Kürtajdan sonra hamile kalma şansı ne kadardır ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi aylin_fatih
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
dr alb, canım doğumdan hiç korkma asıl sen eymenden kork:) bu küçücük veletler bir ağlamaya başlayınca sanırsın dünya yıkılıyor...inşallah herşey gönlünce olur canım son günler çok zor yatmak kalkmak bir an önce doğsun paşan hepsini unutursun...

genelde annemlerdeyim gündüzleri o yüzdende giremiyorum kızlar...büyüğü evde durmak istemiyor başımın etini yiyor sürekli kardeşini kucakladığım için yanımda ayrılmıyor bazen zarar veriyor çok zor anlatılmaz yaşanır:)) anne neden hep emziriyorsun, anne en çok kimi seviyorsun, anne beni babam değil sen uyutlar başladı...bide ilk günler eve gelmek istemedi annemlerde kaldı sürekli babamı çileden çıkardıkları için yiğenlerim ve benimki o yüzden ağlasada eve getirdik...onun içinde çok zor böyle bişey beklemiyordu ilk zamanlar uyandır oynayalım kardeşimle diyordu...akşamları nasıl geçiyor kafayı nasıl yastığa koyuyoruz hiç farkında değilim birini ben birini eşim uyutuyoruz adam akşamları eve geliyor yemek bulamadığı günler oluyor...kahvaltılıkla idare ediyor...nuray ve loneliness bu günlerin kıymetini bilin...bizde gururda çok ne ben ne eşim alt kata gidip yemek falanda istemeyiz...annemde olduğum zaman orada yiyoruz...bakalım bugünler inşallah çabucak geçer...bazen oturup ağlıyorum lohusalık bunalımı falan diyorum...hamişler korkmayın sakın herkezde olacak diye bişey yok ama doğum yapınca en az 40 gün biri yanınızda kalsın önceden ayarlayın kaynanam sağolsun bu dönemi buldu köye gitti...dikişlerim açılınca artık dayanamayıp annemi aradım başladım ağlamaya dedim ya siz gelin ya ben geleyim hiç bişey yapamıyorum...lone canım,emzirme benim korkulu rüyamdı biliyorsun...ilk 5 günde kızım 300 gram kaybetti sonrada sarılık oldu zaten mamayla attık sarılığı sonra eve geldik pompa aldım falan derken süt azdı bir arkadaşım var benden 2 ay önce doğum yaptı hergün beni aradı şunu ye bunu ye senin sütün var mama verme evet süt var ama yeteri kadar yok çünkü hastanede bir hemşire ilgilendi dr gönderdi beni ona göğsüm acıyana kadar sağdı kızımı görmeliydiniz nasıl hırçın olsu açlıktan nasıl ağlıyor nasıl ağlıyor...neyse şu anda sütüm biraz daha çoğaldı ama istiyorki süt bol bol gelsin damla damla gelmeye başlayınca çığlık çığlığa başlıyor mamayı yapana kadar ölüyorum ben zaten göbeğide ağlamaktan kanamış...çok şükür şimdi doyduğu için çok ağlamıyor...neyse yemediğim şey kalmadı süt olsun diye sağolsun hellomda çok yardımcı oldu...artık midem bulandı yediğim şeylerden...şimdi ikisi beraber gidiyoruz bakalım artık kendimi göğsümü bırakmasın allahım dualarıyla avutmaya çalışıyorum...çünkü büyük kızım biberon sonrası göğsümü bırakmıştı ama onda acemilik vardı bunda çok uğraştım ondada bu kadar bilgili olsaydım oda belki mama ve meme alacaktı ama drun dediği 1 damla bile olsa sütümü alacaktı...

