Kürtajdan sonra hamile kalma şansı ne kadardır ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi aylin_fatih
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Ayyyy topiğimize uzun zamandır bebiş gelmiyordu Allah yardım etsin hiç sorun olmdan gelsin Alaramız. Canım benim de dualarım var o zamanlar da çıkarmadım o iş günah bir iş değil ki. Aksine sevap. Ben banyoda dua kısmına poşet geçirip bağlıyordum...

İnşallah çabuk olur bu sefer...

Ramazanda önceden ben de hep tutma taraftarıydım ama şimdi sıcak ya az su içiliyor gece kısa enfeksiyona müsait olunuyor o yüzden Allah da müsade etmiş kaza tutarız sonra...Minic,kumutum... Fıstığım

Kızlar birkaç gün önce kk dan Dr Bora Cengize soru sormuştum. Cevaplamış çok sağ olsun...

Merhabalar, ben 14 haftalık gebeyim. 3 gün önce 3 saat süren bir laparoskopik serklaj oldum. Operasyon esnasında daha önceden olan (8 sene önce) sezaryen dikişine mesane yapışmış. Operasyonda ayırmışlar. Sonda ile bir hafta geçirmem gerekiyor. Çok zor bir operasyon olmuş 12. haftada rahim ağzı uzunluğum 2 cm indiği için daha önce 2 düşük bir de 25 haftalık erken doğumum olduğu için dr m bu yöntemi seçti. Ama çok zorlanıyorum hala. Bu sezaryen dikişine mesana neden yapışmış olabilir ben tekrar vakti gelince normal doğum yapabilir miyim? Artık bu acılardan sezaryen olmak istemiyorum . Serklaj dikişim vajinal alınamaz mı sezaryende mi alınmak zorunda?Bir de pıhtılaşma problemi için 0.6 cleksan kullanıyorum.
Daha önceden sorduğum soruya cevap vermiştiniz yine cevaplarsanız çok sevineceğim...

çOK GEÇMİŞ OLSUN. Yapılanlar sizi endişelendirmesin. Doktorunuzun önerileri doğru. Sezaryen sorası mesane sezaryen kesisine sıklıkla yapışmaktadır. Zor bir operasyonu başarı ile gerçekleştirmişler, tebrik ediyorum. Maalesef sezaryen ile doğum yapacaksınız. doğum yaptığınızı duymak, sağlıklı olduğunuzu duymak isterim.

Umutsuzluk yok Nazlım.Hele bir yola çıkalım beraber

Güzel haberlerizi peşpeşe vereceğiz İnşallah.Biz deneyeceğiz ama olup olmayacağı belli değil ki.Bu yüzden orucumuda tutmamazlık edemem diye düşünüyorum.

Sabaha karşı bende istemsiz bir şekilde eşimin yüzüne yumruk attım uyku arasında.Ben eyvah diye gözümü açtım oda şok olmuş bir vaziyette bana bakıyorduGaribim rüyasında biriyle kavga ediyormuş o esnada bende yumruğu savurunca neye uğradığını şaşırmışTesadüf oldu yani ama bu sabaha çok eğlenceli başladık.

Rabbimizden,dualardan başka sığınacak kapımız yok Nazlım..Rabbim bütün dualarımızı kabul etsin İnşallah.AMİN

Ablacım nasılsın?İnşallah zaman içinde daha iyi olursun.Ki herşey güzel olacak buna inanıyorum.

Doktor Bey'in verdiği cevapta oldukca pozitif.

Oruç konusuna gelince Ramazanın başından 10 gün falan sonra adet günüm o süreçte oruç tutmayı düşünüyorum.Sanırım bir zararı olmaz.Çok başında olacağı için böyle düşündüm.

Sen ne düşünürsün ablacım?

