Kürtajdan sonra hamile kalma şansı ne kadardır ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi aylin_fatih
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
sezen deniz lalesi kızlar sizi de göremiyorum sanki başladımı çalışmalar batlarınızı da söyleyin birlikte yaşayalım o heyecanı

Miniklercim nasılsın nasıl gidiyoır hamilelik..bebişimiz büyüyormu:) lalede bende adetliyiz şu an..bu 3. adet..korunmayı bi bırakayım diyorum bi vaz geçiyorum..11 haziranda kontrolümüz var testlerimiz çıkacak..randevuyu bekleyeyim diyorum,ama yumurtlama döneminide kaçırmak istemiyorum
..hayırlısı sanırım acele etmesem iyi olacak :)

Nilde ablamm sevinmemle üzülmem bir oldu..hayırlısı olsun hakkında üzülme bak iyi bir doktor bulmuşsun ne güzel şeyler söylemiş..çalışmalara devam beraber inş..:))
kızlar nasılsınız yaa çok özledim herkesi ...bağımlılık oldu ben de burası..4-5 gündür yatılı misafirlerim vardı bakamadım siteye ama kalbim sizinleydi..herkese selamlar öpüyorum

canım benimmmm çok teşekkür ederim kuzummmm evet tatlım hayırlısı böyleymiş. bundan sonra herşey güzel olsun allahım hayırlı sağlıklı ananlı babalı evlatlar versin hepimize

Nildeeeeeeeeeeeeeeee, kuzum çok üzüldüm ama iyi bir dr bulduğuna da sevindim. Canım malesef ilk düşükte teste gerek görmeyen dr leri kınıyorum sen hastaya de maliyetli testler de hasta ister yaptırsın ister yaptırmasın. Yazık değil mi giden bebelere... Kimyasal gebelik çoğu kadında olurmuş aslında ama bizim gibi takip edilmediği için anlamazlarmış. İnşallah çok güzel olacak...

Sezen az kalmış çalışmalara hadi artık lale ve senden de bekliyoruz haberleri...

Minikler kuzum geldin mi dr den?

Hellom sağ ol canım bazen ben de şaşıyorum kendime 2 yılda 2. bebek için yaşamadığım sıkıntı kalmadı Allahım bu yavrumu sağlıkla doğurmayı nasip eder amin. İsteyen herkese de nasip eder. Amin... Seni ve Çınarımızı kocaman öpüyorum...

Günlük canım az kalmış Allah sıkıntısız kurtarsın inşallah...

Kızlar nasılsınız?

canım açıklık falan epey yakınlaştı senin doğum. annen kaçında geliyodu?inşallah yetişir canım. hadi bakalım hayırlısıyla bizden açılışı yaparsın inşallah, biz de arkandan geliriz günlükle. benim şu an itibariyle 1 aydan fazla var. ama son haftalar acayip geçiyomuş çabuk onu anladım. benim de kontrolüm haftaya cumartesi.

3 haftadır evdeyiz canım işte. kontrolümüz haftaya bizim de inşallah herşey yolundadır. öok merak ediyorum ben de ama zamanından önce gelmesin, hayırlısıyla gelsin diye dua ediyorum.
sizin kontrol nasıldı, gelince yazarsın, bugündü dimi?

canım çok geçmiş olsun. telefonla konuşan bir doçent. çok iyiymiş canım. sakın kaçırma. açıklamaları da mantıklı geldi. şükür yumurtaların da tazeymiş:)maşallah. inşallah en kısa zamanda sağlıklı bi gebelik elde edersiniz. biz chnbyle burdan her yeni katılan arkadaşa trombofoli paneli yaptır diye yazıyoruz. ama dediğin gibi doktorların ihmalkarlığı, sen söylemeden ısrar etmeden yapmıyolar malesef. deneme tahtası yapıyolar insanları. ama hiç üzülme, bak yolundaymış herşey.
bir düşükten sonra hala bu testi yaptırmayan varsa yaptırsın lütfen. 2. 3. kayıplar yaşanmasın.