gelelim o çok konuşanlara...güya bebek görmeye geliyorlar...söylenenler:emzik vermiyormusun, emzik versen rahat edersin, mamamı veriyorsun kolayınıza gidiyorda ondan mama veriyorsunuz biz eskiden öylemiydik yemeye ekmek bile bulamazdık işten güçten sütümüz yinede akardı akardı, emzik verme drlar zararlı diyorlar, emzik için erken daha, emziği almıyorsa reçele batır öyle ver arkasındanda su ver, kız anneni emseydinde biraz zayıflasaydı annen, karnın hiç gitmemiş yeniden bebekmi var deyip gülenler,bilmem kimin sütü dolup taşıyormuş, şişmanların sütü olmuyormuş....ayyy daha neler neler kızlar anlatamam hepsine kulak tıkadım yoksa ben mahvolmuştum olan sütümde giderdi hele ebe sağlık ocağındaki beni nasıl sinir etti dra söyledim ben şimdi senin moralini düzelteceğim annesi bebek kilo almış normal onları kafandan sil her ay bana geliyorsun bebeğimizin nasıl kilo aldığını görüyoruz dedi...kızlar daha yazacak çok şey vardı ama çok uykum geldi belim felaket ağrıyor...ben çıkıyorum iyi geceler herkeze..

ayyyyyyyyyyyyyyyyyyyy ben ne okudum öyle candasssssssss maşallah canım..Allah tamamına erdirsin ..çok sevindim ben yokken neler olmuş öyleeeeeeee..sıra diğer kızlarda...
annemlerde internet yoktu giremedim telefonumdada yoktu..ama aklım hep sizdeydi..güzel haberler okuduğum için çoook mutlu oldum...candasım arayacaktım ama baya geç bi vakit oldu...

kızlar nasılsınız?yarın bol bol yazarım hepinize öptm..
hayırlı ramazanlar

günaydın kızlar ben dün adet oldum ama 1 pedi bil doldurmadı akşam hiç bişey gelmedi ve hala gelen giden yok sanırım sökülemedim
dün akşam ateşim 38 e dayandı üşüme titreme halsizlik sürekli ağlama modu eşim ıslak havlu filan koydu ateşimi düşürdük gece sahura kalktık ben oruçlu diilim yiyipyattık felaket uykum var hep şikayet hep şikayet

kızlar hepinizin yazdıklarını okuyorum sırıtarak şükür yarabbim diyerek ama itiraf ediyorum ki bi yandan da içim acıyo kendime çok acımaya başladım bu ararlar yazık bana modundayım nolcak benim bu halim gidip aşılama falan yaptırasım 9 ay pamuklarda yatasım var herkesi kocaman öpüyorum

Minikleri canım pardon ya değer düşüklüğü vardı doğru.inş ilaçla gerekn seviyeye çıkar.bende kızlara katılıyorum çok tatliı olmuşsun hamile dediğinde de kilo olsun yani çoğu mu var :) rapor için dr la görüşemedik yine.sadece kan verdim onun için çağırmış.ama stresli byağı.hiç bi test sakin geçmeyecekmiş anladım sende demiştin ya.

Chnb, ablacım bende zorlayacağım izin için bakalım.eşimin yanına gidemem misafirhanede kalıyor artıkta.evde sakin sakin yatayım istiyorum ..

dr_alb, canım eymen adıyla uğrunun getirsin inş babasını annesine iyice yaklaştırsın :) yaklaştıracakta bence.bizimkilerde önce kendileri gelsinde babaları artık sonrada gelse olur o moddayım artık ama inş bu sene gelecek buraya gibi geliyor bana.haberin eli kulağında 1 aya belli olur herşey.

Sezen, tamam o zmn ben abartmıyorum demekki hepiniz al diyosunuz.alabilrsem tabi alcam :) yaa öyle günleri görür müyüzki ? gece 3 te 5 te canım bunu çekti diye.ama yapmak lazım yalanda olsa değil mi ;? az bilsinler kıymetimizi.

