nasip olur. senin de hazırlıklar falan başlamış sanırım. kız anneleri böye düşünceli oluyorlar, ama diğer taraf ne yazık ki aynı inceliğe sahip olmuyor. sen nasıl rahat edeceksen ve seni ne mutlu edecekse onu yap canım boşver kimseyi takma. isme gelince biz burdan salihe çoktan alıştık. değiştirmek de neymiş. kusura bakma ama kendisine takacak başka bişey bulsun kayıvaliden. sen de takma kafana. sadece bebişine kavuşacağına odaklan.

ablacım sağolasın. ayy ne güzel olur ikiz olmasını öyle çok istiyorum ki. bir haftadır yatağa yattıktan sonra bir saat uyuyamıyorum, ikizlerim varmış gibi hayallere dalıyorum. tebessümle onları düşünürken uyuyakalaıyorum. düşünmesi bile öyle güzel ki:)))))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…