kızlar cancaazlarım hepinizden allah razı olsun siz olmasanız ben o testi yaptırmazdım dün biraz şoka girdim ama şimdi iyiyim tek tek yazamıom iş dolu malesef kusura bakmayın doktoruma mail attım bakalım ne dicek iğne verirse hamile klaınca öğretirsiniz artık:):)iğneden de tırsan biri değilim şükür zorlanmam ya yeterki sağlıkla evladımı alayım kucağıma herşeye razıyım herkesi kucaklıyorum bağrıma basıyorum
chnb ablacım sana özellikle teşekkür etmek istiyorum hepimize gerçekten ablalık yaptın burda
bu arada bugün adet günüm adet olmadım ateşimde tam düşmedi hayırlısı sabırla bekliorum
chnb ablacım nasılsın? canım günleri kaçırmadım zanlımmcaaahayırlısı bakalımm..
senin nasıl geçiyor günlerin..keyifler yerinde inş
NAZLIM hadi hayırlısı.. heyecanlı bir bekleyiş var sanırım..
topiğin kısmeti açıldı bi kereee..
nasılsın, nasıl geçiyor canım günlerin?
miniklercim akıntı kokusu idrar kokusuna benzemez..ama tabiki enfeksiyon için tahliL yaptırmakta yerinde olur..İçin rahat etmiş olur aynı zamanda
canım artık gebelik ilerlediği için, idrar kesesine bası yapıyordur..sen farkında olmadan bi miktar idrar kaçabilir..
sık günlük ped kullanmak iyi oluyor..bende gebeliğimin son günlerinde olmaya başlamıştı:S
minicikumut, nasılsın, nasıl gidiyor tatilin?hiç göremez olduk senii..
iyisin umarım.. kendine iyi bak
chnb ablacım umarım öyle olur..
sen nasılsın, oğluşun nasıl?
sakin erkek yoktur sanırım ama hareketli mi Ahmet Arda beyimizz
NAZLIM da bayağı yoğun sanırım, hiç denk gelmez olduk..
Sezenimmm nerelerdesin ya?tatilden geldin, yine tatil oldunn:)
Nillde ablacım, moraller yüksek olsun..herşey güzel olacak inş..bak yine start verildi, devamı gelecek inş.. topikte öyle..bir açılınca çözülüyoruzzz
şimdi -sıradakiiiiiiii..- diyesim geldii..
darısı sana, sezene, Nazlıma, minicikumuta,bana , dileyen bekleyen herkese olsun inşş
Candaşşşş canım gözün aydın yeni anne adayı çok sevindim..Allah tamamına erdirsin canım...kimbilir eşin ve ailen ne kadar mutludur..canım yaa.bak gördünmü çabaların boşa gitmedi...Allahım sana da bir/iki evlat verdi inşallah...kendine çok iyi bak annecik..bol bol dinlen inş.
Hilallll kıs senide bugün öğrendim ya ben yokken neler olmuş...maşallah bizim kızlara dedim 2 hafta kayboldum..topiktekilerin göbüş şişmiş...Canım sağlılı bi şekilde kucağına almayı nasip etsin Rabbim..Gözün aydınnn:)
Asemmm sorma ya tatilden geldim temizliğe girdim..malum ramazanda fazla iş yapamam..Ramazana pırıl pırıl gireyim dedim:) sen nasılsın canımmm nasıl gidiyor..çalışıyormusun?Ramazanda zor olacak...iznin varmı?
Nilde abla nasılsın ya işler zorluyor sanırım..bu sıcaklarda hiç çekilmez..yinede yorma kendini
chnb ablamm Ahmet arda nasıl?suyun normale döndümü?nasılsın şimdi?
Ceza, dadlum sizler nasılsınız kızlar bebişler iyimi topiktekiler hep erkek doğuruyor günlük hariç oğlan yılımıdır nedir?:)
Lone,Nuray yeni ve cici anneler nasılsınız bebişlerin keyfi nasıl?uykusuz geceler nasıl geçiyorAllah yardımcınız olsun..
