Kürtajdan sonra hamile kalma şansı ne kadardır ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi aylin_fatih
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Miniklericim Temmuzun 3'ü gibide adet olursam iyi olacak.Yani temmuz başınıda pas geçeceğim.Çünkü Haziran sonu izine ayrılacağım.

Yumurtlamadan sonraki zaman dilimim Ramazan'a denk geliyor.Bebek ile ilgili bir problem oluşturacağını sanmıyorum.

Benim ilk gebeliğimde Ramazan'a denk gelmişti.Bayramın 1. günü hamile olduğumu öğrenmiştim

Vardır bir hayır diyelim.Vee dün folikasite başladım.

Sanada şimdiden iyi tatiller dileyebilirim sanırım.

Oğluşun hareketlerini hissetmeye başladın mı?Yakındır hissetmediysende.

İyi bak canım kendine

minikler, canım ne kadar seminerleriniz devam edecekte olsa, müthiş bir yük kalkmıştır omuzlarınızdan.. hafiflemişsinizdir
rahat edersin bayağı.. dinlenmene bak canım.. cesaret mi, doğru diyorsun çünkü geç kalmakta istemiyorum..
kendine ve oğluşuna iyi bak canım

Selam kızlar ... Nasılsınız ? acayip işler var dünden bu yana bakamadım hiç topiğe. işimi hafifletmek üzereyim. birazdan tek tek yazcam :) bu gün son iş günüm yarın tatil :)) izne ayrılıyorum :)

demek tatile gidiyorsunnn.. ohhh misss
bende istiyorum bende bendee ..ama ne mümkün:)
benimde iş çok, ucundan tutardım yoksa..
fırsat bulursan yaz, tatildeyken..kendine iyi bak canım

chnb ablacım, kolay değil.. zorlu bir operasyon geçirdin..
şükür ki herşey yolunda.. acısıda hafifleyecektir kısa zamanda.. neler hissediyorsundur tahmin ediyorum..ince ince sızlıyordur
sabret, sık dişini.. sonu çok güzel olacak Allah'ın izniyle.. bebişi kucağına aldığında, çekilen herşeye değecek
normal doğumun sancısını 2 kere sonuna kadar yaşadım, ama sezaryende oldum..
hangisi dersen hemfikirim, normal doğum..

kendine iyi bak.. pc kullanmak içinde yorma kendini..
uzun uzun yat canım..görüşmek üzere,hoşçakal ablacım:80:

asesulfam, canım ben bekliyorum zaten arkamdan sizi ayağımı kaldıramıyorum zaten bayağı bir sürüklüyorum arkamıza hepinizi takayım diye:)) canım okuyoruz araştırıyoruz inşallah bu konudada pratiğe dökerken okuduğumuz kadar kolay olur...kızım son günlerde çok zorluyor beni...hayırlısı bakalım...

nilde canım sanırım klomene başladınmı? tekrar dra gittinmi? nasılsın?

chnb, okudum seni göremeyince tedirgin olmuştum çok şükür yazmışsın...canım sezaryenden sonra ilk kalkış aklıma geldi dün gece eşime diyorumki o anı hatırlamak bile istemiyorum ne yapacağım...seninkide zor bir operasyon canım bu kadarı oldu bebeğin sağlıklıya geçecek inşallah canım allahım yardım etsin...

candaş, tatil tarihin gelmiş bile canım...iyi tatiller moral olsun sana canım...

nazlım, benimde kürtaj sonrası 24. gün olmuştu ama adetti yani...bende dra falan gitmedim adet diye düşündüm gerçektende ondan sonra kide 25 gün sonra olmuştu...neyse inşallah kötü bişey yokturda erken olsun adet kanaması olsun...ben çok sevinmiştim erken adet oldum diye çünkü çalışmalar yeniden başlayacaktı:))

hilal ve minikler, canlarım bende kesinlikle okula göndermek taraftarı değilim ama anaokulunun hangi okulda olacağı henüz belli olmamış komşumuz sormuş bu ay sonunda belli olacakmış...anaokuluna vereceğim...ben dediğiniz gibi evde bişeyler yaptırıyorum ama özellikle sayılarda çok zorlanıyor çok çabuk unutuyor...bende üzülüyorum bazen daha yolun başındayım ama öğrenemeyecek diyorum...bide şu var kızlar bendeki dergilerde harfler eski yazılışlarıyla el yazısı değil yani şuanda öyle öğreniyor al yzısınıda okulda görecek kafası iyice karışırmı aceba?ama harfleri öğretirken mesela m harfi mmmmm diye öğretiyorum me demiyorum yani...minikler canım kızımı istiyorsunuz öylemi:)) babası kızları dr olsun istiyor...damadımızıda dr yapında verelim canım:) şaka bir yana hayırlısı bakarsın olurmu olur yani hayat sizlerden iyi ailelermi bulacağız canım...canım benim ayağın gerçekten erken şişmeye başlamış yaptığın herşeyi tuzsuz yap destinada senin gibi çok erken başlamıştı şişlerim beni gören herkez acıyarak bakıyordu gerçi şimdide öyle bakıyorlar ya:)) insanı rahatsız ediyor allah yardım etsin canım...hilalim, gerçekten yorucu bir yıl yaşadın canım diğer senede yorucuda olsa mutlu olacağın bebeğine kavuşacağın bir yıl geçirirsin inşallah...

nurayın annesi gelmiş kızlar merak edenler için yazıyorum geçen facede yazmıştı...