ayyyy sabah sabah adamcaaz neye uğradığını şaşırmıştır bizde genelde güne eğleneli başlıos benim uykum çok ağır eşim her sabah beni uyandırmak için mücadele veriyo bide saçmalıomuşum çok gülüo allah huzurumuzu kaçırmasın canım yer gök dualar üzerine kurulmuş allahım çok büyük ben bu bebekte gittiğinde toparlanamam diodum ama daha hastanede kendime geldim karşı odadakiler refakatçı sandılar beni hasta olduuma inanmadılar o piskolojiye somadım kendimi bu yaşıma kadar çok şey yaşadım hep güçlü oldum bundada olmalıydım kendimi böyle telkin ettim şükür kolay atlattım diğerinde daha çok acı çekmiştim şimdi tuaf bi şekilde fazla iyiyim bebek hamile görmekten falan bile etkilenmiorum fazla

valla ya allahyarıdm etsin günlük ablaya 2 kız annesi olmak ne güzel bişey yaaa geçen haftalarda kayınvalideme gittik abla sürekli bebeğin cinsiyetini soruyodu eşim dediki bebeğin cinsiyetini sorup duruyomuşsun buda erkekmiş dedi maşallah benim oğluma diyo yaaa şaka gibi sanki eşim kromozomlara ayar çekiyo:)oda kızdı sağlıklı olmadıktan sonra 100 tane erkek olsa nolcak dedi anlamıorum erkek çocuk doğurmayı kadının yada erkeğin marifeti sanıolarya aklım almıo annem hep derki kız olsun çamurdan olsun:)seninde 2 oğlun olcak rabbim hayırlısını versin malesef bizim cinsiyet konusunda konuşma hakkımız yok:)dualarımı bi banyoda çıkarmamı söledi dayım of ne uğraştı abla adamcaaz 2.5 saat filan sürdü hemen hamile kalmak istiyorummmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm sanki bu 2.hiç yaşanmamış gibi

abla doktor ne kadart pozitif cvp vermiş saolsun nasılsın bugün

seni hep aşağıda görüyorum canım neden yazmıosun:)

Rabbim acıyı verdiği gibi sabrıda veriyor.

Güçlü olmayı öğrendin Nazlım belkide.Dayanamam bu kadarına dediğimiz durumları bile olgunlukla kabullenir oluyor insan.Rabbim seni birdaha evladınla sınamasın İnşallah.

Sabahları eşimde bende suratsız oluyoruz birazcık.Evden çıkınca anca ayılıyoruz.

Rabbim ağzımızın tadını bozmasın İnşallah.

Fıstığım, adet gününe kadar tutarsın o zaman bol su içersin. Hamileysen tutmazsın kafam karıştı sen ramazanda çalışmalar esnasını mı sordun?
Eşin de şok olmuştur gerçekten...

Fıstığım, adet gününe kadar tutarsın o zaman bol su içersin. Hamileysen tutmazsın kafam karıştı sen ramazanda çalışmalar esnasını mı sordun?
Eşin de şok olmuştur gerçekten...

Öyle karışık anlattım ki benim bile kafam karıştı ablacım

Şimdi ben Temmuzun 3'ü veya 4'ünde adet olurum diye hesaplıyorum.30 günde bir adet olduğumu varsayarsak Ağustosun 1'i veya 2'si gibi adet olmam lazım.Yada olmayıp hamile olduğumu öğrenirim.Ramazanda Temmuzun 21'inde başlıyor sanırım.O aradaki 10 günlük süreçte orucumu tutatyım diyorum.Suyu bol içerim birşey olmaz İnşallah

Nazlım sen de sorsana bora beye. testlerini hikayeni anlat bakalım ne diyecek.

Allah sağlıkla versin de kız erkek farketmez her şeyde bir hayır vardır bir arkadaş yazmıştı bir topikte belki de buradadır aLLAHIN YANLIŞ İŞİ OLMAZ.Bazen belki de manevi açıdan gerekliydi bu yaşadıklarımız...

Dr evet güzel cevaplamış sezaryen kolaylık diyoruz ama bak bana nelere mal oldu. OF ARTIK NORMAL DOĞUM DA YOK BANA...
şİMDi bir daha yapışmaz inşallah...

Canım dikkat ederek tut ve o ay bence 5 gün varken erken gebelik testi yaptır... Ona göre davranırsın...

Ablacım geçen gün senin söylediğin birşey vardı..''Meğer eşimle birbirimizi ne çok seviyormuşuz''

Dediğin gibi zor olsada belki bunları yaşamak gerekiyordu.