Minicik umut sen nasılsın canım..sen de yokmu bebiş haberleri:)
bunu en çok sen hakediyordun canım...son aylarda çok ama çok sıkıntı yaşadık ama senin yaşadıkların çok daha yıpratıcıydı,aslında hep bişeyler yapmak istedim senin için,yanında olmak seninle aynı şehirde olmayı çok istemiştim ..sadece dua ettim yolda
yürürken ,arabada, okulda ismin hep dudaklarımın arasındaydı,nazlım nilde ve sen dilimden düşürmediğim 3 kişi...ama en çok en çok sen ve dualarımız kabul oldu,Rabbim tam dokuz ay senin yüzünü güldürsün ve sonrasında da,sevincin katlansın ve daim olsun...Rabbim tüm bebek isteyenlerin bebek için gözyaşı dökenlerin dualarını kabul etsin..yaşamayan bilmez ben herkesi çok iyi anlıyorum hüznünüzü sevincinizi yüreğimde taşıyorum,,uzun süredir topiğe girmiyorum ama candaşımın şerefine girdim ,dayanamazdım!sevincimi içimde tutamazdım..
çok çok iyi ve anlayışlı bir anne ol canım...
günaydın kızlarrr
candaşım cancazım ne mutlu ettin hepimizi rabbim tamamına erdirsin kuzumm
kızlar herkes iyidir umarım geçmişe bakamadım ben dün gee çok kötü bi rüya gördüm annem anlatma der böle rüyaları uykusuzum huzursuzum felaket gece 3 falandı korkudan zorla uyudum eşimi uyandırdım okudu falan tuvalete gidemedim rabbi hayırlara çıkarsın bide sıcaktn yanıyos ramazanda allah yardımcımız olsun
tek tek yazamadım kusura bakmayın herkesi kocaman öpüyom bu ara bunalım takılıorum:)geçcek inşallahh
kızlar yazmayı unuttum benim bir iki gündür çamaşırımda idrar kokusu oluşuyo sanırım idrar kaçırıyorum ya da akıntı kokusu idrar kokusuna benzer mi bilmiyorum sağlıkocağına gittik enfeksiyonmu oluştu bi test yaptıralım die aile hekimi yokmuş hemşirede hastanede yaptır dedi bakalım yarın bi hastaneye gidecem
inşallah birtanem ama ben kaçırmışım galiba perşembe ovulasyonu yaptım biraz bayağı belli idi tamam dedim yavaş yavaş yükseliyor doktorda bana adetin gecikebilir sende kist olduğu için dedi zaten adetin 15.günü idi o gece beraberlik olmadı cuma tekrar test yaptım belirginlik biraz azalmıştı o gece beraberlik oldu cumartesi pazar pazartesi tekrar test yaptım hiçbirşey yoktu 2.çizgi silik bile değildi burdanda anlıyorum çarşamba günü koyu çift çizgi olmuş ama ben ogün yolda olduğum için test yapmamıştım keşke perşembe gecesi beraber olsaydık biz cuma gecesi olduk yani benden bu ay pas((
5 temmuzda kürtaj oldum.doktora korunmama gerek var mı dedim gerek yok dedi.siz nasıl bir yol izlediniz?
korunmak zorunda mıyız bir zararını gören var mı?
Hipertiroidi:
Kontrol altına alınmamış hipertiroidi özellikle gebeliğin ikinci yarısında çok ciddi komplikasyonlara sebeb olabilir.Bunlar düşük,infeksiyona yatkınlık,preeklampsi,erken doğum ,kalp yetmezliği,tiroid fırtınası(krizi) ve plasentanın erken ayrılması gibi hem anne hemde bebek hayatını riske sokabilecek komplikasyonlarıdır.Ayrıca bebeklerde gelişme geriliği,anne karnında bebek ölümü gebelikde veya doğum sonrası bebekde guatr veya hipertiroidi ye sebeb olabilir.
İlaç dozu fazla verildiğinde ise gebelikde fetal hipotirodi oluşabilir ki bebekler için ciddi problemdir.
