Kürtajdan sonra hamile kalma şansı ne kadardır ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi aylin_fatih
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
selam kızlarr... uzun süredir yoktum ama hep takip etmeye calıştım yazılarınızı. candaşı görünce öyle cok sevindimki anlatamam:))) darısı nazlıma inşallah.
nazlımcım mthfr geninde heterozigot mutasyon bendede vardı. toplumda %70 oranında olduğu söyleniyor. coraspin başlanmıştı. çok korkulacak bişey deil içini ferah tut canım...

slm kızlar

sonuçlarımı aldım serbest t4 düşük çıktı dr. kadın doğumcuya göster bana sorarsan çok önemi değil asıl önemli olan t3 o da normal değerlerde ama ilerde topuk kanı alırken sorun olmasın felan gibi bişeyler söyledi kk da açılmış böyle bi konu iki kişi yazmış bebekte zeka geriliğine yol açabilir demiş özellikle chnb ablacım bu konu hakkında bilgin varmı dr.mu arayıp sorayım mı

candaşş cnm iğneyi sabah unuttuğunda aklına geldiği an yapamıyor musun ben aspirini öğlen almam lazım bazen unuttuğu gece farkedip içtiğim oldu onun gibi mi tabi iğne hakkında pek bilgim yok ama öyle bir iğneyle iki iğneyle bişey olacağını pek sanmam sonuçta kanı durulaştırmak amaçlı bunlar içini rahat tut panik olmamaya çalış o zaman günler de daha hızlı ilerliyor yoksa geçmek bilmiyo

nazlım cnm yine ne diyeceğimi bilemiyorum ama bekletmeyecek bu defa onu hissediyorum işe güce dal biraz ramazan hediyesi olur belki çifte bayram yaparsın cnm hakkında hayırlısı olsun tabi çıkmadan candan umut kesilmez derler kırmızı gelene kadar yine bi ce yapma ihtimali var değil mi

masal hoşgeldin yoksa ben seni tanıyor muyum alt komşum olabilir misin ki

dr. alp epey zaman oldu yazmayalı nasılsın bebeğin nasıl

bebeğim iyi çok şükür. doğumu bekliyoruz artık. şimdilik hiç bi belirti de yok maalesef( hayırlısı diyoruz...

canımm özledik seni :) çok teşekkür ederim allah razı olsun şükür gördük bugünleri, tüp bebekle oldu ama olsun inş devamıda gelir.sen nasılsın canım, ne kadar kaldı doğuma, izne ayrıldın mı ?
canım inş kad. doğumcuda önemsiz bulur allah korusun öyle şeylerden.kötüyü getirmeyelim aklımıza diycemde ne mümkün.chnb bliyodr inş.bencde çok önemli değildir bir iğne diye düşünüyrum ama vicdan yaptım bi an.bide 30 gündür vuuyorum ya tuhaf geldi.bene garantileyimde işi, burayada 1 kutu koyayım.unutunca vururum.ben corasprinde içiyorum ek olarak onu içtim neyseki.şimdiden takmayım ama haklısın.

nazlım, kırmızıyı görene dek umut vardır in diyroum ama hayırlısı diylm.inş bayramı çifte kutlarsın diyorum bende minikler gibi.bu ayın hürmetine allahım bebeğini sanada göndersin.hepimize ve de.

Candaş benim de oldu bir kere aradım hemşire aklına gelir gelmez vur dedi. Ben de vurdurdum. Sonra saatlerini oynatıp akşama çektim çünkü kendim yapamam akşam birini buluyorum:)) Canım iğneyi rapora bağladın di mi? Ücretsiz oluyor o zaman...

Nazlım canım hayırlısı diyelim rahim toparlasın bir ay daha inşallah bu ay olur...

Minikler bilmiyorum canım dün dahiliyeci takip edeceğiz dedi bence ara sor...