kittycim, spora falan gittiğinde çınoyu nereye bırakıyosun merak ettim. maşallah epey büyümüş baktım son resimlerine.
canım sen demiştin ya planlı sezeryan olursa doktoruna bir gece önce pompalamayı sor diye. aklımda sorucam inşallah. bir de göğüs ucu promlemim var benim. belirgin değil göğüs uçlarım ve göğüslerim de küçük hala. büyüdü ama yine de böyle kolayca emzirecek gibi değil. hani böyle bazıları şak diye çıkartır çocuğun ağzına verir ya öyle değil. bilmiyom daha dolar mı ki. bebeği baya bi kendime yaklaştırmam lazım göğsümü tutabilmesi için. ya da onlar eme eme mi sarkıyor ki?göğüs ucu çıkartıcı diye bişey almıştım, vakum gibi. bugün onla bir deniyeyim dedim, felaket acıttı, vakumladı ama çıkardı:)
sezeryanle doğum yapanların problemi genelde emzirme oluyor sanırım.
bir korkum daha var, lavman olayı. tecrübeli arkadaşlar bana yazsın, burdan olmazsa özelden. bu herkese yapılıyor mu, yani sezeryan olacaklara?
36 hafatayı doldurayım ansinoh sürmey de başlıycam. şu an sadece karnıma sürdüğümden sürüyorum. çok elleme korkuyorum şimdiden.
chnbcim, haftaya dimi serklajın? eşin tarafının ilgilenmesine sevindim. rahatın iyiymiş. inşallah zor da olsa sonu iyi olacak inşallah.
bu oğlanlar bize kızlardan dhaa fazla naz yapıyor ya. sağlıklı olsunlar da herşeye değer. herşey unutuluyor doğduktan sonra diyolar, bakalım görecez inşallah.

günlükçüm, kan verilmiş. kan can olsun inşallah bebişine. chnbye dedim bu oğlanlar nazlı diye, ama bu topikte var galiba bişey, kızı oğlanı aynı nazlı. hayırlısıyla kavuşacağız inşallah ve tüm sıkıntılar unutulacak.

nazlımcım, sen nasılsın?sınavların var sanırım bu hafta. yazarsın pazartesi nasıl geçtiğini. çalışabildinm mi bu telaşede.
yeni doktorunun adını ben de duydum. inşallah iyi olur canım senin için, acıların son bulur. bunda herşey daha titiz inceleniyor anladığım kadarıyla. çok güçlü bi kızsın ama maşallah ve inançlısın.herşeyi atlatacaksın inşallah bu sabrın ve inancınla.. yanıdnayız hep, yaz buraya.

candaşçım, sen nasılsın?son gelişmeler neler?neye karar verdin?histereskopi olacak mısın?en son doktor kesin kürtajdan olmuş tıkanıklık demişti sanırım. bir de tatile çıakacakatın, toplarsın tatilde kendini.

minicikumut, szen, rolle, lale, paşam, ceza nasılsınız kızlar?ceza sen de tatile uzak yerlere gidemezsin sanırım. bebişler daha gelemden insanı hapsediyor. canları sağolsun.

chnb abla lonliness geldik kızlar gezdik biraz mudanyaya gittik deniz yüzü gördük :) ama çok yoruldum oğluş pipiyi açtı gösterdi ama uyuyordu babaya çekecek galiba :) üçlü test yaptırdık benim damarlarda problem var kan verirken sıkıntı yaşıyorum ellerimin üstünü delik deşik ettiler güç bela aldılar dr. 5 hafta sonra gel dedi yüzüm düştü hemen ne oldu dedi 5 hafta nasıl geçecek dedim anan seni ultrasonda bi kez görmüşmü dio :)
loneliness cnm hayırlısıyla zamanında gelir inşallah son aylar sıkıntılı da oluyormuş sanırım uyku problemi kasılmalar felan sen iyisin değil mi

nilde kuzum bende bir çok kadının bu olayı yaşadığını ve pek azının farkında olduğunu duymuştum dr.unu bende sevdim ne güzel değer vermesi ilgilenmesi nazlıma da sana da yeni dr.larınız uğur getirsin inşallah.. testler konusunda chnb ablaya katılıyorum dr.lar uyarsa yine isteğe bağlı kalsa o zaman daha çok dikkate alınır..