Hipotiroidism:
Annede mikrositik anemi(kansızlık),preeklampsi,plasentanın erken ayrılması,doğum sonrası kanama,düşük ve kalp problemlerine yol açabilir.
Bebeklerde ise erken doğum ,gelişme geriliği kongenital anomaliler ile fiziksel ve nörolojik gelişme geriliği(zeka geriliği) ,anne karnında ölüm ve düşüğe sebeb olabilir.
Özellikle annede olan hipotiroidizm bebekde nörolojik gelişme geriliğine sebeb olur çünkü tiroid hormonları gebeliğin erken döneminde plasentadan yeterli bir şekilde bebeğe geçmemiştir buda bebeğin fizksel ve sinirsel gelişimini etkiler.Fetal tiroid 10-12.ci haftaya kadar yeterli hormonu üretemez. Anne bu dönemde mutlaka tiroid hormonu almalıdır.
Kızlarrrrrrr, troit de düşüğe neden oluyormuş. Hamileyken bende bu sorun da oluyor hamileler baktırın...
Belli olmaz canım. çift çizgiden sonra 24 saatte sanırım çatlıyor 24 saatte sperm yaşıyor. Belki hızlı bir erkek sperm yetişmiştir...
Geçmiş olsun. Eskiden 3 ay ile 6 ay korunun derlerdi. Şimdi dr ler gerek yok ya da bir adet bekleyin diyor...
Kürtaj sonrası hemen kalan da var kalamayan da...
inşallah tatlım çiftçizgi çarşamba beraberlik cuma gece((( yumurta 12 saat yaşıyormuş perşembe çatladıysa ya kaçırdım yada ucundan yakaladım gibimi sence? ne diyosun kuzummmm?
evet canımmm benim doktorum ilk şeker troid falan onlara baktı 1 ay önce falan bende yazmıştım gerçekten çok önemli sen nasılsın tatlım bir sıkıntın varmı
hadi inş, ama ben bu gebeliklerimizin sonuçlarını güzel bekliyorum çünkü önlemlerimizi aldık takdir allahtan o ayrı.ama iyi olacağınada inanmak istiyorum.o zman yarın mutluluk gözyaşları akacak galiba :)tatlım biz keseyi ayın 7sinde gördük çok şükür. Kalp atışını da doktor cumartesi çağırdı ancak oruçtan önce gidelim diyoruz bakalım çarşamba gidecem. Biaz erken belki az önce baktım netten 7 hafta olmuyrmuş daha. 6 hafta 3 günlük oluyor umarım duyarız. Rabbim hepimize bundan sonra hep güzel haberler vermeyi nasip etsin inşallh.
:) valla abla anlamadım bende aynısını dedim kanı mı damlattı bu kadın diye ? Içerde makineler çalıştı epeyce, kan işlemden geçiyo gibiydi ordan alıp damlattı dedim kendi kendime :)candaşşşşşşş çok sevindim canım. Kanda idrar testi ne? Kan alıp idrar çubuğuna mı damlatılıyor yoksa?
Hilal pıt pıtları da duyarız inşallah...
Ben de kan vermek için sabah gideceğim. Gittim dr ile görüştüm....
nazlım canım geçmiş olsun önce o zman senin meleklerinde bundan dolayı ellerimizden aktı dedim.ama chnb nin dediği gibi sanırım en üst sorun değil bu, alahın izniyle iğnelerin şifan olacak.ne kadar çoaldı gerçekten bu pıhtılaşmakızlar mthfr testlerim çıktı sanırım pıhtılaşma var nolur biri yorumlasın
test adı :mthfr mutasyonu (c677t).**
genetik tanı merkezi
moleküler genetik laboratuvarı
endikasyon: Trombofili? Analiz yöntemi: Real-time pcr
numune: Periferik kan
hastaya ait periferik kan örneğinden dna ekstraksiyonunu takiben uygulanan real time pcr
yöntemi ile snp (single nucleotide polymorphism) analiz sonuçları;
mthfr geni c677t mutasyonu: Heterozigot taşıyıcı
not: Mutasyon taşıyıcısı olan bireylerde toplum ortalamasına göre artmış kardiyovasküler
hastalık riski mevcuttur.