Ramazanın ilk haftası izinliyim evdeyim İnşallahDikkat edeceğim İnşallah.

nazlımcım ben minicikumutun ablasıyım:)
hepinizi bende tanır oldum...
güzel haberlerinizi duydukça ben de çok seviniyorum..
sen çok pozitifsin..
inanıyorum ki senin için her şey çok güzel olacak

allah dermansız dert vermiyo ve dağına göre kar veriyo resmen sınav bunlar hep şükretmek umudyla diyorum rabbim bizlere bidaha aynı acıları yaşatmasın kuzum yaa sabah uyanmak kadar zorlandıım başka bişey yok

Kendisi benim ablam olur Nazlım

Sağolsun oda takip ediyor bizi.Hepinizi oda tanıyor artık.
aaa ben bilmiodum :)diyorum ki içimden bu kzı hep okuyo acaba bi derdi varmıdır neden yazmıo:)meraba ablaaaaa minik kızımızı öpüyoruz

tamam ablacım bi ara yazarım bora beye bakalım ne dicek eski kafalar hep ah ablacım kürtajdan sonraki gün neler çektim ben annemin amcası vefat etmişti köydeydi ben hastanedeyim söleyemedik zaten iyice üzüldü amcasına bide bana üzülmesin dedim sonra eve çıktıım gün haberi oldu annem şeker hastaesı fenalaşmış falan köyde teyzemler sağlık ocağına götürmüşler duramamış orda geldi yanıma neyse o gün hastaneden çıktım kardeşimle eve geldik dedim bi banyo yaparım yatar dinlenirm tam banyoya gircem kağı çaldı kayınvalidem geldi geçmiş olsuna daha gelir gelmezz kardşeime cinsiyeti neymiş diye soruo neyse ben banyoda baya oyalandım çıktım üstümü giydim bu sefer bana soruyo bende tersledim derdimiz bumu kaldı napcan öğrenip cinsiyetini dedim hala erkekti o bak görürsün benim içime doğdu diyo bi önceki pazar onlardaydık biz anneler günüydü işte o gün bana hissediomusun dedi 8 haftalık çocuun neyini hissetceksem yok daha çok küçük dedim aaa ben hepsinde hissediodum dedi o gün zaten anlamış o ben hissetymiom diyince eve geldiinde sölüo neyse abla kardeşim oturduu yerde uyuyakaldı ben kaldım onunla yanlız bana yat kızımj demio meyve suyu aldım koyda içelim diyo kalktım akşama yemek yok yemek yaptım annem yok yanımda kardeşim uyuyo ağladım sinirden hep gelip yanma yardım edeyimmi diye sormadı akşama kadar başımda oturdu tv izledi kahkahalarla bana sürekli bişieler anlatıyo eşim işten izin alıp gelemio toplantıları vardı neyse akşama kadar oturcakmış akşamda kızları gelcekmişdayanamadım eşimiaradım ben dayanamıorum gel bişiler yap diye neyse geldi o abla eşim akaşm annemler geldi o gelmeden önce sen neden ayaktasın diye kızdılar bana teyzem çrba salata yaptı sofrayı kurdular beni yatırdılar ağrım var sonra annemler gitti eşim geldi kardeşim kaynanam eşm ben yemek yiyoruz yemek bitti kadın sofra toplamaya kalkıo kardeşim dedi biz yaparız aa olurmu kızım ben poturmayı hiç sevmem diyo delirdim ya bu kadar olmaz eşime söledim anlattım herşeyi sonra annesine dedi ablamları ara ben çok yorgunum yatıcam gelmesinler dedi anneside yemekten sonra kalktı bu insanlara nasıl iyi davranayım ben offff amma dolmuşummmm

nazlımcım ben minicikumutun ablasıyım:)
hepinizi bende tanır oldum...
güzel haberlerinizi duydukça ben de çok seviniyorum..
sen çok pozitifsin..
inanıyorum ki senin için her şey çok güzel olacak

çok şükür yaa bende bi derdin var bizim gibi altta okuyon ama yazmıosun sanıodum:)senin miniğin içinde dua ediyoruz canım allah kavuştuırsın sağ salim şükür hala pozitifim:)sağol güzel dileklerin için

Nazlım canım ne tuhafmış kaynanan boş ver Allahtan oğlu çekmmiş ona. Allah vicdan versin. 8 haftalık hissedilmz canım onu dert etme. bOŞ VER TAKMAMAYA ÇALIŞ Kİ YIPRANMAYASIN.
Kupaas kızımızın gelmesine az kaldı o zaman... Maşallah. Biliyorsun ben de Hataydayım...

ben hiç takmıorum abla eşim yanımda olsun yeter bana çok az görüşüoruz zaten bayram kandil önemli günlerde bütün aile bi acaipler şaka gibi konuşmaları benim hiç görmediim insan türü:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…