Kürtajdan sonra hamile kalma şansı ne kadardır ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi aylin_fatih
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Canım rica ederim ne demek. Değerin kötü değil canım tek değerde az sorun var ki önemli değil o kadar da. Protrombin daha önemliymiş Arda bey demişti... İnşallah adette olmadan bebiş gelmiştir... Bir dahaki aya bu ay olmazsa de yumurtlama dönminden bir hafta kadar sonra progestan iç ...

Rast gelmiştir inşallah. Yazın bereketi çok olsun...

ben iyiyim şükür. Troid sorunum da oluyor hamileyken yeniden kan verdim inşallah iyi çıkar...

inşallah birtanem ama ben kaçırmışım galiba perşembe ovulasyonu yaptım biraz bayağı belli idi tamam dedim yavaş yavaş yükseliyor doktorda bana adetin gecikebilir sende kist olduğu için dedi zaten adetin 15.günü idi o gece beraberlik olmadı cuma tekrar test yaptım belirginlik biraz azalmıştı o gece beraberlik oldu cumartesi pazar pazartesi tekrar test yaptım hiçbirşey yoktu 2.çizgi silik bile değildi burdanda anlıyorum çarşamba günü koyu çift çizgi olmuş ama ben ogün yolda olduğum için test yapmamıştım keşke perşembe gecesi beraber olsaydık biz cuma gecesi olduk yani benden bu ay pas((

5 temmuzda kürtaj oldum.doktora korunmama gerek var mı dedim gerek yok dedi.siz nasıl bir yol izlediniz?
korunmak zorunda mıyız bir zararını gören var mı?

sağol tatlım evet gerçekten hem sıcak hem işler tek başınayım birde çokkkkk kötüüüüü.sen nasılsın tatlım çalışmalar ne durumda

canımmmmmm birtanemmmm kuzummmmm allahım senin güzel kalbine göre versinnnnnn inanki sende hep benim aklımda ve dualarımdasın candaşa da hep söyledim allahım sanada böyle güzeller güzeli sağlıklı uzun ömürlü analı babalı bir evlat versin canımın içi çok öpüyorum seni

allah hayırlara çıkarsın kuzummm çoğ kötü dediğimiz rüyaların anlamı çoğu zaman iyiye çıkar inşallah seninkininde çok güzel bir anlamı vardır çok öpüyorum.kuzummm bu arad bende 3 değerde heterozigotum canım hamilelik öncesi anlaşılırsa aspirine başlıyosun bu arada hemen başla bence hamileliktede bazen iğneyle beraber aspirinde veriyorlarmış bu arada sende inşallah hamilesindir canımmmm bana öyle geliyoooo :))))

Son düzenleme:
Hipertiroidi:
Kontrol altına alınmamış hipertiroidi özellikle gebeliğin ikinci yarısında çok ciddi komplikasyonlara sebeb olabilir.Bunlar düşük,infeksiyona yatkınlık,preeklampsi,erken doğum ,kalp yetmezliği,tiroid fırtınası(krizi) ve plasentanın erken ayrılması gibi hem anne hemde bebek hayatını riske sokabilecek komplikasyonlarıdır.Ayrıca bebeklerde gelişme geriliği,anne karnında bebek ölümü gebelikde veya doğum sonrası bebekde guatr veya hipertiroidi ye sebeb olabilir.
İlaç dozu fazla verildiğinde ise gebelikde fetal hipotirodi oluşabilir ki bebekler için ciddi problemdir.
Hipotiroidism:
Annede mikrositik anemi(kansızlık),preeklampsi,plasentanın erken ayrılması,doğum sonrası kanama,düşük ve kalp problemlerine yol açabilir.
Bebeklerde ise erken doğum ,gelişme geriliği kongenital anomaliler ile fiziksel ve nörolojik gelişme geriliği(zeka geriliği) ,anne karnında ölüm ve düşüğe sebeb olabilir.

Özellikle annede olan hipotiroidizm bebekde nörolojik gelişme geriliğine sebeb olur çünkü tiroid hormonları gebeliğin erken döneminde plasentadan yeterli bir şekilde bebeğe geçmemiştir buda bebeğin fizksel ve sinirsel gelişimini etkiler.Fetal tiroid 10-12.ci haftaya kadar yeterli hormonu üretemez. Anne bu dönemde mutlaka tiroid hormonu almalıdır.

Kızlarrrrrrr, troit de düşüğe neden oluyormuş. Hamileyken bende bu sorun da oluyor hamileler baktırın...

kuzummmm asenin dediği gibi baskıdan dolayı idrarını kaçırıyor olabilirsin ama yinede bir doktora git istersen tatlım kafamız rahatlasın

Belli olmaz canım. çift çizgiden sonra 24 saatte sanırım çatlıyor 24 saatte sperm yaşıyor. Belki hızlı bir erkek sperm yetişmiştir...