loneliness, devrem:)) canım ağrılarımla bereber günlerim gelip geçiyor...belki sizde olmuyordur çünkü benim dikiş yerlerim çok acıyor..sanırım içten açılmaya başladı...acı veriyor...canım ben senem ve hellonun dediği kullan at iç çamaşırını araştırıcam inşallah burda bulabilirim...rahat bişeye benziyor...doğum sonrası iç çamaşırı şişlikten dolayı çok sıkıyor zaten bide sıcakya dikişlerde var sende bak istersen...aklıma gelenleri yazayımm...yengem hastane çıkışı almıştı içerisinde 2 takım var biri zıbınlı diğeri tulum ikisinide koydum ayrıyetten bir takım daha koydum içliği zıbını alt ayaklısı çorap eldiven bere extra aldım bazen kakası bulaşıyor...penye yelekte koydum 2 tane ince battaniye biri hastane çıkışında vardı zaten birde yedek...nazar boncuğu taktım hastane çıkışına...kendime 2 takım gecelik koydum birinde sabahlık var ama yanıma yelekte aldım çorap aldım 2 çift... emzirme südyeni bir tane var bu hafta bir tane daha alıcam onuda koyacağım...terlik, atlet koydum ben hatırlamıyorum ama eşim diyorki ameliyattan çıkınca çok üşümüşüm...büyük markete gidemedik daha eşim çok geç geldiği için ama bu hafta alacağım küçük biberon emzik bide emzik için emzik kabı oluyor canım ondanda al mutlaka yere düşüyor bir şekilde bunu önlersin...kızımdan kalan var...senem göğüs kalaknı diye bişey yazmış ondanda bakıcam...orumlarda iyi bişey olduğunu yazmışlar senemde memnun kalmış zaten...diş fırçamıda alıcaktım ama geçen hastanede dolapta olduğunu gördüm...tarak alırım, kızımın kırmızı bir tacı var onu alıcam:)) aklıma gelirse yazarım canım yine...

sezenden ses soluk yok ne yaptı aceba?

datlum terkmi ettin bizi(

sezencim sen nasılsın. kafam karşık kızlar biraz unuttuğum varsa affola.öpüyorum hepinizi.
iyyiyim hilalim çok şükür çiş eğitimine başladık..Allahım kafayı yiycem yaaa...guertırıma yapmış çişini makinaya sığmıyor napıcam ben çiş kilotu aldım bakalım işe yarayacakmı..halılarıda toplamayı düşünüyorum..ya daha yeni yıkattım..ne zormuş bu çiş eğitimi(

Sen nasılsın canım nasıl gidiyor..karneler verildi bugün yeğenimde aradı karne hediyesi istemek için Artık bi tatili hakettiniz canım senin hele bu kadar yorgunluk ancak bebişinin gelişiyle geçer sanki:)
chnb ablam nasıl oldun şimdi daha iyimisin..Aklımdasın hep..ve dualarımda:)
asesulfa canım nasılsın bıraktınmı korunmayı...görüşemiyoruz ne zamandır..beraber bırakalım bence ..bakalım hemen hamile kalabilecekmiyiz zaten..
candaş nasıl gidiyor tedavi?tatilde gelir inş. bebeşimiz bekletmeden:)
ceza yeğenim nasıl?
günlük nasılsın canım..nasıl gidiyor az kaldı kavuşmaya:)
minicik umut bu ay bırakıyormusun korunmayı..beraber bırakalım canım..doktordan geldiğim gün bırakmayı düşünüyorum doktor başka bişey demezse yani 3 gün sonra:))
nuray lone sizler naptınız kızlar sayılı günler kaldı artık...yatmak kalkmak iyice sorunlu hale gelmiştir:)
Allah yardımcısı olsun buradaki tüm hamilelerin..:) ve hamile adaylarının

Son düzenleme:
minicikumut, canım benim senin tatilede az kalmış...fethiye süper biryer anısı var bende saklı:)) eşimden öncesi tabii...

hellom, canım benim yine kızdırılmışız:)) ah enişte vah enişte anneye yapılmaz bunlar:)) canım çınoylada dudak bükmece oynamışsınız sıkma canını olur öyle şeyler hele bir konuşsun sen o zaman gör...canım kaç gecedir ağlıyorum kızıma kızmaktan bana gına geldi o yaptığından geri kalmıyor...çocuk ama bazen büyük insanmış gibi davranıyorum suçlu benim bunu biliyorum ama sinirler tepeme gelince gitmek bilmiyor...daha bu sabah tutturdu nenemler dışarı gitti ben burda kaldım tek kaldım sanki evimiz hapisane çocuğu hapis ediyorum bir bunalım geçirmişim bide ağlıyor biliyormusun hani izin istesede vermesem haklı diyeceğim ortada bişey yokken ağlayarak bişey istemesi öldürüyor beni...dellendim bir bağırmışım hem o ağladı hem ben oturdum ağladım...offf ne kadar zor biliyormusun senin dediğini hiç bir zaman kabul etmiyor hep benim dediğim olsun istiyor ne bileyim....eşimde diyorki sakin ol sen çok çabuk parlıyorsun...ama hergün aynı şeyi yaşarsan gelde parlama dimi ama...sonrada geldi anne çok özür dilerim bir daha yapmıcam kaç bir daha yapmıcamlar biliyormusun:)) seninkide elinden kaçmış canım oyyy kurban olsun teyze o dudaklara kız o dudak büzüşünü yerim ben onun yaaa...üzülme canım benim...alara da artık bu mübarek sesime alıştığı için uslu bir bebek olur diye düşünüyorum:)) annesinde maşallah öyle bir ses varki akıllara zarar kız benim bağırmamı görsen duysan bir:)) hadi üzme tatlı canını...annesin sen onu isteyerek incitecek en son kişisin...

banada gelince, ağrılarım hat safhada özellikle dikiş yerlerim...gece uyuyamıyorum ama yinede bin şükür...ayaklarım şiş...akşamları eşimle temizliğe devam:)) salı gününe az kaldı...kızım la evcilik oynuyoruz hastane çantalarını alıyor canım bende senin gibi hamileyim oğlum olacak diyor:)) ne kadar kaldı bizim 3 gün kaldı diyor...