abla bende tutmayacağım dr bişey demedi ama zaten allah biliyo çektiklerimizi.affetsin inş kazaya kalsın.su tüketimide önemli hem yaz.zaten normal içtiğimiz sular bile yetmezken tutmasak diyorum ..hamile arkadaşlar ramazan geliyor ama günler uzun ve sıcak. Ben ilkokul 4. Sınıftan beri her ramazan oruç tutarım 8 yaşındaki oğlumda ramazanın 8. Günü doğum yaptım 6 günü tuttum. Ama şimdi sıcak ve bu yüzden su tüketmezsek enfeksiyon olur bu da düşük ve erken doğuma yol açar. Oruç tutamayacağım bu sene. Sizler de tutmazsınız di mi?
allah razı olsun canım arkadaşım o güzel günler tez vakitte sanada gelecek gerçekten nanıyoruö.dilerim hepimiz evlatlarımıza iyiki doğurmuşuz deriz. Ama benimkiler ikiz olmayacak gbi geliyor değer pek farklı değil gibi.canım hep duacınım.. Rabbim hayırlı evlatlar versin ömür boyu mutlu ol,öye hayırlı evlatlar olsunlar ki iyiki doğurmuşum bunları demeyi nasip etsin rabbim...inşallah benimde iyi haberlerim gelir size bigün..
Canım biz beklemedeyiz bu ayın sonu eşimin 3. Ayı olacak ameliyat olalı..6 aya kadar çok beklemiyoruz doğal yolla bu ay sonu tahlil olacak ama ramazana denk geldiği için bu perşembe yaptırabiliriz..sonuçlarda çok düzelme olmasını beklemiyorum.varikoselden sonra morfoloji çok değişmiyormuş..dr da 1 sene dinlenin bekleyin dedi..6 ay kesin bekleriz ama sonrasında tüp bebek için istanbulun yollarnı tutarız.ne yapmam gerekiyor hiç birşey bilmiyorum ama 3 aydr mutluyum kafam çok rahat spora gidiyorum ,kas bile yapmaya başladım iyi taraflarını buluyorum yaşamanın..eşim ameliyattayken ömrümden ömür gitti bebek olsun diye şu çektiklerimize bak dedim,benim için bir dönüm noktası oldu ,bebek mi eşim mi daha önemliydi?? Böyle iyiyiz çok şükür,eşimde bende rahatladık,gelirse gelir ,gelmezse yaapacağmız bişey yok..
Haydii gözün aydın canım,çok şükür.. Ikizler yolda :) inşallah bi kız bi oğlan olsun en sağlıklısından
çok teşekkür ederim miniklerim, allah bundan sonra güzel günler yaşamayı nasip eder inş.evet sanırım o heyecan hiç bitmeyecek artık :)nazlım cnm sonuçlardan ben anlamıyorum bu testlerden yaptırmadık o yüzden yorum yapamayacam ama pıhtılaşma varsa bile en azından problemin ne olduğunu öğrenmiş oldun ve çok şükürki çözümü olan bişey bu
chnb ablacım benim dr.um ben sormadan oruç tutmak yok dedi zaten düşünmüyordum sonuçta bahanemiz var keyfi değil ki sen zaten zorlu süreçlerden geçtin biz normal bir hamilelik süreci de yaşamıyoruz korkularımız hep var o yüzden kazaya bırakmak en iyisi
renkli cnm rabbim sana da güzel haberler vermeyi nasp etsin zorlu bi süreçten geçtiniz geçiyorsunuz rabbim yüzünüzü güldürsün bu günlerin mükafatını tez zamanda göbüşüne kondursun inşallah
hilal cnm çarşamba güzel haberlerini vereceksin aklına kötü şeyler getirme heyecanla senden ve candaştan gelecek haberleri bekliyoruz tabi buarada yeni hamişlerimizin de ce yapmasını bekliyoruz
candaşım gözün aydın cnm allah tamamına erdirsin cnm her testte ayrı bi heyecan olacak ama hepsi güzel geçecek için rahat olsun