Dr alp geçen gün aklıma geldin... Hayırlı doğumlar...

bende özledim:)) Allah sağlıkla kucağına almayı da nasip eder inşallah. sen çoktan hak ettin böyle güzel günler görmeyi.
ben iyiyim aldım iznimi. son 10 güne girdik ama hiç niyeti yok çıkmaya. beklemedeyim. hemen doğsun istiyorum. doğum iznini oğlumla geçirmek için:))

sağol ablacım. senide tebrik ediyorum. hersey yolundadır umarım...

benim aklıma hemşireyi aramakta gelmedi, neyse bugünlük böyle olsamı ? eve gidince 2 tanemi vursam .. olmadı ararım. ben kendim yapıyorum ilk günden beri, bide neyime güveniyosam hayır siz vuramazsınız ben vurcam diyorum :) bide nasıl korkardım iğneden.yok bağlatmadım rapora, dr da bişey dememişi bu gidişimde sorayım zaten bitmek üzere.hemde ücretsiz oluymuş iyi .

amin canım çok saol.Allah beklemede olan arkadaşlarımızın haberinide almayı nasip etsin inş hakettik hepimiz.oo maşallah çok az kalmış doğuma.inş en kolayı olur :) ilk fırsatta bekliyoruz hikayeni yazarsın inş:) allaha emanet olun ikinizde öptüm çokç.

canım raporla evet para alınmıyor ya da çok az bişey veriyosun. şimdiki sistemden ne ne parası anlamış değilim açıkçası 8 ay kullandım iğneyi ama. aklına geldiğin an vurabilirsin canım sorun olmaz. sonraki iğneyi yine eski saatinde yaparsın. 1-2 saat geciktirdiğim oluyodu benimde. korkma, Allah korusun hiç bişeycik olmaz.

kendin vurman daha iyi, acıdığı zaman yer değiştirirsin. ona yavş hızlı salımı ayarlarsın. Allaha şükür iğnleri vura vura aldım bebeğimi kucağıma. Allah herkese nasip etsin.
nazlımcım, bir tane heterezigotun varmış, ama 2 düşüğün var. bir dahaki gebeliğinde senin de kesin iğne kullanman lazım.ben ilk düşükte kullandım. benim de sadece 1 tane heterezigottu. inşallah en kısa zamanda hamile kal canım. zaten doktorun der o zaman. hiç korkulcak bişey değil, sayılı gün gelip geçiyor.
biz de emzirmeyle uğraşıyoruz. 2 kat oluyorum ağzına memeyi sokana kadar. çok zorlanıyor bebeğim memeyi yakalamak için. yalakayınca sorun yok. öyle böyle becericem inşallah bu işi. mama falan vermiyorum. altını 4-5 pislemeye başladı. demek ki sorun yok. çok şükür idrar kültüründe de sorun çıkmamış. ondna çok korkuyodum. yoksa 10 tane antibiyotik iğne verecekti doktor. iyiki başlatmamışım. şu anlık ne zaman ağlarsa o zaman emiyor. ne zaman isterse o zaman uyuyor. daha bi saate bağlayamadık. 2-3 saate bir emzir demişti ebesi. ama pek mümkün olmuyor. kayınvalidem yanımda, çok yardımcı oluyor maşallah. her işi yapıyor. yavaş yavaş altını dğeiştirip giydirmeye başladım ben de. hergün kompostomu eksik etmiyor. kıyafet konusunda anlaşamıyoduk. on giydircem diyodu, ben bunu diyodum. konuşup anlaştık. orta yolu buluyoruz. dikişlerim alınca da psikolojik olarak iyleştim çok şükür. bir haftadan sonra ağrım sızım kalmadı. ilk bir hafta yataktan zor doğruluyodum, özellikle uzun süre yattığımda. korkulacak bişey yokmuş sezeryandan da. ilk günler biraz kötü yazmıştım. korkutmayayım gözünüzü. aslında şu an her işimi yapabilirim ama eşim ramazanda oruç tutacak. ona bakamam. kayınvalidem iyi yemek yapıyor, mutfağı, çamaşırları falan herşeyi hallediyor. onun için kalmasında sakınca görmüyorum, faydası oluyor. bri kaç kez sesimi yükseltttim, istemezsen giderim falan dedi. dedim kusura bakma, memnunum Allah razı olsun, kal dedim.her gün yıkıyoruz.
cuma günü tekrar kontrolü var. eminim mama falan ver diyecekler yine. inatla mama vermeyi düşünmüyorum. ilaç gibi mama dayıyolar herkese ya. yan komşumun kızı memeyi nerdeyse bıarkmak üzereymiş,3 aylık daha.
doğduktan sonra da stres bitmiyor. ama sürekli şükür ediyorum. tüm zorluklara göğüs geriliyor. Allah isteyen herkese nasip etsin tekrardan. ama 2. çocuk işini şimdiden rafa kaldırdım. bacak bacak üstüne atıyor bizimki, kaynanam da bunun arkası çabuk gelecek, inbdir bacağını oğlum diyor. diyorum bıktın mı bi taneden.
benden böyle işte. ayrıntılı okuyamadım. son sayfaya gözattım.
miniklercim, inşallah önemli bi sorun yoktur. benim bir arkadaşım 9 ay tiroid ilacı kullandı. onda da doktor en başta hamile kalman çok zor, kalsan bile düşük yda zeka geriliği olma ihtimali yüksek diyip korkutmuştu. nurtopu gibi kızı var 2.5 yaşında. bu doktorlar insanı acayip korkutuyor ya. cumada beri benim de içim içimi yedi bişey çıkacak oğlumda diye. bir de bana doktor kağıt imzalattı ya, önderdiğim tedaviyi kabul etmedi, sorumluluk kendilerindir diye. iyice korkmuştum. sonuç çıkmadan oğluma antibiyotik iğne başlayacaktı, daha bugün çıktı sonuç, çok şükür bişey çıkmadı.