chnb, canım benim kızımda senin oğlun gibi ilk dra kontrollere gittiğimde anne kardeşim çıktımı diye sorardı artık karnım büyük olduğu için kaç kaldı diyor:))

günlükcüm sezaryen mi olacaksın, günün belli mi?
3 gün mü var yoksa..ayyy bende heyecanlanıyorum bak

ewt bahsettiğin gibi iş uygulamaya kalacak günlüğüm, hamileyken -kardeş ,kardeş kıskançlığı, ws- bu konuları takip ediyordum, farklı bir süreç, altından kalkarız bizlerde inş canım
oğlum beni endişenlendirmişti..hep kardeşi olsun istiyordu.sonra hamilelik oldu,bozuldu, üzüldü falan.. sevdirmeye çalıştım.. ''ama sen çok istiyordun hani kardeşim olsun diyordun'' dedim.. ''vazgeçtim'' dedi yaa ..sonrasında alışıp, benimsemişti ama..herkesin yanındaa.. ''annemin karnında kardeşim var'' diyordu..bazen olmadık yerlerde diyordu.. o hala olayların farkında değilken, ara açılmadan yeniden o yola gireriz umarım.. hala karnımı seviyor çünkü..

sezenciğim, canım sağol yuvarlanıp gidiyoruz:)) çok şükür iyiyim canım...zorlu bir yola girmişsin:)) canım ben yazın eve halı sermem yıkayıp kaldırırım kızıma çiş eğitimi vermeye başladık ilk yarım gün resmen işkenceydi eşim ve ben nasıl yorulduk anlatamam wcye götürüyoruz yapmıyor ağlıyor içeri getiriyorz yapıyor sinirlenmemeye çalışıyoruz wcye götürüyoruz kızım bak buraya yapıcaksın falan:) neyse baktık olmuyor bağladık altını öğlen uykusuna yatırdık açtık interneti anammmm ne görelim söylediğimiz yaptığımız herşey yanlışmış:)) sonra neyse uyandı çişi gelince evin ortasına yaptı ilk ama bacaklarının arasından aktığı için ilk görüyorya korktu bizde eşimle alkışlamaya başladık aferin sana şiç yapıyor benim kızım falan her yaptığında alkışlıyoruz oda gülmeye başladı o yapıyor bezle biz arkasından siliyoruz:)) o günden sonra bezi hiç kullanmadık gecede takmadım yatağa naylon serdik 3 gün sürdü çişini 2 günde söyledi 3. gün kakasını söylemeye başladı geceleri kaldırdım hep bir zaman sonra şiçi geldiği için geceleri aylayarak uyanmaya başladı anladımki çişi geldi bazen altına kaçırıyordu tabii...1 sene sonrada geceleri kalkmamaya başladı canım...sana diyeceğim oki sabır gerekiyor sabret canım benim bide kararlı ol olmuyor diye beze tekrar dönme ve gecede sakın bezleme bezi bırakıyorsan tamamen bırakmalısın...bir arkadaşım gece bezini şöyle yapmış yatırırken konuşmuş oğlum bak altını bezlemiyorum çişin gelince anneye söyle demiş...o uyuyunca bezi bağlamış sabaha karşıda o uyanmadan bezi çıkarmış çocuk kesinlikle görmemiş ve 1 hafta kadar sonra bir daha takmamış...

evet canım sezaryen olacağım...tarih 19 haziran görünüyor tam olarak salı günü belli olacak canım...canım benim kızımda kaybettiğim bebeğimde ilk günlerde hiç istemedi kardeş istemiyorum ben diyordu sonra kayıbım oldu tabii buna hamile kalınca 4 aylık olana kadar söylemedik ben kontrole gidince annem söylemiş...eve gelince dediki anne senin karnında bebekmi var derken zamanla alıştı şimdi kardeşim olacak diyor birde çevremizde arkadaşlarının kardeşleri oluyor onları görmeye gidiyoruz birazda bu etkiledi daha bir seviniyor...senin oğlunda alışır canım kıskançlık elbette olacak canım ama kötü şeyler yaşanmadan atlatalım hep dualrım bu yönde...canım bence sende erteleme hazır bu senede oğlun anaokuluna gidiyorken bebek olsun ilk okula başlayınca bizi zor günler bekliyor canım...meraklı mink dergisini bizde alıyoruz canım çok güzel bir dergi...ben birde boyut yayınlarının anaokulu dergisi seti var onu yaptırıyorum canım...

sezenimm.. dr'dan müsade çıktı , bırakabilirsin dedi.. belki bu ayı atlarım.. tamam seni bekliyorumm canım

çiş eğitimi biraz sabır istiyor canım.. altına alıştırma küloduda giydirme, normal külodunu, taytını şortunu giydir..
halılarını kaldır.. gece yatak içinde ,altları naylon olan lastikli çarşaflar var ondan kullanabilirsin, yada çarşafının altına serebilirsin..
ben külodunu ve şortunu giydirdim.. sık sık sormaya başladım -çiş geldimi- diye.. 3-4 kere koridorda, oda da çişini kaçırdı..
.. ama bunlar 2 gün içinde oldu.. 3.gün ikisinide söyleyip, tuvalete yapmaya başladı.. kolay gelsin , sabırlı ol canım..
ama geceleri uyandırıyorum, uyanamıyor çünkü..yakalamış oluyorum yani ben

chnb ablacım evet dinlenecem inşallah. ağrıların tez zamanda geçsin inşallah.

candaşım tatile çıkılıyormuş hadi bakalım stressiz güzel bir tatil geçir ve bomba gibi dön.

miniklerim bi yaşasınnnn tatil de benden. umarım bu tatil bana her konuda yarar:)))) maçlar başlıyor az kaldı:)))

minicikumut canım birlikte veririz inşallah o güzel haberleri. aynı zamanlarda tatile başlıyoruz 3 haftayı geriye saymaya başladım bile:)))

günlükcüm sağol canım benim. destina için en güzel kararı vermişsin. okul meselesini de halledersiniz umarım. anaokulunda oz zorlandıklarını hep halledecektir emin ve rahat ol. kitap yazılarına gelince biz çocuklara düz harfleri göstermiyoruz nerdeyse onlar kendileri öğreniyorlar,zaten çoğu benziyor.el yazıyı öğrenen diğerini de okuyor. hiç sıkıntı değil zaten 1.sınıf ders kitapları bile düz yazı. ancak ses olarak çıkarmak çok önemli me değil de mmm gibi doğrusunu yapıyorsun yani. bu sene hazırbulunuşluğunu tamamlasın diğer sene bomba gibi olur merak etme:))) bu arada az kaldı zorlanıyorsun sanırım. allah yardımcın olsun canım. sağlıcakla gelsin alaramız.