canım geçmiş olsun, peki gebeliktenmiymiş acaba ? Araştırdın mı netten ?kızlar yazmayı unuttum benim bir iki gündür çamaşırımda idrar kokusu oluşuyo sanırım idrar kaçırıyorum ya da akıntı kokusu idrar kokusuna benzer mi bilmiyorum sağlıkocağına gittik enfeksiyonmu oluştu bi test yaptıralım die aile hekimi yokmuş hemşirede hastanede yaptır dedi bakalım yarın bi hastaneye gidecem
ateşin düşmedi mi :)) süper :)) hadi imş ...kızlar cancaazlarım hepinizden allah razı olsun siz olmasanız ben o testi yaptırmazdım dün biraz şoka girdim ama şimdi iyiyim tek tek yazamıom iş dolu malesef kusura bakmayın doktoruma mail attım bakalım ne dicek iğne verirse hamile klaınca öğretirsiniz artık:):)iğneden de tırsan biri değilim şükür zorlanmam ya yeterki sağlıkla evladımı alayım kucağıma herşeye razıyım herkesi kucaklıyorum bağrıma basıyorum
chnb ablacım sana özellikle teşekkür etmek istiyorum hepimize gerçekten ablalık yaptın burda
bu arada bugün adet günüm adet olmadım ateşimde tam düşmedi hayırlısı sabırla bekliorum
canım biz genelde 1 adet bekledik sonra korunmasız denemelerimiz başladı.1 adet bekle derim ben.5 temmuzda kürtaj oldum.doktora korunmama gerek var mı dedim gerek yok dedi.siz nasıl bir yol izlediniz?
Korunmak zorunda mıyız bir zararını gören var mı?
benim ailmde gıatr var genetik.tiroidime çok baktırdım ama hiç çıkmadı gebelikte ayrıcamı ölçülüyor ?hipertiroidi:
Kontrol altına alınmamış hipertiroidi özellikle gebeliğin ikinci yarısında çok ciddi komplikasyonlara sebeb olabilir.bunlar düşük,infeksiyona yatkınlık,preeklampsi,erken doğum ,kalp yetmezliği,tiroid fırtınası(krizi) ve plasentanın erken ayrılması gibi hem anne hemde bebek hayatını riske sokabilecek komplikasyonlarıdır.ayrıca bebeklerde gelişme geriliği,anne karnında bebek ölümü gebelikde veya doğum sonrası bebekde guatr veya hipertiroidi ye sebeb olabilir.
Ilaç dozu fazla verildiğinde ise gebelikde fetal hipotirodi oluşabilir ki bebekler için ciddi problemdir.
Hipotiroidism:
Annede mikrositik anemi(kansızlık),preeklampsi,plasentanın erken ayrılması,doğum sonrası kanama,düşük ve kalp problemlerine yol açabilir.
Bebeklerde ise erken doğum ,gelişme geriliği kongenital anomaliler ile fiziksel ve nörolojik gelişme geriliği(zeka geriliği) ,anne karnında ölüm ve düşüğe sebeb olabilir.
özellikle annede olan hipotiroidizm bebekde nörolojik gelişme geriliğine sebeb olur çünkü tiroid hormonları gebeliğin erken döneminde plasentadan yeterli bir şekilde bebeğe geçmemiştir buda bebeğin fizksel ve sinirsel gelişimini etkiler.fetal tiroid 10-12.ci haftaya kadar yeterli hormonu üretemez. Anne bu dönemde mutlaka tiroid hormonu almalıdır.
Kızlarrrrrrr, troit de düşüğe neden oluyormuş. Hamileyken bende bu sorun da oluyor hamileler baktırın...
ablam ben iyiyim şükür, görüşemedik bugün senle :) sen nasılsın ?canlarımmmmm taze annelerimmm nasılsınız kuzucuklarrrrrr
candaşşşş canım gözün aydın yeni anne adayı çok sevindim..allah tamamına erdirsin canım...kimbilir eşin ve ailen ne kadar mutludur..canım yaa.bak gördünmü çabaların boşa gitmedi...allahım sana da bir/iki evlat verdi inşallah...kendine çok iyi bak annecik..bol bol dinlen inş.