[günlük, canım allah kolaylık versin senin gibi hareketli bi insan ne halde.sesinden öyle beeli ki yogunluğun ama inş geçecek.k.validen kalsaymış keşke ama nerde o anlayış bazısında.o laf edenler kendilerine baksa keşke ama yok onlar muhteşem biz kötü illa can sıkacaklar.

cezam, canım şükür olsun hamileyim.allah devamınıda getirir inş.bugünleride gördüm ya diyorum inş doğumunuda görürüm.konuşuruz canım yine olsun.ben zaten tavuk gibi erkenden uyuyorum 10 da candaş yatar :) maşallah sizde kocaman olmuşsunuz.nasıldı tatil annenlerdeydin değil mi ? hasret gidermişsinizdir bol bol

nazlım canım önce geçmiş olsun dikkat et aman kendine.ateşin çok artmaz inş.adet olmuşsunda dilerim ramazanın bir bereketide senin göbeğine konar.o zman yatırırız senide bebeğinide pamuklara inş.ama acıma nolur kendine.biz kendimize acıdıkça başımıza gelen daha da kötüsü oluyor.tecrübeyle sabit.çok öpüyorum seni.

nilde, ase, hilal, taf, kıtty, minicikumut,nuray nasılsınız kızlar ?

Son düzenleme:
selam kızlar..
ceza yeniden dönmüş aramıza, hoşgeldinnnn
bebişi büyütmüşsün görmeyeliiiAllahım esirgesin...

Candaşımm zamansız uykular tutmaya başladı mı güniçinde?
akşamlarıda erkencisin hııı.. yaaa bu işler öylee..uyku çökünce gözünü açamıyorsun, bambaşka bi durum yaa
kontrol var bugün değilmi? güzel haberlerle gelesin canımmmm

sezen cnm bugün bat günü inşallah gelmez kırmızılar görünür çift çizgiler

günük kuzum benim ben ne duyuyormuşum ki ağlayacaktım okurken bu ne patavatsızlık allah akıl ihsan eylesin ne deyim sen kendine dikkat et cnm büyük cadı da kıskançlık krizlerinde desene biraz zorlansan da sonrasında çok rahat edeceksin düşünsene iki kız fırıl fırıl dönecek annerinin önünde misafir gelecek sen oturacaksın kızların serviste olacak ayyy ne güzel günler bekliyor seni

candaş cnm sonuç nasıl ikiz olma ihtimali var mı kese için ne zaman gideceksin

hilal çarşamba kalp atışı için gidecekti kendi derdime düştüm unuttum ne oldu acaba bugün fırsat bulursam bi haber almaya çalışacam belki girer yazar bu arada

nazlım kuzum ateşin neden o kadar yükseldi üstüne görme felan olmasın iki gün önce felan bi konu açmışlardı üstüne görmüş farketmemiş bitki çayları ve majezik içmiş düşük olmuş olur mu olur biraz daha dikkat et cnm hem sen neden canını sıkıyorsun sıpacık eninde sonunda gelecek hele bi de doğsun kolunu bacağını ısıracam anneyi bu kadar üzdüğü beklettiği için cnm öncelikle sen lazımsın unutma sen iyi ol ki o da daha fazla bekletmesin benim tavsiyem sen yine serbest atışlara dön düzenli çalışmadan çok sınavlar yok mu sizin ya bak senin kafanın başka yerde olması gerek ister istemez stres yapıyorsun demekki zevkine bak yavrummmm bak 5 aydır koca yüzü görmemiş bi ben var karşında çok özleniyor sonrasında :)

kızlar dr. önemsemedi sonucu ft3 normal dedi bu da çok az aşağıda dedi usg için gün aldık 6 ağustosta sanırım aç karına gidecem tekrar kan verecem duruma göre ilaç verecekmiş eşimde devlet hastanesine gittik die pişman oldu bursaya gidelim dedi ama bende biraz beklayim dedim haftaya gideriz hem bi daha kan verip değerdeki değişimi görürüz ona göre hareket etmiş oluruz aile hekimi de ft3 daha önemli bu düşüş çok önemli değil ama sen yine sor demişti artık haftaya inşallah normale dönmüş olur da ilaca gerek kalmaz

kızlar yazmayı unuttum buarada doğum izninden haberiniz varmı ücretli izin doğum sonrası 6 aya çıkarılacakmış yeni yasada.. yeni yasama dönemi ekimde başlıyormuş sanırım.. ben allah nasip ederse ve dr erteleme yapmazsa 15 eylülde izne ayrılacam o zaman izinde olacam faydalanabilir miyim acaba benden sonrakilere müjde olsun bu