sezencim canım zor olduğunu söylüyorlar allah yardımcın olsun stres yapma öğrenicek bi şekilde. korunmayı da hazırsanız bırakın artık sahalara bekliyoruz:)))

bu arada datlumu bende çok merak ettim. inşallah herşey yolundadır.

canım sağol tek tek yazmışsın. ben de araştırmalarım sonucu hepsi var canım, aldım hepsini. tek eksiğim göğüs kalkanı. onda da okuduğum yorumlarda gereksiz görenler de vardı, o yüzden almamıştım. bu saatten sonra buralarda bulabilir miyim bilmiyorum. alışverişimin büyük kısmını istanbuldan yaptım çünkü. yelek de annemin tavsiyesiydi, hem bebişe hem kendime koydum., çorap da. ağız mendili koydum.emzirme atleti ve sütyeni aldım, 2şer tane. atılabilen çamaşır da aldım bir paket 4 tane var içinde. ayrıyeten yüksek belli hamile kilodu da aldım, dikişleri acıtmıyormuş. hasta bazi almadım bir de. normal gece pedi koydum şimdilik, kimi gerekli diyor kimi gereksiz. ama komşum dedi ki hastanede veriyorlar, eve çıkarken de yedek vermişler. daha sonra da bebek bezlerinin büyüklerinden almış. bakalım duruma göre eşimin de alabileceği bişey lazım olursa.
emzik, kutusu, askısı, biberon hepsinden aldım. bir de daha önce de yazmıştım göğüs pompası ve göğüs ucu çıkartıcı ve kremi. bez aldım 2 numara, alt değiştirme örtüsü aldım atılanlardan. yendidoğan ıslak mendil ve nivea bakım çantası aldım, içinde şampuan, pişik kremi, yağı falan var.
iki tane lohusa geceliği, tane de alt üst pijama şeklinde aldım, sabahlığı da var. göğüs hizasında gizli fermuarları var, göğüs çıkartmak için. inşallah sağlıkla doğarlar da emerler.taç almadım bir de, büyük ihtimal ince çember gibi bişeyler örterim başıma. sadece resim çektirmek için için taç alırım belki.
hastane harici almadığım mevlüt kıyafeti ve bebek şekeri kaldı sadece. herşeyi tamamlamak istemediğim için bunları bıraktım şimdilik. herşeyi tam demek istemiyorum çünkü.mevlüt kıyafeti de bebeğin ağırlığını kestiremediğim için almadım. ben çıkamsam da zamanı gelince annemin veya kaynanamın kendi başına alabilceği bişey ne de olsa.
bebek şekeri işinde de kafam karışık. hastanede mi dağıtılıyor, yoksa mevlütte mi?yoksa isteyen istediğini mi yapıyor?
akşam burda depremi çok hissettik. çok korktum. aklıma ilk bebeğim geldi.

yarın kontrlümüz var inşallah herşey yolundadır. doktor erken doğum riskin falan yok derse annemi bi 10-15 gün salıcam. canı sıkıldı, bunaldı iyice. daha 1 ay var çünkü. sonra da kalacak, ,iyice bunalacak, apartman hayatına alışkın değil.

dikiş yerlerim acıyor diyince içim bir ürperdi tekrardan sezeryan konusunda. ama ben kendimi biliyorum, normal doğuramam. bunu dün de gittiğim kuaför de döyledi. sadece kaş bıyık aldırıyorum, onda bile rahat olamıyorum.
daha önce alttan muayene olduğum bayan doktor da aynı şeyi demişti bana, sen kesinlikle normal doğuramazsın diye.
daha bu doktorum alltan hiç bakmadı, inşallah bakmaz da. belirgin çıkık kalçalarım yok, belimden nerdeyse düz iniyor.o yüzden çatı mıdır nedir, benim elverişli değil, ben kendimi biliyorum. üstelik kullandığım kan sulandırıcı iğne vesaire. mecburum sezeryane.

canım geçmiş olsun. ben seni hatırlıyorum, geçenkinde de düzenine zor dönmüştün. çünkü ben de senin gibiydim ve aramızda 1 ay vardı. hormon hapları vesaire kullanmıştık kanamalar için. inşallah bunda daha çabuk düzelirsin canım. sabır et. çok zor biliyorum, hele ki sen ikinciyi yaşıyorsun. ama bir şekilde o günleri atlatmıştın ve hamile kaldın. inşallah yine öyle olur canım. pıhtılaşma testlerini yazmışsın ama ben onların kısaltmalarını anlayamadığım için yorumlayamadım. ama eksikler varmış arkadaşların yazdığı kadarıyla. canım benim 4-5 sayfa tutmuştu o testler. yani çok faktör var bakılması gereken gerçekten. istanbulda cerrahpaşada yaptırmıştım ben. normalde 1 tane de yapmıyolar,araştırıp gitmiştim, Allah günah yazmasın 2 demiştim testlerin yapılması için. hala test yaptımayanlar varsa bu yöntemi deneyebilir, daha önce de yazmıştım.

candaş[/Biyi tatiller olsun, bol bol moral depola güneşten d vitaminini al ve gel.