5 temmuzda kürtaj oldum.doktora korunmama gerek var mı dedim gerek yok dedi.siz nasıl bir yol izlediniz?
korunmak zorunda mıyız bir zararını gören var mı?

Geçmiş olsun. Eskiden 3 ay ile 6 ay korunun derlerdi. Şimdi dr ler gerek yok ya da bir adet bekleyin diyor...

Kürtaj sonrası hemen kalan da var kalamayan da...

evet canımmm benim doktorum ilk şeker troid falan onlara baktı 1 ay önce falan bende yazmıştım gerçekten çok önemli sen nasılsın tatlım bir sıkıntın varmı

inşallah tatlım çiftçizgi çarşamba beraberlik cuma gece((( yumurta 12 saat yaşıyormuş perşembe çatladıysa ya kaçırdım yada ucundan yakaladım gibimi sence? ne diyosun kuzummmm?

inşallah tatlım çiftçizgi çarşamba beraberlik cuma gece((( yumurta 12 saat yaşıyormuş perşembe çatladıysa ya kaçırdım yada ucundan yakaladım gibimi sence? ne diyosun kuzummmm?

Canım kısmette varsa olur inşallah kaçmamıştır...

evet canımmm benim doktorum ilk şeker troid falan onlara baktı 1 ay önce falan bende yazmıştım gerçekten çok önemli sen nasılsın tatlım bir sıkıntın varmı

Ben de yatma pozisyonuna devam...Ama sağlığım iyi şükür...

hadi inş, ama ben bu gebeliklerimizin sonuçlarını güzel bekliyorum çünkü önlemlerimizi aldık takdir allahtan o ayrı.ama iyi olacağınada inanmak istiyorum.o zman yarın mutluluk gözyaşları akacak galiba :)
:) valla abla anlamadım bende aynısını dedim kanı mı damlattı bu kadın diye ? Içerde makineler çalıştı epeyce, kan işlemden geçiyo gibiydi ordan alıp damlattı dedim kendi kendime :)
nazlım canım geçmiş olsun önce o zman senin meleklerinde bundan dolayı ellerimizden aktı dedim.ama chnb nin dediği gibi sanırım en üst sorun değil bu, alahın izniyle iğnelerin şifan olacak.ne kadar çoaldı gerçekten bu pıhtılaşma ben artık gebe kalmayanlarada düşünenlerede diyroum bi yaptırın kayıp yaşamayın diye.bizler sorunları öğrendik inş adette olmazsın ve hemen başlarsın iğnelere.9 ayda hiç bırakmazsın.delik deşik olur inş göbeğin :) benim şifa duam kendimede dedim valla.
abla bende tutmayacağım dr bişey demedi ama zaten allah biliyo çektiklerimizi.affetsin inş kazaya kalsın.su tüketimide önemli hem yaz.zaten normal içtiğimiz sular bile yetmezken tutmasak diyorum ..
allah razı olsun canım arkadaşım o güzel günler tez vakitte sanada gelecek gerçekten nanıyoruö.dilerim hepimiz evlatlarımıza iyiki doğurmuşuz deriz. Ama benimkiler ikiz olmayacak gbi geliyor değer pek farklı değil gibi.

çok teşekkür ederim miniklerim, allah bundan sonra güzel günler yaşamayı nasip eder inş.evet sanırım o heyecan hiç bitmeyecek artık :)
canım geçmiş olsun, peki gebeliktenmiymiş acaba ? Araştırdın mı netten ?
ateşin düşmedi mi :)) süper :)) hadi imş ...
Korunmak zorunda mıyız bir zararını gören var mı?
canım biz genelde 1 adet bekledik sonra korunmasız denemelerimiz başladı.1 adet bekle derim ben.
benim ailmde gıatr var genetik.tiroidime çok baktırdım ama hiç çıkmadı gebelikte ayrıcamı ölçülüyor ?
canlarımmmmm taze annelerimmm nasılsınız kuzucuklarrrrrr
ablam ben iyiyim şükür, görüşemedik bugün senle :) sen nasılsın ?

sezenim canım ben farketmemişim msjını farkedince yazaım dedim.şükür olsun gördük bugünü, hepimiz sessiz sevinçlerimizi yaşadık biraz korkulu tabi.dilerim ki sorunsuz olsun bundan sonrası :) inş evlat yada evlatlarıma kavuşurum .sen nasılsın ? Görüşemedik benim tatil senin tatil derken ...