inşallah devamı gelecek canım..maşallah tüm tedbirler alınmış..elinden geleni yapmışsın gerisi ALLAHA kalmış artık..uyu uyuda büyüsün minik kuş..galiba iki tane embriyo konmuş..kese görmeye ne zman gideceksin canım..belki ikizde olabilir dimi ..ben 1 hafta didimdeydim sonra annemlerdeydim..ama çok çabuk sıkıldım evimi özledim..yoksa daha kalacakım..bide ramazanlık geldi annemim babamın gözünün önünde birşey yiyemeyeceğime göre en iyisi evde olmaktı..

geldim canım çok şükürr..güzel bi tatildi iyi vakit geçirdik..korkular içinde büyüyoruz canım:)

minikler benimde tiroid hormonlarım alt sınıra yakın çıktı..doktorum iyotlu tuz kullanmamı birde deniz ürünleri yememi söyledi..çiftlik balığı falan değil..aklında olsun.ben tuzu kesmiştim şimdi az da olsa tüketeceğim...maşallah çok tatlı olmuşsunuz gördüm fotolarınızı..

kızlar bişey sorcam faceden eklenmişim..şeyma eklemiş..heerkes eklemiş..ama ben bilemedim kim?

nazlım üzme kendini lütfen..geçmiş olsun dikkat et kendine....

oruç tutanlara Allah kolaylık versin arkadaşlar..Allah kabul etsin dualarınızı hayırlı ramazanlar...

minikler ben aile hekimine 10 gün ara ile yaptırdım ilki sınıra çok yakındı..ikincisi daha yüksekti..t3 yükselmesi için iyotlu tuz t4 ü yükseltmek için deniz ürünleri dedi..önümüzdeki ay tekrar yaptıracağım..

ceza cnm maşallah seninde elbiseden tatlı bi göbüş çıkmış denizi kumu güneşi bir arada görünce içim eridi canım tuzu ben de bayağı kestim normal hayatımda da tuzsuz yerim şimdi nerdeyse yemiyorum desem yeri deniz ürünleri de gelmiyo artık buraya tatlı su ürünlerini de iyi gelmez die almadık zaten ama aklımd aolduğu iyi oldu eşime söyledim avucuna tuz al ara ara yala diyor dalga geçiyor adam benle ya :)

bende duydum canım...faydalanırsın herhalde...kaçıncı haftan olacak canım eylül 15?

bende duydum canım...faydalanırsın herhalde...kaçıncı haftan olacak canım eylül 15?

32. hafta oluyor cnm tabi dr. uygun görürse ileriye ertelemeye çalışacam çünkü faydalanmasam bile ücretsiz izin düşünüyoruz maaşımdan kredi ödeniyor bir ay bizi sıkıntıya sokacak dört gözle yasayı bekleyecem :) verdğin bilgiler için saol t3 de sıkıntı yok t4 için o zaman deniz ürünü bulup tüketecem haftaya da tekrarlarım testi yine sıkıntı çıkarsa ona göre giderim dr.a

canım bursa merkezde balıkçı yokmu?mesela burda ki balıkçılar stokluyorlar buzhanede yazın alabiliyorsun rahatlıkla..psikolojime deniz iyi geldi...zor bir seminer dönemi sonrası iyi geldi:)evet göbek çıktı sabah kalktığımda 3 aylık akşam yatarken 7 aylık oluyorum.. suya aşeriyorum desem yeridir..

dondurulmuş ürünler var da sağlıksızdır die almadık taze de olmadığı için zaten taze olduğu dönemde de bulantılarım vardı yiyemedim ama bugünden sonra bir gün arayla akşam yemeklerimiz belli oldu :) denize girdin mi ben de istiyorum ben de istyorum eşimi ikna ettim sayılır günü birlik gidecez gibi buna da şükür :)

canım bende 4 aydır hiç yemedim balık bulantım hiç olmadı ama sıcaktan canım hiç istemiyo..girdim canım.. öğleden sonra 4 gibi 20 dakika falan yüzdüm hemen duşa girip mayomu çıkardım enfeksiyon kapmamak için..buna dikkat et yeterli ıslak mayo ile kalma..bide suyu temiz olan bir yerde gir..biz özellikle aradık bulduk güzel bir yer..hep aynı yerde girdim..bulunduğunuz yerde başka hamilelerde olacaktır o zaman eşin daha da rahatlar..benim eşim de öyle oldu çünkü..