hilalcim sabah yazını okudum okullar tatil oldu yazını o kadar içten olmuş ki , hastalıklarla uğraştın ama helal olsun o çocuklara hiç yansıtmıyorsunuz her öğretmen sizin gibi mi yoksa bizimkiler mi böyle tatlılar bilemedim. Benim için yazdıklarına teşekkür ederim. İnşallah öyleyimdir. Okurken farkettim böyle hızla vurmadım da böyle numaradan yapma diyordum bu sefer pıt sesi geldi offf işte acıtasyon yaptı :))) ne semineri var bu arada

sezencim selamlar

günlük kuzum ana okulu süper olmuş hem sosyalleşir hem kafası dağılır hem oradakilerle uğraşmaktan size saramaz :))) el yazısı olayına gelince elinde sonunda kafası karışacak zaten o mevzu çok ilginç çocuklara el yazısı öğretiyorlar tüm kitaplar düz yazı offf 5,5 yaşında okul mu olurmuş ya, biz tazı gibi koşturuyorduk ortada.
herşeyin hazır olduğuna çok sevindim.
Bende çabuk sinrileniyorum ama eşime bir haller oldu töwbe ya, adam hamur gibi geliyor yatıyor gidiyor yatıyoar, dün ona kızdım yatmaktan oturmaktan poponda yara çıkacak diye bugün ayakta duruyor niye ayakta duruyorsun dedim oturunca sana batıyor diyor ooo dedim ben nerdeyim sen nerdesin otur diyince paaaat diye kendini bir koltuğa atışı var. Düzelir kendi haline bıraktım. Benim sesim henüz duyulmadı ama alt komşumun sesi süper elaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa alllahımm diye bağırma sonra ağlama klasik üçleme :)))))
loneye devrem dedin ya koptummm
bu arada bulabilirsem falan dediğin şeyleri istersen ben bakım senin için alım gönderim aklında olsun yani aynı şey diğer kızlar içinde geçerli.
bir de her mevzuda ben emiziremedim fdiyorsun da senin durumunda kimse olsa emziremezmiş kendine haksızlık etme bacım.
ayrıca o ayağa kalma off bomba korse diyorum başka bir şey demiyorum korsem olmasa kalkamazdım.
[B]loneyle yazdıklarınızı çabucak okudum. Diş fırçası, macunu, tarak, roll on, parfüm (ben deli gibi terlemiştim) tarak, toka, çorap makyaj malzemesi eksik ben makyaj yapıp girmiştim ameliyata kağan çok gülmüştü sonra aktı tabiiii çok komiktim :) bebek içinde pişik kremi bilmiyorum geekli mi ama burun aspiratörü şiddetle tavsiye ederim
.

lonecim işine karışmak istemem benim karışılsaydı uyuz olurdum ama normal olabilyorsa çek acıyı kurtul derim . Benim o kadar ağrım olmamıştı.

chbn ayy Allahım acil şiaflar versin, gazın geçti mi tatltım.

asesulfam şekerim seni tanımadım sonradan çıkardım. İyisin inşallah.

kızlar tuvalet eğitimi muhabbeti yaptık benimde kafam o konuda çok karıştı ayan mı oldu size bilmiyorum ama 2 kitap okudum. Kafama takılanlar var ocak anneleriyle bir türlü kaynaşamadım, sizlere sorayım o zaman aa özelden mesaj atayım. salı günü falan atarım olur mu

mrb kızlar..beni merak eden arkadaşlar hepinizden çookk çooook çooooook özür dilerim.allaha şükür iyiyiz.dışardan göründüğü kadarıyla bi sorunumuz yok inşallah içerde bebişin keyfi de yerindedir çünkü bişey hissetmiyorum henüz..

chnb ablacım hastaneye yatmışsın ist gitmişsin operasyonda başarılı geçmiş çok şükür çok sevindim..zaman çabucak geçsin kucağına aldığın günleride görelim inşallah..şimdi nasılsın?

hilalcim neler atlattın sen bu yıl dirayetine hayranım canım aşılama olmamış ama vardır bu işte de bi hayır bebişimiz doğal yollardan gelmek istiyo demek ki sefa gelsin hoş gelsin ama daha çok bekletmesin anneciğini..

nildem çok geçmiş olsun sanada canım kimyasalın arkası gerçek olsun inşallah.bu forumda okumuştum çok sende okumuşsundur mutlaka kimyasaldan sonraki ayda hamile kalan çoktu müjdeli haberi verirsin en kısa zamanda inşallah tatlım..

günlüğüm hazırlıklar tamammış canım az kaldı ne güzel alara hanımla yakında tanışacağız..destinayla birlikte ne maceralar yaşayacaksınız bakalım..bi ara senin kız olacak sanırım diye yazmıştın bana senin gibi cimcime bi kızım olacaksa neden olmasın:)) okul konusuna gelince arkadaşlarda yazmış anasınıfına göndererek en iyisini yaparsın canım bu sene tam anlamıyla bi karmaşa olacak hem kendinden büyüklerle aynı sınıfta olma olasılğı da var canım tam oyun çağında hem destina 1 e başlayana kadar en azından sistem de oturmuş olur biraz..

nuray annen gelmiş sanırım canım çok sevindim doğuma yetişti yalnız kalmadın oralarda.senin doğum günlükten sonra olur gibi geliyo bana hayırlısıyla kavuşunda canım..

hellom çınar ne kadar tatlı olmuş öyle geçen face de resimlerini gördüm eşimle baktık bayıldık nazarımız değmesin inşallah çekik gözlerine bayılıyorum.yazdıklarınıda okudum gerçekten faydalı bilgiler veriyosun unutmam inşallah yada ilerde başını ağrıtırım artık canım..

minikler sen nasılsın canım bebiş yoruyomuş seni tabi okulda şükürkü tatile denk geldik değilmi.bende son zamanlarda senin gibi okulda yoğundum bedenen yorlmasanda kafa olarak yoruluyo insan.. testler güzel çıkmış gözün aydın bu arada..

ceza sen nasılsın canım sende yoğunsun bu ara sanırım okulun son zamanları gerçekten yoğun geçiyo bide sen öğrencilerini mezun ettin sanırım ne mutlu sana ben ara sınıflarda aldığım yada okul değiştirdiğim için o mutluluğa erişemedim henüz..bebiş nasıll herşey yolundadır umarım canım.

candaşcım tüp bebeğe karar verilmiş.hakkında hayırlısı olsun canım bebiş öyle gelmek istiyosa gelsin yeterki gelsinde sen tatilini yap kafanı dinlendir bi inşallah herşey yolunda gider..