kızlar şu kürtaj muhabbeti gündemi meşgul edip duruyor gördükçe deli oluyorum elbette kürtaja karşı biriyim ama nüfus artsın die böyle bir yasaklamaya da karşıyım en çok kızdığım nokta insanlar bebeğini kaybediyor bebek sahibi olmak için çırpınıyor ve devlet hastanelerinde bu konuda yaşanana sıkıntıları hepimiz biliyoruz arkadaş önce bebek sahibi olmak isteyenin yanında ol sağlıksız gıdalardan ülkeni temizle doğurganlığın azalmasına önlem al sonra bebeğin yaşamasının bir hak olduğunu anlat anne adaylarını bilinçlendir ne bileyim ya..

evet canim yaa benim evde aynen gitti gidecek sekilde. esim de hic sevmez temizlik yapmayi , anca yemek yapiyor bana cok sukur onuda yapiyior yaa Allah razi olsun.. Annemde 5'inde geliyor aman artik bi gelsede stressten olecem. o gelene kadar 9 doguracam valla
sende dr'dan gelmissin.. doktordun soyledine guldum valla.. Annen seni gormus mu hic diye :)))) ne guzel masallah pipiyi gormusuz kiyamam yaa artik yavas yavas baslarsin hazirliklara canim.

galiba oyle lonecim, benimki 40. haftayi beklemeyecek galiba.. cok tirsiyorum anlatamam.. geceleri uynaip uyanip suyum gelmis mi nisan gelmis mi bakiyorum...
son ay benim cok agrili sizili geciyor, ayaklarimin sisligi hic inmedi.. insallah sende guzel haberler gelirsin canim. ben artik herhafta gidiyorum.. insallah zamaninda gelsinler bebisler,

nildecim canimmm cok uzuldum.. Rabbim bir daha yasatmasin insallah.. doktorunu ben bile sevdim , ne guzel anlatmis sana.. bundan sonra hersey guzel olur yolunda olur insallah canim

hellom nasilsin? sende gece gec uyuyanlardansin canim yaa..
cinar ne kadar tatli olmus bayildim , ayni sen yahu bu cocuk..
kaynanaya yollar gorulmus, esinle ters dusmektense bence gidiver canim yaaa.. aslinda hani dusunmeleri lazim bu bebis daha kucuk falan diye ama ne bileyim kendimi senin yerine koyuyorum.. benim esimde annesine, annesine ona cook duskundur.. bende Turkiyede yasasam eminim ayni seyleri basima gelirdi.. esim zorlardi gidilecek diye..
insallah canim keyfini cikarmaya calis...
ne kadar kilo verdiginide yaz olurmu .. bende baslarim herhahlde bikac ay sonra.. suan kilom 75.. dogumda 5'i versem 10 kiloda bana kalir.. bakalim insallah halledicez canim..
optum cinari tombis yanaklarindan.

beni unuttun bebem bende artık sizlerdenim chnb ve nazlının arkadasıyım bir daha olmasın lütfen

menmun oldum hay hay unutmam. Görüşürüz bol bol o zaman.

günaydın canlarım...

minikler, artık pipilimiz kesinleşti demek:) sağlıkla gelsin bebeğimiz...vallahi kürtajı attı ortaya gündemi değiştirdi...söylenecek çok şey var ama yeri değil canım benim...doğum kontrol yöntemlerine biraz ağırlık verilse dahada bilinçlendirilse insanlar hani seçim zamanları yapılan hatta boş yere yapılan masraflar afiş bayrak ne kadar gereksiz şey varsa bunun için bir sürü para harcanacağına daha mantıklı şeyler yapılsa...ama yazdıklarında çok haklısın...şunu söylemeden geçemicem siz doğurun gerekirse devlet bakar dediya bir bakan...bende diyorumki ÇOCUĞU DEVLET EMZİRECEKMİŞ...

nuray, canım açıklığın artmış dua ederken senin için hep hayırlı bir normal doğum olsun diye dua ediyorum biz loneyle belliyiz zaten bari sen normal doğum yap korkma canım bir arkadaiım anlatmıştı bebeği suyla bereber fışkırmış dışarı okadar güzel bir duyguyduki diyor sonrasında bir rahatlık ve uyuma isteği...ben çok istedim ama olmadı inşallah sen yaşarsın canım bu duyguyu...aferin esadımıza sözümüzü dinledi anneanneyi bekleyecek maşallah ona...