Hilallll kıs senide bugün öğrendim ya ben yokken neler olmuş...maşallah bizim kızlara dedim 2 hafta kayboldum..topiktekilerin göbüş şişmiş...canım sağlılı bi şekilde kucağına almayı nasip etsin rabbim..gözün aydınnn:)
asemmm sorma ya tatilden geldim temizliğe girdim..malum ramazanda fazla iş yapamam..ramazana pırıl pırıl gireyim dedim:) sen nasılsın canımmm nasıl gidiyor..çalışıyormusun?ramazanda zor olacak...iznin varmı?
Nilde abla nasılsın ya işler zorluyor sanırım..bu sıcaklarda hiç çekilmez..yinede yorma kendini
chnb ablamm ahmet arda nasıl?suyun normale döndümü?nasılsın şimdi?
Ceza, dadlum sizler nasılsınız kızlar bebişler iyimi topiktekiler hep erkek doğuruyor günlük hariç oğlan yılımıdır nedir?:)
lone,nuray yeni ve cici anneler nasılsınız bebişlerin keyfi nasıl?uykusuz geceler nasıl geçiyorallah yardımcınız olsun..
Minicik umut sen nasılsın canım..sen de yokmu bebiş haberleri:)
hadi inş, ama ben bu gebeliklerimizin sonuçlarını güzel bekliyorum çünkü önlemlerimizi aldık takdir allahtan o ayrı.ama iyi olacağınada inanmak istiyorum.o zman yarın mutluluk gözyaşları akacak galiba :)
:) valla abla anlamadım bende aynısını dedim kanı mı damlattı bu kadın diye ? Içerde makineler çalıştı epeyce, kan işlemden geçiyo gibiydi ordan alıp damlattı dedim kendi kendime :)
abla bende tutmayacağım dr bişey demedi ama zaten allah biliyo çektiklerimizi.affetsin inş kazaya kalsın.su tüketimide önemli hem yaz.zaten normal içtiğimiz sular bile yetmezken tutmasak diyorum ..
benim ailmde gıatr var genetik.tiroidime çok baktırdım ama hiç çıkmadı gebelikte ayrıcamı ölçülüyor ?
sezenim canım ben farketmemişim msjını farkedince yazaım dedim.şükür olsun gördük bugünü, hepimiz sessiz sevinçlerimizi yaşadık biraz korkulu tabi.dilerim ki sorunsuz olsun bundan sonrası :) inş evlat yada evlatlarıma kavuşurum .sen nasılsın ? Görüşemedik benim tatil senin tatil derken ...
selam kızlar
chnb ablacım troid için benim değerim 5 çıkmıştı ikinci gebeliğimde ve dr. ilaç vermişti özele gittiğim de gereksiz bu ilaç neden kullanıyorsun demişti netten baktım bende önemli olduğunu öğrendim bunda da aklıma gelmdi değil ama dr. um üç ay yaptırmadı sonrasında yaptırdığımızda çok şükür 2 çıktı ama yine ondan sonra tahlil fean istemedi bugün sağlıkocağına gittim aile hekimi kan değerlerine de baktıralım dedi bi kaç tahlil yaptırdı sanırım troid de var içinde bakalım sonuçlar yarın çıkacak uyarıların için çok saol ihmal edilmemesi gereken konular aslında özellikle de bizlerde..
candaş cnm netten baktım yetişememektense sorun yok diyor ama farkında olmadan oluyorsa enfeksiyon için tahlil yapılmalı diyor bugün ki tahlilde bişey çıkmadı ama ayrıntılı da baktıracağım gerçi bazen baskı yapıo hissediyorum örneğin sabah kahvaltı yaparken bi yererini mideme dayadı :) ayy yememi istemiyo bu oğlan diyorum :) gecede midemde hissediyorum hareketleri gündüz mesanemle oynuyo demekki :) uslu uslu dedim şımardı sıpa :)
ceza datlum kızlar nasılsınız bebişler nasıllar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?