asesulfam , sezen sizler nasılsınız..dr onay çıkmış sanırım sizlerdende güzel haberleri de duyarız inşallah..

lone senin de hazırlıklar tüm hızıyla sürüyo sanırım bir aydan düşmeye başladı bizde sizin gibi o günleri görürüz inşallah.

minicikumut korunmayı bırakıyosun sende sanırım hadi rast gelsin ilk denemende bebiş konsun göbüşe:)

nazlım senin sonuçlarda güzel çıkmış sevindim canım korunmayı bırakacakmısın 3. de yüzün gülsün inşallah canım..

bana gelince yazmadım iki üç haftadır biraz sıkıntılı ve yoğundu..böyle zamanlarda biraz içime kapanıyorum sanırım..yıl sonu için iki gösteri hazırladık çocuklarla o arada müfettiş geliyo dediler buraya da yazmıştım müfettiş takıntımı hadi hop eksik formlar ölçekler uğraşta uğraş müfettişin gittiği okuldaki arkadaşlar o belgeyi istedi bu belgeyi istedi derken 1-2 hafta belgelerle geçti tüm işleri bıraktık okulda herkes harıl harıl belge tamamladı ama ne oldu müfettiş gelmedi tabii.son haftada piknik gösteri notlar derken bugün karneleri verdik ayrıldık benim bıcırıklarla..bu sürede eşimle takıştım bi ara konuşmadık falan.son bir haftadır da tatil sendromu başladı bende eşimin memleketine gideceğiz beni bi sıkıntı basıyo yine önceden bana karşı tavırlılardı ama ben tavır almadığım için bu kadar sıkılmıyodum son yaşadıklarımızdan sonra bende tavır aldım aramadım bile hiç o yüzden iyice gerildim sanırım.eltim doğum yaptı 4-5 gün oldu onu bile bugün arayabilidm.o da geçmiş olsun bile demeyenlerdendi.allahtan tlf da biraz sıcak konuştu da gerilimi dağıttık gibi biraz.hafta içi de kontrolümüz var meraktayım inşallah herşey yolundadır..tecrübeli hemişlerimize bi sorum olacak bide kasım annelerine baktım karınlar almış başını gitmiş maşallah 6-7 aylık gibi benim öyle büyük bi karnım yok normal mi bu son bi haftadır da bunun stresini yaşıyorum..hiç bitmiyo kafaya takacak bişey buluyorum illaki..

canım çok geçmiş olsun şükürki tatie girdik dün bizim de yıl sonu gecemiz vardı çocuklarım şahaneydi en çok alkışı benim miniklerim aldı bi kez daha gurur duydum onlarla ve tüm yorgunluğum gitti sizin nasıl geçti geceniz önce eşle ilgili gerginliğe değineyim ben kızlara da yazmadım ama fena kapıştık sanırım duygusallık hormonlar bizi sakin davranmaktan uzaklaştırıyor bir de gerçekten özel ilgi bekliyoruz herkesin normal davranışları artık yetmiyo :) bu dönemde en zor görev eşlerimize düşüyor ama onlar da henüz babalığın farkında değiller bebeğimi ben yaklaşık bir haftadır net hissediyorum ve şimdi herşey daha da farklılaştı içimde bişey olduğuna ben bile yeni inanmaya başlamışım aslında memleket tatilini biz şükürki iptl ettik bursa dışına çıkmıyoruz eşim bi yere gidemeyiz dedi korkumuzdan çıkamıyoruz yoksa çok şükür herşey yolunda ama çok gitmek istemiyorsan bu durumu dr.unla halledebilirsin mmeleket yakınmı bilmşyorum ama yolculuğa çıkmayın diyebilir üzme tatlı canını biz üzüldükçe o da hissediyor.. göbüş konusuna gelince ben de kasım annesiyim sözde ama cumhuriyet çocuğu olacağını sanıyorum :) göbüşümü ben iki aylıkken bile saklayamıyordum tabi kendi göbüşümde vardı kışlıkların altında gizliydi şimdi de kocaman ben de büyük olmasından tedirginlik duyuyorum komşum diyorki ben kendim 4 aylık olana kadar göbeğimi farketmedim :) bebeğin bulunduğu yer minnak bişey zaten karın büyüklüğünü araştırdım bi yerde göbek çok çıkıyorsa vücut fazla gaz yaptığı içindir diyordu üstelik ben kasım annelerini her gün olmasada sıklıkla okumaya çalışıyorum çoğu zaten benim gibi göbüşlü olduklarını yazıyorlar bebeği hissetmediğin içinde gerginlik yapma 20. haftaya kadar hissedilmeyebiliyormuş cinsiyet henüz belli olmamış anladığım kadarıyla o zaman günlüğün tatlı cadılarından bi tanede sana geliyor :) kız çocuk hem geç belli olur hem de geç hareket eder denilmişti bana ben 13. haftamda öğrendim cinisyeti 17. haftamda da gözlerimle görebildim pipiyi :) kızlar doğum sırasına girdi bizde heyecanla bekliyoruzya inşallah allah nasip ederse bizde sen chnb ablacım ceza aynı dönemlere denk geleceğiz aynı muhabbetler bizim aramızda olacak :)

hello bağırma olayıyla ilgili yazdıklarını güerek okudum benim aklımda belirginleşen bir isim var paylaşayım sizinle de ali kerem koymak istiyorum kerem benim öğrencimin ismi :) zeki lider kızların gözdesi saygılı bir çocuk ama son zamanlarda dersler bittiği için sınıfın yaramazlığı arttı sürekli kereeeeeeemmm diye bağırıyorum allam bebeiş şimdien korkacak benden diyorum dayanamadım kerem bebeğime senin adını koyacam bağırdığımda o da etkileniyor yaramazlık yapmazsan sevinirim die uyardım :) canım buarada biz henüz senin aşamana gelmediğimiz için tam olarak ne yaşadığını da bilemiyorum ama öğrencilerime bağırdığımda içim acıyor hele bir de çino gbi dudak bükerek ağlama moduna giren olursa :) gece bile aklıma geliyor kızıyorum kendime onlar çocuk daha diyorum bazen büyük adammış gibi beklentilerimi artırdığımı farkediyorum ama yine yapıyorum yine yapıyorum hatta geçenlerde dört öğrencime tokat attım inan kalbimin içi sızladı ama haketmişlerdi kalıcı olmalıydı bu uyarım :) bütün gün benden özür diledler sonra bende vurduğum için özür diledim tabi ama önemli olan ders almalarıydı :):)