loneliness, teşekkür ederim canım..canım göğüs ucu problemi gerçekten çok zor hellonun dediği gibi iyi etmişsin aleti almakla...ben yaşamadım ama görümcemde az uğraşmadık sen kendin çıkarmaya çalış geçende hello yazmıştıya meme ucu yuvarlama yapın diye...bebek tutamıyor çünkü inşallah çabucak çıkar uçları canım...göğüsün küçük yada büyüklüğüne takılma yeterki süt olsun...zaten şimdi dolmuyor canım doğum sonrası salgılanıyor...kan için hastanede yatarken doğum yapmış bir bayanın annesi hemşirelerle konuşuyordu dediki yaaa bu ne kadar zor bir işmiş sütünü getirmekten bahsediyor tabii aslında dedi bir ay önceden başlıcaktık kompostu falan vermeyeki doğum sonrası heme gelsin sütü hemşire güldü dediki teyze sen ne yaparsan yap süt olayı hormonlarla ilgilidir süt doğumdan sonra salgılanır:)) hello yazmış ama bende yazayım canım dr bana saati hatırlamıyorum da akşam bir saatten sonra hiç bişey yeme demişti sabahda lavma yapılmadı bu yüzden ama doğum sonrasında eve çıkacağım gün gaz çıkardınmı diye sordular bende çıkaramamıştım bu nedenle yapıldı bende senin gibi çok korkuyordum hellonun anlattığı gibi şırıngayla sıvı veriliyor dedimki hemşireye çok acıyacakmı oda dediki bitti bile:)) sonra 1 dak bile sürmedi tuvalette aldım soluğu:)) hiç hissetmiyorsun canım sanırım seninde canın benim gibi tez...allah yardımcımız olsun...bu arada yapılacak ne işin varsa şimdiden hallet canım sakın son günlere bırakma işleri biz yapmıyoruz ama göstermek peşlerinde dolaşmak bile yetiyor...

hellom, çınarım ana kuzusu yaa gözlükde ne yakışmış paşama maşallah nazarlardan korusun allahım...

chnb, canım ne zamandı serlaj? nasılsın bu arada?

nilde, bende üzüldüğümü belirtmek istiyorum canım...ama bu bebişler ne kadar nazlıysa anneleride onları dünyaya getirmek için bir o kadar çaba sarfediyorlar drlarında en iyisini buluyorlar onlar nazlansın dursunlar bakalım nereye kadar:)) hayırlısı olsun canım benim inşallah bu dr takibiyle hemen gelir bebişimiz...

datlumm, yazmıyor artık?

bizde büyük bir iş olan oda taşımasını dün hallettik ama ben mahvoldum belim çok ağrıyor...kasılmalar ve bebeğimin çıkmak ister gibi karnımı yamultması:) buda aşağıya olan baskıyı artırıyor gece tuvaletim gelince çok ağrım oluyor...hayırlısıyla yolu tamamlasaydık sağlıkla alsaydık kucağımıza...eşim zavallı dün çalıştı işten geldi saat 6 da başladık saat 12de yattık...bu sabahta yine işe gitti gece diyorumki hayatım hakkını helal et...son günler olduğu içinde sıkıştım acele etmeye çalışıyorum doğum sonrasıda bir süre yapamayacağım için...bunun dışında lone canım ütüleri yapayım çantamıda hazırlayacağım...yazarım o zaman...benim yine uykum gelmeye başladı yine görüşürüz öpüldünüz kızlar...

sezen, deniz lalesi, candaş, nazlım, ceza,minicikumut,pileo,paşam nasılsınız kızlar?

Son düzenleme:
gunlukcum allah razi olsun canim, bende hepimiz icin dua ediyorum.. insallah sizlerin dogumlarida kolay gecer cabucak ayaga kalkarsiniz.. benimde normal gorunuyor simdilik ama bakalim ins bi aksilik cikmaz.. odanizda hayirli olsun, kimbilir ne guzel olmustur.. ugrastiginiza degmistir. gule gule kullansin prensesler opuyorum canim

ben kahverengi akıntım geldiğinde gene kaybedeceğim bebeği korkusu beni bitirdi..anca geçen hafta kabullendim hamileliği diyebilirim canım..korkudan 2 kilo falan verdim canım...hala hayal kurmuyoruz..sadece en yakınlarımız biliyor..arkadaşlara falan söylemedik..annem burda hafta sonu için geldi..onunla vakit geçiriyorum bu hafta okul son karne notları ile uğraşıyorum canım..sen nasılsın?yaptırdın mı canım pıhtılaşma testini.ailenin tüp bebeğe bakış açısı değiştimi?rapor çıkartmak zor mu?o aşamalara gelmedin daha galiba.dualarım hep sizinle canım..kendine iyi bak.lütfen moralini yüksek tutmaya çalış.