hilalcim, nasıl gidiyor hamilelik. takip edemedim, keseyi gördün mü?
minicikuumut, nilde, sezen, ase, herkse iyidir umarım.
kitty tatilde.
chnbcim, senin sonuçlar ne oldu?tiroid, nodül falan diyodun. canım senin bu çocuk herkesten fazla uğraştırdı. ama yarıyı geçti çok şükür. sağlıkla kucağına alcaksın bebişini. sadece sabır.

Son düzenleme:
Kızlarrrrrrr, troit de düşüğe neden oluyormuş. Hamileyken bende bu sorun da oluyor hamileler baktırın...

Ablacım bendede kızıma hamileyken çıkmıştı hipotroidi çok şükür iyi bir doktorum vardı..Allahında yardımıyla 9 ayımızı ilacımızı aksatmadan içerek bitirdik..kızım çok sağlıklı şükürler olsun...İlacını içtikten sonra korkulacak bişey yok...benimkide hamilelikte çıkıyor yalnızca..şimdi ölçtürüyorum normal..zaten doktorum demişti..hamilelik troidi azdırırmış...hamile olunca muhakkak tsh t3 ve t4 testlerinizi yaptırın ilk düşüğümün nedeninide ona bağlamışlardı o zaman bilmiyorduk.Şimdi bu ikinci düşüğümdede doktorum ilacının dozu az gelmiş olabilir ikiz olduğu için diyor..Gerçi pıhtılaşmada var hangisi neden oldu bilmiyorum..ama troid başlı başına düşük sebebi...aman ha aman ihmel etme derim...

Canım Allah tamamına erdirsin..Bende tatil dönüşü temizliğe giriştim..Gerçi eşim kızıyor..Ya bişey varsa kendi yorma diye ama benim umudum yok..Yumurtlama döneminde eşim yanımda değildi

Nazlım nerelerdesin test yaptınmı,kırmzılar geldimiii..inş gelmez:)
Asemmmmmmm özledimm napıyosunnn..bat ne zaman?