acıktım kahvaltı yapayım bi yazarım yine :) seminerleri sormuştu birisi ama unutkanlık da başıma bela oldu artık :) mesleki seminer adı altında her sene 1 temmuza kadar bi yerlerde tutuluyoruz normalde ama bu sene sistem değiştiği için telekonferans sistemi ile bakanlıktan her gün biri seminer verecek ve yeni sistemi anlatacaklar

aaa günaydın demeyi unutmuşum
yeni doğan gün yeni güzellikler getirsin hepinize GÜNAYDIIIIIIIIIIIIIIIIINNNNNNNNNNNNNN

HERKESE GÜNAYDIN

dün hepinize uzun uzun yazdım bilgisayar kendi kendine güncelleştirme yapınca malesef hepsi silindi..sizler ne güzel uzun uzun yazıyorsunuz imreniyorum valla özellikle günlüğe:)

lonecim videoyu izledim tüylerim ürperdi Rabbim bildiği gibi yapsın o insanları..vicdansızlar..bebek için aldıklarını yazınca ağzım açık kaldı:)ben nerdeyse hiçbirini bilmiyorum:)biberon gecelik falan hariç:)umarım bugün randevun iyi geçer

hilalcim aşılaman olmamış..vardır bir hayır diyorum..ben soğan kürünü tekrar düşün derim..tatile çıkmadan seminer döneminde yap derim..okullar kapandı ama seminer daha sıkıcı okulda olsa seminer gene güzel kahvaltı falan geçer vakit ama bizim ilçe merkezinde bütün sınıfçılara verilcek günde 5 saat sıkıcı olacak...nükhetcim ayrılıyor yanından:)darısı başına canım..

datlumm herkes farklıdır karın konusunda,komşum 9 aylıktı ama 5 aylık gibi görünüyordu..hareketlerini anca hissedersin üzme kendini..sorma bunca yıldır bir kere teftiş olmadım:)mayıs ayında gelmişler ben raporlu olduğum için gene teftiş olmadım:)hem haberlide gelmiyorlar pat diye:)evrakların tamsa iyi öğretmensin değilse başarısız..eşinle umarım aran düzelmiştir..

chnb abla nasılsın sancıların geçti mi?korkutma bizi sezeryanla:)

minikler afiyet olsun canım...bende şimdi yapacağım...insan kendi öğrencisi daha çok alkış alınca gurur duyuyor ister istemez:)

hellom kıyamam sana..olcak o kadar vurmalar:)üzme kendini..hepiniz iyi annelersiniz..

nazlım nasılsın canım...herhalde en büyük adet düzensizliğini kürtajdan sonra ben yaşamdım 60 gün kanamam oldu bitti 23 gün sonra tekrar geldi..en kısa sürede düzene girer umarım..

candasım nasılsın?tatile çıkıyormuşsun..kendini daha iyi toplayıp gelceksin..daha moralli..buna inanıyorum..seniçok seviyorum..inanın hep dularımdasınız..kendine iyi bak bolca dinlen..

aselsefum benim jetonum düşmedi sen denizlalesi misin?takip edemedim birkaç gündür kaçtı bu bilgi

minicikumut ne zmandır yazacağım hep unutuyorum..ben seni hep daha farklı hayal etmiştim..yaşını daha büyük biraz kilolu kısa saçlı falan nedense çok tatlıymışsın maşallah ablannında az kaldı..selam söyle:)

günlükcüm az kaldı..testlerinde sorun çıkmamış..bebişinde senemin dedği gibi son haftalarda kilo alır inşallah..

nuraycım anneni görünce unuttun mu bizi

sezencim nasılsın canım?

unuttuklarım varsa affola:)öpüyorum kızlar kib

Son düzenleme:
günaydınnnnnn kızlar.nasılsınız.

hellom düşüncelerin için tşk ederim. miniklerin de dediği gibi biz öğrencilere kızınca bile vicdan azabı çekiyoruz. özellikle geçen sene okulda bir öğrenciye kızdıktan sonra eve gelip de telle arayıp gönlünü aldığım çok olmuştur. kızdığım için kendini suçlu hissedip iyigünler bile diyemezdi yavrum. insan kendi yavrusuna daha fazlasını hissediyordur. bunlar normal şeyler. yineliyorum sen herşeyi en güzel şekilde yapıyorsun, arada da dudak büksün öyle görelim cinoyu öyle bile tatlıdır kuzu.

datlum canımmm benim hoşgeldin. merakta bırakma bizi arada yaz. çok şükür iyisiniz. bazılarının içerisi geniş olurmuş o yüzden çabuk çıkmazmız karnı öyle duymuştum. sen içini ferah tut. kontrolde iyi geçecek inşallah yaz bize. beni sorarsan daha iyiyim çok şükür evet aşılama olmadı ancak doğal geleceğine inancım büyük benim de. belki rabbimden bana bi işaret. ben de sizin gibi hamile olmak için sabırsızlıkla bekliyorum.çok öpüyorum seni.

cezacım canım evet nükhet bir dostum daha gidiyor ne yazık ki. bu 3 haftayı deli gibi değrlendiricez birlikte:)))insanın sevdikleri de gidince bura daha da çekilmez oluyor((bizim seminer sadece 1 hafta bşka bir okulda 2 hafta kendi okulumuzdayız. ilk hafta 9-15 gözüküyor ama 12 gibi bırakırlar diyorlar bakıcaz. dediğin gibi okuldaki iyi geçiyor 3 saat olacak bizim. seminerler de bitsin tatil gelsin artık:)))siz de iyisiniz değilmi kontrol ne zaman.