benim aklımda abla ama doktora ne desem diye düşünüyordum..önümüzdeki randevuda nasipse 12 haftalık olacağım o zman söyleyeceğim dokyoruma..ya bakmazsa diye aklıma geliyor?senin serklaj günün belli oldu mu abla..çarşambamı?daha öncede sormuştum ama farketmedin galiba..serklejdan sonra normal hayatına dönebilecek misin?ayakta fazla durman rahim ağzını etkileyecek mi?uzun bir süre istanbuldasın galiba..oğullarım yazmışsın çok hoşuma gitti..çin takvimine bakmışmıydın abla?

kontrol iyi geçmiş canım sevindim..çarşamba doktordan gelince rahattım:)perşembe cumada iyiydim 2 güündür tekrar başladım,kendimi dinlemeye.3 ayı bitirsek biraz daha rahat edeceğim sanırım..bende kuzularımla ayrılacağım..4.sınıftım çünkü seneye 1. sınıflar:)halimi düşünemiyorum..
canım uzağa gitmem kuşadası 40 dak. ailem 1,5 saat uzaklıkta o kadar:)
nildemm üzüldüm canım..nasip değilmiş..doktorunla anlaşmana çok sevindim..meleğin tez zamanda gelir umarım...
hellom aydın yolculuğu tekrar başlamış:)
kızlar daha yazacaktım ama anemden çık emri geldi..daha sonra yazarım öptm

Nildecim gecmis olsun. Umarım bu doktor bu düşüklerin altında bir sebep varsa bulur da ondan sonra hayırlısiyla sen de bebegini kucağına aldığın günleri görürsün. En azından diğer degerlerin iyi gelmiş. Kendine dikkat et.

Son düzenleme:

Canım bir pembe yalan söyle. Yakın akrabamız bu yüzden bebeğini kaybetti de. Ben de sürekli takip ettirmek istiyorum de canım çünkü normalde pek bakmıyorlar hatta ölçmeyi bilmeyen dr ler var. Bir de İzmir yakın size bir perinatoloğa git ayrıntılı ultrasonla baktır hem ölçümü de düzgün yapar 12 haftada git...Canım yarın 15.15 te kontrol var serklaj şekli ve günü belli olacak. 7 . haftadan beri yatıyorum ve sonra da yatacağım... Sen de yorma kendini...

canım sagol çok iyiyim tartıda eksiyi gördüm ben çok ama çok mutluyum emeklerimin karşılıgını almak diye buna denir galiba

Minikler canım benim deniz görmek rahatlatmıştır seni. Oğlan kesinleşmiş galiba. Bir prenses var sadece. Bu gidişle oğlanlar evde kalacak yahu... Çatlak için ne kullanıyordun canım?

Bu arada Günlüğün ve senin devletin korunma yöntemlerine ağırlık vermesi fikrine bebek isteyenlere destek fikrine katılıyporum ama güya biliçli ailelerden kürtaj yaptıran da çok. Ben tamamen siyaset dışı fikrimi söylüyorum. Kürtaj bence de cinayettir. Fikri bile alınamayan bir yavruya biz istemiyoruz diye yaşam hakkı tanımamak. Bence de devlet bakmalı. Bir sürü çocuk sahibi olamayan insan yıllarca bebek bekliyor sırada. Bu bencillik değil mi ben doğurmayacağım bebeğim ölsün başkasına da yar olmasın. Benim 3 tane kaybım var ben bu konuda çok hassasım. Büyük bir insanı öldürmek istesek onun bizden önce davranıp bizi öldürme şansı var ama o bebeklerin yok. Ki sağlık ocaklarında her şey ücretsiz veriliyor ister aşı yaptır, ister spiral taktır hatta prezarvatif. İstisnalar hariç çoğu ihmalkarlık, bir kereden bir şey olmaz mantığı. Anne hayatı tehlikedeyse zaten izin verilir. Özgürlükler başkasının özgürlüğüne engel oluyorsa özgürlük değildir. Kürtaj da özgürce yapılan bir eylem olmamalı bence...