Nuray lone ceza minikler minicikumut nilde ablaaaaa günlük kıty nasılsınız kızlar yaaa nerelerdesiniz?

merhaba kızlar,candaşım ilk senden başlamak istiyorum canım çk seviündim,gözünaydın.yüce rabbim kucağına alıp sevmek büyütmek nasip etsin yavrularını inşallah.bende uzun süredir giremedim malesef çk mızmız ve gazlı bi oğluşum var.inanın kendime bile zor vakit ayırıyorum bazen yemek yiyemediğim oluyo ama napalım allah iyi günlerini göstersin,yaklaşık 3 aylık olduk ama şu gaz problemi beni çk yordu ve üüzüyo,sürekli dua ediyorum rabbime geçsin diye çünkü çk çaresiz kalıyo insan.günlükde doğurmuş sanırım,başka arkadaşlarda var ne güzel umarım herşey gönlünüzce olur .ben artık kaçar çk yorgnum allaha emanet olun ,arada girmeye çalışırım bütün arkadaşlara slmlar..

Canım ben de takip edeceğim bayram sonu yeniden yaptıracağım test...Sen de yorma kendini fazla... Belli olmaz...

Gazlı bebek zordur zamanla geçiyor ama insan da canından beziyor...

sağol ablacım. senide tebrik ediyorum. hersey yolundadır umarım...

Çok şükür daha iyiyim epey zorluk yaşadım. 20 haftalık olduk neredeyse... Sen de yaz doğumunu haber ver. Adı ne olacak oğlunun?

Canım güya hastaneler bebek dostu. Dr lerin anneyi teşfik etmesi lazım emzir diye. Sen pes etme canım... Kayınvaliden de yardım ediyormuş sevindim...

2. için daha düşünmesi de çok erken:))

Canım troid için ilaca gerek yok takip edelim dedi dr...

benim bir düşük bir kürtajım var çok üzülüyorum 5ay oldu nerdeyse korunmuyoruz hamile kalamadım

merhabalar kızlar
ben bir sey danısmak istiyorum
ben 7 haftalıkken bebegimin kalbi durdugu icin kürtaj olmak zorunda kalmıstım
9 haziranda oldum
ilk basta cok az gelmisti kanamam sonra durmustu tekrardan baslamıstı 2 hafta sonra ayın 22 sinde kontrole gitmistim doktora
sıkıntı yok demisti kanamam bir 3 4 gün daha devam edr durur
ayın 14 ü civarı regl olursun demisti
kanamam 1 haftaya yakın daha devam etti az da olsa
14ü civarı 2 3 defa böyle toplu igne bası kadar minicik pıhtılar geldi durdu
ayın 19u oldu hala regle dair bir belirti yok
ama sanki sol tarafıma ara ara sancılar giriyor
40 gun gecmesine ragmen hala regl olamadım
benzer sürecler yasayan kürtajdan sonra uzun süre regl olamayan oldu mu aranızda
doktorumu da aradım da tatilde 27sinden önce gelemeyecekmis
acıkcası anca alıstım doktoruma cok da degistirmek istemiyorum
ama pazartesiye kadar olmazsam baska bir doktora gitmeli miyim sizce

Canım öncelikle geçmiş olsun ben de kürtajdan sonra geç olmuştum normalde adet döngüm 26 gün olmasına rağmen 35. gün olmuştum..aşırı kan kaybı nedeniyle sanırım gecikiyor biraz...ama gecikmeye devam ederse sor doktoruna istersen

merhaba ben 26 ağustosta kürtaj oldum ara ara 26 gün süren kanamalarım oldu doktora gittim birşey yok rahmin temizlenmiş dedi ama ben başka bir doktora daha gittim emin olmak için rahimde parça var dedi bi gebelik testi yaptı ben hala hamileyim tekrar kürtaj oldum 1 gün kanamam oldu kesildi doktor diyoki kürtajdan sonra uzun süren kanamalar olmaz bence hiç durma bi doktora git belki başka bişidir ama ihmal etme

bende kürtajdan sonra adet düzenim 30 günde birdi ilk adetim 22 günde oldu ondan sonrasıda 33 günde bir oluyorum çok zor şeyler yaşıyosun şu anda allah yardımcın olsun canım ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…