selam kızlar....

cezacığım bu defa sende uzun yazmışsın:)) iyi olmana sevindim canım...inşallah kilo alır bebeğim...senin kontrol ne zaman cinsiyet öğrenilecekmi aceba meraktayım?

datlumm, sonunda yazdın canım çok merak etmiştik gerçekten...gelsinde sağlıkla benim cadılar gibi bir cadıda sana gelsin canım:)) miniklerin dediği gibi drla görüş memleket uzaksa zaten gitmede dr izin vermiyormuş desen iyi olur...yada gidersende sıkma kendini bebeğin var yan gel yat canım ...inşallah kontrolünde iyi geçer...göbek olayını hiççç takma kafana herkezin bünyesi farklı bana şu anda 3üzmü diyen bile oluyor:)) benimde göbeğim önceden olduğu için çok büyük...sağlıklı olsunda göbek çıksın çıkmasın problem değil canım...okul konusundada kızlar gibi sende haklısın seneye kadar tava gelmiş olur kızım:) iyi tatiller sanada canım...

minikler, canım sende benim gibisin göbeklerimizin maşallahı var yani:)) olsun sağlıkla gelsin miniklerimizde...canım eşler malesef bu duyguyu bilemedikleri için kalasmı kalas oluyorlar:)) incelik nerde gerçi hakkını yemeyeyim eşim temizlik yapıyorya diyorki hayatım sen hamile değilken bu kadar temizlik yapmazdın hayırdır bana eziyet ediyorsun:)) doğumdan sonra bu evi bir pis göreyim ozaman soracağım sana diyor:)) siz çalıştığınız için daha çok beklentiniz var haliyle...ama ben evde olduğum için ağrılarımda olsa kalkıp her sabah yolculuyorum kıyamam kahvaltısız gitmesine gönlüm razı olmuyor...bebek doğunca dahada çok beklentiniz olacak o yüzden eşlerle iyi anlaşın canım daha çok kullanacaksınız benim yaptığım temizlikte olduğu gibi:))

loneliness, ohhh ne güzel herşeyi hazırlamışsın canım bundan sonrası salihi beklemede sağlıkla alacaksın inşallah kucağına...sezaryen olsun önemli olan sağlıkla kavuşmak canım hepimiz isterdik normal doğumu olmadı ne yapalım üzülsek boş yanii...annen içinde iyi düşünmüşsün canım...haklısın apartmanda yaşamadığımız için bende istanbula akrabalarıma gitsem 1 gün bile olmadan sıkıntıdan patlarım bizde herşey düz ayak kapı önüne çıkmadınmı bir hava almadınmı o günün güzel geçmez bizde...seninde 1 aydan düşmeye başladı inşallah bugünki kontrolünde güzel geçer...depremi biz hiç hissetmedik...geçmiş olsun bir daha olmasın inşallah...

hellomm, canım çok düşüncelisin çok sağolasın zaten yardımcı oldun oluyorsun canım...salı günü konrtolüm var merkeze gidicem ordan bakıcam bulurum sanırım...yaa oturduğum yerde büyük market yok istanbulu bu yüzden seviyorum istediğin herşey ayağının altında...burda e bebek vardı ama onun olduğu alışveriş merkezi 3-4 ay önce yandı haberlerde göstermişti...orası güzeldi ama öyle işte...canım senin yerine lohusalık dönemini eşin yaşıyor sanırım:)) destinadan sonra eşimde öyleydi bir dönem bana herşeyi abartıyorsun ne yapmamı istiyorsun diyordu...sanki kızım la herşey rayına oturmuş gibi benden yemekli misafirler ağırlamamı istiyordu...etli yemekler falan...hiç üşenmem yaparım ama öyle değil...bir gün misafir geldi kendisi markete gitti mamayı verdim anakucağına koydum misafirin erkek olanına hafif hafif salla dedik karısıda sağolsun bana yardım ediyor falan...adam geldi yenge bu hep kusuyor dedi o anda eşimi öldürmek istedim çocuğu aldım kadın zavallı yemeğin çoğunu o yaptı...bakalım bu bebekte neler yaşayacağız...kız yoksa adamı boşladınmı oda çınar gibi ilgi istiyordur belki bir yaklaş bakalım niye böyle yapıyormuş:))eşime geçen araba için müzik yüklüyordumya konuşmuştuk seninlee yüklediğim müziklerden biride sıladan sevişmeden uyumayalım dedim bak bu şarkıyı özellikle koydum benim şarkım arabadada onun dışında 4 kişi var işe giden:)) bir değişti suratı bişeyde diyemedi ama biliyorum utancından o şarkı çıkınca değiştiriyordur:)) canım, haklısın emzirme konusunda ama bazen vicdanım kararlı olsaydın keşke demekten alıkoyamıyor...gerçi en büyük tesellim daha sonrasında onun için hep özel şeyler hazırladım çorbasıydı yoğurduysu meyve püresiydi şimdi kızım yaşıtlarından biraz daha büyük görünüyor anası gibi dobi olacak herlade...bende makyaj yapmayı isterdim ama sulu göz ben ne kadar çok ağlayacağım kimbilir şimdiden destinaya bakıp gözlerim doluyor çünkü onu burada bırakmak bazen kötü şeylerde aklıma geliyor ne bileyim..bide ben kürtaja gidince babası yanında olduğu halde hastalanmıştı ateşler içinde yandı yavrum benimle küstü telefonda konuşmadı falan gerçi özel olacağı için halası istediği zaman getirecek...

hilal, canım şimdi sen aynı yerindemi kalacaksın tayin olayınz varmı?

nuray, canım cezanında dediği gibi anne geldi unuttu bizi( benim kısmetse 10 günüm kaldı canım...bir bakıyormuşsun aynı gün doğum yapıyormuşuz...ne güzel olur..

chnb, canım bugün nasılsın?

herkeze hafta iyi hafta sonları hepinizi öpüyorum kızlar...sandalyede oturunca ayaklarım hemen şişiyor...kalkayım yine yazarım..byy

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…