Bu sana ve Günlüğe karşı değil, benim şahsi fikrim . Benim dr m keyfi kürtaj yapmıyor soranlara ben can almak için değil can kurtarmak için yemin ettim diyormuş. Kimsenin can almaya hakkı olmamalı. Çocuk hakları evrensel bildirgesine bile konmalı bence... Geçen bence sözde demokrat bir kadın gurubu yürüyüş yaptı kürtaj hakkımız engellenemez. Peki neden bebeğin yaşam hakkı yok mu ya? Gayet modern bir kadın da cevaplarını gayet güzel verdi bence...Çok doluyum bu konuda. Dediğim gibi tamamen siyaset dışı görüşlerim...

Sözlerine aynen katılıyorum ablacım bunu bizim gibi bebeğini kaybeden anneler daha iyi anlar..hayvanların bile yaşam hakkını savunan bayanlar kalbi atan bir bebeğin hakkını neden savunmuyor..

Kürtaj bir korunma yöntemi değildir!! Bunu ailemde 3-4 kez kürtaj olan insanları bildiğim için diyorum...neymiş plansız gebelikmiş..hoop kürtaj..peki o bebeğin suçu nee! tartışılması bile yersiz..Ya baştan korunacaksın ya da sonuçlarına katlanacaksın..Allahın verdiği canı Allahtan başkası alamaz!

ceza cnm ben de dr.uma sordum ölçüm yapacakmısın dedim 13. haftamdaydım o da baktım rahim ağzı kapalı korkulacak bişey demişti sor cnm ihmale gelecek durumumuz yok bizim

chnb ablacım neden yanlış anlayım tabiki ben sana sonuna kadar katılıyorum kürtaja en çok karşı çıkanlardan biriyim ama insanın vicdanında olacak o yasak yoksa kim ne b.k yemek isterse yapacaktır onu ha yapan için ölümmü sonucu hiç acımam bebeğe acımayana bende acımam benim kızdığım neden bebek sahibi olmak isteyenlere yardımcı olunmuyor madem bu kadar değer veriliyor neden ilk kayıp dikkate alınmıyor bir de üniversite hastanesinde öyle canım yanmıştıki.. bizlerin maddi olanakları var düştük peşine çok şükür ama bebek steyip maddi durumu olmayan kişileri de düşünmeli.. bir de yeme içme konusunda dikkat ederseniz sağlıklı yiyecek kalmadı hormonlu ve gdo'lu bunlara izin vermek zaten insan hayatını tehlikeye atmak demektir.. söylediklerimin siyasi bi anlamı yok :) canı yanmış biri olarak söyledim rabbim isteyenlere nasip etsin

buarada ablacım çatlak için henüz bişey kullanmıyorum ama bu hafta arkadaşımdan isim alıp kullanacağım o çok memnun kalmıştı göğüs ucum yara gibi oluyo normalde de oluyordu acıma felan olmuyor ama ilerisi için korkuyorum onun içinde bepanten kullanayım diyorum önereceğiniz bişey varsa memnun olurum

Tabiki canım ben de çok kızıyorum benim fikrim alınsa bazı testleri evlilik için gerekli testler listesine koyardım. Keşke olsa tabiki 2., 3. düşük yapılmasını bekletmek de cinayet değil mi evet. Ama bir tarafta yanlış varsa bari o kapatılsın. Düşün insanların genetik sorunu doğum yapsa büyük olasılıkla özürlü bebeği olacak ama pgt ücreti sigorta kapsamı dışında bunlar hep eleştiriliyor hatta bir arkadaş mahkemeye verdi bu durumu. Yanlışları düzeltme yoluna gideceğiz ama bir yanlışlık düzeltiliyorsa da onun zamanı değil dememek lazım bence.

Bugün bir arkadaş Vazelin marka kako yağını tavsiye etti benim derimde pul pul dökülmeler var sırtım da isilik gibi oldu...

Evet kesinlikle kürtaj korunma yöntemi değildir. Acaba onu diyenlerin aileleri ne kadar planlı doğurdu kendilerini. Onları sonlandırmak isteselerdi cevap hakkı olsa kabul ederler miydi? Ben de biliyorum canım üniversite mezunlarını bile... Bilmiyorlar mıydı acaba korunmasız ilişkide hamile kalınabileceğini. 5-6 yaşında çocuk biliyor artık...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…