selam kızlar
nazlım cnm inşallah düşmez ateşin bugün de bekle de yarın bir test yap artık çıkar sanırım iki gün gecikmede hem önlem için öğrenmiş olursun iğne veya aspirine başlarsın cnm çok şükür dermanı olan bişey bu neden kafana takıyorsun öğrendin ve önlemini alacaksın iğne denilince biraz ürkütücü geliyor ama bak yapan bi çok kişi var hiç hamie hissetmiyorum dedin ama benim umudum da yoktu ovulasyon felan yapmadım o ay sadece 3 kez birlikte olduk üstelik normalde ovulasyon tarihimden önce oldu bu ilişkiler ama rabbim ol deyince oluyor sen kendine dikkat et ohh ne güzel çıkmışsınız gezmişsiniz iyi de gelmiş bak bundan sonra herşey çok güzel olacak

chnb ablacım troid için benim değerim 5 çıkmıştı ikinci gebeliğimde ve dr. ilaç vermişti özele gittiğim de gereksiz bu ilaç neden kullanıyorsun demişti netten baktım bende önemli olduğunu öğrendim bunda da aklıma gelmdi değil ama dr. um üç ay yaptırmadı sonrasında yaptırdığımızda çok şükür 2 çıktı ama yine ondan sonra tahlil fean istemedi bugün sağlıkocağına gittim aile hekimi kan değerlerine de baktıralım dedi bi kaç tahlil yaptırdı sanırım troid de var içinde bakalım sonuçlar yarın çıkacak uyarıların için çok saol ihmal edilmemesi gereken konular aslında özellikle de bizlerde..

ase cnm benim sağlıkocağına baktırdık ama çok ayrıntılı bişey değilmiş haftaya hastaneden anca randevu alabilirim bu hafta dr. doluymuş sık sık çamaşır değiştiriyorum günlük petler bende kaşıntı yapıyo alışmadık kıçta don durmaz derler o hesap sanırım :)

nilde cnm inşallah sana da sürpriz yapar bebişin nazlıma da söyledim benimde ovulasyonumun olması gereken dönemde ilişki olmamıştı rabbim ol desin yeter

candaş cnm netten baktım yetişememektense sorun yok diyor ama farkında olmadan oluyorsa enfeksiyon için tahlil yapılmalı diyor bugün ki tahlilde bişey çıkmadı ama ayrıntılı da baktıracağım gerçi bazen baskı yapıo hissediyorum örneğin sabah kahvaltı yaparken bi yererini mideme dayadı :) ayy yememi istemiyo bu oğlan diyorum :) gecede midemde hissediyorum hareketleri gündüz mesanemle oynuyo demekki :) uslu uslu dedim şımardı sıpa :)

sezen nilde nazlım ase haydi kızlar kapı açıldı müjdeleri bekliyoruz

nuray lone ve günlük minnaklarından fırsat bulamıyorlar sanırım inşallah hem kendi hem de bebişlerin keyfi yerindedir

hello zaten oh maşallah maşallah çınar paşamızla deniz keyfinde inşallah fotolardaki kadar herşey güzel geçiyordur

minicikumut cnm bu ay pas sanırım ama olsun gez eğlen gelecek aya olur o zamana kadar babada kısmetini yakalar inşallah

ceza datlum kızlar nasılsınız bebişler nasıllar

Canım aslında hamilelik öncesi ve sonrası ölçtürmek lazım. Bende de hamilelikte çıkıyor...

Canım evde teksen iç çamaşırı giyme gecelikle dolaş bir arkadaşa dr si tavsiye etmiş...:)

tşk ederim arkadaşlar sanırım 1 adet dönemi korunum sonras oluruna bırakacağım hayırlısı artık

minikler, canım dr dönüşü bekliyoruz inş enfeksiyon değildir, enfeksiyonsa bile hemen geçer inş.demek bi yerlerini dayıyo ali kerem.kısknamasın ama sen yemezsen o nasıl büyüyecek, akıllı o akıllı.tekrar ağır abiye geçecek :)

chnb, o zman ölçtürürz tkrar.ben sabah iğnemi vurmayı unutmuşum ilkkez resmen vicdan azabı çektim ya ( ama 1 günden yani tek iğneden bişey olmaz değilmi, akşama 2. yapayım unutmayımda.

masal, canım aramıza maalesefki hoşgeldin.İnş en yakın zmanda yeniden hamile kalır bebeğine sağlıkla kavuşursun.

günaydın kızlar
ateşim dştü henüz adet olmadım ama kasıklarımda feci ağrı var ve test yaptım negatif bu demek oluyorki ramazanın ilk günlerinde oruç tutamıcam

kızlar benim aşırı işim var yazamıom tek tek nolur kusura bakmayın haziran sonu envanter dönemi mali müşavir burda uğraşıos ramazan gelmeden bitireyim dedim malum oruçlu kafa pek çalışmıo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…