Minikler ne güzel haber bu izin düşüncede mi, ciddi bir şey mi? böyle olsa sağlığım yerinde olsa başbakanı dinler 3. ye kız hakkımı kullanırım.. Şaka bir yana güzel uygulamaymış...

Okudum herkesi bir yaramazlık yok. çok sevindim ceza gelmiş hoş gelmiş...

Valla onlar da 3. yü deneyelim diye yapıyorlar zaten, hatta nasıl olsa hiç bir işveren çocuk yapma ihtimali olan kadınları işe almayacağından veya 6 ay izin vereceğine tazminatını verip işten çıkaracağından 3 değil 5 tane bile yapılır bundan böyle.

Doktor istemezse krtaj yapmayacak - Hrriyet Gndem

burdan okudum ama tvde de tartışılmış konu.. ben devlet memuru olduğum için işime gelir valla :) ne için yaparlarsa yapsınlar bebek ve annenin birbirine ihtiyacı olduğu süre boyunca izinli olması güzel özel sektördekilere gelince işten çıkarılma kaygıları varsa birazını kullanırlar..

gün içinde pek uykum gelmiyo canım daha da akşamda aslında boşluktan uyuyorum yoruuyorum filn.
kontrol vardı canım keselere bakcak sandım kan aldılar yine.1303 çıkmış ilk 2 değer,m 122 ve 202 idi.ikiz olurm u bu değerden dersiniz ?
sen napıyosun.acayip sıcak bugün bura yanıyo allah oruç tutanlara yardım etsin.
canım inş 1 hafta sonra değer normale döner .. ki dönerde bence. izin koparmışsın eşinden denize gidiyomuşsunuz 1 günlüğüne ohhhh :) dikkatli ol ama yinede. ben bugün keseye bakcak sanıyodum kan aldı, kese içinde 30 temmuzda gitcekmişim.sanırım kalp atışınıda o zman alırım.inş yani.
yaa keşke başlasa ya inş doğrudur haber ve bir an önce onaylanır.gerçi ben işçiyim ama bu durumda işçi memur ayrımı yaparlar mı ? yapmasalarda bende yararlanabilsem.o zman en erken 6 ayda başlarım.süper :) gerçi 9 aya dek niyetliydim ben bakmayada ikiz olursa maddiyat göçebilir 6 da başlarım diyodumç.tabi benim içn çok erken o da ayrı
2 embriyo kondu canım 30 unda belli olcak 2 mi tekmi.sağlıklı olup üzmeyeceklerse (düşmeyeceklerse ) iki olsa keşke diyorum.ama hayırlısı.oh tatilide yapmışsın ne güzel.haklısın ramazanda anne baba tutarken yemekte olmazç.iyi yapmışın bide ramazan bitince gidersin ama o kısa olur galiba, okula başlarsın çünkü değil mi ?

inş doğrudur ve gerçekleşir. sende hemen Ahmet Arda nın ardından kızın için çalışmalara başlarsın :)

hemen hayata geçirseler aslında güzel maddeler var.ama dediğin gibi özel sektör için sıkıntılı olur.yani herşeye bişey bukluyorlar özel sektörde denetimi artırsalarda insanlar mağdur olmasa.bi kızdığım şeyde güya yasalarda çalışma saati 8 saat.bi mağazalara bakıyorum 12 saat en az.yazık herkes insan oysaki.ama denetim olmazsa normal.ne alaka oldu ama aklıma geldi işte.en çok kızdığım şeylerden biridir bu konu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…